Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα καταγγέλει: Άρον άρον εκλογές με πραξικοπηματικούς όρους...


Αρθρο στην ιστοσελίδα iskra.gr ...
Η πρώτη αντίδραση από την ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας Iskra διατυπώθηκε σε υψηλούς τόνους καθώς καταγγέλει άρον άρον εκλογές με πραξικοπηματικούς όρους. 
«Αρον - άρον εκλογές; Γιατί;» , θέτει...

το ερώτημα στο άρθρο του ο Γιώργος Καρνέσης. «Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε», καταλήγει. 
Κατά τον αρθρογράφο οι λόγοι που επέλεξε η κυβέρνηση την ταχύτατη προσφυγή στις κάλπες είναι δύο. Ο πρώτος είναι ότι «η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό». Ο δεύτερος είναι «να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και να αιφνιδιάσει την Αριστερή Πλατφόρμα ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση».
 
«Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός ,δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», προειδοποιεί το άρθρο....


Read more...

Το ΤΑΙΠΕΔ ξηλώνει τις διοικήσεις των 10 λιμανιών που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν...


Σε καθολική αλλαγή των διοικήσεων των δέκα περιφερειακών λιμανιών διεθνούς ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο των υπό αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να ...
προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα ανεξάρτητος οίκος έχει ήδη ολοκληρώσει την αξιολόγηση των νέων διοικήσεων.
Τα εν λόγω λιμάνια είναι αυτά
  • του Βόλου,
  • της Ραφήνας,
  • της Ηγουμενίτσας,
  • της Πάτρας,
  • της Αλεξανδούπολης,
  • του Ηρακλείου,
  • της Ελευσίνας,
  • του Λαυρίου,
  • της Κέρκυρας και
  • της Καβάλας.
Για τα λιμάνια αυτά δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί, ωστόσο η σχετική διαδικασία τοποθετείται από το 2016 και μετά. Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών.
Το θέμα των διοικήσεων των λιμανιών εξετάστηκε αυτή την εβδομάδα σε ευρεία σύσκεψη στο υπ. Ναυτιλίας, υπό τον αρμόδιο υπουργό Θ. Δρίτσα. Τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τους διαγωνισμούς που αφορούν την αξιοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έχει ορίσει ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Συγκεκριμένα, έως τέλος Οκτωβρίου 2015 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΠ, έως τέλος του Δεκεμβρίου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ-ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ και έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2016 για τον ΟΛΘ...

Read more...

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης «Κλείδωσε» η ημερομηνία! Πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου


Η διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Βουλή. 
tsipras
Τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του και θα ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Επίσης αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό-κατά πάσα πιθανότητα στις 20:00- προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν από υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Επιδίωξη της απερχόμενης κυβέρνησης είναι η υπηρεσιακή να έχει σχηματιστεί έως τη Δευτέρα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Κουτσούμπας: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές ανά πάσα στιγμή...


Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή, διαμήνυσε ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι παραμονή του...
Δεκαπενταύγουστου «δεν ήταν μόνο οι βουλευτές μας στη Βουλή σε αυτή τη μαραθώνια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση, αλλά ήταν και τα μέλη, τα στελέχη του ΚΚΕ, ήταν εργατικά σωματεία, συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και σε άλλες συσπειρώσεις, που τις ενισχύει και στηρίζει το ΚΚΕ, και ήταν στους δρόμους του αγώνα».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογές πάρα πολύ σύντομα, δηλαδή μέσα στον Σεπτέμβρη, τις επόμενες ημέρες να προκηρυχθούν, για «να μην μπορέσουν να οργανωθούν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι» και τα κόμματα της «αστικής αντιπολίτευσης».
Η μόνη λύση που θα δοθεί με τις εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι «να ξεκαθαρίσει απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το εσωκομματικό της τοπίο και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βουλευτές που ψηφίζουν "όχι" ή "παρών", λόγω της λίστας, και αυτό κυρίως επιδιώκει».
Ερωτηθείς αν ανησυχεί «το ΚΚΕ από τη δυναμική που μπορεί να έχει ένας πολιτικός φορέας του κ. Λαφαζάνη, του κ. Βαρουφάκη, της κ. Κωνσταντοπούλου ή άλλων που θα εκφράζει μια αντιμνημονιακή λογική», απάντησε κατηγορηματικά «όχι».
Αυτοί απευθύνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και προσέθεσε:
Τα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός τους θέλουν να πάρουν και να μην ψηφίσουν τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βεβαίως μπορεί να συγκρατήσουν απ’ αυτούς κάποιες δυνάμεις...
newpost.gr

