Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

KATA ΔΕΚΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ''ΦΕΣΙΑ'' ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ...


Ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων...
Πιο συγκεκριμένα, τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει 1,274 εκατομμύρια Έλληνες στην εφορία μέχρι και το τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 52,5 δισ. ευρώ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιανουαρίου 2014, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον 10,098 δισ. ευρώ, τα οποία χρωστούν 2,653 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή, περίπου ο ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει στην εφορία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εσόδων, μέσω των ρυθμίσεων, η εφορία κατάφερε να συγκεντρώσει 304,7 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των οφειλών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση στο τέλος Ιανουαρίου ανέρχονταν στα 529,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «πάγια ρύθμιση» και στα 974 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «τελευταία ευκαιρία», δηλαδή συνολικά έχουν ρυθμιστεί χρέη 1,5 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτα είναι τα ακόλουθα ευρήματα:

- Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συσσωρευμένων οφειλών έως και την 31/12/2012 ήταν, στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, 52,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα, τα οφείλουν 1.274.000 άνθρωποι.
   
- Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που «γεννήθηκαν» μετά την 1/1/2013 ανήλθε στα 10,098 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά οφείλονται από 2,653 εκατομμύρια Έλληνες.

- Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «τελευταία ευκαιρία» που εξασφαλίζει και πολλές δόσεις, ανήλθαν στο τέλος Ιανουαρίου στις 99.793. Στο «πάγιο πρόγραμμα» -το οποίο αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013- οι αιτήσεις ανέρχονται στις 92.323, εκ των οποίων οι 14.130 δεν έχουν επικυρωθεί.
   
- Ήδη, 19.077 οφειλέτες από αυτούς που έχουν μπει στη ρύθμιση, δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/kata.html

Read more...

Τραυμάτισαν και πήραν όπλο αστυνομικού Ανθρωποκυνηγητό στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό δύο ληστών


Ανθρωποκυνηγητό στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό δύο ληστών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Πάτρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αχαΐα, την Αρκαδία και την Κορινθία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι λήστεψαν το μεσημέρι της Δευτέρας υποκατάστημα τράπεζας, στην Κλειτορία Καλαβρύτων.
Οι δύο δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και με την απειλή όπλων άρπαξαν περίπου 4.000 ευρώ περίπου.
Φεύγοντας οι δράστες από το υποκατάστημα της τράπεζας, συνεπλάκησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, με αστυνομικό του τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν με πυρά στο πόδι.
Στη συνέχεια οι δύο δράστες αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού, ενώ κατά την διαφυγή τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άλλον αστυνομικό του ίδιου τμήματος.
Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Τις έρευνες για τον εντοπισμό ευρημάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών, αλλά και την προανάκριση, έχουν αναλάβει αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που βρίσκονται στην περιοχή, σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Περισσότερα προβλήματα άφησε η συνδιάσκεψη της «Ελιάς» Αντίστροφη μέτρηση για το ΠΑΣΟΚ μετά τη ρήξη Βενιζέλου-Παπανδρέου


Αντίστροφη μέτρηση για το ΠΑΣΟΚ μετά τη ρήξη Βενιζέλου-Παπανδρέου


Πλέον ανοίγονται δύο δρόμοι: είτε θα αμφισβητηθεί η ηγεσία Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές, είτε θα αποχωρήσουν οι παπανδρεϊκοί και θα δημιουργήσουν νέο κόμμα

Περισσότερα προβλήματα άφησε, παρά έλυσε για το ΠΑΣΟΚ η διήμερη πανελλήνια συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου, με την οποία συγκροτήθηκε και επίσημα το συμμαχικό σχήμα «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη», με το οποίο θα εμφανιστούν στις εκλογές το Κίνημα και κάποιες άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς.

Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να μην εμφανιστεί στη συνδιάσκεψη, αλλά να αμφισβητήσει ευθέως και ανοιχτά το όλο εγχείρημα, σε συνδυασμό με τις αποστάσεις και τις απουσίες κι άλλων βουλευτών και στελεχών, που κατά κύριο λόγο ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του, διαμορφώνει εκρηκτικά δεδομένα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται ουσιαστικά για οριστική ρήξη των παπανδρεϊκών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που οδηγεί μαθηματικά πλέον σε ένα από τα δύο ενδεχόμενα: Είτε στην αμφισβήτηση της ηγεσίας του κ. Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές και με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει ένα ποσοστό μέτριο έως κακό, είτε στην αποχώρηση των παπανδρεϊκών και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός και στελέχη που συνομιλούν μαζί του θεωρούν ότι ο κ. Βενιζέλος οφείλει να αφήσει τα ηνία της παράταξης σε άλλους, ιδίως μετά τη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την αποτυχία του εγχειρήματος για ανασύνθεση της κεντροαριστεράς σε ένα ενιαίο πόλο. Πολλοί εκτιμούν ότι η κίνηση ορισμένων παπανδρεϊκών στελεχών να συνεργαστούν με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές (Μπεγλίτης, Καστανίδης, Κοππά κ.α.) είναι ένα προμήνυμα για την επιδίωξη του πρώην πρωθυπουργού να αποκτήσει επιρροές και στο έτερο κόμμα της κεντροαριστεράς και να εμφανιστεί αργότερα εκείνος ως ο εγγυητής για συγκόλληση των διάσπαρτων δυνάμεων του χώρου.

Από την άλλη ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν μένει απαθής. Θεωρεί ότι το εγχείρημα της Ελιάς υπονομεύτηκε από «τα μέσα», με τις επιθετικές δηλώσεις παπανδρεϊκών στελεχών εναντίον των 58 και ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν προχώρησαν οι διαδικασίες. Επίσης εκτιμά ότι ο προσανατολισμός παπανδρεϊκών στελεχών προς τη ΔΗΜΑΡ, λειτούργησαν ενισχυτικά στη στάση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος καίτοι ήταν αποψιλωμένος κάποια στιγμή, αφού τον αρνήθηκαν με στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Ηλίας Μόσιαλος, τελικά κατάφερε να βγει από την απομόνωση και να εμφανίσει ένα συμμαχικό σχήμα έχοντας ακριβώς την ιδιότυπη στήριξη πιστών στελεχών του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος θέτει ως κύριο δίλλημα αυτή την ώρα, αλλά και για τη συνέχεια την κυβερνητική σταθερότητα, καθώς η διαφοροποίηση του κ. Παπανδρέου και άλλων βουλευτών από τις επιλογές του, θεωρεί ότι εγκυμονεί τέτοιους κινδύνους. Από την πλευρά των παπανδρεϊκών πάντως αποσυνδέονται τα δύο θέματα, των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ και της τύχης της κυβέρνησης.

