Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Ο πρωθυπουργός ήθελε κομάντος, γι' αυτό και πήγα»!

Η Άννα Διαμαντοπούλου εξομολογείται...




«Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου, εξηγώντας ότι δέχτηκε τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης, επειδή οι επόμενες 30 μέρες είναι πολύ κρίσιμες για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ερωτηθείσα, σε συνέντευξή της στον Real FM, για το θέμα των εκλογών, η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε ότι δεν γνωρίζει κάτι για μετάθεση του χρόνου τους, ωστόσο επισήμανε πως η ίδια είχε εκφράσει τη θέση να υπάρξει ανασχηματισμός και οι εκλογές να πάνε πολύ πίσω, καθώς, όπως είπε, το προεκλογικό κλίμα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο.

Η νέα υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε εξάλλου συγκρατημένα αισιόδοξη για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ο λόγος που θα αρθρώσει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και της εκπλήρωσης των στόχων του μνημονίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε πως θα προτιμούσε η όποια συνεργασία να είναι στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να απαντήσει «εάν είναι έτοιμη να αλλάξει για πάντα το πολιτικό σύστημα και να αποφασίσει εάν θα γίνει Αριστερά της εξουσίας»।
.protothema.gr

Read more...

Αυτοκριτική της Αλέκας για το κίνημα της πατάτας...

Εύσχημη αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις


Έμμεση αυτοκριτική, για το γεγονός ότι η πρώτη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένη, "για να μην υπάρχουν παρερμηνείες", έκανε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ΚΚΕ το κίνημα της πατάτας.

Στην πρώτη τοποθέτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος υπογραμμιζόταν ότι με "πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού".

Το ΚΚΕ δέχθηκε σφοδρή κριτική για την αναφορά αυτή, όσα και ειρωνικά σχόλια, ενώ ακόμη και παραγωγοί εξ αυτών που διαθέτουν τα προϊόντα τους στο κίνημα της πατάτας απόρησαν με τις απόψεις που εξέφρασαν δημοσίως τα στελέχη του Περισσού.

Στη δεύτερη, ανασκευαστική ανακοίνωση, από το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημάνθηκε ότι "μορφές όπως το «κίνημα της πατάτας», έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας – ΕΕ – κυβέρνησης".

Επειδή ούτε αυτή η προσπάθεια σταμάτησε τις επικρίσεις για την στάση του ΚΚΕ έναντι όσων προσπαθούν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους προτού καταστραφεί, ικανοποιώντας παραλλήλως την ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων για φθηνά τρόφιμα, σήμερα ήλθε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα να δώσει τέλος στο σήριαλ, αποδεχόμενη ότι μέρος της ευθύνης για τη "διαστρέβλωση" των θέσεων του ΚΚΕ είχε και το ίδιο το κόμμα για το γεγονός ότι δεν εξήγησε αναλυτικά τι εννοούσε.


Σε σημερινή συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. "Το PSI θα κλείσει", σημείωσε και επισήμανε ότι το κόμμα της είναι αντίθετο "με το να κουρευτούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων", εξηγώντας ότι λόγω των απωλειών που θα υποστούν τα ταμεία "δεν θα ξέρουμε κάθε μήνα τι σύνταξη θα πάρουμε τον επόμενο".
Μάλιστα, κατά την κυρία Παπαρήγα "αυτό δεν αφορά τα επικουρικά που έτσι θα είναι από δω και μπρος, αλλά την κύρια σύνταξη. Ή θα πάνε στη μείωση ή θα πάνε σ’ αυτό: Ό,τι έχουμε θα μοιράζεται. Και θα μας πουν κόφτε το κεφάλι σας, κάντε συμπληρωματική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες".

Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία να μην γίνουν άμεσα εκλογές, εκτός και αν εφεύρουν κάποια, όπως επισήμανε. "Δεν ξέρω πώς θα το τραβήξουν παραπέρα και πώς θα το δικαιολογήσουν. Εκτός αν φτιάξουν καμία δικαιολογία", είπε.

Αναφερόμενη στο τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, έκανε λόγο για "τραγέλαφο" και σημείωσε πως "αυτό θέλει ηλεκτρονικό εγκέφαλο, όχι απλώς σύστημα πληροφορικής".

"Γι αυτό μια ώρα αρχύτερα ο λαός με την πάλη του, για μας πάντα προηγείται η πάλη, και με την ψήφο, πρέπει να βάλει φραγμό, να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική", τόνισε η κυρία Παπαρήγα σχολιάζοντας ότι "δεν γίνεται αλλιώς, γιατί εδώ έχουν ξεπεραστεί και τα όρια της λογικής..."।
protothema.gr

Read more...

