Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Το Tweet του Γιώργου Παπανδρέου για την επίθεση στο Μόναχο...


Το Tweet του Γιώργου Παπανδρέου για την επίθεση στο Μόναχο
Με μία ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ την χθεσινοβραδυνή επίθεση στο Μόναχο, που...
κόστισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

«Η Ευρώπη δεν θα υποταχθεί στο φόβο και τη βία» σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του που είναι γραμμένο και στα αγγλικά...




iefimerida.gr

Read more...

Εντός του Ιουλίου τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του ΕΝΦΙΑ...



Εντός του Ιουλίου θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα...
ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που πρέπει να καταβληθούν για το 2016.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν κατά 99,9% εντός του τρέχοντος μηνός, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Συνεπώς, ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα μπορεί να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες θα λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016.

Οι αλλαγές

Με βάση τον νόμο 4389/2016, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά και ορισμένες ακόμη διατάξεις που αναμένεται να ψηφιστούν σύντομα, στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ επέρχονται φέτος οι ακόλουθες αλλαγές:

1) Αυξάνονται κατά 23%-25% οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων.

2) Δεν διατηρείται για το 2016 η ευνοϊκή διάταξη που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015 και προέβλεπε έκπτωση 20% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα (συνήθως ξενοίκιαστα) διαμερίσματα και λοιπά κτίσματα.

3) Μειώνεται από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται επί του αθροίσματος των αντικειμενικών αξιών όλων των ακινήτων του φορολογούμενου. Στα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ θα επιβάλλεται πλέον συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστές 0,1%-0,15%.

4) Αυξάνονται κατά 15% έως και 200%, από 0,1%-1% σε 0,3%-1,15%, οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

5) Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ των φυσικών προσώπων θα επιβαρύνει πλέον και τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

6) Αυξάνεται από 0,5% σε 0,55% ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, ενώ για τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και τις Α.Ε. Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ αυξάνεται από το 0,25% στο 0,35%.

7) Επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 0,1% και στα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

8) Παύουν να δικαιούνται έκπτωση 50% επί του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ όσοι πληρούν τα προβλεπόμενα από τους προηγούμενους νόμους εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την έκπτωση αυτή, αλλά το 2015 απέκτησαν εισοδήματα από τόκους μεγαλύτερα των 300 ευρώ.

9) Παύουν να δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οι οικογένειες με μέλη που είναι ανάπηρα τουλάχιστον κατά 80%, οι οποίες πληρούν τα προβλεπόμενα από τους προηγούμενους νόμους εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά το 2015 απέκτησαν εισοδήματα από τόκους μεγαλύτερα των 600 ευρώ...

Γιώργος Παλαιτσάκης

Read more...

Κατρούγκαλος για εργασιακά: Θα απομονώσουμε το ΔΝΤ όπως κάναμε στο ασφαλιστικό...



Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με τους εκπροσώπους των δανειστών αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην...
τηλεόραση του Σκάι.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ όπως έγινε και στις διαπραγματεύσεις με το ασφαλιστικό ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14 μισθού.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως οι μισθοί δεν θα μειωθούν και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται, αλλά έρχονται μέτρα που θα ενισχύσουν όσους το έχασαν».

Σε σχετική ερώτηση για την επερχόμενη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το ΔΝΤ θα απομονωθεί ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού. Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το μόνο θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών». Ο κ. Κατρούγκαλος είπε επίσης πως «δεν είναι δουλειά του κράτους να αποφασίζει για τους μισθούς».

Τέλος, ο  υπουργός Εργασίας είπε ότι στον κ. Μοσκοβισί είχε αναφέρει πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως σημείωσε «θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τις απολύσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης με νόημα πως «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση»...


iefimerida.gr

Read more...

Όταν η Φώφη ζητούσε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ...


Φώφη
...και την απλή αναλογική.
ΒΙΝΤΕΟ-Nτοκουμέντο που εκθέτει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εντολή της Φώφης Γεννηματά, δεν ψήφισαν επί της αρχής την κυβερνητική πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πέρυσι, ακριβώς τέτοια μέρα (22/7/2015), όμως, φορώντας μάλιστα το...
ίδιο σακάκι με χθες (ενν.προχθες), η Φώφη Γεννηματά ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάργηση του μπόνους.

Τι άλλαξε από τότε; Μήπως πιέστηκε από συμφέροντα; Μήπως έγινε ουρά της Δεξιάς; Μήπως έγινε η ίδια Δεξιά; Μήπως σέρνεται πίσω από τον Μητσοτάκη;

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της θλιβερής Φώφης


Πηγή periodista.gr


Read more...

Συνελήφθη ο ανιψιός του Γκιουλέν...


Τουρκία: Συνελήφθη  ο ανιψιός του Φετουλάχ Γκιουλέν
Ο Μουχαμέτ Σαίντ Γκιουλέν, ανιψιός του  Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν ως...
υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος, συνελήφθη σήμερα στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today, ο κ.  Μουχαμέτ Σαίντ Γκιουλέν συνελήφθη στην πόλη του Ερζερούμ στα ανατολικά της χώρας, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το πραξικόπημα, και πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στην Άγκυρα. 

Αυτός είναι ο πρώτος από τους στενούς συγγενείς του  Φετουλάχ Γκιουλέν που συλλαμβάνεται για την απόπειρα πραξικοπήματος, παρά ταύτα άλλοι συγγενείς του  Φετουλάχ Γκιουλέν έχουν συλληφθεί παλαιότερα για άλλες αιτίες...

protothema.gr

Read more...

Το βιβλίο που βρέθηκε στο σπίτι του μακελάρη του Μονάχου: «Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν»...


Το βιβλίο που βρέθηκε στο σπίτι του μακελάρη του Μονάχου: «Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν»
Ενα βιβλίο για μαζικές δολοφονίες βρέθηκε στο σπίτι του ενόπλου που σκόρπισε τον θάνατο στο Μόναχο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για το...
«Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters» (Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν: Μέσα στο μυαλό των μαθητών που πυροβολούν σε σχολεία).

Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Αμερικανό ακαδημαϊκό Πίτερ Λάνγκμαν και πραγματεύεται το τρομακτικό θέμα των μαθητών που κάνουν επιθέσεις μαζικής δολοφονίας σε σχολεία. Πρόκειται για μία ψυχολογική ανάλυση αυτών των ανθρώπων, που τους διαχωρίζει σε τρεις κατηγορίες- τους ψυχοπαθείς, τους ψυχωτικούς και τους ψυχολογικά τραυματισμένους, ενώ διερευνά τους παράγοντες που τους μετέτρεψαν από παιδιά σε δολοφόνους...



iefimerida.gr


Read more...