Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μονόδρομος το Δίκαιο


Το πολιτικό σύστημα της χώρας αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,μετά και την κυνική ομολογία του κ. Μαντέλη για την αποδοχή "χορηγίας" απο την Siemens, έχει δύο δρόμους να βαδίσει.Ο πρώτος και αναμφίβολα ο ευκολότερος δρόμος είναι η καθολική ενοχοποίηση του πολιτικού κόσμου,η ηθική του πολτοποίηση και η μετατροπή του πολιτικού σκηνικού σε "ρωμαϊκή " αρένα. Η αλήθεια είναι ότι ο θυμός και η αγανάκτηση των Ελλήνων στους ζοφερούς καιρούς που βιώνει,επιτρέπει και ευνοεί την ισοπεδωτική και ατελέσφορη επικράτηση παθολογικών κοινωνικών συμπεριφορών.
Η ανάγκη εξυγίανσης του δημόσιου βίου,η ηθική αναγέννηση της πολιτικής ζωής,η τιμωρία και ο στιγματισμός των πραγματικών ενόχων καθιστά τελικά τον δεύτερο δρόμο,αναγκαστικό μονόδρομο.
Η Ελλάδα παραμένει σταθερά χώρα Δικαίου.Οι θεσμοί του κράτους μεθοδικά,με σύνεση και ψυχραιμία αποκαθιστούν την δικαιοσύνη σε κάθε πλευρά της δημόσιας ζωής και διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό και διαφανές πολιτικό,θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και απολαμβάνει της υποστήριξης του.
Η απάντηση στις πανθομολογούμενες παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι η προσφυγή στην χυδαιότητα της αυθαιρεσίας, αλλά η ενίσχυση των δομών και των θεσμών μιάς ανοικτής,δίκαιης και αποτελεσματικής Δημοκρατίας.

Read more...

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Ρεπορτάζ: Μαρία Βασιλείου (απο ΤΑ ΝΕΑ)


Κλιμακώνεται ο πόλεμος για την τιμολόγηση των φαρμάκων που έχει ξεσπάσει μεταξύ των φαρμακοβιομηχάνων και της κυβέρνησης, η οποία προχώρησε σε μειώσεις τιμών προκειμένου να ελέγξει τη ραγδαία αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία...Η αντιπαράθεση οδηγείται μάλιστα στα δικαστήρια, καθώς ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) που εκπροσωπεί τις πολυεθνικές εταιρείες προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν δύο αγορανομικές διατάξεις (2/2010 και 3/2010) και το προσωρινό δελτίο τιμών που ισχύει από τις αρχές Μαΐου, με τα οποία προκύπτουν μειώσεις στα φάρμακα μέχρι και 30%. Επιπλέον ο ΣΦΕΕ πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες μέρες αιτήσεις αναστολής κατά των σχετικών αποφάσεων της κυβέρνησης, ενώ καλεί την κυβέρνηση στο πλαίσιο «ενός ιστορικού συμβιβασμού» να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο και προβλέπει την τιμολόγηση των φαρμάκων με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (εξαιρουμένων, λόγω τεχνικών δυσκολιών, ορισμένων χωρών) με τον οποίο πάντως ο ΣΦΕΕ είχε αρχικά διαφωνήσει.

Η κυβέρνηση ωστόσο κατηγορεί τις φαρμακοβιομηχανίες ότι εμφανίζουν πλασματικά, χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ στην πραγματικότητα αποκομίζουν υπερκέρδη ζημιώνοντας έτσι τους καταναλωτές, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) που εκπροσωπεί τις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες ζητά από την κυβέρνηση μία συνολική πολιτική για το φάρμακο. Ηδη από την 1η Μαΐου, υποστηρίζει η ΠΕΦ, «έχουμε υποστεί τρομακτική επίπεδη μείωση 25% στις τιμές όλων σχεδόν των φαρμάκων που παράγουμε, με αποτέλεσμα να οδηγούμεθα στη συρρίκνωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, γεγονός που σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων από φόρους, ΦΠΑ, ανεργία και αποβιομηχάνιση».

