Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Παραπέμπεται για κακούργημα (για κονδύλια του Πανεπιστημίου Κρήτης) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης!

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί «αμετακλήτως» και με βαριές κατηγορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των υπαρχηγών του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»!
Η υπόθεση αφορά ατασθαλίες εκατομμυρίων  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ενώ ήταν και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.
Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους. Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης.


Read more...

“ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ” – Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΧΕ “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ” -VIDEO


“Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος”, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος στις Θερμοπύλες στις 25/08/2012 και δήλωσε έτοιμος για αναμέτρηση: “Θα δούνε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια”!
Τότε κανείς δεν άκουγε. Τώρα όλοι τρέχουν…http://papaioannou-giannis.net/

Read more...

«Μπάμπη είναι αρκετά σοβαρή πλέον η Χρυσή Αυγή ή να περιμένουμε την επόμενη δολοφονία;»


«Μπάμπη είναι αρκετά σοβαρή πλέον η Χρυσή Αυγή ή να περιμένουμε την επόμενη δολοφονία;»

Read more...

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ...


Ενα βήμα πριν από την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς με τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου που εφαρμόζονται, αλλά κυρίως την ολοκλήρωση των διαδικασιών...
για την υλοποίηση του περιουσιολογίου, από το 2014 θα καταστεί δυνατός ο αντικειμενικός προσδιορισμός των εισοδημάτων.
Η καθιέρωση του καθολικού περιουσιολογίου αποτελεί ουσιαστικά απαραίτητη προϋπόθεση για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο κατάργησης των τεκμηρίων, αφού βασικός στόχος είναι να καταγράφονται όλες οι δαπάνες και τα έσοδα των φορολογουμένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ το εν λόγω μέτρο, τότε οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «θεωρητικό» εισόδημα το οποίο θα προκύπτει επειδή έχουν στην κατοχή τους ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο ή ένα σκάφος αναψυχής. Η Εφορία, με βάση τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν, θα παρακολουθεί τις πραγματικές συναλλαγές και με βάση αυτές θα φορολογεί τους υπόχρεους.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Εφορία θα καταγράφει -μέσω των έμμεσων πρακτικών ελέγχου- αν υπάρχουν αδικαιολόγητες καταθέσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό ενός φορολογούμενου, αν πραγματοποιούνται πολύ μεγάλες δαπάνες και αν οι δαπάνες αυτές δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση.
Θα πρόκειται ασφαλώς για μια εκ βάθρων αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, καθώς η Εφορία θα φορολογεί πλέον με βάση πραγματικά γεγονότα (δαπάνη, κατάθεση) και όχι με βάση υποψίες και θεωρία!
Θα πρέπει άλλωστε να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους θα έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία για την κατάρτιση του ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα το 2014.
Mε βάση το περιουσιολόγιο θα ελέγχονται και θα διασταυρώνονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία περίπου 6 εκατ. φορολογουμένων.
Ειδικότερα, στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα περιέχονται αναλυτικά στοιχεία για το περιουσιακό (εισοδήματα, ακίνητα, καταθέσεις) αλλά και το καταναλωτικό προφίλ των φορολογουμένων που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστήρια ζωής, ακόμα και τους λογαριασμούς τηλεφώνου, αλλά και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Σημαντικό βήμα αποτελεί η ολοκλήρωση της πιστής καταγραφής των ακινήτων, που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα με την υποβολή των εντύπων Ε9.

Το «πόθεν έσχες»
Ακόμη, για πρώτη φορά προωθείται η διενέργεια εκτεταμένου ηλεκτρονικού ελέγχου «πόθεν έσχες» μέσω της ανάπτυξης συστημάτων που θα διασταυρώνουν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε άλλες βάσεις δεδομένων δημόσιων υπηρεσιών.
Με την πλήρη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποιήσει ένα νέο σύστημα που θα προσδιορίζει τα εισοδήματα των φορολογουμένων και θα εντοπίζει εστίες φοροδιαφυγής. Για παράδειγμα, θα μπορούν πλέον εύκολα να εντοπιστούν ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι δηλώνουν χαμηλό εισόδημα αλλά πραγματοποιούν υψηλές δαπάνες ή διαθέτουν μεγάλες καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το σύστημα αυτό θα βασίζεται στην υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των χρηματικών ποσών που διαθέτουν οι φορολογούμενοι, για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για καταναλωτικές δαπάνες αλλά και για αποταμίευση.
Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο που έχει εκπονηθεί, θα πρέπει να υποβάλλονται στη ΓΓΠΣ, σε ηλεκτρονική μορφή, αναλυτικά στοιχεία για όλες τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, για ασφαλιστικές εισφορές, κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ύδρευση, οικιακές υπηρεσίες, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, εξόφληση πάσης φύσεως δανείων και πιστωτικών καρτών κ.λπ.
Σε περίπτωση που τα εισοδήματα των φορολογουμένων δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ποσά που δαπάνησαν ή αποταμίευσαν, τότε ο συνολικός φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των δαπανών και των αποταμιεύσεων, ενώ θα επιβάλλονται και πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα.
Επισημαίνεται πως κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται στο οικονομικό επιτελείο όπως τα τεκμήρια διατηρηθούν και ενισχυθούν μόνο για τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Στόχος τους είναι τα τεκμήρια να εξακολουθήσουν να ισχύουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φορολογουμένους που ασκούν ατομική επιχείρηση.
Με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό η Εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό εισόδημα». Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δύο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό και φορολογείται.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4120.html

Read more...

