Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΗΚΑΝ 400.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ...


TΑ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΤΑ...
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία Λαυρεντιάδη ...
στη Βουλιαγμένη, αμέσως μετά τη σύλληψη του, βρήκαν 400.000 ευρώ μετρητά μέσα σε κούτα.

Read more...

ΠΕΝΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ «Χολιγουντιανό» ταξίδι 12 ημερών του Τσίπρα στη Λατινική Αμερική



xoligoyntiano-taksidi-12-imeron-toy-tsipra-sti-latiniki-ameriki 
Τεχνικό επιτελείο που παραπέμπει σε... μίνι χολιγουντιανή παραγωγή, φέρεται να ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑαπό την ΕΡΤ, με σκοπό να καλυφθεί η 12μερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. Όπως φαίνεται, το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στην αποστολή 5μελούς συνεργείου, το οποίο θα συνοδεύει τον έλληνα πολιτικό στο ταξίδι του που ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 27 Δελεμβρίου.

Χωρίς το επίσημο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα να είναι γνωστό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει επαφές με προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων αλλά και πρωτεργάτες ενδιαφερόντων και καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων στο χώρο της παραγωγής, ανταποκρινόμενος σε επίσημες προσκλήσεις από τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι σχετικές προσκλήσεις προέρχονται από τις κυβερνήσεις των ανωτέρω κρατών ή από πολιτικούς χώρους κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που πηγές με εμπειρία στο χώρο των δημοσιογραφικών καλύψεων, επικαλούμενες τη συνήθη πρακτική, τονίζουν ότι αρκεί η αποστολή ενός δημοσιογράφου, ενός οπερατέρ κι ενός ηχολήπτη, η αξίωση της Κουμουνδούρου για προσθήκη τόσο σκηνοθέτη όσο και παραγωγού, φαντάζει υπερβολική.

Αν, μάλιστα, συνυπολογιστεί η οικονομική στενωπός από την οποία καλείται να διέλθει η χώρα, συνθήκη που επιβάλλει την περιστολή κρατικών δαπανών, σε εφαρμογή των δημοσιονομικών περιορισμών, αποτελεί ένα αχρείαστο για τη δημόσια τηλεόραση βάρος η απαίτηση συγκρότησης 5μελους, αντί 3μελούς, αποστολής κάλυψης της περιοδείας Τσίπρα.
http://newpost.gr/post/175742/xoligoyntiano-taksidi-12-imeron-toy-tsipra-sti-latiniki-ameriki/

Read more...

Σαμαράς:Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς


Read more...

Για τους εισακτέους της εφετινής χρονιάς Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών που πέτυχαν φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο:Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στις μετεγγραφές αφορούν μόνο του εισακτέους της εφετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου, το οποίο εισήχθη και συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, κριτήριο μετεγγραφής των υποψηφίων, γεγονός που θεωρείται ότι ευνοεί τις πολύτεκνες οικογένειες.

Συγχρόνως, διπλασιάζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα στις μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ, δίδεται για πρώτη φορά δικαίωμα δύο επιλογών σε κάθε δικαιούχο μετεγγραφής, ανάλογα με την πόλη που θα προτιμήσει.

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε ότι το γενικό ποσοστό των φοιτητών που θα μετεγγράφονται δεν θα ξεπερνά το 10% του συνόλου των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία των σχολών. Δήλωσε δε «ανοιχτός» να συζητήσει βελτιωτικές προτάσεις.

Οι προϋποθέσεις για την μετεγγραφή

  • Όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2011-2012 και κατετάγησαν σε θέση εισαγωγής σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποκτούν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα, κατά την έννοια της υπ' αρ. 67859/Β1/5-7-2006 απόφασης του υπουργού Παιδείας «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» (ΦΕΚ Β' 874), όπως τροποποιήθηκε, εφόσον το ετήσιο κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειας του δεν ξεπερνά το ποσό των 6.000 ευρώ κατά κεφαλήν.
    • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, το ανωτέρω εισόδημα υπολογίζεται στο διπλάσιο, ήτοι 12.000 ευρώ κατά κεφαλήν.
  • Η κατά τα ανωτέρω μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας και επιτρέπεται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.
  • Οι δικαιούχοι μεταφοράς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για αντίστοιχα τμήματα έως δύο διαφορετικών πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.
Κριτήρια κατάταξης δυνητικά δικαιούχων