Από την άλλη ωστόσο η επανεμφάνιση του κ. Παπανδρέου σε ρόλο διαμορφωτή εξελίξεων και το κύμα «νοσταλγίας», που τροφοδοτούν τα πιστά σε αυτόν στελέχη, δεν ενθουσιάζουν διόλου άλλους ιστορικούς παράγοντες του Κινήματος, αλλά και τη νεώτερη γενιά, που κυριάρχησε στο τελευταίο συνέδριο. Η επανάκαμψη των παπανδρεϊκών θεωρείται κόκκινη γραμμή, που μάλλον κάνει απαγορευτική τη διεκδίκηση της ηγεσίας και πάλι από τον κ. Παπανδρέου.

Οι δελφίνοι
Σε κάθε περίπτωση οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και το κομμάτι της κεντροαριστεράς που συνεργάζεται μαζί του, φέρουν το θέμα της ηγεσίας ξανά στο προσκήνιο, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Με τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου διαφοροποιούνται κι άλλα στελέχη, που φέρονται να συμφωνούν ότι πρέπει να οδηγήσει άλλος αρχηγός το ΠΑΣΟΚ – ή όπως αλλιώς θα λέγεται η παράταξη - στις εθνικές εκλογές. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένα από αυτούς και φρόντισε να το καταστήσει σαφές μη πηγαίνοντας στη συνδιάσκεψη.

Τις ίδιες φιλοδοξίες μάλλον έχει και η Φώφη Γεννηματά, η οποία επίσης δεν πήγε στη συνδιάσκεψη της Ελιάς και φέρεται να συζητεί με παπανδρεϊκά στελέχη το ενδεχόμενο να εκφράσει αυτό το χώρο σε μία μάχη διαδοχής μετά τις ευρωεκλογές. Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται εν δυνάμει δελφίνος εάν και όταν ανοίξει θέμα διαδοχής. Οι κυρίαρχες δυνάμεις πάντως που αναδείχθηκαν από το τελευταίο συνέδριο, με επικεφαλής τον γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη, θεωρούν ότι εάν τεθεί θέμα ηγεσίας, είναι η σειρά της νέας γενιάς να αναλάβει τα ηνία.
protothema.gr

Read more...

Βίντεο - Τώρα υμνούν και τη χούντα στη χρυσή αυγή

Βίντεο - Τώρα υμνούν και τη χούντα στη χρυσή αυγή
Τη συμπάθειά τους στη Χούντα και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο εκδήλσαν για μία ακόμη φορά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Κασιδιάρης κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας του προφυλακισμένου Παναγιώτη Ηλιόπουλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
«Δεν είναι τυχαίο που μια άλλη χρονική περίοδο η Ελλάς ξεκίνησε να παράγει πετρέλαιο... Αυτό ήταν το 1973 επι στρατιωτικού καθεστώτος Γεωργίου Παπαδόπουλου», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Ηλία Κασιδιάρη.
Με τη σειρά του ο Ηλίας Παναγιώταρος δεσμεύτηκε ότι η Χρυσή Αυγή θα χαρίσει τα δάνεια στους αγρότες, «όπως έκανε και καποιος άλλος μέγαλος άνδρας».
Κατα τ' άλλα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε πως ακόμη και μέσα από τις φυλακές ο Αγώνας της Χρυσής Αυγής θα είναι νικηφόρος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε και τηλεφωνική παρέμβαση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου μέσα απο το κελί του.

Media


Read more...

Επίθεση του Π. Κουκουλόπουλου στους Παπανδρεϊκούς

Επίθεση του Π. Κουκουλόπουλου στους Παπανδρεϊκούς
Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Σχολιάζοντας τις ηχηρές απουσίες στελεχών του κόμματος από τη συνδιάσκεψη της " Ελιάς", όπως αυτή του πρώην Πρωθυπουργού, (real fm 97,8) o Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λείπανε καταρχάς αυτοί που εμπνεύστηκαν το "λεφτά υπάρχουν". Λείπανε αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας το "μαζί τα φάγαμε". Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα που πήρε την καταστροφική, για την παράταξη, απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και να αφήσουμε τον σημερινό πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν».
Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε: «Άρα λοιπόν η παράταξη έφτασε εδώ που έφτασε γιατί την προσδιόρισαν κάποιες ιστορικές κινήσεις και φράσεις. Το "λεφτά υπάρχουν" και το "όλοι μαζί τα φάγαμε" μας ακολουθούν και σήμερα. Δεν φτάσαμε εδώ τυχαία. Και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα στο "λεφτά υπάρχουν" στο "όλοι μαζί τα φάγαμε" και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μία εξήγηση».
Στο στόχαστρο του Π. Κουκουλόπουλου βρέθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τη φράση του ότι «Δεν πέθανε ο χώρος, πέθανε το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε», σχολιάζοντας: «Άποψή του είναι με την όποια κραυγαλέα διαφωνώ. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Ο κ. Σκανδαλίδης πέρα από αυτό που είπε ότι "πέθανε" (το ΠΑΣΟΚ), είπε ότι είναι καθεστωτικό κόμμα. Έκανε 20 χρόνια υπουργός. Αν αισθάνεται ότι είναι καθεστώς, ας κάνει την αυτοκριτική του».
Για την απουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» ο Π. Κουκουλόπουλος ανέφερε:
«Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά. Μπορεί να διάβαζε το μνημόνιο. Δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο. Δικαίωμά του να μην έρθει. Δικαίωμα και δικό μας να κρίνουμε ο καθένας. Η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορούν όλοι να έρθουν».

Read more...

