Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τα βρήκαν Μνημονιακοί κι Αντιμνημονιακοί και προστάτευσαν τους δικούς τους με τροπολογία της ντροπής


«Πράσινο φως» έδωσε η Βουλή με διακομματική συναίνεση, υιοθετώντας βουλευτική τροπολογία με την οποία ουσιαστικά δίνεται «άφεση αμαρτιών (μειώνονται κατά 9/10) στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε συνδυασμούς, επικεφαλής συνδυασμών και υποψήφιους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 για παραβάσεις του νόμου 3870/2010 που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι του 2010 επί υπουργίας Ραγκούση,  περί εκλογικών δαπανών.

Πρόκειται για τροπολογία επτά βουλευτών,  μεταξύ των οποίων και ορισμένων που είχαν...

...υπερψηφίσει το νόμο το 2010, από πέντε κόμματα, που ενσωματώθηκε ως άρθρο 22 στην κύρωση της από 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και ψηφίστηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στις 5/4 από τους βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛΛ.), Σ. Αναστασιάδη (Ν.Δ.), Ι. Δημαρά (ΑΝ.ΕΛΛ.), Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Μιχ. Ταμήλο (Ν.Δ.) και Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία, που έχει αναδρομική ισχύ, καθώς έχει εφαρμογή για τις τοπικές εκλογές του 2010, αφορά δεκάδες ή και εκατοντάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια, καθώς δεν πρόκειται μόνο για απλές παραβάσεις περί αφισοκόλλησης ούτε περί μη έγκαιρης υποβολής των οικονομικών στοιχείων των εκλογικών συνδυασμών, αλλά και για υπέρβαση των ορίων χρηματοδότησης ή των εκλογικών δαπανών.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για όλα φταίνε η Μέρκελ, ο Soros, οι Εβραίοι και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ξυπνάτε πρόβατα!

parapolitiki.com

Read more...

Εθνική Τράπεζα: Επαναγοράζει υβριδικούς τίτλους με discount 60%



Προαιρετική πρόταση επαναγοράς με discount υβριδικών τίτλων παλαιότερων εκδόσεων, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Διαβάστε τι περιλαμβάνει

Προαιρετική πρόταση επαναγοράς με discount υβριδικών τίτλων παλαιότερων εκδόσεων, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα απευθυνόμενη σε πελάτες της, θεσμικούς επενδυτές.
Πρόκειται για 5 σειρές τίτλων, τρεις σε ευρώ, μία σε δολάρια και μία σε λίρες Αγγλίας, που ευρωποιημένες αντιστοιχούν σε ονομαστική αξία 170 εκατ ευρώ.
Η Εθνική, που επιδιώκει σημαντική ενίσχυση των βασικών της κεφαλαίων από τη συγκεκριμένη πρόταση, θα αποπληρώσει τους τίτλους που θα της παραδοθούν στο 40% της ονομαστικής τους αξίας, δηλαδή με ένα discount της τάξεως του 60%.
Οι επενδυτές κάτοχοι των τίτλων των συγκεκριμένων 5 σειρών θα πρέπει μέχρι τις 22 Μαΐου να απαντήσουν στην Τράπεζα αν και πόσοι αποδέχονται την προαιρετική πρόταση.
Σε περίπτωση κατά την οποία αποδέχονταν όλοι οι επενδυτές την πρόταση της Εθνικής, η Τράπεζα θα κατέβαλε για την αποπληρωμή των τίτλων ποσό 68 εκατ. ευρώ, αλλά θα είχε κέρδος της τάξεως των 102 εκατ. ευρώ.
O στόχος της προαιρετικής πρότασης είναι η ενίσχυση των βασικών κεφαλαίων της κατηγορίας Core Tier I και δεν έχει σχέση με τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Με αφορμή τον αντιρατσιστικό νόμο Για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού προειδοποιεί το ΚΚΕ


«Στη βάση αντίστοιχων νόμων και της εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ» επισημαίνει το ΚΚΕ
«Στη βάση αντίστοιχων νόμων και της εξίσωσης φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ» επισημαίνει το ΚΚΕ  

Αθήνα
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής» τονίζει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το νομοσχέδιο «αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».
Το ΚΚΕ παρατηρεί ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης».
«Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ» αναφέρει.
«Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πράσινο φως στις πωλήσεις ακινήτων για εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο...


