Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Όρισε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για την Τρίτη Το νέο ξέσπασμα της Ζωής για το Μαξίμου: Δεν περιποιεί τιμή για αυτούς που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ


Νέες βαριές κατηγορίες κατά του Μεγάρου Μαξίμου και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÈÅÓÌÙÍ ÊÁÉ ÄÉÁÖÁÍÅÉÁÓ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Η σκιά του Μαξίμου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απλώνεται βαριά πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου τον τελευταίο καιρό», και απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ευτελίζει τη Βουλή συνεδριάζοντας με μονοκομματική σύνθεση, αντιτείνοντας ότι η ίδια εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκάλεσε για την Τρίτη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς απόψε δεν υπήρξε απαρτία των μελών της.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης στο αίτημα προς την Προεδρία της Δημοκρατίας, να αποσταλούν στην Επιτροπή τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 6 Ιουλίου, αμέσως μετά το δημοψήφισμα.
Η παρουσία στη συνεδρίαση μόνο δύο βουλευτών από τους συνολικά 17 που είναι μέλη της Επιτροπής, της Ραχήλ Μακρή και του Γιάννη Σταθά -και οι δύο εκπρόσωποι του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ,«Λαϊκή Ενότητα»-, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που τόνισε ότι «δεν περιποιεί τιμή για όλους εκείνους που θέλουν να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής.
Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι δεν έχουν βάσει τα όσα επικαλείται για λόγους αντιπερισπασμού, όπως είπε, στην επιστολή του, αρνούμενος να αποστείλει τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ υποστήριξε ότι έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και στη Βουλή των δύο ημερών το 2012.
Παράλληλα, έκανε λόγο για εσκεμμένη απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας προσωπικά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά και χαρακτηρίζοντας «ψευδεπίγραφη» και «κατάπτυστη» την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, με την οποία τής καταλόγιζαν «μικροκομματική σκοπιμότητα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται. Είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πω σε όσους επιχειρούν να καταργήσουν τη Βουλή, ότι η Βουλή λειτουργεί, δεν αυτοκαταργείται. Είναι λυπηρό να επιχειρούν να αποτραπεί η συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν περιποιεί τιμή για αυτούς που θέλουν να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του και οι οποίοι θα αναλάβουν όμως και την ευθύνη αυτή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι «η Κ.Ο. του ΣΥΡΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος», η πρόεδρος της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να μην προσπαθούν να συρρικνώσουν τις δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες. Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή του τόπου. Μόνο θλίψη προκαλούν όσοι προσποιούμενοι τον Σύριζα, επιχειρούν να ματαιώσουν δύο τόσο σημαντικές συνεδριάσεις».
Η Ραχήλ Μακρή, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα ακόμα ατόπημα από αυτούς που έχουν αυτοκαταργήσει τον εαυτό τους ως μέλη της Επιτροπής, ενώ τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές που υποστηρίζουν ότι η Βουλή έκλεισε οφείλουν να επιστρέψουν το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης. Ο Γιάννης Σταθάς μίλησε για λειτουργία Βουλής με διαδικασίες fast track, και τόνισε ότι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί δίνει άλλοθι και τροφή και γιγαντώνουν αυτούς που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στο πλαίσιο της εντολής «Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με τον Λαφαζάνη


«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με τον Λαφαζάνη
Τσίπρας και Λαφαζάνης σε πρόσφατο στιγμιότυπο στη Βουλή   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Άμεσα ξεκίνησε τις επαφές του στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μαξίμου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π.Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίο να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού»...