Και η Εκκλησία στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους...



Με ποια κριτήρια θα προσλάβει...

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος προς τις Μητροπόλεις της Ελλάδος με τις οποίες τους καλεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, να δηλώσουν πόσους άνεργους επιθυμούν να απασχολήσουν.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο...
πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους, που συμμετέχει η Εκκλησία προκειμένου να εξασφαλίσει θέση εργασίας σε άνεργους άνω των 25 ετών με αμοιβή 490 ευρώ και 427 ευρώ για κάτω των 25 ετών νέους. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι εκατοντάδες και θα διαρκέσουν ένα πεντάμηνο, ενώ τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν θα είναι τα εξής:

1.Η διάρκεια της ανεργίας

2.Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό) έτους 2012

3.Η ηλικία

4.Η οικογενειακή κατάσταση

5.Το εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται)

Αναλυτικά η εγκύκλιος της Ι. Συνόδου:

Γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι τήν 17.9.2013 δημοσιεύτηκε ἡ ὑπ’ ἀριθμ. ΑΔΑ: ΒΛ9ΓΧ-ΝΨ2 ἀπόφαση τῆς Ὑπουργοῦ Διοικητικῆς Μεταρρύθμισης καί Ἠλεκτρονικῆς Διακυβέρνησης, κ. Π. Χριστοφιλοπούλου, σχετικά μέ τήν προώθηση τῆς ἀπασχολήσεως ἀνέργων σέ προγράμματα κοινωφελοῦς χαρακτήρα, στήν ὁποία συμπεριλαμβάνονται ὡς ἐπωφελούμενοι φορεῖς καί οἱ Ἱερές Μητροπόλεις.

Μέσῳ αὐτοῦ τοῦ ἐπιδοτούμενου προγράμματος παρέχεται ἡ δυνατότητα νά ἀνακουφισθοῦν οἱ ἄνεργοι, γιά τούς ὁποίους ἐξασφαλίζεται πεντάμηνη ἐργασία, ἐνῶ παράλληλα νά βοηθηθοῦν οἱ Ἱερές Μητροπόλεις στό κοινωνικό, διοικητικό καί φιλανθρωπικό τους ἔργο καί στήν ἐν γένει προσφορά τους πρός τόν λαό.

Ὡς ἐκ τούτου, καί κατόπιν συνεννοήσεως μέ τίς ἁρμόδιες Ὑπηρεσίες, σᾶς ἀποστέλλουμε σχετικό πίνακα, τόν ὁποῖο παρακαλοῦμε ὅπως συμπληρώσετε (ἀριθμό ἀτόμων πού θά ἀπασχοληθοῦν ἀνά βαθμίδα ἐκπαίδευσης καί εἰδικότητα, ὅπου χρειάζεται) καί ἐπιστρέψετε στήν Ἱερά Σύνοδο τό ἀργότερο μέχρι τίς 25 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου τά συνολικά αἰτήματα τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων νά διαβιβασθοῦν ἁρμοδίως.

Γιά σχετικές πληροφορίες μπορεῖτε νά ἐπικοινωνεῖτε μέ τό Γραφεῖο Προσωπικοῦ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου (Ἀρχιμ. κ. Χερουβείμ Βελέτζας, τηλ. 210.72.72.219) ἤ μέ τή Συνοδική Ἐπιτροπή Κοινωνικῆς Προνοίας καί Εὐποιίας (Ἀρχιμ. κ. Τιμόθεος Ἄνθης, τηλ. 210.72.72.274)...
koolnews.gr

Read more...

Αμβρόσιος προς Χρυσή Αυγή: "Δεν με ακούσατε και σας πήρε ο κατήφορος"



