Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στην απολογία της «Αβάσιμα και ψευδή» όσα μου καταλογίζονται, λέει η Β.Σταμάτη


«Αβάσιμα και ψευδή» όσα μου καταλογίζονται, λέει η Β.Σταμάτη
Η Βίκυ Σταμάτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αμέτοχη σε όσα καταλογίζονται στον Άκη Τσοχατζόπουλο δήλωσε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμα και ψευδή» όσα της καταλογίζονται.

«Ζητώ απονομή Δικαιοσύνης» είπε η Β.Σταμάτη στην απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει καμία σχέση με τους συγκατηγορούμενους της ίδιας και του συζύγου της.

«Απορώ με αυτήν την ταύτιση» είπε η κ. Σταμάτη.

Η κατηγορούμενη, που με την έναρξη της απολογίας της δυο φορές διέκοψε τη φράση της λόγω συναισθηματικής φόρτισης, είπε στο δικαστήριο ότι βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου με «την ιδιότητα της συζύγου και μητέρας, αφού δεν έχω καμία άλλη ιδιότητα¬.

Τόνισε επίσης: «Όσα μου καταμαρτυρούν είναι αυτά που επικαλέστηκε ο Τύπος σε βάρος μου, ψευδή και αβάσιμα, τα οποία με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού επανέλαβε πολλές φορές απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι δεν γνωρίζει τίποτε για υπεράκτιες εταιρείες, λογαριασμούς στο εξωτερικό και εμβάσματα, καθώς τα οικονομικά τους τα διαχειριζόταν ο σύζυγός της.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν, σύμφωνα με την απολογούμενη, και αυτός που κανόνισε και το δάνειο που έλαβε η ίδια για την αγορά του ακινήτου στην Ακρόπολη.

Σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής που ζήτησε να μάθει ποιος παρήγγειλε την επίπλωση για το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η κατηγορούμενη απάντησε με ερώτηση:

  • Σταμάτη: Ποιος κ. Πρόεδρε διώχθηκε ποτέ, ποιος τιμωρήθηκε, ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;
  • Πρόεδρος: Εσείς! Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε..
Μάλιστα, στην κατηγορούμενη έγινε επισήμανση ότι δεν ευθύνονται μόνο «οι δυο καναπέδες που είστε εδώ».

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς την κ. Σταμάτη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα, Στέλιου Γκαρίπη, η οποία συνεχίστηκε και στο διάλειμμα της δίκης.

Νωρίτερα, απολογήθηκε ο Κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λειτουργούσε ως νομικός, κατ' εντολή του κ. Ζηγρα. Όπως είπε δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.

Στο δικαστήριο απολογείται ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε «φάρσα του θεού» το ότι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρεία που αποδείχθηκε ότι σχετίζεται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: