Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

«Βαγγέλη, σε αγαπήσαμε χωρίς να σε ξέρουμε»...


«Βαγγέλη, σε αγαπήσαμε χωρίς να σε ξέρουμε»
Μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του άτυχου φοιτητή, μέσα από τα social media...
Με συγκλονιστικά μηνύματα συμπαράστασης έχουν κατακλύσει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άνθρωποι κάθε ηλικίας, που τις τελευταίες 40 ημέρες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 
«Συλλυπητήρια», «Κουράγιο», «Αυτοί που φταίνε να...πληρώσουν», «Βαγγέλη άγγελος πια θα είσαι και θα ηρεμήσεις» είναι μερικά από τα μηνύματα στην οικογένεια του άτυχου νεαρού που τώρα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τη φρικτή πραγματικότητα μετά τον εντοπισμό της σορού του παιδιού τους. Η αποκάλυψη έγινε λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Κυριακής σε περιοχή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα σε κάποιο απόκρημνο σημείο όταν ένας βοσκός βρήκε το πτώμα του 20χρονου φοιτητή σε κατάσταση αποσύνθεσης και ειδοποίησε την αστυνομία. 

Λίγη ώρα μετά έγινε και η τραγική επιβεβαίωση από τον θείο του Βαγγέλη τον κ. Γιώργο Βιδιαδάκη, ο οποίος είπε στο protothema.gr ότι ο ανιψιός του δεν ζει πια… «Βρέθηκε ο Βαγγέλης μας, βρέθηκε νεκρός, πάει το παιδί μας», μας αποκάλυψε μέσα σε λυγμούς ο κ. Γιώργος Βιδιαδάκης.
Οι άνθρωποι αυτοί που δεν γνώριζαν τον 20χρονο Βαγγέλη, αλλά ήταν σαν να επρόκειτο για το δικό τους παιδί όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούσαν με το δικό τους τρόπο να ρωτούν, να μαθαίνουν, να στηρίζουν μέσα από τα μηνύματα που έστελναν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την οικογένεια του νεαρού φοιτητή. 

Να θυμίσουμε ότι συντριπτική ήταν η πλειοψηφία απλών ανθρώπων που πριν λίγο καιρό στον Πειραιά, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που είχε γίνει, είχαν μαζευτεί έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό. Πάνω από 600 άτομα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας συμμετείχαν στην επιχείρηση που τότε είχε γίνει για τον εντοπισμό ιχνών του Βαγγέλη σε Αθήνα και Πειραιά κάνοντας την οικογένεια του νεαρού φοιτητή να συγκινηθεί για την πρωτοφανή και μαζική αυτή συμμετοχή ένδειξη αν μη τι άλλο συμπαράστασης προς αυτούς και στήριγμα στον Γολγοθά τους. 

Δυστυχώς η σημερινή ημέρα είναι μέρα θλίψης για όλους.

Μερικά από τα μηνύματα για τον Βαγγέλη


«Ένα πολύ άσχημο τέλος που δεν σου άξιζε Βαγγέλη.. θα τιμωρηθούν όμως αγόρι μου... αν όχι από την δικαιοσύνη θα τιμωρηθούν από τον κόσμο. .. σήμερα δεν θρηνεί μόνο ο η μανούλα σου.. σήμερα κλαίει όλη η Ελλάδα. .. εύχομαι να ησυχάσει η ψυχούλα σου παλικάρι μου.... να ηρεμήσεις. ... καλό παράδεισο αγόρι μου....»
 
«Καλό παράδεισο! Η ψυχούλα σου να βρει γαλήνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι»
 
«Σ' αγαπησαμε χωρις να σε ξερουμε,,,,,,,,,,»
 
«ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ.ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΡΗΚΕΣ ΓΑΛΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΓΕΛΕ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ!!!!!ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ».
 
«Σήμερα δεν θρηνεί μόνο η οικογένεια του Βαγγέλη αλλά όλη η Ελλάδα. Μπορεί πολλοί από εμάς να μην γνωρίσαμε αυτό το παιδί αλλά η υπόθεση της εξαφάνισης του ,μπήκε στα σπίτια όλων μας. Όταν στέλνεις το παιδί σου να σπουδάσει , κάνεις όνειρα για το μέλλον του και ποτέ δεν φαντάζεσαι τέτοια δραματική κατάληξη. Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη και τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια !Ποτέ γονιός να μην νιώσει αυτόν τον πόνο που αυτοί οι γονείς νιώθουν. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του και πιστεύω ότι θα υπάρξει Θεία Δίκη για ότι πραγματικά έγινε.....»
 
«Ευλογημενο μου παιδακι καλο παραδεισο...Ο Μεγαλοδυναμος,η Παναγια και ολοι οι Αγιοι ας αναπαυσουν την πονεμενη σου ψυχουλα!!!Αμην...»
 
«Καλό ταξιδι φιλε μου τωρα πια θα μας βλεπεις απο ψιλά και σου ορκίζομαι πως η ψυχή σου θα βρει γαλινη…Δεν σε ηξερα κανείς μας δεν σε ήξερε ομως ολοι ανησυχούσαν για εσενα…Καλο ταξιδι αδερφε …»
 
«Καλο ταξιδιι βαγγεληη..μπορειι να μην σε γνωρισαμε ποτε αλλα με ολα αυτα ηταν σαν να σε ξεραμε απο πανταα... η ιστορια σου αποκαλυψε μια αλλη πλευρα της κοινωνιας...ευαισθητη, συνεσθαλμενηη, ποανουσαμε ολοι για σεναα παρα την κριση και τα προβληματααα...»
 
«Καλό Ταξίδι όμορφο μου αγοράκι..... να αναπαυτεί η ψυχουλα του μαζι με τους αγγέλους.....τωρα σε αυτους τους γονεις .τι να πουμε...δν μπορω να πω τπτ..»
 
«Χάθηκε ενας άγγελος απο κάτι ηλιθιους!! Δεν πείραζε κανέναν εσείς γιατί? Εύχομαι να σας φανε οι τύψεις εαν έχετε συνείδηση δλδ! !!»
 
«καλο παραδεισο.......................να βασανιστουν τα καθικια της κοινωνιας να ψοφησουν στην κολαση».
 
«Ακουστηκε πως διπλα στην σορο βρεθηκε μαχαιρι.Ακομη και αυτοκτονια να ειναι οι ηθικοι αυτουργοι πρεπει να πληρωσουν!Οποιοι και αν ειναι αυτοι!!!!!!!Ειτε τον εκφοβιζαν και ξεσπουσαν πανω του...............ειτε με καποιο τροπο τον πιεζαν ....Γιαυτο λεω οποιοι και αν ειναι πρεπει να πληρωσουν!!!!Καλο ταξιδι στο παιδι!!!Και ποτε ξανα να μην ξανασυμβει κατι τετοιο...Ποτε!!!Αντιο Βαγγελη!»

Στο σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη (εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη σε ρυάκι δίπλα στη λίμνη και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Σχολή) βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Δίπλα στη σορό και ένα μαχαίρι... 

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

protothema.gr

Read more...

«Πρόωρες συντάξεις; Να το δούμε»


