Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ...


Εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες απεμπλοκής του αναπτυξιακού έργου του Αναβάλου, που αφορά ...
στην άρδευση του αργολικού πεδίου, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα προβλήματα, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Η Ελληνική Αστυνομία θα ασκεί παράλληλα και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας



Τι προβλέπει η ΚΥΑ που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης
Η Ελληνική Αστυνομία θα ασκεί παράλληλα και τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα:
"Την παράλληλη άσκηση από την Ελληνική Αστυνομία των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί με διατάξεις νόμων και κανονιστικών πράξεων στη Δημοτική Αστυνομία, έως τις 22 Σεπτεμβρίου του 2013", αποφασίστηκε σύμφωνα με ΚΥΑ που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αφορά 81 δήμους, που είχαν Δημοτική Αστυνομία.

Read more...

Μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου Παράταση πληρωμής δόσεων φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας


Παράταση πληρωμής δόσεων φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 2013, καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011 και 2012, οι οποίες έληγαν στις 30/8, δηλαδή σήμερα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την επόμενη Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η παράταση, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε η πρώτη δόση σήμερα (Παρασκευή) ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τέλος τα φάρμακα για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι...


Οι φαρμακοποιοί που διαπιστώνουν ότι ο ασφαλισμένος δεν διαθέτει έγκυρη θεώρηση βιβλιαρίου, δεν θα προχωρούν στην εκτέλεση της συνταγής

Την ασφαλιστική ικανότητα των ασθενών του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να ελέγχουν γιατροί και φαρμακοποιοί, σύμφωνα με επιστολή του Οργανισμού στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Όσοι, μάλιστα, έχουν...
απολέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους. «Στην προσπάθεια που καταβάλλει για τον έλεγχο της νομιμότητας των παροχών του, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, έχει ετοιμάσει μία εφαρμογή – εργαλείο για τη διακρίβωση της Ασφαλιστικής Ικανότητας των ασθενών μας» αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διασφαλιστεί η νομιμότητα των παροχών του ΕΟΠΥΥ. «Είναι ένα μέτρο αποκατάστασης της νομιμότητας αλλά και της ίσης μεταχείρισης αφού δεν θα λαμβάνουν πλέον υπηρεσίες όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα ενημερώνονται μέσω του συστήματος e-syntagografisi για το αν ο ασφαλισμένος έχει χάσει το ασφαλιστικό του δικαίωμα.

Ειδικότερα, οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τον ασθενή να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του ταμείου του και να ρυθμίσει το ζήτημα. Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί που διαπιστώνουν ότι ο ασφαλισμένος δεν διαθέτει έγκυρη θεώρηση βιβλιαρίου, δεν θα προχωρούν στην εκτέλεση της συνταγής και θα ενημερώνουν τον ασφαλισμένο ότι πρέπει να καταβάλλει το σύνολο της αξίας της συνταγής...
voria.gr

Read more...

«Μπορεί να υπάρχει άλλος Γιάννης» Καμία σχέση με σημειώματα και off shore τονίζει ο Γ.Σμπώκος


Καμία σχέση με σημειώματα και off shore τονίζει ο Γ.Σμπώκος
O πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πλήρη άγνοια για τα προσωπικά σημειώματα του Ακη Τσοχατζόπουλου, στα οποία αναφέρεται το όνομά του, δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, σημειώνοντας ότι «μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος Γιάννης». Επέμεινε ότι δεν υπήρξε ποτέ φίλος του πρώην υπουργού και αρνήθηκε  κάθε σχέση με τις off shore της υπόθεσης.

«Θεωρώ ότι υπήρξα εύκολος, παραπλανητικός στόχος» τόνισε, κατά την δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και υποστήριξε ότι δεν τεκμαίρεται από πουθενά εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Δεν γνωρίζω από ποιους συντάχθηκαν, για ποιο σκοπό, για ποιους προορίζονταν, αλλιώς θα σας έλεγα, θα σας βοηθούσα. Αυτά τα σημειώματα μου έχουν καταστρέψει τη ζωή» υποστήριξε προς το δικαστήριο ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξα αποδέκτης κανενός σημειώματος, δεν βρέθηκε τίποτε στο δικό μου γραφείο».

