Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Φίλε, αυτούς θα ψηφίσεις;..


Νίκος Μπογιόπουλος

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση και τρόπος του λέγειν, δηλαδή), εσύ που λες ότι δεν είσαι φασίστας, ότι δεν είσαι ναζί, ότι θες να απαλλαγείς από...
όσους έφεραν εσένα και τον τόπο μας σε αυτό το χαλί, ότι αγαπάς την πατρίδα και ότι για να τιμωρήσεις όσους την κατάντησαν έτσι «θα πας με τη Χρυσή Αυγή», οι διαφορές που μας χωρίζουν είναι αγεφύρωτες. Ιδεολογικά, πολιτικά και αισθητικά, η απόσταση μεταξύ μας είναι άβυσσος.
Δεν το καταγράφω με διάθεση «ανωτερότητας» (αυτές οι «άριες» αντιλήψεις είναι προνόμιο άλλων). Το σημειώνω ως πραγματολογικό δεδομένο και για έχουμε καθαρές κουβέντες. Ωστόσο, παρά το χάσμα ανάμεσά μας μπορούμε (;) να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε σε μερικά αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα πως όταν είναι μέρα είναι μέρα. Όταν είναι νύχτα είναι νύχτα. Ότι η Γη γυρίζει. Και ότι οι μήνες του χρόνου είναι δώδεκα.

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση), λες ότι είσαι Έλληνας πατριώτης. Είναι προφανές: αλλιώς ορίζεις την έννοια «πατριώτης» εσύ κι αλλιώς εγώ. Όμως, απάντησέ μου: Μπορεί να υπάρξει Έλληνας πατριώτης που να μην θεωρεί ό,τι πιο οδυνηρό, ό,τι πιο μισητό αυτή τη φωτογραφία;Είναι δυνατόν να υπάρξει Έλληνας πατριώτης που να «νοσταλγεί» κάτι τέτοιο; Και μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι «πατριώτης» όταν συναγελάζεται, όπως οι χρυσαυγίτες, με τους απογόνους εκείνων που σήκωσαν τη σημαία αυτής της φωτογραφίας στην Ακρόπολη;Γιατί στα γράφω όλα αυτά; Άκου: Πριν λίγες μέρες η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο: «Νεοναζί του γερμανικού Νότου υποστηρίζουν ναζιστική πορεία στην Ελλάδα». Όπως καταγράφει το δημοσίευμα, Γερμανοί νεοναζί, οργανωμένοι στο «Freies Netz Süd» («Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου»), επισκέφθηκαν την Ελλάδα, με αφορμή την πορεία που διοργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή για την επέτειο των Ιμίων, στην οποία και έλαβαν μέρος σε ένδειξη… υποστήριξης.Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση κλπ), σαν πατριώτης που λες ότι είσαι πρέπει να ξέρεις: Οι μόνοι που δέχονταν τους ναζί σαν «φίλους» στην Ελλάδα, τότε, ήταν μόνο οι δοσίλογοι. Τα «Ες – Ες», δηλαδή οι πρόγονοι των εκ Γερμανίας νεοναζί του «Freies Netz Süd», δεν ήρθαν στην Ελλάδα, τότε, σαν «απελευθερωτές», αλλά ως κατακτητές. Αλήθεια το πιστεύεις; Τα ιδεολογικά και πολιτικά εγγόνια εκείνων που σήκωσαν τη σημαία με τον αγκυλωτό στην Ακρόπολη, δηλαδή τα νεοναζί εγγόνια των ναζί, είναι οι καταλληλότεροι να «υπερασπιστούν» την ελληνική σημαία στα Ίμια;…
Φίλε (…), άκου: Η «Freies Netz Sud» είναι η μεγαλύτερη νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους ισχυρίζονται: «Αυτό που μας ενώνει είναι η πίστη σε εθνικές ιδέες». Πρόκειται, δηλαδή, για την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα.

Αυτοί, οι νεοναζί της «Freies Netz Sud», εισήλθαν πέρσι τον Φλεβάρη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Έγιναν δεκτοί, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Σου θυμίζω: Τις ίδιες ακριβώς μέρες η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με Γερμανούς νεοναζί...

Φίλε, άκου: Ο ένας εκ των νεοναζί της Γερμανίας με τους οποίους συναντήθηκαν οι χρυσαυγίτες πέρσι, είναι ο Ματίας Φίσερ. Σύμφωνα με την έκθεση του 2011 του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας (σελ. 158), ο Φίσερ είναι ένας εκ των «Φύρερ» της οργάνωσης και «για πολλά χρόνια νεοναζί». Σύμφωνα με την έκθεση οι άλλοι δύο «Φύρερ» της «Freies Netz Sud» είναι ο Καρλ Χάινς Στάτζμπεργκερ και ο Μάρτιν Βίεσε. Ο τελευταίος προσδιορίζεται στην έκθεση ως νεοναζί «ακροδεξιός τρομοκράτης» και καταγράφεται ως ο βασικός προπαγανδιστής στις δημόσιες εμφανίσεις της οργάνωσης.

