Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής



Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής
Από την Κυριακή 25 Μαρτίου θα ισχύσει η θερινή ώρα.

Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

Read more...

Μόνο στον eniko



Αυτή είναι η πρωτοφανής απόφαση με την οποία αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.


Read more...

Στις αρχές του 2013 αναμένει το Φανάρι να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Συνάντηση Παπανδρέου - Βαρθολομαίου


Ο Γ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι
Ο Γ.Παπανδρέου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Την εκτίμηση ότι «στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή» εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο Φανάρι, λέγοντας ότι «μας είπε ότι τα ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους».

«Επομένως -πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάχρης- στις αρχές του επομένου έτους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή, αιρωμένων αυτών των τελευταίων κωλυμάτων, που λέγεται ότι υπάρχουν».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο του κ. Βαρθολομαίου, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό για την οικουμενική αντίληψη, την οποία έχετε γύρω από τα θέματα του διαλόγου των θρησκειών, των πολιτισμών, αλλά και για το περιβάλλον, όπου είστε πρωτοστάτης και, μάλιστα, σε εποχές που δεν ήταν και της μόδας».

Με αφορμή το θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συζήτηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που γίνεται στην Τουρκία, για τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» και ειδικότερα στο θέμα της Συρίας.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει... (Πλάτωνας, 427-347 π.Χ.)


Ο Παπουτσής δίπλα στον Βενιζέλο...


"press-gr"
Τη διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του στην προεκλογική μάχη έδωσε ο Χρ. Παπουτσής, έπειτα από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ευ. Βενιζέλο μετά τις εσωκομματικές εκλογές του κινήματος. «Όπως ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή, έτσι και πάλι θα είμαι στην...
πρώτη γραμμή και σε αυτόν τον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική δύναμη «που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της ελληνικής κοινωνίας».
Οι δύο άνδρες συζήτησαν σχετικά με την εκλογική κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ εν όψει και του γεγονότος ότι ο κ. Παπουτσής θα απουσιάζει την επόμενη εβδομάδα σε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στις πρώτες προεκλογικές δραστηριότητες στις οποίες θα ενταχθεί αμέσως μετά την επιστροφή του.
Ερωτηθείς πάντως για το ενδεχόμενο επιστροφής διαγραφέντων βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπουτσής διευκρίνισε ότι το θέμα αφορά τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

Read more...

Παραιτήσεις στη Δημοκρατική Αριστερά για τη συνεργασία με ανεξάρτητους βουλευτές

Έντονες διαφωνίες και αντιδράσεις

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για εκλογική συνεργασία με ομάδα πέντε ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα με τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος.

Πρόκειται για τους Νικηφόρο Σταματάκη, Στέλλα Νιώτη και Θανάση Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες είχαν εκφράσει και περιφερειακές οργανώσεις, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά της ηγεσίας να εκτονωθεί η κατάσταση, με την πραγματοποίηση συσκέψεων και επαφών με τα αρμόδια στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγές της Δημοκρατικής Αριστεράς τονίζουν ότι οι αντιδράσεις ήταν γνωστές και τις θεωρούν αναμενόμενες για μία απόφαση τέτοιας εμβέλειας, όπως ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για εκλογική και πολιτική συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ο Φίλιππος Σαχινίδης τοποθετείται πάνω στο θέμα του ευρώ: Φταίει ο Σημίτης που μας έβαλε !


Διαβάζουμε στο zoomnews:

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πανηγυρικό “άδεισμα” του νέου υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο Σαχινίδης, διαφοροποιούμενος από την κεντρική πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα, είπε ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε το 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ, αλλά ξεκινάει από το 2001, όταν η χώρα μπήκε στην Ευρωζώνη.

Όπως επεσήμανε ο Σαχινίδης το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αλλά και το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού κινούνταν πολύ πάνω από το 3%, γεγονός που απεκρύβη σκόπιμα αφ’ ενός για να μπούμε στην ΟΝΕ και αφετέρου για να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σημειωτέο ότι εκείνη την περίοδο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως γράφει σήμερα ο Ε.Τ. ο Σαχινίδης διαφοροποιήθηκε και για το θέμα της απογραφής λέγοντας ότι δεν ήταν αυτή τo πρόβλημα αλλά το τι δέχθηκε τελικά η Eurostat στην απογραφή και μετά το αναθεώρησε, ενώ υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να βγούμε από την επιτήρηση το 2007।

http://papaioannou


Read more...

Τα πρώτα γεωτρύπανα σε Πατραϊκό, Ιωάννινα, Κατάκολο...



Σε μερικές εβδομάδες θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης), ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στην διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο), δήλωσε ο...
υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο ημερίδας για θέματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις, μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, μειώνουν τον αριθμό των αδειών που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα να προστατεύεται ουσιαστικά το περιβάλλον.

«Για να έχουμε μια αίσθηση της διαφοράς, τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν επενδύσεις τουριστικές, εμπορικές, βιομηχανικές, που φέρνουν θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές «δοσοληψίες», ο υπουργός ανέφερε ότι «όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά» και πρόσθεσε: «Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά»...

dete.gr



Read more...