ευρύτερο «προοδευτικό», όπως σημειώνει, χώρο.
Αναγκαία κρίνει την ανασύνταξη των δυνάμεων του «Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ζητεί να υπάρξουν άμεσα συγκλίσεις στον ...
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου, πρέπει να είναι η αρχή που θα σηματοδοτήσει ανασυγκρότηση του χώρου, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τέως Πρωθυπουργός, κρίνει ότι τώρα είναι η ώρα των συνεργασιών, της σύνθεσης, όπως και της ανανέωσης, της ρήξης με παλιές αντιλήψεις και καλεί όλους «σε μια νέα συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα».
«Είναι επιτέλους η ώρα να γίνει κοινός τόπος για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ότι η πατρίδα είναι πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές επιδιώξεις», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάνει λόγο για τρεις προκλήσεις: «Πρώτον, η ανάγκη να υπηρετήσουμε την πατρίδα, όπως κάναμε σε κάθε κάλεσμα, και να αθροίσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, να καλλιεργήσουμε διαύλους συνεννόησης, να πολλαπλασιάσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Δεύτερον, η ανάγκη καθαρών θέσεων, διακριτών, που να οριοθετούν την διαφορετικότητά μας από τη συντήρηση και να αναδεικνύουν την ανάγκη προοδευτικού προσήμου στην πορεία της χώρας. Δεν συνεργαζόμαστε με δυνάμεις της "δεξιάς". Συγκρουόμαστε με αντιλήψεις πελατειακής διαχείρισης του κράτους, είτε αυτές προέρχονται από τη "δεξιά", είτε από τη "δογματική και παραδοσιακή αριστερά". Τρίτον, η ανάγκη να εκφραστούν και αύριο να συμμετέχουν ενεργά οι προοδευτικοί πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία και στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα, στην ανασύνταξη του χώρου μας αλλά και της χώρας μας.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι θα αισθανθεί πραγματική δικαίωση όταν η Ελλάδα σταθεί ισχυρά στα δικά της πόδια, και όχι τώρα που, όπως σημειώνει, πολλοί λένε ότι «με το τρίτο μνημόνιο δικαιώνονται οι επιλογές του 2010».
«Εμείς πράξαμε το αναγκαίο, πράξαμε το αυτονόητο, σηκώσαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν και το κάναμε για την πατρίδα», προσθέτει.
Παράλληλα, καταλογίζει σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρέτησαν τη λογική του διαχωρισμού των Ελλήνων σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, με σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας.
«Δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού θα έρθει - εάν γίνουν οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές. Όταν όλοι θα κατανοήσουν ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίθετο. Όσοι καλλιέργησαν έναν ακήρυχτο εμφύλιο, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό, έκαναν έγκλημα», εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου...

naftemporiki

Read more...

Συνεδριάζει για πρώτη φορά η «επιτροπή Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό...


Στόχος τους να αναζητηθούν ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και να υπάρξουν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις...
Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει για...
πρώτη φορά η επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τη χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων.



Οι προτάσεις θα συνιστούν τη νέα «εθνική» μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που δεν επιβάλλεται από τους δανειστές αλλά από την ανάγκη βιωσιμότητας του συστήματος. 

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναζητηθούν ισοδύναμα προκειμένου να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και να μην αποφασιστούν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Το νέο σύστημα - όπως αναφέρει ο υπουργός - θα πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και να εξασφαλίζει κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, μέσω ομοιόμορφων και γενικών κανόνων εφαρμογής.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι:
1. Άννα Λιγωμένου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρος
2. Βασίλης Ανδρουλάκης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
3. Διονύσιος Γράβαρης, Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής
4. Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας
5. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας
6. Σταυρούλα Κτιστάκη, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
7. Φρόλη Κουσκουνά, Πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής
8. Σπύρος Μαρκάτης, Δικαστής Συμβουλίου της Επικρατείας
9. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα
10. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
11. Αθηνά Πετρόγλου, Δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα
12. Άγγελος Στεργίου, Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας...

protothema

Read more...

Θα τους δει όλους ο Λαφαζάνης: Από αρχηγούς κομμάτων μέχρι κτηνοτρόφους...



