Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Εικόνα δορυφόρων: "Βυθίζονται" Αθήνα και Λάρισα



Στο πέρασμα του χρόνου η Ελλάδα ''ανεβοκατεβαίνει'' όπως διαπίστωσαν ευρωπαϊκοί δορυφόροι. Καθίζηση της Αθήνας την τελευταία δεκαετία
Η χώρα μας βρίσκεται άλλοτε στα ''πάνω'' της και άλλοτε στα ''κάτω'' της - όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται και άλλες ανυψώνονται στο πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις δορυφόρων από το διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).
Χρησιμοποιώντας δεδομένα ραντάρ που συνέλεξαν οι δορυφόροι ERS-1 και ERS-2, ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας, με την ονομασία "Wide Area Processor" (WAP), κατέγραψε τη διαχρονική παραμόρφωση του εδάφους στη διάρκεια περισσότερων από δέκα ετών, διαπιστώνοντας, ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται κατά περίπου 10 χιλιοστά ανά έτος.
Πού ανιχνεύτηκε η υψηλότερη καθίζηση
Υψηλή καθίζηση, μεταξύ άλλων, ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, στη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο. Τόσο καθίζηση όσο και ανύψωση, εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι τάσεις παραμόρφωσης ήσαν ανάμικτες.
Ο νέος ευρωπαϊκός επεξεργαστής δεδομένων δημιουργεί χάρτες της παραμόρφωσης της Γης, από τα δορυφορικά δεδομένα των ραντάρ, με περισσότερη ακρίβεια από ποτέ. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των γεωλογικών φαινομένων.
Όπως τονίζει η ESA, η γη κάτω από τα πόδια μας δεν είναι πάντα σταθερή. Σε ορισμένες περιοχές, το έδαφος βυθίζεται ή υποχωρεί, λόγω της εξόρυξης μεταλλευμάτων, των σεισμών και της εξόρυξης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων παραγόντων.
Υπάρχουν επίσης περιοχές που υφίστανται ανύψωση, η οποία μπορεί να προκαλείται από την υπόγεια διόγκωση των ηφαιστείων ή από τη σύγκρουση μεταξύ των τεκτονικών πλακών.
Η μέτρηση αυτών των γεωμορφολογικών αλλαγών δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν αυτές συμβαίνουν σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα.
Δυνατότητα παρακολούθησης σεισμικών κινδύνων και ηφαιστείων
Όμως τα ραντάρ των δορυφόρων που ασχολούνται με την παρατήρηση της Γης, μπορούν από ψηλά να χαρτογραφήσουν αυτές τις αλλαγές με ακρίβεια χιλιοστού. Για να το επιτύχει αυτό, ο WAP εφαρμόζει μια τεχνική της συμβολομετρίας. Με το συνδυασμό εικόνων που αποκτήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι παραμορφώσεις του εδάφους με μεγάλη ακρίβεια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να εφαρμοστεί η ανάλυση του WAP σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Επιπλέον, ο WAP έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες, έτσι ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες και από άλλους δορυφόρους (Envisat, ALOS, TerraSAR-Χ και τον μελλοντικό Sentinel-1).
Οι νέες αυτές δυνατότητες θα επιτρέψουν τη συγκέντρωση πολύτιμων γεω-πληροφοριών για την, από το διάστημα, παρακολούθηση των σεισμικών κινδύνων, των ηφαιστείων, των πεδινών παράκτιων καθιζήσεων, της άμυνας κατά των πλημμυρών και των υδρογεωλογικών κινδύνων όπως οι κατολισθήσεις.
Ο βελτιωμένος WAP αναπτύχθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) στο πλαίσιο του έργου της ESA ''GSE Terrafirma''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ -ΑΡΧΙΡΕΑ- ΑΛΦΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!...


Aπό το : nonews-news
Απίστευτο! Ο Αλαφούζος αποφασίζει πριν από τους εισαγγελείς, για τους εισαγγελείς. Και κανένας εισαγγελέας δεν... έχει ασχοληθεί μαζί του. Ακόμη... Κάποιοι δεν πρέπει να μιλάνε γιατί θα είναι κατηγορούμενοι, είπε -το καθάρισε και το ζήτημα...
αυτό. Και προανήγγειλε τις διώξεις. Έρχονται διώξεις για τα στημένα, είπε. Το ίδιο βράδυ ο γνωστός συνεργάτης του, Κυριάκος Θωμαϊδης, αποκάλυψε στην εκπομπή του πως καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του εισαγγελέα Κορέα! Απίθανοι τύποι. Έχουν χρήσει εαυτούς λειτουργούς της Θέμιδας. Και κανείς πραγματικός λειτουργός δεν τους έχει παραλάβει, με τον τρόπο που τους αξίζει...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8205.html

Read more...

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Γράφουν τα "Πράσινα Παρασκήνια"
Στις 18 Απριλίου, ημέρα Προοπτικής και Δημιουργίαςγια το Φοιτητικό Κίνημα, για τη Νέα Γενιά, είναι αρχή με την οποία ξεκινάει το μήνυμα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυριανών φοιτητικών και...
σπουδαστικών εκλογών.


Σε άλλο σημείο, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η  αυριανή ψήφος των φοιτητών όλης της Ελλάδας θα ενισχύσει:


-Την ευθύνη έναντι του λαικισμού.

-Την ελπίδα της προόδου έναντι της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

-Τη δημοκρατική ομαλότητα έναντι του ολοκληρωτισμού, που συγκεκριμένες δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλλουν δημιουργώντας ένα κλίμα και ένα σκηνικό υπονόμευσης του φοιτητικού κινήματος.


Αναλυτικά την ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μπορείτε να την διαβάσετε (εδώ)...

Read more...