Το Mega πήρε θέση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ! Ψηφίζει Βενιζέλο



Το Mega πήρε θέση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ! Ψηφίζει Βενιζέλο
Το Mega έσπευσε και πήρε θέση στη μάχη διαδοχής του ΠΑΣΟΚ: στηρίζει Βενιζέλο με όλες του τις δυνάμεις και το φωνάζει από τα παράθυρα, δια στόματος του κορυφαίου του σχολιαστή Γιάννη Πρετεντέρη.

Φυσικά το περιμέναμε - είναι γνωστή στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι η αγάπη που τρέφουν για τον Ευ. Βενιζέλο οι Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, όπως και ο διευθυντής Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αλλά το σχολιάζουμε γιατί έγινε κάπως νωρίς και πολύ άκομψα.

«Αν δεν είχε υποβάλει την παραίτηση του ο κύριος Παπουτσής, λόγω της υποψηφιότητας του για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε καταλάβει ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης», είπε χθες ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες, βλέποντας τα νούμερα τηλεθέασης να παίρνουν την κατηφόρα, καταχέριζε καθημερινά τον υπουργό Οικονομικών για την πολιτική λιτότητας. Ακολούθησαν και κάποια άλλα, ανάλογα σχόλια.

Πασιφανώς το ζήτημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα του Χρήστου Παπουτσή. Το Mega που δεν αρκείται στο να καταγράφει τα γεγονότα, αλλά επιδιώκει να παρεμβαίνει και να καθορίζει την πολιτική ζωή, ακόμα και αν επί ημερών Παπουτσή η ΕΛΑΣ είχε… συλλάβει την ηγεσία της Αλ Κάιντα, πάλι τα ίδια θα έλεγε. Απέτυχε να εκλέξει αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το 2007, όταν στήριζε και πάλι Βενιζέλο. Απέτυχε να εκλέξει αρχηγό της ΝΔ το 2009, όταν στήριζε Ντόρα. Επιχειρεί να το πετύχει τώρα… ΧΡΑΝ
http://newpost.gr

Read more...

Το άλλο με τον Βενιζέλο και τη ΔΕΗ το ξέρεις;


http://newpost.gr/var/thumbs/beni-oikonomou-moneypost12_300___.jpgΟι μαθητευόμενοι μάγοι του υπουργείου Οικονομικών ξαναχτύπησαν. Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων (βλέπε χαράτσι μέσω ΔΕΗ) για το 2012, κατάφεραν να ξανακάνουν όλο τον κόσμο μαλλιά κουβάρια. Φυσικά, για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής του υπεύθυνος για τα φορολογικά Παντελής Οικονόμου, αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης.

Αυτή τη φορά, το φταίξιμο το ρίχνουν σε έναν διευθυντή της ΔΕΗ. Ολόκληρη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να του ρίξει όλα τα βάρη για τα κακώς κείμενα του πιο άδικου και κακά οργανωμένου φόρου που επιβλήθηκε ποτέ στα παγκόσμια φορολογικά χρονικά.

Πραγματικά, αυτά τα οποία ζούμε είναι… μαγικά. Δείτε το χρονικό των εξελίξεων: Διαρρέει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αναφέρει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόπτει την ηλεκτροδότηση επειδή κάποιος δεν πλήρωσε το ειδικό τέλος ακινήτων.

Την επόμενη ημέρα, βγαίνει στέλεχος της ΔΕΗ και δημοσιοποιεί δύο αντιφατικές πληροφορίες. Τι λέει;
Ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να προσέλθουν στα γκισέ της ΔΕΗ και να ζητήσουν να πληρώσουν μόνο το ρεύμα επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Ότι οι φορολογούμενοι που προτίμησαν να κάνουν το ίδιο μέσω των ATM, την έχουν πατήσει διότι τα λεφτά που κατέθεταν στη ΔΕΗ νομίζοντας ότι εξοφλούν το ρεύμα τελικώς κατέληγαν στο ταμείο του κράτους ως “έναντι” για το χαράτσι. Με λίγα λόγια, ο φορολογούμενος νόμιζε ότι πλήρωνε ολόκληρη τη ΔΕΗ και καθόλου χαράτσι, και τελικώς έδινε από λίγα και στους δύο. Το αποτέλεσμα; Τώρα χρωστάει και στους δύο.

Θυμώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για αυτές τις δηλώσεις και βγάζει μια ανακοίνωση για να κατακεραυνώσει το στέλεχος της ΔΕΗ. Αλλά όχι και για τις δύο δηλώσεις. Μόνο για την πρώτη.
Διότι η δεύτερη –που αποτελεί και την απίστευτη κοροϊδία του καταναλωτικού κοινού- επιβεβαιώθηκε πλήρως: Δεν μπορείς –λέει ο κ. Βενιζέλος- να πληρώνεις μόνο ρεύμα και καθόλου φόρο.

Θα πρέπει να πληρώνεις και φόρο και ΔΕΗ. Κι αν δεν έχεις χρήματα;


Εδώ είναι που αναλαμβάνει δράση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Εξέδωσε μια εγκύκλιο -6η ή 7η κατά σειρά για το ίδιο θέμα- προκειμένου να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Τις προηγούμενες εγκυκλίους τις ακυρώνει διότι αυτή υποτίθεται ότι λύνει όλα τα προβλήματα. Προκύπτει λοιπόν από την εγκύκλιο ότι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση στις εφορίες μέχρι τις 20 Μαρτίου και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να πληρώσουν (άνεργοι, πολύτεκνοι, ασθενείς). Προσέξτε την ημερομηνία: εκδόθηκε η εγκύκλιος στις 7 Μαρτίου και ο κόσμος θα πρέπει να έχει κινητοποιηθεί μέσα σε 13 ημέρες διότι από τον Απρίλιο ξεκινάει η καταβολή του τέλους για το 2012.

Δηλαδή 13 ημέρες περιθώριο για έναν φόρο που προσπαθούμε να οργανώσουμε από τον περασμένο Οκτώβριο.
Ας δεχτούμε ότι με την ηλεκτρονική μέθοδο, αυτό είναι εφικτό. Τι θα κερδίσει αυτός που θα κάνει την αίτηση; Υποτίθεται μια καλύτερη τιμή ή μια απαλλαγή. Είναι όμως πολύ πιθανό –και το προβλέπει η εγκύκλιος αυτό- να κληθεί να πληρώσει το χαράτσι και στη συνέχεια να μπει στη διαδικασία να διεκδικήσει πίσω τα χρήματά του.

Έχει και συνέχεια η ιστορία. Υποτίθεται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, όλοι οι Έλληνες είχαν προθεσμία να πάνε στους δήμους και να δηλώσουν τα λάθη που εντόπισαν στον τρόπο υπολογισμού του ειδικού τέλους. Ερώτημα: διαβιβάστηκαν τα λάθη στη ΔΕΗ; Όχι ακόμη, είναι η απάντηση που παίρνουμε από τη ΔΕΗ. Δηλαδή μπορούν να ξαναέρθουν λάθος λογαριασμοί; Πιθανόν, είναι η απάντηση που εισπράττουμε αυτή τη στιγμή. Και τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;
Πάλι θα τρέχουμε στην εφορία για να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Όλοι στον έφορο. Άνεργοι, πολύτεκνοι, άρρωστοι και ανάπηροι, να στηνόμαστε στην ουρά μέχρι τελικής πτώσεως.

Να λοιπόν που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή:


Το ΣτΕ μας λέει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα για οφειλές από το χαράτσι. Όμως μπορεί να κατεβάσει τους διακόπτες για οφειλές από ρεύμα. Και οι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει όλο το ποσό δεν ξέρουν που χρωστούν: στην εφορία, στην ΔΕΗ ή και στους δύο;


Ανάπηροι, πολύτεκνοι, άνεργοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν για μια ακόμη φορά προκειμένου να μην πληρώσουν για το 2012. Την ουρά της εφορίας δεν θα την αποφύγουν γιατί τους ζητάνε και έναν κουβά δικαιολογητικά. Άσε που είναι πιθανό να κληθούν να πληρώσουν και μετά να ζητάνε τα χρήματά τους πίσω.
Δεν μπορεί, κάποιο οργανωμένο σχέδιο βρίσκεται από πίσω. Να μας σπάσουν τα νεύρα μέχρι να πληρώσει και ο τελευταίος. Και να βγουν τότε να πανηγυρίζουν για την εισπρακτική επιτυχία του μέτρου.

Αρίστος Οικονομίδης


Read more...

