Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Θα γίνει σε 13 Ευπωπαϊκές χώρες Η Ελλάδα και άλλες 31 χώρες έθεσαν υποψηφιότητα για το Euro 2020!


Η Ελλάδα και άλλες 31 χώρες έθεσαν υποψηφιότητα για το Euro 2020!

Αθήνα
Σχεδόν η ...μισή Ευρώπη θέλει να αναλάβει την διοργάνωση αγώνων του EURO 2020, καθώς όπως ανακοίνωσε η UEFA, ούτε λίγο, ούτε πολύ, σχετική υποψηφιότητα έθεσαν 32 χώρες της «γηραιάς ηπείρου», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με την Αθήνα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, έχει την ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί σε 13 πόλεις της Ευρώπης, οπότε ευθύς εξ αρχής γίνεται λόγος για συνδιοργάνωση.

Οι υποψήφιες χώρες να φιλοξενήσουν αγώνες του EURO 2020, είναι οι εξής: Αρμενία (Ερεβάν), Λευκορωσία (Μινσκ), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Βουλγαρία (Σόφια), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Τσεχία (Πράγα), Δανία (Κοπεγχάγη), Αγγλία (Λονδίνο), Φινλανδία (Ελσίνκι), Γαλλία (Λιόν), ΠΓΔΜ (Σκόπια), Γερμανία (Μόναχο), ΕΛΛΑΔΑ (ΑΘΗΝΑ), Ουγγαρία (Βουδαπέστη), Ισραήλ (Ιερουσαλήμ), Ιταλία (Ρώμη ή Μιλάνο), Καζακστάν (Αστάνα), Ολλανδία (Αμστερνταμ), Πολωνία (Βαρσοβία και Χορζόφ), Πορτογαλία (Λισαβόνα ή Πόρτο), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ρωσία (Αγία Πετρούπολη), Σκοτία (Γλασκόβη), Σερβία (Βελιγράδι), Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελόνη, Μπιλμπάο ή Βαλένθια), Σουηδία (Στοκχόλμη), Ελβετία (Βασιλεία), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), Ουκρανία (Κίεβο ή Ντόνετσκ) και Ουαλία (Κάρντιφ).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο τραπέζι οι κρατικές ενισχύσεις Σύσκεψη Στουρνάρα - Κούπμαν για ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ


Σύσκεψη Στουρνάρα - Κούπμαν για ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ, αλλά και οι κρατικές ενισχύσεις προς αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Γκερτ Γιαν Κούπμαν.

Τελικά στη συνάντηση δεν προσήλθε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, ούτε οι γενικοί γραμματείς των δύο υπουργείων.
 
Σημειώνεται πως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ είχε ζητήσει να μπει λουκέτο στις εταιρείες, ωστόσο η κυβέρνηση διεκδικεί την εξυγίανση εν λειτουργία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Ειδικότερα για τα ΕΑΣ προωθείται σχέδιο διάσπασης της επιχείρησης, σε πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα. Το πολιτικό τμήμα της επιχείρησης είναι πιθανόν να καταργηθεί, ενώ το στρατιωτικό θα διατηρηθεί υπό τον κρατικό έλεγχο.
Για την ΕΛΒΟ, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τοποθετηθεί άμεσα εκκαθαριστής, ώστε να ξεκινήσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Για τη ΛΑΡΚΟ η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην ενιαία και εν λειτουργία πώληση της εταιρείας με την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο 47χρονος Ολλανδός αξιωματούχος της ΕΕ θα εξετάσει εν συνεχεία με τον κ. Στουρνάρα και στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η στρατηγική για την διαχείριση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τροπολογία για τις πολλαπλές συντάξεις

Τροπολογία για τις πολλαπλές συντάξεις
Τροπολογία, με την οποία αντιμετωπίζονται ενιαία όλες οι περιπτώσεις υπολογισμού των παρακρατήσεων ή των μειώσεων στις αποδοχές των συνταξιούχων με περισσότερες από μία συντάξεις, κατατέθηκε στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών.
Άλλες διατάξεις της ίδιας τροπολογίας αφορούν, στην επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (με διεύρυνση και των δικαιούχων) έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, τη χορήγηση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας προκειμένου να εισπράξουν εκκρεμείς οφειλές του Δημοσίου προς αυτά, την ενιαία αντιμετώπιση των στρατιωτικών ναρκαλιευτών με τους πολιτικούς συναδέλφους τους κ.α.
Επίσης, με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότει σε περίπτωση κατάργησης του συνόλου των θέσεων ενός κλάδου ειδικότητας, (κατόπιν απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης), οι εξαιρούμενοι της διαθεσιμότητας παραμένουν στον φορέα προέλευσης σε προσωποπαγείς θέσεις, ή μεταφέρονται σε αντίστοιχες θέσεις στον διάδοχο φορέα. Η διάταξη αυτή, εφόσον ψηφιστεί, θα αποκτήσει αναδρομική ισχύ για όλες τις σχετικές περιπτώσεις του έτους 2013. Ακόμη, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν οικειοθελώς στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 4 Οκτωβρίου.
enikos.gr

Read more...