Ο Γιάννης Σμπώκος ανέφερε: «Μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος Γιάννης και η δεκαπενταετής συνεργασία να αναφέρεται σε άλλο πρόσωπο» και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό, από το 2010, υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας με τον Τσοχατζόπουλο. Έβλεπα έναν άνθρωπο ζορισμένο, πιεσμένο ψυχικά. Οι σχέσεις μας είχαν διαρραγεί. Υπήρχε μια ακατανόητη συμπεριφορά από πλευράς του. Μου ζητούσε να τον βοηθήσω οικονομικά. Απέφυγα οποιαδήποτε επικοινωνία, για να ελέγξω τις αντιδράσεις μου. Δεν ήθελα να λειτουργήσει το... κρητικό μου. Εχω κατακτήσει το να θυμώνω μόνον με τον εαυτό μου. Ακόμη και στο κελί, δεν έχω συνομιλήσει με κανέναν όλο αυτό τον καιρό».
Ο Γιάννης Σμπώκος σκιαγράφησε τη σχέση με τον πρώην υπουργό ως αυστηρά επαγγελματική: «Ηταν μια ακριβής ισορροπία. Φίλοι δεν γίναμε ποτέ. Δεν ήμουν στον γάμο του, δεν γίναμε κουμπάροι. Η ζωή του ήταν διαφορετική από τη δική μου. Εγώ χαρακτηριζόμουν πάντα ως σκληρός, άφιλος με τους συνεργάτες μου, απρόσιτος. Οριζα πάντα τους φίλους - φίλους και τους συνεργάτες - συνεργάτες, τους τελευταίους τους ήθελα πάντα "αποψιλωμένους" συναισθηματικά από μένα. Εγώ άλλωστε δεν ήμουν από αυτούς που έπαιρνε μαζί του ο Τσοχατζόπουλος σε κάθε υπουργείο. Ακόμη και στη γενική διεύθυνση εξοπλισμών πήγα έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η αναγνώριση των προσόντων μου ήταν αυτή που οδήγησε στην επιλογή μου».
Σχετικά με την κατηγορία για σχέση με τη Nobilis, ο κ. Σμπώκος είπε: «Όταν κάποιος θέλει να αποκρύψει κάτι, θα επιλέξει έναν επώνυμο; Εγώ τότε ήμουν επώνυμος, ήμουν βουλευτής και συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου σε έναν ευαίσθητο χώρο, εκείνον της εθνικής άμυνας. Δεν έχω σχέση με εταιρείες. Δεν έχω εξάλλου το υπόβαθρο, δεν είμαι δικηγόρος».

Έδωσε, δε, τη δική του εξήγηση για το πως ενεπλάκη: «Η Nobills ήταν η μόνη εταιρεία που ήταν "ορφανή". Ολες οι άλλες έχουν ονοματεπώνυμο, έπρεπε κάπου να αποδοθεί...»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην απολογία της «Αβάσιμα και ψευδή» όσα μου καταλογίζονται, λέει η Β.Σταμάτη


«Αβάσιμα και ψευδή» όσα μου καταλογίζονται, λέει η Β.Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον Άκη Τσοχατζόπουλο δήλωσε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμα και ψευδή» όσα της καταλογίζονται.

«Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης» είπε η Β.Σταμάτη στην απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της.

«Απορώ με αυτήν την ταύτιση» είπε η κ. Σταμάτη.

Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο ότι βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου με «την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφού δεν έχω καμία άλλη ιδιότητα¬.

Τόνισε επίσης: «Όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν, σύμφωνα με την απολογούμενη, και αυτός που κανόνισε και το δάνειο που έλαβε η ίδια για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη.

Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η κατηγορούμενη απάντησε με ερώτηση:

  • Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;
  • Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..
Μάλιστα, στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν ευθύνονται μόνο «οι δυο καναπέδες που είστε εδώ».

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την κ. Σταμάτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του κ. Ζηγρα. Όπως είπε δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.

Στο δικαστήριο απολογείται ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε «φάρσα του θεού» το ότι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρεία που αποδείχθηκε ότι σχετίζεται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παραδόθηκε από τον υπουργό Υγείας Στον ΣΔΟΕ η λίστα με γιατρούς ύποπτους για υπερσυνταγογράφηση


Στον ΣΔΟΕ η λίστα με γιατρούς ύποπτους για υπερσυνταγογράφηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Λίστα με τα ονόματα των γιατρών οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Σ.Στασινόπουλο.

Ο υπουργός ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία του ελέγχου και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Ο κ. Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ι. Πατούλη και εκπροσώπους του ΕΟΦ είπε ότι οι εν λόγω γιατροί θα τιμωρηθούν εφόσον στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες εναντίον τους.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός. Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κόντρα με τον Λ.Γρηγοράκο Διαψεύδουν τα περί 850.000 προσλήψεων στο Δημόσιο Μιχελάκης και Μητσοτάκης


Διαψεύδουν τα περί 850.000 προσλήψεων στο Δημόσιο Μιχελάκης και Μητσοτάκης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λ.Γρηγοράκου, περί 850.000 προσλήψεων από το 2004 έως το 2009, τη περίοδο δηλαδή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης διαψεύδουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γρηγοράκος.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ.Μιχελάκης είπε ότι δεν ισχύουν τα νούμερα που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Τώρα το κυρίαρχο ζήτημα είναι να διασωθεί ο τόπος και όχι να καθαρογραφτεί η Ιστορία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζοντας στο στόχαστρο τον κ.Γρηγοράκο ανέτρεξε στον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο Δημόσιο στα τέλη του 2009, αναφέροντας ότι «ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογιζόταν το μη τακτικό προσωπικό».

«Κατά συνέπεια, οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004-2009 δεν απηχούν την πραγματικότητα» τόνισε σε ανακοίνωσή του.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για τους παλαιούς κωδικούς TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο


Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για τους παλαιούς κωδικούς TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο
Μέχρι το τέλος ισχύος των κωδικών, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδαρίθμου και την προβλεπόμενη διαδικασία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η ισχύς των παλαιών κωδικών του TAXISnet, η οποία έληγε σήμερα 30 Αυγούστου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Η παράταση δίνεται για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών, με δεδομένες τις τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Ε1 (λήξη 30/8), καθώς και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9 (λήξη 15/9).

Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος ισχύος των κωδικών, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδαρίθμου και τη γνωστή διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και μετά «Εγγραφή Νέου Χρήστη».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Ενσαρκώνω τη φαντασίωση κάθε φασίστα» Στις 3 Σεπτεμβρίου δικάζεται ο Σάββας Μιχαήλ μετά από μήνυση της ΧΑ


Στις 3 Σεπτεμβρίου δικάζεται ο Σάββας Μιχαήλ μετά από μήνυση της ΧΑ

Αθήνα
Ο συγγραφέας και γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ πρόκειται να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Σάββα Μουτζούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου, μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, που τους κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια, αλλά και διατάραξη της κοινής ειρήνης».
Εκ των μηνυτών και μαρτύρων είναι και η κατηγορουμένη για μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων Θέμις Σκορδέλλη, η οποία έχει πάρει πολλές φορές αναβολή στη δίκη της, κάποιες από τις οποίες οφείλονταν στο ότι η υποψήφια της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.
Η μήνυση αφορά την ανάρτηση στο indymedia καλέσματος του ΕΕΚ στις 8 Μαΐου του 2009 σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την κλήτευση, με το κάλεσμα αυτό ο Σάββας Μιχαήλ «διήγειρε τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους και σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διατάραξε την κοινή ειρήνη». Επιπλέον, ο Σάββας Μουτζούρης κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιστότοπου του indymedia σε σέρβερ του Πολυτεχνείου, κατηγορία για την οποία έχει αθωωθεί δύο φορές στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σάββας Μιχαήλ την Πέμπτη, σημείωσε: «Είμαι τροτσκιστής, εβραίος και αντιφασίστας. Ενσαρκώνω τη φαντασίωση κάθε φασίστα. Έπρεπε να ήμουν και ομοφυλόφιλος, όχι φυσικά ότι έχω κάποιο πρόβλημα, για να ολοκληρωθεί η εικόνα».

«Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω στη δεκαετία του '30 οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων» επισήμανε και ευχαρίστησε για το διεθνές κύμα συμπαράστασης από οργανώσεις και διανοούμενους από δεκάδες χώρες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τη Δευτέρα σε 10 πόλεις της Ιταλίας οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, ενώ η δίκη θα καλυφθεί από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαμπετάι Μάτσας, ευρύτατα γνωστός με το ψευδώνυμο Σάββας Μιχαήλ, σπούδασε γιατρός, ειδικεύτηκε στον καρκίνο και έχει εργαστεί σε μεγάλα νοσοκομεία. Ως τροτσκιστής, μέλος και στη συνέχεια γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος (Ε.Ε.Κ.) έχει αναπτύξει διεθνή και ενεργό πολιτική δράση στον χώρο της Αριστεράς.

Ο Σάββας Μιχαήλ έχει μεταφράσει σημαντικά έργα πολιτικού στοχασμού (Μαρξ, Ένγκελς, Νόαμ Τσόμσκι, Έντουαρντ Σαΐντ, Μπαντιού, Άλι κ.ά.), ενώ είναι και ο ίδιος συγγραφέας, ειδικός στην ιστορία και την κριτική της λογοτεχνίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καθησυχάζουν τους ασφαλισμένους Δεν θα θιγούν οι συντάξεις από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, λέει ο Γ.Βρούτσης


Δεν θα θιγούν οι συντάξεις από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, λέει ο Γ.Βρούτσης
Το Σεπτέμβριο θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα προετοιμάσει τα ασφαλιστικά ταμεία για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητική βάση, είπε ο υπουργός   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, για τις αλλαγές που έρχονται στο Ασφαλιστικό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να έρθει νέο κύμα περικοπών στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συντάξεις με τη μορφή κοινωνικών παροχών δεν θα θιγούν».

Το Σεπτέμβριο θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα προετοιμάσει τα ασφαλιστικά ταμεία για την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητική βάση, κάτι που θα ισχύσει από την 1/1/2015 με την ενεργοποίηση της εθνικής σύνταξης των 360 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 13ο και 14ο μισθό, ο υπουργός Εργασίας ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι «είναι εξασφαλισμένοι».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

19 EKAT.EYΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...


Φορολογικά έσοδα ύψους 19 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία από την μεταβίβαση ακινήτων από εταιρείες κατοχής ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα, μετά τον περιορισμό των απαλλαγών που ίσχυαν για τις offshore με ακίνητα...

Όπως αναφέρει σε γραπτή απάντησή του ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, Ν. Βαλαβάνη, Δ. Γελαλή, Π. Κουρουμπλή, Γ. Σταθάκη, Ευκλ. Τσακαλώτο, το ποσό των 19 εκατ. ευρώ προέκυψε ύστερα από την τροποποίηση του νομικού πλαισίου που περιέβαλε τα ακίνητα των offshore εταιρειών και κυρίως μετά τους ελέγχους που ξεκίνησαν, έγιναν 469 μεταβιβάσεις ακινήτων, με χρήση μεταβατικής διάταξης του Ν. 3842/2010, από εταιρείες κατοχής ακινήτων που δεν απαλλάσσονταν του φόρου, προς φυσικά πρόσωπα.
Ο Υφυπουργός υπενθυμίζει ότι ο νόμος 3842/2010 ορίζει πως εταιρείες που δεν έχουν άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα, εκτός της εκμετάλλευσης ή της ιδιοχρησιμοποίησης ακινήτων, και εφόσον δεν μπορούν να δείξουν τα φυσικά πρόσωπα σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιότητας, υπόκεινται στο ειδικό τέλος επί των ακινήτων 15%.
Σημειώνεται ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν ότι μόνο το 6% των off-shore εταιρειών που κατέβαλε φόρο ακινήτων το 2012, πλήρωσε κατά μέσο όρο 357,7 ευρώ για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που κατείχε, όσο δηλαδή πλήρωσε αντίστοιχα ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος 65 τ.μ., 20ετούς κατασκευής, σε μια εργατική συνοικία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Στην απάντησή του ο Γ. Μαυραγάνης αναφέρει ακόμη ότι μέχρι τις 27 Ιουνίου είχαν αποσταλεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές 535 υποθέσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ελέγχονται.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/19-ekatey.html