Μπορεί επισήμως να μην έχει ανοίξει κανένα θέμα συντάξεων, ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει έντονος προβληματισμός στο επιτελείο της κυβέρνησης για το κατά πόσον μπορεί να σταθεί στα πόδια του το Ασφαλιστικό σύστημα με τόσα «παράθυρα» που επιτρέπουν σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων να βγαίνουν στη σύνταξη στα 50 ή στα 55 τους.
balaouras
Χθες, λοιπόν, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας έσπασε το ρόδι, αφού έγινε ο πρώτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που παραδέχθηκε δημοσίως ότι ορισμένα -προκλητικά- θέματα πρέπει να τα δει η κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχουν πια προνόμια στις συντάξεις. Ίσως υπάρχει ένα πλήθος κατηγοριών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το οποίο είναι μικρό και πρέπει να το δούμε με δικαιοσύνη», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha, προσθέτοντας ότι ορισμένες προκλητικές κατηγορίες «πρέπει να τις δούμε».
Πάντως, απέκλεισε να υπάρξει γενικότερη κατάργηση του καθεστώτος της πρόωρης συνταξιοδότησης, λέγοντας πως δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ούτε για όσους εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ούτε στις μητέρες ανήλικων τέκνων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ανοιχτό παράθυρο για ενδεχόμενες μειώσεις συντάξεων άφησε ο Μητρόπουλος


ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ Ê.Ï. ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ/ÅÊÌ(ICON PRESS/ ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)
Θέμα ενδεχόμενης μείωσης των συντάξεων έθεσε βουλευτής Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ και α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αλέξης Μητρόπουλος.
“Αν δεν υπάρξει επαναρτίωση τα επόμενα χρόνια της συνολικής περιουσίας, η κυβέρνηση θα κάνει εσωτερική αναδιάταξη από τις μεγάλες στις κάτω συντάξεις”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε πως ότι με την παραπάνω αναφορά “ανοίγει θέμα μείωσης κύριων συντάξεων”.
Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως “όσο δεν νομοθετείται η κατάργηση της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος” για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ΄τόσο αυτή παραμένει”.
Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Εργασίας, είπε πως ο Υπουργός «παρανομεί» ουσιαστικά «όσο δεν υπογράφει τις αποφάσεις» που αφορούν την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για επικουρικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας.
Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως “το κράτος δεν έχει να καταβάλει το δικό του μερίδιο για τις συντάξεις” που αντιστοιχεί σε 12 – 12,5 δισ. ευρώ”.
http://lykavitos.gr/

Read more...

«Βόμβα» από το «Spiegel»: Η Γερμανία εξετάζει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα!


People queue up to make transactions at an ATM outside a branch of Laiki Bank in Nicosia
Το παράδειγμα της Κύπρου ίσως να αποτελεί την καλύτερη λύση για την Ελλάδα ώστε η ελληνική κυβέρνηση να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα διαρθρωτικά μέτρα. Αυτό υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται πληροφορίες από συμβούλους της Καγκελαρίας.
«Οι κίνδυνοι μετάδοσης των προβλημάτων σε άλλες χώρες σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πολύ μικροί και είναι βέβαιο πως θα είναι περιορισμένοι». Σύμφωνα με το περιοδικό τόσο τα κράτη-μέλη με μεγάλο χρέος όσο και η ίδια η Ευρωζώνη βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημείο από ότι το 2012. Τόσο
ο ESM, όσο και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έχουν θωρακίσει την Ευρωζώνη και πολλοί είναι αυτοί, στα κράτη-μέλη, που πιστεύουν πως η έξοδος της Ελλάδας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα κάνει την Ευρωζώνη περισσότερο ομοιογενή και σταθερή από όσο είναι σήμερα.
«Η καγκελάριος είναι πλέον βέβαιη ότι ένα «Graccident» εξόδου από την Ευρωζώνη από ατύχημα, δεν είναι πλέον κινδύνου. Σύμβουλοί της εξετάζουν την κρίση στην Κύπρο, η οποία πριν από δύο χρόνια βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Εκείνη την εποχή, η ΕΚΤ απείλησε να διακόψει την παροχή επείγουσας βοήθειας προς τις κυπριακές τράπεζες, διότι το κοινοβούλιο της χώρας αρνήθηκε να δεχτεί τα μέτρα της Ε.Ε.
Οι τράπεζες θα έπρεπε να επιβάλουν έλεγχο στις αναλήψεις και στις μεταφορές χρημάτων. Στο τέλος η κυπριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. Ακριβώς αυτό πιστεύουν οι σύμβουλοι της Μέρκελ για την Ελλάδα. Πως χρειάζεται μια προειδοποιητική βολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κατέρρευσε η μάνα του Βαγγέλη...


