Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Θρίλερ στις ιταλικές εκλογές

Θρίλερ στις ιταλικές εκλογές
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Ιταλία, κυρίως σε ότι αφορά τη Γερουσία.



Σύμφωνα με την Ray, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, το οποίο αγγίζει το 30,7%.
.enikos.gr

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ: Νέο βίντεο με την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Νέο βίντεο με την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Δείτε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε την ώρα που το ελικόπτερο πετά πάνω από την πτέρυγα Α των φυλακών Τρικάλων με σκοπό να παραλάβει τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Δ.Μ.. Στο επτάλεπτο βίντεο ακούγονται οι εκατοντάδες πυροβολισμοί που έπεσαν.
Πηγή: sportrikala.gr

Read more...

Στον εισαγγελέα 335 υποθέσεις για ψευδή «πόθεν έσχες» - Ανάμεσά τους κρατικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι...



 crimenet.gr
Λίστα με 335 πόθεν έσχες έχει στα χέρια του ο επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος και σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει γνωστά στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δημάρχους, δημοσιογράφους, διευθυντές του ΕΣΥ, τραπεζίτες, προέδρους και μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, ακόμη και...
σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης, απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης έγγραφο-φωτιά με το οποίο αναφέρει ότι τα «πόθεν έσχες» 335 προσώπων αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις για τις οποίες πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Πρόκειται για την έκθεση πεπραγμένων του 2012 της Γ' Μονάδας της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης». Η Μονάδα αυτή παρέλαβε πέρυσι τον Ιούνιο 30.000 δηλώσεις «πόθεν έσχες», έκανε ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων και προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους.

Από αυτούς, βεβαιώθηκαν 335 παραβάσεις οι οποίες και αναμένεται να σταλούν στον εισαγγελέα..

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες από τις 335 περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις που υπάγονται στην κατηγορία της διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 335 περιπτώσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα για τα «πόθεν έσχες» του 2012 (δηλαδή περιουσιακή κατάσταση μέχρι 31/12/2011), οι περισσότεροι έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό. Πρόκειται κυρίως για τους αιρετούς, μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, τραπεζίτες, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους διευθυντές του ΕΣΥ, αλλά και δημοσιογράφους ή μετόχους εταιρειών ΜΜΕ...


Read more...

Έλληνες στο γένος Παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για το θέμα των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές


O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπέρ της ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Έλληνες στο γένος, τάσσεται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Κωσταράκος, «η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις».
Ηρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρ. Σχολές. Επιβαλλεται να είναι Ελληνες το γένος.

«Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες στο γένος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σπουδαστών, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες στο γένος, αλλά έχουν απλώς την ελληνική ιθαγένεια.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι με την τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ «για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, σέρνεται πίσω από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής».

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις μεταξύ υποστηρικτών της πρότασης και διαφωνούντων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις Αδιέξοδο στη συνάντηση κυβέρνησης - αγροτών



Αθήνα
Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών προανήγγειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τους άλλους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διυπουργικής σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα.

«Ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», σημείωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014, με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Αρνητικοί οι αγρότες

«Επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει, τότε θα δουν. Για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα» είπε ο κ. Μπούτας και κάλεσε τους αγρότες την Τρίτη στις 11:00 πμ να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται» πρόσθεσε.

Για τις ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ο κ. Μπούτας είπε ότι το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».

Την ίδια ώρα, αποχωρούν σταδιακά από τα μπλόκα αγρότες που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για αιτήσεις πριν την κατάργηση επιδομάτων Στις 28/2 θα καταβάλει ο ΟΓΑ τα αναδρομικά που οφείλει για οικογενειακά επιδόματα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, δηλ. επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ (ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Τα ποσά, που θα καταβληθούν άπαξ, αντιστοιχούν στα αναδρομικά που δικαιούνται ασφαλισμένοι, οι οποίοι είχαν υποβάλει ήδη αίτηση στον ΟΓΑ μέχρι την κατάργηση των επιδομάτων, δηλαδή έως την 1-11-2012 ή έως την 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα.