Read more...

Aποσύρει το ΙΚΑ το έγγραφο που «μπλόκαρε» τη συνταξιοδότηση...


Η πρωτοφανής απόφαση με την οποία το ΙΚΑ φερόταν να αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου αποσύρθηκε μετά το σάλο...

«Συγγνώμη... λάθος» ανακοίνωσε ουσιαστικά το ΙΚΑ , αναστέλλοντας  το υπ' αριθμόν Γ32/22/12.8.2015 έγγραφο της Διοίκησης του που «μπλόκαρε» τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας και δημιούργησε πρωτοφανή αναστάτωση από το πρωί.



Στην ανακοίνωση του το ταμείο επισημαίνει το αυτονόητο ότι η έκδοση τόσο των οριστικών όσο και των προσωρινών αποφάσεων συνταξιοδότησης θα γίνεται σύμφωνα με τις εγκυκλίου του Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι σύμφωνα με το Ν.4336/2015, «Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

Συνεπώς αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν έως και την ψήφιση του νόμου 4336/2015 και εφεξής διεκπεραιώνονται κανονικά με την επιφύλαξη των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν προ της ισχύος του εγγράφου...

Read more...

Ερμηνευτική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο «νόμο Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...


Ερμηνευτική εγκύκλιο στο νόμο 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε με τη συμφωνία χρηματοδότησης, εξέδωσε σήμερα το...
υπουργείο Οικονομίας και κοινοποίησε στα αρμόδια υπουργεία, στην τράπεζα της Ελλάδος, στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο δικηγορικό σύλλογο και στις οργανώσεις των καταναλωτών.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, επιχειρείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου του ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, του νόμου 3869/2010, γνωστού ως «νόμος Κατσέλη», έτσι ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός και λειτουργικός και να καταστεί εφικτή η παροχή δικαστικής κρίσης σε εύλογο χρόνο.
Η βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας του θεσμικού πλαισίου θα συντελέσει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της δικαιοσύνης, στην άμεση παροχή δικαστικής προστασίας στους πολίτες που τη δικαιούνται, ώστε να διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα θα περιορίσει στο ελάχιστο τη δυνατότητα καταχρηστικής λειτουργίας του όλου πλαισίου.
Τα σημεία που γίνεται διευκρίνιση αφορούν κυρίως στο χρόνο εκδίκασης των υποθέσεων αλλά και στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη και τη ρευστοποίηση της περιουσίας του.
Για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες, η έννοια προσδιορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και όπως σημειώνεται σχετικά: «η προϋπόθεση θα λαμβάνεται υπόψη για αιτήσεις που θα υποβληθούν από το έτος 2016 και έπειτα, δεδομένου ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών τέθηκε τυπικά σε ισχύ από το έτος 2015 αλλά τίθεται σε εφαρμογή σταδιακά».
Ακόμη, υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3869/2010 και κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015 η υπόθεσή τους εκκρεμεί για διάστημα άνω των 6 μηνών από την υποβολή της αίτησης, χωρίς να έχει εκδικαστεί ή να έχει επέλθει δικαστικός συμβιβασμός, να προσκομίσουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία που απαιτούνται για υποβολή της αίτησης, ενώ τυχόν παράβαση της διάταξης και μη υποβολή επικαιροποιημένων στοιχείων, επιφέρει για τον οφειλέτη τις συνέπειες της μη ειλικρινούς δήλωσης και απώλεια προστασίας.
Η διάταξη εισάγεται με δεδομένο ότι εκκρεμούν περί τις 130.000 αιτήσεις και είναι αναγκαίο να επανεξεταστεί η συνδρομή των τυπικών προϋποθέσεων υποβολής αίτησης.
Επίσης, υποχρεούνται όλοι οι οφειλέτες που έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις προαναφερθέντα νόμου και η υπόθεσή τους έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί πέραν μιας τριετίας από το χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015, να υποβάλλουν, εντός 4 μηνών από την έναρξη ισχύος, αίτηση για επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους σε συντομότερη δικάσιμο.
Εάν δεν υποβληθεί σχετική αίτηση εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, η δικάσιμοι επαναπροσδιορίζονται αυτεπαγγέλτως σε συντομότερη δικάσιμο, εντός τριετίας.
Οι παραπάνω επαναπροσδιορισμοί δικασίμων γίνονται ατελώς για τον αιτούντα.
Η διάταξη εισάγεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πλήθος των υποθέσεων που εκκρεμούν, καθώς η σύσταση νέων τμημάτων στα ειρηνοδικεία και οι προσλήψεις νέων ειρηνοδικών, καθιστούν εφικτό τον ορισμό σύντομης δικασίμου για όλες τις υποθέσεις, η συζήτηση των οποίων έχει αρχικά προσδιοριστεί πέραν της τριετίας(επί της ουσίας πέραν του έτους 2018).