Να τελειώσει το αλαλούμ με τη ΔΕΗ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς η ΝΔ

«Ας συνεννοηθούν επιτέλους»


Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι ουρές στα πρακτορεία της ΔΕΗ για την πληρωμή του λογαριασμού
Καθημερινό φαινόμενο πλέον οι ουρές στα πρακτορεία της ΔΕΗ για την πληρωμή του λογαριασμού (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Νέα παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ προκάλεσε η διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς Ευ.Βενιζέλο και Γ.Παπακωνσταντίνου να τελειώσει επιτέλους το αλαλούμ.

«Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν -έστω και τώρα- να συνεννοηθούν. Να βάλουν τέλος στο αλαλούμ, που ταλαιπωρεί και προκαλεί τον κόσμο. Να δώσουν, επιτέλους, λύση. Αυτό το μπάχαλο δεν πάει άλλο» ανέφερε.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη στην οποία άφηνε αιχμές κατά «ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ», μετά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε με τους πελάτες που πλήρωναν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλώνοντας ότι το τέλος ακινήτων επιθυμούν να αποσταλεί στο ΚΕΠΥΟ.

Το υπουργείο επέμενε ότι δεν υπήρχε προσυνεννόηση με τη ΔΕΗ για αυτή την εξέλιξη και ότι η ΔΕΗ οφείλει να εισπράττει τόσο τον λογαριασμό για την κατανάλωση του ρεύματος όσο και το ειδικό τέλος.

«Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση» κατέληγε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Απάτη το PSI, λέει η Bild - Δεν θα συμμετάσχει στο "κούρεμα"...



Η γερμανική εφημερίδα Bild αρνείται να προσφέρει για ανταλλαγή τα ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει το Δεκέμβριο του 2011. Σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: «Λέμε ΟΧΙ! Η... Ελλάδα ζητά από την Bild να διαγράψει 7.000 ευρώ από το χρέος της» , η εφημερίδα επισημαίνει πως έχδει διαθέσει 4.815 ευρώ για να αγοράσει τα ομόλογα, με την προσδοκία ότι στις 20 Μαρτίου του 2012, όταν αυτά θα έληγαν, θα έπαιρνε 10.000 ευρώ.

Όμως, στο πλαίσιο του PSI, η Bild καλείται να λάβει για τα ελληνικά ομόλογά της το πολύ 3.000 ευρώ, και αυτά σταδιακά, έως το 2042, γράφει το δημοσίευμα. Πρόκειται, δηλαδή, για 7.000 ευρώ λιγότερα από την ονομαστική αξία των ομολόγων και ζημιά σχεδόν 38%. «Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η βοήθεια δεν είναι μια πραγματική βοήθεια για την Ελλάδα!», τονίζει το δημοσίευμα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Bild χαρακτηρίζει απάτη το PSI, τονίζοντας πως ακόμα και με τη μερική διαγραφή του χρέους της, η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μάλιστα η εφημερίδα πως η Ελλάδα πρέπει να βγει από τα ευρώ.



Read more...

«Αν δεν γίνει το PSI, δεν θα δούμε καθόλου συντάξεις»

Αυξάνει τις πιέσεις στους διοικητές ο Βενιζέλος




Βέβαιος για αίσια έκβαση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, που προσπαθούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, να ακυρώσουν κάθε λύση για τη χώρα μας και την ευρωζώνη.

Παράλληλα, κατήγγειλε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, που αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSΙ, λέγοντας ότι, χωρίς την ανταλλαγή των ομολόγων, δεν θα υπάρχει καθόλου σύνταξη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει η ίδια η χώρα, όταν η διεθνής αγορά βρίσκει δελεαστική την προσφορά, ενώ κάποια ασφαλιστικά ταμεία κάνουν συνδικαλισμό και προειδοποίησε πως, αν δεν επιτευχθεί το PSI, τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων «θα αξίζουν ένα μηδενικό».

«Οι διοικήσεις των ταμείων που αρνούνται το κούρεμα, παίρνουν στο λαιμό τους, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ, απαντώντας σε σχόλιο γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα -η οποία σημείωσε ότι τις συνέπειες του PSI θα τις δούμε στις συντάξεις- τόνισε: «Αν δεν γίνει το PSI δεν θα δούμε καθόλου σύνταξη, γιατί δεν θα έχουμε να την πληρώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τη συμμετοχή των μεγάλων τραπεζών στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους (διαβάστε περισσότερα εδώ), «αγκάθι» παραμένει η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων, τα αποθεματικά των οποίων, που βρίσκονται επενδυμένα σε ομόλογα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ανέρχονται σε 22 δισ, ευρώ περίπου.