«Εντός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ» Νέα διαφωνία στη γραμμή Λαζαρίδη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο


Νέα διαφωνία στη γραμμή Λαζαρίδη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Όχι» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ρωτήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου.

Τη θέση αυτή είχε διατυπώσεις πριν από δύο ημέρες ο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης έπειτα από σκληρή κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδη είχε πει μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».

Τη διαφωνία του με την θεωρία των δύο άκρων διατύπωσε σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε για τη θεωρία περί δύο άκρων, μετά η εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι. Απαντώντας, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία και η εθνική ενότητα.

«Να ορθώσουμε ένα τείχος όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές, όταν δεν υπάρχει ενότητα, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.

Για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν για την ασφάλεια της χώρας στις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι το ηθικό είναι υψηλό, το δε αμυντικό μας σύστημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξισώνεται με τη Χρυσή Αυγή
«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει περισσότερο σε εγκληματική συμμορία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξισωθεί με οποιοδήποτε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ανέφερε επίσης ότι «η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι «στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας, αν και σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος».
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους τρεις κεντρικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, τονίζοντας ότι η «μεταρρύθμιση στο δημόσιο δεν είναι μόνο η κινητικότητα». «Είναι πολύ μεγάλο λάθος να το βλέπουμε έτσι. Είναι λάθος να το βλέπουν και οι πιστωτές μας έτσι. Είναι κάτι που θα έχω την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να τους εξηγήσω», τόνισε.
Ανέφερε δε ότι «οι τρεις κύριοι πυλώνες για ένα άλλο δημόσιο είναι η απλοποίηση δομών (αξιολόγηση, νέα οργανογράμματα -κατοχυρωμένα με προεδρικά διατάγματα), η απλοποίηση διαδικασιών, δηλαδή η μείωση της γραφειοκρατίας και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή τρόποι πρόσληψης, εκπαίδευσης, υπηρεσιακής ανέλιξης κλπ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
.enikos.gr

Read more...

«Στον ιδιωτικό τομέα η Υγεία»

«Στον ιδιωτικό τομέα η Υγεία»
«Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ από την διαφαινόμενη βούληση της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Οργανισμού. Με την δημοσίευση του άρθρου 100, του Ν.4172/13, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7, του Ν.4183/13, επιχειρείται η διάλυση του ΕΟΠΥΥ» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού.
«Ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης υγείας στη χώρα μας και εκχωρείται σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο έλεγχος και η εκκαθάριση των συμβεβλημένων προμηθευτών (ιατρών, κλινικών κλπ) δίνεται σε ιδιωτικούς φορείς, που θα πληρώνονται από τους ελεγχόμενους και όλοι μαζί θα απομυζούν το εισόδημα του ελληνικού λαού. Καταλύεται κάθε αρχή ελέγχου καθώς ο ελεγχόμενος προμηθευτής γίνεται εργοδότης του ελεγκτή του, υπάρχει δηλαδή άμεση μισθωτή σχέση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, ενώ τη συνολική δαπάνη καλείται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να ελέγχει τι πληρώνει. Μετατρέπουν Δημοσίους Οργανισμούς και Λειτουργούς σε μαριονέτες και απλούς διεκπεραιωτές ιδιωτικών συμφερόντων.
Καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Δημοσίου Λογιστικού υποσκάπτονται οι διαδικασίες διαφύλαξης των δημόσιων πόρων.
Το γεγονός ότι δεν γίνεται έγκαιρα ο έλεγχος και η εκκαθάριση των παρόχων οφείλεται αποκλειστικά:
- Στην έλλειψη πιστώσεων
- Στις μηχανογραφικές  εφαρμογές που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, γεγονός που σίγουρα δεν έχει εξυπηρετήσει τα συμφέρονται των ασφαλισμένων.
- Στην πρόχειρη και κακή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχει οργανόγραμμα και δεν έχει στελεχωθεί με το προβλεπόμενο προσωπικό από τα εντασσόμενα ταμεία.
Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός:
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να κερδίζουν αισχρά στην πλάτη του ελληνικού λαού ορισμένα καρτέλ και οι κρατικοί αξιωματούχοι που τα υπηρετούν.
Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δηλ. όλο τον ελληνικό λαό, ότι κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε τις στοιχειώδεις παροχές υγείας χωρίς να πληρώνουν αδρά.
Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του Οργανισμού και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους  να αγωνισθούμε μαζί για έναν Δημόσιο Οργανισμό Βιώσιμο και Αποτελεσματικό στην υπηρεσία των Ασφαλισμένων του» τονίζεται στην ανακοίνωση.
enikos.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-6 κλήσεις δέχτηκε ο δράστης