Για ύπαρξη πολλών σοβαρών προσώπων στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, τα οποία όμως δεν έχουν τον ρόλο που τους αρμόζει, με επακόλουθο να έρθει ο κατήφορος, κάνει λόγο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος
Παρέμβαση για το θέμα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο, που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, έκανε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.
Ο μητροπολίτης αφού καταδικάζει με απόλυτο τρόπο το τραγικό αυτό γεγονός, απευθύνεται στη συνέχεια στη Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας ότι στους κόλπους της υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αναλάβει από καιρό πιο σημαντικό ρόλο, προκειμένου το κόμμα να μην πάρει τον κατήφορο, κάτι που έχει συμβεί τώρα.
Αναλυτικά η δήλωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου
"Διακόπτουμε τη σιωπή μας προσωρινά, για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας!  Προχθές, δηλ. στις 18 Σεπτεμβρίου ε.έ. στην Αμφιάλη του Πειραιώς δολοφονηθηκε  ο Παύλος Φύσσας, ο οποίος ανήκε στο χώρο της αριστεράς. Προηγήθηκε λογομαχία μέ οπαδούς ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και -όπως λέγεται- κάποιος απ΄αυτούς τον μαχαίρωσε και τελικά τον εφόνευσε! Το έγκλημα, λοιπόν, ο φόνος, η αφαίρεση της ζωής, όχι μόνο ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ δεν συγχωρείται, αλλά και οδηγεί σταθερά στην διάλυση του κοινωνικού ιστού! Κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου, περίοδο την οποία για να ξεπλύνουν την ντροπή τους ωνόμασαν μετα ταύτα "περίοδο του εμφυλίου πολέμου", το σύνθημα, που κυριαρχούσε ήταν "αδερφός τον αδερφό να σκοτώνει"!!!! Ήταν το τραγούδι της εποχής! Ήμασταν τότε μικρό παιδί καί ακόμη στα αυτιά μας αντηχεί παράδοξα!
Εάν λοιπόν οπαδοί της Χρυσής Αυγής εξετέλεσαν εν ψυχρώ τόν άνθρωπο, γεγονός για το οποίο δικαίως δημιουργήθηκε τόσο παραλήρημα από τα ΜΜΕ, είναι κατακριτέοι! Λυπούμεθα για λογαριασμό τους! Το έγκλημα δεν λύνει προβλήματα! Απλώς τα πολλαπλασιάζει!
Οι εξωγενείς πολιτικοί παράγοντες, που μας κυβερνούν -σε μια νέα έκδοση "ξενικής κατοχής"- οδηγούν τόν Ελληνικό Λαό σε εσωτερικό διχασμό! Έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδιά τους για την πλήρη διάλυση της Ελλάδος. Δύο τρόποι προσφέρονται, για να το κατορθώσουν: είτε μία πολεμική σύρραξη με την γείτονα Τουρκία, είτε μία εσωτερική αναταραχή, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνική εξέγερση ή -με άλλα λόγια- σε ένα νέο εμφύλιο πόλεμο!
Τα πράγματα δείχνουν, ότι οδηγούμεθα πλέον προς αυτή την δεύτερη εκδοχή!
Ως ταπεινός Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ποιούμεθα έκκληση πρός όλους: και προς τους Κυβερνώντες και προς την Αντιπολίτευση και προς τον Ελληνικό Λαό: Παύσατε πύρ! Γαληνεύσατε τις ψυχές σας! Αγαπηθήτε ο ένας με τον άλλο! Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδέες και πολιτικες τοποθετήσεις, αλλά πρέπει να αγαπιώμαστε! Στην αληθινή Δημοκρατία όλα τα πολιτικά σχήματα και συστήματα χωράνε! Ένα μόνο δεν χωράει, δηλ το μίσος, η κακία, ο διχασμός, η εκδίκηση! Όλα αυτά αποτελούν ένα και το αυτό πράγμα.
Στην Εκκλησία μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εχθρό μας! Αλλά ο Έλληνας, και άν ακόμη ανήκει σε ένα διαφορετικό από εμάς πολιτικό χώρο ή σχήμα, είναι ΑΔΕΛΦΟΣ μας! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εχθρός μας! Ελάτε, λοιπόν, στην Εκκλησία! Ενωθήτε με τον Κύριό μας και Σωτήρα Χριστό! Αγιάσατε τις ψυχές σας! Μόνον έτσι και μόνο τότε θα καταλιαγιάσουν τά πάθη και θα ειρηνεύσουν οι ψυχές μας. 
Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της,  θα μπορούσε  να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!  ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον την γενική κατακραυγή! Εν τούτοις στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει! Καί μάλιστα χωρίς αναβολή, αφού τώρα πιά τους πήρε ο κατήφορος!
Αλλοιώς ο Θεός ας βάλει το χέρι Του! Ο Θεός πλέον σώζοι  την Ελλάδα από τον καταστροφικό κατήφορο του εθνικού διχασμού!".

Read more...

Κουτσούμπας: Άμεση ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και διαγραφή του χρέους