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επιτρέπεται η πώληση ακινήτων για την κάλυψη οφειλών στο Δημόσιο.

Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπει ότι...
οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορούν να πωλούν ακίνητα ακόμα κι αν το αντίτιμο είναι μικρότερο από το χρέος τους.

Ωστόσο, προϋπόθεση για την έκδοση βεβαίωσης οφειλής από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να προχωρήσει η μεταβίβαση του ακινήτου, είναι το υπόλοιπο της οφειλής να διασφαλίζεται από λοιπά περιουσιακά στοιχεία του φορολογούμενου ή από εγγυήσεις τρίτων.

Στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών διευκρινίζεται ακόμη ότι η βεβαίωση οφειλής θα δίδεται εφόσον δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι μη έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας για τον οφειλέτη...

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει αμέσως στη -φτηνή- Χαριλάου Τρικούπη ...



Είναι πλέον οριστικό. Λόγω της οικτρής οικονομικής του κατάστασης το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στα ιστορικά του γραφεία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη εγκαταλείποντας τα trenty και high teck γραφεία της οδού Ιπποκράτους το ενοίκιο των οποίων χρωστάει εδώ και πολλούς μήνες.

Στην...
αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία του φακέλου που αρνήθηκε να παραλάβει πριν λίγες ημέρες ο προκάτοχός του Γιώργος Παπανδρέου.

Σε αυτά θα περιλαμβάνεται αναλυτική έκθεση για τα οικονομικά του κινήματος, τα δάνεια, τα χρέη, οι τρέχουσες υποχρεώσεις και η ταμειακή κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του οργάνου ότι η μετακόμιση θα γίνει πολύ σύντομα καθώς στο 6όροφο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη που δεν είχε εγκαταλείψει ποτέ το ΠΑΣΟΚ το ενοίκιο είναι αυτή τη στιγμή εξαιρετικά χαμηλό, περί τις 4.000 ευρώ το μήνα, μετά τις μειώσεις που έχουν γίνει και υπάρχει συμβόλαιο έως το 2016.

Αντιθέτως για το κτίριο της Ιπποκράτους το συμβόλαιο όχι μόνο προέβλεπε αρχικό μίσθωμα περί τις 60.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν οφειλές πολλών μηνών.

Στη συζήτηση δεν πρόκειται να τεθούν επί τάπητος τα χρέη καθώς δεν είναι έτοιμο ακόμη το πόρισμα των διεθνών ελεγκτικών οίκων.

Ανεξαρτήτως αυτών, στο αυριανό πολιτικό συμβούλιο έχουν κληθεί να μετάσχουν και οι υπεύθυνοι παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου προκειμένου να εξετασθούν ανοικτά ζητήματα νομοθετικών πρωτοβουλιών της τρικομματικής...

Read more...

Σε επίπεδα Νιγηρίας η διαφθορά στην Ελλάδα...



Η διαφθορά ζει και βασιλεύει...
Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορείται η έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.500 managers από όλη την Ευρώπη.
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι...
για μία ακόμα φορά αποκαρδιωτικά για το μέγεθος της διαφθοράς στη χώρα μας, με τα στοιχεία να κατατάσσουν την Ελλάδα στην 4η θέση των χωρών με το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Πάνω από την Ελλάδα είναι μόνο η Σλοβενία, η Κροατία και η Ουκρανία με τα επίπεδα της διαφθοράς στην πρώτη τετράδα να συγκρίνονται με αυτά της Νιγηρίας και της Κένυα.
Όπως επεσήμαναν πάντως όσοι απάντησαν στην έρευνα, η δωροδοκία δε γνωρίζει ύφεση την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά αντίθετα γνωρίζει έξαρση, με το φαινόμενο στην Ελλάδα να εντοπίζεται από το 84% των ερωτηθέντων.
Πιο έντιμη χώρα πάντως σε όλη την Ευρώπη, οι managers χαρακτηρίζουν την Ελβετία με μόλις 10% των απαντήσεων να εντοπίζουν φαινόμενα διαφθοράς...
newsmessinia.blogspot.com

Read more...