Η πληρωμή αυτή αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. έπειτα από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 από την 1/11/2012 καταργήθηκαν:

  • Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του.
  • Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα).
  • Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, από την 1-1-2013, τα οικογενειακά επιδόματα αντικαταστάθηκαν από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Απαισιόδοξες προβλέψεις Οι πτωτικές πιέσεις στα ακίνητα θα συνεχιστούν, εκτιμά η ΤτΕ


Η αποκλιμάκωση των τιμών στην αγορά των κατοικιών συνεχίστηκε µε εντονότερο ρυθμό το 2012
Η αποκλιμάκωση των τιμών στην αγορά των κατοικιών συνεχίστηκε µε εντονότερο ρυθμό το 2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
H συνεχής αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία έτη, το υψηλό κόστος συναλλαγών µε τις υποχρεωτικές επιβαρύνσεις κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων, αλλά και η συνεχιζόμενη αστάθεια του φορολογικού πλαισίου, αποτελούν πιθανότατα τα σηµαντικότερα εμπόδια στην ανάκαμψη της ελληνικής κτηματαγοράς, επισημαίνεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην εντεινόμενη ύφεση της αγοράς ακινήτων και τη δυσκολία ανάκαμψής της έχουν, σύμφωνα με την ΤτΕ, συμβάλει, εκτός των άλλων, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και η ανησυχία τους για τις προοπτικές των εισοδημάτων και της απασχόλησης, καθώς και το γεγονός ότι έγιναν αυστηρότεροι οι όροι της τραπεζικής χρηματοδότησης, αναφέρεται στην έκθεση.
Η αποκλιμάκωση των τιμών στην αγορά των κατοικιών συνεχίστηκε µε εντονότερο ρυθμό το 2012, καθώς τα πρώτα έτη της τρέχουσας κρίσης είχε καταγραφεί σχετική ανθεκτικότητα στον ρυθμό μείωσης των τιμών των κατοικιών.
Κατά την περίοδο της τρέχουσας κρίσης, καταγράφεται στροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος των νοικοκυριών προς ακίνητα μικρότερου εμβαδού, σε μεσαίου κόστους περιοχές, παλαιότερα και κυρίως μικρότερης αξίας.
Στην έκθεση της ΤτΕ, σημειώνεται επίσης αύξηση του ποσοστού των συναλλαγών σε μετρητά και του μεριδίου των ιδίων κεφαλαίων στη συνολική χρηματοδότηση της απόκτησης ακινήτων.
Όπως εκτιμάται στην έκθεση της ΤτΕ, με βάση τις προσδοκίες των νοικοκυριών, αλλά και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, που εντούτοις φαίνεται να μειώνεται όπως υποδηλώνουν οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης του οικονομικού κλίματος, εκτιμάται ότι οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές των ακινήτων είναι πιθανόν να συνεχιστούν και τα επόμενα τρίμηνα, µε περιορισμένο ωστόσο τον κίνδυνο απότομης μεταβολής τους.
Μετά τη συνεχή αποκλιμάκωση των τιμών τα τελευταία έτη, η ελληνική αγορά ακινήτων πιθανότατα δεν παρουσιάζει χαρακτηριστικά σημαντικής υπερτίμησης καθώς, εκτός των άλλων, υποχώρησε σημαντικά τα τελευταία πέντε έτη ο λόγος του δείκτη τιμών των κατοικιών προς τον δείκτη των ενοικίων ο οποίος συνήθως αξιολογείται μαζί µε άλλους παράγοντες ως δείκτης αποτίμησης της αγοράς ακινήτων.
Η προοπτική ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από τη βελτίωση των προσδοκιών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, τη βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, καθώς και από την υποχώρηση της αβεβαιότητας, την ενίσχυση των προοπτικών ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τη σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου και τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ακινήτων.
Σύμφωνα με την έκθεση, καθοριστική σημασία για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων έχει επίσης η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.
Η επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την αξιοποίηση των ακινήτων του ∆ημοσίου, µε προτεραιότητα την αντιμετώπιση των νομικών και τεχνικών ζητημάτων πολεοδομικού σχεδιασμού και έκδοσης αδειών, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες στη δημόσια ακίνητη περιουσία και κυρίως θα συμβάλει στην προσέλκυση ξένων επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων µε πρόσθετα αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βίντεο-Ο φοιτητής που την "είπε" στον ΓΑΠ