Αυτός, ο Βίεσε, το 2003, σχεδίασε τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στο εβραϊκό κέντρο του Μονάχου. Για το λόγο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών. Μετά τον εντοπισμό του και κατά την προφυλάκισή του, στα ιδιόχειρα γράμματά του, μιλούσε για τον εσωτερικό του κόσμο και παρουσίαζε τον εαυτό του ως εξής: «Έχω – έγραφε - μια εσωτερική σχέση με τους Φύρερ του Γ' Ράιχ». Στη συνέχεια των ίδιων επιστολών διαβεβαίωνε τους ομοϊδεάτες του: «Φυσικά τίποτα δεν άλλαξε στο πώς βλέπω εγώ τον Φύρερ, τον λαό και την πατρίδα. Θα ησυχάσω μόνο τότε, όταν εμείς γιορτάσουμε την τελική νίκη». Τα γράμματα του συγκεκριμένου χιτλεροειδούς της οργάνωσης «Freies Netz Sud», στην οποία οι χρυσαυγίτες άνοιξαν πέρσι την πόρτα του ελληνικού Κοινοβουλίου και φέτος τους μετέτρεψαν σε «τιμητές» της επετείου των Ιμίων, έχουν πάντα την ίδια κατάληξη: «Χάιλ Χίτλερ»...

Φίλε (σσ: επί της προσφώνησης τα είπαμε), σου θυμίζω ότι η μισητή σημαία στην Ακρόπολη, κάτω από την οποία κατακρεουργήθηκαν 700.000 Έλληνες, ήταν η σημαία του… «χάιλ» Χίτλερ. Φίλε, σου θυμίζω ότι αυτή τη σημαία, με αυτό το σύμβολο, που ρήμαξε την Ελλάδα, που σφράγισε τα έγγραφα της αδιανόητης αρπαγής του κατοχικού δανείου, την έχουν κάνει ταουάζ οι χρυσαυγίτες στα χέρια τους.

Φίλε, εφόσον την έννοια «πατριώτης» όπως κι αν την εννοείς τουλάχιστον δεν την εννοείς και δεν την μαγαρίζεις όπως την μαγάριζαν οι δοσίλογοι, σε ρωτάω: Αυτοί σε εκπροσωπούν; Με αυτούς είσαι; Αυτούς θα ψηφίσεις;

Read more...

''ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ''...


...ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ...
Tα πρώτα δείγματα των διαθέσεών του για το πώς θα προετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ για τη μάχη των ευρωεκλογών έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος ...
του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα, έστειλε και μήνυμα ότι επιθυμεί συνέχιση της συνεργασίας με τους «58» για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα επιδιώξει να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τα καλύτερα στελέχη του κόμματος, για να δώσουν νικηφόρα τη μάχη. Μίλησε χαρακτηριστικά για «τα πιο ικανά, τα πιο έντιμα και πιο αποδεκτά από την κοινωνία στελέχη».

Όπως έλεγαν συνεργάτες του, «όλοι έχουν μπει στο γήπεδο. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος και ποιος θα καεί στο ζέσταμα».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να πράξουν το ίδιο και όλοι οι σύμμαχοι, που εργάζονται για την κεντροαριστερή Ελιά. Διαβεβαίωσε, δε, ότι στην οργανωτική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τη δημιουργία του συμμαχικού σχήματος, που θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών, θα συμμετέχουν όλες οι πλευρές αναλογικά και ισότιμα, χωρίς ηγεμονισμούς.

Με τη διαβεβαίωση αυτή θα πάει και στην αυριανή συνάντηση με αντιπροσωπεία της κίνησης των 58, στους κόλπους της οποίας εκφράστηκε δυσφορία για την αλλαγή του συστήματος εκλογής των ευρωβουλευτών με τη θέσπιση της σταυροδοσίας.

Ο κ. Βενιζέλος δεν έδειξε να ανησυχεί για πιθανό ρήγμα στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τους 58 και θεωρεί ότι το εγχείρημα της κεντροαριστεράς θα προχωρήσει.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8269.html

Read more...

ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


...ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ...
 Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του απολογισμού του Ιδρύματος της Βουλής για το 2013 και των προϋπολογισθέντων δαπανών για το 2014 που ενέκριναν τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος...
Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο κ. Ε. Μεϊμαράκης και μέλη του ΔΣ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και οι κ.κ. Β. Πολύδωρας, Φ. Πετσάλνικος, Δ. Σιούφας, Αν. Ψαρούδα Μπενάκη και Απ. Κακλαμάνης.

