Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ Συνελήφθη ψευδόμενος ο Παπακωνσταντίνο

Απολύτως εκτεθειμένο για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD που περιέχει ονόματα χιλιάδων ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, αφήνουν το κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου επίσημα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του αλλά και δικές του έγγραφες απαντήσεις στην Βουλή.
 
Το protothema.gr, παρουσιάζει έγγραφη απάντηση με ημερομηνία 6.6.2011, του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχετικό ερώτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με του Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία». Απάντηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου (27.9.2012) στην οποία επιχειρεί να υποστηρίξει ότι είχε παραδώσει την λίστα των μεγαλοκαταθετών στο ΣΔΟΕ από την πρώτη στιγμή.
 
Ειδικότερα όταν το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι o ηλεκτρονικός δίσκος με τα 1.991 ονόματα δεν έφτασε ποτέ επίσημα στο ΣΔΟΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε σε ανακοίνωσή του να απαντήσει – μεταξύ άλλων –  ότι : « Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίστα που ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών.  Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα». Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης διερευνούσε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τις ελβετικές αρχες για την απόδοση φόρου στο σύνολο των ελληνικής προέλευσης καταθέσεων, διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο και δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί».
 
Σύμφωνα λοιπόν με το πιο πάνω απόσπασμα, ο πρώην υπουργός είχε το CD tης Λαγκάρντ πριν την 6η Μαϊου 2011 όταν και ο κ. Ιωάννης Καπελέρης αντικαταστάθηκε από τον κ. Ιωάννη Διώτη.  Σύμφωνα όμως με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr, ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 6 Ιουνίου 2011, δήλωνε ότι δεν υπάρχει καμία λίστα!
 
Τα νέα δεδομένα, δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα για τον πρώην «τσάρο» της Οικονομίας που απαιτούν άμεσες απαντήσεις. Κυρίως όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να απαντήσει για το πότε έλεγε ψέματα. Τον Ιούνιο του 2011 όταν και υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λίστα ή σήμερα που λέει ότι υπήρχε λίστα και την είχε δώσει στο ΣΔΟΕ;  

protothema.gr

Read more...

Οι νέοι διοικητές των υπηρεσιών υγείας

Οι νέες διοικήσεις των υπηρεσιών υγείας ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν οι νέοι διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας, ο πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών υγείας και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.



ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ:                                              ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ:                                      ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ:                                      ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ:                  ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ:          ΠΛΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ:          ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                                    ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                             ΝΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                             ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                                    ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΘΡΑΣYΒΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                            ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:                             ΜΟΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:         ΜΑΚΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  ΔΑΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ                                
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  ΜΠΡΙΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η  ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:                                                                                 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η  ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:                                                                                         ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                                                                   
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 6η  ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:                                                                               ΑΛΜΠΑΝΗ ΛΕΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ:                                               ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΚΡΗΤΗΣ:                                                ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 7η ΚΡΗΤΗΣ:                                               ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                                                                                  

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΚΕΠΥ:                                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ:              ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ



Read more...

Συλλαλητήριο και νέες 24ωρες απεργίες εντός του μήνα από τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς»


Από την τελευταία πολυπληθή διαδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας
Από την τελευταία πολυπληθή διαδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Επιπλέον, την Πέμπτη τα συνδικάτα θα προβούν σε διάβημα και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας, ενώ προσανατολίζονται και προς νέες 24ωρες απεργίες εντός του μήνα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, στα γραφεία της ΓΣΕΕ θα γίνει ευρεία σύσκεψη των Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής, προκειμένου να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με την οποία ζητά συνάντηση «άμεσα και πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τα υπό προώθηση μέτρα», τα οποία η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά».

Προς νέες 24ωρες τον Οκτώβριο

Προς νέες εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εντός του μήνα ενάντια στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2013, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για μας. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια», είπε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, όπως αναφέρει το Reuters.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μας ξεπερνάει μόνο η Ισπανία… Ανεργία-σοκ: 24,4% τον Αύγουστο στην Ελλάδα!

Στο 24,4% διαμορφώθηκε η ανεργία τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η μεγαλύτερη ανεργία στην ευρωζώνη καταγράφεται στην Ισπανία, ποσοστό 25,1%.

Ωστόσο, η Ελλάδα ξεπερνάει την Ισπανία στην ανεργία των νέων καθώς στη χώρα μας ανέρχεται στο 55,4% ενώ στην Ισπανία στο 52,9%.

Η ανεργία στην ευρωζώνη τον Αύγουστο παρέμεινε στο 11,4% όσο ήταν και τον Ιούλιο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που απαντάται από τότε που ξεκίνησαν τα στατιστικά στοιχεία το 1995.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στην Αυστρία με 4,5%, στο Λουξεμβούργο με 5,2% και ακολουθούν Ολλανδία και Γερμανία (5,5%).