Βίντεο-Ο φοιτητής που την είπε στον ΓΑΠ
Ο φοιτητής, παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό μέλος μιας ελληνικής δυναστείας, του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».
«Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι τα κάναμε θάλασσα στην Ελλάδα αρκετές φορές» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.
«Ο παππούς μου εξορίστηκε και φυλακίστηκε έξι φορές στη ζωή του, παλεύοντας για τη Δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, ήταν ένας αγώνας για τη δημοκρατία, όχι βασιλική δυναστεία», είπε επίσης απαντώντας στα περί "δυναστείας".

Η επίμαχη ερώτηση του φοιτητή στο 45ο λεπτό του βίντεο της ομιλίας του. 
enikos.gr

Read more...

Ποιες είναι οι περικοπές για έξι υπουργεία Το κράτος μειώνεται κατά 50%

Στην δραστική μείωση του κράτους προχωράει η κυβέρνηση, την οποία θα επιβλέπει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά. Ηδη οριστικοποιήθηκαν προτάσεις περικοπών σε δομές και αριθμό υπάλληλων σε έξι υπουργεία, σε πολλά από τα οποία η μείωση των δομών και υπηρεσιών ξεπερνάει το 50% των υπαρχόντων. 

Τα υπουργεία που υπέβαλλαν αρχικά προτάσεις είναι: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Μακεδονίας – Θράκης. 

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αν οι αλλαγές εφαρμοστούν θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 23 εκατομμυρίων ευρώ και αποχωρήσεις 700 περίπου υπαλλήλων. 

Οι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω κατάργησης των οργανικών τους θέσεων. Στην τελευταία περίπτωση θα μπουν στο πρόγραμμα Διαθεσιμότητας και Κινητικότητας, ούτως ώστε να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχεδιαγράμματα όλων των υπουργείων. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των φορέων (όπως Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΕΟΦ κα)

Τα σχεδιαγράμματα για τα πρώτα έξι υπουργεία που υπέγραψε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνουν τα εξής:

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Οι μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο υπουργείο αφορούν την οργάνωσή του από  τρεις δομές επιπέδου γενικής διεύθυνσης:  διοικητικής υποστήριξης, διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ανθρωπίνου δυναμικού. Επίσης το Εθνικό Τυπογραφείο μεταφέρεται στην γενική γραμματεία της Κυβέρνησης και όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου μεταστεγάζονται στο κεντρικό κτήριο, με εξαίρεση το Σώμα Ελέγχου το οποίο επίσης θα μεταστεγαστεί σε κάποιο δημόσιο κτίριο. Επίσης συγχωνεύεται ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται μείωση οργανικών μονάδων κατά 66%, αφού οι μονάδες που διαμορφώνουν σήμερα το υπουργείο θα περιοριστούν από 219 στις 65. Ειδικότερα προτείνεται να υπάρξει μείωση 50% στις γενικές διευθύνσεις, 57,14% στις διευθύνσεις και 47,14 στα τμήματα. Η εξοικονόμηση θα είναι της τάξης του 15% των δαπανών και θα προκύψει από τις δαπάνες  κτιριακής υποδομής, επιδομάτων θέσεων ευθύνης, λειτουργικών εξόδων και συντήρησης. Σε απόλυτους αριθμούς η εξοικονόμηση μεταφράζεται σε 6.447.963 ευρώ, από τα οποία τα 4 εκ θα προκύψουν από τις μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Τυπογραφείο. Οι υπάλληλοι του υπουργείου θα μειωθούν στους 397 μέσα στο 2013, από 483. Από το 2009 έως το 2013 η μείωση υπολογίζεται σε ποσοστό 36,43%.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Στις προτάσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται οι αναδιάρθρωση των δομών, η συγκέντρωση των υποστηρικτικών υποδομών σε ενιαία μορφή και η κατάργηση 4 νομικών προσώπων (ΟΡΣΑ, ΟΡΘΕ, ΟΡΘΙ, ΕΑΧΑ ΑΕ) με μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους  στην Κεντρική Υπηρεσία. Επίσης προβλέπεται στις προτάσεις η συγχώνευση του ΟΚΧΕ και της Κτηματολόγιο ΑΕ σε νέο οργανισμό και η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ σε ένα ενιαίο κτίριο. Από τις παραπάνω αλλαγές εκτιμάται ότι η μεταβολή των δομών του υπουργείου πέσει κατά 58%. Η μείωση των οργανικών μονάδων θα μειωθεί από 291 σε 121, το δημοσιονομικό όφελος εκτιμάται στα 8.083.989 ευρώ από τα οποία η κτιριακή υποδομή θα είναι 4.132.963. Τέλος η στελέχωση των μονάδων θα μειωθεί από 1137 άτομα σε 875 με 985.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην αναδιάρθρωση των οργανικών δομών δίνεται έμφαση και στο συγκεκριμένο υπουργείο με το βάρος να δίνεται στην λειτουργία της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών η οποία θα αναλάβει το αντικείμενο του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας μετά την κατάργησή του. Συνολικά η μείωση των οργανικών μονάδων της κεντρικής υπηρεσίας θα φτάσει στο 46% και από 248 μονάδες που είναι σήμερα θα πέσει στις 135.
Για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες η μείωση των οργανικών μονάδων θα είναι τις τάξης του 66%, από 358 σε 120.Συνολικά μείωση θα αγγίξει το 58% και οι μονάδες από 606 θα φτάσουν στις 205. Η δημοσιονομική εξοικονόμηση γι’ αυτό το υπουργείο μετά τις αλλαγές θα βρίσκεται στα 8.085.697 ευρώ ,τα οποία προκύπτουν από κτιριακή υποδομή, λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσία και πρόσθετες απολαβές, αναδιοργάνωση εποπτευόμενων νομικών προσώπων. Η στελέχωση στην κεντρική υπηρεσίας θα «ψαλιδιστεί» από 1133 υπαλλήλους σε 930 – 960 και στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες από 946 σε 880 με 900.

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται οι οικονομικές υπηρεσίες και η αναδιοργάνωση της λειτουργίας τους.  Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό του υπουργείου είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας της εποπτείας των Εταιριών Προστασίας Ανηλίκων στη Γενική Δ/νση Αντιεγκληματικής Πολιτικής και  η κατάργηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στο Τμήμα Πρόληψης Παραβατικότητας και Μετασωφρονιστικής Μέριμνας. Επίσης καταργείται το Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών με το προσωπικό του να επιστρέφει στις υπηρεσίες προέλευσης.
Γενικά μειώνονται κατά 26% οι οργανικές μονάδες κεντρικής υπηρεσίας, από 53 που είναι σε 39. Δημοσιονομικό Όφελος που προκύπτει ανέρχεται στα 706.926 ευρώ, εκ των οποίων τα 341569 είναι από σωφρονιστικές υπηρεσίες. Η στελέχωση των μονάδων θα μειωθεί σταδιακά και από 14814 που ήταν το 2011 θα είναι 11427 το 2016.

Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Η αναδιάρθρωση των δομών του ΣΕΠΕ με σκοπό την ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου. Έχει σχεδιαστεί η μείωση οργανικών μονάδων, πλην ΣΕΠΕ, κατά 46%. Θα φτάσει στις 110 από 192 που είναι σήμερα. Συγκεκριμένα στο ΣΕΠΕ η μείωση των οργανικών μονάδων προσδιορίζεται ποσοστιαία 31%, από 196 σε 135. Η συνολική μείωση θα είναι 37%, από 388 σε 245. Σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος στο υπουργείο Εργασίας υπολογίζουν ότι θα φτάσει μέχρι τα 5.394.170 ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία, της τάξης των 2268000, θα εξοικονομηθούν από «διάφορες σύνθετες δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης». Η στελέχωση κεντρικής υπηρεσίας από 596 άτομα θα πέσει στα 555 – 575, ενώ στο ΣΕΠΕ ίσως υπάρξει αύξηση και από 777 υπαλλήλους θα κυμανθεί τελικά από 770 μέχρι 830.

Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Στους στόχους του ΥΜΑΘ πέρα της αναδιάρθρωση των οργανικών δομών περιλαμβάνεται  η ανάληψη δράσεων για θέματα βαλκανικών και παρευξείνιων περιοχών και η μεταφορά του τεχνικού επιχειρησιακού αντικειμένου και του αντίστοιχου προσωπικού (τεχνικών ειδικοτήτων) του Κε.ΔΑ.Κ. (Ν.Π.Δ.Δ.) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. 
Από την συνολική αναδιοργάνωση του συγκεκριμένου υπουργείου θα προκύψει μείωση οργανικών μονάδων κατά 53%, από 55 σε 26 και εξοικονόμηση 2.681.259 ευρώ. Η στελέχωση θα μειωθεί το 2013 σε 146 υπαλλήλους  από 187 που ήταν το 2009.

Read more...

ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ...
Δεν έκανε κάτι παράνομο, το να σε βγάζουν όμως στην σέντρα, ενώ εμφανίζεσαι ως ο Μηντιακός ηγήτορας της... αριστερής επανάστασης και τουΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι καλύτερο για τονΔελατόλα. Μην μας το...
παίζει επαναστάτης όμως γιατί θα πέσουν τα... τσιμέντα!http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4132.html

Read more...

Βραδιά έντασης και πάλι... Ξύλο στα Εξάρχεια μεταξύ αγνώστων και μικροπωλητών μεταναστών


Αστυνομικές δυνάμεις, συνοδευόμενες από περιπολικά, μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων
Αστυνομικές δυνάμεις, συνοδευόμενες από περιπολικά, μπήκαν στην πλατεία Εξαρχείων  

Αθήνα
Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια. Αγνωστα άτομα επιτέθηκαν κατά μικροπωλητών μεταναστών που πωλούν συνήθως λαθραία τσιγάρα και τσάντες στην οδό Στουρνάρη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Σολωμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ και περιπολικά της Αστυνομίας μετέβησαν στην πλατεία.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης συμμοριών στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα τους πυροβολισμούς χθες, Σαββάτο, στην οδό Μάνης.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Νεαρά άτομα ηλικίας περίπου 20 ετών, τα οποία βρίσκονταν στην αρχή της οδού Μάνης δίπλα στο πάρκινγκ της οδού Μεταξά, πυροβόλησαν αδιάκοπα προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής, και ενώ την ίδια ώρα στο Πάρκο της Ναυαρίνου βρισκόταν κόσμος με παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα τέσσερα άτομα -με επικεφαλής αυτόν που πυροβολούσε- έφθασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν βόλτες στην περιοχή με παρατεταμένο το όπλο μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θαμώνων που έπιναν τον καφέ τους στην οδό Μεσολογγίου.

Παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα και το προηγούμενο βράδυ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ψήφισαν 100.000 μέλη, φίλοι Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή στην εκλογή συνέδρων


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ικανοποίησή του για το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογή συνέδρων κατά τη διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό».