Από τους κωδικούς του απολογισμού προκύπτει ότι υπήρξαν σημαντικές περικοπές μόνο στα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε μελέτες και ιστορικές εκθέσεις και σε δωρεές και ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών, δράσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε το εν λόγω ίδρυμα.

Ενδεικτικά, για εκδόσεις εκταμιεύτηκαν 135.550,98 ευρώ έναντι 347.000 ευρώ που προϋπολογίσθηκαν ενώ για μελέτες και έρευνες και για ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών το κονδύλι είναι μηδενικό! Να σημειωθεί πάντως, ότι από το Ίδρυμα σημείωναν ότι το κονδύλι για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών είναι μηδενικό καθώς είχαν μεγάλο απόθεμα βιβλίων που το έδωσαν αντί να παραγγείλουν νέα.

Αντιθέτως, οι αμοιβές προσωπικού διαμορφώθηκαν σε 436.001 ευρώ (προϋπολογίσθηκαν 480 χιλ. ευρώ) και τα έξοδα διοίκησης – διαχειριστικές δαπάνες σε 148.941 ευρώ (αντί 170 χιλ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί).

Ειδικότερα:
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4747.html

Read more...

Σταδιακά σε τρία χρόνια Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 22.000 ανασφάλιστους υπερήλικες


Επαναχορηγείται η σύνταξη του ΟΓΑ σε 22.000 ανασφάλιστους υπερήλικες


Είχε διακοπεί η καταβολή της το 2012 με μνημονιακό νόμο - Θα απαιτείται διαμονή στην Ελλάδα 10 έτη από 20 που ίσχυε 

Μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια αντί τα τελευταία 20 που ισχύει σήμερα  θα απαιτείται  στο εξής για την καταβολή της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ, μόλις συμπληρωθεί  το 67ο έτος της ηλικίας. Με τη «χαλάρωση» των κριτηρίων, υπολογίζεται ότι θα επαναχορηγηθεί σε περίπου 22.000 υπερήλικες σταδιακά σε τρία χρόνια η σύνταξη των 360 ευρώ που είχε καταργηθεί με μνημονιακό νόμο το 2012.

Το Υπουργείο Εργασίας  αποφάσισε σήμερα να προωθήσει τη νέα ρύθμιση έως τις 28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής μικρών παροχών που « θεραπεύουν» αδικίες. Την επαναφορά  τουλάχιστον των μισών συντάξεων σταδιακά σε βάθος τριετίας είχε προτείνει εδώ και πολλούς μήνες ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, μετά τη διαπίστωση ότι 40.000 υπερήλικες που είχαν χάσει τη σύνταξή τους το 2012 με  την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου  - κυρίως παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική  Ένωση και ομογενείς από την Αλβανία - δίνουν αγώνα να επιβιώσουν.

Ωστόσο, προκειμένου να περιοριστεί  το δημοσιονομικό κόστος, ο κ . Βεργίνης πρότεινε οι συντάξεις να χορηγηθούν σταδιακά και να συμψηφίζονται με το ποσό της σύνταξης που ενδεχομένως εισπράττει ο δικαιούχος από τη χώρα προέλευσής του. Έτσι, η σύνταξη θα ανέρχεται σε 214 ευρώ φέτος, σε 288 το 2015 για να φτάσει το 2016 στα 360 ευρώ. Αν ο δικαιούχος εισπράττει σύνταξη πχ 55 ευρώ από την Αλβανία, αυτή θα αφαιρείται από τη σύνταξη του ΟΓΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάργηση 40.000 συντάξεων εν μία νυχτί απέφερε σημαντικά οφέλη αφού ο ΟΓΑ έκλεισε το 2013 με πλεόνασμα 230 εκατ. ευρώ. Μάλιστα αυτές τις ημέρες ο Οργανισμός έλαβε και τα εύσημα του ΔΝΤ για τις νέες τεχνοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζει και τον εκσυγχρονισμό των εισπρακτικών μηχανισμών.

Τουλάχιστον μετά τη διακοπή της συντάξεώς τους, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες διατήρησαν το δικαίωμα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έως το τέλος του 2013. Ατύπως, με εντολή του διοικητή του ΟΓΑ, το δικαίωμα παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου αλλά μετά την εκπνοή της ημερομηνίας, οι υπερήλικες πρέπει να κλείσουν τα βιβλιάρια υγείας τους. Γι’ αυτό το Υπουργείο Εργασίας «τρέχει» στο παραπέντε να λύσει το θέμα για το οποίο ενδιαφέρθηκε και  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τα παράπονά που άκουσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αλβανία.

-Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Εργασίας θα προωθήσει ρύθμιση και για την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων πάνω από 30 -55 ετών με την προϋπόθεση ότι συγκεντρώνουν 50 ένσημα ετησίως ( από 100 που ίσχυε ).