Ο Ομπάμα τίμησε την 25η Μαρτίου...




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ως είθισται, τίμησε και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, που έγινε χθες.

Παρόντες πολλοί...
ομογενείς και διπλωματικοί, ενώ στο ομογειανό ακροατήριο απευθύνθηκε ο Πρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος.
Στη φωτογραφία ο Αμερικανός πρόεδρος . έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο.
...
ekirikas.com



Read more...

Πώς ο Προβόπουλος αποκαλύπτει ότι οι Παπαδήμος και Παπαντωνίου μας έβαλαν στο ευρώ με αντάλλαγμα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Στις 27 Ιανουαρίου 2012 η Τράπεζα της Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε απάντηση πολλών δημοσιευμάτων (και στο blog εδώ) για την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου:

Με αφορμή την πρόσφατη επανάληψη εσφαλμένων τοποθετήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων («Κοινό Κεφάλαιο») από την Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνονται τα παρακάτω, τα οποία άλλωστε προκύπτουν και από την απλή ανάγνωση του νόμου 2469/1997, όπως ισχύει:

Τα διαθέσιμα κεφάλαια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων («φορείς») συνιστούν το Κοινό Κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ενεργητικό του Κοινού Κεφαλαίου, το οποίο κατά τον νόμο αποτελεί ομάδα περιουσίας, ανήκει εξ αδιαιρέτου στους συμμετέχοντες στο Κοινό Κεφάλαιο φορείς ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους (άρθρο 15, παρ. 11, υποπαρ. β’, ν. 2469/1997).

Η διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν διενεργείται ελεύθερα, αλλά αυστηρά εντός του πλαισίου που θέτει ο νόμος (άρθρο 15, παρ. 11, υποπαρ. γ’, ν. 2469/1997). Σύμφωνα με τους κανόνες της διάταξης αυτής, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη να επενδύει το ενεργητικό του Κοινού Κεφαλαίου αποκλειστικά σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου (σε «κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου» κατά τη διατύπωση του νόμου) και μάλιστα άμεσα.

Τέλος, είναι επίσης γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος παρέχει, όποτε ζητηθεί, κάθε πρόσφορη ενημέρωση, τόσο προς τους συμμετέχοντες σ’ αυτό φορείς, όσο και προς τους ασκούντες εποπτεία. Πέραν αυτού, κάθε εξάμηνο όλοι οι φορείς που μετέχουν στο Κοινό Κεφάλαιο λαμβάνουν γραπτή ενημέρωση για τις προσόδους από τη διαχείρισή του, ενώ οι εξαμηνιαίες αποδόσεις του χαρτοφυλακίου του Κοινού Κεφαλαίου αναφέρονται στον δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εδώ θα δείτε και το σχετικό απόσπασμα από το ν. 2469/1997.

Δηλαδή τι μας ανακοίνωσε με άλλα λόγια ο κ. Προβόπουλος? Ότι στις 14 Μαρτίου του 1997 οι κύριοι Κ. Σημίτης (πρωθυπουργός), Γ. Παπαντωνίου (υπουργός οικονονομίας και οικονομικών) και Λ. Παπαδήμος (διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα πρωθυπουργός και επίτιμος διοικητής της ΤτΕ ) αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το 80% των αποθεματικών γενεών Ελλήνων στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, ώστε κάνοντας η χώρα αυτοεπένδυση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα, ώστε τελικά να μπούμε στο ευρώ. Μην ξεχνάτε ότι το 1997 ήταν η χρονιά ορόσημο που η ΕΕ έλαβε τις αποφάσεις της για την ένταξη των χωρών στο ευρώ. Δηλαδή θα μπορούσε να πει κάποιος απλά απλά ότι η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με εγγύηση τα λεφτά των ασφαλιστικών της ταμείων.

Σήμερα μαθαίνουμε από τη UBS ότι μετά το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η επίσημη απώλεια φτάνει σε ποσοστό 78,5% !!!

Άρα, το ευρώ το πληρώσαμε με τις ασφαλιστικές εισφορές τις δικές μας και των πατεράδων μας। Για το πάρτυ της προηγούμενης δεκαετίας κάποιοι κράταγαν λογαριασμό, ενώ ο εκτελεστής κ. Παπαδήμιος επέστρεψε απλά για να τον πληρώσει, ώστε να εξασφαλίσει μερικά χρόνια ακόμα στο ευρώ. Φυσικά, όταν σε λίγα χρόνια χρειαστεί να πληρώσουμε και πάλι τα επόμενα για την παραμονή μας στο ευρώ, τότε πολύ απλά δε θα υπάρχουν και πολύ απλά οι “φίλοι” Ευρωπαίοι θα μας διώξουν κακήν κακώς…

http://papaioannou.


Read more...