Ρευστοποίηση περιουσίας

Βελτιώνεται η προγενέστερη ρύθμιση του ν.3869/2010 με την οποία προβλέπεται, με τη δικαστική απόφαση, δυνατότητα ρευστοποίησης της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, εκτός της κύριας κατοικίας του.
Με την προϊσχύουσα διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, η προστασία της κύριας κατοικίας εκτείνεται σε αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας ύψους ίσου με το αφορολόγητο ποσό αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, συν 50%.
Με την τροποποιημένη διάταξη καθορίζονται ως κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας α) το εισόδημα του οφειλέτη, β) η αξία της πρώτης κατοικίας και γ) το ύψος του συνόλου των οφειλών.
Παρέχεται δε, νομοθετική εξουσιοδότηση σε έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζονται τα όρια των παραπάνω κριτηρίων. Όμως, έως την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, εξακολουθεί να εφαρμόζεται η αρχική διάταξη (αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας ύψους ίσου με το αφορολόγητο ποσό αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, συν 50%)....

Read more...

«Αρση της αβεβαιότητας» Υπέγραψε το μνημόνιο με την Ελλάδα και η Κομισιόν


Υπέγραψε το μνημόνιο με την Ελλάδα και η Κομισιόν
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι υπέγραψε αργά χθες το βράδυ το Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης και σταθερότητας, το οποίο θα βοηθήσει στην άρση της αβεβαιότητας, στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και στην επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα μπορέσει να καταβάλει έως και 86 δισ. ευρώ σε δάνεια κατά τα επόμενα τρία έτη, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση θεμελιωδών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, όπως προσδιορίζονται στο Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η εκταμίευση των πόρων συνδέεται με την πρόοδο της υλοποίησης του προγράμματος, η οποία θα παρακολουθείται από την Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η παρακολούθηση αυτή θα λάβει τη μορφή τακτικών αξιολογήσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το Ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση εξ ονόματος της Επιτροπής, δήλωσε: «Με τη στήριξη του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αμοιβαία καλή πίστη, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, οι οποίες αποτελούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και πάλι η ελληνική οικονομία. Σημασία έχει τώρα η ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν. Έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να διασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο επίτροπος οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε: «Η σύναψη της συμφωνίας γι’ αυτό το πρόγραμμα είναι σπουδαίο νέο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη ανάπτυξη, σταθερότητα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Συνδυάζοντας την αλληλεγγύη και την ευθύνη, η Ελλάδα, τα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ και οι θεσμοί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, με βάση τις μεταρρυθμίσεις, τη δικαιοσύνη και την κοινή εμπιστοσύνη».