Την Τετάρτη, κατά της συμμετοχής του ΤΕΑΔΥ στο PSI τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Ταμείου. Συγκεκριμένα, επτά εκ των εννέα παρόντων μελών του ΔΣ είπαν «όχι» στο «κούρεμα» των ομολόγων και πλέον η σχετική απόφαση της διοίκησης του Ταμείου αναμένεται να είναι αρνητική.

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ παργματοποίησαν και σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Ταμείου στην οδό Σταδίου, ζητώντας την εξαίρεσή του από το «κούρεμα».

Εξάλλου, μέλη του ΠΑΜΕ διέκοψαν τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΕ, καθυστερώντας προσωρινά την απόφαση της διοίκησης του Ταμείου για τη συμμετοχή του ή μη στο PSI. Τελικά, ο ΟΑΕΕ είπε «ναι» στη συμμετοχή του στο PSI, με ομόλογα αξίας 160 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη συνεδρίασαν τα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, εκ των οποίων πέντε έλαβαν αρνητική απόφαση και δεν συμμετέχουν στο PSI+. Πρόκειται για τα ταμεία ΤΕΑΙΤ (Επικουρικό Ταμείο του ιδιωτικού τομέα), ΕΤΑΑ (Ταμείο Επιστημόνων, το οποίο περιλαμβάνει το ταμείο των γιατρών των δικηγόρων και των μηχανικών), το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Ταμείο Τύπου), το ΤΑΠΥΤ (Ταμείο Πρόνοιας ιδιωτικού τομέα) και το ΤΕΑΠΑΣΑ (ταμείο/ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Εταιρειών).

Τα ταμεία αυτά διακρατούν και διαχειρίζονται ομόλογα ύψους 3,5 δισ. ευρώ από τα 6,5-7 δισ. ευρώ σε ομόλογα που διακρατούν υπό τη δική τους διαχείριση όλα τα ταμεία.

Θετική απόφαση έλαβαν άλλα επτά ταμεία -ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το ΤΑΥΤΕΚΟ (ταμείο εργαζομένων στις ΔΕΚΟ), το ΕΤΕΑΜ και το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων)।
protothema.gr
Read more...

Έσκασε το «καπάκι» των σκανδάλων της ΕΛΣΤΑΤ και του swap της Goldman Sachs!


http://newpost.gr/var/thumbs/demeni-moneypost34_300___.jpgΜείζον θέμα πυροδοτείται μετά τη… βόμβα Κουρουμπλή για Γεωργίου, Βενιζέλο. Με το ΠΑΣΟΚ βαθύτατα εκτεθειμένο και το πολιτικό σκηνικό να επιβαρύνεται περισσότερο μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το περιβόητο swap της Goldman Sachs.

Στον ιστό, που έχει εξυφανθεί τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη μέχρι την διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπλεχτεί, όπως όλα συντείνουν η δύσμοιρη χώρα που οδηγήθηκε πισθάγκωνα (πλην με ιδιαίτερη μεθοδικότητα) σε Τρόικα, Γερμανούς και λοιπούς δανειστές.

Πρωτίστως πολιτικό το θέμα, καθώς σε όλη αυτή την περίοδο πρωταγωνιστικό ρόλο στην τραγωδία διαδραματίζουν πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία περίοδος συγκυβέρνησης έρχεται να δώσει την χαριστική βολή ελέω Βενιζέλου, αλλά και με τον νυν πρωθυπουργό να έχει διαμορφώσει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του περιβόητου swap από τη θέση- τότε- του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Κουρουμπλή στην συνεδρίαση της επιτροπής για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και τις ευθύνες του προέδρου της, ενισχύεται η εκτίμηση όσων εδώ και καιρό, πως η χώρα μεθοδικά οδηγήθηκε «σιδηροδέσμια» στην τωρινή τραγική κατάσταση.

Προκειμένου να ξεπουληθούν τα «φιλέτα» έναντι πινακίου φακής, για να μακρομισθωθούν - με συμβάσεις 99 ετών όπως στις παλιές αποικίες της Αγγλίας και Πορτογαλίας σε Χονγκ-Κονγκ και Μακάο- να εκχωρηθεί ορυκτός πλούτος και συμβόλαια εξόρυξης φυσικού αερίου-πετρελαίου, για να δημιουργηθεί μία αγορά εξαθλιωμένων εργαζομένων και πένητων συνταξιούχων.

