Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Λογαριασμοί δύο ταχυτήτων στον ΕΝΦΙΑ...


Λογαριασμοί δύο ταχυτήτων στον ΕΝΦΙΑ
Σοκ προκαλούν σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι λογαριασμοί για τον ΕΝΦΙΑ που έχει στη διάθεσή του και το «Έθνος» δείχνουν...
φόρο δύο ταχυτήτων, με επιβαρύνσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 200% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς («χαράτσι» της ΔΕΗ και ΦΑΠ). Σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνουν ελαφρύνσεις που αγγίζουν το 40%.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως μικρής αντικειμενικής αξίας, αλλά και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με οικόπεδο 500 τετραγωνικά στο Χολαργό και διαμέρισμα παλαιότητας 40 ετών 96 τμ στην Κυψέλη που είναι κενό πληρώνει 1.332 ευρώ. Ο ίδιος το 2013 πλήρωνε 488 ευρώ, δηλαδή αύξηση 173%.

Για κενό διαμέρισμα 90 τμ στη Γλυφάδα παλαιότητας 20 ετών, ο ιδιοκτήτης πλήρωνε 429 ευρώ, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνει 1.228 ευρώ, δηλαδή προσαύξηση 195%.

Το υπουργείο οικονομικών εξετάζει διορθωτικές κινήσεις για να ελαφρύνει το φορτίο από τον ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο λόγω οικονομικής στενότητας. Στο υπυοργείο φοβούνται ότι θα μείνουν απλήρωτοι φόροι και θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

Read more...

Χαλάσματα παντού στην Κίνα...


Χαλάσματα παντού στην Κίνα 

Δείτε τι άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός...

Ζωντανούς αναζητούν στα χαλάσματα τα σωστικά συνεργεία στην Κίνα, μετά το φονικό πέρασμα των 6,5 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του 381 νεκρούς.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ...
το θρήνο των Κινέζων που έχασαν συγγενείς και αγαπημένους και προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει, ενώ πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομικοί, που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο.

Η επαρχία Γιουνάν μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.800, τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, μεταβαίνει σήμερα στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας αυτής «Νέα Κίνα».

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.



















newsbeast.gr

Read more...

ETITA: Να ανατρέψουμε την τροπολογία...


http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/08/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg
Με συνοπτικές διαδικασίες η μνημονιακή κυβέρνηση περνά τροπολογία που δίνει την δυνατότητα να απολυθούν οι μισοί εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και γενικότερα στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.
H ...
υπεράσπιση από τα Μ.Μ.Ε της κυβερνητικής πολιτικής που οδήγησε σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σε εργαζόμενους των 400 ευρώ χωρίς δικαιώματα, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που οι προηγούμενες γενιές με θυσίες δημιούργησαν, επιβραβεύεται, ανταμείβεται και εξαργυρώνεται. Έτσι, μετά την κατάργηση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος από τον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο (που το μεγαλύτερο επίτευγμά του σαν υπουργός ήταν η selfie με τον Ομπάμα), σε σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση σύμβασης δωρεάς ογκολογικού νοσοκομείου Κηφισιάς «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» (!!!) περνά τροπολογία για τα Μ.Μ.Ε που προβλέπει πως με μια απλή σύμπραξη εταιριών αυτές θα είναι σε θέση να έχουν κοινό τεχνικό εξοπλισμό, κοινά διευθυντικά στελέχη, ακόμα και ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!!
Το ίδιο ισχύει για εταιρίες που ανήκουν σε έναν επιχειρηματικό όμιλο!!! Με αυτό τον τρόπο τα κανάλια μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν κοινά εξωτερικά συνεργεία, πλατό, κοντρόλ, μοντάζ, ροή, ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν με κοινούς δημοσιογράφους, τεχνικούς ή διοικητικούς υπαλλήλους. Έτσι πολύ απλά αυτό μπορεί να σημάνει μείωση θέσεων εργασίας σε δύο ή παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς έως και 50% έκαστος!!!
Φυσικά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης!!! Μας είναι αδιανόητο σε πολιτισμένο κράτος να υπάρχει κρατική παρέμβαση στην λειτουργία ιδιωτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν δωρεάν κρατική περιουσία.
Συνάδελφοι! Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως όσους αντεργατικούς νόμους κι αν περάσουν, όσα ακόμα και αν τους δώσουν, άλλο πράγμα είναι οι νόμοι που περνούν και άλλο η πράξη!
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Σχέδια που έχουν μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών τους, εξολοθρεύοντας ουσιαστικά τις δουλειές μας. Κλέβοντας την αξιοπρέπειά μας. Στερώντας το ψωμί που βγάζουμε για την οικογένειά μας!!!
Στην περίπτωση αυτή στηριζόμαστε στα πόδια μας. Και όταν θα έρθει η ώρα, θα παλέψουμε αλληλέγγυοι και με όλες μας τις δυνάμεις για να μην βρεθεί στο δρόμο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συνάδελφος!!! Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και δυνατοί, μπορούμε να τραβήξουμε το «κόκκινο χαλί» που στρώνει η κυβέρνηση στους εργοδότες μας. Πάρτε δύναμη από τον συνάδελφο που βρίσκετε δίπλα σας, από την οικογένειά σας, αγανακτήστε και συνειδητοποιήστε την δύναμη που έχουμε στα χέρια μας! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς κανείς τους δεν βγαίνει στον αέρα! Χωρίς εμάς τους τεχνικούς δεν υπάρχουν και δεν θα υπήρχαν ΠΟΤΕ!!!
Προς την εργοδοσία:
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ;
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ;
Ε! ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Υ.Γ. 1) Σύντομα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να καθοριστεί η στάση μας σε όλα αυτά. Θα υπάρξει και ενημέρωση από την νομική μας υπηρεσία σχετικά με την διαδικασία του Ο.ΜΕ.Δ. που είναι σε εξέλιξη για την επαναφορά της συλλογικής μας σύμβασης.
Υ.Γ. 2) Ενημερωθείτε για την εν λόγω «ντροπολογία» μέσω της σελίδας της Ένωσής μας.
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Read more...