Σαμαράς προς Ραχόι: Πρέπει να παταχθεί η λαθρομετανάστευση

Σαμαράς προς Ραχόι: Πρέπει να παταχθεί η λαθρομετανάστευση
Στη σημασία της ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση των χωρών του νότου επικεντρώθηκαν Αντώνης Σαμαράς και Μαριάνο Ραχόι στη σημερινή τους συνάντηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Ισπανία και την Πορτογαλία υπογράμμισε ότι χωρίς τη λήψη αναπτυξιακών μέτρων «καμία χώρα δεν πρόκειται να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση».

Χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση με τον ισπανό πρωθυπουργό «ζεστή και ουσιαστική» εξήγησε ότι συζήτησαν και για το θέμα της λαθρομετανάστευσης το οποίο πρόσθεσε «αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να παταχθεί».

«Και οι δύο συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή. Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις», σημείωσε.

Αύριο ο κ। Σαμαράς, αναχωρεί για την Πορτογαλία, όπου, την Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Κοέλιο.
http://newpost.gr
Read more...

Οκτακομματική Βουλή χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από νέα δημοσκόπηση

Βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ


Ο Ευ.Βενιζέλος είναι μπροστά από τον Αντ.Σαμαρά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό
Ο Ευ.Βενιζέλος είναι μπροστά από τον Αντ.Σαμαρά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Βουλή οκτώ κομμάτων χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάππα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Μεταξύ άλλων, προκύπτει βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, που εξακολουθεί να είναι πρώτη με διαφορά σχεδόν τεσσάρων μονάδων. Στη Βουλή μπαίνουν ακόμη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 14,3%, η ΝΔ 18,1%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 3,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25,1%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με 22,9% έναντι 21,7%. «Κανένας» απάντησε το 52,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 69,5% και το ΠΑΣΟΚ 12,6%.

Στην ερώτηση τι θα θεωρούσατε προτιμότερο να προκύψει από αυτές τις εκλογές, το 59,4% απαντά μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως, στην ερώτηση αν οι εκλογές θα ωφελήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, το 54,2% απαντά ότι δεν θα ωφελήσουν ή μάλλον δεν θα ωφελήσουν και το 42,3% απαντά ότι θα ωφελήσουν ή μάλλον θα ωφελήσουν.

Δύο ακόμα έρευνες στον κυριακάτικο Τύπο

Σε δημοσκόπηση της MRB που θα δημοσιευτεί στη Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ α 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,6%, η ΔΗΣΥ 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%.

Σε δημοσκόπηση της ΜΑRC για το Έθνος της Κυριακής, η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5%, η ΔΗΜΑΡ 7,35%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυση Αυγή 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,15%, ιθ Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, και η Κοινωνική Συμφωνία 1,1%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 28,2%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αποχώρησε από τη ΔΗΜ.ΑΡ. στις Κυκλάδες λόγω των προσχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ...


Από το http://santoriniostypos.blogspot.com/

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Γεωργίας Βαρελά, που επρόσκειτο στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη και η οποία αποχώρησε από τηνκομματική ομπρέλα της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή την προσχώρηση των διαγραφέντων του Πασοκ.
Η ίδια είχε γνωστοποιήσει εξ αρχής τη θέση της σε συνάρτηση με τη ληφθείσα απόφαση του κ. Κουβέλη. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη στάση της υποστήριξε, “Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία που...
αποφάσισε να τραβήξει η ΔΗΜ.ΑΡ., δεν θα μπορέσω να υπερασπιστώ τη νέα μας ταυτότητα ούτε σε εθνικό επίπεδο, πόσο δε μάλλον σε τοπικό. Αποχωρώ από το κόμμα και χωρίς μικροψυχία εύχομαι, για το καλό των πολλών, να κάνω εγώ λάθος. Και βέβαια ισχύει ότι στα θέματα που θα έχουμε κοινές απόψεις, θα τα υπερασπίζομαι όπως πάντα”.
------------------------------------------------------
Η Γ. Βαρελά , χημικός μηχανικός και υπάλληλος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής γραμματέας της Ν.Ε. Κυκλάδων του Συνασπισμού που ακολούθησε την Ανανεωτική Πτέρυγα και εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά την ίδρυσή της.
Σε ρεπορτάζ σε τοπικά έντυπα και ιστοσελίδες αναφέρεται ως φαβορί για υποψήφια της ΔΗΜΑΡ στις Κυκλάδες «πριν όμως ξεκινήσει το φλερτ της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Γιώργο Παπαμανώλη».

Read more...

Στη Δ' Ελληνική Δημοκρατία με κλειστά επαγγέλματα κ.Διαμαντοπούλου;

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η τότε Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δημοσίευσε μια πλατφόρμα ιδεών με τον τίτλο "Στο δρόμο για τη Δ' Ελληνική Δημοκρατία". Μιας και μ' αρέσει να κρίνω τους πολιτικούς κι από τις ιδέες τους, θυμίζω ένα απόσπασμα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα:

Οι μισθοί μειώνονται αλλά οι υποχρεώσεις των πολιτών παραμένουν σταθερές. Χρειαζόμαστε άμεσο επιχειρησιακό σχέδιο για το χτύπημα των καρτέλ και των μεσαζόντων, καθώς και για το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, αν...