-Ακόμη, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, συνεχίζεται μέχρι 30 Απριλίου η καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων (προνοιακά, βαριάς  αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απολύτου αναπηρίας κλπ) ακόμα και αν εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική αξιολόγηση χωρίς υπαιτιότητά τους. Με τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος προστατεύονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να μη στερηθούν πόρους επιβίωσης, το χρόνο που αναμένουν την εξέτασή τους από τα ΚΕΠΑ. Επίσης για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σημειώνεται, ότι η διάταξη αυτή είναι μεταβατική, δηλαδή με περιορισμένη χρονική διάρκεια, μέχρι να επέλθει η εξομάλυνση στο χρόνο εξέτασης που διπλασιάστηκε λόγω της απεργίας των γιατρών των ΚΕΠΑ . 
protothema.gr

Read more...

Και κατηγορουμένων για ξέπλυμα χρήματος Σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την αξιοποίηση περιουσίας φοροφυγάδων


Σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την αξιοποίηση περιουσίας φοροφυγάδων
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας τους βρίσκονται οι διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας κατηγορουμένων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, η οποία αφορούσε τη ρευστοποίηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, δεσμευμένων καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών κατηγορουμένων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, ώστε να εισρέουν άμεσα στο Δημόσιο Ταμείο τα παγωμένα στις Τράπεζες ποσά και να αξιοποιούνται άμεσα στην υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αποφάσισαν διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής...


Η διαγραφή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής από δάνεια με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση που...
είχε σήμερα, σύμφωνα με το capital.gr, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο του δ.σ. του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννη Μάνο. Aυτό ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στελέχη που μετείχαν στη συνάντηση, προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε να περάσει στην κατοχή του δημοσίου παλαιό κτίριο του Μεγάρου ενώ το νέο κτίριο να παραμένει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο το δημόσιο θα μετέχει με 6 επί συνόλου 10 μελών διοικητικού συμβουλίου. Απαντώντας στο ερώτημα αν ισχύουν τα σενάρια περί αξιοποίησης του Μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ, αρμόδιο στέλεχος είπε ότι “ο πολιτισμός δεν πωλείται”. Για το μέλλον του Μεγάρου αναφέρθηκε ότι ο ρόλος του να συνεχιστεί και με την επιχορήγηση των λειτουργικών του εξόδων από το δημόσιο...
capital.gr

Read more...

Οδηγίες του ΕΟΠΥΥ Ποιοι ασθενείς και γιατροί εξαιρούνται από το πλαφόν στη συνταγογράφηση


Ποιοι ασθενείς και γιατροί εξαιρούνται από το πλαφόν στη συνταγογράφηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Καρδιοπαθείς, μεταμοσχευθέντες και χρόνιοι νεφροπαθείς είναι μερικές από τις κατηγορίες ασθενών που εξαιρούνται από το πλαφόν στη συνταγογράφηση, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ.

Οι οδηγίες δόθηκαν σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΠΥ, με την οποία ορίζονται οι κατηγορίες γιατρών, ασθενών και φαρμάκων που εξαιρούνται των ορίων συνταγογράφησης για το 2014.

Ασθενείς που εξαιρούνται
 • Χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση)
 • Καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεταμόσχευση καρδιάς), Ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος)
 • Μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών: με την εισαγωγή του αντίστοιχου ICD-10 από το συνταγογράφο γιατρό, η ΗΔΙΚΑ θα υλοποιήσει την εφαρμογή της μη προσμέτρησης της αξίας των συνταγών των ανωτέρω παθήσεων στο όριο συνταγογράφησης των ιατρών.
Γιατροί που εξαιρούνται