ΒΙΝΤΕΟ-6 κλήσεις δέχτηκε ο δράστης
Έξι τηλεφωνήματα δέχτηκε μία ώρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς και όλα από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το πιο κρίσιμο ωστόσο και σ' αυτό που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, είναι το τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, καθώς αυτός θεωρείται ότι έκανε προσκλητήριο σύγκλισης στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Το συγκεκριμένο άτομο θεωρείται ως πρόσωπο-κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεση και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αναζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. 
Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του στην οδό Αχιλλέως κατευθύνθηκε η σύζυγος του Ρουπακιά αμέσως μόλις της τηλεφώνησε ο άνδρας της, ζητώντας της να εξαφανίσει τα πειστήρια της σχέσης του και της δράσης του μέσα στη νεοναζιστική οργάνωση.
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
enikos.gr

Read more...

Βενιζέλος: Αναμένω διάψευση...

Βενιζέλος: Αναμένω διάψευση...
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», δήλωσε τα εξής:
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. Άσμουσεν - στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.
Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Aσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».
 enikos.gr

Read more...

Λουκέτο στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Λουκέτο στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας
"Το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) επιτέλεσε σημαντικό έργο στο παρελθόν σε σχέση κυρίως με την είσπραξη των διοδίων και την χρηματοδότηση της συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, με έσοδα από τα διόδια" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συνεχίζει:
"Ωστόσο, μετά την ανάθεσης της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες Ειδικού Σκοπού και την εκχώρηση, σε αυτές, των διοδίων, ο ρόλος του σταδιακά, περιορίζεται σημαντικά και σήμερα ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξης του.
Για το λόγο αυτό, σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του.
Παράλληλα και υπό το φως των διαπιστώσεων των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και των συνακόλουθων εισαγγελικών διώξεων για κρούσματα πλημμελούς διαχείρισης την περίοδο 2006 – 2011, παύεται το Διοικητικό Συμβούλιο και αντικαθίσταται από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, έως την εκκαθάριση της Τ.Ε.Ο. Α.Ε..".
enikos.gr

Read more...

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Χρυσή Αυγή έχει φρικώδη παγανιστική ιδεοληψία...


«Ευχόμεθα ο Θεός να συγχωρέσει τον δολοφόνο και να αναπαύσει την ψυχή του δολοφονηθέντος νεαρού». Αυτός είναι ο...
τίτλος του ανακοινωθέντος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι.

Κατά τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η Χρυσή Αυγή έχει φρικώδη παγανιστική ιδεοληψία, σημειώνοντας στο ανακοινωθέν: «Ἀντιλαμβάνεται κανείς εὐχερῶς τήν ἀπόλυτο σχάση, τό μέγιστο χάσμα μεταξύ τοῦ Εὐαγγελικοῦ μηνύματος ζωῆς καί ἀληθείας, πού μόνο αὐτό μεταβάλλει τόν σκληρό καί βάναυσο κόσμο σέ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί τῆς παγανιστικῆς λατρείας τοῦ ἀλόγου καί ἀσυνειδήτου δῆθεν ἀνικήτου ἡλίου, πού ἀποτελεῖ τό ἐφαλτήριον τῆς ἰδεοληψίας γιά τήν λατρεία τῆς δυνάμεως, τῆς ἐπιβολῆς καί τῆς ἀρνήσεως τῆς ἑτέρας γνώμης, γνωρίσματα ἀποδεδειγμένα πλέον μέ πλῆθος πραγματικῶν περιστατικῶν, τοῦ Λαϊκοῦ Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει πως το το όνομα της Χρυσής Αυγής είναι «δάνειο δάνειο ἀπό τό σατανιστικό, ἀποκρυφιστικό καί παγανιστικό ἑρμητικό τάγμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς στό ὁποῖο πρωταγωνίστησε δραματικά ὁ γνωστός σατανιστής Ἄλιστερ Κρόουλι, πού στηρίζεται στήν ἑρμητική Καμπάλα, ἡ ὁποία εἶναι ἔμπνευσις καί ἔργο τῶν Σιωνιστῶν σατανιστῶν Ραββίνων καί ὁ ὁποῖος ἐνοχοποιήθηκε καί κατεδικάσθη ἀπό τήν Ἰταλική δικαιοσύνη γιά τελετουργικές δολοφονίες ἀθώων θυμάτων».