Η Eurostat εκτιμά ότι 25,466 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες ήταν άνεργοι τον Αύγουστο στην ΕΕ των «27», εκ των οποίων 18,196 εκατομμύρια ήταν άνεργοι στην ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 49.000 ανθρώπους στην ΕΕ των 27 και κατά 34.000 στη ζώνη του ευρώ. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011, η ανεργία αυξήθηκε κατά 2.170 εκατομμύρια στην ΕΕ των «27» και κατά 2,144 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

Ένας ανησυχητικός παράγοντας είναι ότι ο αριθμός των ανέργων εξαπλώνεται και σε χώρες του ευρωπαϊκού «πυρήνα», όπως είναι η Γερμανία, χώρες που μέχρι πρότινος ήταν προστατευμένες, αναφέρει ο Thomas Costerg, οικονομολόγος της Standard Chartered, σύμφωνα με το Bloomberg.

Read more...

Σε ποιους μοίραζε «μαύρο» χρήμα ο Άκης;...





Δείτε το έγγραφο -ντοκουμέντο...
Σε βάθος προχωράει η έρευνα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μετά και το νέο κύκλο απολογιών, με τον ανακριτή να ψάχνει τα «μαύρα» χρήματα και την πορεία τους. Από τη μία εξετάζονται οι ... καταγραφές ονομάτων στο ημερολόγιο, που συνοδεύονται από ποσά, και από την άλλη τα πρόσωπα που προέκυψαν από αναφορές τρίτων, όπως από την κατάθεση του Νίκου Ζήγρα.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του προφυλακισμένου εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικολάου Ζήγρα, μεγαλοεκδότης είχε λάβει από τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περισσότερα από 400.000 ευρώ για να πουλήσει το μερίδιο του σε εταιρεία καφέ και εστίασης με την επωνυμία ΣΤΟΑ, επί της οδού Πατησίων, στην οποία ήταν ο βασικός μέτοχος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πλήρωσε το αντίτιμο του μεριδίου στον μεγαλοεκδότη με την πολυσχιδή δράση (και πέραν των εκδόσεων) με μετρητά που δεν δηλώθηκαν ποτέ και πουθενά. Στην συνέχεια, το μερίδιο της επιχείρησης που άνηκε στον «βαρώνο» των media πέρασε στον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο.

Συγκεκριμένα την αποκάλυψη – βόμβα είχε κάνει ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη στην απολογία – ποταμό που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.


«Όσον αφορά τον γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρείας εστίασης καφέ – μπαρ στην Πατησιών με την επωνυμία ΣΤΟΑ, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά» είχε αναφέρει επί λέξει ο Νίκος Ζήγρας στις 18 Ιουλίου στον ανακριτή.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου μάλιστα βρέθηκε και πάλι τετ-α-τετ με τον κ. Μαλλή το περασμένο Σάββατο, επιβεβαιώνοντας εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα είχε πει στην αρχική του απολογία για τη δράση του κυκλώματος, που μέσου ενός δικτύου off – shore εταιρειών – πίσω από τις οποίες βρίσκονταν σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- ο Άκης Τσοχατζόπουλος – ξεπλένονταν εκατομμύρια ευρώ από μίζες για την υπογραφή δυο εξοπλιστικών προγραμμάτων, των TOR- M1 και των γερμανικών υποβρυχίων.

Η συγκεκριμένη αναφορά του «μετανοημένου» εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις δοσοληψίες του πρώην υπουργού με τον μεγαλοεκδότη, έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια ακόμη περίπτωση ξεπλύματος μαύρο, αδήλωτου, πολιτικού χρήμα, που έχει μπει ήδη στον «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, που ερευνά την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» του πρώην υπουργού.

Με τις απολογίες του, αυτή που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο στον κ.Μαλλή αλλά και αυτή που έδωσε το περασμένο Σάββατο, ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τους δικούς του λόγους – ελπίζοντας προφανώς σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση – αποφάσισε να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύπτοντας με λεπτομέρειες τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις διαδρομές του μαύρου χρήματος αλλά και τις αγοραπωλησίες που έγιναν προκειμένου αυτό να ξεπλυθεί. Μια από αυτές- σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα - ήταν και η αγορά του μεριδίου της επιχείρησης του μεγαλοεκδότη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο με χρήματα που δεν δηλώθηκαν ποτέ!

Πηγή: protothema.gr


Read more...

Φόρο στην ιδιοκατοίκηση «βλέπει» το οικονομικό επιτελείο...



Ένα καινούργιο σενάριο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας «βλέπει» το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -έπειτα από ...πιέσεις της Τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς σύμφωνα με το θεώρημα εκείνων που προτείνουν το νέο αυτό φόρο, οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια, έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου, στη συνέχεια επί των τετραγωνικών επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους) και έτσι θα προκύπτει ένα ποσό που θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.

protothema.gr 



Read more...

Οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται...