«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»Σε κατάσταση σοκ ενημερώθηκε η οικογένεια Γιακουμάκη από τον θείο του ατυχου νεαρού φοιτητή, Γιώργο Βιδιαδάκη, που έπρεπε να αναλάβει το βαρύ φορτίο ως εκπρόσωπος της οικογένειας να ενημερώσει για την τραγική αυτή εξέλιξη τη μάνα, τον πατέρα και...

τα αδέλφια του νεαρού στην Κρήτη.
 Η τραγική μάνα, η οποία προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατά τη φλόγα της ελπίδας ότι το παιδί της ζει και πως θα βρεθεί κάποια στιγμή κατέρρευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις της ανακοινώθηκε η τραγική είδηση...

πηγη protothema.gr 


Read more...

"Τον είδα. Τον αναγνώρισα"...


 
BINTEO...
Αυτό είπε ο θείος του άτυχου φοιτητή,  μιλώντας στο...
πρωινό του MEGA, επιβεβαιώνοντας, πως, η σορός που εντοπίστηκε στην περιοχή Ανατολή, ανήκει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δείτε το βίντεο:

Read more...

Βάσω Παπανδρέου: Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές...


Βάσω Παπανδρέου στο ΘΕΜΑ: Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές, δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό
...δεν έχω περιουσία στο εξωτερικό...
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, υπό τον τίτλο «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι...

ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.

Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας. 

Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο. 

Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό. 

Καλώ επομένως τους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. 

Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».


Read more...

ΦΩΤΟ από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη...


ΦΩΤΟ από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Δίπλα στον άτυχο φοιτητή, βρέθηκε ένα μαχαίρι...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη σχολή του και  φέρει...
μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, σήμα που έφερε η μπλούζα του, όταν εξαφανίστηκε.
Διπλα στον άτυχο φοιτητή βρέθηκε ένα μαχαίρι.
Απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του Γιακουμάκη, αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη...
πηγη enikos 

Read more...

«Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός»...


Βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης - Στο σημείο ιατροδικαστής και ο θείος του - ΦΩΤΟ
Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια του άτυχου φοιτητή...
Δραματικό φινάλε για μία απίστευτη ιστορία που παρακολουθεί για πάνω από ένα μήνα με κομμένη ανάσα το πανελλήνιο. 

Γύρω στις 08:30, ενας βοσκός εντόπισε τελικά το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη που...
εξαφανίστηκε κάτω από μυστήριες συνθήκες πριν από περίπου ένα μήνα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου σπούδαζε. 

Σε επικοινωνία με τον θείο του Γιώργο Βιδιαδάκη, ο οποίος έχει σπεύσει εκεί στο σημείο η είδηση επιβεβαιώθηκε δυστυχώς. «Βρήκαν τον Βαγγέλη, είναι νεκρός», ήταν τα λόγια του  Βιδιαδάκη, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς. 

Ο Κρητικός άντρας, όπως λέει, ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη πριν λίγη ώρα και ενώ βρισκόταν από χθες στα Ιωάννινα προκειμένου να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενώ περίμενε κάτι από τις έρευνες. 

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δυστυχώς στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής θα ενημερωνόταν για μία τόσο φρικτή εξέλιξη. Το πτώμα του Βαγγέλη βρέθηκε κοντά σε ρυάκι δίπλα στη λίμνη των Ιωαννίνων, όχι πολλά μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή. 

Αυτήν την ώρα έχει προκληθεί πανικός και κινητοποίηση στα Ιωάννινα ενώ στη Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι καθώς η εξέλιξη αυτή  πιστοποιεί ενδεχομένως έναν νέο κύκλο ανακρίσεων και ερμηνειών μαρτυριών που ίσως να δώσουν απαντήσεις και να φωτογραφίσουν τη λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση και δυστυχώς στον εντοπισμό του πτώματος του νεαρού.