«Ἡ πρόσφατος ὅμως τραγική δολοφονία στήν ὅμορη περιοχή τοῦ Κερατσινίου ἑνός νέου φερέλπιδος ἀνθρώπου, ἀποτελεῖ ἀπότοκο τῆς φρικώδους ἀνωτέρω καταγγελομένης παγανιστικῆς ἰδεοληψίας. Ταπεινῶς δεόμεθα ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ μακαριστοῦ θύματος καί ὑπέρ μετανοίας τοῦ τραγικοῦ δολοφόνου καί τῶν συνοδοιπόρων του», καταλήγει η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς...
protothema.gr

Read more...

Να μην ξεχάσουμε και τους Αμβρόσιους...




Εκτιμώ ότι όπως ακριβώς πρέπει να συγχαίρουμε τους ιεράρχες που καταδικάζουν ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή, έτσι πρέπει και να συγκρατούμε στη μνήμη μας αυτούς που λειτούργησαν ως χορηγοί επικοινωνίας της.
Θυμίζω λοιπόν ότι...
ο περιβόητος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος...

...είχε πει για τη Χρυσή Αυγή:

Μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα

Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ το σύνολο των υστερικών παρεμβάσεων του που λειτούργησαν ως ιδεολογικά κείμενα της άκρας και φασιστικής Δεξιάς. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απομονωθούν όχι μόνο από την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά κι από τους ίδιους τους πολίτες.

Ας πάψουν να γεμίζουν οι εκκλησίες (και τα παγκάρια) του Αμβρόσιου. Οι ίδιοι οι πιστοί πρέπει να του αποδείξουν ότι δεν τον αποδέχονται κι ότι του γυρίζουν την πλάτη, οι ίδιες οι πολιτικές αρχές των Καλαβρύτων οφείλουν να τονίσουν την αποστροφή τους στη ρατσιστική ρητορική του.


Είναι ντροπή να φυτρώνει ο φασισμός στα μέρη που πλημμύρισαν στο αίμα από το Γ' Ράιχ.

parapoltiki.com 


Read more...

Δακρυγονα και ξύλο στην εθνική οδο...




Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν εργαζόμενοι στη Λάρκο με τα ΜΑΤ, στην εθνική οδό στο ύψος του...
Μαρτίνου, όταν επιχείρησαν νωρίτερα να διακόψουν την κυκλοφορία.

Οπως αναφερει το lamiastar.gr :
Στις 12:40 οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την εθνική οδό και 15 λεπτά αργότερα ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις έξι διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανταπέδωσαν πετώντας πέτρες. Σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.





Read more...

Αναστέλλεται επ' αόριστον η λειτουργία του Πανεπιστήμιου Κρήτης...




Την επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποφάσισαν οι σύλλογοι των εργαζομένων του ιδρύματος στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαν σήμερα, Παρασκευή.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο...
μέτρο της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, θα τεθεί σε διαθεσιμότητα το 30% των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο/Ηράκλειο αποφάσισαν και διεκδικούν:

«Την επ’ αόριστον Αναστολή της Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με οποιοδήποτε τρόπο

Την άρση της απόφασης περί διαθεσιμότητας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ σε ανοικτή σύγκρουση με την Κυβέρνηση

Το συντονισμό της δράσης του Πανεπιστημίου στην ίδια κατεύθυνση, με τα άλλα 7 ΑΕΙ που θίγονται άμεσα, αλλά και με όλους τους φορείς, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Την εκπροσώπηση των Συλλόγων των εργαζομένων του Π.Κ. μαζί με τον Πρύτανη στην προγραμματισμένη συνάντηση την Κυριακή 22/9/2013.

Τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων των τμημάτων των σχολών του ΠΚ, προκειμένου να αποφασίσουν δράσεις συμπαράστασης».

Read more...

Die Zeit: Ο Βενιζέλος πρότεινε στον Άσμουσεν να πειράξουν τα νούμερα...