Αντ. Ρουπακιώτης: Στόχος «είναι οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη»



Ώς την Παρασκευή στην Βουλή το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού...
Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, πλέον είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των...
φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρει ότι το νομοσχέδιο, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις και εναντίον πολιτικών προσώπων σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων, είναι κατά βάση έτοιμο και ώς την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ερωτηθείς γιατί το Σύνταγμα δεν επαρκεί για την απόκρουση τέτοιων φαινομένων, τονίζει ότι «στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το Σύνταγμά μας εγγίζει την πληρότητα», αλλά προσθέτει ότι τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο κάποια άλλα ζητήματα, όπως συμπεριφορές μέσα στη Βουλή, συμπεριφορές κομμάτων, όπως και οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Σε ερώτηση αν αυτά συνδέονται με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σημειώνει: «Είναι όντως η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είναι οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δούμε πρώτα τις αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής. Όντως είναι το μεταναστευτικό. Εδώ οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα η Αριστερά πρέπει να δει στην ουσία το πρόβλημα και όχι με έναν ρομαντισμό μόνο. Δεν αρκεί αυτό γιατί έτσι δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους μετανάστες ούτε στη Δημοκρατία. Από την άλλη πλευρά και μια αντίληψη μηδενικής ανοχής και πάλι δεν φέρνει τα αποτελέσματα τα αναμενόμενα. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια ενίσχυση των θεσμών μας, του κοινοβουλίου, του προσώπου του κοινοβουλίου, της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας του κοινοβουλίου. Αν τα φθείρουμε μόνοι μας αυτά δίνουμε περιθώριο στη Χρυσή Αυγή..».

Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν προβλέψεις στην περίπτωση που οι δράστες ρατσιστικών επιθέσεων είναι πολιτικά πρόσωπα και συμπληρώνει ότι πέραν της αυστηροποίησης των ποινών, «με το νομοσχέδιο αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συμπεριφορά βουλευτών κομμάτων».

Read more...

Διεκόπη η δίκη του Άκη (ΒΙΝΤΕΟ) ...



Διεκόπη πριν από μερικά λεπτά η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Θα συνεχιστεί αύριο, στις 9 π.μ., ενώπιον του ...
Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις Κοτσαλή Λεωνίδα, συνήγορου του Ακη:
 

Read more...

ΣτΕ: Στον «πάγο» ο νόμος Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ



ste-ston-pago-o-nomos-diamantopouloy-gia-ta-aei 
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης για το νόμο πλαίσιο (Ν. 4009/2011) της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για ταΑνώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επήλθαν μεταβολές σ' αυτόν με τον νεότερο νόμο 4076/2012.

Μεταβολές οι οποίες έχουν προσβληθεί και αυτές στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και πρόκειται να συζητηθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα. Ειδικότερα, 19 πανεπιστήμια της χώρας, μέλη των πρυτανικών τους αρχών, όπως και πανεπιστημιακοί καθηγητές, το τελευταίο δίμηνο του 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νόμου πλαισίου, ζητώντας να ακυρωθούν δύο υπουργικές αποφάσεις της υπουργού Παιδείας ως παράνομες, καθώς η έκδοσή τους στηρίζεται στο Ν. 4009/2011 (νόμος πλαίσιο) που είναι αντίθετος στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της πλήρους αυτοδιοίκησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (άρθρο 16 του Συντάγματος). 

Οι αιτήσεις αυτές συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 2 Μαρτίου 2012. Κατά τη συζήτηση αυτή υποστηρίχθηκε από την πλευρά των ΑΕΙ, μεταξύ των άλλων, ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4009/2011) για «πρώτη φορά καταργείται το αυτοδιοίκητο κύτταρο των πανεπιστημίων που προστατεύεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος», ενώ το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων των πανεπιστημίων χαρακτηρίστηκε από τους δικηγόρους των ΑΕΙ, ως «ένα τυφλό σύστημα που οδηγεί σε τυφλά αποτελέσματα». 

