Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Χάνουν το υψηλότερο αφορολόγητο νέοι και συνταξιούχοι με εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ

Τροπολογίες επί το δυσμενέστερο

Η κυβέρνηση αναζητά αύξηση των εσόδων με ... κάθε τρόπο
Η κυβέρνηση αναζητά αύξηση των εσόδων με ... κάθε τρόπο


Αθήνα
Οι νέοι κάτω των 30 ετών και συνταξιούχοι που δηλώνουν εισόδημα μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ χάνουν την ευνοϊκή ρύθμιση του υψηλότερου αφορολόγητου των 9.000 ευρώ, και εντάσσονται στο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, σύμφωνα με νέα τροπολογία που έφερε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών την Πέμπτη.

Προφανώς η πίεση της τρόικας και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και έτσι η κυβέρνηση τροποποιεί ακόμη και τη διάταξη του υψηλότερου αφορολόγητου για τις ευαίσθητες ομάδες, μία από τις ελάχιστες με ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου που έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών προέβλεπε αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ, και όχι στις 5.000 για τους συνταξιούχους και τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Με σημερινή του τροπολογία, ορίζει ότι το αφορολόγητο των 9.000 ευρώ θα το δικαιούται όποιος το πραγματικό του εισόδημα ή και το τεκμαρτό, δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ το χρόνο.

Πάντως τουλάχιστον παραμένει ως δικλείδα ασφαλείας η πρόβλεψη ότι ο φόρος που θα επιβάλλεται δεν θα κατεβάζει το καθαρό εισόδημα κάτω από τις 9.000 ευρώ.

Για παράδειγμα:

  • νέος κάτω των 30 με εισόδημα 8.999 ευρώ το χρόνο δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο ενώ ένας άλλος ίδιας ηλικίας με εισόδημα 9.450 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει 445 ευρώ φόρο.
  • συνταξιούχος με εισόδημα 9.100 ευρώ, με την αρχική διατύπωση θα επιβαρυνόταν με φόρο μόλις 10 ευρώ. Με τη νέα διατύπωση και με 5.000 αφορολόγητο, ο φόρος πάει στα 510 ευρώ. Για να διατηρηθεί το καθαρό του εισόδημα στις 9.000 ευρώ, θα πληρώσει 100 ευρώ, προκύπτει δηλαδή επιβάρυνση 90 ευρώ.
  • συνταξιούχος με εισόδημα 10.000 ευρώ, με την αρχική διατύπωση θα επιβαρυνόταν με φόρο 100 ευρώ. Με τη νέα διατύπωση προκύπτει φόρος 500 ευρώ και επειδή το καθαρό του εισόδημα δεν πέφτει κάτω από τις 9.000 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με το σύνολο του φόρου, θα έχει δηλαδή επιβάρυνση 400 ευρώ.
Δηλαδή, πλέον το αφορολόγητο γίνεται 5.000 ευρώ για όλους, εκτός των νέων και των συνταξιούχων που έχουν ετήσια εισοδήματα, πραγματικά ή τεκμαρτά, μικρότερα των 9.000 ευρώ.

Από το μισθό θα ξεπληρώνεται η έκτακτη εισφορά...

Οι δυσάρεστες και σοκαριστικές αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ. Προηγήθηκε κατάθεση τροπολογίας βάσει της οποίας τον επόμενο χρόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο έκτακτες εισφορές, και για το 2012 και για το 2011.

Ειδικότερα, με παρεμβάσεις που έγιναν την Πέμπτη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται αλλαγή στον τρόπου καταβολής της έκτακτης εισφοράς.

Συγκεκριμένα, η καταβολή της έκτακτης εισφοράς του 2012 για μισθωτούς και συνταξιούχους από 1ης Ιανουαρίου του νέου έτους θα γίνεται με τη μορφή παρακράτησης, όπως συμβαίνει με τον φόρο εισοδήματος. Θα υπάρχουν, δηλαδή, αυξημένες κρατήσεις.

Για όσους έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, πέραν της μισθωτής εργασίας, ή διαφορά από επιστροφή φόρου, το επιπλέον ποσό θα προκύπτει με την εκκαθάριση του 2013.

Στο τέλος του 2012, όμως, θα έρθει και το ειδικό εκκαθαριστικό για την εισφορά των εισοδημάτων του 2011.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώνουν ακόμη τις δόσεις της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2010.

Ενδεικτικά, σ' ένα παράδειγμα, μισθωτός με 1.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές (μετά από ασφαλιστικές εισφορές):

  • την 1/1/2011 με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ είχε μηνιαίες κρατήσεις φόρου 25,33 ευρώ, άρα καθαρά του έμεναν 974,67 ευρώ.
  • την 1/1/2012 με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, θα έχει μηνιαίες κρατήσεις φόρου 74,58 και με επιπλέον κρατήσεις 10 ευρώ για την έκτακτη εισφορά, στην τσέπη του θα μπαίνουν 915,42 ευρώ. Συνεπώς, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον μηνιαία απώλεια σε σχέση με πέρυσι της τάξης των 60 ευρώ περίπου.
Σε αυτά πρέπει να υπολογίσει κανείς και την επιβολή του τέλους των ακινήτων. Ειδικότερα, το πρώτο δίμηνο θα καταβληθεί η 2η δόση του τέλους για το 2011 και θα ακολουθήσει η καταβολή του τέλους για το 2012 σε τέσσερις δόσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν οι τελωνειακοί από την Παρασκευή

Φόβοι για ελλείψεις στην αγορά

Από πρόσφατη κινητοποίηση τελωνειακών και εφοριακών στο κέντρο της Αθήνας
Από πρόσφατη κινητοποίηση τελωνειακών και εφοριακών στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Παρασκευή οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν-τελικά-δεκαήμερη απεργία.

Αρχικά είχαν προκηρύξει τρεις 48ωρες απεργίες που θα ξεκινούσαν από την ερχόμενη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη ακόμη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από την Παρασκευή.

Η νέα απεργία αποφασίστηκε λόγω της επίσπευσης της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών προκαλεί έντονους φόβους ότι θα δημιουργηθούν ελλείψεις στην αγορά, καθώς και φαινόμενα κερδοσκοπίας με τις τιμές των καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Με επείγουσα επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) ζητά την παρέμβασή τους για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ο ΣΕΠΕΕ τονίζει ότι οι δεκαήμερες κινητοποιήσεις των τελωνειακών θα οδηγήσουν σε εκτροχιασμό των εξαγωγών με ολέθριες συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία.

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου, η απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων για δεκαήμερη συνεχιζόμενη απεργία θα οδηγήσει μαθηματικά τις εξαγωγές σε εκτροχιασμό. Σε συνδυασμό δε με τις προγραμματιζόμενες απεργίες των λιμενικών υπαλλήλων, των βυτιοφόρων οχημάτων και άλλων επαγγελματικών ομάδων η κατάσταση για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις γίνεται εκρηκτική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Σε ιδιώτες η αποκομιδή απορριμμάτων στην Αττική

«Έκτακτες περιστάσεις, έκτακτες αποφάσεις»

Τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα»
Τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Σε ιδιώτες που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής να αναθέσει εκτάκτως το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, επικαλούμενη τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους από τις παρατεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους.

«Οι περιστάσεις είναι έκτακτες και επιβάλλουν έκτακτες αποφάσεις. Πρόκειται για απόφαση ανάγκης και όχι σκοπιμότητας. Σέβομαι τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά πάνω απ' όλα βάζω τα δικαιώματα των πολιτών. Εδώ και 30 χρόνια έχουμε γίνει όμηροι των σκουπιδιών. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Η κοινωνία περιμένει λύση» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.

Προηγήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (διαφώνησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης) να αναλάβει την πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης είχε καλέσει τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε ότι με τη συνεργασία της αστυνομίας θα ανοίξουν οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, που παραμένουν αποκλεισμένοι. «Όλες οι δίοδοι προς τις χωματερές θα κρατηθούν ανοιχτές σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega.

Για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες ο κ. Καστανίδης τόνισε πως «εάν οι δήμαρχοι δεν αναλάβουν την ευθύνη, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές». Μάλιστα, προανήγγειλε πως «εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν αποκατασταθεί η ομαλότητα, θα υπάρξει αναθεώρηση όλου του θεσμικού πλαισίου της καθαριότητας».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών η ιδιωτικοποίηση θα είναι πλήρης, ενώ «ενδεχομένως να υπάρξει και επέμβαση στους οργανισμούς και μεγάλες οργανικές μονάδες των δήμων». Ερωτηθείς τι ακριβώς εννοεί, όμως, ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Καστανίδης ξεκαθάρισε ακόμη πως κανένας από τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις καταλήψεις δεν θα πληρωθεί.

Στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών η ΠΟΕ-ΟΤΑ απάντησε εξαγγέλλοντας «γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων». «Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή ΧΥΤΑ σ' όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι από τους εργαζόμενους», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Λαγκάρντ









Συνάντηση Αβραμόπουλου - Λαγκάρντ
Με τη γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.



Σε δήλωση του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μετέφερε στην κα Λαγκάρντ την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, «υπογραμμίζοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες μιας πολιτικής, που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στους στόχους που έχουν τεθεί».

«Συμφωνούμε με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι της μετέφερε τις θέσεις και τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις οποίες όπως διαπίστωσε, γνώριζε αλλά και την εποικοδομητική αντιπολίτευση που η ΝΔ τηρεί τα δύο τελευταία χρόνια καθώς έχει βοηθήσει και ψηφίσει ότι είναι θετικό για τη διέξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ έχει καταψηφίσει ότι οδηγεί σε νέο κύκλο ύφεσης.

newpost.grΠηγή: Protothema.gr

Read more...

Υπέρ της ενίσχυσης του ΔΝΤ για νέα βοήθεια στην Ελλάδα τάσσονται οι BRICS

Ανοιχτές στη στήριξη της ευρωζώνης μέσω ΔΝΤ

(Φωτογραφία: Reuters )


Παρίσι, Γαλλία
Oι περισσότερες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική-BRICS) συμφωνούν στην αύξηση των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο ενός δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, είπαν πηγές του G20 την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι χώρες BRICS θέτουν ως μόνο όρο να μην αλλάξουν τα δικαιώματα ψήφου στο ΔΝΤ.

«Το έχουμε πει ξανά στο παρελθόν και το ξαναλέμε, ότι εάν οι αναπτυσσόμενες χώρες και οι BRICS κληθούν να συνεισφέρουν, αυτό μπορεί να γίνει μέσω του ΔΝΤ», είπε μία από τις πηγές.

«Η Ινδία είναι ανοιχτή σε αυτό και σύμφωνες με την ιδέα είναι και η Κίνα και η Βραζιλία».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Έτοιμο για δράση, με τον διερυμένο πλέον ρόλο του, το EFSF

Η μόχλευση «δεν θα επηρεάσει το ΑΑΑ»

Ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης για το ευρώ είναι το «δίχτυ» στο οποίο έχουν καταφύγει Ιρλανδία και Πορτογαλία
Ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης για το ευρώ είναι το «δίχτυ» στο οποίο έχουν καταφύγει Ιρλανδία και Πορτογαλία (Φωτογραφία: Reuters )


Λουξεμβούργο
Την ετοιμότητά του να δράσει κάνοντας χρήση του «διευρυμένου οπλοστασίου» του διαμηνύει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), μετά την έγκριση του σλοβακικού Κοινοβουλίου που ανοίγει το δρόμο για πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Οι αξιωματούχοι του Ταμείου σημειώνουν επίσης πως πιθανή μόχλευση των κεφαλαίων του, που συζητείται στους διαδρόμους των Βρυξελλών, δεν θα επηρεάσει την άριστη πιστοληπτική του αξιολόγηση (ΑΑΑ) και από τους τρεις οίκους.

Τη σημασία της «πλήρους λειτουργικότητας» του προσωρινού μηχανισμού υπογράμμισαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χ.βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο σε επί τούτου κοινή τους δήλωση, σημειώνοντας πως «το διερυμένο EFSF μας δίνει ένα ισχυρότερο και πιο ευέλικτο εργαλείο για την υπεράσπιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη».

Η Σλοβακία έγινε την Πέμπτη το 17ο και τελευταίο μέλος της Ευρωζώνης που κύρωσε την απόφαση για διεύρυνση του EFSF -έπειτα, πάντως, από ένα κοινοβουλευτικό θρίλερ που κατέληξε στην πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Όταν το Ταμείο λάβει και εγγράφως τις σχετικές διαβεβαιώσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, θα είναι έτοιμο να δράσει «στο άμεσο μέλλον» χρησιμοποιώντας τις διευρυμένες τους αρμοδιότητες.

Στον EFSF, που δημιουργήθηκε μετά την ελληνική διάσωση, έχουν καταφύγει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Στις άμεσες προγραμματισμένες δράσεις του είναι η έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ για το Δουβλίνο -η οποία αναμένεται πριν το τέλος του έτους- ενώ η έκδοση αντίστοιχου δανείου για το πορτογαλικό πρόγραμμα ίσως αναβληθεί για τις αρχές του 2012.

Τον τελευταίο καιρό εντείνονται οι συζητήσεις στην Ευρωζώνη για το πώς θα μπορέσει να αυξηθεί έως και κατά πέντε φορές -δηλαδή τα 2,5 τρισ. ευρώ- η δύναμη πυρός του EFSF για τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με μια απο τις πηγές, Ευρωπαίοι ειδικοί έχουν εργαστεί πανω σε δύο βασικές επιλογές που είναι γνωστές ως διαδικασία μόχλευσης για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος -ως πιο εφικτή θεωρείται εκείνη που αυξάνει της ικανότητας χρηματοδοτικής παρέμβασης του EFSF έως και στα 2,5 τρισ. ευρώ το χρόνο, έναντι μιας ικανότητας δανειοδότησης σήμερα που περιορίζεται σε 440 δισεκατομμύρια.

Οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα αυτό βρίσκονται πάντως σε πολύ πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές που επικαλούνται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους


http://img.protothema.gr/CBE301212079F665A18AA72BC72BBCE4.jpg
Χωρίς γιατρούς θα είναι από αύριο τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, καθώς η Ομοσπονδία τους ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί θα απεργήσουν την Παρασκευή και στη συνέχεια από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, την εξαίρεση του ΙΚΑ από τον νέο ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ.
Read more...

Διακοπή μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποφάσισε η κυβέρνηση

Σκληραίνει τη στάση της

(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα πληρωθούν όσο διάστημα διαρκούν οι καταλήψεις.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι αν δεν ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση, θα επαναξεταστεί το συνολικό πλαίσιο καθαριότητας στους ΟΤΑ.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στην ΚΕΔΚΕ.



Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί τη Δευτέρα αφήνει ο Ρομπόπουλος










Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί τη Δευτέρα αφήνει ο Ρομπόπουλος
Τις τελευταίες ώρες επικρατεί έντονη φημολογία περί παραίτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θωμά Ρομπόπουλου. Ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΙ διαψεύδει τα σενάρια αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει παραίτηση την ερχόμενη Δευτέρα δηλώνοντας λακωνικά « τη Δευτέρα θα τα πούμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρόθεση είχε εκφράσει ο βουλευτής όταν αντιδρούσε για τη διάταξη περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά λίγες μέρες μετά αναδιπλώθηκε.


newpost.grΠηγή: skai.gr

Read more...

«Βόμβες» Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο – Παγώνουν συμβάσεις και συντάξεις









«Βόμβες» Βενιζέλου για το πολυνομοσχέδιο – Παγώνουν συμβάσεις και συντάξεις
Παγώνουν μέχρι το 2014 οι κλαδικές συμβάσεις, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επέκτασης τους σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατάθεση των τροποποιήσεων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το πάγωμα αυτό θα διαρκέσει ως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.

Οι εν λόγω συμβάσεις θα μπορούν να υπογράφονται με τη μορφή «ενώσεων προσώπων» και θα ισχύουν με την υπογραφή των 3/5 του προσωπικού της κάθε επιχείρησης.

Πάντως, ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με την τροπολογία, δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος της εθνικής συλλογικής σύμβασης, με άλλα λόγια θα παραμείνει στα 752 ευρώ.

Παράλληλα, με τις αλλαγές που κατατέθηκαν στη Βουλή, μειώνονται κατά 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ όπου το Δημόσιο έχει πλειοψηφική συμμετοχή, σε σχέση με τους μισθούς που οι εργαζόμενοι αυτοί λάμβαναν τον Δεκέμβριο του 2009.

Τώρα, σε σχέση με τις συντάξεις, αυτές παγώνουν μέχρι το 2016 ενώ ταυτόχρονα θα υπόκεινται στις μειώσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στο αρχικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου.

Στα επιμέρους των συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε τα εξής:

Όσοι συνταξιούχοι εξέλθουν από υπηρεσία του Δημοσίου μέχρι την 31.10.2011, θα λαμβάνουν τα οικογενειακά επιδόματα όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα. Από την 1.11.2011 και μετά οι συντάξεις θα υπολογίζονται με τα νέα μειωμένα οικογενειακά επιδόματα που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Παρατείνεται η μεταβατική περίοδος για τον υπολογισμό των συντάξεων με το παλαιό καθεστώς. Ο υπολογισμός των συντάξεων με βάση το νέο μισθολόγιο ξεκινά το 2016 αντί για την 1.1.2014.

Εξαιρούνται από την παρακράτηση της εισφοράς (20% για συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ και 40% άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν κάτω των 55 ετών) οι συνταξιούχοι που έχουν ανάπηρο σύζυγο ή ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Η εισφορά (20% για συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ και 40% άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν κάτω των 55 ετών) επιβάλλεται και στους συνταξιούχους τραπεζοϋπάλληλους για το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης, που χορηγείται σε υποκατάσταση της κύριας, από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ.

newpost.gr

Με πληροφορίες από tovima.gr/in.gr
Read more...

Αισιοδοξία για την εκταμίευση της 6ης δόσης εκφράζει ο Γιούνκερ

«Την επόμενη εβδομάδα» η έκθεση της τρόικας

(Φωτογραφία: Reuters )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου την Πέμπτη, εκτιμώντας πως η σχετική έκθεση της τρόικας θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, αλλά και την έκβαση των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων που θα κορυφωθούν με τη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

"Η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος"

http://www.golden-greece.gr/maps/thraki.jpg"Η Θράκη έφτανε μέχρι το Μόναχο", σημείωσε ενώπιον μελών δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπράκης. Διαβάστε στο NEWS 247 την εξήγηση που έδωσε (Vid)

Σοκ και αμηχανία προκαλεί με το παραλήρημα του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης που ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες.

"Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος" ανέφερε σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η αίθουσα πάγωσε.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, γιατί τότε θα χάσει τη Θράκη.

"Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος".

"Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα", κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν βέβαια και οι γεωγραφικές γνώσεις του Ευάγγελου Λαμπάκη, καθώς πιστεύει ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο.

"Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις.

Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία.

Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν", είπε στον κοινό που είχε μείνει εμβρόντητο ο Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ε. Λαμπάκης: "Μάς έχει εγκαταλείψει η Αθήνα και κάποιοι θα πέσουν πάνω μας"

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους έδωσε μέσω του real fm 97.8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι "δεν είπα πως θα κάνω την Θράκη εγώ ανεξάρτητη", προσθέτοντας ότι "αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση".

"Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Αθήνα, όσοι θέλουν να πέσουν πάνω στη Θράκη, θα το κάνουν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, "ώστε να με προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθό τόπο, τον Έβρο".


Read more...

Στα «χέρια» δήμαρχοι και εργαζόμενοι για τα σκουπίδια- Χαμός στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (vid)









Στα «χέρια» δήμαρχοι και εργαζόμενοι για τα σκουπίδια- Χαμός στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (vid)
Ένταση μεταξύ εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ και δημάρχων που συνεδριάζουν για το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων σημειώθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ).

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του κτιρίου, μπήκαν στην αίθουσα, όπου συνεδριάζουν οι δήμαρχοι και δημιουργήθηκε σοβαρό επεισόδιο με φωνές, εντάσεις και διαπληκτισμούς.

«Ακραίο φασιστικό επεισόδιο χαρακτήρισε όσα έγιναν νωρίτερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Δανιηλίδης είπε: «Μας βρίσανε, πετάξανε μπουκάλια και ποτήρια. Εμένα με κλώτσησαν, με χτύπησαν στο χέρι, ενώ έχω και τραύματα στο μάτι. Αυτή την ώρα οι δήμαρχοι είμαστε υπό το καθεστώς εκβιασμού, κλειδωμένοι σε ένα γραφείο».


Εν τω μεταξύ σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν «πνίξει» τους δήμους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες. Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Ο κ. Καστανίδης είχε καλέσει σε διάλογο την ΠΟΕ - ΟΤΑ, το βράδυ της Τετάρτης απευθύνοντάς της παράλληλα, έκκληση να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μπροστά στον κίνδυνο η συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους να έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Καστανίδης πρότεινε, κατά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταξύ άλλων εξισορρόπηση, με τη χρήση του κινήτρου Επίτευξης Στόχων, της μείωσης των εισοδημάτων που επέρχεται λόγω του ενιαίου μισθολογίου σε εργαζόμενους αλλά και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή δανείων που έχουν οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, απέρριψαν τις προτάσεις.


Πηγή: Newpost/Τα Νέα/in.gr/thestival.gr



Σχετικές φωτογραφίες:



photos1.jpgphotos2.jpgphotos3.jpg
Read more...

Πήραν με τις πέτρες τον υφυπουργό Άμυνας στο Αίγιο!









Πήραν με τις πέτρες τον υφυπουργό Άμυνας στο Αίγιο!
Ο απόλυτος πανικός επικράτησε χθες το βράδυ στο Αίγιο με τα ΜΑΤ να φυγαδεύουν τον υφυπουργό Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλο από τη μία και τους διαδηλωτές να τους κυνηγούν πετώντας πέτρες από την άλλη!


Ο κ. Σπηλιόπουλος πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ μεταξύ των ομάδων του Στρατού Ξηράς και Πυροσβετικής. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι της ΕΒΟ αλλά και εργαζόμενοι στο δήμο Αιγίου ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γυμναστήριο.

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατά την άφιξη του κ. Σπηλιόπουλου άρχισε να τον γιουχάρει και να πετάει πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν μερικά τζάμια του γυμναστηρίου. Τα ΜΑΤ που από νωρίς είχαν φτάσει στο σημείο φυγάδευσαν τον υφυπουργό από την πίσω πόρτα. Οι συγκεντρωμένοι συνεχίσοντας να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα ενώ προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί και μία πόρτα.

Από τα γιουχαϊσματα δεν γλίτωσαν και ο δήμαρχος της πόλης Στάθης Θεοδωρακόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Φιλιππόπουλος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπέρης οι οποίοι δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από τους διαδηλωτές, λόγω της συνεργασίας του Κώστα Σπηλιόπουλου με την παράταξη Θεοδωρακόπουλου στις δημοτικές εκλογές. Τα αίματα αναψαν περισσότερο όταν έφτασε στο γυμναστήριο και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας τον οποίο οι διαδηλωτές αποκάλεσαν «απατεώνα και πουλημένο» λόγω της φιλικής του σχέσης με τον υφυπουργό Άμυνας, Κώστα Σπηλιώπουλο.

Μέσα σε όλα αυτά να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν και οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Κατερίνα Θάνου.

newpost.gr
Με πληροφορίες από το Dete.gr
Read more...

Αντίθετες ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης
O πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Aθήνα
Την αντίθεση του εμπορικού κόσμου στην κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την μείωση του ορίου των κατώτατων αποδοχών εξέφρασαν σήμερα Πέμπτη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των εμπόρων καταδίκασαν τις όποιες προτάσεις για παρέμβαση στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και άφησαν αιχμές κατά των εργοδοτικών φορέων που διαχωρίζουν τη στάση τους στο θέμα αυτό και συνομιλούν με την τρόικα.

Ειδικά για τις παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις είπαν πως θα είναι βλαπτικές οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο επιχειρήσεων και τελικά σε μείωση των κρατικών εσόδων, καθώς η κατανάλωση θα περιορισθεί από την εξάτμιση της αγοραστικής δύναμης.

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ επέκριναν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα θέματα της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε βαθιά ύφεση, πτώχευση και χρεοκοπία. Έκαναν δε λόγο για έλλειμμα πολιτικής και εστίασαν στην έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύς και στρατηγικής που να διαφυλάσσει τα συμφέροντα επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Για την κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου με το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων κατά την πανελλαδική απεργία της 19ης Οκτωβρίου η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμούν πως θα το Δημόσιο θα απολέσει έσοδα 205 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τέλος στην κατάληψη, μπλόκο στα συνεργεία που θα κόβουν το ρεύμα αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

Σταματούν την κινητοποίηση στα εκδοτήρια

Από την κινητοποιήση της ΓΕΝΟΠ
Από την κινητοποιήση της ΓΕΝΟΠ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σταματά η κατάληψη που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν να τερματίσουν το «μπλόκο» στην έκδοση των λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά θα εμποδίζουν την διακοπή ρεύματος όσων δεν πληρώνουν το φόρο.

Η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάληψη.