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με ΤΡΑΙΝΟΣΕ Το Σεπτέμβριο σε λειτουργία ο επιλιμένιος σταθμός φόρτωσης αυτοκινήτων στον ΟΛΠ


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Το Σεπτέμβριο του 2013 θα είναι σε πλήρη λειτουργία ο επιλιμένιος σταθμός φόρτωσης αυτοκινήτων στο Car-Terminal του ΟΛΠ, στο χώρο Γ2 του εμπορικού λιμένα στο Νέο Ικόνιο.

Σε αυτό κατέληξε η σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη, του διευθύνοντος σύμβουλου της ΕΡΓΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου, και διευθυντικών στελεχών των δύο εταιρειών.

Η ΕΡΓΟΣΕ ενημέρωσε τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ότι όλες οι απομένουσες τεχνικές εργασίες στους εμπορικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Είναι γνωστό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΠ, ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών logistics, ώστε από το Σεπτέμβριο να μπορεί να αρχίσει η λειτουργική χρήση του επιλιμένιου σταθμού αυτοκινήτων, για μεταφορά αυτοκινήτων με εμπορικό τρένο.

Έως τώρα έχει ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή από το Θριάσιο στις εγκαταστάσεις της COSCO στο Νέο Ικόνιο, μήκους 17 χιλιομέτρων, ενώ η γραμμή θα επεκταθεί και στις εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ.

Το τρένο θα φορτώνει εμπορεύματα και οχήματα από τις εμπορικές εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, θα περνάει από τις εγκαταστάσεις της COSCO και θα καταλήγει στο Θριάσιο.

Σημειώνεται ότι η διακίνηση αυτοκινήτων μέσω του ΟΛΠ παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Συνολικά, μέσω του ΟΛΠ διακινήθηκαν το 2012 458.755 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 403.970 μεταφορτώθηκαν μέσω του Οργανισμού, με προορισμό κάποιο άλλο λιμάνι της Μεσογείου, ενώ τα 54.785 εισήχθησαν στην εγχώρια αγορά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, ο Τομέας Διακίνησης Αυτοκινήτων του Οργανισμού παρουσίασε συνολική αύξηση 9,8% κατά το 2012, έναντι του 2011.

Η διακίνηση αυτοκινήτων μέσω του ΟΛΠ για άλλα λιμάνια της Μεσογείου αυξήθηκε κατά 22,8%, ενώ η εγχώρια διακίνηση μειώθηκε κατά 38,2%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τελικό:ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 65-63

Τελικό:ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 65-63
O Παναθηναϊκός άντεξε στην αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο και πλέον απέχει μία νίκη από το 3-1 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την πρόκριση του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.
Οι «πράσινοι» επικράτησαν 65-63 των «μπλαουγκράνα» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα, και την Πέμπτη (21:45) και πάλι στην έδρα τους έχουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκριση.
Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63
enikos.gr

Read more...

Ενώ εξετάζεται βελτίωση του νόμου Το δρόμο για εκατοντάδες ποινικές διώξεις μικροοφειλετών ανοίγει ο Άρειος Πάγος


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι φοροοφειλέτες μπορεί να διωχθούν για χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από τις Δ.Ο.Υ. και πριν από την 31 Μαρτίου 2011 (ημερομηνία ισχύος του Ν. 3943/2011), χωρίς αυτό να παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 7) και τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 1).

Αυτό υπογραμμίζει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος του οικονομικού εγκλήματος, Νίκος Παντελής, προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνιζαν νομικοί κύκλοι, η γνωμοδότηση του κ. Παντελή «ανοίγει το δρόμο» για την κατάθεση εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων ποινικών διώξεων σε βάρος φοροοφειλετών, κατόπιν παραγγελίας των διευθυντών των ΔΟΥ και των τελωνείων, ενώ παράλληλα θα «μπλοκάρουν» για ακόμη μια φορά τα ήδη βεβαρημένα δικαστήρια της χώρας.

Πάντως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση στα 10.000 ευρώ του ορίου οφειλών πάνω από το οποίο ενεργοποιούνται οι διατάξεις για άσκηση ποινικών διώξεων, αίτημα που η τρόικα φέρεται να βλέπει θετικά.

Ειδικότερα, μετά την ημερομηνία ισχύος του Ν. 3943/2011 (31.3.2011) όποιος δεν καταβάλει τα βεβαιωμένα χρέη στις ΔΟΥ και τα τελωνειακά χρέη από 5.000-10.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

Δηλαδή, με τον επίμαχο νόμο του 2011 το έγκλημα της μη καταβολής φόρων, τελωνειακών δασμών, κ.λπ. έγινε «διαρκές ή εν πάση περιπτώσει ημι-διαρκές ενόσω διαρκεί η σχετική παράλειψη» εξόφλησης των χρεών.

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη γνώμη της για το εάν το άρθρο 3, παράγραφος 1γ του Ν. 3943/2011 καταλαμβάνει και χρέη από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα πριν από την 31.3.2011, ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3943/2011.

Ο κ. Παντελής αναφέρει στη γνωμοδότησή του ότι «ο Ν. 3943/2011, την διαρκούσα παράλειψη καταβολής των βεβαιωμένων στο δημόσιο χρεών, την κατέστησε διαρκές (ή έστω ημι-διαρκές) έγκλημα».

Έτσι, συνεχίζει ο εισαγγελικός λειτουργός, «η παράλειψη καταβολής των ήδη ληξιπρόθεσμων κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού χρεών και η συνέχιση της παράλειψης αυτής ένα τετράμηνο μετά, νομιμοποιεί τον νομοθέτη να ορίσει ως χρόνο τέλεσης του σχετικού εγκλήματος, τον συγκεκριμένο χρόνο που ακολουθεί, κρίνοντας ότι αυτός είναι ο κρίσιμος για την θεμελίωση και ολοκλήρωση της αξιόποινης προσβολής της περιουσίας του δημοσίου».