  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου και των μελών της οικογένειας του κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, κατά αύξουσα κατανομή.
  • Ο δικαιούχος να είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχει από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχει κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.
  • Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙ ΤΕ), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Ο δικαιούχος να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67% ή ο δικαιούχος είναι ορφανός και από τους δύο γονείς.
  • Ο δικαιούχος να είναι τέκνο των θυμάτων της τρομοκρατίας.
  • Τα μόρια εισαγωγής των δυνητικά δικαιούχων, κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.
Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων, η μεταφορά της θέσης εισαγωγής, η εξειδίκευση των κριτηρίων χορήγησης της μεταφοράς, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτό είναι το νέο κόμμα της βουλής

Έτσι πλέον οι 13 ανεξάρτητοι βουλευτές είναι:
1.Ν.Νικολόπουλος
2.Γ.Μιχελογιαννάκης
3.Μ.Κασσής
4.Θ.Παραστατίδης
5.Ν.Σταυρογιάννης
6.Κ.Σκανδαλίδης
7.Α.Γκερέκου
8.Μ.Μπόλαρης
9.Γ.Κουτσούκος
10.Μ.Ανδρουλάκης
11.Γ.Κασαπίδης
12. Κ.Μαρκόπουλος
13. Γ.Κουράκος

Read more...

Σαμαράς: «Στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε ό,τι χρωστάμε στους πολίτες»...



«Στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε ό,τι χρωστάμε στους πολίτες» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., και μετά την...
απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. «Οσοι επένδυσαν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχασαν» είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Σήμερα τελειώνουν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί, κερδίζει η Ελλάδα. Σήμερα αλλάζει το μίγμα πολιτικής».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς επισήμανε:

«Τα χρήματα που εκταμιεύονται μαζί με τις διορθωτικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί οδηγούν σε μία Ελλάδα της Ευρώπης.

»Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Κουβέλη και τους βουλευτές τους. Δώσαμε μαζί τις μάχες και τα τρία κόμματα τις κερδίσαμε.

»Είναι δικαίωση γιατί ουσιαστικά μέσα στους επόμενους μήνες θα πάρουμε 52, 5 δισ. και είναι η πρώτη φορά που τα περισσότερα από αυτά θα μείνουν μέσα στη χώρα.

»Κάποιοι δεν πίστευαν τίποτα από αυτά και ότι θα μας πετάγαν έξω από το ευρώ.

»Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι μας κόβουν 20 εκατ. από το χρέος μας.

»Την επόμενη χρονιά θα μπουν στην ελληνική οικονομία περισσότερα χρήματα από όσα θα βγούν λόγω του χρέους και της κρίσης.

»Η σημερινή ημέρα δεν είναι απλά δικαίωση μιας πολιτικής, αλλά δικαίως, ελπίδας, όσα έγιναν πρέπει να μας ενώσουν.

»Την αξιοπιστία μας την αποκαταστήσαμε στο εξωτερικό...

NEA


Read more...

Συνέλαβαν τον Λαυρεντιάδη...



Συνελήφθη πριν από λίγο στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης,εκτελώντας ...
ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας...


Read more...

«Όχι» Σαμαρά στους «υπαλλήλους δύο ταχυτήτων»...




«Εκβιασμούς εγώ και η κυβέρνησή μου δεν δεχόμαστε», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό με τους υπαλλήλους της Βουλής.

Αφότου...
ρωτήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποδοχής καθεστώτος υπαλλήλων δύο ταχυτήτων, διαβεβαιώνοντας πως «όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση».

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός, με τον πλέον επίσημο τόνο επιβεβαιώνει εκείνο που είχε ξεκαθαρίσει και από το βήμα της Βουλής, ότι δηλαδή «δεν θα υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε ό,τι αφορά τις απολαβές των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο.

Παρά λοιπόν τη χθεσινή υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα μπροστά στις αντιδράσεις και τις πολιτικές πιέσεις, αλλά και την ενδοκυβερνητική αλληλο-επίρριψη ευθυνών σχετικά με τη διαχείριση της χθεσινής υπόθεσης, φαίνεται ότι τελικά η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά είναι η άρση των κάθε λογής προνομιακών μεταχειρίσεων...
newpost


Read more...

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πέθανε ο αντιδήμαρχος στο Μνημόσυνο του Ολοκαυτώματος



tragodia-sta-kalavryta-pethane-o-antidimarxos-sto-mnimosyno-toy-olokaytomatos 
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο αντιδήμαρχος Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαβρύτων και πρώην Δημαρχος Παϊων Κώστας Ασημακόπουλος από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια της τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ο Κώστας Ασημακόπουλος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων οπου και διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Read more...