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 100.000. Πρόκειται για εκτίμηση διπλάσια από τις αρχικές προβλέψεις της Ιπποκράτους. Επιπλέον, κατά πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των συνέδρων θα προσεγγίζει περίπου τους 4.000, εκ των οποίων οι περίπου 1.000 θα είναι αριστίνδην.
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία, η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία» και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «που με τη μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται και αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφορικά με το τι σηματοδοτεί η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες, ο κ.
Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή «σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών
αντιλήψεων» και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα
καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξης στο Κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις ανά τη χώρα «που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος αλλά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο».

Επίσης, ευχαρίστησε προσωπικά όλα τα μέλη της ΚΟΕΣ και των Νομαρχιακών και Τοπικών επιτροπών, ενώ ευχαρίστησε και ονομαστικά τον συντονιστή της ΚΟΕΣ, Πάρι Κουκουλόπουλο, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ, Γιάννη Σουλαδάκη, μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής.

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτή τη διαδικασία και θα βγει από το συνέδριο, ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο, εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, της μεγάλης κεντροαριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε δε ότι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση, αλλά ότι αφορά όλον τον ελληνικό λαό. «Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων, εθνική στρατηγική με στόχο, ρυθμό και ευαισθησία, με προοδευτικό πρόσημο.

«Σημαίνει», συνέχισε, «ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή για την αποκατάσταση αδικιών, όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία που αξιώνουμε μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα, αλλά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το συνέδριο που οργανώνεται πια με τους «καλύτερους οιωνούς», είναι ένα «εθνικό πολιτικό γεγονός». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλη την κοινωνία να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ, «να προσέξει ξανά αυτά που λέμε, γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες», τις οποίες, όπως πρόσθεσε, έχει το Κίνημα, άλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ο λαός του καταλόγισε.

«Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του», σημείωσε. 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανταλλαγή πυρών και τραυματισμοί Απόπειρα απόδρασης Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Τρίκαλα
Να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων επιχείρησε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός το απόγευμα της Κυριακής.
Ωστόσο, η προσέγγιση του ελικοπτέρου έγινε αντιληπτή από τους φρουρούς, που σήμαναν συναγερμό. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των  φρουρών και των τεσσάρων επιβαινόντων του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένα άτομο. Τραυματίας και ο βαρυποινίτης, που επιχείρησε να ανέβει στην ανεμόσκαλα που του έριξαν από το ελικόπτερο. Τελικά, το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση δίπλα στις φυλακές.
15 φωτογραφίες
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους φύλακες στις 16:45 το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που προσέγγιζε το χώρο των φυλακών και στην προσπάθειά του να σηκώσει το ειδικό ηλεκτροφόρο δίχτυ.
Μόλις το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από τους φρουρούς σήμανε συναγερμός. Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν τέσσερις, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά των φρουρών.
Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των φρουρών και των τεσσάρων επιβαινόντων στο ελικόπτερο.
Κατά τις πληροφορίες, στη διάρκεια της «μάχης», ο Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να ανέβει στο ελικόπτερο από ανεμόσκαλα που του έριξαν, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό. Κατά την προσπάθειά του τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο αναρρωτήριο των φυλακών.
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο από τους συνεργούς του βαρυποινίτη στο ελικόπτερο.
Τελικά, το ελικόπτερο εξαναγκάστηκε σε προσγείωση δίπλα από τις φυλακές και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Η πληροφορία για την απόπειρα απόδρασης του Π.Βλαστού ήταν γνωστή εδώ και καιρό, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης.
Όπως δήλωσε, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε στη διάθεσή του συγκεκριμένη πληροφορία για το συγκεκριμένο πρόσωπο, για το λόγο αυτό είχε μπει πρόσθετο πλέγμα στις φυλακές Τρικάλων.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης στη διάρκεια της απόπειρας απόδρασης έγινε πραγματική μάχη μεταξύ φρουρών και επιβαινόντων στο ελικόπτερο, με περισσότερες από 500 σφαίρες να έχουν πέσει μέσα σε λίγη ώρα. Ο Κ.Καραγκούνης συνεγχάρη τους φρουρούς για την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Π.Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...