Κατατέθηκε τη Δευτέρα για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το οποίο καταργούνται ή συγχωνεύονται μία σειρά φορείς του Δημοσίου.
Διαβάστε ποιοι φορείς περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα...
.
Συγκεκριμένα με το εν λόγω νομοσχέδιο που αποτελεί το πρώτο μιας σειράς ρυθμίσεων, τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται είναι η «Ελληνική Θαλάσσια Ένωση», το «Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών», το «Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων», ο «Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού - Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς - Εθνικής Χαρτοθήκης».

Στους φορείς που συγχωνεύονται ανήκουν:

Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας» καταργείται, ενώ οι ανώνυμες εταιρείες «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης» και «Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης» (ΕΛ.Ο.Τ.) λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από το συνιστώμενο Ν.Π.Ι.Δ., με την επωνυμία «Οργανισμός Διαπίστευσης, Τυποποίησης και Μετρολογίας».
Το «Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας» εντάσσεται στο «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης»
Συγχωνεύεται με απορρόφηση η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης» από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών».
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και συγχωνεύεται με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Στους φορείς που καταργούνται:

Καταργούνται και συγχωνεύονται 29 φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Προβλέπεται η συγχώνευση 20 φορέων σε 9, η κατάργηση 4 επιπλέον και η ενσωμάτωσή τους σε υφιστάμενες υπηρεσίες, καθώς και η αυτοτελής διατήρηση 5 φορέων λόγω της διεθνούς αναγνωσιμότητας, της μοναδικότητας των προστατευόμενων αντικειμένων, της οικολογικής και γεωγραφικής αυτονομίας και της ιστορικότητας των περιοχών αυτών.
Καταργούνται οι υφιστάμενες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (ΜΚΦ), οι οποίες λειτουργούν εφεξής ως αποκεντρωμένες διευθύνσεις των δεκατριών (13) νέων συνιστώμενων ΜΚΦ στην έδρα κάθε περιφέρειας της χώρας
Καταργούνται τα υφιστάμενα Κεφαλαία Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (ΚΑΦ) και συγχωνεύονται σε ενιαίο συνιστώμενο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίο Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών».
Καταργούνται οι υφιστάμενες Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, και παραμένουν ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα, εκείνες που εδρεύουν σε πόλεις, οι οποίες είναι και έδρες Εφετείων.

Συγχωνεύονται οι εταιρίες ΔΕΘ ΑΕ, HELEXPO AE και ΟΠΕ ΑΕ και ταυτόχρονα δημιουργείται με έδρα τη Θεσσαλονίκη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Εκθέσεων και Ανάπτυξης Εξαγωγών Α.Ε.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται και μια σειρά ζητήματα που έχουν σχέση με το προσωπικό που υπηρετεί στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται ζητήματα όπως:

η αυτοδίκαιη λήξη για το Ελληνικό Δημόσιο αζημίως της θητείας του Προέδρου, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού με θητεία των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων ή υπό καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης φορέων
η αναγκαστική μεταφορά του υπηρετούντος προσωπικού από τους καταργούμενους φορείς σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως αυτές προκύπτουν από τα αιτήματα των φορέων (αποφεύγοντας έτσι τη σύσταση νέων θέσεων και τον χαρακτηρισμό των μεταφορών ως προσλήψεις), καθώς και η μεταφορά του προσωπικού από τους συγχωνευόμενους φορείς στους συνιστώμενους με το νόμο αυτό φορείς.
η κάθε είδους περιουσίας τους, καθώς και των ταμειακών τους υπολοίπων.

ΝΕΑ.


Read more...

Βόμβα στα οικογενειακά επιδόματα Κόβονται όλα τα επιδόματα και τα αφορολόγητα για ανήλικα παιδιά

Από το 2013 καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα για κάθε προστατευόμενο παιδί. Μεγάλοι χαμένοι θα βγουν αυτομάτως οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι που χάνουν από 1-1-2013 το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί (1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ για δύο παιδιά κλπ). 

Στη θέση τους σχεδιάζεται να χορηγηθεί στοχευμένα ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά (ακόμα και αν έχουν μόνο ένα ή δύο τέκνα) που θα δίδεται απευθείας μέσω των εφοριών και όχι πια από τον ΟΓΑ, τις νομαρχίες κλπ . Με το νέο σύστημα, θα προβλεφθεί ένα επίδομα σαν αυτό που λαμβάνουν ήδη οι τρίτεκνοι (πχ περίπου 500 ευρώ το χρόνο ανά τέκνο). Θα δίδεται πλήρες σε κάθε οικογένεια με χαμηλό εισόδημα (πληροφορίες μιλούν για ποσά έως 10.000 ευρώ το χρόνο), κατά τα 2/3 σε οικογένειες με εισόδημα 10.001-20.000 ευρώ και κατά το 1/3 για εισόδημα 20.001-30.000. 