Παράλληλα, τονίστηκε από την πλευρά της πανεπιστημιακής κοινότητας ότι με τη συμμετοχή των εξωτερικών μελών στη διοίκηση των ΑΕΙ παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, καθώς: 

α) Μετέχουν σε συλλογικό όργανο διοικήσεως του ΑΕΙ πρόσωπα στερούμενα ακαδημαϊκής ιδιότητας, ενώ δεν μετέχουν της εκλογής όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και 

β) είναι μη εκλεγμένα πρόσωπα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ δεν μετέχουν της εκλογής όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Όμως, η Ολομέλεια σε μια σειρά αποφάσεών της (1466-1469/2013, 1565/2013 κ.λπ.) επισημαίνει ότι μετά τη συζήτηση της υποθέσεως στην Ολομέλεια του ΣτΕ κατά τη δικάσιμο της 2ας Μαρτίου 2012, δημοσιεύθηκε ο Ν. 4076/2012 που αφορά τις ρυθμίσεις «θεμάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Ο νόμος αυτός επέφερε ουσιώδεις μεταβολές στο σύστημα διοικητικής οργανώσεως των ΑΕΙ του Ν. 4009/2011, υπογραμμίζεται στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, ιδίως με την κατάργηση του «προγράμματος σπουδών» και την επαναφορά του Τμήματος ως τη «βασική εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος». Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι ανακύπτει ζήτημα επιρροής των νεότερων νομοθετικών διατάξεων του Ν. 4076/2012 στο νόμο πλαίσιο της κυρίας Διαμαντοπούλου (Ν. 4009/2011), ενώ παράλληλα τονίζουν ότι αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 17 Μαΐου 2013, πέντε νέες αιτήσεις ακυρώσεως κατά του νεότερου νομοθετικού πλαισίου και των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις αναβλητικές αυτές αποφάσεις της Ολομέλειας ότι «ανακύπτει προεχόντως το ζήτημα της επιρροής επί του αντικειμένου της υπό κρίση αιτήσεως των νεότερων νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων και ιδίως εκείνων που κατάργησαν τις οργανωτικές επιτροπές του άρθρου 76, παράγραφος 1 του Ν. 4009/2011 και ανέθεσαν τη σχετική αρμοδιότητα στο πρυτανικό συμβούλιο, καθώς και των νεότερων κανονιστικών υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες εκδόθηκαν κατ' επίκληση των εξουσιοδοτικών διατάξεων του νέου νόμου 4076/2012 και ειδικότερα της υπουργικής αποφάσεως για την εκλογική διαδικασία με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο, καθώς και της "κωδικοποιητικής" υπουργικής απόφασης, με την οποία μετά την κωδικοποίηση του συνόλου των διαδικασιών αναδείξεως των οργάνων διοικήσεως των ΑΕΙ, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος ταξινομικής ψήφου, ανακλήθηκαν "εξ υπαρχής" όλες οι προγενέστερες σχετικές υπουργικές αποφάσεις χωρίς πάντως, να θιγούν οι εκλογικές διαδικασίες αναδείξεως των οργάνων διοικήσεως των ΑΕΙ που τυχόν διενεργήθηκαν κατά τα προβλεπόμενα στις ανακαλούμενες υπουργικές αποφάσεις».
http://newpost.gr

Read more...

Ξέσπασε σε κλάματα η λογίστρια του Άκη...



 
Αποβολή της πολιτικής αγωγής ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης...
Μικρή διακοπή του δικαστηρίου έγινε νωρίτερα και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του Άκη, ξέσπασε σε κλάματα. Στο πλάι της βρίσκονται τα...
παιδιά της.

Ο Άκης στο μεταξύ σηκώθηκε από τη θέση του και πλησίασε τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, που κάθεται στην άλλη πλευρά του εδωλίου, και τα είπαν χαμηλόφωνα.

Άκης και Ζήγρας, και αυτή τη φορά, είναι δύο ξένοι, μέσα στην ίδια αίθουσα δικαστηρίου. Δεν δίνει επιδεικτικά σημασία ο ένας στον άλλο και βρίσκονται συνεχώς με γυρισμένη την πλάτη.

crimenet.gr

Read more...

Ταλαιπωρία έξω από τον ΟΠΑΔ για τη θεώρηση των βιβλιαρίων...