Αντεπίθεση του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, της πολιτικής της Ε.Ε και διαγραφή χρέους,πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ
«Ο δρόμος της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι ο μόνος δρόμος για το λαό. Εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αντεπίθεση κάτω απ' τη σημαία των λαϊκών αναγκών», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του, στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Ίλιον.
Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι το ΚΚΕ με το 19ο Συνέδριό του ανέδειξε τον δρόμο ανάπτυξης και αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία.» "Όλες οι άλλες προτάσεις διαχείρισης και εξουσίας δίνουν φιλί ζωής στο σύστημα που ψυχορραγεί και γι' αυτό γίνεται ακόμα πιο εχθρικό και αποκρουστικό για την εργατική τάξη και τον λαό, φιλί ζωής στο σύστημα και τρόπους και χρόνο να ξεπεράσει την κρίση του θα δώσει και οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί όπως κι αν ονομαστεί, αριστερή αντιμνημονιακή ή εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει φιλί ζωής στο σύστημα γιατί αυτό την ίδια ώρα θα είναι γροθιά στην καρδιά του εργατικού λαϊκού κινήματος, του κινήματος που πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθεί σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης", υπογράμμισε ο κ Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα προκειμένου να ξεπεράσει τη δυσκολία του φαίνεται να επιλέγει την διαμόρφωση του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βάζει εμπόδια στον ριζοσπαστισμό του λαού, προκειμένου αυτός να μην συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι «γι' αυτό δίπλα στα εμπόδια του δίπολου στήνονται και οι τρικλοποδιές με τους διάφορους δορυφόρους και με αναστήλωση της κεντροαριστεράς, μέσω ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ και άλλα εκκολαπτόμενα κεντροαριστερά σχήματα, εμπόδια και τρικλοποδιές που πρέπει να ξεπεραστούν να αχρηστευτούν από την εργατική τάξη, το λαό μας».
Ο κ.Κουτσούμπας χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για κάλπικα διλήμματα που θέτουν αμφότεροι και επισήμανε ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσά τους εκφράζει αντιπαράθεση ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου που αναζητούν διέξοδο από την κρίση, ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας τους».
Τόνισε ότι η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη, με όποια μορφή κι αν έλθει, σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση όπως λένε του διογκωμένου κρατικού χρέους, απλά αποτελεί το εφαλτήριο για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή επίθεση».
Σχετικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα από την Χρυσή Αυγή ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι».
Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η ΝΔ αξιοποιεί την δράση της «με την θεωρία των δύο άκρων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του Μεσοπολέμου για να τσακιστεί το γερμανικό εργατικό κίνημα». «Οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξομοιώσουν με την εγκληματική ναζιστική βία την εργατική λαϊκή ορμή και πάλη, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βία και βαρβαρότητα ή όταν συγκρούστηκε στο παρελθόν με την φεουδαρχική τότε βία» πρόσθεσε.
«Ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με την ΝΔ, για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και τον εγκλωβισμό της νεολαίας και γενικότερα του εργατικού κινήματος στην υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι απαιτείται συντονισμός της πάλης του λαού και της νεολαίας μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων για την απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής, με ένταση της πολύπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής- πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου.
«Σε αυτήν την υπόθεση θα εξακολουθήσουν να συμβάλλουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας και η καθεμιά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά» υπογράμμισε.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αν σήμερα ο λαός δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία, η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερη, όχι μόνο με νέα μέτρα και μνημόνια διαρκείας αλλά και με πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν γενικευμένο πόλεμο, καθώς η κατάσταση στην περιοχή - και όχι - μόνο μυρίζει μπαρούτι. Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και γιατί συμμετέχει στην επέμβαση στην Συρία, αλλά και γιατί υιοθετεί τα προσχήματα του ιμπεριαλισμού και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, να αποκτήσει μερίδιο από το μοίρασμα των αγορών, από τη ληστεία δηλαδή που γίνεται σε βάρος των λαών».
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να λησμονείται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναπαράγει όλη την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα «για τον σφαγέα 'Ασαντ», καλώντας και την ΕΕ και άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς σε επέμβαση στην Συρία, ενώ το ίδιο κόμμα αποθέωνε το μοντέλο Ομπάμα και τον «νέο άνεμο» του Όλάντ που σήμερα πρωτοστατούν στην επέμβαση.Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η αντίσταση και η αντίθεση του λαϊκού κινήματος σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο πρέπει να είναι οργανωμένη αυτοτελώς με κατεύθυνση την αλλαγή τάξης στην εξουσία για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης «από τα κάτω» με κοινωνική, λαϊκή συμμαχία, επέρριψε τεράστιες ευθύνες στις εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και παρατάξεις γιατί καλλιέργησαν την λογική της παραίτησης και της κοινωνικής συναίνεσης αφοπλίζοντας το εργατικό κίνημα, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα, υποχείριο των πολιτικών του επιδιώξεων για εναλλαγή στην κυβέρνηση, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές» και τόνισε οτι «η ανασύνταξη του κινήματος δεν αφορά απλά μια καλύτερη οργάνωση, αλλά πρώτα απ' όλα το περιεχόμενο και την κατεύθυνσή του».

Πηγή: ΑΠΕ

Read more...

Δένδιας: Εκτός σώματος όποιος αστυνομικός θέσει σε εφαρμογή αρχές της Χρυσής Αυγής



Την αναθεώρηση του Συντάγματος για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ζητά σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Σκληρό μήνυμα σε αστυνομικούς
Την ανάγκη, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News υπογραμμίζει πως, είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο Kοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έτσι ώστε να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της ΧΑ προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ήδη, με επιστολή του προς τον Άρειο Πάγο, ζητά να αποφανθεί σχετικά.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει σαφές μήνυμα πως όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος, ενώ κρατά αποστάσεις από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα στο σύνολό του.
Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι θα πρέπει να συνετιστεί ή να αποβάλει τις ακραίες φωνές που, όντως, υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Read more...

 Έφοδος του ΣΔΟΕ στα ταμεία της Χρυσής Αυγής...



Σύμφωνα με δημοσίευμα εφμηερίδας, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα ξεκινήσει εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της εθνικιστικής οργάνωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου, προκειμένου να...
διαπιστωθεί η διαδρομή του χρήματος και οι πόροι της.

Η κινητοποίηση του ΣΔΟΕ έρχεται ως συνέχεια της πανστρατιάς που δείχνει αποφασισμένη να κηρύξει η κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής, μετά και τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Η πανστρατιά αφορά τη συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων, την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης, καθώς και τη διεθνοποίηση του προβλήματος, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
ysterografa.gr

Read more...

Προβοκάτσια...



Το ξεκίνησε τηλεοπτικό κανάλι και έσπευσαν να αρπάξουν την «είδηση» διάφορες ιστοσελίδες.