Ο προερχόμενος από τα σπλάχνα του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας άφησε άφωνους τους συναδέλφους του, όταν αποκάλυψε πως ο εκλεκτός του Γ. Παπακωνσταντίνου στην προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, όχι μόνο έδινε λόγο στην Τρόικα και λογαριασμό στους ανθύπατους των δανειστών, αλλά με επιστολή (e-mail) του, ζητούσε την παρέμβαση τους για να αλλάξουν οι νόμοι του κράτους! Και όταν αυτοί συμφώνησαν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δια του Βενιζέλου έσπευσε να εφαρμόσει τις διαταγές του Πολ Τόμσεν.

Τα «αίματα άναψαν», όταν ο Π. Κουρουμπλής αποκάλυψε την από 16/10/2010 επιστολή του Α. Γεωργίου προς τον υπάλληλο του ΔΝΤ Τόμσεν, με την οποία αναφερόταν σε όσα συνέβαιναν στην χώρα μας και παράλληλα ζητούσε να παρέμβει ώστε να αλλάξει ο νόμος για την Αρχή, ειδικά σε ότι αφορούσε ευθύνες των μελών του Δ.Σ, προφανώς του ιδίου ως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν είναι τυχαίο, πως λίγες εβδομάδες αργότερα (τον Σεπτέμβριο του 2011) ο νέος υπουργός Οικονομίας με τροπολογία στην Βουλή αντικαθιστούσε τα έξη από τα επτά μέλη του Δ.Σ, αφήνοντας βεβαίως ανέγγιχτο τον πολυμήχανο πρόεδρο, Α. Γεωργίου.

Το Moneypost εδώ και καιρό είχε επισημάνει αυτή την ενέργεια που θα εξασφάλιζε ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, αναφέροντας πως αποτελούσε πρωτεύον αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Σχεδόν ταυτόχρονα έρχεται και το Bloomberg για να επιβεβαιώσει τις αναφορές (και του moneypost) για το αμαρτωλό swap. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο επιβεβαιώνει τη μεθόδευση του «προϊόντος» που εκδόθηκε από τα 2,8 δις. για να φθάσει στα 16, προκειμένου η τότε κυβέρνηση Σημίτη να πετύχει τον «εθνικό στόχο» της ένταξης στο ΕΝΣ.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg αναδεικνύεται όλη η μεθόδευση, το πώς η περίφημη Goldman Sachs έβγαλε μέσα σε… δύο βράδια περί τα 400 εκατ. ευρώ σε βάρος της μελλοντικής πορείας της Ελλάδας. Σημειωτέον, πως για το περίφημο «προϊόν», που κατ’ εξαίρεση δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων, η χώρα θα πληρώνει τόκους μέχρι το 2037…


Joffrey Postman
http://newpost.gr

Read more...

"Πόρτα" Κουβέλη σε Λοβέρδο...



O Κουβέλης μιλώντας πριν από λίγο στο REAL FM, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας του κόμματος του με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με... την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ», απορρίπτοντας έτσι κάθε σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας.
Επίσης ο Κουβελης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για προγραμματικές συγκλίσεις με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, παρότι αναγνώρισε τις διαφορές που υπάρχουν με αυτά.
Ενώ για τους έξι διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με κείμενό τους έρχονται κοντά στις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Κουβέλης είπε ότι τον ενδιαφέρει ενδεχόμενη ένταξή τους στο κόμμα του... .



Read more...

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ από απλήρωτους εργαζόμενους

Έκλεισαν την είσοδο για 45 λεπτά


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παρέμειναν επί 45 λεπτά στην είσοδο του επί της οδού Ιπποκράτους κτιρίου, εμποδίζοντας την είσοδο.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονται, επειδή παραμένουν απλήρωτοι κατά το τελευταίο τετράμηνο, διάστημα κατά το οποίο, όπως λένε οι ιθύνοντες για τα οικονομικά του Κινήματος, έχει «παγώσει» η εκταμίευση των κονδυλίων της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Εκλογές στις 6 ή 13 Μαΐου συμφώνησαν Παπαδήμος - Παπανδρέου - Σαμαράς