 • Οι γιατροί της Κεφαλονιάς
 • Γιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ: Θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΗΔΙΚΑ και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι εργάζονται σε ΚΑΠΗ και υπεύθυνη δήλωση σε ποιο συγκεκριμένα εργάζονται.
 • Γιατροί εργασίας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: Θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την ιδιότητά τους.
 • Ιατροί πολυϊατρείων Σωμάτων Ασφαλείας: Θα πρέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει την ΗΔΙΚΑ με κατάλογο γιατρών σε πολυϊατρεία Σωμάτων Ασφαλείας. Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Η διοίκηση του Οργανισμού θα αποστείλει κατάλογο με τα στοιχεία των γιατρών της διοίκησης στην ΗΔΙΚΑ.
 • Γιατροί των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών σε ό,τι αφορά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε νοσηλευόμενους ή εξερχόμενους κατόπιν νοσηλείας ασθενείς, ωστόσο εμπίπτουν στην εφαρμογή του αναφορικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε εξωτερικούς ασθενείς και χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
 • Νεοεισερχόμενοι γιατροί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση. Οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από το 2011 και μετέπειτα θα λάβουν αυτόματα από την ΗΔΙΚΑ τον μέσο όρο της ειδικότητάς τους και ως εκ τούτου δεν απαιτείται κάποια εκ μέρους τους ενέργεια προς τούτο.
 • Γιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα. Θα πρέπει οι εν λόγω ιατροί να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ βεβαίωση του οικείου ιατρικού συλλόγου καθώς και βεβαίωση της εφορίας για την έναρξη του επαγγέλματος.
 • Γιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013. Θα πρέπει οι εν λόγω ιατροί να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρουν τον λόγο για τον οποίο δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο καθώς και δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τη δήλωσή τους.
 • Γιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα: Η ΗΔΙΚΑ είναι ενήμερη για τα στοιχεία των εν λόγω ιατρών και θα προσαρμόσει στο μέσο όρο της ειδικότητας όσους ιατρούς έχουν όριο συνταγογράφησης κάτω από τον μέσο όρο και δεν απαιτείται κάποια ενέργεια εκ μέρους των ιατρών.
Εξαιρέσεις για φάρμακα που προκρίνει ο ΕΟΠΥΥ

ΦΑΡΜΑΚΟ
ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
ALDURAZYME
A-L-IDURONIDASE
BOTOX
BOTULINUM TOXIN
BUSILVEX
BUSULFAN
CAYSTON
AZTREONAM LYSINE
CEREZYME
IMIGLUCERASE
DYSPORT
BOTULINUM TYPE A TOXIN HAEMAGLUTININ COMPLEX
EVOLTRA
CLOFARABINE
ELAPRASE
IDURSULFASE
FABRAZYME
AGALSIDASE
FORSTEO
TERIPARATIDE
ILARIS
CANAKINUMAB
KEPIVANCE
PALIFERMIN
LUCENTIS
RANIBIZUMAB
MACUGEN
PEGAPTANIB SODIUM
MYOZYME
ALGUCOSIDASE A
PREOTACT
PARATΗΥROID HORMONE
REPLAGAL
AGALSIDASE
REMODULIN
TREPROSTINIL SODIUM
SPRYCEL
DASATINIB
SYNAGIS
PALIVIZUMAB
TASIGNA
NILOTINIB
TORISEL
TEMSIROLIMUS
TRISENOX
ARSENIC TRIOXIDE
VISUDYNE
VERTEPORFIN               
YONDELIS
TRABECTEDIN
ZAVESCA
MIGLUSTAT

Ακόμη εξαιρούνται τα παρακάτω φάρμακα που προεγκρίνονται μέσω Επιτροπών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής:

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ
ALTERMON
FOLLICLE STIMULATING
HORMONE, HUMAN (FSH)
BRAVELLE
UROFOLLITROPIN
ELONVA
CORIFOLLITROPIN ALFA
GONAL
FOLLITROPIN ALFA
LUVERIS
LUTROPIN ALPHA
MERIONAL
MENOTROPHINE
MENOPUR
MENOTROPHINE
PERGOVERIS
FOLLITROPIN ALFA/LUTROPIN ALFA
PUREGON
FOLLITROPIN BETA
Από τα καινοτόμα σκευάσματα που τιμολογήθηκαν τον Αύγουστο του 2013 έχουν κατατεθεί αιτήματα και περνούν ήδη Επιτροπή τα εξής: Eylea, Fampyra, Incivo, Victrelis, Jakavi, Inlyta, Vyndaquel, Xalkori, Yervoy, Zelboraf, Zytiga, Xeplion, Xgeva.

Παράλληλα συστήνεται άμεσα με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Ειδική Επταμελής Επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, της ΗΔΙΚΑ, του ΕΟΦ, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές για να ορίσουν τα μέλη τους) που έχει ως έργο την υποβολή προτάσεων για την βελτίωση της εφαρμογής του μέτρου. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη κριτηρίων που θα εφαρμόζονται για την αξιολόγηση αιτημάτων αύξησης των ορίων συνταγογράφησης, για συγκεκριμένες κατηγορίες ή περιπτώσεις γιατρών και στην αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων και την τελική υποβολή γνωμοδοτήσεων στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ ο ΟΛΠ...


"Η Κυβέρνηση και τα Κόμματα που την στηρίζουν, έχουν ακέραια την ευθύνη γι’ αυτά που εξελίσσονται στον ΟΛΠ και προοιωνίζουν τις εξελίξεις στον...
ΟΛΘ και τα άλλα Λιμάνια", τονίζουν οι εργαζόμενοι.