Μετέδωσαν ότι ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, προτού ενταχθεί στη Χ.Α., «ήταν...
μέλος του ΚΚΕ στα Πετράλωνα». Το ΚΚΕ βγήκε στα κάγκελα και μιλά ανοιχτά για «χοντρή προβοκάτσια», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για γνωστές ιστοσελίδες, που προπαγανδίζουν υπέρ των απόψεων της Χ.Α.
Τα αντανακλαστικά του Περισσού λειτούργησαν άμεσα και στελέχη του κόμματος προχώρησαν σε παρεμβάσεις προς τους διαχειριστές των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Δεν ανταποκρίθηκαν, όμως, όλοι και συνέχισαν. Μέσω του «Ριζοσπάστη» τούς κατήγγειλαν ως «επικίνδυνους κι αδίστακτους». Και λίγα λένε.

ΠΑΣ

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Read more...

Η φυλλάδα ας μείνει να χάσκει κρεμασμένη...




Αντα Ψαρρά

Η φυλλάδα που έχει αναδείξει με τον εκδότη της κάθε πτυχή του αγοραίου ρατσισμού, που έχει αναδείξει όλες τις πτυχές των «προσωπικών» στιγμών των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που έχει κατασκευάσει το...
ρεπορτάζ με την φωτογραφία της μαμάς του χρυσαυγίτη Πλωμαρίτη (εκείνου με τα λαμπατέρ από δέρμα) που τάχα τη βοηθούσαν στο ΑΤΜ της τράπεζας, η φυλλάδα που δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να μιλήσει για το ελληνικό αίμα και τη βρώμα των αλλοδαπών, η «πλούσια» φυλλάδα με τα επιχειρηματικά αόρατα νταλαβέρια τολμάει να συγκρίνεται με τα ιστορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Read more...

Φίλος του Παύλου, ξεφτιλίζει τον ΣΚΑΙ ...


 
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Φίλος του Παύλου Φύσσα, κάνοντας τηλεφωνική παρέμβαση (στην εκπομπή ΤΩΡΑ), βάζει στη θέση τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για...
προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων απ' αυτούς.

Δειτε το βιντεο:


πηγη left.gr

Read more...

Η πρώτη έρευνα μετά το έγκλημα Δημοσκοπική αιμορραγία της ΧΑ μετά τη δολοφονία Φύσσα


Δημοσκοπική αιμορραγία της ΧΑ μετά τη δολοφονία Φύσσα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οριακή διαφορά 0,2% μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron - Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. Το πιο αξειοσημείωτο στοιχείο της έρευνας είναι η δημοσκοπική αιμορραγία της Χρυσής Αυγής μετά την στυγνή δολοφονία του Π.Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 19,6% έναντι 19,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,3%, η Χρυσή Αυγή 7,8%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ποσοστό 3,2% και το ΚΚΕ 4,6%.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας Ποντίκι στις 11 Σεπτεμβρίου η Χρυσή Αυγή κατέγραφε ποσοστό 15%. Σε δύο άλλες δημοσκοπήσεις στις 14 Σεπτεμβρίου η Χρυσή Αυγή συγκέντρωνε ποσοστό 8,3% (Rass για Τύπο της Κυριακής) και 10,8% (Metrisi για Παραπολιτικά).

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό πρώτος με 32% έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί με 15% ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 2% και ο Φώτης Κουβέλης 3%.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προσβολή στους κανόνες δεοντολογίας Αποδοκιμασία για τη δημοσίευση φωτογραφίας του Φύσσα την ώρα που ξεψυχά


Αποδοκιμασία για τη δημοσίευση φωτογραφίας του Φύσσα την ώρα που ξεψυχά
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την σφοδρή αντίδραση της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά προκάλεσε η δημοσίευση σε κυριακάτικη εφημερίδα φωτογραφίας του 34χρονου την ώρα που ξεψυχά στο δρόμο.

Σε δήλωση της οικογένειας με αποδέκτη την ΕΣΗΕΑ και κοινοποίηση στην Εισαγγελία του ΑΠ, καθώς και στην εν λόγω εφημερίδα αναφέρεται:

«Κατ' ασφαλείς πληροφορίες μας, στο φύλλο της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013 της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, πρόκειται να δημοσιευτούν φωτογραφίες του δολοφονημένου παιδιού μας που ελήφθησαν από άγνωστο φωτογράφο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2013.

» Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κάταφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού.

» Επειδή ως οικογένεια απαιτούμε να σεβαστούν όλοι το βαρύτατο πένθος μας και να μας αφήσουν επιτέλους να βιώσουμε με σιωπή και αξιοπρέπεια το χαμό του Παύλου.

» Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που το δημοσιογραφικό καθήκον σας επιτάσσει για την ρποάσπιση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και την ασφάλεια και ηρεμία των οικείων του που απεικονίζονται επίσης στα σχετικά δημοσιεύματα.

» Άλλωστε η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη έχει πλέον τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο».

Τη δήλωση - ανακοίνωση υπογράφουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του Π.Φύσσα.

Η πληροφορία για τη δημοσίευση της φωτογραφίας έχει βάλει φωτιά και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες που καταδικάζουν την στάση της εφημερίδας.

Μάλιστα, στο twitter έχει δημιουργηθεί hashtag για το μποϊκοτάρισμα της εν λόγω κυριακάτικης εφημερίδας.

Ανακοίνωση που καταδικάζει τη δημοσίευση της φωτογραφίας εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου και η ΕΣΗΕΑ, στην οποία αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.

» Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες.

» Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου, η διακριτικότητα και η ευαισθησία, καθώς και ο σεβασμός τόσο του νεκρού όσο και των πενθούντων συγγενών και φίλων είναι πρωταρχική υποχρέωση του δημοσιογράφου (άρθρο 2 Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος).

» Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να μην υποκύπτει στην ευκολία και στον εντυπωσιασμό. Αντιθέτως, πρέπει να είναι αποκαλυπτική και να ξεσκεπάζει τους σκοτεινούς κύκλους και τα σχέδια που εξυφαίνουν.

» Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπου κι αν εργάζονται, μέσα στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και οι ίδιοι, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, οφείλουν με νηφαλιότητα να ασκούν ερευνητική δημοσιογραφία. Να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι παραμένει μία ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ενδυθεί τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος.

» Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας».

Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΛΜΕ



Δεν συνεχίζουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ την 5νθημερη απεργία τους και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς δεν ψηφίστηκε τελικά η σχετική πρόταση κατά την πολύωρη επεισοδιακή συνέλευση των προέδρων των...
τοπικών ΕΛΜΕ.

Η συνέλευση ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Παρασκευής και τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου...

Η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν ψήφισε με αυξημένη πλειοψηφία την πρόταση για 5νθημερη απεργία, ενώ στην συνέχεια υποβλήθηκε νέα πρόταση για τριήμερη απεργία η οποία επίσης δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ τελικά κατέληξαν σε αποφαση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 του μήνα.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4015.html

Read more...

ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ''...


Το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα ισχύει ως τον Σεπτέμβριο του 2014 και το νέο υπολογισμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων περιλαμβάνει ...τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ως προσθήκε στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, η τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
  • παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η διάρκεια του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΙΚΑ και η ΕΤΑΑ. Θα γίνεται καταγραφή όλων των ωφελουμένων, ενώ οι Δήμοι θα συνάπτουν προγραμματική συμφωνία για τα προγράμματα φροντίδας συνταξιούχων, ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑΜΕΑ οικονομικά αδύνατων πολιτών και για τα προγράμματα νοσηλείας.
  • επανακαθορίζεται αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013 ο τρόπος υπολογισμού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Έτσι:
α) σε περιπτώσεις που στο ίδιο πρόσωπο καταβάλλονται περισσότερες από μία συντάξεις η παρακράτηση ή μείωση, που υπολογίζεται επί του αθροίσματος όλων των συντάξεων, θα επιμερίζεται αναλογικά σε κάθε φορέα ή τομέα.
β) στις συντάξεις λόγω θανάτου η παρακράτηση ή μείωση πραγματοποιείται στο καταβαλλόμενο σε κάθε δικαιούχο ποσό. Αν τα συνδικαιούχα πρόσωπα λαμβάνουν και άλλη σύνταξη η παρακράτηση ή μείωση θα υπολογίζεται επί του συνολικώς καταβαλλόμενου από κάθε πηγή ποσού, επιμεριζόμενη ανάλογα σε κάθε φορέα.
  • χορηγείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το 31 Οκτωβρίου 2013 στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων προκειμένου να εισπράξει οφειλές και να πληρώσει δεδουλευμένα. Το ίδιο είχε συμβεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
  • χορηγείται ειδική αποζημίωση 90 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας στο Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ). Αφορά 8 ναρκαλιευτές που εργάζονται κατά κανόνα στην εξουδετέρωση ναρκών στο Γράμμο και το Βίτσι.
  • παρέχεται η δυνατότητα επανακατάταξης σε εξειδικευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.).
  • οι διαχειριστικοί έλεγχοι στα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου είτε διενεργούνται αυτεπαγγέλτως είτε κατά παραγγελία άλλη αρχής, θα γίνονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του συναρμόδιου Υπουργού.
  • οι υπάλληλοι που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε κενές θέσεις ή σε προσωπαγείς θέσεις που συνιστώνται στον φορέα προέλευσης ή (σε περιπτώσεις συγχώνευσης) στον διάδοχο φορέα.
  • οι δημοτικοί υπάλληλοι που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας εφόσον υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2013.  
  •         http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/2014_21.html    

Read more...

Πρώτο πανό σε γήπεδο για τη δολοφονία Φύσσα

Η πρώτη αντίδραση σε αθλητικό χώρο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός. Δείτε το πανό που αναρτήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης.Στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Άρη, αίσθηση προκάλεσε το πανό που αναρτήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πρωτεύουσας του Έβρου και αφορούσε στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής.Ομάδα νεαρών - μελών αντιφασιστικών οργανώσεων κρέμασαν το συγκεκριμένο πανό, το οποίο έγραφε: "Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ντοπάρουν με έθνος και φυλή. Παύλος Φύσσας, 34 χρονών, νεκρός".Το πανό έμεινε κρεμασμένο καθ' όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα. Παράλληλα, τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων μοίραζαν φυλλάδια στον κόσμο που προσήλθε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.
Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας, σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δεν αποκλείεται, τις επόμενες ημέρες, να υπάρξουν ανάλογα πανό και σε άλλα γήπεδα της χώρας.
Δείτε το πανό...
Πηγή: thrakisports.gr

.sport24.gr

Read more...