Από αρχηγούς κομμάτων μέχρι... κτηνοτρόφους θα συναντήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προκειμένου να εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής.
Οπως προκύπτει από τον ...
σχεδιασμό που έχει κάνει η «Λαϊκή Ενότητα» έχει υπάρξει πλήρης τροφοδοσία του Π. Λαφαζάνη με ραντεβού: Από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Φώφη Γεννηματά, μέχρι συνδικαλιστικούς φορείς, συλλόγους κτηνοτρόφων και συνταξιούχων, και Ομοσπονδίες Αρτοποιών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μέχρι και την Τετάρτη.
  • Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων
  • Ώρα: 19:15 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του «Το Ποτάμι», κο. Σταύρο Θεοδωράκη
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων
  • Ώρα: 15:30 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κο. Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων
1η ΕΝΟΤΗΤΑ- Φορείς-Ιδιωτικοποιήσεις
  • Ώρα: 10:30-12:00 Αίθουσα Βουλής 151: Συνάντηση με εκπροσώπους των ΓΕΝΟΠ, ΟΜΥΛΕ, ΟΣΥΠΑ, ΠΟΣ, ΟΜ ΕΥΔΑΠ, Επιτροπή Ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, Επιτροπή Αγώνα Αεροδρομίου Ελληνικού
2η ΕΝΟΤΗΤΑ- Εργασιακά-Ασφαλιστικά
  • Ώρα: 13:30-15:00 Αίθουσα Βουλής 151: Συνάντηση με εκπροσώπους των ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σύλλογος Μισθωτών Μηχανικών, ΠΟΘΑ.
3η ΕΝΟΤΗΤΑ- Σύλλογοι και Ομοσπονδίες Συνταξιούχων
  • Ώρα 18:00-19:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους των Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, Πανελλήνιος Σύλλογος Κτηνοτρόφων
4η ΕΝΟΤΗΤΑ- ΓΣΒΕΕ
  • Ώρα: 19:00-20:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΒΕΕ
  • Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
Συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων
  • Ώρα: 18:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα. Φώφη Γεννηματά
  • Ώρα: 19:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων
  • Ώρα: 10:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδία Αρτοποιών
  • Ώρα: 10:30 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγου Πρακτορείων ΟΠΑΠ
  • Ώρα: 11:00 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών
  • Ώρα: 11:30 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΣΑΜΕΑ
  • Ώρα: 13:30 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ και του Συντονιστικού Κοινοτήτων Περιοχών Αττικής
  • Ώρα: 14:30 Αίθουσα Βουλής 242: Συνάντηση με εκπροσώπους Κοινωνικών Ιατρείων Αττικής

Read more...

Κραχ στο Χρηματιστήριο με απώλειες 11%...


«Βυθίστηκε» η χρηματιστηριακή αγορά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2012, καθώς εντάθηκαν οι πιέσεις στις τιμές των μετοχών εν μέσω των κλυδωνισμών στις διεθνείς αγορές και της αβεβαιότητας που προκαλούν οι... πρόωρες εκλογές.

Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων υποχώρησε κατά 20%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 568,38 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 10,54% (νωρίτερα η πτώση έφτανε το 11%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,05 εκατ. ευρώ.

Το ευρώ


Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σήμερα στα κατώτερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών (1,1714), καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν θα αυξήσει τα επιτόκια της τον επόμενο μήνα, εξαιτίας της χρηματιστηριακής αναταραχής.

Έτσι, νωρίς το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,649 δολ. από το επίπεδο των 1,1362 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόκρης.

Οι επενδυτές εκτιμούν, πλέον, ότι οι πιθανότητες για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έχουν υποχωρήσει στο 20% από 50% που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,71%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,55% να διαμορφωθεί στο 9,16%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή.

Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους παρέμεινε στο 0,16%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 0,091, στο εξάμηνο αυξήθηκε στο 0,041% από 0,040%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο -0,032%, τέλος στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,094%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1497 δολ.

Read more...

Τσίπρας: Θέλουμε καθαρή εντολή τετραετίας ...



 Όχι σε εμφύλιο της Αριστεράς...
Στον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, την οργανωτική προετοιμασία εν όψει των εκλογών και στο πολιτικό πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα, απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο...
εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, ανεφερε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τςίπρας επισήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε εμφύλιο της Αριστεράς, αλλά "θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ". 

Επίσης, σημείωσε: "Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για το σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια". 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στον πολιτικό στόχο, είπε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει, αν "σωστά παλέψαμε στην σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες". 

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας ότι ο ελληνικός λαός θα κριθεί να κρίνει "αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μαζική οικονομική καταστροφή, αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και, εν τέλει, ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους".