Τρώνε "φιλέτο" στον ΟΠΑΠ με τις πλάτες του δημοσίου



Η προστασία του ΟΠΑΠ, που ιδιωτικοποιήθηκε, αλλά κάποιοι το ξεχνούν και η ρύθμιση της αγοράς παιγνίων με συγκεκριμένη στόχευση
Ένα μονοπωλιακό μοντέλο, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο κράτος της ΕΕ, ακολουθείται στην Ελλάδα με τον ΟΠΑΠ, ο οποίος αν και ιδιωτικοποιήθηκε, απολαμβάνει την προστασία του δημοσίου.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", παρά το γεγονός ότι το μονοπώλιο ανήκει από τον περασμένο Μάιο σε μια εταιρεία που δεν έχει πλέον καμία σχέση με το κράτος, το Δημόσιο όχι απλώς να συνεχίζει να επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση στον ΟΠΑΠ, αλλά και να υποκύπτει στις πιέσεις του προχωρώντας σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που δεν απολάμβανε ούτε ο κρατικός ΟΠΑΠ.
Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από την πρόθεσή του να αυξήσει τον αριθμό των επιτρεπόμενων κουλοχέρηδων ανά κατάστημα σε 50 αντί για 25, για να βοηθήσει τον ΟΠΑΠ (χωρίς αυτός να καταβάλλει κάποιο τίμημα) να επιτύχει τις οικονομίες κλίμακας που επιθυμεί, παρότι βάση σύμβασης το όριο είναι αυστηρά ορισμένο στα 25 μηχανήματα ανά κατάστημα, είναι χαρακτηριστικό πως το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να είναι κοντά στο να υποκύψει στις έντονες πιέσεις των Τσέχων και να ακυρώσει το κομμάτι του Ν. 4002/2011 που αφορά τα διαδικτυακά παίγνια και τη μεταβατική περίοδο αυτού που ισχύει σήμερα.
Ως πρόφαση για την παραπάνω ενέργεια φέρεται πως θα χρησιμοποιηθεί το επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα κάνει έτσι ακόμα ένα βήμα για τη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιγνίων με την απελευθέρωση του live casino και του πόκερ. Η αλήθεια, όμως, είναι πως στην πραγματικότητα θα κάνει δέκα βήματα πίσω αφού, αν προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση, θα δωρίσει στον ΟΠΑΠ το διαδικτυακό "φιλέτο" που λέγεται στοίχημα.
Νομοθετεί ο ιδιώτης
Αυτή η επιδίωξη των νέων μετόχων του ΟΠΑΠ, δεν είναι κρυφή. Ήδη τον περασμένο Νοέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ είχε δηλώσει δημόσια σε ενημέρωση επενδυτών ότι "η τρίτη προτεραιότητά μας είναι το διαδικτυακό προϊόν.
Αυτό σημαίνει πως είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αρμόδια Αρχή (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) για να φτιάξουμε τη νομοθεσία που αφορά το Διαδίκτυο και ετοιμαζόμαστε ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πλατφόρμα για τα παιχνίδια για τα οποία έχουμε ήδη άδεια -ειδικά το αθλητικό στοίχημα- όσο το συντομότερο δυνατόν".
Θυμάται κανείς ότι μιλάμε για ιδιωτικό μονοπώλιο;
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο επίγειο δίκτυο, υπάρχει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Με τη διαφορά ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, εδώ υπάρχει πλέον ένα μονοπώλιο που είναι 100% ιδιωτικόμετά και την πώληση του 33% που κατείχε το Δημόσιο σε ιδιώτες κατά την αποκρατικοποίηση του περασμένου Μαΐου.
Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα μονοπώλιο η ύπαρξη του οποίου βασίζεται στην προστασία των πολιτών, το οποίο όμως ανήκει εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες οι οποίοι αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.
Ο καινούργιος βασικός του μέτοχος μάλιστα πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση για να αποκτήσει το 33% που άνηκε στο κράτος (652 εκατ. ευρώ) και, όπως είναι λογικό, στοχεύει πλέον στη μεγιστοποίηση των εσόδων του μέσα από την τόνωση των υπαρχόντων προϊόντων του ΟΠΑΠ (Στοίχημα, ΚΙΝΟ κ.τ.λ.), καθώς και από το λανσάρισμα μιας σειράς καινούργιων προϊόντων (VLTs, λαχεία, διαδικτυακά παιχνίδια, Ξυστό).
Σε ό,τι αφορά το Ιντερνετ, ήδη από το καλοκαίρι του 2011, με την ψήφιση του Ν. 4002/2011, η Ελλάδα είχε κάνει το πρώτο βήμα για να ρυθμίσει τη διαδικτυακή αγορά και να αποκομίσει έσοδα από αυτή ανοίγοντας την (ακολουθώντας δηλαδή την κυρίαρχη διεθνή τάση). Ωστόσο δεν προχώρησε γρήγορα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό καθεστώς εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Έτσι σήμερα δικαίωμα νόμιμης λειτουργίας έχουν μόνο 24 εταιρείες που υπήχθησαν σε αυτό το μεταβατικό καθεστώς τον Δεκέμβριο του 2011.
Οι εταιρείες αυτές καταβάλλουν, όπως και ο ΟΠΑΠ, φόρο 30% στα μεικτά τους έσοδα και θα μπορούσαν με μια πληρέστερη ρύθμιση της αγοράς να ενισχύσουν τον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα περισσότερο από ό,τι ήδη κάνουν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι, παρότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν είναι πλήρες, μόνο μία από τις 24 (η Β2Β Gaming Ltd) αναμένεται να καταβάλει το 2014 φόρους ύψους πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Read more...

Κριμαία: Πυρ άνοιξαν Ρώσοι στρατιώτες...


... κατά την κατάληψη ουκρανικής ναυτικής βάσης...


Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια εισβολής τους σε ...
ουκρανική ναυτική βάση στη Κριμαία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη ναυτική βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των Ουκρανών στρατιωτικών και άρχισαν να μετακινούν οχήματα.

Κανένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες δεν τραυματίστηκε και ο διοικητής της βάσης προσπάθούσε μέχρι πριν λίγη ώρα να διαπραγματευτεί μία ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές...
naftemporiki.gr

Read more...

"Δεν θα πάω τώρα στα γεράματα σε μπ...λο!"...


Σχόλιο του Καρατζαφέρη για Ν.Δ. (BINTEO)...

"Είμαι από κείνους τους νέους ανθρώπους, που επειδή μπορούσα -είχα τύχη με τα κορίτσια- δεν είχα πάει ποτέ σε...
μπουρ**λο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρ**λο τώρα στα γεράματα".

Με αυτή τη χαρακτηριστική έκφραση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ.

