Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

ΑΝΑΚΡΙΣΗ (ΚΑΙ) ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ...


Αύριο περνάει την πόρτα της Βουλής ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Το ζουμί και το μυστικό δεν είναι οι αποδοχές του. Οι σχέσεις με τις εταιρείες της Ε. Νικολοπούλου είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο. 3 βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν να ρωτήσουν πολλά. Και έχουν και στοιχεία. Αύριο το μεσημέρι τα υπόλοιπα του ρεπορτάζ. Να τρέξουν πρώτα οι ειδήσεις...

fimotro

Read more...

Υποθηκεύεται το μέλλον των Κομοτηναίων


Τέσσερα καινούργια δάνεια θα πάρει ο Δήμος Κομοτηνής
Η δημοτική αρχή της Κομοτηνής το πήρε απόφαση και αρχίζει να δανείζεται με την πρώτη ευκαιρία. Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με τα πρώτα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης να αφορούν δάνεια που θα πάρει ο Δήμος Κομοτηνής ή οι δημοτικές επιχειρήσεις! Πιο συγκεκριμένα δάνειο θα πάρει η δημοτική αρχή για να αποπερατώσει τις νέες κερκίδες του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας δημοτικής επιχείρησης «ΟΡΦΕΑΣ», δάνειο για την ΔΕΥΑΚ και τέλος δάνειο για τον ίδιο τον Δήμο Κομοτηνής (κλικ στα έγγραφα).

«Ανάπτυξη» με δανεικά λοιπόν στην Κομοτηνή!!! Προσπάθεια του Δημήτρη Κοτσάκη να αναπτύξει μια πόλη, υποθηκεύοντας όμως το μέλλον των ανθρώπων της. Τα δάνεια του σήμερα, σημαίνει με απλά λόγια, ότι οι επόμενες τέσσερις ή πέντε διοικήσεις του δήμου Κομοτηνής, θα πρέπει να πληρώνουνε για 20 χρόνια, δηλαδή εμείς, οι απλοί πολίτες. Με λίγα λόγια, για να κάνει σήμερα την πολιτική του ο Δημήτρης Κοτσάκης ζητάει από τις επόμενες τέσσερις ή πέντε διοικήσεις του δήμου να πληρώνουν επί 20 χρόνια την δική του «αναπτυξιακή πολιτική». Αυτό το «όραμα» δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά αναπτυξιακά δεδομένα της αυτοδιοίκησης!!!
Άλλωστε, ο καλός νοικοκύρης, όπως διαμηνύει για τον εαυτό του ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, φαίνεται από τον λογαριασμό του στην τράπεζα. Ο Δήμος Κομοτηνής πολλούς λογαριασμούς άνοιξε … αλλά όλοι χρεωστικοί είναι!!!
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα, εδώ…

piazzadelpopolo

Read more...

Μπόμπολας και Βγενόπουλος διεκδικούν το νερό

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για τη διάθεση του 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή στo πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της εταιρείας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το Reuters, αναφέρει πως ανταποκρίθηκαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα (κατ’ αλφαβητική σειρά):

1. AQUALIA (Ισπανία) – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα)

2. SUEZ ENVIRONMENT (Γαλλία) – ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Ελλάδα)

3. VEOLΙA EAU (Γαλλία) – MIG (Ελλάδα) – ΙΟΝΙΟΣ (Ελλάδα)

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι Σύμβουλοι του Δημοσίου, που ορίστηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, θα αξιολογήσουν εάν οι κοινοπραξίες πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής που τέθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να επιλεγούν τα επενδυτικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!Συνέντευξη Πάνου Μπεγλίτη στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ-1» του Πειραιά και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

Δήλωση Α. Λοβέρδου σχετικά με τη συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. και τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε τα εξής:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή στον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στο δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ


Read more...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ!...


Οι Γερμανοί (του Alpha) έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το καταλάβει. Οι κοινές συνιστώσες στη Γερμανία της οικογένειας Μητσοτάκη με τους ανθρώπους του RTL μέσω των πρεσβειών αλλά και μέσω της Γερμανικής κυβέρνησης αποτυπώνεται σχεδόν... καθημερινά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σήμερα βέβαια το παράκαναν. Παρουσίασαν τις αντιπολιτευόμενες προς τον Ερντογάν Τουρκικές εφημερίδες ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ντόρας! Υπερβολές; Όχι απαραίτητα. Απλά... υποχρεώσεις!

fimotro

Read more...

"ΜΕΓΑΛΕΙΑ"!...


Θα ξαναπιστέψει ότι είναι... δελφίνος αύριο ο Αβραμόπουλος! Στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Νέα Γρίπη Ελ. Γιαμαρέλου συνοδευόμενη (η Ελ. Γιαμαρέλου) από τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο!
Σ.Σ. Στην φωτό το μήνυμα που στάλθηκε στους πολιτικούς συντάκτες για να μην μας πείτε ότι γράφουμε... ψέμματα σχετικά με το πολιτικό φτύσιμο που του επεφύλαξε το Μέγαρο Μαξίμου!
fimotro.


Read more...

Σκάει μεγάλο «κανόνι» στις ασφαλίσεις ζωής...