Τέλος, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις πολιτικές κατευθύνσεις του Προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Επιτροπή, ως εταίρος στις διαπραγματεύσεις, έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνική δικαιοσύνη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή της προσαρμογής και η προστασία των πλέον ευάλωτων μελών της κοινωνίας.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι αν εφαρμοστούν πλήρως και εγκαίρως, τα μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με τρόπο οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο, ενώ θα συμβάλουν και στην αντιμετώπιση των πλέον πιεστικών κοινωνικών αναγκών και προκλήσεων στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ Διευκρινίσεις για το ΦΠΑ: Στο 13% και το μοσχαρίσιο κρέας


Διευκρινίσεις για το ΦΠΑ: Στο 13% και το μοσχαρίσιο κρέας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Διευκρινίσεις σχετικά με θέματα του ΦΠΑ δίνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγονται εφεξής τόσο το μοσχαρίσιο κρέας, όσο και όλα ανεξαιρέτως τα είδη κρέατος από ζώα και πτηνά, τα παρασκευάσματα και τα προϊόντα ανάμειξης αυτών των κρεάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο που παρασκευάζονται, συντηρούνται, διατηρούνται ή παρουσιάζονται προς πώληση, με την προϋπόθεση ότι είναι κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

​Αναφορικά με την απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης και των στενά συνδεόμενων με την εκπαίδευση παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών, με τις νέες διατάξεις της περ. ιβ΄ της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), οι οποίες ισχύουν από 20.07.2015, η απαλλαγή περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που οι εν λόγω πράξεις πραγματοποιούνται από οργανισμούς δημόσιου δικαίου.

​Όσον αφορά στους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου, η απαλλαγή αυτή ισχύει υπό τον όρο ότι οι εν λόγω οργανισμοί:

  • ​δεν έχουν ως σκοπό τη συστηματική επιδίωξη του κέρδους, τα ενδεχόμενα δε κέρδη τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διανέμονται, αλλά να διατίθενται για τη διατήρηση ή τη βελτίωση των παρερχομένων υπηρεσιών
  • ​η διοίκηση και διαχείριση των εν λόγω οργανισμών πρέπει να ασκείται ουσιαστικά χωρίς μισθό, από πρόσωπα που δεν έχουν, είτε αυτά τα ίδια είτε μέσω τρίτων προσώπων, άμεσο ή έμμεσο συμφέρον από τα αποτελέσματα της εκμετάλλευσης των σχετικών δραστηριοτήτων
  • ​οι τιμές τους πρέπει να είναι κατώτερες από αυτές που καθορίζονται για ανάλογες πράξεις εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες υπόκεινται στο ΦΠΑ
  • ​η απαλλαγή δεν πρέπει να δημιουργεί κίνδυνο στρέβλωσης των όρων του ανταγωνισμού
​Οι ανωτέρω προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, ενώ δεν εξετάζεται η πλήρωσή τους στην περίπτωση της προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία εξακολουθεί να απαλλάσσεται, ανεξάρτητα αν παρέχεται από οργανισμούς δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου (βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία).

​Έως 31.08.2015 οι ιδιωτικοί φορείς των οποίων η εκπαιδευτική δραστηριότητα πλέον δεν απαλλάσσεται, οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για την υπαγωγή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. 