πηγες protothema.gr, epirusgate.blogspot

Read more...

Μπαλτάς: Μετεγγραφές μόνο με εισοδηματικά κριτήρια...



Αλλαγή στο καθεστώς μετεγγραφών από φέτος, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Αρ. Μπαλτάς, οι οποίες θα γίνονται μόνο με  κοινωνικά κριτήρια.
«Για παράδειγμα, στις τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες θα εξετάζουμε την...
εισοδηματική κατάσταση ως προς το αίτημα μετεγγραφής», αναφερει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Απευθύνει εμμέσως έκκληση προς γονείς και παιδιά, όταν συμπληρώνουν το μηχανογραφικό από φέτος, αν δεν έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια «να μην ελπίζουν πλέον σε εύκολες μετεγγραφές για λόγους ισονομίας, αλλά ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ σε όλη την επικράτεια». Αναφέρει ότι το εισοδηματικό όριο και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εισακτέων δηλώνει ότι είναι σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια αν και για φέτος, όπως λέει, δεν προβλέπονται δραστικές αλλαγές και προσθέτει: «Η γενική γραμμή πρότασης είναι να κρατήσουμε ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειώσουμε στα κεντρικά».

Ζητά λίγο χρόνο για να αποσαφηνιστούν θέματα, όπως ο αριθμός των μαθημάτων, στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι του χρόνου, ενώ τονίζει ότι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε βάθος χρόνου. Μιλά για βαθμίδα ανά βαθμίδα αναμόρφωση έπειτα από επισταμένη μελέτη, ώστε «μέσα σε 2-2,5 χρόνια να προχωρήσουμε σε ένα νομοσχέδιο». Στόχος είναι η αποδέσμευση του λυκείου από το πανεπιστήμιο και το απολυτήριο του λυκείου «να είναι πραγματικό προσόν, να έχει υπόσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Read more...

Αναγκαστική επιλογή…


tin-kaili-gia-tin-proedria-tou-pasok-thelei-o-benizelos




Τα σενάρια που τον θέλουν να προωθεί μοντέλο διαρχίας στο κόμμα, με...
έναν μη βουλευτή πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο να παραμένει στη θέση του Προέδρου της ΚΟ του κόμματος, απέρριψε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας σε κοινή συνεδρίαση κομματικών οργάνων για το αμετάκλητο της απόφασής του να φύγει από αρχηγός. Μίλησε μάλιστα για …αστειότητες.

Αν αναλογιστεί κανείς, πάντως, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, μη δείχνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Εύα Καϊλή δηλώνει «στρατιώτης» της παράταξης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης φαίνεται να απέχει εντελώς από τις διαδικασίες, μπορεί να το πει και … «αναγκαστική επιλογή».

Οι υπόλοιποι «δελφίνοι», μάλλον είναι όλοι βουλευτές…

matrix24.gr

Read more...

Ο Χαρδούβελης παραδέχεται oτι δεν έκανε δήλωση πόθεν έσχες ...



...το 2011 και το 2012...
Μετά τον -δικαιολογημένο- σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη οτι έβγαλε τα λεφτα του στο εξωτερικό, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, παραδέχεται ότι δεν εκανε δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012, όπως...
όφειλε ως διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και αποδίδει μάλιστα αυτή την απόφαση, στους νομικούς του συμβούλους.

«Οι νομικοί μου σύμβουλοι μου είπαν ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τη θέση που κατείχα εκείνη την περίοδο», λέει στην "Real News". 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο  Χαρδούβελης αποτελεί -μετά τις αποκαλύψεις- παρελθόν από τις συσκέψεις στη ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών που συμμετείχε στην τακτική ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά για οικονομικά θέματα δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Συγγρού και ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάει με τη φράση: «Ο πρόεδρος δεν θα χρειαστεί άλλο τις συμβουλές σου»...


Read more...