«Δεν μας φοβίζει κανένας εισαγγελέας και δεν το λέω γιατί γυρίζουμε την πλάτη στους νόμους, αλλά γιατί παλεύουμε για ιερό σκοπό. Εδώ είμαστε ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν.Φωτόπουλος.

Κατηγόρησε, επίσης, το Δημόσιο ότι χρωστά εκατομμύρια στη ΔΕΗ και τόνισε: «Να φροντίσουν οι κύριοι να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ και να αφήσουν τις απειλές εναντίον του κόσμου για τα χαράτσια. Να πληρώσουν αυτοί που "έφαγαν" δημόσιο χρήμα».

Και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε τη μάχη να μην κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα τέλη».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης του άρθρου 37 άφησε η Ντ.Μπακογιάννη

«Δεν λέω εξαρχής όχι»

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί όταν δει ποια θα είναι η τελική μορφή του άρθρου. «Δεν λέω εξαρχής όχι, για έναν απλό λόγο: δεν ζω στο Παρίσι. Έχω απόλυτη αίσθηση τι γίνεται σήμερα«.

Επίσης, ασκεί κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα λόγω παρέλευσης του χρόνου προφυλάκισης.

Τονίζει ότι ένιωσε βαθιά απογοήτευση και οργή και προσθέτει ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα συνέβαινε αυτό, θα θα είχε άμεσο αποτέλεσμα την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Για την κατάσταση της οικονομίας ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από την ευρωπαϊκή στήριξη για την επόμενη δεκαετία και πως δεν υπάρχει άλλος οργανισμός που να μπορεί να βοηθήσει τη χώρα.

Ωστόσο, κατηγορεί την κυβέρνηση για αύξηση των δαπανών, την ώρα που πρέπει να προχωρούμε σε περικοπές δαπανών.

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε πως όλες δείχνουν τη ΔΗΣΥ εκτός Βουλής, «αλλά δεν πρόκειται να τσακωθώ με τα νούμερα».

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία σήμερα να αναλύσεις μια κοινωνία που κατά το 60% δεν σου απαντά. Τα νούμερα δείχνουν ότι η ΝΔ, παρά την απόλυτη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τη δύναμη να φτάσει σε επίπεδα για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η ΔΗΣΥ θα είναι η έκπληξη των δημοσκόπων και των αναλυτών, διότι έχει ένα διακριτό πολιτικό λόγο και από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ» συμπλήρωσε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στόχος, η οριστική και συνολική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου

«Η κρίση, ευκαιρία για Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός με τον Βέλγο πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι
Ο πρωθυπουργός με τον Βέλγο πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στην ανάγκη μιας οριστικής και συνολικής λύσης στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτές που μιλούν για ευρωπαϊκή λύση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η χώρα θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες είχε κακοδιαχειριστεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αλλαγές, όσο επώδυνες και να είναι» τόνισε.

Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το 2014 ανακοίνωσε ο Ευ.Βενιζέλος

Προϋπόθεση για την 6η δόση

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν από το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, με τις αλλαγές που κατατέθηκαν στη Βουλή, μειώνονται κατά 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ όπου το Δημόσιο έχει πλειοψηφική συμμετοχή, σε σχέση με τους μισθούς που οι εργαζόμενοι αυτοί λάμβαναν τον Δεκέμβριο του 2009.

Επίσης, με τροπολογία που θα καταθέσει την Παρασκευή, η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου.

Δεν συνιστά περαιτέρω παρακράτηση, είπε, αλλά ένα «τεχνικό θέμα».

Επιπλέον, το Δημόσιο θα μπορεί να οργανώνει διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του κρατικού λαχείου, η οποία είναι ψηφισμένη από το Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ρύθμιση σχετικά με την διάκριση μεταξύ νεοπροσλαμβανομένων και ήδη εργαζομένων σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.

Τέλος, θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια για την προνοιακή στήριξη τριτέκνων και πολυτέκνων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στο άρθρο 37 και τα εργασιακά ανέφερε ότι δεν καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις αλλά αναστέλλεται η επέκτασή τους και ενισχύονται οι επιχειρησιακές, γιατί, όπως είπε, «στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι χειρότερα από αυτό που θεσμοθετούμε. Στην πραγματικότητα είναι ατομικές συμβάσεις».

Ο κ. Κουτρουμάνης εξαπέλυσε επίθεση κατά των κοινωνικών εταίρων με αφορμή τη θέση τους για μη μείωση μισθών και συντάξεων.

«Μας λένε ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ να μην μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ως προς τους μισθούς αν μπορούν ας δώσουν αυξήσεις. Δεν τους το απαγορεύουμε. Ως προς τις συντάξεις όταν οι 4 στους 10 δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές πως δεν θα μειώνονται οι συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Νέα αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί το άρθρο 37 για τις κλαδικές συμβάσεις

Απειλούν να το καταψηφίσουν

«Ναι» σε αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες λέει ο Ευ.Βενιζέλος
«Ναι» σε αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, αρκεί να είναι τεκμηριωμένες λέει ο Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τού πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί ώς τις 20 Οκτωβρίου, δηλαδή μία μέρα πριν το έκτακτο Eurogroup που θα αποφασίσει για την εκταμίευση της 6ης δόσης και πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ώστε η Ευρώπη να πειστεί ότι η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις.

Όμως, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος επικρατεί αναβρασμός, αφού δεν λείπουν οι φωνές που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις κλαδικές συμβάσεις. Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνιστά για την τρόικα προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σειρά πραγμάτων, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και θέλοντας να ρίξει τους τόνους είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν παρατηρήσεις. Γι' αυτό είναι η Βουλή, για να αναδεικνύουμε θέματα και να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε, συνέχισε, αλλά παραδέχθηκε ότι το άρθρο 37 «είναι ένα άρθρο που δημιουργεί πρόβλημα στις κλαδικές και επαγγελματικές συμβάσεις και είναι σοβαρό».

Πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας

Είπε, δε, ότι ο ίδιος έχει πάρα πολλές παρατηρήσεις για το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, όπου έχει το Δημόσιο παρέμβαση.

Εξέφρασε, επίσης, την αντίρρησή του με τη στάση συναδέλφων του στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι «ποτέ δεν προσέρχεσαι σε μία επιτροπή που γίνεται συζήτηση για να πεις 'ψηφίζω' ή 'δεν ψηφίζω'. Αυτό το κάνουν οι εισηγητές των κομμάτων».

Ειδικά για το άρθρο 37, η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη επιμένει ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ και η βουλευτής Σοφία Γιαννακά δήλωσε στο Ράδιο 9 ότι «αν δεν καλυτερεύσει ή αν δεν το πάρουν πίσω δεν θα το ψηφίσω».

Σύμφωνα με τα Νέα, ο εκνευρισμός ανάμεσα στους βουλευτές της συμπολίτευσης έχει ενταθεί σε τέτοιο σημείο που ακόμη και ο καθ' όλα ήπιος βουλευτής Σερρών Στάθης Κουτμερίδης ξεσπάθωσε την Τετάρτη κατά της Βάσως Παπανδρέου, κατηγορώντας την για «θρασύτητα στην πρακτική της να επιτίθεται κατά της κυβέρνησης όταν η ίδια υπηρέτησε επί σειρά ετών τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και όλα αυτά τα κακώς κείμενα που ζητά επιτακτικά να διορθωθούν, δεν τα έπραξε».

Οι παρεμβάσεις της κ. Παπανδρέου έφθασαν και μέχρι το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου τόσο ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης όσο και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έντονα ενοχλημένοι έκαναν αναφορές σε όσα ακούγονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπονοώντας ότι η κ. Παπανδρέου δημιουργεί εντυπώσεις για πράγματα που δεν ισχύουν και μένουν αναπάντητα.

Οι αντιδράσεις της ΚΟ προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση που ήδη έχει αρχίσει «επιχείρηση κατευνασμού» των αντιδρώντων βουλευτών, διαπιστώνοντας ότι είναι αρκετοί εκείνοι που βάζουν βέτο για την ψήφιση του άρθρου 37.

Το κλίμα έντασης που κυριάρχησε την Τρίτη στους ΚΤΕ Οικονομικών και Εσωτερικών προκάλεσε πολλές συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόκληση Βενιζέλου στους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση εάν θεωρούν ότι είναι ανήθικη και ανίκανη, λέγοντας στον Βήμα 99,5: «Βεβαίως, η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου είχε την αξία της διότι σε τελική ανάλυση πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δηλαδή, ορθώς κατά τη γνώμη μου ενήργησε».