Τροπολογία «σωτηρίας» για τους ασφαλισμένους!
.
Aπό το http://papatzides.blogspot.com/
.
Ρε τι κρύβουν αυτές οι τροπολογίες … στη Βουλή!
Άρον – άρον προσπαθούν να ξεφουσκώσουν υπόθεση μεγάλης τρύπας σε τουλάχιστον μια ασφαλιστική εταιρία ζωής που δεν «σώζεται» με τίποτα .
Εχει στα αποθεματικά των χαρτοφυλακίων ζωής «άνοιγμα» τουλάχιστον 250 εκ ευρώ. Ετσι αναγκάστηκαν να καταθέσουν τροπολογία στη βουλή για την «σωτηρία» των ασφαλισμένων .
Δείτε το θέμα: by http://www.asfalisinet.gr/ /
"Τροπολογία που δεν είναι άσχετη με το πρόβλημα που έχει εντοπίσει η Επιτροπή Εποπτείας της Ιδιωτική Ασφάλισης στα χαρτοφυλάκια ασφαλίσεων ζωής τουλάχιστον μιας ασφαλιστικής εταιρίας κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.
Συγκεκριμένα με την τροπολογία αυτή θα επιχειρηθεί να...
μετριαστεί το «κόστος» από το κανόνι που περιμένουν στην αγορά. Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι μπορεί να γίνει παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για ορισμό ειδικού εκκαθαριστή για τα χαρτοφυλάκια ζωής της εταιρίας. Επίσης παρέμβαση και εγγύηση του δημοσίου σε περίπτωση που γίνει μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων σε άλλη ασφαλιστική εταιρία.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η «μαύρη τρύπα» στα χαρτοφυλάκια ζωής της εταιρίας για την οποία έγινε η εσπευσμένη «φωτογραφική» κατάθεση της τροπολογίας είναι πάνω από 250.000 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να διευκολυνθεί άμεσα η μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων της."
Read more...

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών:

Η μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών, μας γέμισε όλους με χαρά και αισιοδοξία.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι μια ακόμα μεγάλη, διεθνής επιτυχία, σε ένα άθλημα που η Ελλάδα έχει διαπρέψει. Μια διάκριση, από νέους ανθρώπους που με το πάθος τους και την σκληρή τους δουλειά, κατάφεραν να θυμίσουν σε όλους εμάς, πως οι Έλληνες, όταν βάζουν στόχους, τους πετυχαίνουν.

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους αθλητές, σε όλους όσοι συνέβαλαν για αυτήν την μεγάλη επιτυχία και εύχομαι ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Είμαστε δίπλα τους.
Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!


Παροχή υπηρεσιών προς την εταιρεία KPMG


Tην επανακατάθεση, για τρίτη φορά, ερώτησης για τις αναθέσεις παροχής υπηρεσιών και έργου προς την εταιρεία KPMG, εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας του πρώην Υπουργού Οικονομικών να απαντήσει, προσβάλλοντας το Κοινοβούλιο, υποβάλλει προς τον νυν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης.Προκλητικές αμοιβές του Προέδρου της ΕΡΤ


Οι προκλητικές αμοιβές του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 347.000€ μια ακόμη διάψευση των δήθεν εξαγγελιών για περικοπές των αποδοχών των «γαλάζιων» golden boys στις ΔΕΚΟ

Συνέντευξη Μαρίας Δαμανάκη στο Ρ/Σ «ALPHA 98,9» και στο δημοσιογράφο Στέλιο Βραδέλη


Συνέντευξη Ντίνου Ρόβλια στην εφημερίδα Free Sunday και στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη

Ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνου, εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία στελέχη της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου, χειρίζονται διοικητικά θέματα.
Προπληρωμή των ακτινοθεραπειών από τους καρκινοπαθείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ


Λόγω της καθυστέρησης υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του ΙΚΑ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι καρκινοπαθείς υποχρεούνται να προπληρώνουν την θεραπεία που ανέρχεται σε 1000 και 1500 ευρώ.

ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Ελλείψεις σε δασολόγους και δασοπόνους


Σύμφωνα με τον Πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ κ. Μποκάρης, στο 40% ανέρχονται οι ελλείψεις σε δασολόγους και στο 60% σε δασοπόνους.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ
Read more...

Karamanlis boy... με 347.000,00 € το χρόνο... Σεμνά και ταπεινά!


Παίρνει 347.000 ευρώ το χρόνο ...ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος και δηλώνει ότι θα ...συνεχίσει να τα παίρνει μέχρι το 2012. Άλλη μια περίπτωση golden boy, με προκλητικές αμοιβές, έρχεται στη Βουλή...
Άλλη μια περίπτωση golden boy με προκλητικές αμοιβές, κόντρα στις διακηρύξεις του κ. Καραμανλή για περικοπές, έρχεται στη Βουλή.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο που οπως ο ίδιος αναγνώρισε παίρνει 347.000 ευρώ το χρόνο. Και που όπως επίσης είπε ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής θα συνεχίσει να τα παίρνει μέχρι το 2012!!!...
Για τον κ. Παναγόπουλο και τις προκλητικές αμοιβές του, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό 30 βουλευτές με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη η οποία αναλυτικά, στο press-grRead more...

Κάποιοι ψάχνουν και… ψάχνονται για την επόμενη ημέρα…

Η απραξία που εμφανίζει η Κυβέρνηση, αλλά και η ανυπαρξία ουσιαστικής δράσης εκ μέρους της αντιπολίτευσης, δημιουργεί ένα κενό, η ύπαρξη του οποίου ανησυχεί πολλούς….