Την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν να αλλάξουν τα νούμερα που αφορούν τους...
υπολογισμούς για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016, κάνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» που κυκλοφόρησε χτες.
Όπως αναφέρει το EnetEnglish.gr η αποκάλυψη γίνεται στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας, που περιλαμβάνει εξασέλιδο αφιέρωμα στον αξιωματούχο της ΕΚΤ. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και στη συνάντησή του με τον Ευ.Βενιζέλο. Εκεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται πως του πρότεινε "αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί." Η ακριβής φράση στο δημοσίευμα είναι "Reorganize the figures", που συνάγεται ότι ήταν τα ακριβή λόγια του Ευ.Βενιζέλου.
Ο Γ.Άσμουσεν δεν εξεπλάγη απλώς, έμεινε άναυδος και έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο του Ευ.Βενιζέλου. Πιθανόν, γι'αυτό δεν έγιναν καθόλου δηλώσεις από κανέναν από τους δύο μετά το τέλος της συνάντησης, όπως επισημαίνει το EnetEnglish.gr, επικαλούμενο το ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ.
Η επίμαχη παράγραφος του δημοσιεύματος της  "Die Zeit" αναφέρει:

"Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο κύριος Άσμουσεν συναντά επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [τον Ευάγγελο Βενιζέλο]. Συζητούν το διαφαινόμενο κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά τη συνάντηση ο Άσμουσεν σχεδόν φεύγει τρέχοντας από το γραφείο. Εχει μείνει άναυδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ζήτησε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Reorganize the figures [σ.σ. η φράση είναι στα αγγλικά στο περιοδικό]. Για τον Άσμουνσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικά της "παλιάς Ελλάδας". Και για ξεπερασμένα, αναποτελεσματικά συστήματα για τα οποία για τον ίδιο είναι ακατανόητα."
  Σύμφωνα με τουίτ του δικτύου CNBC, εκπρόσωπος του Ευ.Βενιζέλου διέψευσε ως "εντελώς αναληθές" το δημοσίευμα:

 
Να σημειωθεί ότι τρόικα υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016 σε 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ.
Enet .gr 

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Άδωνις για την Χρυσή Αυγή


ΒΙΝΤΕΟ-Ο Άδωνις για τη Χρυσή Αυγή

"Το κράτος δεν πρέπει να φοβάται τον τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής", τόνισε μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει οποιαδήποτε πράξη βίας. 
Δείτε το βίντεο από το Mega:
enikos.gr

Read more...

Λέκκας: Το επίκεντρο του πρωινού σεισμού ειναι ίδιο με αυτό του 1981...




«Ταρακουνήθηκε» τα ξημερώματα η Αττική από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 05.05 το πρωί από απόσταση 59 χιλιομέτρων δυτικά - βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με....
το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αθήνας ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές.

Μιλώντας στο newpost ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας επεσήμανε πως «πρόκειται για ανεξάρτητο γεγονός από τα σεισμικά γεγονότα της Φθιώτιδας. Είναι ανεξάρτητος και χωρικά και χρονικά».

Όπως επεσήμανε πρόκειται για ένα «συνοθύλευμα» ρηγμάτων στον βορειοανατολικό Κορινθιακό που είχαν δώσει και τον μεγάλο σεισμό του 1981 ωστόσο εκτίμησε πως είναι συνηθισμένο η περιοχή να δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

newpost.gr

Read more...

Αστυνομικός τον σημάδεψε στο μάτι!...

Με ευθεία βολή κροτίδας κρότου-λάμψης που στόχευε στο πρόσωπο νεαρού διαδηλωτή στο Κερατσίνι το βράδυ της Τετάρτης ο άνδρας των ΜΑΤ «τίμησε» τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η κροτίδα βρήκε τον... 32χρονο διαδηλωτή Γ. στο δεξί μάτι και το διέλυσε. Χρειάστηκε τρεισήμισι ώρες χειρουργείο το βράδυ της Τετάρτης και θα χρειαστούν πολλά χειρουργεία ακόμη για να υπάρξει η ελπίδα να επανέλθει η όραση, σύμφωνα με τον ίδιο και τη μητέρα του που μίλησαν χθες στην «Εφ.Συν.» στο δωμάτιο του Τζάνειου, όπου νοσηλεύεται. «Ποιος τους δίνει την εντολή να σηκώνουν αυτά τα όπλα απέναντι σε παιδιά που διαμαρτύρονται για μια δολοφονία; Εγώ για το παιδί μου είμαι υπερήφανη. Αυτωνών οι μανάδες είναι;» μας έλεγε η μητέρα μέσα στην αγωνία της. Την ώρα του σοβαρού τραυματισμού του Γ., η πορεία βρισκόταν στη Γρηγορίου Λαμπράκη, όταν σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου, ανάμεσα σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και «αγανακτισμένους πολίτες» από τη μία και διαδηλωτές από την άλλη. Σύντροφοι του Γ. είδαν τον άντρα των ΜΑΤ, τον τρίτο στη σειρά από την αριστερή διμοιρία, να σηκώνει το όπλο και να σημαδεύει. «Πρόσεχε, σε σημαδεύει» φώναξαν στον σύντροφό τους. Ο Γ. πρόλαβε και είδε τον άντρα να έχει προβάλει από τη διμοιρία (οι άντρες παραταγμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο) με το όπλο σηκωμένο και ένιωσε το πλήγμα που τον έριξε στο έδαφος. Πρόλαβε και άκουσε μια γυναίκα: «Το σκοτώσανε το παιδί, τρέξτε». Οι σύντροφοί του τον σήκωσαν και τον μετέφεραν σε παρακείμενο ασθενοφόρο. Οι πόρτες ήταν κλειστές. Χτυπούσαν να τους ανοίξουν, αλλά οι γιατροί είχαν φοβηθεί και δεν άνοιγαν. Τελικά, είδαν ότι υπήρχε σοβαρά τραυματισμένος, άνοιξαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. «Οταν βλέπεις τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά σε διαδηλωτές και, πίσω τους, τους φασίστες να πετάνε πέτρες, το μόνο που μπορείς να συμπεράνεις είναι ότι είναι ίδιοι οι φασίστες, είτε κατεβαίνουν με τα μαύρα και τα χαρακτηριστικά της Χ.Α. είτε με στολή. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Πρέπει να απαντήσουμε. Δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε» μας λέει ο Γ. left.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

«ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ



ΟΥΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ
ΕΚΤΑΚΤΟ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Οι Βουλευτές ενός  πολιτικού κόμματος που «προσιδιάζει» με εγκληματική οργάνωση, δεν μπορούν να έχουν αστυνομικούς στη διάθεσή τους. Αυτό υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και από...
σήμερα αποσύρονται «μέχρι νεοτέρας» όλοι οι αστυνομικοί από την Χρυσή Αυγή! Μετά την εισήγηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και την σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η παύση θα ισχύσει μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν χθες από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Κατόπιν της απόφασης περί παύσης της διάθεσης αστυνομικών συνοδών σε Βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», ανακοινώνεται ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω Βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος Μιχαλολιάκου, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2444.html

Read more...

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη δολοφονία Φύσσα...


Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο Παρίσι, η αντιφασιστική πορεία θύμισε...
εικόνες μετά τη δολοφονία του νεαρού Κλεμάν Μερίκ, από σκίνχεντ, στις αρχές Ιουνίου. Συνελήφθησαν 38 άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ο θάνατος ενός αντιφασίστα

Ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης σε Παρίσι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη και Βερολίνο έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως «φτάνει πια» και «δεν θα περάσουν» δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητα να καταπολεμήσουν κάθε μορφής φασισμού.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς μετά την κινητοποίηση κατευθύνονταν σε μπαρ όπου «συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη», ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.



«Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές» πρόσθεσε.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, αφού υπέστη ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ. Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή...
tvxs.gr

Read more...

Αποκάλυψη για τα τάγματα εφόδου...

"Τον Φύσσα τον είχαν στην μπούκα…" Συγκλονιστικά στοιχεία για την εγκληματική δράση που αναπτύσσουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ... πρώην στέλεχος της οργάνωσης της Νίκαιας, ενώ όπως αποκαλύπτει ο Παύλος Φύσσας είχε γίνει στόχος των νεοναζί από καιρό λόγω της αντιφασιστικής δράσης του... Ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για περίπου ενάμιση χρόνο, είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν υπαρχηγός όπως λέει στο «Έθνος» το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Στη συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ι.Λαγού. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο – αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία. "Στη Νίκαια ενημερώναμε τον Πατέλη, ο Πατέλης τον Λαγό και από εκεί και πέρα μας έλεγαν ότι το ΟΚ το δίνει ο αρχηγός" αποκαλύπτει στο «Έθνος» πρώην μέλος της οργάνωσης και δε σταματά εδώ: "Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός βγαίναμε στους δρόμους είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την πέσουμε σε Πακιστανούς". "Ο υπεύθυνος της Νίκαιας Πατέλης έφτιαξε Κλειστό Πυρήνα. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του" συνεχίζει για να αποκαλύψει πως ο δολοφόνος του Παύλου ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Νίκαιας. "Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά. Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα" λέει το πρώην μέλος της ΧΑ. Μια αποκάλυψη που επιβεβαιώνει όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τον Χρυσαυγίτη δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να έλεγε πως δεν είναι μέλος της οργάνωσης αλλά έχει μέχρι και κομματική ταυτότητα, όπως λέει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας έχει τα δικά του διακριτικά: ασπρόμαυρη παραλλαγή και μαύρη μπλούζα, ρούχα τα οποία ψωνίζουν από κατάστημα που βρίσκεται πλάι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κάνει και ειδική έκπτωση στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, είναι αποκαλυπτικός: "Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δε σου οπλίζει το χέρι όμως. Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το ξέρανε". Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: "Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί". Τέλος, είπε πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παρεμπόριο. "Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται"... matrix24.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Νέα συγκέντρωση το Σάββατο στη Νίκαια...


Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προγραμματίζουν σωματεία και συνδικάτα για τις...
10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας...

Read more...

Τάκης Μιχαλόλιας: O άγνωστος αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου...


Τι καταγγέλλει το Vice για τον ρόλο του στη Χρυσή Αυγή...

Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια τον ρόλο που έχει στη Χρυσή Αυγή ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου και γνωστός...
δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, όπως και τον λόγο που οι δύο αδελφοί έχουν διαφορετικά ονόματα.

Πολλοί υποστηρίζουν, ότι δεν υφίσταται κάποιος ειδικό λόγος και ότι απλώς στη Μάνη, από όπου κατάγεται η οικογένεια υπάρχει η παράδοση των διπλών επωνύμων, ενώ υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών είναι άριστη.

Ποιος είναι ο Τάκης Μιχαλόλιας

Ο Τάκης Μιχαλόλιας είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και ισχυρούς ποινικολόγους της Αθήνας και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό ακροδεξιό Περίανδρο που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι καταγγέλλει το περιοδικό Vice

Σε δημοσίευμα του με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2013, το περιοδικό Vice αναφέρεται στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή για την στρατολόγηση νέων μελών από πιο επιφανείς τάξεις- αποστολή που την έχει αναλάβει ο αδερφός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Γράφει συγκεκριμένα και μεταφράζουμε στο iefimerida.gr:

«Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρείται πως στρατολογεί ''βαριά'' από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς- συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω από λάτρεις της Χούντας και των στρατηγών που έριξαν την Ελληνική κυβέρνηση το 1967».

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με πιο επιφανείς τάξεις

«Οσο περίεργο και εάν ακούγεται, την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή ασκεί συνεχή βία, φλερτάρει ταυτόχρονα με σχετικά αξιοσέβαστες τάξεις, πλευρίζοντας την Νέα Δημοκρατία, η οποία κράτησε χαμηλούς τόνους για την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα και περιορίστηκε να την καταδικάσει μόνο το γερμανικό Spiegel», ενώ γίνεται και αναφορά στις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου, πως η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή.

«Ηθικός αυτουργός της επίθεσης στο Πέραμα ο Γιάννης Λαγός»

Στη συνέχεια το Vice, σχολιάζοντας την επίθεση στο Πέραμα αναφέρει: «Δεν μοιάζει με σύμπτωση το γεγονός πως η επίθεση έγινε μετά από μια ομιλία δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Ενας από αυτούς, ο Γιάννης Λαγός είπε στην ομάδα των ακτιβιστών του: ''Διαλέξτε πως θέλετε να προχωρήσετε και εμείς θα σας στηρίξουμε''. Αυτό θυμίζει μια ομιλία που έκανε πέρυσι, όπου μετά άρχισαν επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων ψαράδων. Και στις δύο περιπτώσεις, καμία κατηγορία για προτροπή σε βια δεν έγινε εναντίον του και είναι απίθανο να γίνει κατά της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα».

Κλείνοντας το δημοσίευμα του το περιοδικό, υποστηρίζει πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «η διπλή τακτική της Χρυσής Αυγής να σφίγγει με το ένα χέρι τα χέρια των αξιοσέβαστων πολιτικών τάξεων και ταυτόχρονα με το άλλο να καρφώνει μαχαίρια στους εχθρούς της, ίσως να έφτασε στο τέλος της»...
iefimerida.gr

Read more...

Πολλαπλά τα οφέλη Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον ΟΣΕ


Υπεγράφη η σύμβαση για τη σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον ΟΣΕ
Με το έργο αναβαθμίζεται το λιμάνι και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως είσοδος των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη (φωτο. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αλεξανδρούπολη
Σε περίπου 12 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» (Α.Σ.740) προϋπολογισμού 3.106.325,21 ευρώ και «o συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής είναι ένα έτος».

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την κατασκευή της υποδομής και επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων και η σύνδεσή της με το σύμπλεγμα των γραμμών του σιδηροδρομικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Έντονο ενδιαφέρον για το έργο έχουν εκφράσει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεδομένου ότι με την κατασκευή του ενισχύεται η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου, επιφέροντας πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την εθνική.

Το έργο αυτό θα συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη Βουλγαρία (Βάρνα), παρακάμπτοντας τη θαλάσσια μεταφορά, μέσω Βοσπόρου, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αλλά και το κόστος.