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτήριζε «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό» το νέο σύστημα γιατί θα εφαρμόζεται με εισοδηματικά κριτήρια. Η ίδια πηγή διευκρίνιζε πάντως ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου. Ανώτατος παράγοντας του οικονομικού επιτελείο ότι τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται θα ισχύσουν από το 2014, με βάση τις δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2013. Διευκρίνιζε πάντως και ότι η Τρόικα ζητά ακόμα διευκρινίσεις «όχι μόνο για μέτρα ύψους 2 δισ. αλλά για πολλά», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους τους και πάλι αύριο.

Read more...

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ


Μέτρα 7,8 δισ. ευρώ για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013


http://newpost.gr/post/157636/metra-78-dis-eyro-gia-protogenes-pleonasma-to-2013/ 
Ύφεση 6,5% το 2012 και 3,8% του ΑΕΠ το 2013 αλλά και νέα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ προβλέπονται μεταξύ άλλων στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προσχεδίου: 

• Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, παρά τη βαθύτερη από τις εκτιμήσεις ύφεση, θα διαμορφωθεί στα 13,3 δισ. ευρώ ή στο 6,6% του ΑΕΠ το 2012, από 19,4 δισ. ευρώ ή 9,0% του ΑΕΠ το 2011. 
• Το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, χωρίς νέα – εκτός Προϋπολογισμού – μέτρα, θα διαμορφωθεί στα 2,8 δισ. ευρώ ή στο 1,4% του ΑΕΠ το 2012, έναντι 4,5 δισ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ το 2011. 
• Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης με τις απαιτούμενες, υπό διαπραγμάτευση, παρεμβάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής συνολικού ύψους, επί του παρόντος, ίσου ύψους με ότι προβλέπεται στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής, προβλέπεται να περιορισθεί ακόμη περισσότερο, στα 8 δισ. ευρώ ή στο 4,2% του ΑΕΠ το 2013. 
• Η χώρα, παρά την παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας, αναμένεται να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ ή 1,1% του ΑΕΠ το 2013. 
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αναμένεται να αποπληρωθούν στο σύνολό τους, μέσα από τις δόσεις του δανείου την περίοδο 2012-2013, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. 

Επίσης, η ανεργία αναμέενται να αυξηθεί περαιτέρω το 2013 και να φθάσει στο 24,7%. Όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό η εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων στον τομέα των δαπανών θα επιβαρύνει σημαντικά τους παράγοντες που επηρεάζουν τις προβλέψεις των εσόδων. Η αρνητική επίδραση στο ΑΕΠ, στην κατανάλωση και στη φοροδοτική ικανότητα των φυσικών και νομικών προσώπων θα μειώσει τα συνολικά καθαρά έσοδα κατά 2,210 δισ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων για το 2012. 

Τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού, μετά τη μείωση επιστροφών για το οικονομικό έτος 2013, προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 46,742 δισ. ευρώ (έναντι των εκτιμήσεων του 2012),μειωμένα κατά 4,5%. Η αρνητική αυτή επίπτωση οφείλεται σε πρωτογενές επίπεδο, κυρίως, στη μείωση των άμεσων φόρων κατά 517 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των δημοσιονομικών παρεμβάσεων σε μισθούς και συντάξεις. Η μείωση της κατανάλωσης και του ύψους των μισθών και συντάξεων θα επηρεάσει σημαντικά και τους έμμεσους φόρους οι οποίοι προβλέπονται να ανέλθουν σε 25,193 δισ. ευρώ, μειωμένοι κατά 1,078 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εκτιμήσεις για το 2012.



Ο κ. Σταϊκούρας, μετά την κατάθεση του Προσχέδιου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, και ειδικότερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, υψηλής ανεργίας, οικονομικής συμπίεσης των πολιτών και ρευστότητας στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο περιβάλλον. 

Το περιεχόμενο του εν λόγω Προσχεδίου σηματοδοτεί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε με το σχηματισμό της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών, το τέλος της αμφισβήτησης της προοπτικής της Ελληνικής οικονομίας, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Είναι γεγονός ότι μετά την ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης, η χώρα έχει επιχειρήσει δημοσιονομική προσαρμογή με τεράστιες θυσίες των πολιτών, ύψους 49 δισ. ευρώ ή 22,6% του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010-2012. Στη νέα περίοδο, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολη, η βούληση της Κυβέρνησης είναι η χώρα, εντός της Ευρωζώνης, να βγει το ταχύτερο από το τέλμα. Προς την κατεύθυνση αυτή, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποιες πρώτες, μικρές αλλά πάντως θετικές ενδείξεις, οι οποίες εντοπίζονται και καταγράφονται στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. 