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κίνηση προβεβλημένων και ως εκ τούτου πολύ γνωστών προσωπικοτήτων εκτός πολιτικής, (και τώρα και στο παρελθόν, για αποφεύγονται παρεξηγήσεις) που ψάχνουν για την επόμενη μέρα.

Η έρευνα δεν γίνεται τόσο σε επίπεδο ιδεολογικό, όσο σε…προσωπικό.

Με άλλα λόγια, αναζητείται πρόσωπο ή πρόσωπα που θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας προσπάθειας να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο, κατά την άποψή τους, βρίσκεται..

Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, είναι η έλλειψη πολλών επιλογών, καθώς οι περισσότερες προτεινόμενες προσωπικότητες προέρχονται και προβάλλονται είτε από την… «εξέδρα» είτε από τα…αποδυτήρια….

Μάλιστα, ο δεύτερος χώρος -τα αποδυτήρια- αντιμετωπίζεται από τους σοβαρούς της προσπάθειας (γιατί υπάρχουν αρκετοί και, μάλιστα, χωρίς ταπεινά κίνητρα) με αρκετή καχυποψία, καθώς γνωρίζουν πώς κάποιοι από τον χώρο αυτό, ευθύνονται για την σκηνοθεσία της «προσβολής στο κοράνι» απ’ τον αστυνομικό, την οποία ακολούθησαν τα γνωστά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο…..

Η κίνηση δεν είναι σε γνώση πολλών, αλλά αρκετοί πιστεύουν πώς θα γίνει δεκτή (αν και εφόσον ευοδωθεί και εκδηλωθεί) θετικά από τους Πολίτες αν, βέβαια, κατορθώσει να σπάσει το φράγμα σιωπής, πού αναμένεται να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα συμφέροντα που ελέγχουν τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Το μέλλον- και όχι το πολύ μακρινό- θα δείξει….Εκεί, προς το τέλος του καλοκαιριού…..

Σάτων


newstrap.gr

Read more...

Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!...


Ρεπορτάζ : Χρήστος Ζέρβας
(από την Ελευθεροτυπία)

Ενάμιση μήνα μετά τις ευρωεκλογές και το ατυχές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, η ελληνική εκδοχή της «μηδενικής ανοχής» και της άτεγκτης επιβολής του «νόμου και της τάξης» μας έφερε πολλά βήματα κοντύτερα στην κοινωνία του «Μεγάλου Αδελφού».
Μ' ένα μπαράζ «αντισυνταγματικών» (όπως τα χαρακτηρίζουν εισαγγελείς και κορυφαίοι νομικοί) μέτρων, η πολιτική... Μαρκογιαννάκη γέμισε τους δρόμους με αστυνομικές κάμερες που παρακολουθούν ανεξέλεγκτα τους πάντες και τα πάντα, παρέδωσε στις τράπεζες DNA της αστυνομίας, το γενετικό υλικό όλων των πολιτών που μπορεί να θεωρηθούν απλώς ύποπτοι για τέλεση... πλημμελήματος και ποινικοποίησε υπέρμετρα την «κουκούλα», απειλώντας με εξοντωτικές ποινές δικαίους και αδίκους.
Παράλληλα, κατέβασε σε καθημερινή βάση τις αστυνομικές δυνάμεις στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, σάρωσε τους μετανάστες με παράνομες επιχειρήσεις-σκούπα και στέλνει ομαδικά πίσω στην πατρίδα τους, με πτήσεις τσάρτερ, δεκάδες αλλοδαπούς που κρίνονται εθνικά «επικίνδυνοι».
Με τον τρόπο αυτό καταπατά στοιχειώδη δικαιώματα προσφύγων που ζητούν άσυλο. Πρόσφατα, ακόμη και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αποχώρησε από τις επιτροπές χορήγησης ασύλου, καταγγέλλοντας επικίνδυνη υποβάθμιση του θεσμού!
Ανεξέλεγκτες οι κάμερες της αστυνομίας παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα Με άλλα μέτρα επιχειρεί να άρει το απόρρητο των επικοινωνιών, όχι μόνο σε όλα τα κακουργήματα αλλά ακόμη και στα πλημμελήματα, ενώ επιφυλάσσει για λίγο αργότερα την εφαρμογή της γενικευμένης αρχειοθέτησης των δεδομένων επικοινωνίας (κλήση, θέση, χρόνου, e-mail, Internet, κ.ά.) για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες (σύμφωνα με υποχρεωτική κοινοτική οδηγία).
Αυτό, ωστόσο, που εξοργίζει πιο πολύ είναι η ξαφνική τροπολογία που επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργεί, να παρατηρεί και να καταγράφει αυθαίρετα και χωρίς καμία δικαστική εγγύηση ό,τι θεωρεί ύποπτο στους δρόμους της Αθήνας. Η γενικευμένη, ανέλεγκτη, 24ωρη χρήση των καμερών εγείρει σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και εκθέτει τους πολίτες σε σοβαρούς κινδύνους καταπάτησης των ατομικών τους δικαιωμάτων. Η τροπολογία ψηφίστηκε μάλιστα εσπευσμένα, ώστε να προλάβει η κυβέρνηση πιθανή αντίθετη απόφαση της αρμόδιας Αρχής για τη προστσία των Προσωπικών Δεδομένων.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτ. Μπάγιας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δ. Παξινός, ωστόσο, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σ' αυτή την πρακτική. Οι θέσεις τους, απηχούν τη βαρύτητα του θεσμικού τους ρόλου και εκθέτουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
«Με τη συνεχή επέκταση των καμερών τραυματίζεται ο βασικός πυρήνας της ανθρώπινης ελευθερίας και κινδυνεύει η ελευθερία σκέψης και συμπεριφοράς των πολιτών», καταγγέλλει ο κ. Μπάγιας. Τονίζει ότι η λειτουργία των καμερών πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιτπώσεις και μόνο για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων, για ορισμένο χρόνο και πάντα με δικαστικές εγγυήσεις.
Ευθέως αντίθετες στο Σύνταγμα θεωρεί ο Δ. Παξινός τόσο την ενεργοποίηση των καμερών όσο και τη λήψη DNA από τους πολίτες χωρίς απόφαση δικαστικής Αρχής. Υποστηρίζει ότι τα μέτρα δεν κατοχυρώνουν την ασφάλεια των πολιτών.
«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις προβλέψεις Συντάγματος και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης.
Ο κ. Λαμπρινίδης κατέθεσε και ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την 24ωρη λειτουργία των καμερών όπου διατυπώνει ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης.
Ομως η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί για όλα αυτά. Την ενδιαφέρει κυρίως πώς θα περιορίσει τη διείσδυση του Καρατζαφέρη στον σκληρό κομματικό της πυρήνα και σχεδόν καθόλου αν θα τηρηθεί η συνταγματική τάξη και νομιμότητα. Εάν αυτό δεν είναι θεσμική εκτροπή, τότε τι είναι;