Read more...

Σμπώκος: "Δεν ξέρω τίποτα για μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων"



Αύριο θα ολοκληρωθούν οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου πλην της πρώην συζύγου του και ενός ακόμη κατηγορουμένου, που δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν
Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ενώ όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος, δήλωσαν στο δικαστήριο πως δεν θα απολογηθούν η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου και ο κ. Ν. Γεωργουλάκης, που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης της ΝΟΜΠΙΛΙΣ.
Στο μεταξύ η συνεδρίαση διεκόπη λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει αυτές τις ημέρες, ο Ι. Σμπώκος.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε να συνεχίσει την απολογία του αύριο, καθώς το τελευταίο διάστημα υποφέρει από συνεχείς κολικούς.
Ο κ. Σμπώκος χαρακτήρισε "πολύ καλή" τη σύμβαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Όπως τόνισε, "εγώ μεριμνούσα συντονιστικά για να γίνουν οι διαδικασίες όσο πιο άψογα γίνεται. Δεν παρενέβην ποτέ, έβαζα υπογραφές σε κείμενα που είχαν διαμορφωθεί με προηγούμενες διαδικασίες".
Ο κ. Σμπώκος τόνισε, ότι ποτέ δεν υπήρξε μέλος σε καμία Επιτροπή Επιλογής, ούτε ποτέ εισηγήθηκε για προμήθειες του υπουργείου.
Απαντώντας σε ερώτηση της Έδρας ο κ. Σμπώκος, είπε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτε για "μίζες" σχετικές με την προμήθεια των υποβρυχίων ενώ από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είπε ότι γνωρίζει μόνο έναν, πρώην συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος αναφερόμενος στην προμήθεια των TOR-M1, ο κ. Σμπώκος χαρακτήρισε τις συμβάσεις επωφελείς για το Δημόσιο.
Μετά από διάλειμμα της δίκης, με γραπτή δήλωση που παρέδωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Νίκος Ζήγρας και ανέγνωσε στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε περιστατικό που έγινε στον Κορυδαλλό στις 2 Αυγούστου.
Όπως υποστηρίζει άκουσε τον πρώην υπουργό να λέει σε συγκρατούμενο του -τον οποίο δεν κατάφερε όπως λέει να δει- ότι ανησυχεί "μην σπάσει η Λαμπροπούλου και πει για τα βιβλία που έδωσε στον Τσεκούρα " -σσ πατέρας κατηγορούμενης δικηγόρου-. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντας "αυθαίρετο, ψευδές και ανυπόστατο" το περιστατικό.
Στο δικαστήριο απολογήθηκε ο συνταξιούχος δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος που εμπλέκεται στη σύσταση και δραστηριότητα της υπεράκτιας εταιρίας ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε, ότι ο Ζήγρας τού ζήτησε να τον βοηθήσει στην σύσταση της εταιρίας, με έδρα την Λιβερία, την περίοδο που εκπροσωπούσε ως νομικός ναυτιλιακή εταιρία της οποίας ο ιδιοκτήτης ήταν πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα.

Read more...