Ουρές σχηματίζονται έξω από τα γραφεία του Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στην οδό Ηπείρου από ασφαλισμένους που περιμένουν ώρες για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.

Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς...
ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα ή ακόμη και νωρίτερα.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση ενός ασφαλισμένου στον BHMA 99,5 που ανέφερε ότι πήγε έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στις 02:30 για να είναι από τους πρώτους που θα εξυπηρετηθεί μόλις ανοίξει η υπηρεσία...

Read more...

Πρώτη απόφαση του δικαστηρίου: Παραμένει η πολιτική αγωγή...


crimenet.gr
Το δικαστήριο πήρε την πρώτη απόφασή του με την παραμονή της πολιτικής αγωγής στη δίκη, τονίζοντας ότι είναι παραδεκτή και νόμιμη η διεκδίκηση χρημάτων για την...
ικανοποίηση του Δημοσίου από τους κατηγορουμένους που μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία του.

Το δικαστήριο θα κρίνει το ύψος της αποζημίωσης και πήρε την απόφαση για την παραμονή της πολιτικής αγωγής με την υπόθεση: "Είναι αληθή τα υποτιθέμενα πραγματικά περιστατικά"...

Read more...

Νομοσχέδιο: Ανοιχτά 52 Κυριακές τα μικρά καταστήματα...


Επιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και μέσα στην εβδομάδα στέλνει το νομοσχέδιο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν το θέλουν και...
απειλούν να καταψηφίσουν.

Ειδικότερα το υπουργείο Ανάπτυξης στέλνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο που αφορά στον εκσυγχρονισμό του αγορανομικού κώδικα, και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται το άρθρο που προβλέπει για τα μικρά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. τη δυνατότητα, αν το θέλουν, να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές. Με την προϋπόθεση να μην είναι shop in a shop (δηλαδή σε πολυκαταστήματα) και διασυνδεδεμένα με άλλες επιχειρήσεις κατά οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. φραντσάιζινγκ).

Επιπλέον δίνει για επτά Κυριακές το χρόνο την ευχέρεια και στις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να είναι ανοικτές. Οι δύο τοποθετούνται χρονικά πριν τα Χριστούγεννα, μία πριν το Πάσχα και τέσσερις στις αντίστοιχες εκπτωτικές περιόδους.

Στον αντίποδα οι φορείς που εκπροσωπούν τους μικρομεσαίους, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, συνεπικουρούμενες και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, εκτιμούν ότι με την αλλαγή αυτή θα εξωθηθούν σε λουκέτο, λόγω των ισχνών αντοχών τους, ενώ ταυτόχρονα διαβλέπουν προσβολή της διάταξης από τις μεγάλες αλυσίδες της αγοράς, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αδικούνται.

Το πιο πιθανό είναι, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, όλες οι πλευρές να καταλήξουν σε συγκεκριμένο αριθμό Κυριακών όπου θα είναι ανοικτοί μικροί και μεγάλοι και ταυτόχρονα οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι να αποφασίζουν ανάλογα με τις ανάγκες των αγορών τους το περαιτέρω άνοιγμα των Κυριακών.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ό,τι υπέρ των θέσεων του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο δήμος Αθηναίων αλλά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σε πρόσφατες τοποθετήσεις τους έχουν κάνει λόγο για την αναγκαιότητα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, όπως συμβαίνει και σε χώρες της Ε.Ε. Μάλιστα ενισχύουν τις θέσεις τους με το γεγονός πως η Ελλάδα είναι μία τουριστική αγορά και θα πρέπει να φτιάξει ένα προφίλ το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και εκείνο του προορισμού για αγορές.

Από την άλλη πλευρά οι εμποροϋπάλληλοι εκτιμούν ό,τι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα δυναμώσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς κανένα αντίκρισμα στην υπόθεση της καταπολέμησης της ανεργίας, σύμφωνα με το Εθνος.


Read more...

Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας η 8η Μαΐου...


ksipnistere.blogspot.gr
Ζητούνται εθελοντές αιμοδότες...
Στις 14.400 μονάδες ανέρχεται η ποσότητα του αίματος που χρειάζονται οι 300 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία στη Βόρεια Ελλάδα. Σχεδόν η μισή από την ποσότητα αυτή προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες του...
Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας ο Σύνδεσμος «Πηγή Ζωής» σήμερ 8 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου θα ενημερώνει τους πολίτες στοχεύοντας στη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εγγραφή νέων αιμοδοτών.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της «Πηγής Ζωής» αιματολόγος Βασίλης Περιφάνης ο Σύνδεσμος σήμερα αριθμεί 6.300 εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες εκ των οποίων όμως μόνο οι 3.800 είναι ενεργοί και προσφέρουν 6.500-7.500 μονάδες αίματος ετησίως. Ο λόγος για τον οποίον ο αριθμός των ενεργών είναι μικρότερος από τον αριθμόν των εγγεγραμμένων οφείλεται στο ότι κάποιοι έχουν περάσει το όριο των 62 ετών, πάνω από το οποίο δεν μπορούν να δίνουν αίμα, καθώς και στο ότι παίρνουν φάρμακα.

Ο κ. Περιφάνης υπενθυμίζει ότι ο αριθμός των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία πανελλαδικώς ανέρχεται στις 3.000 και καθένας από αυτούς έχει ανάγκη από τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαίως. Παράλληλα τονίζει ότι οι εθελοντές αιμοδότες του Συνδέσμου συντονίζονται και καλούνται να δίνουν αίμα 2-3 φορές το χρόνο με βάση την ομάδα αίματός τους και το φαινότυπό τους μέσω ενός πρωτοποριακού ηλεκτρονικού προγράμματος που οργάνωσε η «Πηγή Ζωής».

Read more...

«Φαβορί η ΤΣΣΚΑ αλλά...» είπε ο Μπαρτζώκας «Πέταξε» για το όνειρο στο Final 4 του Λονδίνου ο Ολυμπιακός


  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Final 4 του Λονδίνου όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο πριν την αναχώρηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί για τη νίκη στον ημιτελικό της Παρασκευής αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να παίξουν καλά και να κερδίσουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:


«Το θέμα είναι να παίξουμε καλά στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αν μπορέσουμε να κερδίσουμε. Όλοι καταλαβαίνουμε πως οι πιθανότητες είναι υπέρ της ΤΣΣΚΑ και εμείς οφείλουμε να παίξουμε καλά για να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας. Πιστεύω πως στις έδρες των άλλων ομάδων είμαστε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι και τώρα στο Λονδίνο που δεν έχουμε στο κεφάλι μας την πίεση θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Θα πρέπει να αποδεχθούμε τον ρόλο του αουτσάιντερ σε αυτή τη διοργάνωση αλλά πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ έμπειρή ομάδα με πολύ καλό προπονητή και έμπειρους παίκτες που έχουν στο βιογραφικό τους πολλά Final 4. Νομίζω πως είναι το φαβορί όλης της διοργάνωσης και όχι μόνο του ημιτελικού».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο:
 «Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος που πήγε η ομάδα στο Final 4. Σε ομαδικά αθλήματα δεν υπάρχουν αυτά. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

Για την κατάσταση του Σερμαντίνι:
 «Ο Σερμαντίνι δεν προπονήθηκε ούτε χθες. Θα δούμε αύριο αν προπονηθεί και θα αποφασίσουμε αν θα παίξει την Παρασκευή με την ΤΣΣΚΑ».


Σλούκας: «Κατάθεση ψυχής με ΤΣΣΚΑ»


Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του, προσέθεσε ότι την Παρασκευή εκείνος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να ξεχάσουν τα περσινά και να κάνουν κατάθεση ψυχής απέναντι στην Ρωσική ομάδα.

«Είναι σημαντικό ότι πάμε στο Λονδίνο. Θεωρώ ότι αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δυνατό ημιτελικό και για κατάθεση ψυχής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Και αυτοί όσο κι εμείς έχουμε αφήσει στην άκρη τα περσινά και θέλουμε το ίδιο να περάσουμε στον τελικό. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να είμαστε καλοί στην άμυνα, για να βγει το πλάνο μας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Κίνηση Πέντε Αστέρων» αλα Γκρίλο Κόμμα επιστροφής στην δραχμή ίδρυσε ο Θεόδωρος Κατσανέβας



Αθήνα
Επιστροφή στην δραχμή μέσω δημοψηφίσματος είναι ο κεντρικός στόχος του νέου πολιτικού σχηματισμού που δημιούργησε ο Θεόδωρος Κατσανέβας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου. Το όνομα του νέου σχηματισμού είναι «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», θυμίζοντας την κίνηση του ιταλού κωμικού Μπέπε Γκρίλο.