Τα προαναφερθέντα δεδομένα, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις, μας επιβάλλουν να κρατήσουμε χωρίς ταλάντευση γερά το τιμόνι του σκάφους για να πάρουμε τη δύσκολη στροφή. Η εθνική προσπάθεια κατ’ ανάγκην θα ενσωματώνει όρους των εταίρων, αλλά θα εμπεριέχει και τη σταθερή βούλησή μας η χώρα να αξιοποιεί τα δικά της αποτελέσματα αλλά και τις ευκαιρίες που φαίνεται να δημιουργούνται στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, ώστε, εν πορεία, να τροποποιήσει, σε συνεργασία με τους εταίρους, όρους προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των πιέσεων. Μόνο έτσι η Ελληνική οικονομία θα καταφέρει να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στον ενάρετο κύκλο της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης και θα είναι σε θέση μεσο-μακροπρόθεσμα να διαμορφώσει όρους αξιοπρέπειας και ευημερίας για όλους τους Έλληνες πολίτες». 


Δείτε αναλυτικά το προσχέδιο εδώ
http://newpost.gr

Read more...

Άκης: «Τα πολλά λεφτά μου, τα έχει ο Σμπώκος»...



Τη …χαριστική βολή στον εξάδελφο του, Άκη Τσοχατζόπουλου, δίνει ο Νίκος Ζήγρας με συμπληρωματική του απολογία στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, που ερευνά την υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη αποτελεί μίζα που δόθηκε για να ...
υπογραφούν δυο συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας επαναλαμβάνει ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος βρίσκονταν πίσω από το δίκτυο των off-shore εταιρειών που διακινούσαν μαύρο χρήμα, ενώ βάζει και πάλι στο «κάδρο» τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τον οποίο αυτή τη φορά αναγάγει σε διαχειριστή των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι αναφορές αυτές του Ν. Ζήγρα επιβαρύνουν και άλλο τη θέση του Γ. Σμπώκου ο οποίος καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου κατονομάζει, εκ νέου, τους Βλάσση Καμπούρογλου, Ντίνο Μιχαηλίδη και Al Sayad Fouand, ως τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην ομάδα διακίνησης του μαύρου χρήματος , ενώ υποστηρίζει ότι η μεταβίβαση ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας από τον πρώην βουλευτή Φώτη Αρβανίτη στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ήταν εικονική.

Τον πρώην υπουργό – που αρνήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά υποστηρίζοντας ότι η όλη προδικασία είναι άκυρη και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στο φυσικό του δικαστή- «καρφώνουν» με τις συμπληρωματικές απολογίες τους, το Σαββατοκύριακο η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αλλά και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη, Γιώργος Σαχπατζίδης.

Κατά του εξαδέλφου του πρώην υπουργού καταφέρεται ο Αστέριος Σαχπατζίδης, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο Ν. Ζήγρας ήταν το ….δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δικαιολογημένη από τα νόμιμα εισοδήματά της χαρακτηρίζει η Αρετή Τσοχατζοπούλου την αγορά του ακινήτου επί της οδού Κεφαλληνίας.

Ν. Ζήγρας: «Ο Άκης μου έλεγε: Περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά»

«Κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι: «περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά» λέει στην απολογία του ο Ν. Ζήγρας επαναλαμβάνοντας τα όσα ιδιαίτερα επιβαρυντικά είχε αναφέρει στην αρχική του απολογία για τους Ιωάννη Σμπώκο, Βλάση Καμπούρογλου, Ντίνο Μιχαηλίδη και τον Al Sayad Fouand. Καταθέτει στον ανακριτή: «Γνωρίζω από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος, ο Βλάσσης Καμπούρογλου, ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Άραβας Al Sayad Fouand. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και στον Σμπώκο. Ο Τσοχατζόπουλος πάντα μου έλεγε «τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος». Σας επαναλαμβάνω ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει ότι τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειρίζονταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω Ελβετικών τραπεζών».

Ο Ν. Ζήγρας αναφέρει πως πίσω από το δίκτυο των off – shore εταιρειών βρίσκονταν ο πρώην υπουργός ενώ αρνείται ότι υπάρχουν δικά του εμβάσματα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη, στην ελβετική τράπεζα, UBS. «Ο λογαριασμός αυτός δεν είναι δικός μου… Ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το διαβατήριο μου που του το είχα δώσει εγώ δηλώνοντας δήθεν απώλεια και εκμεταλλευόμενος και την ομοιότητά μας άνοιξε το λογαριασμό. Από εκεί και πέρα με δικό του γνωστό υπάλληλο, διαχωριστή της τράπεζας έκανε τις όποιες συναλλαγές ο ίδιος», υποστηρίζει.