Φάκελος Θράκη Μέρος 2ο: Μουφτήδες και άτυποι Μουφτήδες – Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη




Μια από τις ιδιαιτερότητες του Ισλαμικού δικαίου είναι ότι οι μουσουλμάνοι Μουφτήδες (ανώτεροι θρησκευτικοί λειτουργοί) εκτός από τις ιερατικές τους αρμοδιότητες έχουν και δικαστικές αρμοδιότητες (ιεροδίκες) σε θέματα κυρίως οικογενειακού δικαίου (γάμοι, διαζύγια, διατροφές, επιτροπείες, κηδεμονίες και χειραφεσίες ανηλίκων, ισλαμικές διαθήκες κ.λπ.). Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, οι Μουφτήδες είναι με βάση την ελληνική νομοθεσία δημόσιοι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διορίζονται και μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος. Αυτή η πρακτική του διορισμού των Μουφτήδων από το ελληνικό κράτος ακολουθήθηκε έως τη δεκαετία του 1980, χωρίς να υπάρξουν αντιρρήσεις από τη μειονότητα, αφού συνήθως οι Μουφτήδες διορίζονταν μετά από συννενόηση ή καθ’ υπόδειξη μειονοτικών κύκλων. [σ.σ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επί 41 χρόνια Μουφτής Ξάνθης, Μουσταφά Χιλμί (1949-1990), ο οποίος υπήρξε σφοδρός πολέμιος της ελληνικής διοίκησης, ήταν διορισμένος από το ελληνικό κράτος.]

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν χήρεψε η θέση του Μουφτή Κομοτηνής και αργότερα το 1990 όταν χήρεψε η θέση του Μουφτή Ξάνθης, η «ηγετική ομάδα» της μειονότητας έθεσε για πρώτη φορά την απαίτηση οι Μουφτήδες να μην διορίζονται από το ελληνικό κράτος, αλλά να εκλέγονται απ’ ευθείας από τη μειονότητα. Για τον λόγο αυτό, με πρωτοβουλία των μειονοτικών βουλευτών, προχώρησαν πραξικοπηματικά σε «εκλογή» Μουφτήδων από τη μειονότητα, παράλληλα με τους επίσημους Μουφτήδες που είχαν διοριστεί από το ελληνικό κράτος. (σ.σ. Η διαδικασία «εκλογής» συνίστατο σε «δια βοής» αποδοχή του μοναδικού υποψηφίου από τους άρρενες πιστούς που παρευρίσκονταν στην προσευχή της Παρασκευής.) Έκτοτε στη Θράκη επικρατεί η ιδιότυπη κατάσταση να συνυπάρχουν οι επίσημοι Μουφτήδες (οι διορισμένοι από το ελληνικό κράτος) και οι άτυποι (οι «εκλεγμένοι» από τη μειονότητα) οι οποίοι εμφανίζονται σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις της μειονότητας με την ιδιότητα του Μουφτή.

Η ελληνική πολιτεία αντέδρασε στην αψήφηση των αποφάσεών της με δικαστική δίωξη των άτυπων Μουφτήδων» για αντιποίηση της άσκησης υπηρεσίας λειτουργού γνωστής θρησκείας (Αρ. 175-176 του Ποινικού Κώδικα). Οι άτυποι Μουφτήδες αφού καταδικάστηκαν πρωτόδικα και εξάντλησαν όλα τα ένδικα μέσα στα ελληνικά δικαστήρια για την αναίρεση των αρχικών αποφάσεων, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο τους δικαίωσε ατομικά, χωρίς όμως να πάρει θέση στο ζήτημα του τρόπου ανάδειξης των Μουφτήδων .

Σήμερα η Τουρκία προβάλλει διεθνώς το ζήτημα της εκλογής Μουφτήδων ως ένα παράδειγμα της δήθεν «καταπίεσης» της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από την ελληνική πολιτεία. Πρόκειται βέβαια για μια καθαρά υποκριτική πολιτική αφού:

1. Σε όλοκληρη τη μουσουλμανική ιστορία, σε κάνενα μουσουλμανικό κράτος, ποτέ δεν έχει αναδειχτεί Μουφτής με λαϊκή εκλογή.
2. Στην ίδια την Τουρκία το ισλαμικό δίκαιο έχει αντικατασταθεί από το 1926 από τον ελβετικό αστικό κώδικα (κεμαλική μεταρρύθμιση) ενώ οι Μουφτήδες έχουν μόνο θρησκευτικές αρμοδιότητες (ο θεσμός του ιεροδίκη έχει καταργηθεί από το 1924).

Με την πολιτική αυτή η τουρκική πλευρά στοχεύει στο να εκθέσει διεθνώς την Ελλάδα, προβάλλοντας ένα δήθεν δημοκρατικό αίτημα, να αμφισβητήσει εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη και να εμφυσήσει στη μουσουλμανική μειονότητα πνεύμα απείθειας προς τους ελληνικούς νόμους, οδηγώντας την στην περιχαράκωση και στην απομόνωση.