"Όχι στην πώληση των βασικών συντελεστών ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς", επισημαίνει η ΓΣΕΕ και συνεχίζει στην ίδια ανακοίνωση, αναφέροντας πως: "Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται με τον αγώνα της ΟΜΥΛΕ και των εργαζομένων στα λιμάνια, υποστηρίζοντας το αίτημα να παραμείνει ο ΟΛΠ και τα λιμάνια στον έλεγχο του δημοσίου και στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελούν "τροχιοδεικτικά" προκλητικών και υπονομευτικών - για τ΄ αναπτυξιακά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της χώρας - σχεδιασμών.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων μονοπωλιακών ομίλων και ιδιωτικών Funds. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η εσωτερική αγορά καταρρέει, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεχίζεται η δογματική εμμονή στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Η ΓΣΕΕ, μαζί με την ΟΜΥΛΕ και τους εργαζόμενους στα λιμάνια, καταγγέλλει την απόπειρα δημιουργίας απόλυτης δεσπόζουσας θέσης και μονοπωλιακής κατάστασης στον ΟΛΠ και στα υπόλοιπα λιμάνια και καλούμε την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των ως άνω αναφερόμενων σχεδιασμών.

Τα συνδικάτα μαζί με τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα δώσουμε αγώνα, σε συνδικαλιστικό, κοινωνικό, θεσμικό και νομικό επίπεδο, για ν΄ ακυρώσουμε αυτήν την αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική ξεπουλήματος των βασικών συντελεστών ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς".

Για το θέμα αυτό, η ομοσπονδία υπαλλήλων λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), παρουσιάζει αναλυτικά τις θέσεις της:

"Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ δημιουργεί δεσπόζουσα θέση και μετατρέπει το Λιμάνι σε ιδιωτικό μονοπώλιο και σε δήμιο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η Κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακό μόρφωμα εκποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, μεθοδεύει το ξεπούλημα των Λιμανιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή σχέδιο διαγωνισμού για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Η απόφαση αυτή είναι προκλητική και υπονομεύει τα αναπτυξιακά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της χώρας.

Εξυπηρετεί τα συμφέροντα ξένων μονοπωλιακών ομίλων και ιδιωτικών Funds. Η υλοποίηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και εν συνεχεία του ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών αποτελεί μοναδική ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που αναβιώνει το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό μοντέλο που θεωρείται πλήρως αποτυχημένο. Με μια τέτοια εξέλιξη θα απεμποληθεί σε τρίτους η Δημόσια Αρχή που ασκεί, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, ο ΟΛΠ.

Επίσης, θα παραδοθούν βασικές και ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για την ανάπτυξη, όπως Τουρισμός, Ακτοπλοΐα, Μεταφορές, Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους απροσδιορίστων συμφερόντων. Το Λιμάνι, από σύμβολο της πόλης, θα μετατραπεί σε δήμιο της πόλης, αφού όλοι οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί θα υπακούουν στους στόχους της κερδοσκοπίας των όποιων ιδιωτών.

Η Κυβέρνηση, με εμπροσθοφυλακή το ΤΑΙΠΕΔ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όπως έχουμε αποκαλύψει, αντί να σχεδιάσει μια εθνική λιμενική πολιτική, μέσα από διαβούλευση με την κοινωνία των Λιμανιών, την Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς, ακολουθεί μια ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική που στόχο έχει να ξεπουλήσει τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τα άλλα Λιμάνια. Συγκεκριμένες ενέργειες το αποκαλύπτουν :

• Συμφωνείται με την COSCO (ΣΕΠ), στα πλαίσια του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού», να παραχωρηθεί, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ, με ταυτόχρονη αναστολή - ουσιαστικά κατάργηση - του σταθερού εγγυημένου τιμήματος που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αρνείται την έγκριση αυτού του σχεδίου, επειδή πίσω από την συμφωνία βλέπει την δημιουργία δεσπόζουσας θέσης και έμμεσης κρατικής ενίσχυσης προς την COSCO. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση με συνεχείς παρεμβάσεις του ΥΝΑ προς την ΕΕ επιμένει στην έγκριση του σχεδίου.

• Το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο έχει αποσταλεί το συγκεκριμένο σχέδιο για προέγκριση, έχει αναβάλει δύο φορές τη συζήτηση. Σε πρώτο στάδιο αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της ουσίας και ουσιαστικά δεν ενέκρινε το σχέδιο του «φιλικού διακανονισμού».