Περαιτέρω διευκρινίσεις θα δοθούν με σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. η οποία  θα εκδοθεί άμεσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Προορισμός ο βορράς Αποχωρούν μαζικά από τον Πειραιά οι πρόσφυγες που έφτασαν με το Ελ. Βενιζέλος


Μαζικά αποχωρούν από τον Πειραιά οι 2.500 Σύριοι πρόσφυγες που έφθασαν στις εννέα η ώρα το πρωί στην προβλήτα Ε1 με το πλοίο «Ελευθέριο Βενιζέλος».
ven
Χρησιμοποιώντας λεωφορεία, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και ταξί οι πιο εύποροι εξ αυτών, φεύγουν με απώτερο στόχο να φθάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας και να προλάβουν να διασχίσουν τα Βαλκάνια πριν κλείσουν ερμητικά τα σύνορα. Τελικός προορισμός είναι τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μεγάλος αριθμός προσφύγων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων μιλά αγγλικά, στόχος τους είναι να φύγουν το συντομότερο από την περιοχή. Χωρίς να είναι ικανοί να προσδιορίσουν γεωγραφικά τη θέση της Αττικής, όλοι απαντούσαν ότι θα συνεχίσουν «προς τα βόρεια».
Τον πληθυσμό των προσφύγων αποτελούν κυρίως οικογένειες με παιδιά και νέοι άνδρες, με ελάχιστους να ξεπερνούν τα 40 χρόνια. Διανύοντας με τα πόδια οι περισσότεροι τα 3,5 χλμ. που απέχει η προβλήτα Ε1 από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αποτυπώνουν μια εικόνα ξένη προς την καθημερινότητα του Πειραιά. Αποτυπώνουν μια εικόνα πολέμου.
Την ίδια στιγμή, στα περίπτερα γύρω από το σταθμό έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές από τους πρόσφυγες, που φθάνοντας αγοράζουν νερό και χυμούς, ενώ πολλοί κατευθύνονται και στα γειτονιά μανάβικα για να αγοράσουν φρούτα. Στη συνέχεια συνεχίζουν την πορεία τους...

Read more...

Η επικεφαλής για την εποπτεία των τραπεζών της ΕΚΤ Ντ. Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από την κρίση επειδή ήταν ισχυρές


Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν από τη σημερινή κρίση επειδή η αναταραχή τις βρήκε σχετικά ισχυρές, χάρη σε προηγούμενες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, δήλωσε η πρόεδρος του συμβουλίου για την εποπτεία των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί.
nui
«Πολιτικά γεγονότα εξασθένησαν φυσικά τις τράπεζες, αλλά η κρίση δεν άρχισε από τις τράπεζες», δήλωσε η Νουί στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, προσθέτοντας: «Είμαι αισιόδοξη ότι οι τράπεζες θα ανακάμψουν, καθώς το έχουν κάνει και πριν»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι πιθανότερες ημερομηνίες για τις κάλπες Κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα-Η χώρα βαδίζει σε πρόωρες εκλογές


Σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη  στη Βουλή για τον καθορισμό ημερομηνίας των πρόωρων εκλογών.
tsipras
Πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες είναι η 13η και η 20η Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός δείχνει πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τελικές του αποφάσεις εντός της ημέρες και να προχωρήσει σε ανακοινώσεις άμεσα. Ύστερα από τις χθεσινές «ιαχές πολέμου» από το Μέγαρο Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα, το σιωπητήριο αμέσως μετά, διαρκεί ακόμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος ταυτίζεται με μια σειρά από άλλες πολιτικές αποφάσεις (παραίτηση κυβέρνησης, ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα Βουλής κλπ).
Πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της ημέρας ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του και να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι, δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα ενός έτους από τις προηγούμενες εκλογές ο πρωθυπουργός  θα καταθέσει την εντολή και θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, εκτός αν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δηλώσουν πως δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Στην περίπτωση αυτή, που φαίνεται η πλέον πιθανή, τότε προκηρύσσονται οι πρόωρες εκλογές.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ομόλογο των 3,4 δισ. ευρώ προς την EKT...


 Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ομόλογο των 3,4 δισ. ευρώ προς την EKT, σύμφωνα με το Γαλλικό ΠρακτορείοΗ Ελλάδα αποπλήρωσε ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, το οποίο έληγε σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. 
Σημειώνεται πως...
χθες είχε εγκριθεί το νέο δάνειο από τον ESM, ύψους έως 86 δισ. ευρώ. 