Όσον αφορά την ελληνική πλευρά, είναι σαφές ότι ελλείψει μιας μακρόπνοης πολιτικής στη Θράκη, έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει το ζήτημα ριζικά, εκσυγχρονίζοντας τη σχετική νομοθεσία, και αντ’ αυτού εγκλωβίστηκε σε νομικούς χειρισμούς, οι οποίοι την οδήγησαν σε δύο νομικές ήττες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό χάρισε στην απέναντι πλευρά μια τεράστια προπαγανδιστική νίκη και μια νομική παρακαταθήκη για μελλοντικές διεκδικήσεις.
enikos.gr

Read more...

"Ύποπτες" εργολαβίες στο Φλέμινγκ

Σύμφωνα με ένορκη διοικητική εξέταση, 12 υπάλληλοι του νοσοκομείου, ανάμεσά τους και η πρώην διοικητής-γνωστή για τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις ψυχολόγος-κ. Γεωργία Σιδέρη, ενέκριναν την επισκευή και ανακαίνιση μέρους του νοσοκομείου, εκχωρώντας τις εργολαβίες με "στημένο" διαγωνισμό.
Είχε προηγηθεί πόρισμα των επιθεωρητών υγείας που καταλόγιζε βαρύτατες ευθύνες στους εμπλεκόμενους και ακολούθησε η ΕΔΕ, με την οποία παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια για παράβαση καθήκοντος οι 12 υπάλληλοι. Εκτός από την πρώην διοικητή, στα πειθαρχικά συμβούλια παραπέμπονται ο υποδιευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας, η διοικητική διευθύντρια και άλλοι 9 υπάλληλοι, μέλη των επιτροπών αξιολόγησης του νοσοκομείου.
Πηγή: 6 μέρες
http://www.enikos.gr/society/104396,Ypoptes_ergolavies_sto_Flemingk.html

Read more...

16 δισ. ευρώ στις τράπεζες

Μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ.ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Read more...

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ XAΡΑΤΣΙΑ! Ο Σουλτάν Στουρνεϊμάν Γιαν και οι γενίτσαροι!



o-soyltan-stoyrneiman-gian-kai-oi-genitsaroi 
Μια ομάδα γραφειοκρατών εγκαταστάθηκε στο πολύπαθο υπουργείο Οικονομικών με αποκλειστική αποστολή την κοινωνική διάλυση όπως ακριβώς την σχεδίασαν οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την εργολαβία ανέλαβε με χαρά ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο άνθρωπος που ανέκαθεν είχε (και έχει) σχέση με τους ανθρώπους του ευρωπαϊκού οικονομικού καταστημένου. Η παρουσία του ήταν μια καλή αφορμή για να αμφισβητηθεί η αποδεκτή σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα, καπιταλιστική ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο «Μέγας Σουλτάνος» της Ελληνικής Οικονομίας έχει ήδη σχεδιάσει- και επιχειρεί να επιβάλλει με κάθε τρόπο- κάποια ενδιάμεσα στάδια, άγνωστα προς το παρόν για τους έλληνες πολίτες αλλά και για τους πολιτικούς παράγοντες,  στην παραγωγική διαδικασία με κυρίαρχο σύνθημα την «δημοσιονομική προσαρμογή».
 

Η διαδικασία του δήθεν κοινωνικού προγραμματισμού έχει πλήρως εκπέσει και ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να ασχοληθεί με την βαθιά κρίση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.
 

Δυστυχώς έχουμε- σε πολιτικό επίπεδο- καταλήξει σε μια παράδοξη και ανεξήγητη διαπίστωση. Το πολιτικό σύστημα χωρίς να το καταλάβει υιοθέτησε την απλουστευτική και αταξική διχοτομία: Κατεστημένο ή λαός!
 

Εν πολλοίς το πολιτικό σύστημα έγινε κινούμενη άμμος και κανένας δεν είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσει ποιο θα είναι το μέλλον των κομμάτων, των πολιτικών ακόμα και του Τύπου ο οποίος ουσιαστικά σηματοδοτεί την ελευθερία και είναι αναμφισβήτητα θεμέλιο της Δημοκρατίας.
 

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα των πολιτικών τις οποίες εφαρμόζει ο «εστέτ» της οικονομίας  «σουλτάνος» Γιάννης Στουρνάρας με την βοήθεια των χαρτογιακάδων Γενίτσαρων που έχει στο πλευρό του.
 