fimotro

Read more...

ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Πρωί-πρωί ανέλαβε καθήκοντα "κυβερνητικού εκπροσώπου" σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος. Συνοδεύοντας τον Καραμανλή ο οποίος επισκέφθηκε το ΙΚΑ ανέλαβε τα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές. Πρωί - πρωί ανέβαλε δράση και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σημερινή... Ελευθεροτυπία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι : «Πρώτοι ανακοινώσαμε τη σαφή πρόθεσή μας να στηρίξουμε την επανεκλογή του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έχει τιμήσει το αξίωμα με τον καλύτερο τρόπο. Διευκρινίσαμε όμως ταυτόχρονα πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει η επανεκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή. Γι' αυτό ζητήσαμε εκλογές με την ταυτόχρονη δέσμευση των δύο μεγάλων κομμάτων πως θα στηρίξουν την επανεκλογή του κ. Παπούλια στο νέο Κοινοβούλιο. Οι πολίτες ζητούν επανεκλογή του σημερινού Προέδρου - και μία νέα κυβέρνηση. Αυτό θα διασφαλίσουμε τον επόμενο Μάρτιο».

fimotro

Read more...

ΠΡΟΣ HELLENIS SEAWAYS (ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)


Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομολόγος και...
αγανακτισμένος επιβάτης)

Xθες βράδυ επιστροφή από Αίγινα. Ωρα 19,30 μμ. Πλοίο ΝΕΦΕΛΗ. Που το λένε και στολίδι, σαν το πιο γρήγορο πλοίο της γραμμής. Κόσμος πήχτρα. Αυτοκίνητα επίσης. Ώρα ταξιδιού εδώ και χρόνια λύσε - δέσε 1 και 5 λεπτά ώρα. Χθες βράδυ 1 και 38 λεπτά. Χωρίς αναμονή στον... προλιμένα. Στο Γκαράζ αυτοκινήτων κόλαση ζέστης οι 43 βαθμοί. Στο σαλόνι το κεντρικό του πλοίου ξαφνικά κόβεται το αιρ κοντίσιον. Άρχισαν κάποιοι να έχουν δυσφορία. Μετά επαναλειτούργησε. Και παράλληλα να εκτελούνται τα δρομολόγια και των ΑΠΟΛΛΩΝ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ από Αίγινα για Πειραιά με καθυστερήσεις. Στην δε στην άφιξη τους, να γίνεται της Μαρικουλής το κάγκελο, για να βγουν επιβάτες αυτοκίνητα κλπ. Ήθελα να ξέρω εσείς οι αρμόδιοι της Hellenic Sea Ways που για 2 άτομα με αυτοκίνητο για 18 ναυτικά μίλια εισπράττετε πηγαινέλα ναύλο 96 €!!! Ωφεληθήκατε από την μείωση τιμών του πετρελαίου. Αύξηση στον ναύλο δεν κάνατε. Αυξήσατε όμως τον χρόνο ταξιδιού. Τουλάχιστον δεν σέβεστε τους πελάτες σας στα απλά; Η επειδή είσαστε ολιγοπώλιο, με μικρό - ακόμα - ανταγωνισμό τα θεωρείτε όλα δεδομένα; Παιδιά 50 χρόνια κάνω αυτό το δρομολόγιο. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
fimotro


Read more...

Έκλεισαν επτά πυροσβεστικοί σταθμοί εθελοντών στην Κομοτηνή……και δύο στην Ξάνθη!