...εφαρμοστούν σωστά, θα μειώσουν σημαντικά τις τιμές σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες και θα βοηθήσουν σημαντικά τον πολίτη.

Σήμερα, η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πια υπουργός Ανάπτυξης και υποθέτω ότι κατανοεί ακόμα καλύτερα την ανάγκη της πλήρους απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Παρ' όλα αυτά, δεν διάβασα κάπου κάποια αντίδραση της για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κλείνει ξανά την αγορά των ταξί.

Θα το ψηφίσει η κ।Διαμαντοπούλου στη Βουλή; Θεωρεί ότι ταιριάζει στη "μεταρρυθμιστική" της αντίληψη;
http://www.parapolitiki.com/2012/03/blog-post_2969.html
Read more...

Mε κλειστά επαγγέλματα η Νέα Ελληνική Ανόρθωση;

Λίγο μετά την επιστροφή του στο άρμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε "συντρόφους" και δημοσιογράφους και τους παρουσίασε το σχέδιο του για τη "Νέα Ελληνική Ανόρθωση". Μεταξύ άλλων τόνισε:

Η πολιτική προστασία των κλειστών επαγγελμάτων επέτρεψε στις συντεχνίες να μονοπωλούν και να υπερτιμολογούν το προϊόν τους στην αγορά.

Χθες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, δεν προέκυψε κάποια διαφωνία...


...του με το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Μάκη Βορίδη με το οποίο προστατεύεται η συντεχνία των ιδιοκτητών ταξί.

Θα εξηγήσει ο κ।Λοβέρδος στους ψηφοφόρους του τους λόγους που τον οδηγούν στην πολιτική προστασία των κλειστών επαγγελμάτων η οποία κι επιτρέπει στις συντεχνίες να μονοπωλούν και να υπερτιμολογούν το προϊόν τους στην αγορά;
http://www.parapolitiki.com/2012/03/m.html
Read more...

Μαυρογιαλούρος

Ξοδέψαμε χιλιάδες λέξεις για να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε για το ακροδεξιό παρελθόν του Μάκη Βορίδη και φαίνεται ότι δεν έχουν πολλοί το κουράγιο να ασχοληθούν με το παρόν του.

Είτε λοιπόν ο σημερινός υπουργός Υποδομών ήταν (ή είναι) φασίστας είτε ήταν ένας παρεξηγημένος "ακτιβιστής" της Δεξιάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των Μαυρογιαλούρων πολιτών, στην κατηγορία εκείνων που δίνουν τη μάχη στο πλευρό...


...των συντεχνιών υπέρ του να μην αλλάξει τίποτα.

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες για τα ταξί, ουσιαστικά προβλέπεται όχι μόνο η προστασία του κλειστού επαγγέλματος των ταξί αλλά και η δημιουργία νέων κλειστών επαγγελμάτων καθώς τα νέα είδη των ταξί θα μπορούν να τα λειτουργούν μόνο όσοι σήμερα διαθέτουν άδεια.

Το δώρο που κάνει στο Θύμιο Λυμπερόπουλο και στους λοιπούς είναι τεράστιο। Θα το διαπιστώσουμε όλοι στους αυξημένους σταυρούς που θα λάβει στις προσεχείς εκλογές...
http://www.parapolitiki.com/2012/03/blog-post_23.html
Read more...

Όταν η Ελλάδα είχε ηγέτη που φορούσε παντελόνια κι όχι… ροζ στριγκάκια


Read more...

Εσωκομματική κρίση στο ΔΗΜΑΡ

για το μεταναστευτικό

Εκρήξεις προκαλούν στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ οι απόψεις του προαλειφόμενου για υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας – εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των «Ελεύθερων Πολιτών»Μάκη Γιομπαζολιά για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον Θέμη Δημητρακόπουλο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Γιομπαζολιάς, μιλώντας στο EXTRA-3, πρότεινε την εκτόπιση των «λαθρομεταναστών» σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου. Ο κ. Δημητρακόπουλος χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση του κ. Γιομπαζολιά.

«Θέσεις σαν κι αυτή απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά» επισημαίνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κατόπιν, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι δεν δέχεται να είναι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας.

«…είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιας δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχόμενους απο τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες

«Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α’ Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν» καταλήγει।

http://papaioannou


Read more...

Συνέντευξη της Προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" στον ANT1 Radio 23/03/2012

Η Πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας", Λούκα Τ. Κατσέλη θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο κο Λασκαράτο, σήμερα 23/03/2012 από τις 14:00 έως τις 15:00, με συμμετοχή και των ακροατών του σταθμού.


Read more...

«Δεν θέλουμε χρήματα, μόνο αέρα να ανασάνουμε» λέει ο Γ.Παναγόπουλος από το Βερολίνο

Συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος
O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Βερολίνο, Γερμανία
«Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

«Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η ύφεση. Με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση» προσθέτει ο κ. Παναγόπουλος και επισημαίνει ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με το DPA, τα συνδικάτα που συναντήθηκαν την Πέμπτη με την κ. Μέρκελ εισηγήθηκαν την καθιέρωση πανευρωπαϊκού κοινωνικού και αναπτυξιακού συμφώνου, καθώς το κοινωνικό μοντέλο κινδυνεύει με κατάρρευση.