Η απευθείας σύνδεση με τη Βάρνα θα λειτουργήσει σαν εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από το Βόσπορο και θα μειώσει το χρόνο διαδρομής, από 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα σε περίπου 6 ώρες.

Με το έργο αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ισχυροποιείται η θέση της χώρας ως είσοδος των εμπορευματικών μεταφορών προς την Ευρώπη.

Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ» 2007-2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά την ταλαιπωρία Παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου για την υποβολή του Ε9


Παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου για την υποβολή του Ε9

Αθήνα
Η ταλαιπωρία και τα τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet οδήγησαν τελικά το υπουργείο Οικονομικών στο να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στους φορολογούμενους για την υποβολή του Ε9, που κανονικά έληγε σήμερα, Παρασκευή. Παράλληλα, για την αποφόρτιση του συστήματος κλείδωσε την εφαρμογή για τις διορθώσεις στα αγροτεμάχια, για τα οποία άλλωστε η προθεσμία λήγει στις 14 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2013.

Επιπλέον, μπαίνοντας κάποιος στην αρχική σελίδα του Taxisnet, στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» πλέον εμφανίζεται στην οθόνη νέο μήνυμα, στη θέση εκείνων που παρέπεμπαν στην υποβολή των δηλώσεων Ε1, Ε9 κλπ.

Το νέο μήνυμα αναγράφει: «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο για τον Πίνακα 1 και για όσους έχουν μεταβολές στον Πίνακα 1)».

Δηλαδή το σύστημα δεν επιτρέπει πλέον στους φορολογούμενους να διορθώσουν στοιχεία ή να δηλώσουν αγροτεμάχια στο Ε9, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θέλουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και την υποβολή της δήλωσης αστικών ακινήτων στο Ε9 (Πίνακας 1).

Υπερφόρτωση συστήματος

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Ιουλίου, οπότε η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης είχαν συνολικά υποβληθεί περίπου 800.000 δηλώσεις Ε9, όταν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκτιμούσε ότι οι συνολικές υποβολές θα ανέρχονταν εφέτος σε 500.000.

Το Τaxisnet «δοκιμάσθηκε» τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι ημερήσιες υποβολές ξεπέρασαν τις 100.000 (200.000 στο διήμερο), όταν κατά μέσο όρο τις τελευταίες ημέρες  δεν ξεπερνούσαν τις 40.000.
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις φορολογούμενοι μετά την  είσοδο στα ηλεκτρονικά Ε9 βρέθηκαν ενώπιον στοιχείων άγνωστων υπόχρεων, αλλά και άγνωστων ακίνητων που δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχαν δηλώσει.
Σύμφωνα μάλιστα  με καταγγελίες που έγιναν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι εν λόγω χρηστές του Taxisnet όχι μόνο  έβλεπαν τα ακίνητα άλλων φορολογουμένων, αλλά μπορούσαν να προβούν σε τροποποιήσεις επ΄αυτών ακόμη και να τα διαγράψουν. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έγινε «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή «Μίλησε» το κινητό του Γ.Ρουπακιά - Έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα


«Μίλησε» το κινητό του Γ.Ρουπακιά - Έχουν ταυτοποιηθεί πρόσωπα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σημαντικά στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιάς φαίνεται πως έχει στα χέρια της η αστυνομία.
Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ελέγχθηκαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Γ.Ρουπακιάς την τελευταία ώρα πριν από τη δολοφονία του Π.Φύσσα και προκύπτει ότι υπήρξε οργανωμένη κινητοποίηση. 
Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί πολλές κλήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες και κάποιοι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που κλήθηκαν ή κάλεσαν έχουν ταυτοποιηθεί με πρόσωπα που σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή.
Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.
Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς αυτούς ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού - Παρί Σεν Ζερμέν, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «Κοράλι», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».
Η υπόθεση ερευνάται πλέον από την τακτική ανάκριση, ωστόσο από σήμερα, μετά την απόφαση που ελήφθη νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την ευθύνη των αστυνομικών ερευνών ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διαθέτει εξειδικευμένα μέσα για τη συλλογή στοιχείων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στο μεταξύ, το πρωί η μητέρα του θύματος κατήγγειλε ότι υπάρχει βίντεο από τη σκηνή του επεισοδίου και της δολοφονίας του γιου της, που έχει καταγράψει τα γεγονότα και έχει παραδοθεί στην Αστυνομία.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ αρμόδιοι αξιωματικοί, τέτοιο βίντεο δεν έχει φτάσει στην Ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκαν αρχικά ο δράστης, οι μάρτυρες και οι προσαχθέντες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...