• Το ΣτΕ έχει εκδικάσει από τον Μάιο του 2013 αίτηση ακύρωσης σχετικά με την νομιμότητα μεταφοράς των μετοχών των ΟΛΠ, ΟΛΘ στο ΤΑΙΠΕΔ και ακόμα δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Τίθεται το ερώτημα γιατί το ΤΑΙΠΕΔ δεν αναμένει την έκδοση της απόφασης;

Το ερώτημα αυτό δεν είναι διαδικαστικό, αλλά ουσιαστικό, αφού το ΣτΕ σε προγενέστερη απόφασή του ορίζει ότι η ΟΛΠ ΑΕ, ως φορέας, ασκεί δημόσια εξουσία, χάριν της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Όλα αυτά, εάν συνδυαστούν με την αγωνιώδη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει την προκήρυξη για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις για απαξίωση του Οργανισμού με ανοικτά ζητήματα που σηματοδοτούν την δημιουργία πλήρους ιδιωτικού μονοπωλιακού καθεστώτος και καταχρηστικής δεσπόζουσας θέσης με πλήρη αδιαφάνεια.

Μεταχειρίζονται τον ΟΛΠ ως πτωχευμένο ψιλικατζίδικο και τον χαρίζουν αντί πινακίου φακής, ενώ είναι η ναυαρχίδα της οικονομίας. Η Κυβέρνηση και τα Κόμματα που την στηρίζουν, έχουν ακέραια την ευθύνη γι’ αυτά που εξελίσσονται στον ΟΛΠ και προοιωνίζουν τις εξελίξεις στον ΟΛΘ και τα άλλα Λιμάνια.

Κανένας πλέον δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ. Οφείλουν να σεβαστούν τη θέση των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και να σταματήσουν το συντελούμενο έγκλημα κατά των Λιμανιών.

Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα στεκόμαστε ανυποχώρητοι, με θέσεις, τεκμηριωμένες απόψεις και καθημερινές παρεμβάσεις, υπερασπιζόμενοι τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και αποκαλύπτοντας τις μεθοδεύσεις για την εκποίησή τους.

Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων καταγγέλλεται η δημιουργία απόλυτης δεσπόζουσας θέσης στο Λιμάνι του Πειραιά, καθώς και η δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου δια της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.  

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι, μαζί με τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί κατά της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, να μετατρέψουμε τα Λιμάνια σε εστίες διαρκών αγώνων, ώστε να εμποδίσουμε το ξεπούλημα των Λιμανιών, τα οποία αποτελούν βασικούς συντελεστές ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Τα λιμάνια δεν είναι περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ, ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν εκποιούνται".

Read more...

Έρχεται ο ποινικός εισαγγελέας συνδιαλαγής...


Προβλέπει διαπραγμάτευση εισαγγελέα και κατηγορούμενου για την ποινή...

Την καθιέρωση του "ποινικού εισαγγελέα συνδιαλλαγής", ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να...
συμφωνεί με τον κατηγορούμενο το ύψος της ποινής χωρίς η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο θα προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή η οποία έχει αναλάβει την αναμόρφωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η διαμεσολάβηση του εισαγγελέα θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κακουργήματα τα οποία τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη, ενώ από τους κανόνες της συνδιαλλαγής θα εξαιρούνται αδικήματα με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα, στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση με τον «ποινικό εισαγγελέα συνδιαλλαγής», τότε πρέπει η συμφωνηθείσα ποινή να είναι εμφανώς επιεικέστερη από αυτή που θα επιβαλλόταν από το δικαστήριο, ενώ παράλληλα και η έκτιση της ποινής θα έχει ευνοϊκότερους όρους αναφορικά με την αποφυλάκιση. Η ποινή που θα συμφωνείτε μεταξύ εισαγγελέα και κατηγορούμενου πρέπει να μην είναι μεγαλύτερη από τα 3/5 της ανώτερης ποινής που προβλέπεται στα κακουργήματα και από το μισό της προβλεπόμενης ποινής για τα πλημμελήματα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη ελαφρυντικά, όπως για παράδειγμα αυτό του προτέρου εντίμου βίου.

Η δεύτερη καινοτόμα πρόταση της Επιτροπής αφορά την κατάργηση των Πενταμελών Εφετείων Κακουργημάτων, τα οποία σήμερα δικάζουν σε δεύτερο βαθμό τα περισσότερα κακουργήματα. Τις υποθέσεις θα χειρίζονται πλέον Μονομελή Εφετεία Κακουργημάτων.

Από τον κανόνα αυτό θα εξαιρούνται τα αδικήματα που χαρακτηρίζονται σύνθετα, καθώς και αδικήματα που καταλαμβάνονται από το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου.

Σε άλλη διάταξη του νέου Κώδικα, τα πλημμελήματα θα δικάζονται από Μονομελή Πλημμελειοδικεία, ενώ μόνον σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα εξετάζονται από τα Τριμελή Πλημμελειοδικεία.

Η αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, ολοκλήρωσε την αναμόρφωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ακολούθησε τα βήματα προηγμένων ποινικών δικαστικών συστημάτων άλλων χωρών όπως της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ...
newsbeast.gr

Read more...