«Έχουμε εποικοδομητικές σχέσεις» Προς αναθεώρηση η ρωσική απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών φρούτων


Προς αναθεώρηση η ρωσική απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών φρούτων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Μόσχα, Ρωσία
Η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται πως αναθεωρεί τις σκέψεις απαγόρευσης εισαγωγής ελληνικών φρούτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας (Rosselkhoznadzor) Σεργκέι Ντάνκβερτ.
«Με την Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ελλάδας έχουμε εποικοδομητικές σχέσεις» δήλωσε χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax ο κ. Ντάνκβερτ, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν φόβοι σχετικά με τις ενέργειές μας».
Σύμφωνα με τον κ. Ντάνκβερτ, αυτήν την εβδομάδα πρέπει να προσδιοριστεί η ημερομηνία των συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής πλευράς, με σκοπό να συζητηθεί ο πιο λεπτομερής έλεγχος της παραγωγής, που εξάγεται στη Ρωσία.
«Εάν προκύψει ανάγκη, τότε μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα οι ειδικοί εμπειρογνώμονές μας για έλεγχο των προϊόντων πριν τη φόρτωσή τους» είπε ο κ. Ντάνκβερτ.
Στο ενδεχόμενο πιθανής απαγόρευσης της εισαγωγής ελληνικών φρούτων, αλλά και όλης της φυτικής παραγωγής από την ΕΕ, είχε αναφερθεί ο κ. Ντάνκβερτ και άλλα στελέχη της υπηρεσίας του την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε παρτίδες με ροδάκινα και νεκταρίνια από την Ελλάδα εντοπίστηκε παράσιτο καραντίνας grapholita molesta.
Εν τω μεταξύ, τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές από τα εμπορικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, καθώς και την πορεία των ελληνικών εξαγωγών θα εξετάσει μεταξύ άλλων, στην αυριανή συνεδρίαση της η Συντονιστική Επιτροπής Εξωστρέφειας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δεν υποστηρίζει κούρεμα του χρέους Γιούνκερ: Αγωνίστηκα σαν λιοντάρι να κρατήσω την Ελλάδα στην ευρωζώνη


Απο την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαμαρά - Γιούνκερ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θερμό μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση έφερε μαζί του ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μίλησε στα γαλλικά και σε πολύ προσωπικό τόνο για τον έλληνα πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον φίλο και αδερφό.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι όσο ήταν πρόεδρος του Eurogroup, στην χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης, αγωνίστηκε σαν λιοντάρι για δύο πράγματα: αφενός να πείσει τους έλληνες αξιωματούχους να αλλάξουν πορεία και να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου να πείσει τους υπόλοιπους εταίρους ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ο Πλάτωνας δεν μπορεί να παίζει στην β' εθνική» συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ δανειζόμενος μια φράση του Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Η προσπάθεια που έκανε η Ελλάδα αναγνωρίζεται από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά όχι από τους Έλληνες, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υποστηρίζει κούρεμα