Άλλους εννέα εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς έκλεισε το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών. Επτά από αυτούς βρίσκονται στην Κομοτηνή, δύο στην Ξάνθη. Το ΕΣΕΠΑ ζητά από τους δήμους που συνεργαζόταν, την άμεση επιστροφή των οχημάτων και των υλικών που τους είχε διαθέσει. Αιτία του κλεισίματος των σταθμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΕΠΑ Νίκο Σαχινίδη η απαξίωση του έργου τους από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτη Μουζά.
Την ίδια ώρα από έρευνα του WWF Ελλάς προκύπτει ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να αξιολογήσει συστηματικά τη προσφορά των εθελοντών, να καλύψει καίριες ανάγκες τους και να τους εντάξει σε ένα λειτουργικό πλαίσιο συντονισμού με τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Διαπιστώνει πλήρη αδυναμία της Πολιτείας να αξιοποιήσει αποτελεσματικά την εθελοντική προσφορά χιλιάδων Ελλήνων πολιτών στο τομέα της δασοπροστασίας.
Η περιβαλλοντική οργάνωση σημειώνει ότι καμία εθελοντική ομάδα δασοπυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης δεν διαθέτει κάποιας μορφής ασφαλιστική κάλυψη από το κράτος σε περίπτωση τραυματισμού πλην των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στη Νομαρχία Σάμου. Επίσης οι εθελοντές καλύπτουν με προσωπικούς πόρους στοιχειώδη έξοδα ενώ είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν προς το κράτος ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας των πυροσβεστικών τους οχημάτων.
[πηγή ΣΚΑΪ]

piazzadelpopolo

Read more...

”Η κυβέρνηση δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας!…”: Αντώναρος (κατά λέξη)


To πιάτο του μήνα!Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!Αλλαγές στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις


Η Εργκένεκον κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν

kostasxan

Παπαθεμελής: Ζούμε το ιστορικό μίας μη κατάρριψηςRead more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!«Βέτο» στην Αγκυρα ζητούν οι Κύπριοι

Το πρώτο πυρηνικό της υποβρύχιο παρουσίασε η Ινδία

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

H ημισέληνος πάνω από το Aιγαίο

infognomonpolitics


Read more...

Επιστολή κεραυνός 16 γαλάζιων στελεχών της Λάρισας προς το Μαξίμου

Επιστολή κεραυνός 16 γαλάζιων στελεχών της Λάρισας προς το Μαξίμου. Κάνουν λόγο για ανεξήγητη αδράνεια μετά τις ευρωεκλογές και αρχές που δεν έγιναν πραγματικότητα. Καλούν τον πρωθυπουργό σε εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και αλαζονικές συμπεριφορές που προσβάλλουν και απωθούν τους πολίτες.
Επικροτούν την επιστολή ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκινούλης.

«Περιμένω σαρωτική κίνηση από τον πρωθυπουργό αλλιώς τα πράγματα είναι απλά - θα περάσουμε στην αντιπολίτευση», τόνισε στον flash 96 ο Θανάσης Κοκκινούλης. Ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής πρόσθεσε πως ο Κώστας Καραμανλής «πρέπει να βάλει γκολ από τη σέντρα - εάν χρειαστεί να κάνει μετεγγραφές από την κοινωνία».

Πολιτικός καύσωνας φουντώνει τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση μάλιστα, προσπαθεί να «διατηρηθεί», το θέμα της προεδρολογίας στην επικαιρότητα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ οτι δεν σέβεται το Σύνταγμα. «Αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο» υποστηρίζει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Προκόπης Παυλόπουλος.
«Πολιτικό και όχι συνταγματικό το πρόβλημα στη χώρα μας», επισημαίνει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Την ίδια ώρα εντείνονται τα σενάρια και για ανασχηματισμό λίγο πριν από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν κυρίως μετακινήσεις υπουργών.
.nooz

Read more...

Σύμβουλος του Προβόπουλου η Μαρία Σωτηρίου! Καλά που δεν έβαλαν τον Τρομπούκη στη θέση του Γιάννη Αγγέλου!


press-gr.blogspot.com

.Από τον Σπύρο Καπαδάκο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
,
Διαβάζω τις εφημερίδες και βλέπω ότι στα ρεπορτάζ τους για τους πολιτικούς καβγάδες και τις παρενέργειες στην Αιτωλοακαρνανία από τη σύλληψη των απαγωγέων του Περ. Παναγόπουλου αναδημοσιεύουν, με μεγάλη καθυστέρηση, στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από αυτό το blog (δεν είναι τυχαία πρώτο και με διαφορά...).
Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψω αποκλειστικά κάτι ακόμη. Την κ. Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου (την πρώην δήμαρχο Αμφιλοχίας και συνεργάτη του Μ. Σαλμά που είχε στο συνδυασμό της τον Γ. Τρομπούκη) την είχε και Σύμβουλο Διοίκησης ο τότε Διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας (και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) Γεώργιος Προβόπουλος.
Για του λόγου το αληθές ιδού και το έγγραφο (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2005 που την όρισε, με την υπογραφή του, Σύμβουλο Διοίκησης σε θέματα Υποστήριξης της Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικής και Τεχνικής Υποστήριξης.
Θυμίζω και την προηγούμενη αποκάλυψη μας ότι...
η κ. Σωτηρίου, επίσης με την υπογραφή του κ. Προβόπουλου, είχε προαχθεί "κατ' εκλογή" μέσα σε ένα χρόνο, μόλις έγινε η ΝΔ κυβέρνηση, σε Υποδιευθύντρια και στη συνέχεια σε Διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ με τα άλλα έγγραφα που είχαμε αποκαλύψει).Read more...