«Δεν ισχύουν πλέον οι συλλογικές συμβάσεις. Η πολιτική λιτότητας κατασπαράζει τους ανθρώπους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Eκλογές το συντομότερο, δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ιδιαίτερη αναφορά στις παρελάσεις


Ο πρωθυπουργός με την Αλέκα Παπαρήγα
Ο πρωθυπουργός με την Αλέκα Παπαρήγα (Φωτογραφία: APE )


Αθήνα
Την ανάγκη να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο.

Η γγ του ΚΚΕ δεν θέλησε να μπει στη λογική των ημερομηνιών για την προσφυγή στην κάλπη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προβοκάτσιες που στήνονται με αφορμή τις παρελάσεις.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΑΧΑΪΑ: Ποια είναι τα πρώτα μέλη της "Κοινωνικής Συμφωνίας"...



Από το γραφείο τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» ανακοινώνονται τα ονόματα των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που θα ηγηθεί του κόμματος ως το πρώτο συνέδριό του, το οποίο θα συγκληθεί προσεχώς, καθώς επίσης και τα ονόματα των πρώτων 240 μελών του κόμματος
Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή...

• Λούκα Τ. Κατσέλη, Πρόεδρος
• Χάρης Καστανίδης, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας
• Λάμπρος Μίχος, Γραμματέας
Μέλη:
• Μαρία Κυριακοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας
• Γιώργος Κασσάρας, Βουλευτής Δωδεκανήσου
• Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
• Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βουλευτής Αχαίας
• Τάκης Δημητρουλόπουλος, Βουλευτής Ηλείας
• Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου»
• Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος, Δρ Νομικής. τ. Γ. Γ. Υπ. Δικαιοσύνης
• Δημήτρης Λυριτζής, Δικηγόρος, Γραμματέας Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας
• Αναστάσιος Γέραλης, Μεταλλειολόγος, τ. Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας
• Ηρώ Ζερβάκη, Ιδιωτική Υπάλληλος, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ:

Αυδής Ηλίας οικονομολόγος, Κυριακόπουλος Αγαμέμνων πρώην αντιδήμαρχος, Λιάπης Βασίλειος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Άλσους Αιγιάλειας, Μανουδάκης Μανώλης δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, Μπάρλας Παντελής, πρώην διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής «Αγ. Ανδρέα», Μπέλλας Αθανάσιος γενικός διευθυντής ΕΟΜΜΕΧ, Μπορονικολός Κωνσταντίνος ιδρυτικό μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μπούντης Αναστάσιος καθηγητής Πανεπιστημίου, Παντελή Χαρά πρώην δημοτική σύμβουλος Πάτρας, Ράλλης Αργύριος συνταξιούχος, Σακελλάριος Μάριος δικηγόρος, Τσιμάρα Βασιλική πρώην νομαρχιακή σύμβουλος, Τσιμάρας Χάρης ξενοδόχος, Φιλιππάτος Δημήτρης πρώην αντινομάρχης...

dete.gr



Read more...

Ελεύθερο το ψήσιμο άρτου

Με παρέμβαση της Κομισιόν που απείλησε με προσφυγή κατά της Ελλάδας



Τα πάντα φαίνεται να σαρώνει στο διάβα του το νέο σχέδιο νόμου καθώς και η αγορά άρτου μετά από μια μακροχρόνια διαμάχη, δεν μένει δίχως να υπάρξει παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη τροποποίηση του ν. 3526/2007 επέρχεται πλήρης απελευθέρωση της αρτοποιητικής διαδικασίας των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας. Πρόκειται για το γνωστό bake off ένα θέμα που αρκετές φορές στο παρελθόν δημιούργησε αντεγκλήσεις μεταξύ σούπερ μάρκετ και μικρών αρτοποιών. Μάλιστα αρκετές ηγεσίες των διάσπαρτων και χιλιάδων αρτοποιών είχαν απειλήσει πολιτικές ηγεσίες με «μαύρο» εάν τολμούσαν να θίξουν αυτό το κεκτημένο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με το ν. 3526/2007 για πρώτη φορά, τέθηκαν απαιτήσεις για τους χώρους που πρέπει να διαθέτουν οι εγκαταστάσεις ψησίματος άρτου. Με το άρθρο 15 του ν. 3853/2010 τροποποιήθηκαν διατάξεις του ν. 3526/2007 και συγκεκριμένα και όσον αφορά την αποκλιμάκωση της απαιτούμενης επιφάνειας της εγκατάστασης για να ψήνεται άρτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο εκτίμησε ότι αυτή η μείωση δεν λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας και απεύθυνε αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα λόγω δημιουργίας, με την ισχύουσα νομοθεσία, εμποδίων στην ελεύθερη κυκλοφορία και στο εμπόριο των εν λόγω προϊόντων। Μετά την εκπνοή της προθεσμίας απάντησης της χώρας μας στην αιτιολογημένη γνώμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την κίνηση διαδικασίας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου, με άσκηση προσφυγής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ. Ως εκ τούτου, και προκειμένου να αποφευχθεί η καταδίκη της Ελλάδος από το ΔΕΕ, προτείνεται η ρύθμιση του παρόντος άρθρου με την οποία εναρμονίζεται το ελληνικό δίκαιο με τις επιταγές της κοινοτικής νομοθεσίας και νομολογίας.
protothema.gr
Read more...