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή του εισήγηση στο διευρυμένο όργανο της ΠΓ, ο Αλέξης Τσίπρας σκιαγράφησε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησής μας με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα

Read more...

Χρυσογόνος: Παραμένω στο κόμμα...


Κ. Χρυσογόνος: Κάνουμε εκλογές επειδή διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ...με το οποίο εκλέχτηκα.
Αιχμές κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου...
«Είναι δεδομένο ότι παραμένω στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κ. Χρυσόγονος, επισημαίνοντας ότι, αν επρόκειτο να αλλάξει κόμμα, θα...
είχε παραιτηθεί από την έδρα του.

 «Θα το έκανα και για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και διότι έχουμε υπογράψει όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις σχετικές γραπτές διαβεβαιώσεις, τις οποίες δεν τήρησε κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς»... ανέφερε ότι «και εγώ μπορώ να δηλώσω ότι η Ευρώπη είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι εγώ. Το ευρωκοινοβούλιο είναι οι 751».

Αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές σημείωσε πως «κάνουμε εκλογές, ακριβώς διότι διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν είχε διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή εάν οι διαφωνούντες είχαν παραδώσει τις έδρες τους, δεν θα υπήρχε θέμα εκλογών... Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να λυθεί αυτό. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που είναι χρεωμένοι από τον ελληνικό λαό και την ιστορία για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία».
Εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ψήφισε την ίδια πολιτική» λέγοντας πως «η νέα συμφωνία έχει διαφορετικά συστατικά, πολλά από τα οποία βεβαίως είναι οδυνηρά... Έχει όμως και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι τα ίδια, όπως για παράδειγμα το ότι αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι από το αγγλικό. Αυτά τα κόμματα έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Ιανουαρίου για την ευθύνη που έχουν ότι η χώρα οδηγήθηκε στη χρεοκοπία... Το να επιστρέψουμε σε συνεργασίες με τις πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος, θα ήταν σαν να ταυτιζόμαστε μαζί τους».
Δεν απέκλεισε όμως συνεργασία μετά τις εκλογές εφόσον το αποτέλεσμα της κάλπης είναι παρόμοιο λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Εκεί θα υπάρχει, ενδεχομένως, μια υπονοούμενη λαϊκή επιταγή για συνεργασία, έστω και ετερόκλητων και ετερογενών πολιτικών δυνάμεων... Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές μετά. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές Ιανουάριο, Σεπτέμβριο και μετά τον Νοέμβριο... Θα έχουμε χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Read more...

Παραιτείται ο Τ. Κορωνάκης...


Παραιτήθηκε από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κορωνάκης
Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε πριν από λίγο ο Τάσος Κορωνάκης ενώπιον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου υπενθύμισε...
σύμφωνα με πληροφορίες, την διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος. Σημείωσε ότι αυτό μετά την πρωτοφανή μάχη που δόθηκε στην διαπραγμάτευση και την επτάμηνη διακυβέρνηση απαιτείτο μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια. 

Επέμεινε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κομβικό ρόλο έπρεπε να παίξει η δημοκρατία, η εσωκομματική συζήτηση και η ζύμωση με την κοινωνία, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της «γραμμής» του κόμματος ελέω του εκβιασμού που δέχτηκε η κυβέρνηση. Έβαλε όμως και κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, ενώ έψεξε και το περιεχόμενο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, αφού δημιουργεί -όπως φέρεται να είπε- την αίσθηση μιας στρατηγικής ήττας της Αριστεράς αφού επιχειρείται η ωραιοποίησή του μνημονίου χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν όμως και για την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι φέρθηκαν σαν να ήταν έτοιμοι από καιρό για την σύγκρουση, καθώς και για το ότι τα στελέχη της άλλοτε τάσης του κόμματος χρησιμοποίησαν ανέξοδη ρητορεία για το εθνικό νόμισμα. 

Ο Τάσος Κορωνάκης θα παραμείνει, όπως είπε, στο κόμμα προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπερασπιστούν το ήθος της Αριστεράς και να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Τάσος Κορωνάκης είχε δηλώσει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ως «γραμματέας της διάσπασης και των μνημονίων».

efsyn.gr

Read more...