Αποκάλυψη Σοκ: Η πατέντα του εμβολίου έτοιμη από το 2008?..ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ...ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ Η1Ν1 (ΓΡΙΠΗΣ "Α") ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΥΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!!!!
Πολλά γράφονται για τη νέα γρίπη , η οποία έχει μετατραπεί στον σύγχρονο εφιάλτη της ανθρωπότητας. Κι ενώ η παγκόσμια κοινότητα μπήκε σε κατάσταση συναγερμού το 2009 , η ιατροφαρμακευτική βιομηχανία Baxter φαίνεται πως είχε καταθέσει την αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας του εμβολίου της γρίπης από το καλοκαίρι του 2008!!! Η κατοχύρωση της πατέντας εμβολίου αφορά σε διάφορα στελέχη μεταξύ των οποίων και του επίμαχου τύπου H1N1 της γρίπης των χοίρων. Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας με...

αριθμό 12/199,997, έχει καταχωρηθεί με τον αριθμό US20090060950A1 για την Baxter International στις 28 Αυγούστου του 2008, πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για τη νέα γρίπη και ταυτόχρονα , αρκετούς μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε άνθρωπο.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση κατοχύρωσης «το εμβόλιο αποτελείται από περισσότερα από ένα αντιγόνα , όπως της γρίπης Α και της γρίπης Β , συγκεκριμένα προερχόμενα από έναν ή περισσότερους ιούς που προσβάλουν τον άνθρωπο , τα στελέχη H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7, τα στελέχη H1N1, H1N2, H3N1 και H3N2 της γρίπης των χοίρων, της γρίπης των κυνοειδών και των ιπποειδών τα στελέχη H7N7, H3N8 ή της γρίπης των πτηνών τα στελέχη H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5»
«Η Baxter δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε περισσότερες παραγγελίες εμβολίου» , ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό Τύπο τον Ιούλιο του 2009 , αφού τα στοκ είχαν ήδη εξαντληθεί. Τα κέρδη της εταιρίας αναμένεται να εκτοξευθούν το 2009.
Η υπόθεση εγείρει πλήθος ερωτημάτων , ιδίως όταν τον Ιανουάριο του 2008 ο αμερικανικός και Καναδικός Τύπος βοούσε από σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την εν λόγω φαρμακοβιομηχανία, στο οποίο αναφερθήκαμε σε δημοσίευμα του Μαΐου του 2009 : «η φαρμακευτική Baxter ανακάλεσε την κυκλοφορία πολύ μεγάλου αριθμού παρτίδων του ενέσιμου φαρμάκου heparin, μετά από καταγγελίες για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών που το χρησιμοποίησαν, αλλεργικές αντιδράσεις που κατέληξαν ακόμη και σε θανάτους σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων κατηγόρησε δύο κινεζικές εταιρίες για παραγωγή και διακίνηση εμβολίων με αλλοιωμένη σύνθεση, υπονοώντας πως μια φθηνότερη συνθετική ένωση «μίμος» της ουσίας heparin, που βρέθηκε πως ήταν χονδροιτίνη επεξεργασμένη με θειικό άλας (over-sulfated chondroitin ,OSCS), χρησιμοποιούνταν στα εμβόλια για την μείωση του κόστους. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις σκανδάλου και το 2009 κατατέθηκε αγωγή κατά της εταιρίας Baxter για τον ρόλο της στην υπόθεση των αλλοιωμένων εμβολίων.
Στη νομική ιστοσελίδα Lawyers and Settlements , αναφέρθηκε πως η αγωγή στηρίχθηκε στην θέση πως η φαρμακευτική εταιρία άλλαξε ένα συστατικό στο φάρμακο heparin με αποτέλεσμα τις έντονες αλλεργικές αντιδράσεις ασθενών.
Το φυσικό συστατικό που αντικαταστάθηκε για να μειωθεί το κόστος , ήταν ουσία που παράγεται από επεξεργασμένα χοιρινά εντόσθια. Σύμφωνα με την αγωγή , η συνθετική ένωση OSCS, δεν βρίσκεται στη φύση και για το λόγο αυτό δεν εγκρίνεται για χρήση σε φάρμακα στις Η.Π.Α.»
Πηγή:Πρώτο Θέμα

nonews-news


Read more...

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ"


Το έλεγε και προσπαθούσε να το πιστέψει. "Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν έχω διαβάσει το θέμα, δεν έχω ακούσει τίποτα για το θέμα"! Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δεν είχε ιδέα για όλα όσα διαδραματίστηκαν με την περικοπή μίας σκηνής από το φιλμ που είχε ετοιμάσει ο Κώστας Γαβράς για την ιστορία του Παρθενώνα -και προβάλλεται στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης- προέβη η διοίκηση του Μουσείου σε συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού. Φίλος του... Α. Σαμαρά ο Κ. Μαρκόπουλος ήταν προφανής η προσπάθειά του να υποστηρίξει τον υπουργό Πολιτισμού. Ο Χασαπόπουλος θα μπορούσε να τον πιέσει περισσότερο. Επί της ουσίας θα μπορούσε να του ζητήσει να σχολιάσει τη δήλωση του σκηνοθέτη στο MEGA, ο οποίος έκανε λόγο για "πρακτικές Σοβιετικής Ένωσης" ζητώντας την απόσυρση του ονόματός του. Θα μπορούσαν να βγουν πολλές ειδήσεις σήμερα το πρωί. Δεν βγήκαν όμως...

fimotro.

Read more...