Άδειες τσέπες, άδειοι λέβητες: Το 44% των πολυκατοικιών δεν έβαλε φέτος πετρέλαιοΑύξηση 11% παρουσίασε τον φετινό χειμώνα το ποσοστό των πολυκατοικιών στην Αθήνα που δεν άνοιξαν την κεντρική θέρμανση. Στο 44% η μέση εξοικονόμηση από την καύση φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου
Με κλειστή την κεντρική θέρμανση είναι φέτος τον χειμώνα το 44% των πολυκατοικιών στης Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου. Την περίοδο 2012- 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 33%.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Χρήστος Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο.
Περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους και όπως αναφέρθηκε, το υπουργείο ΠΕΚΑ ετοιμάζει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει εύκολη η εγκατάσταση αυτονομίας στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.
Η ΕΠΑ δίνει μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτονομίας και έχει δεσμεύσει κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ για να επιδοτήσει τέτοια συστήματα με το ποσό των 1200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την ΕΠΑ, η μέση εξοικονόμηση από την καύση φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου είναι της τάξης του 44% ενώ η μείωση στο βιομηχανικό τιμολόγιο για το 2013 ήταν 12% σε σχέση με το 2012 και για το οικιακό τιμολόγιο 11%. Παρ' όλα αυτά, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και του ήπιου χειμώνα η συνολική κατανάλωση μειώθηκε κατά 11% με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 18% από 210 εκατ. ευρώ το 2012, σε 171 εκατ. ευρώ το 2013 και των κερδών μετά από φόρους κατά 31%. Δηλαδή, από 20,7 εκατ. ευρώ, το 2012 σε 14,2 εκατ. ευρώ το 2013.
Αποτέλεσμα της ύφεσης αλλά και του εγκλωβισμού των νοικοκυριών σε συστήματα κεντρικής θέρμανσης που δεν έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν λόγω της νομοθεσίας, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, είναι και η μείωση κατά 33% των νέων συνδέσεων. Αντίθετα, οι επαγγελματικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 27%.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Τα "πόθεν έσχες" δημάρχων και αντιδημάρχων 100 δήμων...


Στη δημοσιότητα δίνει η οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος" τα "πόθεν έσχες" εν ενεργεία δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας, σε μια προσπάθεια, όπως αναφέρει, ενίσχυσης της...
διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (δείτε εδώ τη σχετική λίστα).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη των οικονομικών επιτροπών των δήμων και των επιτροπών ποιότητας ζωής, υποχρεούνται να αναρτούν στους ιστοτόπους των δήμων τους τα πόθεν έσχες τους.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014).

Σημειώνεται, πάντως, ότι προς το παρόν δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα «πόθεν έσχες» προφανώς γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία...
voria.gr

Read more...

Κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης ο Θ. Καρυπίδης...


Ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα κατέβει Θεόδωρος Καρυπίδης. Το όνομα της παράταξης του είναι...
"Δύναμη ανατροπής για τη Δυτική Μακεδονία", και όπως είπε θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης.
Ο Θ. Καρυπίδης αρχικά είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτή αποσύρθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Καρυπίδης στην Κοζάνη δήλωσε ότι όπως σεβάστηκε την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει, έτσι σέβεται και την απόφαση να άρει τη στήριξη.
Ακόμη είπε ότι δεν θέλει στήριξη από κανένα κόμμα.
Σχετικά με την ανάρτηση που είχε κάνει στο Διαδίκτυο για τη ΝΕΡΙΤ, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Εβραίους, είπε ότι επρόκειτο απλώς για αναπαραγωγή ενός σχολίου και αναλαμβάνει μόνο αυτή την ευθύνη.
Για το γεγονός ότι φιλοξένησε τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε τηλεοπτική εκπομπή του, εξήγησε ότι το έκανε ως δημοσιογράφος στο πλαίσιο της πολυφωνίας...
ΑΜΠΕ

Read more...

«Τρικλοποδιές» του Ζωντανού στον Τζιτζικώστα…


Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά...

«Τρικλοποδιές» στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, προσπαθεί να βάλει, σύμφωνα με...
πληροφορίες του parapolitika.gr, ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ Κώστας Ζωντανός. Οι ίδιες πηγές λένε πως τα τελευταία 24ωρα τα τηλέφωνα έχουν πάρει... φωτιά και το στέλεχος της ΝΔ , προτείνει σε συνεργάτες του νεαρού περιφερειάρχη να άρουν την στήριξη τους και να μεταπηδήσουν στο στρατόπεδο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εμμέσως στο θέμα αυτό στην σημερινή συνέντευξη τύπου όταν είπε " ξέρω ότι θα δεχτώ πόλεμο αλλά έχω εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου"...


Read more...