Οι πέντε βασικές θέσεις του κόμματος είναι η ανατροπή του Μνημονίου, η επιστροφή στη δραχμή, η αυτοδύναμη ανάπτυξη, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέλη του δεν πρέπει να έχουν ανάμειξη στην «μνημονιακή υποτέλεια», ενώ ο φορέας εκφράζει «τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου».

Η Δραχμή 5* «έχει καταστρώσει συγκροτημένο σχέδιο συντεταγμένης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αναγέννηση της παραγωγικής της βάσης με ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και νοικοκύρεμα του κράτους, με χρηστή, έντιμη και αποτελεσματική διοίκηση, ελληνοκεντρικό προσανατολισμό με κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των λιγότερα εχόντων».

Επίσης, επιθυμεί την προώθηση της συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, με προοπτική την έξοδο της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου από το ευρώ, τη χαλαρή συναλλαγματική σύνδεση των νομισμάτων τους και τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου του νότου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αποφασίζουν την Πέμπτη οι καθηγητές Ναυάγιο στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ, μήνυμα Αρβανιτόπουλου για τις εξετάσεις


Από τη συνάντηση του Κ.Αρβανιτόπουλου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ
Από τη συνάντηση του Κ.Αρβανιτόπουλου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεν βρέθηκε σημείο επαφής κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και έτσι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ τόνισε μετά τη συνάντηση ότι «σε όλα τα βασικά ζητήματα» για τους καθηγητές «δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εμμένει στις αρχικές της θέσεις.

«Σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου τα οποία παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας. Επί της ουσίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμμένει στην αρχική τοποθέτησή της. Υπ' αυτή την έννοια, δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Εντούτοις ο υπουργός διεμήνυσε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της επιστράτευσης, σε περίπτωση που τελικά οι καθηγητές προχωρήσουν σε απεργία.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησής με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν τελικά απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να γίνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, απάντησε πως «είναι προφανές ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά», ενώ ερωτηθείς για το τι θα πράξουν οι καθηγητές μπροστά σε μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση είπε:
«Οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Σε τελική ανάλυση, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, οι καθηγητές θα γυρίσουν στα σχολεία με ψηλά στο κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάνε τους συναδέλφους στα μάτια».
Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά 2 ώρες την εβδομάδα, αλλά και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο του Καναδικού Δημοσίου το 40% του "Ελ. Βενιζέλος"

Η γερμανική Hochtief πούλησε στους Καναδούς τη θυγατρική της που διαχειρίζεται διεθνή αεροδρόμια και η οποία έχει τον έλεγχο του "Ελ. Βενιζέλος"


Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, AirPort GmbH, κατέληξε ο γερμανικός όμιλος Hochtief με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Board έναντι 1,5 δισ. ευρώ. Το 1,1 δισ ευρώ είναι το αντίτιμο της συναλλαγής και άλλα 0,4 δισ ευρώ θα λάβει ο όμιλος σε δικαιώματα μειοψηφίας.
Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από τα αεροδρόμια αυτά μετακινούνται ετησίως περί τους 95 εκατομμύρια επιβάτες.
Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδρομίων δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ
"Θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια απ' την πώληση για να μειώσουμε το χρέος του ομίλου και να επενδύσουμε στις κατασκευές. Αυτή η συμφωνία θα ενδυναμώσει την οικονομική μας δύναμη και θα μας καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς", αναφέρει σε δήλωση του ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου Hochtief, Marcelino Fernandez Verdes. "Η Hochtief Airport περνά στα χέρια ενός αξιόπιστου μακροπρόθεσμου επενδυτή που θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δραστηριότητες με υπεύθυνο τρόπο", σημειώνει απ' την πλευρά του ο Οικονομικός δ/ντης του Ομίλου, Peter Sassenfeld.

newmoney.gr

Read more...