Μετά τους τυφλούς στο φως και άλλα μαϊμού - επιδόματα

Black list με τους δικαιούχους ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας



«Black list» καταρτίζει το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Σε αυτήν περιλαμβάνονται ήδη τα ονόματα των 36.000 ατόμων που ενώ ελάμβαναν επιδόματα, δεν προσήλθαν για απογραφή σύμφωνα με τη διαδικασία που προέβλεπε ο νόμος. Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, εκτιμούν ότι η λίστα αυτή θα… διπλασιαστεί, φτάνοντας τους 75.000 μαϊμού – δικαιούχους.

Αυτό μαρτυρά τουλάχιστον η διαδικασία της διασταύρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα. Τα στοιχεία της απογραφής διασταυρώνονται με εκείνα των Δημοτολογίων και των Ληξιαρχείων (υπουργείο Εσωτερικών), με τους καταλόγους των ομογενών (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), με τη βάση δεδομένων που περιέχει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του υπουργείου Εργασίας αλλά και τους ΑΦΜ του υπουργείου Οικονομίας έτσι ώστε να εντοπιστούν ανύπαρκτοι, διπλοεγγεγραμμένοι και άλλες παρόμοιες… κατηγορίες δικαιούχων. Η λίστα με τους 203.998 δικαιούχους της πρώτης φάσης «σαρώνεται» ξανά και ξανά. Και ολοένα μειώνεται…

Απογράφηκαν αλλά τώρα ζητούν… διαγραφή από το Μητρώο

Είναι ενδεικτικό ότι οι αρμόδιοι από τα ΚΕΠ της χώρας –τα οποία είχαν την ευθύνη για την ολοκλήρωση της απογραφής- ενημερώνουν το υπουργείο Υγείας καθημερινά για δεκάδες ακυρώσεις απογραφέντων δικαιούχων. Όπως εξηγούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ στους συναδέλφους τους στο υπουργείο, αυξάνονται συνεχώς οι «δικαιούχοι» εκείνοι που παρότι απογράφηκαν, επιστρέφουν στα ΚΕΠ και ζητούν να εξαιρεθούν από τις σχετικές λίστες, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες. Στο υπουργείο Υγείας, πάλι, εκτιμούν ότι όλοι όσοι επιστρέφουν στα ΚΕΠ –και όλοι όσοι θα επιστρέψουν- έχουν λάβει το σαφές μήνυμα της ηγεσίας για την απόδοση των ευθυνών σε όσους λάμβαναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν.

«Το Δημόσιο θα διεκδικήσει τα χρήματα που καταβλήθηκαν σε μη δικαιούχους επιδομάτων και θα επιβληθούν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στην παράνομη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων» τονίζει στο protothema.gr ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος σήκωσε και το βάρος της διαδικασίας της απογραφής και της δημιουργίας Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Επιδομάτων.

«Γόρδιος δεσμός» η νομική διαχείριση των μαϊμού – δικαιούχων

Η αναζήτηση των πειθαρχικών, ποινικών και αστικών ευθυνών τόσο των δήθεν δικαιούχων όσο και των γιατρών, είναι το επόμενο στάδιο το οποίο καλούνται να χειριστούν στο υπουργείο Υγείας.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των γιατρών του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων που είχαν στήσει τη «βιομηχανία» επιδομάτων με πλαστές γνωματεύσεις, ο πειθαρχικός έλεγχος θα ξεκινήσει άμεσα. Οι Επιθεωρητές Υγείας έχουν στη διάθεσή τους αδιάσειστα στοιχεία και έγγραφα για τον τρόπο με τον οποίο έδιναν τις γνωματεύσεις σε ασθενείς χωρίς καν να τους εξετάσουν! Ήδη το ΣΔΟΕ έχει λάβει εντολή να ελέγξει τις καταθέσεις και την περιουσιακή κατάσταση του οφθαλμίατρου στη Ζάκυνθο, που χορηγούσε κατά εκατοντάδες τις γνωματεύσεις για τυφλότητα σε κατοίκους του νησιού έναντι αδρού τιμήματος.

Λύση αναζητείται για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων των επιδομάτων (αστική ευθύνη) από τους χιλιάδες δικαιούχους που τα ελάμβαναν παράνομα. Θεωρείται πρακτικά αδύνατον η ολιγομελής νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας να αντεπεξέλθει στον όγκο εργασίας που συνεπάγεται o αριθμός έστω και των 36.000 μαϊμού – δικαιούχων, πολύ δε περισσότερο των διπλάσιων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την άμεση και ταχεία νομική διευθέτηση του θέματος εξετάζεται η λύση της επιστράτευσης ελευθεροεπαγγελματιών δικηγόρων। Βάσει αυτού του σεναρίου, η τελική black list με τους δήθεν δικαιούχους, που εισέπρατταν τα επιδόματα, θα δοθεί σε εταιρίες δικηγόρων ή σε μεμονωμένους δικηγόρους ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, δικαστικά ή εξωδικαστικά. Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των δικηγόρων, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην παραχώρηση ποσοστού σε κάθε δικηγόρο ανάλογα με την αποζημίωση που θα επιτύχει για το ελληνικό δημόσιο.
protothema.gr
Read more...