Για το ακίνητο επί της οδού Κεφαλληνίας 38 το οποίο ανήκει στην Αρετή Τσοχατζόπουλου, ο Ν. Ζήγρας αναφέρει πως αγοράστηκε εξαρχής από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φώτη Αρβανίτη, «δήθεν στο όνομά του, αλλά στην πραγματικότητα για λογαριασμό της Α. Τσοχατζοπούλου». Όπως λέει ο Α.Τσοχατζόπουλος του έδωσε εντολή από τον λογαριασμό του στην Gredit Lyonne να εμβάσει ποσό 130.000 ευρώ σε λογαριασμό του Κ. Αντωνιάδη από τον οποίο στη συνέχεια αυτός έδωσε εντολή να εκδοθεί επιταγή ίση με το τίμημα του ακινήτου (123.340,80 ευρώ) σε διαταγή του Φ. Αρβανίτη. «Με την επιταγή αυτή ο Αρβανίτης πλήρωσε το τίμημα και στη συνέχεια το μεταβίβασε στην Αρετή» κατέθεσε ο Ν. Ζήγρας.

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: «Δεν ήξερα ότι ο Άκης είχε αποκτήσει περιουσία παράνομα»

Και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, όμως, λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου «καρφώνει» τον πρώην υπουργό. Όπως λέει είχε καταλάβει ότι η off-shore Torcaso και Bluebell «ήταν του Τσοχατζόπουλου χωρίς ο υπουργός να το έχει παραδεχθεί μπροστά μου και χωρίς εγώ να τολμήσω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες». Παραδέχεται ότι γνώριζε πως πίσω από την Nobilis ήταν ο πρώην υπουργός, ενώ σημειώνει πως ο Α. Τσοχατζόπουλος της έστελνε την αλληλογραφία της εν λόγω εταιρείας «για να την στέλνω εγώ ως δήθεν εκπρόσωπος της Nobilis για να μην φανερωθεί». Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή, η ίδια υποστηρίζει πως δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι την περιουσία που είχε αποκτήσει ο Α. Τσοχατζόπουλος την είχε αποκτήσει παράνομα. «…Ο Ζήγρας το 2004, ο οποίος μου έφερε και τα έγγραφα της εταιρείας Nobilis με πληροφόρησε ότι την εταιρεία αυτή την είχε φτιάξει ο «κοντός» και όταν τον ρώτησα ποιος είναι ο «κοντός» μου είπε ο Σμπώκος» είπε η Ε. Λαμπροπούλου.

Γ. Σαχπατζίδης: Τα εμβάσματα ήταν για επενδύσεις

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας από τον Κατερίνη, Γιώργος Σαχπατζίδης, ρωτήθηκε από τον ανακριτή για την εταιρεία του SDG με έδρα την Αόστα της Ιταλίας, στην οποία καταλήγουν εμβάσματα περίπου 9.000.000 δολαρίων από λογαριασμό του Βλάση Καμπούρογλου τη διετία 1999 – 2001. Τα χρήματα αυτά, που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη προέρχονται από μίζες για τα εξοπλιστικά, πρώτα διοχετεύτηκαν σε εννέα άλλες εταιρείες και στη συνέχεια κατέληξαν στη SDG.

Ο κατηγορούμενος απαντά ότι δεν γνωρίζει τις εταιρείες που έστειλαν τα εμβάσματα ούτε τους ιδιοκτήτες τους και επισημαίνει πως τα χρήματα αυτά προορίζονταν για επενδύσεις από πρόσωπα που του είχε υποδείξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την εταιρεία SDG αν θυμάμαι καλά, την ίδρυσα το 2006 με σκοπό το Real Estate την επένδυση στο χώρο της ενέργειας και την πιθανή αγορά μιας μικρής ιταλικής τράπεζας. Το 2007 συζήτησα με τον Τσοχατζόπουλο ότι γενικά ψάχνω να βρω επενδυτές για να συμμετάσχουν δια της SDG σε επενδύσεις στην Ιταλία στον ενεργειακό τομέα. Μετά από λίγο καιρό ο Τσοχατζόπουλος απευθύνθηκε σε μένα και μου είπε ότι γνωρίζει επενδυτές, τους οποίους δεν μου κατονόμασε, οι οποίοι θα έρχονταν σε επαφή μαζί μου. … ….Τελικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της Ιταλίας που αργούσαν να εκδώσουν τις σχετικές άδεις με ανάγκασαν να στρέψω το ενδιαφέρον μου σε άλλες επενδύσεις γιατί θα πλησίαζε ο καιρός και δεν θα μπορούσα να επιστρέψω τα χρήματα. Τα εμβάσματα αυτά θα έπρεπε να τα επιστρέψω δυνάμει συμφωνιών των οποίων ο χρόνος έληγε το καλοκαίρι του 2012 και τις οποίες επιφυλάσσομαι να σας προσκομίσω. Έτσι, αφού δεν έκανα την επένδυση στην Ιταλία αγόρασα ένα σκάφος αξίας 3.800.000 ευρώ και μετέφερα και άλλα 3.350.000 ευρώ στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το πλοίο το μεταπώλησα δυστυχώς με ζημία λόγω της κρίσης που υπήρχε στην αγορά …».