Στέλιος Παππάς: Όταν ο Αλέξης με ρώτησε πότε θα αρχίσει να ζει πραγματικά...


Στέλιος Παππάς: Όταν ο Αλέξης με ρώτησε πότε θα αρχίσει να ζει πραγματικά«Ο στόχος είναι διπλός και παραμένει απαράλλακτος: να κυβερνήσουμε την Ελλάδα και να αλλάξουμε την Ευρώπη και την νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή της», δηλώνει ο συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην... ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", με τίτλο «η μόνη δυνατότητα να κερδίσουμε την κρίση είναι η εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα».
 
«Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η μόνη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση, αν υπάρχει, είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Τώρα το ξέρει και η Ευρώπη, η οποία προσπάθησε, με κάθε τρόπο, να σαμποτάρει αυτή την κυβέρνηση. Εμείς απαντήσαμε με το δημοψήφισμα και πετύχαμε μια συμφωνία η οποία μας δίνει χρήματα για να μπορέσει να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία και στην συζήτηση για το χρέος», τονίζει ο κύριος Παππάς.
 
Ο συντονιστής του τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς σχετικά με το «αν πρόκειται για καλή ή κακή συμφωνία», απαντά: «είναι μια συμφωνία καλύτερη από τις προηγούμενες, με μια αλλαγή στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, η οποία, από μόνη της, αξίζει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Μια συμφωνία με την οποία διατηρήσαμε μέρος από την δυνατότητα αυτόνομης λήψης αποφάσεων. Τους νόμους τους γράφουμε εμείς, δεν μας τους στέλνουν από τις Βρυξέλλες, σε αντίθεση με το παρελθόν».
 
Σχετικά με την σημερινή Ευρώπη, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «κανένα κράτος από μόνο του, και καμία αριστερά έχει την δύναμη να ελέγξει την ταχύτητα με την οποία κινείται η οικονομία και η σύγχρονη συσσώρευση πλούτου. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια διαδικασία και μια δημοκρατική επανάσταση, για να αντιμετωπισθούν οι δυνάμεις αυτές. Κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, κατά κάποιο τρόπο μας βοήθησαν, στην φάση αυτή».
 
Ο κύριος Παππάς θεωρεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες για να βάλει πιο ισχυρές ρίζες στα ενδιάμεσα σώματα της κοινωνίας και στην τοπική αυτοδιοίκηση» και υπενθυμίζει ότι δεν διαθέτει ένα συνδικάτο που να βρίσκεται κοντά στο κόμμα.
 
Στην ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα «από ανθρώπινης άποψης, πως προσέγγισε ο Τσίπρας την εξουσία;», απαντά: «Την ημέρα των εκλογών με ρώτησε: "μα εγώ πότε θα αρχίσω να ζω πραγματικά; Και το απάντησα: " ποτέ, αγαπητέ Αλέξη". 



Aπέδειξε ότι έχει πολιτική διαίσθηση και ότι είναι ρεαλιστής. Η δημοτικότητά του αυξήθηκε, είναι ένας από τους πέντε γνωστότερους πολιτικούς στον κόσμο. Και, πάνω από όλα, από το 1944 μέχρι σήμερα ήταν ο πρώτος ηγέτης της ελληνικής αριστεράς ο οποίος είπε ότι δεν αρκούσε η αντιπολίτευση αλλά έπρεπε να κυβερνήσουμε. Και το πράττει, και σήμερα, με ταπεινότητα, παρά την αποφασιστικότητα».

Σε σχέση με την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, ο Στέλιος Παππάς υπογραμμίζει:«η έξοδος από το Ευρώ, όπως θα ήθελαν κάποιοι, θα σήμαινε γεωπολιτική απομόνωση. Και την φορά εκείνη που η χώρα έπραξε κάτι τέτοιο, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βυθίστηκε στον εμφύλιο. Δεν προσθέτω τίποτ' άλλο».

Read more...

Καμμένος: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου...