“Μυρίζει” κατάργηση του οικογενειακού αφορολόγητου

Αν και το υπουργείο Οικονομικών καθησυχάζει …



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανησυχίες σε χιλιάδες νοικοκυριά για το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησης του οικογενειακού αφορολογήτου ορίου το οποίο δικαιούνται, προκαλεί η διενέργεια ξεχωριστής εκκαθάρισης του φόρου ακινήτων για κάθε σύζυγο, την οποία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή ορίζει ότι από το έτος 2010 και μετά, το εκκαθαριστικό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα εκδίδεται χωριστά για κάθε υπόχρεο φυσικό πρόσωπο. Δεν προβλέπεται έτσι πλέον η έκδοση κοινού εκκαθαριστικού ΦΑΠ των συζύγων, αλλά θα ο καθένας θα πληρώνει τον φόρο που του αντιστοιχεί ξεχωριστά.

Στην πραγματικότητα όμως, και σήμερα ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) υπολογίζεται από τα 400.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, στον κάθε σύζυγο ξεχωριστά και όχι ως οικογένεια. Αν δηλαδή ο ένας σύζυγος έχει περιουσία 500.000 ευρώ και ο άλλος 200.000 ευρώ, τότε υπολογίζεται φόρος για τον πρώτο μόνο και για μόλις τα 100.000 ευρώ από τα 500.000. Δεν τους καλύπτει δηλαδή οικογενειακό αφορολόγητο 800.000 για δύο συζύγους που έχουν συνολική περιουσία 700.000 ευρώ. Το εκκαθαριστικό όμως που ερχόταν ως τώρα, εκδίδετο ενιαίο και για τους δύο συζύγους, ενώ τώρα θα έρχονται δύο ξεχωριστά.

Συνεπώς όχι μόνο δεν χάνουν το αφορολόγητο που δικαιούνται σήμερα οι έγγαμοι, αλλά ωφελούνται κιόλας αφού -όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες- "διπλασιάζεται" το ποσό των 27 ευρώ κάτω του οποίου δεν πληρώνουν τον φόρο. Αν δηλαδή σήμερα ένα εκκαθαριστικό καλούσε δύο συζύγους να πληρώσουν πχ από 25 ευρώ ο καθένας (συνολικά 50 ευρώ), στο εξής δεν θα πληρώνουν τίποτα αφού ο καθένας απαλλάσσεται για τα πρώτα 27 ευρώ φόρου, ενώ και οι δύο συνολικά για 54 ευρώ.

Ζήτημα γεννάται συνεπώς μόνον αν επεκταθεί τελικώς το σύστημα της ξεχωριστής εκκαθάρισης φόρου και στην φορολογία εισοδήματος, όπου εκεί ισχύουν άλλα όρια για άγαμους και άλλα για έγγαμους.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν από το protothema.gr -το οποίο αποκάλυψε χτες το θέμα- καθησύχαζαν πως δεν βρίσκεται στις σκέψεις τους η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τις οικογένειες.
Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν αναγκαίο «τεχνικά» διαχωρισμό στο Μητρώο των φορολογουμένων, εξ αιτίας των προβλημάτων και των λαθών που είχαν προκληθεί με το ισχύον σύστημα και είχαν οδηγήσει στην καθυστέρηση μέχρι και τριών ετών στην αποστολή και την είσπραξη των εκκαθαριστικών.

Παρόλα αυτά στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι πολλοί μεγαλοϊδιοκτήτες, εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου, «μοίραζαν» τα ακίνητα στα μέλη της οικογένειας, για να μην ξεπερνούν το ατομικό όριο περιουσίας και να «οχυρώνονται» πίσω από τα μέλη της οικογένειάς τους।
.protothema.gr
Read more...

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτου

Τεράστιες ουρές


(Φωτογραφία: Icon )


Πειραιάς
Ακόμη μια μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ, που συνωστίζονται μέσα και έχουν σχηματίσει ουρές έξω από τον Οίκο Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά. Οι ασφαλισμένοι πηγαίνουν να καταθέσουν αποδείξεις και δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους για τα φάρμακα που έχουν αγοράσει, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες, Πέμπτη, εκατοντάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν στον Οίκο Ναύτου και μέχρι το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί από το ταμείο περισσότερα από 1.000 άτομα.

Την Πέμπτη η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Μαρία Δίπλα, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ, Χρήστο Φωτίου και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να αποσταλεί επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία.