Μητέρα 16χρονου: Μέλη της ΧΑ μαχαίρωσαν το παιδί μου έξω από το σχολείο



Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας. Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν έναν 16χρονο. Αιτία το γεγονός ότι είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του σε συμμαθήτριά του, που είχε σχέση με έναν από αυτούς. Δείτε το βίντεο
Τον σοβαρό τραυματισμό του γιου της από μέλη της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε μητέρα, μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, "Έρευνα".
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της 28ης Ιανουαρίου στο Παλαιό Φάληρο, όταν ο 16χρονος δέχθηκε επίθεση κοντά στο σπίτι του από δύο άτομα που του είχαν στήσει ενέδρα. Οι δύο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο.
"Στη διαδρομή δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα, που τον έπιασαν από πίσω. Το ένα του κράταγε το χέρι και το άλλο τον μαχαίρωσε τρεις φορές στο πρόσωπο. Μεταφέρθηκε επειγόντως σε ιδιωτική κλινική και εγχειρίστηκε. Την ώρα που έγινε το περιστατικό, ο γιος μου γύρισε το κεφάλι του και είδε τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε, τον οποίο τον γνώριζε. Μου είπε το όνομά του. Τον γνώριζε από το σχολείο, έξω από το σχολείο, διότι ερχόταν και έπαιρνε μια συμμαθήτριά του, με την οποία είχε δεσμό. Μου είπε ακόμα ότι το άτομο αυτό απειλούσε επί μήνες τα παιδιά και ζωγράφιζε με σπρέι αγκυλωτούς σταυρούς", είπε η μητέρα.
Ο 16χρονος δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, ωστόσο ο δράστης ήταν.
Αιτία της επίθεσης, φαίνεται ότι ήταν το γεγονός ότι οι φίλοι της κοπέλας, μεταξύ των οποίων και το θύμα, την ρωτούσαν πώς μπορούσε να έχει δεσμό με αυτόν τον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η μαφιόζικη επίθεση.
Σύμφωνα με τα όσα είπε η μητέρα στην περιοχή υπάρχουν απειλές από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και κυνηγητό παιδιών μεταναστών.
Ένα μήνα μετά την επίθεση, η οικογένεια δέχθηκε απειλές και τηλεφωνικές και με μηνύματα στο αυτοκίνητο, ώστε να αλλάξουν οι καταθέσεις σχετικά με το περιστατικό.
Στα μηνύματά τους έγραφαν "ΧΑ" ή "..." και σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τακτική εκφοβισμού

Read more...