Αυτός ο νέος στρατός στελεχών που κυριαρχείται από αριθμό- λαγνεία παράλληλα με την ισχυρή οσφυοκαμψία από την οποία πάσχει, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε καταστροφικές συνέπειες. Γιατί ναι μεν πρέπει(;) να γίνουν πράξη κάποιες επιταγές των αφεντικών του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε αλλά δεν είναι δυνατόν να παραχωρήσουμε την εθνική μας κυριαρχία αλλά κυρίως να πετάξουμε στα σκουπίδια την αξιοπρέπεια μας,. Εάν θέλει να το κάνει ο κ. Στουρνάρας και οι γενίτσαροι συνεργάτες του ας το κάνει. Όλοι αυτοί μπορούν να εξευτελιστούν ανέτως γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται για το παρόν και το μέλλον τους.
 

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει περισσότερα μέτρα. Δεν αντέχει περισσότερη απαξίωση. Και να είναι σίγουρος ο «Σουλτάν Στουρνεϊμάν Γιαν» ότι θα αντιδράσει…
 

Με εκτίμηση
Ο Θείος
http://newpost.gr

Read more...

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ...


ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ, ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...
 O Γιώργος Βουλγαράκης απάντησε πριν από λίγο στον Γιάννη Κουράκο.
Αναλυτικά :..

'' Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές, από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε ''επιχειρήματα'' αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι δε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν  καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα''.

Read more...

Άρχισε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. των "Ανεξάρτητων"...




Τεταμένο το κλίμα. 
Εκτός απ' τον Κ. Μαρκόπουλο, απουσιάζει και η Ελενα Κουντουρά...
Άρχισε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", στα γραφεία του κόμματος στην Λ. Συγγρού, με το κλίμα να είναι βαρύ.

Εκτός από ... τον βουλευτή Ευβοίας, Κ. Μαρκόπουλο -ενημέρωσε τα μέλη της ΚΟ, με επιστολή του, ότι παραιτείται απο το κόμμα του Π. Καμμένου- δεν θα παραστεί στην συνεδρίαση και η βουλευτής Α' Αθηνών, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ...


Read more...

Ανοιχτή επιστολή Ελλήνων μαθητών στην Γερμανία κατά της "Χρυσής Αυγής"...





«Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να ... επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας» αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους 265 Έλληνες μαθητές στη Γερμανία για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας στη χώρα μας, τα οποία και καταδικάζουν.

Στην επιστολή τους, γράμμα όπως το ονομάζουν, τα ελληνόπουλα της Γερμανίας δηλώνουν ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός και εκφράζουν την οργή τους για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών τους στην Ελλάδα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Την επιστολή των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών από το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, τη Φρανκφούρτη, το Ντύσελντορφ, την Κολώνια, το Λεβερκούζεν, το Μπόχουμ, το Έσσεν και Γκέτερσλο, κοινοποίησε η ιστοσελίδα mathites.gr.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.

Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.


in.gr


Read more...

Χαιρέτισε την απόφαση η Λαγκάρντ Τον Ιανουάριο θα εγκριθεί από το ΔΣ του ΔΝΤ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα


Η κ. Λαγάρντ χαιρέτισε και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Eurogroup για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, όπως είπε
Η κ. Λαγάρντ χαιρέτισε και τις διαβεβαιώσεις που έδωσε το Eurogroup για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, όπως είπε   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ουάσινγκτον
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε, την Πέμπτη, την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι η συνεδρίαση του ΔΣ για να εγκριθεί η καταβολή και του μεριδίου που αναλογεί στο Ταμείο θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να στηρίξει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας και τις διαβεβαιώσεις για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές έλλειμμα το 2013», δήλωσε.

«Τα βήματα αυτά θα διασφαλίσουν τη μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% επί του ΑΕΠ ως το 2020 και την υποχώρησή του σε βιώσιμα επίπεδα κάτω του 110% έως το 2022», σημείωσε.

«Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύω να εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την ολοκλήρωση της πρώτης έκθεσης για το ελληνικό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο», κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Στάση πληρωμών» στα κόμματα...




H κατάσταση που επικρατεί στα ταμεία των κομμάτων, είναι τραγική. Τα κόμμαρα περιμένουν (και αυτά...) ως «μάννα εξ ουρανού» τη δόση του δανείου, για να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, αφού οι κρουνοί της κρατικής επιχορήγησης έχουν...
στερέψει εδώ και καιρό.

Οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι έχουν να πληρωθούν εδώ και 10 μήνες. Οι συνάδελφοί τους στη ΝΔ, σύμφωνα με το ethnos.gr, έχουν «μπει μέσα» εδώ και ένα τετράμηνο, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει στάση πληρωμών και στα μέσα ενημέρωσης, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Οσο για το ΚΚΕ, εκεί το «κανόνι» έσκασε προ πολλού, με το κλείσιμο του 90,2, απολύσεις.