Ο ανακριτής ρωτάει τον Γ. Σαχπατζίδη για το έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του με το οποίο ενημερώνει τον Α. Τσοχατζόπουλο για τον έλεγχο των φορολογικών αρχών της Ιταλίας στην SDG και του ζητεί να του δώσει περίπου 1.500.000 ευρώ για να μην υπάρξει κατηγορία για ξέπλυμα και να πληρωθούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί. «Το έγγραφο το απευθύνω στον Τσοχατζόπουλο για να συνεννοηθεί με το Fund που αυτός γνώριζε και να δώσει λύση στο θέμα….».

Α. Οικονομίδης: Δεν ήξερα ότι τα ακίνητα άνηκαν στον Τσοχατζόπουλο

Ο Αστέριος Οικονομίδης, ιδιοκτήτης της Arcon, που έκανε τα έργα επί των ακινήτων της στην Κομνά Τράκα και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αρνείται οποιαδήποτε φιλική σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και βάλλει κατά του Ν. Ζήγρα. «Δεν ήξερα ότι τα ακίνητα στην Κομνά Τράκα και στη Δ. Αρεοπαγίτου άνηκαν στον Τσοχατζόπουλο, ο Ζήγρας μας έλεγε ότι άνηκαν σε ξένους επενδυτές (η Κομνά Τράκα) ή Έλληνα του εξωτερικού (η Δ. Αρεοπαγίτου). Ποτέ δεν ήξερα δεν γνώριζα και ούτε μου πέρασε από το μυαλό ότι συμμετέχω σε εγκληματική οργάνωση ούτε ήξερα τους συγκατηγορούμενούς μου, πλην το Ζήγρα, το Τσοχατζόπουλο και την Αρετή Τσοχατζοπούλου. Ουδέποτε συμμετείχα στην σύσταση, στην εκπροσώπηση των εξωχώριων εταιρειών του Α. Τσοχατζόπουλου. Όσον αφορά το θέμα της κουμπαριάς με τη πρώην συζύγου μου με τον Ζήγρα δεν ανέφερα κάτι στην προδικασία γιατί το θεωρούσα επουσιώδες και ίσχυε απαίτηση του Ζήγρα να μην το αναφέρω στην υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια απόφαση της πρώην συζύγου μου με την οποία μάλιστα εγώ διαφωνούσα».

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Απέκτησα το ακίνητο στην Κεφαλληνίας από τα νόμιμα εισοδήματά μου

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο απολογητικό της υπόμνημα προς τον ανακριτή αναφέρει πως το ακίνητο επί της οδού Κεφαλληνίας το απέκτησε από τα νόμιμα εισοδήματά της, μεταξύ αυτών και από τα χρήματα που αποκόμισε από την πώληση οικοπέδου, στην Καλλιθέα, το 2005 έναντι 2.141.509.25 ευρώ.

Μάλιστα, βάλλει κατά του ΣΔΟΕ σε σχέση με το πόρισμα που συνέταξε. Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει το ΣΔΟΕ «εμφανίζει ως δηλωθέντα εισοδήματα για το 2005 ποσό 41.261 ευρώ και ….ξεχνάει (!) να συνυπολογίσει το αμελητέο ποσό των 2.141.509,25 ευρώ (!!!), το οποίο εισέπραξα από την πώληση του ακινήτου μου στην Καλλιθέα και το οποίο νομίμως δήλωσα στη φορολογική μου δήλωση», υποστηρίζει...
protothema.gr


Read more...

Να εξεταστεί η συνταγματικότητα των οριζόντιων μέτρων ζητά ο Π.Πικραμμένος

«Ένσταση» για τα μέτρα


Ο κ. Π.Πικραμμένος
Ο κ. Π.Πικραμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να κάνουν «το επόμενο βήμα» και να εξετάσουν σε βάθος τη συνταγματικότητα των οριζόντιων μέτρων που επιβάλλει το δεύτερο Μνημόνιο, προέτρεψε τους συναδέλφους του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, τονίζοντας ότι δεν είναι επιτρεπτό η οικονομική επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα να κατανέμεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή να ευνοούνται άλλες κατηγορίες ασυνεπών πολιτών.

Σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως του Βόλου, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, ο κ. Πικραμμένος, αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικές και νόμιμες τις περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων κ.λπ. οι οποίες επιβλήθηκαν με το πρώτο Μνημόνιο, επισημαίνοντας όμως ότι αυτή «δεν παρέλειψε να θέσει και τα όρια της δράσης του νομοθέτη, τόσο στην παρούσα όσο και σε μελλοντικές φάσεις της κρίσεως».

«Σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως δύναται ο νομοθέτης να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην η δυνατότητα αυτή έχει ως όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» αναφέρει η απόφαση, όπως επεσήμανε ο κ. Πικραμμένος.