Μιλώντας στον Real ο Δημήτρης Κρεμαστινός ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος υπερέβη τα εσκαμμένα τονίζοντας ότι οι βουλευτές δέχονται πίεση από τον κόσμο.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης ανέφερε πως συμφωνεί με αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε όμως (Ράδιο 9) ότι «κάθε φορά που προσπαθούν οι βουλευτές κάτι να πάει καλύτερα, δεν σημαίνει ότι είναι αντάρτες ούτε ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ούτε ότι είναι κότες». Πρόσθεσε πως «όποιος βγήκε και είπε 'εγώ αυτό δεν το ψηφίζω΄' και μετά πάει και το ψηφίζει, πρέπει να μάς εξηγήσει γιατί έκανε αυτήν την κωλοτούμπα».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μαχαίρι στις αγροτικές επιδοτήσεις !...



Πράσινο μαχαίρι κατά 30% φέρνει, από το 2014 και μετά, στην ενίσχυση που εισπράττουν οι έλληνες παραγωγοί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), εφόσον αυτοί δεν τηρούν συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια.
Αυτό ...
προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν που παρουσιάζεται και επισήμως σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την οποία από τα 2,1 δισ. ευρώ που θα εισπράξει η Ελλάδα το 2014, πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, το 30%, δηλαδή 630 εκατ. ευρώ, θα διατεθούν αποκλειστικά σε όσους εφαρμόζουν «πράσινες» πρακτικές επωφελείς για το περιβάλλον.
Το καθεστώς που εισάγει η νέα ΚΑΠ (2014-2019), φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα ξέραμε για τις κοινοτικές ενισχύσεις. Καταργεί οριστικά το μοντέλο «εισπράττω ένα ποσό, είτε παράγω είτε όχι» που καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία και «σπάει» την ενίσχυση που παίρνει σήμερα ο παραγωγός σε επτά κομμάτια: το 30% θα εισπράττουν όσοι εφαρμόζουν περιβαλλοντικές πρακτικές, έως 10% οι μικροί παραγωγοί, έως 2% οι νεοεισερχόμενοι παραγωγοί ηλικίας έως 40 ετών, έως 5% θα δίνεται προαιρετικά από τα κράτη-μέλη ως συνδεδεμένη ενίσχυση με τον όγκο της παραγωγής, έως 5% επίσης θα δίνεται προαιρετικά σε περιοχές με μειονεκτήματα όπως οι ορεινές, έως 3% ως εθνικό απόθεμα.
Ότι ποσοστό απ αυτά περισσεύει, θα αποτελεί από το 2014 και μετά τη βασική ενίσχυση του παραγωγού, η οποία και δεν θα ξεπερνά το 45% των χρημάτων που παίρνει σήμερα. Μάλιστα, μόνο το μισό της βασικής αυτής ενίσχυσης θα συνεχίσει να δίνεται με βάση το σημερινό σύστημα, δηλαδή τον μέσο όρο των επιδοτήσεων της περιόδου 2000-2002. Το άλλο 50% θα δίνεται με βάση το όριο που θα ορίσει η κάθε χώρα για καθεμιά από τις περιφέρειες.
Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Έστω, για παράδειγμα, αγρότης που εισπράττει σήμερα από ενισχύσεις 10.000 ευρώ ετησίως. Αν δεν εφαρμόσει το νέο, απαιτητικό μοντέλο για το «πρασίνισμα» της ΚΑΠ, από το 2014 θα εισπράττει μόνο 7.000 ευρώ (μείον 30%). Αν δεν είναι δικαιούχος καμιάς εκ των νέων τύπων ενισχύσεων που καθιερώνονται, θα εισπράττει μόνο 4.500 ευρώ.
Κερδισμένοι και χαμένοι
Κερδισμένοι από τη νέα ΚΑΠ είναι οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, όσοι δραστηριοποιούνται σε περιοχές Natura, οι νέοι αγρότες έως 40 ετών και όσοι διατηρούν μονίμως σε αγρανάπαυση το 7% της έκτασής τους. Επίσης, όσοι μέχρι σήμερα δεν έπαιρναν ενισχύσεις, όπως οι καλλιεργητές φρούτων (δενδρώδεις καλλιέργειες). Χαμένοι είναι όσοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας καθώς και όλοι όσοι καλλιεργούν σιτηρά και γενικά αροτραίες καλλιέργειες.
TA NEA



Read more...

Ξέμεινε από λεφτά και από καύσιμα το κράτος

Δεν έχει να πληρώσει ούτε τη βενζίνη για να κινηθούν ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ και στρατός


http://img.protothema.gr/CCC65582564703FF189916788FD1D58C.jpg
«Χειρόφρενο» τραβάνε η μία μετά την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες. Όχι μεταφορικά, λόγω απεργιών κλπ, αλλά λόγω έλλειψης καυσίμων και της αδυναμίας για να κινήσουν αυτοκίνητα, σκάφη... ακόμα και τανκς.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την περασμένη εβδομάδα τα κινητά συνεργεία του ΣΔΟΕ έχουν μειώσει τις εξόδους τους ακόμα και κατά 70%, ενώ φροντίζουν και να μην απομακρύνονται από την έδρα τους, καθώς τα καύσιμα που διαθέτει η υπηρεσία λιγοστεύουν επικίνδυνα και η πίστωση για την προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων έχει «παγώσει» μέχρι νεοτέρας.

Ο λόγος είναι φυσικά ότι, όσο καθυστερεί η Τρόικα την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετράνε και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, κρατώντας έτσι «στο συρτάρι» τα αιτήματα για προμήθεια καυσίμων.

Ως αποτέλεσμα, οι έλεγχοι που προγραμματίζονταν να γίνουν περιορίζονται και αναβάλλονται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ χρησιμοποιούν δικά τους οχήματα ή βάζουν και από την τσέπη τους. Ειδικά στην περιφέρεια (Κρήτη, Πάτρα κλπ) όπου οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, οι εξορμήσεις του ΣΔΟΕ έχουν «ψαλιδιστεί» και περιορίζονται σε 1-2 συνεργεία το πολύ. Η εξέλιξη αυτή δεν περνά απαρατήρητη και επειδή η τοπική αγορά τις γνωρίζει, «λείπει η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια».

Ίδια κατάσταση όμως επικρατεί και στο στράτευμα. Τα χρέη του υπουργείου Άμυνας προς τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών συσωρεύονται (ανέρχονται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια) και οι δεξαμένες καυσίμων στεγνώνουν, αναγκάζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων να αναστέλλουν δραστηριότητες, να κόβουν δρομολόγια και να περιορίζουν μετακινήσεις, ώστε να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι ζωτικές ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

Το πρόβλημα ζουν στο πετσί τους και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που, ελλείψει ρευστού, χρησιμοποιούν ακόμα και το δικό τους όχημα για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Ετσι η Ελλάδα το 2011 πηγαίνει πλέον «με τον αραμπά», το κράτος δεν λειτουργεί ενώ η ανησυχία μεγαλώνει με την αιφνιδιαστική εισβολή του χειμώνα που θα αναγκάσει δημόσιες υπηρεσίες και φορείς να καταναλώσουν πρόωρα και τα λιγοστά αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης που τους είχαν απομείνει από πέρυσι
Read more...

Οι ανατριχιαστικές καταθέσεις των γυναικών που έζησαν τον τρόμο

Πέρα από κάθε λογική και νοσηρή φαντασία


http://img.protothema.gr/1B88AC6628EB33EAC561B2615F3A7EC3.jpg

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους τα θύματα της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας εισέβαλαν σε σπίτια, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αγριότητα αφού είχαν φτάσει στο σημείο να κακοποιήσουν σεξουαλικά δυο μητέρες ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά και οι σύζυγοί τους!

Οι δράστες, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, όπως φαίνεται και από τις κυνικές ομολογίες τους δεν μπορούν να λέγονται άνθρωποι αφού αντιμετώπισαν τα θύματά τους με τον πλέον νοσηρό τρόπο! Καλούνται να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, κατηγορίες που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την ποινική των ισοβίων.

Η κατάθεση της 47χρονης, η οποία έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγες ημέρες όταν τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο σπίτι της στην Ηλιούπουλη είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Η γυναίκα αναγνώρισε τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μενίκο όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

«Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα…».

Στη δική της κατάθεση, η 33χρονη μητέρα από τη Γλυφάδα, στο σπίτι της οποίας επίσης εισέβαλαν οι κακοποιοί περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε. Η συγκεκριμένη γυναίκα όπως και ο σύζυγος τους αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο Πέπα.