Υπομονή μέχρι τη... δόση

Οπως είναι φυσικό, η κατάσταση έχει προκαλέσει συνέπειες δραματικές και -ενίοτε- τραγελαφικές, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι περί τα οικονομικά διεμήνυσαν στους εργαζομένους στο «Κόκκινο» ότι θα πληρωθούν όταν έρθει, με το καλό, η δόση...


Read more...

Φυλλορροεί το κόμμα Καμμένου Παραίτηση Γ.Κουράκου με καταγγελίες για εμπλοκή Βουλγαράκη στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Γ.Μανώλης, ο Χρ.Ζώης, πλέον και ο Γ.Κουράκος
Εκτός Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Γ.Μανώλης, ο Χρ.Ζώης, πλέον και ο Γ.Κουράκος  

Αθήνα
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Β'Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Κουράκος, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ. Κουράκος αποχωρώντας, κατήγγειλε ότι πίσω από το κόμμα βρίσκεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κώστας Μαρκόπουλος, με αιχμηρή επιστολή. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση θρίλερ της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν τού τηλεφώνησε ο Γ.Βουλγαράκης, λέγοντάς του: «Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;»

Όπως είπε, ο κ. Κουράκος του απάντησε: «Τι μου ζητάς; Πως να μαζέψω εγώ τον Χρήστο Ζώη;» Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Βουλγαράκης του απάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Ο κ. Κουράκος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους, καθώς και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα ημέρα για την Ελλάδα Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς μετά το πράσινο φως για τη δόση



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ικανοποίηση αντέδρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην είδηση ότι το Eurogroup ενέκρινε τη δόση των 34,3 δισ. ευρώ. «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι ζωντανή».

Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επισήμανε ότι όπως αποδεικνύεται δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ και υπογράμμισε ότι «είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί  52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Την επόμενη εβδομάδα τα 34,3 δισ. ευρώ Πράσινο φως από το Eurogroup για την εκταμίευση 49,1 δισ. ευρώ ώς τον Μάρτιο


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Eurogroup. Ο κ. Στουρνάρας συνομιλεί με τον Zαν-Κλοντ Γιούνκερ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Eurogroup. Ο κ. Στουρνάρας συνομιλεί με τον Zαν-Κλοντ Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, την Πέμπτη, να εγκρίνουν και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εντός του Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε στις 12:30 περίπου.

Το ποσό θα δοθεί στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα (το πιθανότερο τη Δευτέρα).

Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της δόσης, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους στο επίπεδο του 124% του ΑΕΠ το 2020.
Σε αυτή τη βάση, οι χώρες της Ευρωζώνης επέτρεψαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ ώς τον ερχόμενο Μάρτιο.
Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη σύντομη συνάντηση του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι τα 34,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του Δεκεμβρίου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι σε σταθερή βάση. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τα κεφάλαια θα εισρεύσουν στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ακόμα ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ ανέφερε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ συμμετείχε στις συζητήσεις του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η σημερινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος πολλών μηνών αβεβαιότητας για την Ελλάδα», δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι η συνεδρίαση του ΔΣ για να εγκριθεί η καταβολή και του μεριδίου που αναλογεί στο Ταμείο θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Εάν στο ποσό των 49,1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, προστεθεί και η συνεισφορά του ΔΝΤ, το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου ανεβαίνει στα 52,5 δισ. ευρώ.

Από τα 34,3 δισ. ευρώ, τα 16 θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 7 για δημοσιονομικές ανάγκες (προϋπολογισμός) και τα υπόλοιπα είναι το δάνειο από τον EFSF για την επαναγορά ομολόγων.

Μόνο τα 7 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό θα είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα είναι σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

Σημειώνεται ότι το ποσό που προοριζόταν αρχικά για την επαναγορά ήταν 10 δισ. ευρώ. Τελικώς, ανήλθε στα 11,3 δισ. ευρώ, οπότε τοι επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ καλύπτεται από τον EFSF 

Μέχρι τα 49,1 δισ. ευρώ, απομένει ποσό 14,8 δισ. ευρώ, εκ των τα μισά θα καταβληθούν τον Ιανουάριο (για τις τράπεζες) και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η ανακοίνωση του Eurogroup

«Το Eurogroup χαιρετίζει το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, το οποίο θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι αυτό (το πρόγραμμα), μαζί με τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμο δρόμο, στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμες να λάβουν επιπλέον μέτρα, εάν είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σε αυτή τη βάση, τα κράτη μέλη εξουσιοδότησαν το EFSF να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση θα γίνει σε αρκετές δόσεις, 34,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πρώτον, ένα επιπλέον ποσό για την κάλυψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα κόστη εκκαθάρισης θα καταβληθούν τον Ιανουάριο του 2013. Δεύτερον, τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν σε τρεις υπο-δόσεις που θα συνδέονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων οροσήμων του μνημονίου κατανόησης η οποία θα συμφωνηθεί με την τρόικα.

Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα βασίζονται στην ισχυρή προσήλωση που έχει επιδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στις ευρείες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα επιτρέψουν στην Ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μονοπάτι, με υψηλότερη απασχόληση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς ένα μέλλον ευημερίας.

Παροτρύνουμε ισχυρά τους Έλληνες πολίτες να διατηρήσουν τις προσπάθειές τους και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο ΟΠΑΠ, οι πέτσινες ιδιωτικοποιήσεις και οι σαμπάνιες που ήθελε να ανοίξει ο Λουρόπουλος...



www.kourdistoportocali.com
Από τον Βασίλη Μπόνιο
-H σημερινή συμφωνία με τα Κρατικά Λαχεία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω κάνει στην καριέρα μου. Πάντως δεν ανοίγουμε ακόμη σαμπάνιες γιατί είμαι προληπτικός...
Αυτά έλεγε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής του...
ΟΠΑΠ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος στους υπαλλήλους του Οργανισμού, ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος μετά από επιφανή νίκη. Την ίδια ώρα στους διεκδικητές του 33% του ΟΠΑΠ σήμανε συναγερμός. Σε όλους εκτός από την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη που έβλεπε την μετοχή της να ανεβαίνει σε αντίθεση με εκείνες του ΟΠΑΠ και της Scientific Games, που έπεφταν.
Στα γραφεία της Τρόικας στην Αθήνα, προκλήθηκε πρωτοφανής αναστάτωση και αυτή τη φορά ο λόγος δεν ηταν το Φορολογικό Νομοσχέδιο αλλά οι μεθοδεύσεις στον διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία και την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.



Στο μεταξύ με μια περίτεχνη ανακοίνωση ο ΟΠΑΠ επιχειρούσε να “θάψει” επικοινωνιακά την αποχώρηση του κολοσσού της Lottomatica από το παιγνίδι των Σκιών. Έπρεπε να φθάσεις στην τελευταία πρόταση της “πανηγυρικής” ανακοίνωσης του ΟΠΑΠ για να διαπιστώσεις ότι η Lottomatica είχε εγακαταλείψει τις φιλοδοξίες για τα Κρατικά Λαχεία και όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε στην αρχή ενός πρωτοφανούς πολέμου στη διάρκεια του οποίου α πέσουν οι μάσκε ακόμη και αυτών των δανειστών μας. Ιδού η περίτεχνη τζιναβωτή ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:



Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό σύμφωνα με το Ν. 3556/2007 και τη με αριθμό 3/347/12.07.2005 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι:

Η Κοινοπραξία των Εταιρειών η οποία συστάθηκε για την απόκτηση της 12ετούς άδειας για το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, ανακοινώνει σήμερα την επιλογή της ως προσωρινού επιτυχόντα πλειοδότη. Η σημερινή απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπόκειται σε επικύρωση από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η Κοινοπραξία αποτελείται από εταιρείες ελεγχόμενες από την ΟΠΑΠ Α.Ε. (ATH: OPAP), την Lottomatica(!) Group (MIL: LTO), την Scientific Games (Nasdaq: SGMS) και την Intralot (ATH: INLOT).

Η Κοινοπραξία, έπειτα από εσωτερικές διαβουλεύσεις, προσέφερε ως οικονομικό αντάλλαγμα το ποσό των €190 εκατ., το οποίο έγινε αποδεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ. Η Κοινοπραξία επιπλέον εγγυάται την καταβολή ενός ποσού κατ’ ελάχιστο €580 εκατ. κατά τη διάρκεια της 12ετούς άδειας.

Η Lottomatica αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμά της, περιορίζοντας τη συμμετοχή της στην Κοινοπραξία σε μία μετοχή, μεταβιβάζοντας το υπόλοιπο μερίδιό της στην ΟΠΑΠ.