Ερωτηθείς σχετικά με την συζήτηση για το ελληνικό χρέος που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, ο κ. Γιούνκερ είπε πως δεν υποστηρίζει το ενδεχόμενο ενός κουρέματος. «Αναφορικά με την Ελλάδα, η ερώτηση που μού απευθύνατε δεν περιλαμβάνεται στις σκέψεις μου» είπε.

Σε ερώτηση αν αυτό είναι βιώσιμο απάντησε πως δεν θα εξετάσει το θέμα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Νοεμβρίου.

Για το χαρτοφυλάκιο
Αναφορικά με το θέμα του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο νέος έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι το θέμα συζητήθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση, αλλά πρόσθεσε πως ακόμη δεν μπορεί να αποκαλύψει ποιο θα είναι, ενώ στην συνέχεια είπε: «Δεν θα απογοητευτείτε».

Διευκρινιστικά ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι το χαρτοφυλάκιο θα είναι ένα από τα ενδιαφέροντα της Ελλάδας.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κ. Γιούνκερ εξετάζει το ενδεχόμενο σύστασης χαρτοφυλακίου αποκλειστικά για την μετανάστευση -αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.

Συνεχίζοντας για το θέμα του χαρτοφυλακίου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι ελληνικές θέσεις σε σημεία αιχμής έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Γιούκερ και στις στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΕ την επόμενη πενταετία.
Αναφέρθηκε, πιο συγκεκριμένα, στα θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης και μετανάστευσης. «Χρειάζεται να υπάρξει απηνής δίωξη των λαθρεμπόρων. Έχουμε μιλήσει για την ενεργειακή επάρκεια. Υποθέτω ότι όταν πάρει την απόφασή του ο κ. Γιούνκερ κάποιο χαρτοφυλάκιο αυτού του ενδιαφέροντος θα είναι μέσα στην απόφασή του. Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Γιούνκερ και θέλω να πιστεύω ότι θα πάρει μία απόφαση που θα προσφέρει ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά».

Ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου, ο έλληνας πρωθυπουργός εξήρε την συμβολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενσαρκώνεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» ανέφερε ο κ Σαμαράς.

Στήριξε την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ, όταν οι άλλοι δεν πίστευαν σε μας, και αυτό δεν το ξεχνάμε, συνέχισε και συμπλήρωσε: «Τώρα που η κρίση έχει σε μεγάλο βαθμό περάσει τού το αναγνωρίζουμε».

Η περίπτωση της Αργεντινής
Αναφορά έγινε στην συνέντευξη Τύπου και στην χρεοκοπία της Αργεντινής. Ο κ. Σαμαράς συνέκρινε την Ελλάδα με την χώρα της Λατινικής Αμερικής λέγοντας: «Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Αργεντινή. Και αυτό την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας. Αυτό έγινε γιατί η Ελλάδα έμεινε μέσα στην ευρωπαϊκή ομπρέλα και το πέτυχε με τη βοήθεια του κ. Γιούνκερ ως προέδρου του Eurogroup. Έγιναν λάθη στην πορεία, αλλά μάθαμε από τα λάθη και τα ξεπερνάμε. Ήταν πολλοί αυτοί που προέβλεπαν τα χειρότερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και διαψεύστηκαν. Η παραμονή μας στην ομπρέλα της ευρωζώνης ήταν αυτό που αποδείχθηκε σωτήριο για την Ελλάδα» επισήμανε.

«Αφήνουμε την κρίση πίσω μας»
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι η χώρα ξεπερνά την κρίση χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και του κ. Γιούνκερ. Πρόσθεσε ότι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν διαθέτει τρεις ηγετικές αρετές: τόλμη, διορατικότητα και ικανότητα να ενώνει.

Το πρόγραμμα Γιούνκερ για την νέα Κομισιόν εκφράζει πολλές από τις δικές μας αγωνίες για οικονομική ανάπτυξη, για δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για ανταγωνιστικότητα, για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την ενεργειακή ασφάλεια, για την μετανάστευση και την προστασία των κοινών συνόρων, για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της Ευρώπης, για την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς.
Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...