Η πρώτη εκταμίευση, επανέρχεται σε €13 δισ. εκ των οποίων περίπου €12 δισ. θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο-γέφυρα). Σχεδόν €1 δισ. θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Read more...

Βούτσης: Καθόλου ζητούμενο το πότε θα γίνουν οι εκλογές...


Βούτσης: Καθόλου ζητούμενο το πότε θα γίνουν οι εκλογές
Ο υπουργός Εσωτερικών εφυγε εκτάκτως από την Καλαμάτα, για την Αθήνα - «Φεύγω, έχουμε πολιτικές εξελίξεις».
ΒΙΝΤΕΟ...
Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες με φόντο τις σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο υπουργος Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, αναχώρησε εσπευσμένα  από σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας. Εχουμε...
ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις όπως ήταν και αναμενόμενο. «Εγώ πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο αφ' ης στιγμής έκλεισε η περιβόητη συμφωνία», είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την αποχώρησή του για το πότε θα γίνουν οι εκλογές ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «καθόλου δεν είναι ζητούμενο. Δεν το έχετε καταλάβει;».

Περιγράφοντας εν συντόμω τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι σε «πρώτη βαθμίδα το θέμα της τακτοποίησης του χρέους, επενδύσεις».

Παραδέχθηκε επίσης ότι πολλά από τα μέτρα είναι υφεσιακά λέγοντας ότι σε λίγους μήνες θα κριθεί αν η συμφωνία είναι βιώσιμη «γι' αυτό θα χρειαστεί μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους». 

Read more...

Πουλάκης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για τις εκλογές...


Υπέρ των πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του υπουργείου για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Συγκεκριμένα...
ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στον ΒHMA FM: 

Για την εκλογική ετοιμότητα του ΥΠΕΣ:
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει τόσο μεγάλη τεχνογνωσία από τις εκλογές, που το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο στο δημοψήφισμα, όπου μέσα σε έξι μέρες το πραγματοποίησε χωρίς καμία παρατυπία. Άρα, με την έννοια της τεχνογνωσίας, είναι έτοιμο. 

Με την έννοια της πρακτικής, δηλαδή των τεχνικών στοιχείων, π.χ. προμήθειες, θέλω να σας πω ότι δεν είναι έτοιμο, διότι βάσει νομοθεσίας, μπορεί να ετοιμαστεί μόνο με την προκήρυξη των εκλογών. 

Όχι, δεν υπάρχει (σ.σ.: ανάκληση αδειών διευθυντών και τμηματαρχών). Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν διευθυντές, οι οποίοι είναι σε άδεια και από τη Δευτέρα – απ’ ό,τι έχω τα στοιχεία, τα οποία τα είχα ανεξάρτητα από τις εξελίξεις – θα είναι το 90% στη θέση του. 

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές:
Από τις πρώτες ψηφοφορίες που ήταν π.χ. το να δώσουμε εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, από τις άλλες δύο επόμενες ψηφοφορίες που ήταν τα δύο προαπαιτούμενα, είχε φανεί ότι υπάρχουν περίπου τριάντα βουλευτές της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντιτίθενται σε αυτή τη συμφωνία. 

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είχανε χάσει τη δεδηλωμένη και με την τέταρτη ψηφοφορία, έχασε και τη δεδηλωμένη από το συνταγματικό μίνιμουμ όριο, της κυβέρνησης μειοψηφίας. Άρα, αυτός ο ένας πολιτικός και συγχρόνως πρακτικός συνταγματικός λόγος, μας οδηγεί ότι πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα, κατά την προσωπική μου άποψη, εκλογές.

real.gr

Read more...

Καρχιμάκης: Η πιο χυδαία αποστασία και εκτροπή...


Μιχ. Καρχιμάκης: Η πιο χυδαία αποστασία και εκτροπή
Για χυδαία αποστασία σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε ανακοίνωσή του. 
Οπως...
αναφέρει: 

Καλό θα είναι όταν μιλά οποιοσδήποτε σήμερα για αποστασίες,να μην ξεχνά να αναφέρεται και στην πιο χυδαία αποστασία, στην πιο χυδαία θεσμική εκτροπή που έγινε σε βάρος του εκλεγμένου Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, από μια μειοψηφία εσωκομματικών δυνάμεων που έπαιξαν το παιγνίδι των οικονομικών και των πολιτικών επιδιώξεων διαφόρων.