Μιλώντας στον Σκάι, εξαπέλυσε, δε, προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι δεν κάνει τίποτ' άλλο, από το να εκτελεί τις προσταγές της τρόικας.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι πολλά στελέχη του ΛΑΟΣ κατέρχονται στις εκλογές με τους συνδυασμούς άλλων υποψηφίων και θα στηριχθούν αναλόγως από τους ψηφοφόρους και το κόμμα.Δείτε το βίντεο...

parapolitika.gr

Read more...

Στο εδώλιο και πάλι οι κατηγορούμενοι για τις «φούσκες» του χρηματιστηρίου...




Στο εδώλιο θα καθίσουν και πάλι 42 κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες»
του χρηματιστηρίου οι οποίοι αθωώθηκαν με πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Ο...
αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης εκτιμώντας πως δεν είχε πλήρη εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


newsbeast.gr

Read more...

Κείμενο των μελών του Επαναστατικού Αγωνα Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα...

athens.indymedia 10 Μάρτη 2010. Ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα πέφτει νεκρός από σφαίρες μπάτσου στην Δάφνη κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Τέσσερα χρόνια μετά η... πολιτική πρόταση της δράσης του Λάμπρου Φούντα και του Επαναστατικού Αγώνα όπου δρούσε, είναι ακόμα πιο επίκαιρες, η επιλογή αγώνα και η στρατηγική της δράσης ακόμα πιο επιτακτικές. Τέσσερα χρόνια μετά και οι όροι ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων γίνονται όλο και πιο άθλιοι στο όνομα της διάσωσης του οικονομικού και πολιτικού συστήματος το οποίο βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Πριν τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μην γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μην θυσιάζονται άνθρωποι για την σωτηρία του συστήματος. Έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια που τελική επιδίωξή της ήταν να πεταχτεί το πτώμα του καπιταλισμού και μαζί του το κράτος στα σκουπίδια της ιστορίας. Έδωσε τη ζωή του για να ανοίξει ο μόνος δρόμος για το οριστικό ξεπέρασμα των κρίσεων, να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κοινωνική Επανάσταση. Αυτό είναι το ζητούμενο για το οποίο αξίζει κανείς να αγωνίζεται, ακόμα και να πεθαίνει. Ο Λάμπρος Φούντας ζει και θα ζει πάντα για όσους η Επανάσταση παραμένει μια ζωντανή προοπτική. Ζει και θα ζει πάντα ως η επαναστατική αυτή μορφή που ενσαρκώνει τα όνειρα των επαναστατών σήμερα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ζει και θα ζει ως σύμβολο και φάρος της Επανάστασης. Ανέκαθεν η εξουσία επένδυε στην καλλιέργεια και την εκμετάλλευση των κατώτερων ενστίκτων στους υπηκόους της για να εξοντώνει τους επαναστάτες και τους πολιτικούς αντιπάλους της. Το ελληνικό κράτος έχει πλούσια παράδοση όσον αφορά αυτό. Οι επικηρύξεις και οι αμοιβές για την εξόντωση των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού ήταν πάγιο φαινόμενο. Ο εμφύλιος πόλεμος στη μάχη της προπαγάνδας του καθεστώτος τότε εναντίον των πολιτικών του εχθρών χαρακτηριζόταν ως «συμμοριτοπόλεμος» και οι αγωνιστές καταδιώκονταν ως «κοινοί ληστές». Και οι αμοιβές για κάθε κομμένο κεφάλι αντάρτη που έφερναν οι Μάϋδες και οι κάθε είδους εθνικόφρονες βρισκόταν εκείνη την περίοδο στην ημερήσια διάταξη. Παρά τις διαφορετικές συνθήκες της σημερινής εποχής, ο τρόμος της σημερινής εξουσίας που γδέρνει τον ελληνικό λαό για να ταΐσει τα κοράκια της υπερεθνικής ελίτ μπροστά στην προοπτική ξεκινήματος ενός νέου αντάρτικου που θα τινάξει στον αέρα τα σχέδιά τους, τους κάνει να καταφεύγουν στην ελεεινή και χυδαία μέθοδο της επικήρυξης και του κυνηγιού κεφαλών, επιδιώκοντας να ερεθίσουν τα πιο ποταπά ένστικτα των πάσης φύσεως καλοθελητών της εξουσίας. Είναι κατανοητό ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προχωρούν σε τέτοιου είδους κινήσεις καθοριζόμενοι από την ιστορικότητα και την πολιτική πορεία των προσώπων και στην περίπτωσή μας είναι ιδιαιτέρως καθοριστικός παράγοντας η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την συμμετοχή μας στον Επαναστατικό Αγώνα. Το ειδικό πολιτικό βάρος της δράσης, του λόγου του Επαναστατικού Αγώνα, της ανάληψης πολιτικής ευθύνης από εμάς, η πολιτική μας στάση μετά τις συλλήψεις και η στάση μας μέσα στο δικαστήριο όπου υπερασπιστήκαμε το σύνολο των ενεργειών της οργάνωσής μας, καθώς και η πάγια θέση μας ότι ο ένοπλος αγώνας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την προώθηση της κοινωνικής Επανάστασης ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που ζούμε σήμερα, είναι παράγοντες που βαρύνουν συνολικά την αγωνία των κρατικών μηχανισμών να βρουν τρόπο να μας συλλάβουν. Από μόνη της η επικήρυξη και χωρίς κανείς να πει τίποτε περισσότερο, αποκαλύπτει την επίκαιρη διάσταση της ένοπλης δράσης στην σημερινή εποχή που το καπιταλιστικό σύστημα έχει εισέλθει στην πιο βαθιά και μακροχρόνια κρίση της ιστορίας του, έχει απαξιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων και η ευαίσθητη πολιτική σταθερότητα δεν στηρίζεται πλέον στη συναίνεση, αλλά στον εκβιασμό, το φόβο και την ωμή βία. Η ένοπλη δράση γνωρίζουν οι εξουσιαστές ότι έχει τη δύναμη να κλονίσει καθοριστικά τις ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες ωθώντας το καθεστώς πιο βαθιά στην αποσταθεροποίηση. Η επικήρυξή μας με δυο εκατομμύρια ευρώ εκτός όλων των άλλων, είναι αναμφιβόλως ένα ποσό υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και της δραματικής κατάστασης των κρατικών ταμείων, που έκανε να ζαλιστούν ακόμα και σκληροί φιλοκαθεστωτικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που ρωτούσαν δημοσίως «από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά». Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες κάνουν συνεχείς περικοπές σε έξοδα που αφορούν την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά προκλητικά δηλώνουν πως δυο εκατομμύρια τα δίνουν για ρουφιάνους και κεφαλοκυνηγούς που θα τους βοηθήσουν να μας συλλάβουν, καθιστά αυτήν την επικήρυξη σε οικονομικό αλλά και ηθικό επίπεδο ακόμα περισσότερο σκανδαλώδη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος μας επικηρύσσει. Το 2007 μετά την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία, το ελληνικό κράτος μας είχε επικηρύξει ως Επαναστατικό Αγώνα και όχι ως άτομα φυσικά, αφού δεν είχαμε συλληφθεί, με οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ το αμερικάνικο με ένα εκατομμύριο δολάρια. Την περίοδο εκείνη τα κρατικά ταμεία δεν ήταν άδεια και παρόλα αυτά το ποσό της επικήρυξης για πληροφορία που θα βοηθούσε στην εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα ήταν μικρότερο από αυτό που σήμερα -εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης και πλήρους στεγνώματος των κρατικών ταμείων- μας επικηρύσσουν ως πρόσωπα. Αυτό δεν είναι παράδοξο αφού αναδεικνύει την αυξανόμενη βαρύτητα της ένοπλης δράσης ή ακόμα και της απειλής αυτής στην τρέχουσα ρευστή περίοδο. Και μάλλον οι επικηρύξεις έρχονται σε μια είδους αναλογία με αυτή την βαρύτητα και με την καθοριστική της δύναμη να κατευθύνει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Όμως η μέθοδος της επικήρυξης αναδεικνύει ακόμα ένα πράγμα. Ότι δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις τους, συνθήκη άμεσα συνδεμένη με την ευρύτερη κοινωνική και πολιτική περίοδο όπου η συναίνεση στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα παύει να υφίσταται σε πλειοψηφικά πλέον τμήματα της κοινωνίας λόγω της κρίσης και των πολιτικών διαχείρισής της από την πολιτική και οικονομική εξουσία. Πόσοι θεωρούν σήμερα ότι η κοινωνική απειλή προέρχεται από την ένοπλη επαναστατική δράση; Πόσοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η κοινωνική απειλή είναι ο Μαζιώτης και η Ρούπα; Η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα έχουν ζήσει στο πετσί τους τι εστί τρομοκρατία του κεφαλαίου και του κράτους και αυτή θεωρούν ως τη μεγαλύτερη απειλή, αυτή είναι γι’ αυτούς ο πραγματικός φόβος. Το έλλειμμα αυτό της συναίνεσης στο σύστημα το γνωρίζουν οι κυρίαρχοι γι’ αυτό και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βασιστούν στην «κοινωνική υπευθυνότητα» των ρουφιάνων, στην πίστη τους προς το καθεστώς, στην αφοσίωσή τους προς τους οικονομικούς και πολιτικούς άρχοντες και πως ανιδιοτελώς και χωρίς υλικό αντάλλαγμα θα μπορέσουν να βρουν βοήθεια από τα κάτω για τις συλλήψεις μας. Γι’ αυτό και καταφεύγουν στο δέλεαρ της κατάδοσης επί αμοιβή, ελπίζοντας πως σε εποχές ακραίας υλικής εξαθλίωσης και φτώχειας λόγω της κρίσης, θα υπάρξουν ίσως κάποιοι που θα πέσουν στο κατώτερο σκαλί της ηθικής αθλιότητας. Γι’ αυτούς τους λόγους και ακούστηκαν εντελώς υποκριτικά και φαιδρά ταυτόχρονα τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και αρχικεφαλοκυνηγός , Δένδιας, στη μάταιη προσπάθειά του να παρουσιάσει την ένοπλη δράση ως απειλή για τους ίδιους τους εργαζόμενους της χώρας! Η αγωνία της πολιτικής εξουσίας για την ανάπτυξη της ένοπλης δράσης στην ιστορική περίοδο που ζούμε αντικατοπτρίζει και το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους φυλακισμένους ένοπλους αγωνιστές, αλλά και για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ελληνικής αστυνομίας. Οι νέες ειδικές φυλακές υψίστης ασφαλείας με κυρίαρχο ζητούμενο την απομόνωση των ένοπλων πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος και την απομάκρυνσή τους από τους υπόλοιπους κρατούμενους, έρχονται ως η «φυσική» συνέχεια των «αντιτρομοκρατικών» νόμων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Όμως η περίοδος που δημιουργείται μια τέτοια φυλακή δείχνει ακριβώς το φόβο των κυρίαρχων μπροστά στο πολιτικό φαινόμενο της ένοπλης δράσης. Για τον ίδιο λόγο σκληραίνουν και το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των ένοπλων αγωνιστών ανατρέποντας κανονισμούς και ρυθμίσεις για τον χρόνο φυλάκισης, καταργώντας τις άδειες και τις υπό όρους αποφυλακίσεις τους. Πιστεύουμε όμως πως με αυτά τα μέτρα το καθεστώς απευθύνεται σε πολλούς περισσότερους και επιδιώκει να προσβάλει τη βούληση νέων αγωνιστών που βλέπουν ως επιτακτική πολιτική ανάγκη σήμερα την ένοπλη επαναστατική δράση. Και δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ευκαιρία και με αφορμή τις επικηρύξεις και τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στις φυλακίσεις ένοπλων αγωνιστών, ο Δένδιας αναφέρεται στις «κάποιες χιλιάδες που φλερτάρουν με την τρομοκρατία» και τελευταία πραγματοποιεί εκτεταμένες επιχειρήσεις σε σπίτια αναρχικών με εμφανές ζητούμενο την τρομοκράτηση. Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση της αστυνομικής λειτουργίας και αυτή συνιστά ένα λογικό επακόλουθο των κρατικών προσπαθειών για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ένοπλης δράσης και, κυρίως, για την πρόληψη ένοπλων ενεργειών. Γι’ αυτό και αυτό το ζητούμενο γίνεται πλέον κεντρική στρατηγική της αστυνομίας. Στις όποιες προσπάθειές τους να απομονώσουν και να καταστείλουν την ένοπλη δράση, στις όποιες προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν ας μην ελπίζουν όμως και πολλά, καθώς οι κοινωνικές εξελίξεις και οι συνθήκες έτσι όπως τις διαμορφώνει το ίδιο το σύστημα, αργά ή γρήγορα θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενός διευρυμένου ένοπλου επαναστατικού μετώπου για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την σκλαβιά του καπιταλισμού και του κράτους. Θα συμβάλουν ώστε να γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης τους. Η κοινή συνισταμένη όλων αυτών των ενεργειών από το καθεστώς είναι η δημιουργία ενός νομοθετικού, αστυνομικού, αλλά και πολιτικού κλοιού στους ένοπλους αγωνιστές και κυρίως σε αυτούς που ζουν στην «παρανομία». Σε αυτή την συνισταμένη συμπεριλαμβάνεται και η μακρά τακτική προσπάθεια δημιουργίας ενός καθεστώτος «αυξανόμενης πίεσης» με κάθε διαθέσιμο μέσο, ελπίζοντας ότι θα δημιουργήσει ένα καθεστώς κοινωνικά πιο ευνοϊκό για τις συλλήψεις μας όπως είναι η συνεχής προπαγάνδα που διοχετεύει στα ΜΜΕ, μέσα από την οποία παρουσιαζόμαστε να εμπλεκόμαστε σε μια μακρά σειρά γεγονότων, ενεργειών και πολιτικών δράσεων που δεν έχουμε συμμετάσχει και δεν εμπλεκόμαστε με κανένα τρόπο. Θα ήταν έλλογη και δικαιολογημένη από τη μεριά των κρατικών παραγόντων αυτή η τακτική, αφού κατανοούμε πως η πρεμούρα τους να μας συλλάβουν είναι μεγάλη. Πλέον όμως έχει φύγει από το επίπεδο μιας ψύχραιμης και μελετημένης κίνησης και θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει αγγίξει τα όρια της εμμονής και της παράνοιας, αφού πίσω από οποιαδήποτε ένοπλη ενέργεια που συμβαίνει ανά την επικράτεια, πίσω από κάθε συμβάν που ακόμα και ως εικασία μπορεί να έχει πολιτικές διαστάσεις ή προεκτάσεις -π.χ. η υπόθεση με τα όπλα στο αυτοκίνητο στο Φάληρο-, «βλέπουν» είτε άμεσα είτε έμμεσα ότι έχουμε κάποια σχέση, έχει σχέση η «ομάδα Μαζιώτη» κλπ. Και σε αυτή την διαδικασία φυσικά, μπαίνουν και τα περισσότερα ΜΜΕ ως φερέφωνα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν θα αναφερθούμε φυσικά σε όλη τη σαβούρα των δημοσιογραφικών «πληροφοριών», στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μέχρι και σενάρια για τους πιθανούς «συγκατοίκους» μας στην παρανομία. Όσον αφορά το τελευταίο τη μόνη πληροφορία που έχουμε να δημοσιοποιήσουμε είναι ότι έχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις που είναι πολιτικά, αλλά κυρίως αξιακά και στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη, αλλά και αποκαλυπτική συγχρόνως στιγμή της σύλληψης. Στο ζήτημα όμως που θέλουμε να μείνουμε είναι για την αυθαίρετη εμπλοκή των ονομάτων μας στην οργάνωση ΟΛΑ. Καταλαβαίνουμε πως για τους «ιθύνοντες» των κατασταλτικών και διωκτικών μηχανισμών η φιλοσοφία της δράσης και η θεωρητική προσέγγιση και ανάλυση μιας οργάνωσης να αποτελούν δύσκολα ζητήματα για να τα αναλύσουν, γι’ αυτό και η αιτιολόγηση της «βεβαιότητάς» τους για τον δήθεν πρωταγωνιστικό μας ρόλο στην οργάνωση αυτή τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και στα κείμενά της, να βασίζεται σε χοντροκομμένες και παντελώς εσφαλμένες προσεγγίσεις. Γι’ αυτό και για το «ασφαλές αυτό συμπέρασμα» δηλώνουν κατ’ αρχήν πως το στηρίζουν στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποιεί RPG. Όμως ο Επαναστατικός Αγώνας είχε διαφορετικά πολιτικά κριτήρια στον τρόπο δράσης, στον τρόπο και στον τόπο που θα πληττόταν κάθε φορά ο πολιτικά επιλεγμένος στόχος, γεγονός που καθόριζε την επιλογή των μέσων και την επιχειρησιακή μεθοδολογία αποφεύγοντας επιχειρησιακές ακροβασίες. Το δεύτερο είναι οι προκηρύξεις. Δεν περιμέναμε βέβαια, από τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής να μπορούν να διακρίνουν λεπτές ή ακόμα και μεγάλες πολιτικές διαφορές στον λόγο των ένοπλων οργανώσεων -όπως διαφορές ανάμεσα σε μια λενινιστική και μια αναρχική προκήρυξη- και γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πως οι αναλύσεις και οι ερμηνείες τους μένουν σε χοντροκομμένες και επιφανειακές αναγνώσεις των προκηρύξεων. Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαστε βέβαιοι πως μια ανάλυση από κάποια οργάνωση πάνω στην οικονομική κρίση, όποια πολιτική προέλευση ή κατεύθυνση κι αν έχει θα πίστευαν ότι έχει γίνει από εμάς. Κι αυτό γιατί ο Επαναστατικός Αγώνας είχε επανειλημμένα αναφερθεί με αναλύσεις στην τρέχουσα κρίση του συστήματος πολύ πριν αυτή εκδηλώσει τη δυναμική της και το κυριότερο, της είχε δώσει στρατηγικό ρόλο στη διαμόρφωση της συνολικής πολιτικής κατεύθυνσης της οργάνωσης. Γι’ αυτό το κορυφαίο ζήτημα συνεχίσαμε και μετά τις συλλήψεις μας να γράφουμε και να μιλάμε ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε σε τέτοιου είδους ζητήματα. Πάντως, για κάθε πιθανή μελλοντική αναφορά των ονομάτων μας σε γεγονότα και σχήματα άσχετα με εμάς, αυτό που θέλουμε ρητώς και κατηγορηματικώς να ξεκαθαρίσουμε είναι πως η ίδια η ιστορία μας είναι τελικά αυτή που ανατρέπει τους όποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς του κρατικού μηχανισμού για εμάς και τις πολιτικές επιλογές μας. Γιατί η ιστορία μας είναι το όνομά μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