Η επιλογή αυτή, προσθέτει ο κ. Παντελής, «δεν αντίκειται στα άρθρα 7 του Συντάγματος και 1 του Ποινικού Κώδικα».

Ακόμη, ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει ότι με τον επίμαχο νόμο 3943/2011 «επιχειρείται ήδη μια νέα οριοθέτηση των στοιχείων της αντικειμενικής υπόστασης του σχετικού εγκλήματος».

Αυτό, «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ποινικοποίηση της μη καταβολής ήδη ληξιπρόθεσμων (από κάθε αιτία) χρεών κατά τον χρόνο ενάρξεως της ισχύος του Ν. 3943/2011 συνολικού ποσού ανώτερου των 5.000 ευρώ, δεν ενέχει στοιχεία αναδρομικής θεμελίωσης του αξιόποινου και συνεπώς είναι επιτρεπτή».

Συμπερασματικά και απαντώντας στο σχετικό ερώτημα, σημειώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ληξιπρόθεσμα κατά την 31.3.2011 (από κάθε αιτία) χρέη προς το Δημόσιο και τους λοιπούς οργανισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του Ν. 1882/1990, συνολικού ποσού ανώτερου των 5.000 ευρώ, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο ταμείο μέχρι την 31.7.2011, συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος που προβλέπεται από το εδάφιο α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 25 του Ν. 1882/1990, όπως αυτό ισχύει και οι υπαίτιοι μπορούν να καταμηνυθούν, χωρίς να τίθεται ζήτημα αναδρομικής θεμελίωσης αξιόποινου ή αναδρομικής εφαρμογής δυσμενέστερου ποινικού νόμου στην περίπτωση αυτή».

Μάλιστα, επισημαίνει ο κ. Παντελής, είναι αδιάφορος ο χρόνος βεβαίωσης των χρεών, καθώς ο νόμος δεν κάνει καμία διάκριση.

Επιπροσθέτως, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι «τα ίδια ισχύουν και για τα προγενέστερα της ημερομηνίας αυτής (31.3.2011) ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό την αυτονόητη όμως προϋπόθεση ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή δεν έχει υποβληθεί κατά του υπαιτίου η σχετική μηνυτήρια αναφορά, περίπτωση η οποία εξ αντικειμένου αποκλείεται, ενόψει του ότι υπό το προϊσχύσαν καθεστώς δεν ήταν δυνατή υποβολή αυτοτελώς μηνυτήριας αναφοράς για χρέη κατώτερα των 10.000 ευρώ».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επαφές στα Σκόπια Σε λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ χωρίς καθυστέρηση καλεί η Κάθριν Άστον


Η Κάθριν Άστον με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια
Η Κάθριν Άστον με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Σκόπια, ΠΓΔΜ
Τη σημασία της καλλιέργειας σχέσεων καλής γειτονίας και της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση της ευρωπαϊκής πορείας της ΠΓΔΜ, ειεσήμανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν 'Αστον, μετά τις συναντήσεις που είχε την Τρίτη στα Σκόπια με τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος με τους γείτονες, ιδίως σε αυτή την περιοχή και να αναζητηθούν λύσεις και να προκύψουν συγκεκριμένες συμφωνίες. Η διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποκτά δυναμική και προτρέπουμε τα δύο μέρη να αξιοποιήσουν τις προσπάθειες που καταβάλει ο Μάθιου Νίμιτς» επισήμανε.

«Είναι απαραίτητη η επίλυση του ζητήματος αυτού, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Γνωρίζω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, όμως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σημειωθεί πρόοδος. Είναι πολύ καλύτερο να ενεργήσετε όσο πιο σύντομα γίνεται, παρά αργότερα. Είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός όσον αφορά την ενταξιακή σας πορεία» σημείωσε η Αστον, σε δήλωσή της μετά το πέρας των συναντήσεών της στα Σκόπια.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια επισκέφθηκε την Τρίτη τα Σκόπια, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας της σε χώρες της περιοχής (Μαυροβούνιο, Αλβανία, ΠΓΔΜ).

Η Κάθριν Αστον είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Η κ. 'Αστον ανέφερε ότι διαβεβαίωσε τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ πως η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι απολύτως εφικτός στόχος, όμως απαιτείται, όπως τόνισε, η διευθέτηση μίας σειράς ζητημάτων στο εσωτερικό, όπως η πιστή εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Οχρίδας από το 2001, η αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η εξάλειψη των προβλημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και η ενίσχυση των σχέσεων με την κοινωνία των πολιτών.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σημείωσε ότι τα παραπάνω ζητήματα καταγράφονται και στην ενδιάμεση έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, την οποία παρουσίασε την Τρίτη στο Στρασβούργο ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φούλε.

Η ίδια προσέθεσε ότι η έκθεση της Κομισιόν σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή της πολιτικής συμφωνίας της 1ης Μαρτίου μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ και επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση των γεγονότων της 24ης Δεκεμβρίου του 2012, τα οποία προκάλεσαν την πολιτική αναταραχή στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ.'Αστον κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να προτάξουν το συμφέρον των πολιτών και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παραμερίζοντας τις μεταξύ τους διαφορές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυτή τη φορά ήταν Ολυμπιακός

Αυτή τη φορά ήταν Ολυμπιακός
Μόνο για ένα σετ, το τρίτο και τελευταίο, έγινε ντέρμπι σήμερα στο «Μελίνα Μερκούρη». Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος συγκριτικά με τη χθεσινή, κάκιστη εμφάνισή του και «πλήρωσε» τον Παμβοχαϊκό με το «ίδιο νόμισμα», επικρατώντας εύκολα με 3-0 στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 1-1, με τη σειρά να μεταφέρεται πλέον στο Βραχάτι και το κλειστό της Βόχας, που την Παρασκευή θα φιλοξενήσει τον τρίτο τελικό.

Τα σετ: 25-19, 25-19, 31-29.
enikos.gr

Read more...