Επίσης, είχε αναφέρει ότι έχει ζητηθεί να γίνει από το ΝΑΤ τις επόμενες ημέρες και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των οφειλόμενων χρημάτων από τον Οίκο Ναύτου, το 2010 και το 2011, προς φαρμακεία, γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται, από 1ης Απριλίου, ως αυτοτελής φορέας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μόνο για υγειονομική περίθαλψη (γιατροί, φάρμακα εξετάσεις, νοσηλεία).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αυξάνονται οι εισφορές - καταργούνται οι απαλλαγές

Πολυνομοσχέδιο - "σκούπα", "φωτιά και λάβρα" για εργαζομένους και εργοδότες



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε μήνα αντί κάθε δύο μήνες θα υποχρεώνονται στο εξής οι εργοδότες να υποβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις - σύμφωνα με το νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο- ώστε να ελέγχεται η αντιστοιχία μισθών και εισφορών προκειμένου να μην ζημιώνονται τα ταμεία. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ: )

Επιπλέον οι ασφαλισμένοι που έως τώρα δεν κατέβαλαν εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ στο μέλλον θα πληρώνουν υποχρεωτικά εισφορά παρότι οι παροχές των δύο υπό συγχώνευση οργανισμών βρίσκονται στον αέρα και έχει αποσαφηνιστεί ότι δεν θα εξαγγελθούν νέα προγράμματα προς όφελος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Εισφορές θα καταβάλλουν :
α) Οι Έλληνες υπήκοοι που εργάζονται στο εξωτερικό εκτός χωρών Ε.Ε για λογαριασμό εργοδότη που εδρεύει στην Ελλάδα.
β) Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που κατά τη μονιμοποίησή τους επέλεξαν την πρότερή τους ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
γ) Οι Ορκωτοί εκτιμητές μέλη του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
δ) Τα μέλη αστικών συνεταιρισμών.
ε) Οι αθλητές με αμοιβή και οι επαγγελματίες αθλητές.
στ) Οι εργάτες αλιείς που απασχολούνται σε πλοία με ξένη σημαία που ασφαλίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 800/1978.

ζ) Οι εθελοντές πενταετούς υπηρεσίας των ενόπλων δυνάμεων καθώς και οι οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων που μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο
Καταργούνται όποιες απαλλαγές ή μειώσεις είχαν θεσπιστεί με διατάγματα οποιασδήποτε μορφής, συμπεριλαμβανομένων και των νομοθετικών.

Για όλες τις περιπτώσεις παλαιών ασφαλισμένων για τους οποίους προβλέπεται πρόσθετη ειδική εισφορά, θεσπίζεται ενιαίο ποσοστό 7% για όλες τις κατηγορίες.

-Επίσης παρέχεται η δυνατότητα στους γονείς να λαμβάνουν γονική άδεια 4 μήνες ( από 3,5 που ίσχυε ως σήμερα ) έως 6 χρόνια, χωρίς αποδοχές και υπό συγκριμένες προϋποθέσεις , ενώ καθορίζονται οι διαδικασίες για την εξαγορά συντάξιμου χρόνου σε ασφάλιση ΒΑΕ.

Συγκεκριμένα ,ο εργαζόμενος γονέας έχει δικαίωμα γονικής άδειας ανατροφής του παιδιού μέχρις ότου συμπληρώσει την ηλικία των 6 ετών, με σκοπό την εκπλήρωση των ελάχιστων υποχρεώσεων ανατροφής προς αυτό.

Για τη χορήγηση της γονικής άδειας ανατροφής οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 1 χρόνο συνεχόμενης ή διακεκομμένης εργασίας στον ίδιο εργοδότη, εκτός αν ορίζεται ευνοϊκότερα από ειδική διάταξη. Η γονική άδεια ανατροφής είναι άνευ αποδοχών, χορηγείται εγγράφως για περίοδο τουλάχιστον 4 μηνών και αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δυνατότητα μεταβίβασης.

Η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά, με βάση σχετική αίτηση του εργαζόμενου, όπου διευκρινίζεται η έναρξη και η λήξη της. Η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται από τον εργοδότη με βάση τη σειρά προτεραιότητας των απασχολούμενων στην επιχείρηση για κάθε ημερολογιακό έτος. Αιτήσεις χορήγησης γονικής άδειας γονέων παιδιών με αναπηρία ή με μακροχρόνια ή αιφνίδια ασθένεια και μονογονέων αντιμετωπίζονται με απόλυτη προτεραιότητα.
Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία, κάθε φορά, ποιός από τους δύο θα κάνει πρώτος χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα।
protothema.gr
Read more...

Ρήξη; ...



Βαρύ κλίμα για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιάννη Ραγκούση, διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την στάση που κράτησε στην υπόθεση των ταξί. Ο Βενιζέλος τα...

έχει πάρει στο κρανίο με τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις διαρροές που έγιναν από την Ιπποκράτους προς τις εφημερίδες, φαίνονταν δια γυμνού οφθαλμού οι αποστάσεις από το αντάρτικου Ραγκούση. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο της σημερινής μέρες, προβλέπουν μια δύσκολη Παρασκευή, σε επίπεδο αρνητικής δημοσιότητας για τον πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου.


parapolitika.gr



Read more...