«…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και δίδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγο μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου...»

«Λήστευα για 5 ευρώ»
Αμοιβή που έφτανε έως 300 ευρώ ελάμβανε για κάθε ληστεία που συμμετείχε ο 24χρονος δράστης Αινεα Πανο, όπως ο ίδιος καταθέτει. Ο κατηγορούμενος με κυνικότητα που σοκάρει αναφέρει, ωστόσο, ότι για μια από τις ληστείες που συμμετείχα έλαβε μόλις 5 ευρώ. Συμμετοχή σε ληστείες παραδέχεται και ο 20χρονος Ερμιρ Μετα, ο οποίος ομολογεί ότι κατά τη εισβολή του ιδίου και των συγκατηγορούμενων του στο σπίτι της Γλυφάδας «έκαναν ασελγείς πράξεις» στη γυναίκα και έκλεψαν και το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Σοκ προκαλεί και η κατάθεση της 16χρονης, η οποία αναφέρει πως διατηρούσε δεσμό με τον Αλέξανδρο Πεπα και γνώριζε για την αποτρόπαια δράση του.

Συγγνώμη από τα θύματα αλλά και επιείκεια από τη Δικαιοσύνη, ζητεί ο Αλεξανδρος Πεπα, ο οποίος όπως λέει τους τελευταίους μήνες έκανε χρήση ουσιών τόσο ο ίδιος όσο και συγκατηγορούμενοί του Ερμιρ Μετα και Αινεα Πανο. «Έκανα χρήση χασίς και οι δύο κοκαΐνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά έδωσα σε έναν Αλβανό τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω 500 ευρώ πριν από τρείς μήνες και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες», καταθέτει.
Read more...

Ιδιώτες θα μαζέψουν τα σκουπίδια

Ξεκινούν από το μεσημέρι


http://img.protothema.gr/E6339AFADE23C7261360CEB7FCC018C8.jpg

Με τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας, μόνο αγωνία προκαλεί η επιμονή των εργαζομένων στην καθαριότητα να συνεχίσουν τις καταλήψεις. Ωστόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής ιδιώτες, αν όσοι διαμαρτύρονται δεν επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους. Οπως είπε χαρακτηριστικά η αποκομιδή θα ξεκινήσει από το μεσημέρι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη: «Γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, έτσι ώστε από το μεσημέρι να αρχίσει η αποκομιδή. Υπομονή λίγες ώρες». Δεσμεύτηκε δε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα».

Οσον αφορά το σάλο που έχει προκληθεί με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι επέλεξαν τις καταλήψεις αντί των απεργιών, ώστε να πληρώνονται κανονικά, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την αποκομιδή.

Read more...

Ματίας Μορς: «Καταργήστε οργανισμούς για να φύγουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι»

newpost.gr
Ματίας Μορς: «Καταργήστε οργανισμούς για να φύγουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι»
Κατάργηση των περιττών δημοσίων υπηρεσιών και μεταρρύθμιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου ζητά το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ματίας Μορς, ο οποίος εκπροσωπεί την Κομισιόν στην τρόικα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει πως ο περιορισμός των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα πρέπει να γίνει με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όχι με οριζόντιες περικοπές και αφού πρώτα εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές.

Το στέλεχος της Επιτροπής ξεκαθαρίζει πως ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ δεν ζήτησαν ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά την εναρμόνιση των κατώτατων αμοιβών στα επίπεδα κρατών της Ευρωζώνης που έχουν τα ίδια οικονομικά χαρακτηριστικά με τη χώρα μας. Όπως τόνισε οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει από κοινού να εξετάσουν εάν οι υψηλότερες αμοιβές στην Ελλάδα δημιουργούν εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και φρενάρουν την απασχόληση.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Μορς αναφέρθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα των μεταφορών.

Αναφορικά με την εκταμίευση της έκτης δόσης του μηχανισμού στήριξης ο κ. Μορς ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι η πρώτη του νέου προγράμματος, καθώς αυτό δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί. Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι σε διεθνές επίπεδο πολλά κράτη πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει.

Τέλος, για τη βιωσιμότητα του χρέους ο κ. Μόρς ξεκαθάρισε πως εξαρτάται άμεσα από την βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές και σημειώνει ότι τα μέτρα για το 2013 - 2014 θα πρέπει να αποφασιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή: Kαθημερινή


Read more...

Ενισχύεται το ευρώ εν αναμονή του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Συναγερμός στην Ευρώπη

(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, τα 1,834 δολάρια, ενισχύεται το ευρώ την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ και η Σλοβακία αναμένεται να εγκρίνει το αργότερο ώς την Παρασκευή τη διεύρυνση του EFSF.

Το ευρώ βρίσκεται στα 1,3799 δολάρια, μόλις 0,3% χαμηλότερα από το υψηλό μηνός του 1,834. Τον τελευταίο μήνα το ενιαίο νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 1,8%.

«Σίγουρα, υπάρχει αυξημένη αισιοδοξία» ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα «με πράγματα όπως η επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος», σχολίασε στο Bloomberg αναλυτής της Deutsche Bank.

«Αυτό στηρίζει το ευρώ» προσέθεσε.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ανακεφαλαιοποιήσει «επειγόντως» τις τράπεζες της μέσα από μια συντονισμένη προσέγγιση για να σταματήσει τη μετάδοση της κρίσης του χρέους που έχει φθάσει πλέον σε «συστημική» κλίμακα και απειλεί να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία.

Πρότεινε δε αύξηση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών, ενώ συμφώνησε με την Γερμανία ότι η προσφυγή στα κεφάλαια του EFSF, το ύψος των οποίων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθεί, πρέπει να είναι η έσχατη λύση.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ως «προτιμητέα σειρά» για την ανακεφαλαιοποίηση τον ιδιωτικό τομέα, έπειτα τους εθνικούς πόρους και τέλος, εάν οι δεύτεροι δεν επαρκούν, πόρους που θα εξασφαλιστούν «μέσω δανείου από τον EFSF».

Προσδιόρισε ότι οι τράπεζες που έχουν μεγάλη βαρύτητα στο σύστημα θα πρέπει να διαθέτουν «αισθητά υψηλότερους κεφαλαιακούς συντελεστές για τα καλής ποιότητας κεφάλαιά τους», στο πλαίσιο των κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας της «Βασιλείας ΙΙΙ» που, κανονικά, τίθενται σε ισχύ το 2015.

Υποστηρίζοντας την κατανομή των βαρών, που έχει ζητήσει η Γερμανία, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για την πιθανή επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αναζητηθούν πρώτα από τον ιδιωτικό τομέα.

Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, πρόσθεσε, τότε θα πρέπει να ζητηθεί στήριξη από τις κυβερνήσεις, οι οποίες με την σειρά τους θα μπορούν να αποταθούν στο ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης.

Εως την πλήρη κεφαλαιακή αποκατάστασή τους, οι τράπεζες δεν θα πρέπει να «απονέμουν» μερίσματα ή μπόνους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ προσφεύγει η ΔΕΗ για το «μπλόκο» στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών

Διαβεβαιώσεις για την έκδοση των λογαριασμών

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Aθήνα
Tη διαβεβαίωση πως η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην έκδοση των λογαριασμών παρέσχε σήμερα Πέμπτη η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εξεδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν εντός της ημέρας.

Παράλληλα, η Διοίκηση καλεί τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της και επισημαίνει ότι -κατόπιν και της σχετικής τοποθέτησης του εποπτεύοντος υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ.Παπακωνσταντίνου- έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Εντός ημερών η κατάθεση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική για την Οικονομία

Τα επόμενα 24ωρα στη Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία.

Αυτό δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για εχθρική κίνηση προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά «είναι κίνηση διαφάνειας».

«Ο λόγος που γίνεται αυτή η ιστορία είναι λόγος διαφάνειας, είναι λόγος στοιχειώδους καθαρότητας του χώρου μας, που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση πιθανότατα θα φέρει τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, θα ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθούν η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κρούσματα λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σοκαριστικές αναφορές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας...

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Reuters: Κούρεμα του ελληνικού χρέους 30-40% ...



Οι απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές στο δεύτερο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας είναι πιθανόν να κυμανθούν μεταξύ του 30-50% αντί για το συμφωνημένο 21% από το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι της... ευρωζώνης.