Tα Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Γηραιάς Ηπείρου Πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστό παχυσαρκίας η Ελλάδα

Μετά τη ραγδαία γήρανση τού πληθυσμού και τη μείωση των γεννήσεων, που επιτείνουν το δημογραφικό πρόβλημα, η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αρνητική πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων 42%, όταν ο μέσος όρος για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δεν ξεπερνά το 38%! Ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αυτά για τα Ελληνόπουλα, τα οποία αναδεικνύονται ως τα πλέον παχύσαρκα παιδιά της Γηραιάς Ηπείρου: περίπου 3 στα 10 αγόρια στην εφηβεία και 1 στα 6 κορίτσια είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, ποσοστά που, επίσης, αυξάνονται αλματωδώς τα τελευταία χρόνια.

H παχυσαρκία θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα του 40ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, το οποίο ξεκινά αύριο στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στον ορισμό της παχυσαρκίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, αναπληρωτής καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Γιώργος Μαστοράκος, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παχύσαρκος θεωρείται όποιος έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 30. Όπως είναι γνωστό, ο ΔΜΣ προκύπτει από τη διαίρεση του σωματικού βάρους (σε κιλά) δια του ύψους του ατόμου στο τετράγωνο. Αν ο ΔΜΣ είναι μεταξύ 25-29,9, το άτομο θεωρείται υπέρβαρο.

Εκτός όλων των άλλων, η παχυσαρκία παίζει τεράστιο ρόλο στον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ), άλλη μια σύγχρονη πανδημία, όπως ανέφερε ο ενδοκρινολόγος, διευθυντής του Πολυιατρείου ΕΟΠΥΥ Ανάληψης Θεσσαλονίκης, Ζαδάλλα Μούσλεχ. Η αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό και συμβάλλει στην εμφάνιση του διαβήτη, είπε ο κ. Μούσλεχ. 

Παρ΄ όλα αυτά, τα μηνύματα για την αντιμετώπιση του ΣΔ είναι σήμερα πιο αισιόδοξα από ποτέ, καθώς έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη φαρμακολογία και αναμένονται και νέα σκευάσματα, ενώ βελτιώνονται συνεχώς οι αντλίες έγχυσης ινσουλίνης. Τέλος, η ημέρα που το τεχνητό πάγκρεας θα μπορέσει να εφαρμοστεί, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά, γεγονός που θα φέρει επανάσταση.

Ένα άλλο θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος του συνεδρίου αποτελεί η διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής του άνδρα, ιδίως σε ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγική ικανότητα του ζευγαριού. Στον τομέα αυτόν, η ανδρολογία έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα, ενώ ακόμη πιο σημαντικές αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα με την έρευνα στα στελεχιαία κύτταρα σχετικά με την ανδρική υπογονιμότητα.

Σε ό,τι αφορά τις απεικονιστικές δυνατότητες στην ενδοκρινολογία, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη συνεχή εξέλιξη της υπερηχογραφίας. Η υπερηχογραφία είναι μια μέθοδος απλή στην εφαρμογή της, ανώδυνος, ακίνδυνη, η οποία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές και έχει μικρό κόστος, είπε ο συντονιστής διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά, Φίλιππος Καλδρυμίδης. Δια της υπερηχογραφίας στην ενδοκρινολογία προεκτείνονται τα δάκτυλα των ενδοκρινολόγων, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της ψηλάφησης των (π.χ. παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα). 

Ακόμη, δια της υπερηχογραφίας επεκτείνεται και οι επισκόπησή τους συλλέγοντας πληροφορίες για την υφή και το μέγεθος των ενδοκρινών αδένων που ελέγχονται (θυρεοειδής αδένας, ωοθήκες, επινεφρίδια). Οι εφαρμογές της υπερηχογραφίας είναι χρησιμότατες για όλες τις ειδικότητες τής ιατρικής και ειδικά στην διερεύνηση των παθήσεων των ενδοκρινικών αδένων.

πηγή: ΑΜΠΕ
protothema.gr

Read more...

Στα play off της Ευρωλίγκα ΠΑΟ - «Μπάρτσα» (21:45) για το 2-1 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ


  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Η μεγάλη στιγμή του ΟΑΚΑ έφτασε, καθώς απόψε (21:45, ET-1) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό της Ευρωλίγκα. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια που έγιναν στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», το «σκορ» είναι στο 1-1 και οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν πλέον το δικό τους πλεονέκτημα. Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα είναι κατάμεστο, καθώς τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί. Live η αναμέτρηση από το sports.in.gr.

O τεχνικός του «τριφυλλιού» συνεχίζει να «πονοκεφαλιάζει» με την περίπτωση του Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στην ποδοκνημική, με την παρουσία του στο ματς να είναι αμφίβολη.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΟΚ. Σκοτώθηκε επτάχρονος σε γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη

ΣΟΚ. Σκοτώθηκε επτάχρονος σε γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη
Τραγωδία χωρίς προηγούμενο σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες σε γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη όταν ένα 7χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του καθώς καταπλακώθηκε απο ένα δοκάρι.
Άμεσα όσοι βρίσκονταν στο σημείο κάλεσαν ασθενοφόρο στις 17:08 και μέσα σε 20 λεπτά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διακόμισε τον 7χρονο βαριά τραυματισμένο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το αγγελούδι όμως δεν τα κατάφεραν και ο 7χρονος έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αγόρι είχε χτυπηθεί στο θώρακα και στο κεφάλι και όταν έφτασε στο νοσοκομείο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
enikos.gr

Read more...