Θεική ανακοίνωση, ε; Πάμε παρακάτω. Αυτό που δεν μας λέει ο εκλεκτός του Σαμαρά, Λουρόπουλος, είναι πως η ΟΠΑΠ ΑΕ που καλείται να δανεισθεί εκ νέου για να φθάσει το τίμημα των 190 εκατ. Ευρώ που συμφωνήθηκε για την εξαγορά των Κρατικών Λαχείων, δεν έχει τον έλεγχο μια και δεν θα μπορεί να αποφασίζει! Καμία απόφαση δεν θα μπορεί να παίρνει η ΟΠΑΠ, για τα Κρατικά Λαχεία, αν δεν συμφωνούν οι άλλοι δύο και βασικά η Intralot. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η σύμβαση σύμφωνα με την οποία για να παρθεί απόφαση χρειάζεται πλεοψηφία το 75% των μετόχων. Οπότε ο κερατάς και δαρμένος ΟΠΑΠ που αναγκάζεται να δανεισθεί από τις τράπεζες για να εξαγοράσει τα Κρατικά Λαχεία δεν θα μπορεί να αποφασίσει παρά μόνο για το που θα παρκάρει ο κ. Λουρόπουλος τη κούρσα του στο περίφημο κτίριο του Περιστερίου που νοικιάζει ο Οργανισμός από τον επιχειρηματία Συγγελίδη.

Αυτή η συμφωνία στην ουσία εξαναγκάζει οποιοδήποτε άλλο αγοραστή του ΟΠΑΠ, εκτός από την Intralot, να παντρευτεί για 12 χρόνια την εταιρεία του Κόκκαλη και στα Κρατικά Λαχεία. Με απλά λόγια όποιος –εκτός Intralot-αγοράσει το 33% του ΟΠΑΠ θα είναι σαν να αγοράζει ένα σπίτι μέσα στο οποίο θα μένει ενοικιαστής για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το επιχείρημα ότι θα βγάζει λεφτά σαν προμηθευτής του Οργανισμού είναι εντελώς σκιτζίδικο και κανείς που σέβεται την επιχείρησή του δεν θα την ήθελε ζημιογόνα με το άλλοθι ότι θα έβγαζε λεφτά σαν προμηθευτής της!



Αυτή την συμφωνία η οποία απαξιώνει έτσι κι αλλιώς έναν «αμαρτωλό» Οργανισμό ήθελε να πανηγυρίσει ανοίγοντας σαμπάνιες ο καλαματιανός Λουρόπουλος που είναι φίλος του Σαμαρά, ο οποίος είναι φίλος του Συμπιλίδη!


Ειδικότερα, με την αποχώρηση της Lottomatica, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να καταβάλει άμεσα πάνω από 127 εκατ. ευρώ, που σημαίνει με δεδομένη την ταμειακή του θέση ότι θα πρέπει να καταφύγει σε νέο δανεισμό. Αυτό ως συνέπεια και του τιμήματος που πλήρωσε παλαιότερα για να εξασφαλίσει τα περίφημα Videolotto (VLT), που όμως, αν κι έχει περάσει ένας χρόνος, παραμένουν «σχέδιο επί χάρτου».

Γι΄αυτό σας λέμε, ότι έχει σημάνει συναγερμός στους διεκδικητές του ΟΠΑΠ-ανάμεσα τους και κολοσσοί του τζόγου και οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Τρόικα.


Ερωτηματικό παραμένει το αν αυτη η συμφωνία θα περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Όπως επίσης και ποια θα είναι η αντίδραση των συμβούλων του Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ οι οποίοι είναι η Deutsche Bank και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η εταιρεία Freshfields Bruckhaus Deringer και το νομικό γραφείο Καρατζά νομικοί συμβούλοι καθώς και οι H2GC και GLI Europe BV ως τεχνικοί σύμβουλοι.

Περιμένουμε επίσης να δούμε και την αντίδραση της κ. Μέρκελ εκτός αν είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος εκείνη που έδωσε το Ο.Κ. στην πριμοδότηση της εταιρείας του Σωκράτη Κόκκαλη με τον οποίο ως γνωστόν έκανε δουλειές η γερμανική Siemens (Intacom-Siemens) και ο εν Γερμανία προστατευόμενός της Μιχάλης Χριστοφοράκος.


Καλούμε για μια ακόμη φορά τον κ. Λουρόπουλο να μας εξηγήσει γιατί ετοιμάζεται να ανοίξει σαμπάνιες. Καλούμε επίσης τον κ. Αθανασόπουλο του ΤΑΙΠΕΔ να μας εξηγήσει τι σημαίνει αποκρατικοποίηση όταν από την μία κρατική τσέπη (Ο ΟΠΑΠ θα πάρει δάνειο από τις ανακεφαλαιοπημένες “κρατικές” τράπεζες για να πληρώσει τα Κρατικά Λαχεία) βγαίνουν τα λεφτά και στην άλλη μπαίνουν!

Αυτή είναι η καταραμένη Ελλάδα που καλείσαι να μεγαλώσεις τα παιδιά σου…


Read more...