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ


Ρεπορτάζ : Χάρης Ανανγωστόπουλος - Κατερίνα Κοσμά

«Παγωμένη» είναι η αγορά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην... καρδιά των θερινών εκπτώσεων, και ο τζίρος στα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα έχει «βουλιάξει» 30% με 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η έλλειψη ζεστού χρήματος επιδεινώνει την... κατάσταση σε εμπόρους, βιοτέχνες και λοιπούς μικρομεσαίους, καθώς ο τραπεζικός δανεισμός τους γίνεται με αναιμικό ρυθμό ακόμη και για μικροποσά των 10.000 ευρώ.
Το «οδοιπορικό» του «Εθνους» στην αγορά όλης της χώρας αποκαλύπτει τους φόβους των μικρομεσαίων για τον... θερμό χειμώνα που τους περιμένει, ενώ φωτίζει την άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα, με τα λουκέτα να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Και ανάμεσα στην αγωνία τους να επιβιώσουν οδηγούνται σε απολύσεις προσωπικού...
Αθήνα: Με γενναίες εκπτώσεις, και «ψαλίδισμα» των κερδών από την πλευρά των εμπόρων, η αγορά της Αθήνας προσπαθεί να κρατηθεί φέτος το καλοκαίρι στα... πόδια της.
Με τον τζίρο να σημειώνει κάθετη πτώση σε σχέση με πέρυσι και τα καταστήματα-φαντάσματα να πληθαίνουν σε καθημερινή πλέον βάση, η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι απελπιστική.
Γι' αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, μέσω του αντιπροέδρου Γιώργου Σωφρονά, καλεί τους επιχειρηματίες σε συσπείρωση «για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με τον κ. Σωφρονά, η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες έχει δυσκολέψει. Για να εγκριθεί ένα δάνειο, χρειάζεται να περάσουν αρκετοί μήνες, οι προϋποθέσεις είναι πλέον περισσότερες, με αποτέλεσμα λόγω της ασφυξίας που υπάρχει στην αγορά πολλοί επιχειρηματίες να «γονατίζουν» και να βάζουν τελικά λουκέτο.
Ανεξέλεγκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση με το παραεμπόριο, αποδίδοντας ευθύνες στη Δημοτική Αστυνομία που -όπως λέει- «κωφεύει».
Πειραιάς: Στην αγορά του Πειραιά οι καταναλωτές κινήθηκαν το πρώτο τριήμερο των εκπτώσεων «μουδιασμένα», αλλά στη συνέχεια οι ρυθμοί άρχισαν να ανεβαίνουν και την τελευταία εβδομάδα η κίνηση ήταν «αξιοπρεπής», σύμφωνα με καταστηματάρχες της περιοχής.
Η τόνωση, όμως, αυτή του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειος Κορκίδης, μάλλον δεν θα σταθεί αρκετή για να καλυφθεί ο μειωμένος τζίρος των προηγούμενων μηνών.
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πειραϊκή αγορά δείχνουν εξάλλου ότι 7 στους 10 καταστηματάρχες χαρακτηρίζουν το α 10ήμερο των φετινών εκπτώσεων χειρότερο από το περσινό.
Από αυτούς το 11% κάνει λόγο για πτώση του τζίρου από 5% έως 10%, το 47% από 15% έως 20% και το 39% από 30% έως 40%.
Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι το 70% των καταναλωτών χρησιμοποιούν για τις αγορές τους μετρητά (ποσοστό σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με πέρυσι), το 11% πιστωτικές κάρτες, ενώ το 19% κάνει συνδυασμό και των δύο.
Το τελευταίο διάστημα στον Πειραιά έβαλαν λουκέτο 104 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 56 στην «καρδιά» της πόλης.
Επίσης, το 70% με 80% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με τις τράπεζες (μειωμένη πρόσβαση στα δάνεια, Τειρεσίας, ακάλυπτες επιταγές κ.λπ.).
Ο ίδιος αναγνωρίζει, πάντως, πως οι καταναλωτές στον βαθμό που μπορούν στέκονται στο πλευρό των καταστηματαρχών και ζητεί από τον εμπορικό κόσμο να κρατήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι βρισκόμαστε σε περίοδο συντήρησης και όχι κερδοφορίας».
Λεκανοπέδιο: Ανάλογα προβλήματα με αυτά της Αθήνας και του Πειραιά αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αγορές του Λεκανοπεδίου, όπως του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας, του Περιστερίου, της Γλυφάδας κ.λπ.
«Ποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και γιατί;», αναρωτιέται σχετικά με το παραεμπόριο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Γρηγόριος Παπαδάτος, ο οποίος δηλώνει: «Οι μικρομεσαίοι κολυμπάμε στον ωκεανό, δεν υπάρχει ούτε στεριά ούτε διάθεση επίλυσης με ουσιαστικό τρόπο των προβλημάτων μας».
Λαμία: Σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει το εμπόριο στη Λαμία. «Από τα στοιχεία μεγάλου λογιστικού γραφείου της περιοχής μας προκύπτει ότι μέσα σε ένα εξάμηνο δύο μόλις επιχειρήσεις άνοιξαν, ενώ τριάντα έκλεισαν», δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Γεώργιος Γεωργαντάς, κατά τον οποίο η περιοχή έχει πληγεί από την οικονομική κρίση αλλά και το πρόβλημα του Μαλιακού, καθώς τα καταστήματα της παραλίας έχουν πάψει να δουλεύουν.
Οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, ήταν υποτονικές, ενώ η περίοδος των προσφορών που προηγήθηκε μπέρδεψε τον κόσμο. Εκτιμά ότι οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Συνοψίζει, επίσης, τα προβλήματα των μικρομεσαίων στην ασυδοσία των πολυεθνικών, στους Κινέζους που δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα και στις τράπεζες που κρατούν ερμητικά κλειστή τη στρόφιγγα του δανεισμού.
«Η κατάσταση είναι απελπιστική, εκεί που κάποτε οι τραπεζίτες μάς παρακαλούσαν, σήμερα έχουν περάσει στο άλλο άκρο και δεν μας δανειοδοτούν ούτε καν για μικροποσά ύψους 10.000 έως 15.000 ευρώ», σημειώνει.
Περιμένει, μάλιστα, ένα «αγοραστικό πανηγυράκι» προς τα τέλη Αυγούστου, οπότε θα υπάρξει ξεπούλημα και εκπτώσεις έως και 80%.
Θεσσαλία: Για «εισβολή» των μεγάλων αλυσίδων που κλέβουν τον τζίρο, με αποτέλεσμα να μην ανακυκλώνεται στην τοπική κοινωνία, μιλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Ηρακλής Μπλουγούρας.
Νησιά: Στα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων αλλά και στα Δωδεκάνησα υπήρξε κίνηση το πρώτο διήμερο των εκπτώσεων, η οποία όμως ήταν υποτονική σε σχέση με πέρυσι. Οι καταστηματάρχες εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες ενίσχυσης του τζίρου τους στους τουρίστες παρά στους ντόπιους που τηρούν στάση... αναμονής.
«Μάστιγα» για τα νησιά αποτελεί κυρίως το παραεμπόριο. Στη Ρόδο, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Καραγιάννης, έχει συσταθεί εδώ και έναν μήνα μια μικρή επιτροπή που προχωρεί στην κατάσχεση των εμπορευμάτων που μπαίνουν στο λιμάνι χωρίς παραστατικά.