Την Πέμπτη 5 Απριλίου κλείνει η Βουλή



Μπορεί επισήμως τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα, να ήταν για τον ανασχηματισμό, ανεπισήμως, όμως, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν στο χρόνο των εκλογών. Η Βουλή θα κλείσει την Πέμπτη 5 Απριλίου, είτε οι εκλογές γίνουν στις 6 Μαΐου, είτε στις 13. Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο πρόεδρος της Βουλής, ώστε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε αμέσως και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Σταυρόπουλο, ώστε να καθοριστούν τα νομοσχέδια που θα περάσουν μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, αφού έκλεισε το κενό στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που έφερε έναν μίνι ανασχηματισμό, περισσότερο συμβολικό, αναμένει τώρα την παραίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα υποβληθεί στις 14 ή στις 18 Μαρτίου, ανάλογα με τις εξελίξεις στη μάχη της διαδοχής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα κρατήσει τα σκήπτρα της οικονομίας στην προεκλογική περίοδο. Το πιθανότερο είναι να αναβαθμιστεί σε υπουργό ο αναπληρωτής Φίλιππος Σαχινίδης και να κρατήσει ο πρωθυπουργός την ευθύνη των επαφών με το εξωτερικό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κορυφαίων στελεχών। Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Παπουτσής δίνει αγώνα για να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά του. Γεγονός που αν δεν επιτευχθεί ίσως οδηγήσει σε άμεση επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
protothema.gr

Read more...

Το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων υπουργών μετά τον μίνι ανασχηματισμό

Το παρασκήνιο των μετακινήσεων


Τη θέση της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Γ.Μπαμπινιώτης
Τη θέση της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Γ.Μπαμπινιώτης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στις 15:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Κάρολου Παπούλια η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο οδήγησε η παραίτηση, την Καθαρά Δευτέρα, του Χρήστου Παπουτσή.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Άννα Διαμαντοπούλου αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, θέτοντας ως πρώτες προτεραιότητες την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την πάταξη της κερδοσκοπίας, όπως δηλώνει στον Βήμα 99,5. Όπως τόνισε, το θέμα των τιμών, η λειτουργία των μεσαζόντων και τα καρτέλ είναι υψηλά στην ατζέντα της.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο είχε σημαντικές επιτυχίες, επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο ακαδημαϊκό Γιώργος Μπαμπινιώτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και δηλώνει ότι πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι.

«Δεν πάω για να παραστήσω τον υπουργό, ούτε να φτιάξω όνομα» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο κ. Μπαμπινιώτης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη και, αφού συζήτησαν ορισμένα ζητήματα, αποδέχθηκε την πρόταση.

«Ζήτησε να βοηθήσουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία. Η άρνηση δηλώνει πράγματα που δεν θα ήθελα να συνδεθούν με το όνομά μου» τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Είπε, επίσης, πως πιστεύει σε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, τύπου Μόντι. «Πιστεύω ναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο» ανέφερε.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν θετικός στην επιστροφή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Η τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη στο γνώριμο για τον ίδιο υπουργείο, στο οποίο είχε σημαντικές επιτυχίες, εκτιμήθηκε πως βοηθά την κυβέρνηση σε μία περίοδο που καταγράφεται σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας.

Επίσης, καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού φαίνεται πως έπαιξε η κόντρα του Μιχ.Χρυσοχοΐδη με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κόντρα Χρυσοχοΐδη-Ρέσλερ ήταν αντιπαραγωγική για την κυβέρνηση και θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πάντως, πριν οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Μιχ.Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη, τροφοδοτήθηκαν πολλά σενάρια. Ένα από αυτά ήθελε τη θέση του υπουργού να καταλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Λευτέρης Οικονόμου.

Όσον αφορά στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας της στα θέματα ανάπτυξης, αλλά και γιατί της έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Να σημειωθεί ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, επί κυβέρνησης Σημίτη.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

18 χρόνια χωρίς την Μελίνα...

Στις 6 Μαρτίου 1994, η Ελλάδα δάκρυσε!

Η Μελίνα δεν γύρισε νικήτρια από το ταξίδι της στην Αμερική!

Άφησε την τελευταία της πνοή στην Νέα Υόρκη, μακριά από την χώρα που λάτρεψε!

Η Μελίνα Μερκούρη ήταν ηθοποιός, ήταν πολιτικός αλλά πάνω απ΄όλα ήταν γνήσια Ελληνίδα! Πάλεψε για την Ελλάδα και τα μάρμαρα του Παρθενώνα! Σήκωσε την φωνή της και με τον τσαμπουκά της έδειξε σε όλους τι σημαίνει Ελλάδα!

Μπορεί η φωνή της να σίγησε για πάντα αλλά η Μελίνα Μερκούρη παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά σύμβολα!

Σήμερα η φωνή της είναι αυτή που χρειαζόμαστε περισσότερο!

.enikos.gr


Read more...