Έκθεση "κόλαφος" για την Χρυσή Αυγή

Έκθεση κόλαφος για την Χρυσή Αυγή
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, λόγω της αύξησης των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα, που έχουν στόχο κυρίως μετανάστες.
Σε έκθεσή του ο Νιλς Μούιζνιεκς, καλεί τις ελληνικές αρχές να επιβάλλουν κυρώσεις και να περιορίσουν τις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις τέτοιων εγκλημάτων, αλλά και τις αντίστοιχες δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, «περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται»., όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο επίτροπος επισημαίνει ότι αρκετές από τις καταγεγραμμένες ρατσιστικές επιθέσεις «έχουν συνδεθεί με μέλη ή υποστηρικτές, περιλαμβανομένων και βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
Επίσης, εκφράζει την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά, καθώς και για τη «χρησιμοποίηση της πρακτικής του «εθνοτικού προφίλ» από την ελληνική αστυνομία».

Διαβάστε εδώ την έκθεση
enikos.gr

Read more...

Οι Τουρκοκύπριοι διεκδικούν τον χρυσό της Κύπρου...



Οι πηγές του κοινού κράτους, που ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού, 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς» που δημιούργησαν το κοινό εκείνο κράτος, αναφέρει ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους.
Όπως μεταδίδεται στα...
κατεχόμενα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τουρκοκυπριακό λαό, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, μονομερώς δεν μπορεί να πουληθεί, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον. Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ίσα συνεταιριστικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού, θα παραβιάζει την πιθανότητα εξεύρεσης συμφωνίας και θα προκαλέσει ως αποτέλεσμα το μέλλον του νησιού να υποθηκευθεί».

Κατά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του κυπριακού προβλήματος, προστίθεται, η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να υποθηκεύσει το μέλλον του κράτους που θα ιδρυθεί ως αποτέλεσμα μιας πιθανής συμφωνίας και σε αυτές τις διεργασίες (η τουρκοκυπριακή πλευρά) θα εναντιωθεί και θα τις δυσκολέψει.

«Προς όφελος και της κρίσης στην νότια Κύπρο, ως τουρκοκυπριακή πλευρά είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία της νοοτροπίας του win – win (kazan – kazan)». Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση για συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά, την οποία καλούν να μην προχωρήσει σε βήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά τη νέα διαδικασία των συνομιλιών πριν καν ξεκινήσει και θα διευρύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο «λαών».

Μανώλης Καλατζής 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.


Read more...

Γερμανία: "Εκδικητική η κλήτευση πρώην στελεχών της Siemens"

Γερμανία: Εκδικητική η κλήτευση πρώην στελεχών της Siemens
«Πολιτικώς υποκινούμενη» και από δικαστική άποψη «σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη», χαρακτηρίζει την διαδικασία κλήτευσης πρώην στελεχών της εταιρείας Siemens, προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Αθήνα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», σε σχόλιο υπό τον τίτλο «Ελληνική φάρσα».
Ανάλογα τοποθετείται και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία κάνει λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών, για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών».
«Η Ελλάδα αποτέλεσε αναμφίβολα το επίκεντρο του συστήματος των ‘μαύρων ταμείων' της Siemens. Κατά τις μακροχρόνιες, ωστόσο, ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσωπική εμπλοκή του Χάινριχ Φον Πίρερ (Προέδρου τότε του ΔΣ της εταιρείας) σε περιστατικά διαφθοράς», αναφέρει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, ο οποίος καλύπτει θέματα της γερμανικής εταιρείας από το 2008 και υποστηρίζει ότι η κατηγορία περί δωροδοκίας δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά «στην αντιγερμανική διάθεση που επικρατεί στην Ελλάδα». Προσθέτει χαρακτηριστικά ότι στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ότι ο Φον Πίρερ είναι στενός φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ.
Στο δημοσίευμα της FAZ επισημαίνεται ότι τόσο ο Φον Πίρερ, όσο και ο τότε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Χάιντς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ, και ο διευθύνων σύμβουλος, Τόμας Γκάσβιντ, θα πρέπει να προσέξουν να μην ξανανοίξει η παλιά ιστορία που θεωρούν ότι έχουν ξεπεράσει.
«Οι Έλληνες εισαγγελείς θέλουν να ακούσουν τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες ότι την δεκαετία του '90 η Siemens δωροδόκησε μάνατζερ και πολιτικούς στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει τα έργα του εκσυγχρονισμού του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και ενός συστήματος περιφρούρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει ότι «όπως λέγεται, θα πρόκειται αρχικά για ακροάσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν με δικηγόρους οι οποίοι θα κληθούν στην Αθήνα», ενώ «εξίσου πιθανή είναι η διενέργεια ανάκρισης, σε συνέχεια της νομικής συνδρομής της Γερμανίας».
Ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι τον Αύγουστο του 2012 επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και της εταιρείας, ωστόσο η συμφωνία αφορούσε μόνο την επιχείρηση και όχι τα πιθανώς εμπλεκόμενα στελέχη της, ενώ στην Γερμανία η υπόθεση έκλεισε με την επιβολή προστίμων.
Αναφέρει μάλιστα ότι το πρώην στέλεχος της Siemens, Φόλκερ Γιουνγκ, ανταποκρίθηκε το 2009 σε κλήση για ανάκριση στην Αθήνα και επί ενάμιση χρόνο δεν του επιτρεπόταν η έξοδος από την χώρα. «Παρόλα αυτά κατόρθωσε να επιστρέψει στην Γερμανία. Έκτοτε αναζητείται με ένταλμα σύλληψης, για αυτό και έχει αυξηθεί η νευρικότητα μεταξύ των πρώην στελεχών», τονίζεται στο δημοσίευμα και υπογραμμίζεται ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν διωχθεί οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση».
enikos.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Οι στόχοι της Β. Κορέας στις ΗΠΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Οι στόχοι της Β. Κορέας στις ΗΠΑ
Παρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατο η Βόρεια Κορέα να επιτεθεί με πυρηνικά στις ΗΠΑ, με ένα βίντεο που προβλήθηκε σε δελτίο ειδήσεων της Β. Κορέας, παρουσιάζονται οι πιθανοί της στόχοι.
Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, Η Βόρειος Κορέα, πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει με πυρηνικά την Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες, το Κολοράντο και την Χαβάη.
Το βίντεο προβλήθηκε στις 13 Απριλίου.
enikos.gr

Read more...