fimotro

Read more...

ΑΛΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...


Έρευνα : Χρήστος Κάτσικας
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα (δάσκαλοι) φέτος αναμένεται να κάνουν την έκπληξη καθώς όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορα, τουλάχιστον τα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα χτυπηθούν στήθος με στήθος στο ύψος των βάσεων εισαγωγής με τις Νομικές Σχολές των αντίστοιχων πόλεων και με πολλές πιθανότητες να τις ξεπεράσουν. Απαιτητικότερα θα είναι φέτος σε σχέση με... πέρσι και τα υψηλόβαθμα τμήματα Μηχανικών και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών, αλλά την πρωτοκαθεδρίαστην ομάδα των υψηλόβαθμων τμημάτων όλων των Πεδίων θα έχει η Ιατρική Αθηνών που ερωτοτροπεί με τα 19.500 μόρια! Είναι πλέον σίγουρο ότι οι 10.688 αριστούχοι (βαθμός πρόσβασης 18-20), 1.773 περισσότεροι από πέρσι, θα καθορίσουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής των υψηλόβαθμων τμημάτων όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Στα πλαίσια αυτά, δεν θα υπάρξει υψηλόβαθμο τμήμα σε κανένα Επιστημονικό Πεδίο, που πέρσι απαιτούσε από 18.000 μόρια και άνω, το οποίο φέτος να μην ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απαιτητικότητά του. Ωστόσο, πρέπει να γίνει σαφές ότι η ένταση της ανόδου των βάσεων θα είναι διαφορετική στα υψηλόβαθμα τμήματα των πέντε Επιστημονικών Πεδίων. Χαμηλής έντασης άνοδο των βάσεων (50- 200 μόρια) θα έχουν τα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Πεδίου (εκτός από τα Παιδαγωγικά, που είναι κοινά του 1ου και του 2ου Πεδίου), μεσαίας έντασης άνοδο των βάσεων (100- 300 μόρια) τα υψηλόβαθμα τμήματα του 3ου Πεδίου και υψηλής έντασης (200- 600 μόρια) τα υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου, 5ου και 2ου Πεδίου. Προσοχή:Αναφερόμαστε πάντα στην πορεία των βάσεων στα υψηλόβαθμα τμήματα, αυτά δηλαδή που πέρσι είχαν βάσεις εισαγωγής από 18.000 μόρια και άνω. Οι λόγοι της διαφοροποιημένης έντασης της ανόδου; Πρώτον, ο πλεονάζων αριθμός αριστούχων σε κάθε Κατεύθυνση (Θεωρητική, Θετική, Τεχνολογική) σε σχέση με πέρσι και, δεύτερον, ο αριθμός των υψηλόβαθμων τμημάτων (από 18.000 μόρια και άνω) κάθε Επιστημονικού Πεδίου στα οποία θα μοιραστεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αριστούχων. Και η ζήτηση; Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τη συμπλήρωση των φετινών Μηχανογραφικών των υποψηφίων θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι τέτοιες που να μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην κίνηση των βάσεων. Μια τελευταία παρατήρηση πριν δούμε αναλυτικά τι θα γίνει στα υψηλόβαθμα τμήματα:Ο αριθμός των τμημάτων που θα απαιτήσουν περισσότερα από 18.000 μόρια (εκτός των τμημάτων με ειδικό μάθημα και των ΣτρατιωτικώνΑστυνομικών) θα είναι αυξημένος φέτος περίπου κατά 40% (από 40 το 2008 σε περίπου 55 το 2009).
fimotro


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-Πρωινών -Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


27-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


kafeneio-gr

Read more...