Οι έξι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» του χρέους

Στο PSI και τα δάνεια των ΔΕΚΟ

Από το κούρεμα τελικώς δεν γλίτωσαν ούτε τα δάνεια των ΔΕΚΟ, έπειτα από τις πιέσεις συγκεκριμένων τραπεζών
Από το κούρεμα τελικώς δεν γλίτωσαν ούτε τα δάνεια των ΔΕΚΟ, έπειτα από τις πιέσεις συγκεκριμένων τραπεζών (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών και οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών ενημέρωσαν πως αποφάσισαν ότι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Η συνάντηση έγινε στις 19:30 το βράδυ. Οι διοικήσεις των Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσαν στον κ. Βενιζέλο ότι «ότι είτε αποφάσισαν ήδη, είτε θα εισηγηθούν αύριο και μεθαύριο στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της προσφοράς του ελληνικού Δημοσίου.»

Στο «κούρεμα» αναμένεται να ενταχθούν και τα δάνεια των ΔΕΚΟ, ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Aβάντα στον ψεύτη τον Βενιζέλο...



Τα ταπεινά κίνητρα του Mega ενοχλούν το κοινό ακόμα και όταν στόχος είναι ο αντιπαθής κύριος Παπουτσής.

Ο Ντερμπεντέρης για να κάνει αβάντα στον ψεύτη τον Βενιζέλο είπε το εξής φοβερό: αν δεν...είχε υποβάλει την παραίτηση του ο κύριος Παπουτσής, λόγω της υποψηφιότητας του για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε καταλάβει ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης. Δεν έκανε τιποτα...



Read more...

Η ΔΕΗ γελοιοποίησε τον υπουργό Οικονομικών!

Η ΔΕΗ γελοιοποίησε τον υπουργό Οικονομικών!
Aνακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΔΕΗ για τη σύγχυση για το ειδικό τέλος ακινήτων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΔΕΗ ανέφερε, μέσω του εκπροσώπου επικοινωνίας κ. Στεργιώτη ότι «ουδέποτε έκοψε το ρεύμα λόγω μη πληρωμής τέλους ακινήτων».

«Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει» αναφέρει το υπουργείο.

«Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος. Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού» τονίζεται.

«Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό διασφαλίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, στις οποίες όποιος έχει δικαίωμα να υπαχθεί μπορεί να υπαχθεί με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν το πρωί στα υποκαταστήματα στη ΔΕΗ, μετους καταναλωτές να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση।
http://newpost.gr

Read more...

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Για το θέμα των φωτοβολταϊκών


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφθηκε την Τρίτη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε μαζί του θέματα σχετικά με τα οικονομικά της Εκκλησίας και την αξιοποίηση της περιουσίας της.

Μόλις την προηγούμενη Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος είχε τοποθετηθεί δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία στα σχέδια της να δημιουργήσει φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση της Μονής Πεντέλης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησε τη Δευτέρα ότι προϋπόθεση υλοποίησης της επένδυσης είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, καθώς και του θέματος που αφορά στην εγκατάσταση αυτών των συστημάτων σε αναδασωτέες εκτάσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ψηφίστηκε τροπολογία για τις αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο


Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας
Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τελικά, μετά τις αλλαγές και τις διευκρινήσεις στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κάνοντας δεκτές σχετικές εισηγήσεις και την τροπολογία που αφορούσε αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η επίμαχη τροπολογία δέχτηκε νωρίτερα τα «πυρά» σύσσωμης της αντιπολίτευσης που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο κατάθεσης της, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε ο χρόνος για να ενημερωθούν πλήρως οι βουλευτές ως προς το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητά της.

Από την πλευρά της ΝΔ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρούσαν για επιμέρους ρυθμίσεις, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις διευκρινήσεις του κ. Ρόβλια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορούσε την τροπολογία με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγορηματικά αντίθετοι δήλωσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια των δύο μεγάλων κομμάτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πρόσωπο έκπληξη στον «μίνι ανασχηματισμό» ο Γ.Μπαμπινιώτης στο υπουργείο Παιδείας

Μετακινούνται Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Γ.Μπαμπινιώτης
Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Γ.Μπαμπινιώτης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι πλαισιωμένος από δύο υφυπουργούς: τον νυν υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα, Λευτέρη Οικονόμου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Πρόκειται για την Άννα Διαμαντοπούλου.

Τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καταλαμβάνει το πρόσωπο-έκπληξη του «μίνι ανασχηματισμού»: ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, φέρονταν απρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν από την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

Σημειώνεται ότι η σύνθεση της διοίκησης του υπουργείου Παιδείας, όπως και του Ανάπτυξης, διατηρείται κατά τα άλλα ως έχει.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 15:30 της Τετάρτης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...