"Φούρνοι" στα σούπερ μάρκετ

Φούρνοι στα σούπερ μάρκετ
Το φούρνισμα αρτοσκευασμάτων μέσα στα σούπερ μάρκετ χωρίς τους πρότερους περιορισμούς, επιτρέπει διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο παρουσιάστηκε  στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «δεν θέλουμε να θίξουμε τους αρτοποιούς και δεν πιστεύουμε πως ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάποιον λόγο να πηγαίνει να παίρνει προψημένο ψωμί, την ώρα που μπορεί να πάρει φρέσκο από τον φούρνο της γειτονιάς του. Υπάρχουν συνήθειες ζωής- ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην πολεμάμε με φαντάσματα».
Από την άλλη ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης, διευκρίνισε πως η απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς υπήρξε «μία από τις απαιτήσεις της τρόικας» και πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
«Η Βουλή όμως είναι κυρίαρχη και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει βελτιώσεις. Το ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι που να εξυπηρετεί και το εμπόριο και τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
«Σε τι εξυπηρετεί την αντιμετώπιση της κρίσης η ρύθμιση αυτή, πέραν του να ευνοηθούν τα σούπερ μάρκετ;», ρώτησε τον υπουργό ο Θ. Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Κ. Γιοβανόπουλος από τους Ανεξαρτητους Έλληνες κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δίνει προψημένο ψωμί στον κόσμο που έχει φτωχοποιηθεί». «Τι θα γίνουν τα στάρια των Ελλήνων αγροτών;», αναρωτήθηκε ο Στάθης Μπούκουρας της Χρυσής Αυγής ενώ και η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ παρατήρησε πως η ρύθμιση «βάζει ταφόπλακα στην αρτοποιία και νομίζω πως πρέπει να αποσυρθεί».
Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος παρατήρησε πως «όπως ήταν ίσως λάθος οι απαγορεύσεις του παρελθόντος, έτσι λάθος θα είναι και η πλήρης απελευθέρωση της διαδικασίας όπου ο καθένας μπορεί να παράγει όπως θέλει, όπου θέλει, όσο θέλει- και να πουλάει».
Αντιθέτως, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, χαρακτήρισε «τουλάχιστον υπερβολικές» τις αντιδράσεις των αρτοποιών και, παρότι αναγνώρισε πως θα υπάρξει πρόβλημα γι' αυτούς από τον ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ, «σε κάθε περίπτωση, ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή».
enikos.gr

Read more...

H Tουρκία προκαλεί: Η Ελλάδα θα πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα...



Η τουρκική εφημερίδα Turkiye κυκλοφορεί με τον τίτλο Aντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις, η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα.
Συγκεκριμένα, γράφει ότι η Ελλάδα που επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις για να...
αυξήσει τα έσοδά της, ξεκίνησε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση λιμένων και μαρίνων.

Το ΚΚΕ -γράφει- αντιδρά έντονα στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι σε περίπτωση που δεν αντιταχθεί ο λαός, η κυβέρνηση θα πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα. Σημειώνεται επίσης ότι ενώ συνεχίζονται οι επικρίσεις, η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 23 μικρών λιμένων και μαρίνων.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Haberturk με τον τίτλο «Θα πουλήσουν ακόμα και τη θάλασσα».

Η Aksam έχει τον τίτλο «Εξοργισμένοι οι Ελληνες Κομμουνιστές. Αν το επιτρέψουμε θα πουλήσουν ακόμα και τη θάλασσα», ενώ η Yeni Safak γράφει «Φεύγουν τα λιμάνια και οι μαρίνες του γείτονα».

Στο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα στη Milliyet με τίτλο «Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα». Στην ανταπόκριση γράφει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση λιμένων και μαρίνων, εξόργισε την αντιπολίτευση. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην αντίδραση του ΚΚΕ . Επίσης απαριθμεί τα λιμάνια και τις μαρίνες που θα ιδιωτικοποιηθούν αστραπιαία.
iefimerida.gr


Read more...

Η «ΘΥΡΑ 7» βγήκε μπροστά και γίνεται ασπίδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...





Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η "Θύρα 7" καταδικάζοντας τις αποδοκιμασίες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Γεμίσαμε ξερόλες... Οι μπαχαλάκηδες μακριά από τον Ολυμπιακό", αναφέρει μεταξύ άλλων. Διαβάστε αναλυτικά μια αιχμηρή ανακοίνωση.


"Μετά τα γεγονότα της... Κυριακής που έλαβαν χώρα στο γήπεδό μας και κατόπιν συναντήσεως όλων των συνδέσμων της Θύρας 7 οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Σε κανέναν δεν άρεσε η φετινή εικόνα της ομάδας μας και πολύ περισσότερο στα ντέρμπι. Άλλωστε, αν εξαιρέσουμε κάποια παιχνίδια της Ευρώπης στα οποία οι ποδοσφαιριστές μας είχαν ατομικό κίνητρο, θέαμα δεν έχουμε δει. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται, παίχτες καλοπληρωμένοι (σε δύσκολους καιρούς) με συνεπή διοίκηση και ένα λαό πιστό πάντα δίπλα τους, αλλά και οπαδοί, που αν και έχουν μεγαλώσει με επιτυχίες (γήπεδο, τίτλοι, διοίκηση), φαίνεται τίποτα να μην τους ικανοποιεί, που ενώ τα έχουν όλα τους φταίνε όλα.

Εντούτοις δεν θα ακυρώσουμε κανένα πρωτάθλημα, δε θα το απαξιώσουμε, όπως κάνουν οι εχθροί μας.