«Ο Θρύλος της ανθρωπιάς και της υπερηφάνειας»...




Ο Ολυμπιακός σήμερα έχει τα γενέθλια του.
Ο λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας γίνεται 89 ετών, έχοντας ιδρυθεί στις 10 Μαρτίου 1925, μια ημερομηνία που αποτέλεσε την απαρχή για τα επιτεύγματα σε όλα τα αθλήματα.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την σημαντική αυτή ημέρα για τον Σύνδεσμο, κάνοντας λόγο για...
τον Θρύλο που ταυτίστηκε με την ανθρωπιά και την υπερηφάνεια.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πορεία του και είναι πάντα νικητής.

Αναλυτικά το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, πρωταθλητής απο την πρώτη του ανάσα, συμπληρώνει σήμερα 89 χρόνια ένδοξης ζωής.

Ο σύλλογος που έγινε ΘΡΥΛΟΣ και ταυτίστηκε με την ανθρωπιά και την υπερηφάνεια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας, συνεχίζει την πορεία του, πάντα ΝΙΚΗΤΗΣ!

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!»

Βαγγέλης Μαρινάκης

woop.gr

Read more...

Ο κατάλογος με τα ποσά που πήραν οι ΜΚΟ ...



...την περίοδο 2000-2010 (αναλυτικά)...
Τον κατάλογο με τις αναλυτικές πληρωμές της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) για τις χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων ΜΚΟ, την περίοδο 2000-2010, διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος ύστερα από..
ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλος.
Στο συνοδευτικό έγγραφο, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι από το 2000 έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί περί τα 732 προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας από ΜΚΟ, με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ. Όλα τα προγράμματα, εκτός από τα 198 που ευρίσκονται στο στάδιο της οικονομικής εκκαθάρισης, έχουν κλείσει, καθώς οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί μετά και από τον τελικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο διαθέτει τους οικείους, ανά κλειστό πρόγραμμα, φακέλους
 Ο κ. Γεροντόπουλος διευκρινίζει, τέλος, ότι η ΥΔΑΣ δεν χρηματοδοτεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά μόνο αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από ορισμένες ΜΚΟ, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής διπλωματίας και της εκάστοτε πολιτικής διεθνούς παρουσίας της χώρας μας.
Eδώ οι πίνακες:
http://s.enet.gr/resources/article-files/8370377.pdf
 


enet.gr 

Read more...

Πίσω και από το 2005, τότε που το δένδρο ήταν «δένδρο αξιών» ...




...και όχι μία κακόγουστη Ελιά...
Και σ’αυτόν το τομέα της πιθανής νέας κεντρικής αφήγησης όπως και της επικοινωνίας το ραγδαίως εξαφανιζόμενο από πολιτικού προσώπου γης ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι μακράν πίσω.
Είναι μία κάκκιστη πολιτική αντιγραφήτης...
ιταλικής «ελιάς» με μέτριους και αποτυχημένους (ανεξαρτήτως ηλικίας) πολιτευτές να πρωτοστατούν στην πρόσθεση κινήσεων μηδενικής -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- κοινωνικής εμβέλειας και απόλυτης πολιτικής ασημαντότητας.
Είναι πιό πίσω και από το 2005, τότε που το δένδρο ήταν «δένδρο αξιών» και όχι μία κακόγουστη #elia.

https://www.facebook.com/pages/True-Democracy/193629694016540

smartpost.gr 

Read more...

Mια παρατήρηση...





Παρατηρώ το λογότυπο της Ελιάς που παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις όπως κηδείες, μνημόσυνα κ.α.

Βλέπω το σήμα του ΠΑΣΟΚ και ...
όλο και κάτι μου θυμίζει. Ακόμα και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 27 βουλευτές ενώ τον Ιούνιο του 2012 το ψήφισαν 755.868 συμπολίτες.

Δίπλα βλέπω ένα κακόγουστο σήμερα που μου θυμίζει το παλιό σήμα του Mega. Θεωρητικά, συμβολίζει ένα κόμμα, αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου, που δεν έχει κατέβει ποτέ στις εκλογές κι αποτελείται από τον ίδιο και τον Χρήστο Αηδόνη, δηλαδή δυο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκαν βουλευτές το 2012.

Δίπλα, βλέπω το σήμα της Δυναμικής Ελλάδας η οποία αποτελείται κυρίως από τον Ηλία Μόσιαλο, επίσης πρώην υπουργό ο οποίος δεν ήταν καν υποψήφιος στις εκλογές του 2012 και ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Πιο δίπλα, βλέπω κάτι άγνωστα ονόματα που περιγράφουν άγνωστους σχηματισμούς οι οποίοι αποτελούνται από άγνωστο αριθμό ατόμων. Μου λένε π.χ ότι οι Νέοι Μεταρρυθμιστές αποτελούνται από συνολικά 6(!) άτομα τα οποία μάλιστα έχουν χωριστεί και σε 2-3 ομάδες και είναι όλα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Η ερώτηση μου είναι απλή: Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει όπως το ξέραμε; Θα κατέλθει αυτόνομο στις εθνικές εκλογές ή με τους Λοβέρδο-Αηδόνη-Μόσιαλο με την Ελιά; Οι βουλευτές του είναι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς;

parapolitiki.com

Read more...

Έδιωξαν και πάλι τη Χρυσή Αυγή από την Τσαριτσάνη...




Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στην Τσαριτσάνη του Νομού Λαρίσης με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά από κινητοποίηση των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι...
τον Μάρτιο του 2013 κάτοικοι της Τσαριτσάνης είχαν απομακρύνει ομάδα χρυσαυγιτών σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα του χωριού.


Read more...

Δεκτό το αίτημα Σε πτώχευση η Νeoset, στο δρόμο 300 εργαζόμενοι


Σε πτώχευση η Νeoset, στο δρόμο 300 εργαζόμενοι

Αθήνα
To Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων του εργοστασίου της ΝEOSET στη Χαλκίδα και κήρυξε σε πτώχευση την εταιρεία. Στο δρόμο μένουν 300 εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της NEOSET του Κ. Αλεξανδράκη στο άρθρο 99 τον περασμένο Ιούνιο, επιχείρησαν με την αίτηση πτώχευσης να διαφυλάξουν μέρος των οφειλομένων προς αυτούς- κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ- αφού πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, θα αξιοποιηθούν για να λάβουν τα χρήματά τους όλοι οι πιστωτές της εταιρείας (εργαζόμενοι, τράπεζες, προμηθευτές δημόσιο κ.α).