Μαρτυρία πρώην στελέχους της ΧΑ: Χτυπούσαν πέναλτι με το κεφάλι Πακιστανού



Νέα στοιχεία δίνει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για τη δράση της οργάνωσης στη Νίκαια. Ο ξυλοδαρμός εγχειρισμένου στελέχους, τα μηχανοκίνητα τάγματα και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που τους ειδοποιούσε για τους ελέγχους
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής δημοσιεύει το "Έθνος του Σαββάτου" και οι αποκαλύψεις για τη δράση της οργάνωσης είναι φρικιαστικές.
Το πρώην μέλος περιγράφει το κλίμα εκφοβισμού και τα "γυμνάσια" μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη για να στρατολογηθούν και αναφέρει ότι όταν δρουν με "επιτυχία", τα νεοφώτιστα μέλη επιβραβεύονται και ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.
"Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση", λέει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας το πρώην μέλος, περιγράφει περιστατικά φρίκης. "Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι" λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς".
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ανάλγητης συμπεριφοράς των μελών της ΤΟ Νίκαιας...
"Ένα μέλος ήταν εγχειρισμένος στο κεφάλι γιατί είχε καρκίνο. Με τη δικαιολογία ότι έκλεψε ένα ευρώ, τον έσπασαν στο ξύλο, πέντε άτομα. Και τελικά τον διέγραψαν", σημειώνει.
Τους ειδοποιούσε αξιωματικός
Όπως αναφέρει τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής!
Ο πρώην χρυσαυγίτης, περιγράφει και τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται "ινόβα", από τη μάρκα μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, κάνει εντυπωσιακές καταγγελίες και για την ομάδα "Κένταυρος". Πρόκειται για τους ανηλίκους της Τομιπής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και τους υποβάλουν στην κατάλληλη "εκπαίδευση" και πλύση εγκεφάλου.
Αναφερόμενος στον Γ. Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απορεί για το πώς έφτασε να κάνει φόνο.
"Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι" και προσθέτει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει, είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.
"Φώναζαν τη Νίκαια να καθαρίσει"
Μάλιστα, το πρώην μέλος σημειώνει ότι η τοπική οργάνωση της Νίκαιας, ήταν πολύ σημαντική και έδιναν σε αυτή μεγάλη βαρύτητα τα προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Ερωτηθείς αν ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος και ο Γερμενής επισκέπτονταν τακτικά τα γραφεία στη Νίκαια, το πρώην μέλος απαντά:
"Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μια Νίκαια φωνάζουν για να καθαρίσει. Παντού πάμε και στην Αθήνα έχουμε κατέβει. Και στην Ηλιούπολη και στο Θέατρο που είχε ανέβει ένα έργο, η Νίκαια ήταν εκεί. Και αν δεν είναι με τις παραλλαγές, θα είναι με τα μαύρα" λέει χαρακτηριστικά.
Για τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας
"Έχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο, είχαν φύγει από Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους. Ο δε υπεύθυνος που τους κατέβασε είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες, χωρίς να σκεφτεία αυτά τα παιδιά πού τα στέλνει.
Για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω γιατί από μάρτυρες που ξέρουν τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας. Η επίθεση έγινε με εντολή Λαγού. Όλα από εκεί ξεκινάνε θα κάνεις αυτό, τελείωσε.
Για τον τρόπο συνεννόησης
Ερχόντουσαν προπληρωμένα μηνύματα προπληρωμένα, μέσω ίντερνετ. Συνήθως μας καλούσαν στα γραφεία και μας ενημέρωναν τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ζητούσαν να είναι οι άννδρες απαρόντες. Έλεγαν, σήμερα το βράδυ οι άνδρες να είναι εκεί. Και όταν πήγαιναν μάθαιναν τι θα κάνουν. Να δείρουμε Πακιστανούς, να βάψουμε τοίχους. Κι ερχόντουσαν την άλλη μέρα και χειροκροτούσαν. "Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό" έλεγαν.
Για την αναλγησία της Χρυσής Αυγής
Είχαν πάει σ' ένα βουνό και ένα στέλεχος τη ΤΟ Νίκαιας(τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δυο Πακιστανούς, τον έναν τον ξάπλωσαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Κι είχα "μείνει". Κι αυτός περηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση
Για την αποχώρηση στελεχών από τη ΧΑ
Αποχώρησαν για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον. Τους λαθρομετανάστες βαλ' τους σε πλοία, αεροπλάνα, οπουδήποτε και στείλε τους στη χώρα τους. Όχι να τους σκοτώσεις
Για να μπεις στον κλειστό πυρήνα της Τ.Ο. Νίκαιας
Πρέπει να δείρεις Πακιστανούς. Κι εγώ μπορούσα να γίνω
Για τη σχέση της συζύγου του δολοφόνου με τη ΧΑ Νίκαιας
Ήταν υπεύθυνη κυλικείου. Τους έβαζε ο Πατέλης (επικεφαλής της ΤΟ Νίκαιας) στα πόστα και κράταγε αρχείο. Μας έλεγε υπεύθυνος γι' αυτό ο τάδε, υπεύθυνη για τις γυναίκες η σύζυγός του και θεωρητικά κρατείται αρχείο, γιατί μας έβγαζε καταστατικό που οριζόντουσαν τα πόστα. Αν δεν μπήκε στα γραφεία και τα πέταξε.
Για τις σχέσεις με την αστυνομία
Όταν αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πατέλη, δεν είχαμε καταλάβει γιατί, και αυτός είχε υποστηρίξει πως τον έμπλεξαν σε υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας που ήταν έγκυος. Τότε είχε μεσολαβήσει και τον είχε "καθαρίσει" ο κολλητός του αστυνομικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που είναι το Α.Τ. Νίκαιας. Πιστεύω 100% ότι οι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες.
Για τον πυρήνα της Νίκαιας
Όταν έχουμε "πλάτες" και κρύβουμε τις βρωμιές μας είναι ο καλύτερος Πυρήνας προς τα έξω. Είναι αυτοί που μας γλιτώνουν από τους Πακιστανούς, υποτίθεται. Γι' αυτά που βλέπει ο κόσμος. Είναι αυτός που θα γλιτώσει τη γιαγιά κα. Αλλά είναι ο καλύτερος Πυρήνας επειδή κάνει τη βρωμοδουλειά
Για την ιδεολογία που διδάσκεται στα γραφεία
Είμαστε ναζιστές. Το λένε και στα γραφεία. Δεν χαιρετάμε σαν τον Χίτλερ, όμως. Αλλά στα ιδεολογικά που μας έκαναν, μας έλεγαν ότι ο Χίτλερ δεν έκαψε τους Εβραίους
Για την ομάδα των Κενταύρων
Είναι οι ανήλικοι που έχουμε στην Τ.Ο. Νίκαιας. Είναι ο ίδιος επικεφαλής με τα Innova. Έχουμε ένανα μαθητή Λυκείου, που είναι άριστος μαθητής και εξαιρετικός στην Ιστορία, που μας κάνει ιδεολογικό. Αλλά με στοιχεία και γεγονότα. Πότε έγινε αυτό κλπ.
Για τον χάκερ της Χρυσής Αυγής
Ρίχνει τα Facebook μελών που έφυγαν και διαχειρίζεται σελίδες. Εμένα μου το έριξε το προφίλ μου, έκλεψε τους κωδικούς μου και το διέγραψε. Κι εκεί μέσα είχα πολλές συνομιλίες και με τον γραμματέα της οργάνωσης που τον ενημέρωνα για ό,τι συνέβαινε. Σε αυτό το προφίλ μιλούσα με πολλούς χρυσαυγίτες, όπως όλοι μας μιλάμε με ψεύτικα προφίλ. Δεν είχε όμως εντολές για να κάνουμε κάτι, αυτά μας τα έλεγαν από κοντά. Στο Facebook ενημερώναμε για ό,τι ακούγαμε. Αυτό μας είχε πει ο Γιώργος να κάνουμε. Πάντως, κάτι θα υπήρχε μέσα που θα τους πείραξε. Είχα πολλές φωτογραφίες από τη Χρυσή Αυγή. Από όλες μας τις διοργανώσεις χωρίς πίξελ στα πρόσωπα.

Read more...