Το ίδιο και με το κύπελλο. Ούτε το πετάμε, ούτε το χαρίζουμε. Το θέλουμε και ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ.

Καλό είναι να συνέλθουν όλοι.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι σαφές ότι έχουν γίνει λάθη και επιλογές που δεν βγαίνουν. Όμως η χρονιά δεν έχει τελειώσει και απολογισμό θα κάνουμε το καλοκαίρι. Τότε η διοίκηση θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας, όπως, άλλωστε, επανειλημμένα μας έχει υποσχεθεί, και πιστεύουμε ότι θα το κάνει.

Όσον αφορά στα προσβλητικά συνθήματα που ακούστηκαν, ξεκαθαρίζουμε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται πίσω από τον λαό του Ολυμπιακού ή να οικειοποιείται –μέσω του πληκτρολογίου- το όνομα της Θύρας 7 για να κάνει ζημιά ή να παρασύρει ηθελημένα κάποιους πικραμένους, από το θέαμα, οπαδούς μας.

Οι «μπαχαλάκηδες» μπορούν να εκτονωθούν αλλού, μακριά από τη Θύρα 7.

Εμείς πάντοτε θα είμαστε «ασπίδα» για την ομάδα ,για τον προπονητή και για τον πρόεδρο, μέχρι να νοιώσουμε ότι κάποιος ή κάποιοι βλάπτουν την ομάδα μας. Τα παράπονά μας έχουμε τον τρόπο να τα εκφράσουμε στον πρόεδρο, στις καθιερωμένες συναντήσεις μας, όπως κάναμε, κάνουμε και θα συνεχίσουμε πάντα να κάνουμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού μας.

Αν θέλουμε να πούμε κάτι, το λέμε με ευθύτητα και Ολυμπιακά, όχι πίσω από το πλήθος.

Μήπως τελικά κάποιοι ενοχλούνται που ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια; Μήπως θέλουν να χωριστούμε όπως συμβαίνει στις άλλες ομάδες και να μαλώνουμε μεταξύ μας;

Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, εμείς ΔΕΝ θα τους επιτρέψουμε να σπείρουν τη διχόνοια στον Ολυμπιακό μας.

Είμαστε τυχεροί που την ώρα που οι άλλοι διαλύονται, εμείς είμαστε εύρωστοι και ήρεμοι. Αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτό, τότε να τους ενημερώσουμε ότι η «ΘΥΡΑ 7» δε δύναται να αναλάβει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ!

Για την ακρίβεια, αν δεν υπήρχε η στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε τον ερασιτέχνη θα μπορούσαμε να σώσουμε και να τον οδηγήσουμε από επιτυχία σε επιτυχία.

Αν σ’ αυτούς που με ευκολία βρίζουν και καταδικάζουν, δεν αρέσει ο τελευταίος Έλληνας επενδυτής που τυγχάνει να είναι και οπαδός του Θρύλου, ας φέρουν κάποιον Άραβα ή Ρώσο μεγιστάνα, απ’ αυτούς που πολλάκις έχουμε δει να έρχονται, έτοιμο να βάλει εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αν όχι, ας στηρίξουν την ομάδα και στα δύσκολα και στις στιγμές που έχει περισσότερο ανάγκη από πιστούς οπαδούς και όχι από ξερόλες που έχουν γεμίσει τις εξέδρες και το διαδίκτυο. ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔΟΥ.

Δεν ξέρουμε τι κάνουν οι άλλοι και πόσο αφήνουν την ομάδα στο έλεος του κάθε «μπαχαλάκια» (και δεν το λέμε τυχαία) η ΘΥΡΑ 7, όμως, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ακόμα και όταν τα χρόνια ήταν δύσκολα και οι καιροί φτιαγμένοι από πέτρα.

Δεν θα αφήσουμε τώρα, που είναι όλα καλά, που θριαμβεύουμε σε όλα τα σπορ, να σπείρουν την διχόνοια κάποιοι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΥΡΑ 7.

Ως εδώ και μη παρέκει! Όσοι δεν το καταλάβουν ούτε έξω από το γήπεδο δεν θα περνούν.

Υ.Γ. 1 Η Θύρα 7 χρωστά ευγνωμοσύνη στον πύρινο κόσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα του, αλλά και στον πρόεδρο του που με την άφιξή του τελείωσε αυτούς που ήθελαν να μας τελειώσουν και φέτος έχασαν την ευκαιρία τους για άλλη μία θλιβερή ευρωπαϊκή πορεία.

Υ.Γ. 2 Την Κυριακή όλη η Ερυθρόλευκη οικογένεια θα γιορτάσει ενωμένη το τέταρτο αστέρι και αφήνει τον κάθε πικραμένο να βράσει στο ζουμί της αποτυχίας του.

Υ.Γ. 3 Και επειδή φαίνεται ότι κάποιοι γουστάρουν Σαίξπηρ «η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας».

Υ.Γ. 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.

124 ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΥΡΑΣ 7".


Read more...

Κόβουν το ρεύμα στην Κύπρο...





Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο κινδυνεύουν να μείνουν τις επόμενες μέρες χιλιάδες Κύπριοι.

Σύμφωνα με ... την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν οι διακοπές στην παροχή αν δεν εξοφληθούν οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί που ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ η κρατική εταιρεία τηλεφωνίας έδωσε τελική προθεσμία ως τις 21 και 28 Απριλίου στους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.
   "Ελεύθερος Τύπος"


Read more...

Περίμενε τον πατέρα του, να τερματίσει!....





Θρήνος για τον 8χρονο Ρίτσαρντ, που σκοτώθηκε...
Δάκρυα αλλά και οργή προκαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως η ιστορία του 8χρονου Μάρτιν Ρίτσαρντ, ο οποίος περίμενε τον δρομέα μπαμπά του κοντά στο... νήμα του τερματισμού με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της δικής του ζωής από την φονική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης.
Πρόκειται για τον Μάρτιν Ρίτσαρντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την πρώτη από τις δύο φονικές εκρήξεις.