Πόσο αυτό κόστισε στους πολίτες αυτης της χώρας και την χώρα την ίδια (κυριως στους αδύναμους και τους πραγματικούς δημιουργούς); 

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ.

Όμως για όλα αυτά δεν μιλάει σχεδόν κανείς. Ακόμα και τώρα που όλοι διαπιστώνουν οτι δεν υπήρχε άλλος δρόμος και που οι μοναδικές πρωτοβουλίες μας έπρεπε να είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι προοδευτικές με στόχο την δημιουργία κανόνων και την εισροή υποκλαπέντος ή υπονομευμένου πλούτου αλλα και με παράλληλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Γιατί και η χώρα και οι άνθρωποι θα ήταν σε αλλα επίπεδα σήμερα αν δεν είχε ανατραπεί ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός του 44% και εαν είχε ολοκληρώσει την συνταγματική τετραετία με βάση την εντολή του Ελληνικου λαού στις εκλογες του 2009.

Read more...

Αυτόνομα θα πάρουν μέρος στις εκλογές οι ΑΝΕΛ...



Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα πάρουν μέρος στις εκλογές οπότε αυτές γίνουν αυτόνομα, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου στη Μυτιλήνη που επισκέπτεται από σήμερα το πρωί.
Όπως είπε, οι ΑΝΕΛ θα πάρουν μέρος στις εκλογές αυτόνομα, δεσμευόμενοι, όμως...
προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
thepressproject.gr

Read more...

Αλλαξαν αιφνιδιαστικά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!...



Αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τους αρχηγούς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. 
Στη θέση του μέχρι σήμερα αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου τοποθετείται ο...
μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Ο αντιναύαρχος Αποστολάκης αναμένεται να προαχθεί στον βαθμό του ναυάρχου. 
Νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού διορίζεται ο αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, μέχρι σήμερα αρχηγός Στόλου.  

Παρ' ότι η απόφαση για αλλαγή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ έχει ληφθεί, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Μπορεί οι υπογραφές των υπουργών που μετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας να έχουν συγκεντρωθεί ήδη από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, όμως κατά πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα τις αλλαγές των αρχηγών δεν έχει επικυρώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα ή εμπλοκή). Προφανώς όμως δεν μπορεί να γίνει επίσημη ανακοίνωση ότι οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ άλλαξαν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των νέψν αρχηγών που επελέγησαν από το ΚΥΣΕΑ. 

Αυτό που είναι πραγματικά πρωτοφανές είναι ότι οι αλλαγές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση! 

Η αποστρατεία του στρατηγού Κωσταράκου (από 6 Νομεβρίου αναλαμβάνει την υψηλή θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ) και η αναβάθμιση των αντιναυάρχων Αποστολάκη και Γιακουμάκη έγινε γνωστή από μια ανακοίνωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ! 

«Το είδαμε κι αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Tο ΚΥΣΕΑ να αποφασίζει χωρίς να συγκαλούνται τα μέλη του, αλλά δια συλλογής υπογραφών, στα μουλωχτά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και την αλλαγή του Αρχηγού ΓΕΝ, λες και πρόκειται για ένα τρέχον ζήτημα!» επισημαίνει στη δήλωσή του ο συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ Κώστας Τασούλας. 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο» συνεχίζει ο κ. Τασούλας και καταλήγει: «Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε. 
Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;».
Το επίσης απίστευτο με την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΚΥΣΕΑ είναι ότι αποφασίζουν τώρα, επί της ουσίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να γίνει η αλλαγή των αρχηγών σε 20 μέρες όπως κατά πληροφορίες αναφέρεται στην απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, 


Ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος


Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης



Ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιακουμάκης


protothema.gr


Read more...