Τέσσερις αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η ευρωζώνη μελετά το ενδεχόμενο "κουρέματος" που θα φτάνει το 30-50% για τους ιδιώτες επενδυτές, όμως επισήμαναν ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία συμφωνία, ούτε έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Το θέμα είναι ακόμη ανοιχτό και "απομένει να δούμε ποια θα είναι η αρχική αντίδραση των ιδιωτών επενδυτών", είπε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. "Ο στόχος, τουλάχιστον για την ώρα, είναι η εθελοντική συμμετοχή και πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται ότι θα πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο μιας πλήρους στάσης πληρωμών".

"Το κούρεμα θα τεθεί σε κάποιο επίπεδο συμβατό με την εθελοντική φύση της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα", δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Καταρρέει πλέον το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις!!! 11,5% μπροστά η ΝΔ στην μέτρηση της VPRC



Με 11,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 31%, με την κυβερνώσα παράταξη στο 19,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 13,5% ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ 8%, η ΔΗΜΑΡ 4%, οι Οικολόγοι 4,5%, το Άρμα Πολιτών 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2% και η Χρυσή Αυγή 1,5%.
Στην ίδια δημοσκόπηση, καθολική είναι πλέον η πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, καθώς μόνο το 3,6% των ερωτηθέντων απαντά υπέρ της κυβερνητικής παράταξης!!! Αντίθετα, σχεδόν μοιράζεται η πεποίθηση του εκλογικού σώματος για το ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές ανάμεσα στη ΝΔ και στο «κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα».
Στην ίδια ερώτηση το 20% περίπου όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν σχηματίσει γνώμη!!!
http://piazzadelpopolo

Read more...

Έζησαν τον εφιάλτη στα χέρια των ανθρωπόμορφων τεράτων

Σοκ από τα στοιχεία της δικογραφίας


http://img.protothema.gr/66B2AAA08994AD377BCFE3AD8ED598E9.jpg

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν τα όσα περιγράφουν στις καταθέσεις τους τα θύματα των συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας εισέβαλαν σε σπίτια, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αγριότητα αφού είχαν φτάσει στο σημείο να κακοποιήσουν σεξουαλικά δυο μητέρες και ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά και οι σύζυγοί τους! Σοκαριστικές είναι όμως και οι κυνικές ομολογίες των δραστών, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, κατηγορίες που τους φέρνουν αντιμέτωπους με την ποινική των ισοβίων.

«Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε «ή τα λεφτά ή το γιό σου». Τους υπέδειξα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε «αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε» και ήρθε προς το κρεβάτι με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου.

Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα , βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου και στην κοιλιακή μου χώρα είχα υγρά, σπέρμα. …» αναφέρει στην κατάθεσή της 47χρονη, η οποία έζησε τον εφιάλτη πριν από λίγες ημέρες όταν τα μέλη της συμμορίας εισέβαλαν στο σπίτι της στην Ηλιούπουλη. Η γυναίκα αναγνώρισε τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μενίκο όταν κλήθηκε να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

«…Μπήκαν στο σπίτι στις 27/9/11 τρείς άγνωστοι ενώ κοιμόμασταν με άντρα και δίδυμα παιδιά μας δυο ετών. Μας χώρισαν και έβαλαν τον σύζυγο μου με τα παιδιά στην κρεβατοκάμαρα κι εμένα στο σαλόνι. Ήπιαν χυμό από ένα κουτί ενώ κάπνισαν κι ένα τσιγάρο. Στο σαλόνι μαζί μου έκατσαν οι δυο και κατέβασαν τα παντελόνια και μου είπαν να πιάσω τα πέη τους , όπως και έκανα, αυνανίζοντας τους μέχρι που εκσπερμάτισαν στο στήθος μου...» αναφέρει στην κατάθεσή της 33χρονη από τη Γλυφάδα, στο σπίτι της οποίας επίσης εισέβαλαν οι κακοποιοί. Η συγκεκριμένη γυναίκα όπως και ο σύζυγος τους αναγνώρισαν τον Αλέξανδρο Πέπα

«Λήστευα για 5 ευρώ»
Αμοιβή που έφτανε έως 300 ευρώ ελάμβανε για κάθε ληστεία που συμμετείχε ο 24χρονος δράστης Αινεα Πανο, όπως ο ίδιος καταθέτει. Ο κατηγορούμενος με κυνικότητα που σοκάρει αναφέρει, ωστόσο, ότι για μια από τις ληστείες που συμμετείχα έλαβε μόλις 5 ευρώ. Συμμετοχή σε ληστείες παραδέχεται και ο 20χρονος Ερμιρ Μετα, ο οποίος ομολογεί ότι κατά τη εισβολή του ιδίου και των συγκατηγορούμενων του στο σπίτι της Γλυφάδας «έκαναν ασελγείς πράξεις» στη γυναίκα και έκλεψαν και το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Σοκ προκαλεί και η κατάθεση της 16χρονης, η οποία αναφέρει πως διατηρούσε δεσμό με τον Αλέξανδρο Πεπα και γνώριζε για την αποτρόπαια δράση του.

Συγνώμη από τα θύματα αλλά και επιείκεια από τη Δικαιοσύνη, ζητεί ο Αλεξανδρος Πεπα, ο οποίος όπως λέει τους τελευταίους μήνες έκανε χρήση ουσιών τόσο ο ίδιος όσο και συγκατηγορούμενοί του Ερμιρ Μετα και Αινεα Πανο. «Έκανα χρήση χασίς και οι δύο κοκαΐνη. Επειδή δεν είχαμε λεφτά έδωσα σε έναν Αλβανό τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω 500 ευρώ πριν από τρείς μήνες και μου έφερε ένα περίστροφο. Από τότε με τους άλλους δύο συμφωνήσαμε να κάνουμε κάποιες ληστείες», καταθέτει.
Read more...

Τοποθετήσεις εταίρων στη Βουλή Εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην τρόικα για επίθεση στα εργασιακά καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

http://static.doldigital.net/webstatic/3E82819774273C9D08C8C55796C15DB4.jpgΑθήνα
Εξωθεσμικές παρεμβάσεις επιχειρηματικών και εξωθεσμικών κύκλων προς την τρόικα, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατήγγειλαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, καθώς και των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, τοποθετούμενοι επί του πολυνομοσχεδίου ενώπιων των αρμόδιων Επιτροπών στη Βουλή.

Οι κοινωνικοί εταίροι εξαπέλυσαν πυρά κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκαν των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το επίμαχο άρθρο 37 (για τις συμβάσεις) είναι το ραντεβού με την πτώχευση και τονίζοντας ότι το Διεθνές Γραφείο Εργασίας έχει ήδη εκφράσει φόβους ότι η Ελλάδα θα επιμολύνει όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρός της τόνισε ότι οδηγούν το δημόσιο υπάλληλο στη φτώχεια, με τον μεροκάματο του πρωτοεργαζόμενου να είναι 22 ευρώ.

Αίσθηση προξένησε και η παρέμβαση του εκπροσώπου των αναπήρων για την αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία.

«Χατίρια σε λόμπι συμφερόντων»

Ειδικότερα, προσκεκλημένοι των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης για να τοποθετηθούν επί του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων υποστήριξαν πως οι εν λόγω παρεμβάσεις, αντανακλώνται στις αξιώσεις και τα e-mail της τρόικας, τα οποία ενσωματώνονται, όπως υποστήριξαν, στο άρθρο 37 του σχεδίου νόμου.

«Στην προηγούμενη κυβέρνηση παρενέβαιναν προεξάρχοντος του κυρίου Αράπογλου. Είναι ομολογημένη η διάθεσή τους: πάνε και καταδίδουν τη χώρα και ζητάνε πράγματα που δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική. Κάποιοι απ' αυτούς, είναι εν πολλοίς κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, με εξαγόμενο προϊόν αμφίβολης ποιότητας» ανέφερε ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ.

«Η συζήτηση γίνεται για το επόμενο νομοσχέδιο που θα καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Το παρόν, είναι ήδη ψηφισμένο» σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ.Ασημακόπουλος. «Όσοι θέλουν να προωθήσουν απόψεις και θέσεις, το κάνουν επισκεπτόμενοι την τρόικα».

Πρόκειται για «τα γνωστά λόμπυ συμφερόντων, αλλά και σκληρών ιδεολογικών απόψεων, χωρίς καμία διαφάνεια. Εμείς στην ΓΣΕΒΕΕ έχουμε αντισταθεί στην πρακτική αυτή. Όταν δούμε την τρόικα, θα ζητήσουμε παράσταση και απ' την ελληνική κυβέρνηση, γιατί τέτοια νομοσχέδια είναι αποτέλεσμα τέτοιων διαδικασιών. Πολλοί όμως και εκ της ελληνικής κυβερνήσεως τους αρέσει να μιλάνε με λόμπυ συμφερόντων. Θεωρούν πως είναι κουραστική η διαδικασία με τα θεσμικά όργανα που υπάρχουν, αν και οι ίδιοι εκπροσωπούν ως πολιτικοί έναν κορυφαίο θεσμό» συμπλήρωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Β.Κορκίδης της ΕΣΕΕ, αξίωσε από την κυβέρνηση να αφήσει τους κοινωνικούς εταίρους «να αποφασίσουν μόνοι τα του οίκου τους»:

«Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε. Μπορούμε να παγώσουμε τις συμβάσεις μέχρι το 2014. Παρεμβαίνουμε όμως στο Σύνταγμα γιατί κάποιοι το θέλουν. Ποιοι είναι αυτοί; Αν ήταν εδώ ο ΣΕΒ, θα ζητούσε δημοψήφισμα για το άρθρο 37. Αν ήταν ο ΣΕΤΕ, θα ζητούσε συμβάσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων στα ξενοδοχεία από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Και βεβαίως, είναι κι εκείνοι που πηγαίνουν στις Βρυξέλλες κάθε τρεις και λίγο».

«Το άρθρο 37 είναι το ραντεβού μας με την πτώχευση, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε εργοδότες, είτε συνταξιούχοι. Σταματήσετε αυτό το χείμαρρο, να σπέρνει η τρόικα αντικοινωνικά μέτρα. Είμαστε πολύ κοντά στην κοινωνική έκρηξη. Μην κάνετε το λάθος να μειώσετε μισθούς και συντάξεις, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα» ζήτησε ο κ. Κορκίδης.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κορκίδη προκάλεσε την αντίδραση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Π.Ρήγα, ο οποίος συμπέρανε πως «ουσιαστικά δηλαδή, οι εχθροί της κοινωνίας είναι ο ΣΕΤΕ».

Αντίστοιχα, και ο Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ), παρατήρησε πως «αν είναι να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις, να βρούμε και τους άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, μήπως και τα βρουν μεταξύ τους».

«Είμαστε πειραματικό εργαστήρι. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, είπε πως η Ελλάδα θα επιμολύνει όλες τις χώρες της Ευρώπης με την ρύθμιση του άρθρου 37» ανέφερε ο Γ.Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ). Παράλληλα, υποστήριξε πως οι εφεδρείες στο δημόσιο τομέα, «στέλνουν μήνυμα για περισσότερες απολύσεις στον ιδιωτικό».

ΑΔΕΔΥ: μας οδηγείτε στη φτώχεια

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρός της Κώστας Τσικρικάς, δήλωσε πως το νομοσχέδιο οδηγεί τον δημόσιο υπάλληλο στη φτώχεια.

«Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40% και τώρα ξεπερνάμε το 50%. Καθημερινά οι απώλειες συμβάλλουν στην ύφεση, στο σπιράλ θανάτου για την ελληνική οικονομία. Οι πρωτοεργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουλεύουν για 22 ευρώ μεροκάματο» ανέφερε ο κ. Τσικρικάς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «θέλει να ενοχοποιήσει τους δημοσίους υπαλλήλους με ψεύδη και κατασυκοφαντίες» - και καταφέρθηκε κατά της φημολογίας που «θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ η απογραφή απέδειξε πως δεν ξεπερνούν τις 400.000 - και μαζί με τα σώματα ασφαλείας, τον στρατό, τους καθηγητές και τους ιερείς, είναι 660.000».

Αλλά -όπως πρόσθεσε ο κ. Τσικρικάς- και ζητήματα όπως το ενιαίο μισθολόγιο ή η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τα οποία η ΑΔΕΔΥ συμφωνεί επί της αρχής, ρυθμίζονται με λάθος τρόπο: «τα κριτήρια της κινητικότητας είναι ρευστά. Αν είχε γίνει εγκαίρως διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ».

Συνταξιούχοι: πού πήγαν τα χρήματα του ΙΚΑ;

Ο Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το επιχείρημα της έλλειψης πόρων:

«Δεν είναι υπόλογες οι κυβερνήσεις; Πού πήγαν τα χρήματα; Έχετε τεράστια ευθύνη, γιατί τα χρήματα που βγήκαν για συντάξεις, τα σπρώξατε στο χρηματιστηριακό τζόγο, για μία ανάπτυξη που τρώει και τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο. Τα δώσατε άτοκα στις τράπεζες, στις τσέπες των μεγάλων ομίλων, που ενισχύονται και σήμερα».

Ερωτηθείς από τον Π.Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), εάν τουλάχιστον συμφωνεί στην περικοπή κατά 40%, του ποσού της κυρίας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, εκείνων που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ο κ. Κουμπούρης απάντησε πως και ο ίδιος δούλεψε 40 χρόνια στη βαριά βιομηχανία και είχε 11.200 ένσημα.

«Βγήκα κάτω από τα 55 μου στη σύνταξη. Δεν με ρωτάτε όμως πόσο δούλεψα. Και η νομοθεσία είχε προβλέψει για το τι θα έπαιρναν αυτοί οι συνταξιούχοι, νόμιμα» παρατήρησε.

Εκ μέρους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, ο Βασίλης Θεοτοκάτος χαρακτήρισε «απάτη» την απαλλαγή των πολυτέκνων από την εργασιακή εφεδρεία και το καθεστώς της προσυνταξιοδότησης, καθώς «αφορά μόνον αυτούς που έχουν τέσσερα ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά».

Αίσθηση προξένησε η εμφάνιση του εκπροσώπου των αναπήρων, Γιάννη Βαρδακαστάνη, ο οποίος εξέφρασε το παράπονο των ατόμων με αναπηρία για την μεταχείριση της Πολιτείας:

«Σκέφτηκε κανείς την οικογένεια με παιδί με σύνδρομο ντάουν, ή αυτισμό; Δεχθήκατε να συμπεριληφθεί το επίδομα αναπηρίας που είναι αφορολόγητο, στο ποσό που μπαίνει ειδική εισφορά!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν σε έναν κωφό δημόσιο υπάλληλο να μην του παρέχει το κράτος νοηματική διερμηνεία; Πόσα είναι αυτά τα ποσά; Αν δεν μπορεί να παρέχει και αυτά το κράτος, το κλείσαμε το μαγαζί!» ανέφερε ο εκπρόσωπος των αναπήρων.

Δυσφορία για τις ρυθμίσεις του νέου βαθμολογίου, εξέφρασε ο Γιάννης Αλεξάκης, εκπρόσωπος των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κρίνοντας πως η εξέλιξή τους στο νέο σχήμα είναι εξαιρετικά αργή και οι διαδικασίες κρίσεων αμφισβητούμενες.

«Πρόκειται για προκλητικά απαξιωτική ρύθμιση για τους κόπους μας, για τα χρόνια που δαπανήσαμε για την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και για τα μεταπτυχιακά μας. Δεν αποτελούμε αίτιο παράλυσης της διοικητικής μηχανής, ούτε σύμπτωμα παρασιτισμού για να αξίζουμε μια τέτοια υποβάθμιση. Μας ζητάτε να κάψουμε τα πτυχία μας και τους κόπους τους δικούς μας και των οικογενειών μας για να μπούμε στο Δημόσιο» ανέφερε ο κ. Αλεξάκης.

Τελευταίος προσκεκλημένος, ο εκπρόσωπος των αποστράτων αξιωματικών, Παντελής Μαυροδόπουλος, εξέφρασε τη δυσφορία του για την υποβάθμιση των συντάξεων αξιωματικών που βρίσκονται κάτω από τα 55.

«Ο συνταγματάρχης και ο ταξίαρχος έπαιρναν 1.900 ευρώ σύνταξη και τώρα αυτή πηγαίνει στα 1.200. Αν τώρα έχει δύο ανήλικα παιδιά, άντε να ζήσει» παρατήρησε ο κ. Μαυροδόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως δεν υπάρχει αντίρρηση εκ μέρους των αποστράτων, να υπάρξει πλαφόν για όσους θα βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη εφεξής.

Κληθείς τέλος να διευκρινίσει την θέση του απέναντι στην εισβολή των αποστράτων στο προαύλιο του Πενταγώνου, ο κ. Μαυροδόπουλος σημείωσε πως ο ίδιος καταδικάζει την ενέργεια, την οποία απέδωσε σε «τρεις θερμόαιμους συναδέλφους, εκ των οποίων ωστόσο, ο ένας έχει παιδί με αιμοκάθαρση. Αφού μπήκαν πρώτα αυτοί, τους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 150. Εγώ πάντως καταδίκασα την ενέργεια και με δηλώσεις μου».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...