Καμμένος: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 20 ΣεπτεμβρίουΟι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, τόνισε μήνυμά του ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Πάνος Καμμένος.

Zητούμενο είναι...
να πάμε με μια κυβέρνηση της οποία εγγυόμαστε την σταθερότητα. Η ψήφος στα κόμματα του χθες είναι μια χαμένη ψηφος, είπε.
Το θέμα της εθνικής άμυνας, και της σύνδεσης μας με τον ελληνισμό είναι οι εγγυήσεις που οι ΑΝΕΛ δίνουμε για το αύριο δήλω σε ο κ. Καμμένος.

Read more...

Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα συγκρότησε ο Μεϊμαράκης...



Ποιοι θα μετέχουν...
Τη συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι...
η πρώτη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Συγγρού.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ίδιος ο Μεϊμαράκης και μέλη της ειναι οι εξής:

 Αγοραστός Κωνσταντίνος, Αντωνίου Μαρία, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βλάχος Γεώργιος, Βορίδης Μάκης, Βούλτεψη Σοφία, Βρούτσης Γιάννης, Γεωργιάδης Άδωνις, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Δακής Γεώργιος, Δασκαλάκης Μενέλαος, Δένδιας Νικόλαος, Ιωαννίδης Αθανάσιος, Κακλαμάνης Νικήτας, Καλαφάτης Σταύρος, Καλογερόπουλος Δημήτριος, Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Καρακόλη Μάγδα, Κεδίκογλου Σίμος, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ, Κουμουτσάκος Γεώργιος, Μακρή - Θεοδώρου Ελένη, Μητσοτάκης Κυριάκος, Μπακογιάννη Θεοδώρα, Μπούρας Αθανάσιος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παπαμιμίκος Ανδρέας, Πατούλης Γεώργιος, Πλακιωτάκης Ιωάννης, Σταϊκούρας Χρήστος, Σταμάτης Δημήτριος, Σταυράκογλου Σταύρος, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Τασούλας Κωνσταντίνος, Ταυρής Φίλιππος, Τσιμάρας Κωνσταντίνος και Χατζηδάκης Κωστής.

Read more...

Ενεργοποιείται ξανά η Κάρτα Αλληλεγγύης...



Ενεργοποιείται για δεύτερη φορά, όπως ήταν προγραμματισμένο, σήμερα, Δευτέρα, η Κάρτα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου. Ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά εννέα μήνες. 
Υπενθυμίζεται, ότι...
η Κάρτα Αλληλεγγύης εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα που έχει τη μορφή πιστωτικής, είναι ονομαστική και λειτουργεί με την τεχνολογία «chip & pin». Ήδη, έχει διατεθεί μέσω ΚΕΠ σε 145.357 δικαιούχους. 

Ανάλογα με τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο, πιστώνεται κάθε μήνα με ποσό από 70 έως 220 ευρώ. Η χρήση της περιορίζεται στην αγορά τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία.

Read more...

Δημοσκόπηση στη "Bild": 28% ο Τσίπρας, 25% η ΝΔ...


Δημοσκόπηση στη Bild: 28% ο Τσίπρας, 25% η ΝΔ, 8% ο Λαφαζάνης
...8% ο Λαφαζάνης...
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα "Bild".
O παραιτηθείς Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μακριά από...
την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.

Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%.

Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.


protothema.gr

Read more...

Στο προεδρικό μέγαρο στις 13:00 Στα χέρια του Π.Λαφαζάνη περνά η διερευνητική εντολή


Στα χέρια του Π.Λαφαζάνη περνά η διερευνητική εντολή

Αθήνα
Στο προεδρικό μέγαρο θα μεταβεί στις 13:00 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την τρίτη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Λαφαζάνης, σκοπεύει να εξαντλήσει το χρόνο των τριών ημερών κάνοντας επαφές με κόμματα και κοινωνικούς φορείς.

Ήδη, την Κυριακή, εγκαινίασε τον κύκλο των συναντήσεών του με τον πρόεδρο του Σχεδίου Β, Αλέκο Αλαβάνο. Η συνάντηση είχε επιτυχή κατάληξη, καθώς οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν συμπόρευση για τη δημιουργία του αντιμνημονιακού μετώπου.

Νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, καθώς οι επαφές του, όπως ήταν αναμενόμενο, απέβησαν άκαρπες.

Ωστόσο, η ΝΔ άδραξε την ευκαιρία της άρνησης του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να εξαπολύσει βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτόν την προεκλογική περίοδο.



Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Με ποιόν θα κάνει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας;» Παρέδωσε ο Μεϊμαράκης, παραλαμβάνει ο Λαφαζάνης


Τη διερευνητική εντολή που ανέλαβε την Παρασκευή παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
meimarproedriko
«Έκανα χρήση της εντολής, γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, γιατί η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ώστε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει φιλικές συζητήσεις, αλλά θεσμικές. Το ξέρετε ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης προς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο στη συνάντηση που ειχαν στον Προεδρικό Μέγαρο. «Η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία, που θα μπορούσε να αποφευχθεί, με ευθύνη του κ.
Τσίπρα. Πιστεύω, ότι ακόμα και τώρα, μπορεί να γίνει συμφωνία. Ακόμη και τώρα, να καταλάβει ο πρωθυπουργός, ότι πρέπει να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Εσείς παίζετε καθοριστικό ρόλο. Θα ανταποκριθώ σε κάθε προσπάθεια, που γνωρίζω ότι κάνετε, για να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Έχουμε ακόμη χρόνο στη συνεδρίαση υπό την Προεδρία σας, για να
πρυτανεύσει η λογική της Εθνικής Συνεννόησης», προσέθεσε ο κ. Μεϊμαράκης, καταλήγοντας: «Οι πολίτες να γνωρίζουν, ότι ο Τσίπρας ξέρει, ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξουν μέτρα πιο επώδυνα λόγω των εκλογών. Λέει ο Τσίπρας, ότι θα είναι πρώτο κόμμα μετά τις εκλογές, αλλά με ποιον θα κάνει κυβέρνηση;».
Στο πλαίσιο της εντολής που είχε, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε κύκλο επαφών τόσο με τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου, που αποτελούν όχι μόνον δυνάμει συμμάχους αλλά, σε πρώτη φάση, δυνάμει «στόχους» της Ν.Δ. προς άγραν ψηφοφόρων, όσο και με δυνάμεις εκτός « ευρωπαϊκής λογικής» όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παν. Λαφαζάνη.
Κατέστησε, με αυτό τον τρόπο, σαφή μία σειρά από δεδομένα, ενόψει της εκλογικής μάχης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ότι η Ν.Δ. μπορεί να συνδιαλέγεται με το σύνολο, σχεδόν, του πολιτικού φάσματος (εκτός Χρ. Αυγής και των ΑΝΕΛ και ΚΚΕ που αρνήθηκαν), την ίδια ώρα που το Μαξίμου του κ. Τσίπρα διαμηνύει ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον, αναζητώντας τρόπους ακύρωσης των πολιτικών πρωτοβουλιών Τσίπρα, ακόμη και μέσω της συνάντησης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μεϊμαράκης επεδίωξε να παρουσιάσει εαυτόν και το κόμμα του ως κύριους και μοναδικούς
αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
Τέλος, απευθύνοντας πρόσκληση για συνάντηση προς τον κ. Τσίπρα και εισπράττοντας την άρνηση του τελευταίου, ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε ένα ισχυρό πολιτικό χαρτί για την εκλογική συνέχεια, όπου – πέραν της ανάδειξης των λαθών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του – θα επενδύσει και στη μετεκλογική προοπτική κάθε αποτελέσματος και στην ανάγκη να συγκροτηθεί κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τη στενωπό.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να επιμείνει στην ίδια γραμμή και κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, που πιθανότατα θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Το σενάριο συγκρότησης μίας οικουμενικής κυβέρνησης μοιάζει... με όνειρο θερινής νυκτός, ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να αξιοποιήσει και αυτό το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να καταδείξει την
αντίθεση μεταξύ της υπευθυνότητας που επιδεικνύει η Ν.Δ. και του, κατά τους γαλάζιους, τυχοδιωκτισμού του κ. Αλ. Τσίπρα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έρχονται τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ...


ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΜε στόχο να εισπραχθούν 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ ξεκινούν να ετοιμάζονται από τις 26 Αυγούστου οπότε λήγει και η παράταση της προθεσμίας για το Ε9 του 2015.
Τα...
εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του Taxisnet μετά τις εκλογές, το νωρίτερο δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου.

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, ενώ η εκκαθάριση του φόρου πρόκειται να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για την σωστή εκκαθάριση του φόρου είναι η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων ακινήτων Ε9.

Ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

«Οι υπολογισμοί μας είναι να βγει μέσα στον Σεπτέμβρη - αρχές Οκτώβρη ώστε να έχουμε πέντε δόσεις στον ΕΝΦΙΑ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση το 2015

Για φέτος λοιπόν θα ισχύσει η έκπτωση του 20% για τους κενούς μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και το κλείσιμο της Βουλής εντός της εβδομάδας, είναι πλέον πολύ δύσκολο να υπάρξουν παρεμβάσεις όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%

- Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 9.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ προστίθενται 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Η αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον παντρεμένο και τις 200.000 ευρώ για τον παντρεμένο με δύο παιδιά.

- Η επιφάνεια των κτισμάτων να μην ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Ποιοι απαλλάσσονται

- Το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 12.000 ευρώ.

- Πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία με ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%.

Read more...

Ο Βενιζέλος απαντά στον Παππά…


Εσείς κάνατε τις απάτες…

Τη δήλωση του Νίκου Παππά σχολίαζαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το θέμα της...
πολιτικής απάτης. 

Όπως σημείωναν: 

Ειδικός της πολιτικής απάτης είναι όποιος τη διαπράττει, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του και όχι οποίος την αποκαλύπτει. Ο κ. Βενιζέλος με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του από τις εκλογές του Ιανουαρίου έως το μνημόνιο Τσίπρα προειδοποίησε για το τι θα συμβεί και, δυστυχώς για τη χώρα, έγιναν όλα όπως είχε προειδοποιήσει. Η νέα προειδοποίηση είναι ότι με τις εκλογές ο λαός θα επιβάλλει λύσεις πολύ διαφορετικές από τις αλαζονικές προσδοκίες της ομάδας Τσίπρα. Η «αριστερή» παρένθεση κλείνει ως ιλαροτραγωδία...

Read more...

Ο Γιώργος χαιρετίζει την πρόσκληση της Φώφης...


Η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη, σημειώνει σε...
ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Χαιρετίζει την πρόσκληση που απηύθυνε νωρίτερα το μεσημέρι προς όλες τις δυνάμεις, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Στην ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ τονίζεται ότι η συνεννόηση και η συνεργασία δεν επιβάλλεται από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να βγει από την κρίση...

Read more...

Προετοιμάζει πολιτικό πραξικόπημα ο Ερντογάν…


"Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολιτικό πραξικόπημα" είπε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάνοντας έναν...
παραλληλισμό με τα τρία στρατιωτικά πραξικοπήματα που έχουν γίνει στην πρόσφατη ιστορία της Τουρκίας (το 1960, το 1971 και το 1980).

"Κανένας νόμος δεν τηρείται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία, η δημοκρατία έχει ανασταλεί, όπως και το Σύνταγμα" είπε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα και η οποία μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ερντογάν, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 13 χρόνια, έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές της 7ης Ιουνίου και υποχρεώθηκε να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Όμως ούτε το CHP (που έλαβε ποσοστό 25% στις εκλογές) ούτε το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP, 16,3% στις εκλογές) συμφώνησαν να συνεργαστούν με το ΑΚΡ.

Κατά το CHP ο Ερντογάν σκόπιμα φρόντισε να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, με την ελπίδα ότι το κόμμα του θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Το κόμμα του Κιλιντσάρογλου κατηγορεί τον πρόεδρο ότι παραβίασε το Σύνταγμα καθώς δεν του έδωσε την ευκαιρία να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

"Από τις 7 Ιουνίου, και το έθνος μας είναι μάρτυρας, δεν παραβιάσαμε ούτε το Σύνταγμα ούτε τους ισχύοντες νόμους" τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους...

Read more...