Αυτό, όπως επεσήμανε, σημαίνει ότι η επιβάρυνση αυτή πρέπει να κατανέμεται μεταξύ όλων των κατηγοριών, απασχολουμένων στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και να μην επιβαρύνονται πάντα όσοι «κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων -κυρίως στο πεδίο της εκπληρώσεως των φορολογικών τους υποχρεώσεων- προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ κατέληξε απευθυνόμενος ουσιαστικά στους συναδέλφους του, λέγοντας: «Ίσως έφτασε η ώρα το δικαστήριο να κάνει το επόμενο βήμα κατά τον έλεγχο των νέων οριζόντιων μέτρων, εξαρτώντας τη νομιμότητα αυτών σε σχέση και με την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων που είχαν προβλεφθεί από τους εφαρμοστικούς των μνημονίων νόμους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Από 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατ΄οίκον φροντίδας συνταξιούχων...



Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει το ΙΚΑ να δέχεται τις αιτήσεις των συνταξιούχων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «κατ΄οίκον φροντίδας».

Το πρόγραμμα καλύπτει τους συνταξιούχους όλων των φορέων κύριας ασφάλισης οι οποίοι...
αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας, προκειμένου να αποφεύγεται η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και ο κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Αιτήσεις θα δέχονται όλα τα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ.

Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών παρατίθενται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ....


Read more...

Συγκρούσεις έξω από τα δικαστήρια κατά τη μεταφορά των 15 συλληφθέντων

«Πεδίο μάχης» η Ευελπίδων


Ζημιές σε ΙΧ μετά τα επεισόδια στην περιοχή των δικαστηρίων
Ζημιές σε ΙΧ μετά τα επεισόδια στην περιοχή των δικαστηρίων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατά τη μεταφορά εκεί των 15 μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, κατά την αντιρατσιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στο χώρο των δικαστηρίων είχε συγκεντρωθεί το βράδυ μεγάλος αριθμός διαδηλωτών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και φώναζαν συνθήματα.
Κατά τη μεταφορά των συλληφθέντων από τον εισαγγελέα στον ανακριτή, από το ένα κτίριο στο άλλο, δημιουργήθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας και ακολούθησε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με τη συμβολή της ομάδας «Δέλτα».
Μέρος του πλήθους απωθήθηκε προς την έξοδο των δικαστηρίων, ενώ οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στους γύρω από τα δικαστήρια δρόμους, προς την πλευρά της οδού Μουστοξύδη, φτάνοντας μέχρι και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια καταδιωκόμενοι από τα ΜΑΤ έσπασαν τη μπάρα και τα τζάμια της κεντρικής εισόδου των δικαστηρίων, καθώς και τα τζάμια ενός υπηρεσιακού αυτοκινήτου της ΕΛ.ΑΣ. και ενός σταθμευμένου ΙΧ.
Κατά τα επεισόδια έγιναν 25 προσαγωγές.
Οι 15 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για την Πέμπτη και επέστρεψαν στη ΓΑΔΑ. Όσο βρίσκονταν στο γραφείο του ανακριτή, έξω από το Κτίρο 9 των δικαστηρίων βρίσκονταν περίπου 100 διαδηλωτές.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαθύτερα το μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις και επιδόματα επιμένει η τρόικα

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας για το νέο πακέτο μέτρων.

Μετά την μόλις 35 λεπτών συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ακολούθησε συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο Γ.Στουρνάρας, φανερά προβληματισμένος, τόνισε ότι γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέτρων την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει στην τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών «έχουν ζητήσει διευκρινίσεις, τις οποίες παρέχουμε και οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις συνεχίζονται» σχολίασε ακόμη ο κ. Στουρνάρας.

Σαφώς θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, διαβεβαίωσε ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων, απέφυγε να απαντήσει τι ακριβώς αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε ποιο ποσό ανέρχεται η διαφορά, αλλά και τι αντιπροτείνουν, αν για παράδειγμα ζητούν μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η τρόικα φέρεται να αμφισβήτησε μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ στα οποία είχαν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι. Ωστόσο, ο Γ.Στουρνάρας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή εξερχόμενος του Μαξίμου.

Αντίθετα, πιο αποκαλυπτικός,  υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε εκ νέου ότι παραμένουν οι ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών για μέτρα πιθανόν και άνω των 2 δισ. ευρώ, τα οποία προτείνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ και ζητεί την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Σ.Κεδίκογλου: «δεν υπάρχει εμπλοκή»

«Δεν υπάρχει εμπλοκή, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει και να προλάβει πιθανές ερμηνείες περί εμπλοκών και προβλημάτων στη διαπραγμάτευση με τη τρόικα.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για εργώδεις διαβουλεύσεις και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ευρωπαίους ομολόγους του και ανώτατους αξιωματούχους της EE.

Eπίσης είπε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με την τρόικα, αλλά και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς, όμως, να είναι γνωστός ο χρόνος σύγκλισής της.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα στο Eurogroup την επόμενη Δευτέρα να μην υπάρχει οριστική συμφωνία, απάντησε πως «επιδίωξη μας είναι να είμαστε εντός των προθεσμιών».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...