Επειδή και το σήμα NEOSET αποτελεί πλέον πτωχευτική περιουσία εκτιμάται ότι θα πάψουν να ισχύουν οι συμβάσεις δικαιόχρησης (franchising) που είχε συνάψει η NEOSET.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» Πανηγυρική εκδήλωση για τον «τρίτο πόλο» από την ΔΗΜΑΡ


Πανηγυρική εκδήλωση για τον «τρίτο πόλο» από την ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής  

Αθήνα:
Τη γέννηση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» παρουσιάζει επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας ο Φώτης Κουβέλης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσουν -μεταξύ άλλων- ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, η ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 Μαριλένα Κοππά, ο πρώην υπουργός Στ.Μανίκας και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γ.Τσαμουργκέλης.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης είχε απορρίψει για μια ακόμα φορά την πρόσκληση Βενιζέλου για συστράτευση με την Ελιά, λέγοντας: «Η 'ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συμμαχία' υποστηρίζει την υποψηφιότητα Σουλτς αυτόνομα» και «κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής».

Ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της συνδιάσκεψης για την Ελιά είχε εκφράσει τη λύπη του για την απουσία της ΔΗΜΑΡ από το νέο εγχείρημα, αφήνοντας όμως αιχμές για τις κινήσεις της:

« Επικράτησε μια περίκλειστη και προσωπαγής αντίληψη, η οποία αρνείται τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα αλλά αποδέχεται τη συνεργασία με κάθε πρόσωπο από το ΠΑΣΟΚ του χθες. Παρόλα αυτά δεν έχει ανακοπεί η συνεργασία σε δημοτικό, περιφερειακό και συνδικαλιστικό επίπεδο» τόνισε.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η διακήρυξη αρχών της «ΔΗΜΑΡ- Προοδευτική Συνεργασία», όπου παρουσιάζεται μία εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης είναι η διεκδίκηση για μία ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα μειώσει το χρέος, η απαίτηση για σχέση ισοτιμίας με τους εταίρους, η υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου που ενισχύει την επιχειρηματικότητα και στηρίζει την μικρή και τη μεσαία τάξη, η εναντίωση στην υποβάθμιση των δυνάμεων της εργασίας και στην συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, αλλά και η ριζική αναδιοργάνωση του πολιτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυστηροποίηση του πλαισίου Αθανασίου: Χωρίς άδεια για δέκα χρόνια οι κρατούμενοι για τρομοκρατία


Αθανασίου: Χωρίς άδεια για δέκα χρόνια οι κρατούμενοι για τρομοκρατία
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, τα όσα λέγονται από βουλευτές της Χρυσής Αυγής περί πολιτικής δίωξης και ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος, με σκοπό την εξαφάνιση του κόμματος.
«Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αυτά είναι αστειότητες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θέμα πολιτικής δίωξης. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Τα περί πολιτικής δίωξης λέγονται σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ή συμπάθεια».
«Αν κάποιο κόμμα δεν θέλει να εξαφανιστεί, να παραιτηθούν οι διωκόμενοι βουλευτές και να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες» σημείωσε ο υπουργός διερωτώμενος «γιατί δεν το κάνουν;».
Επίσης, ο κ. Αθανασίου απέκλεισε το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. «Ο ρόλοι της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης είναι διακριτοί» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και στη συγκεκριμένη συγκυρία πρέπει να υπάρχουν και τα δύο υπουργεία».
Αναφορικά με τις υπέρογκες εγγυήσεις που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους προκειμένου να αποφυλακιστούν, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «ως πολίτης» τις βρίσκει υπερβολικές.
«Οι δικαστές κρίνουν βάσει των ευρημάτων της δικογραφίας» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «εγγυάται την ανεξαρτησία των δικαστών, που έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το τελευταίο διάστημα, η οποία εκπορεύεται από την εντολή του πρωθυπουργού να μην χαρίζονται σε κανέναν».
«Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως οι δικαστές θέλουν να φτιάξουν κράτος δικαστών, κάτι που οι ίδιοι το αποκρούουν» κατέληξε ο κ. Αθανασίου.
Το νομοσχέδιο για την τρομοκρατία
Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να είμαι έτοιμες οι πρώτες φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ) της χώρας, οι οποίες θα λειτουργήσουν στον Δομοκό και θα φιλοξενούν κρατούμενους και υπόδικους για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και καθορίζει ποιοι θα μεταφερθούν εκεί, καθώς και το καθεστώς χορήγησης των αδειών τους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, οι κρατούμενοι σε αυτές τις φυλακές θα εξαιρούνται, για τον χρόνο κράτησής τους εκεί, από το καθεστώς άδειας, δηλαδή δεν θα παίρνουν καθόλου άδειες.
Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, οι κατάδικοι ή υπόδικοι για αδικήματα όπως τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, κ.λπ. θα «φιλοξενούνται» υποχρεωτικά 10 χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να έχουν δικαίωμα άδειας. Με τη συμπλήρωση της 10ετίας η κράτησή τους θα επανεξετάζεται, ενώ προβλέπεται δικαίωμα ανανέωσης για δύο χρόνια. Αν επιστρέψουν σε φυλακές τύπου Α ή Β, οι αιτήσεις για άδεια θα ελέγχονται όπως και σήμερα από το συμβούλιο των φυλακών. Επίσης, θα είναι περιορισμένη, πλέον, η τηλεφωνική επικοινωνία και η επικοινωνία με τους συγγενείς τους.
Ακόμη, οι κατάδικοι που κατηγορούνται για άλλα αδικήματα αλλά κρίνονται επικίνδυνοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα θα κρατούνται υποχρεωτικά χωρίς άδεια για τέσσερα χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και θα μπορεί να παρατείνεται η κράτησή τους επί δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να κρίνονται επικίνδυνοι. Στην ίδια κατηγορία θα εντάσσονται και όσοι έχουν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων (βιαιοπραγίες).
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...