Ο μικρός Μάρτιν ζούσε το Ντόρτσεστερ, ένα προάστιο της Βοστόνης. Σύμφωνα με την Boston Globe ο οχτάχρονος είχε ξεφύγει από το πλήθος προκειμένου να τρέξει να αγκαλιάσει τον πατέρα του, δημοτικό σύμβουλο της περιοχής, τη στιγμή που εκείνος περνούσε τη γραμμή του τερματισμού. Όμως δεν έφτασε ποτέ στην αγκαλιά του μπαμπά του.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα πάντα με την Boston Globe, η μητέρα και η αδελφή του παιδιού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, με την αδελφή να έχει χάσει το ένα πόδι της από την έκρηξη, ενώ το τρίτο παιδί της οικογένειας είναι ελαφρά τραυματισμένο.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας, Μπιλ Ρίτσαρντ, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά άλλαξε η ζωή όλης της οικογένειας.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των άλλων μελών η κοινότητα το Ντόρτσεστερ με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για μια οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη. «Είναι σουρεαλιστικό, είναι τραγικό, είναι ακατανόητο. Όλοι σήμερα εδώ προσπαθούν να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον και να προσευχηθούν», δήλωσε η Αϊάνα Πρίσλεϊ, δημοτική σύμβουλος.
ethnos.gr


Read more...

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Ιράν



Περίπου 1.000 κτήρια κατέρρευσαν στο Μουσκίλ του Πακιστάν
Εκκενώθηκαν ουρανοξύστες σε Ντουμπάι και Μπαχρέιν...
Τουλάχιστον 40 είναι ήδη οι νεκροί στο Ιράν, όπως μεταδίδει αυτή την ώρα η κρατική τηλεόραση μετά το σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο ... σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν ακόμη και ουρανοξύστες στο Ντουμπάι και το Μπαχρέιν,ενώ περίπου 1.000 κτήρια κατέρρευσαν στο Μουσκίλ του Πακιστάν από τον σεισμό στο Ιράν


Read more...

TZAMI ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ...


...ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...
Αποφασισμένοι, καθώς φαίνεται, να καταργήσουν τη λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και να τον μετατρέψουν...
σε τζαμί, είναι οι γείτονες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουφτή Τραπεζούντας, Βεϊσέλ Τσακί “συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Αγία Σοφία για να ανοίξει τις πύλες της στους πιστούς μουσουλμάνους που θα προσευχηθούν”.

Παράλληλα, ο μουφτής επισήμανε πως η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ήδη, έχει ορίσει ιμάμηδες για το συγκεκριμένο χώρο, ενώ πρόσθεσε ότι “τις ώρες της προσευχής οι τοιχογραφίες και τα μωσαϊκά θα καλύπτονται με κουρτίνες”.

Δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας Βιθυνίας σε τζαμί, εκφράζεται η ανησυχία πως η επόμενη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας, ίσως, να είναι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Με εξέχουσα θέση, τόσο ανάμεσα στα μνημεία του Πόντου, όσο και ανάμεσα στα βυζαντινά μνημεία, ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα έχει ιστορία 750 χρόνων.

Χτίστηκε από τον Μανουήλ Α' 1238-1263, με πρότυπο την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες και μωσαϊκά, εξαιρετικά δείγματα τέχνης της εποχής του. Μετατράπηκε σε τζαμί και έτσι τα μωσαϊκά καλύφθηκαν με σουβά. Το 1960 η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε τη μετατροπή του τεμένους σε μουσείο.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/tzami.html

Read more...

Στο πλευρό του Μαρινάκη ο Νταϊφάς...





Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σταύρος Νταϊφάς, τάχθηκε στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη με αφορμή όσα έγιναν στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, επέστησε την...προσοχή σε όσους φίλους του Ολυμπιακού δεν έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Σταύρου Νταϊφά:

"Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά εκείνων των οπαδών που εκφράστηκαν με υβριστικά συνθήματα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος γαλουχημένος στην οικογένεια του Ολυμπιακού, που δίνει πολλά χρήματα και πολλές ώρες εργασίας καταθέτοντας και την ψυχή του για να είναι η ομάδα στην ελίτ. Αντί ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης δέχεται ύβρεις σε μια εποχή που κολοσσοί διαλύονται.

Προσοχή στους φίλους Ολυμπιακούς που δεν έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει αν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης".

woop.gr


Read more...

Νέο Πολιτικό Γραφείο εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ...





Νέο 11μελές Πολιτικό Γραφείο εξέλεξε την Τρίτη η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Μέλη του Πολιτικού Γραφείου εκλέχθηκαν οι:... 
Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ήδη εκλεγμένος στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕ, που αναδείχθηκε από το 19ο Συνέδριου του κόμματος.
Κώστας Αβραμόπουλος
Δημήτρης Αρβανιτάκης
Δημήτρης Γόντικας
Τηλέμαχος Δημουλάς
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Γιώργος Μαρίνος
Ελένη Μπέλλου
Κώστας Παρασκευάς
Λουίζα Ράζου
Νίκος Σοφιανός

Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ, στη συνεδρίασή της, εξέλεξε πρόεδρό της, τη Χρύσα Κακουλίδου.


Read more...

Καταργούνται ακόμη 1.304 κενές οργανικές θέσεις ...




...μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ ... 
Ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε συνολικά 30 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την κατάργηση και διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους... ΟΤΑ α' και β' βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1. του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.



Όπως επισημαίνεται, επί των ανωτέρω 30 συνολικά αποφάσεων, το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 57%, αφού καταργούνται 1.034 κενές οργανικές θέσεις, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 43% καθότι διατηρούνται 966 θέσεις, κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.



Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.


Read more...