Και πολιτικές διαστάσεις
Ο πόλεμος παίρνει πλέον και πολιτικές διαστάσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται στην κυβέρνηση για την τιμολογιακή της πολιτική. Από την πλευρά της η αρμόδια υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι ως κυβέρνηση δεν είχε πράξει τίποτε παρ΄ ότι «γνώριζε ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερτιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων» και υπόσχεται μεγαλύτερη μείωση στις τιμές μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων με 12.000 σκευάσματα και τιμολόγηση με τον νέο τρόπο υπολογισμού. Από την πλευρά τους οι φαρμακοβιομήχανοι ζητούν άμεση λύση του ζητήματος στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα με τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας. Μάλιστα, η κ. Κατσέλη δέχεται και εσωκομματικά πυρά για το καθεστώς τιμολόγησης. Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επιδιώκει την άμεση μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για τα Ταμεία (το 2010 θα πρέπει να μειωθεί κατά 1,1 εκατ. ευρώ), κατηγόρησε την υπουργό Οικονομίας για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων. Ο ίδιος μάλιστα είχε ζητήσει από τους φαρμακοβιομηχάνους να μειώσουν περαιτέρω τα κέρδη τους σε προχθεσινή συνάντηση, πρόταση, που ενέτεινε τη δυσφορία τους. «Θα βάλουν λουκέτο»
«Η αγορά έχει αναστατωθεί. Συζητάμε από τον περασμένο Νοέμβριο και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ξαφνικά μειώσεις από 3% έως 30%”, δηλώνει ο κ. Θεόδωρος Κολέτης, πρόεδρος της ΠΕΦ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι με το καθεστώς αυτό πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, καθώς αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας των ανεξόφλητων προς αυτές οφειλών των νοσοκομείων. «Τον Δεκέμβριο καταθέσαμε την πρότασή μας προτείνοντας μείωση 10%15%, η οποία είναι η μέγιστη που μπορούμε να δεχτούμε» τονίζει απορρίπτοντας κατηγορηματικά την πρόταση που απηύθυνε προχθές ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος. Μάλιστα, κατά τον κ. Κολέτη, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζονται μέσω του ΠΕΦ να προσφύγουν και αυτές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Διονύσης Φιλιώτης ζητά «να εφαρμοστεί ο νόμος, που προβλέπει την τιμολόγηση με βάση τις τιμές των τριών φθηνότερων χωρών της Ε.Ε., αλλά χωρίς εξαιρέσεις και πλαφόν που επιφέρουν οι προσωρινές αγορανομικές διατάξεις». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φαρκακευτικών εταιρειών, η εφαρμογή του νόμου θα επιφέρει μείωση τιμών σε 3.500 φάρμακα, αύξηση σε περίπου 2.000, ενώ η τιμή σε άλλα 1.500 θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.


Μέτρα- φρένο στο πάρτι των υπερτιμολογήσεων

«ΠΟΛΕΜΟ» έχει ανοίξει η κυβέρνηση για να ελέγξει τις δαπάνες του ΕΣΥ. Αυστηρές είναι οι οδηγίες προς τους διοικητές σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται από 1ης Ιουνίου οι προμήθειες υλικών, με στόχο να μπει φρένο στο «πάρτι» των υπερτιμολογήσεων. Ετσι, οι τιμές των υλικών δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις αντίστοιχες ανώτατες- όπως αυτές έχουν οριστεί από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας- ενώ από τους προμηθευτές θα ζητείται και επιπλέον έκπτωση 10%.

Ειδικότερα και σύμφωνα με εγκύκλιο που κοινοποίησε προχθές η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων και φέρει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», υπογραμμίζεται πως οι τιμές των υλικών ή των υπηρεσιών που θα προκύψουν κατά τη διαπραγμάτευση «δεν θα υπερβαίνουν τις ανώτατες τιμές, μειωμένων κατά 10%».

Για παράδειγμα, η ανώτατη τιμή για την αγορά ενός σετ λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 737 ευρώ. Για να μπορέσει όμως ένας προμηθευτής να συμμετάσχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να ρίξει την τιμή στα 663 ευρώ. Πόσο κοστίζει το ίδιο σετ στο Πανεπιστημιακό Λάρισας; Περίπου 3.500 ευρώ, ενώ στο Νοσοκομείο της Αμφισσας 1.078

ευρώ- τα παραπάνω προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου Τιμών με στόχο την καταγραφή των αποκλίσεων στις τιμές ίδιων υλικών που ξεπερνούν ακόμη και το 400%.

Τα χρέη νοσοκομείων
Στο μεταξύ, θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του πλαισίου ρύθμισης των νοσοκομειακών χρεών. Ο στόχος, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Νίκου Πολύζου, είναι «ένας συνδυασμός- να ρυθμιστεί το χρέος, να μπουν κανόνες στις τιμές της αγοράς και να ελεγχθεί η κατανάλωση». Πάντως, οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού έχουν βάλει «φρένο» στην παροχή υλικών απο προχθές, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις και οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών στις αρχές Ιουνίου.


Πλασματικά περιθώρια κέρδους

ΚΥΚΛΟΙ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου υποστηρίζουν ότι πολλές φαρμακοβιομηχανίες, τόσο πολυεθνικές όσο και ελληνικές, εμφανίζουν πλασματικά περιθώρια κέρδους, με τα πραγματικά τους κέρδη να είναι πολλαπλάσια. Επισημαίνουν ότι αν τα μεικτά περιθώρια στον κλάδο των φαρμακευτικών επιχειρήσεων είναι σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ στα επίπεδα του 33% (2007), στην πράξη ξεπερνούν το 45%, ενώ αν τα καθαρά κινούνται στα επίπεδα του 7%, στην πράξη φθάνουν κοντά στο 20%. «Σκεφθείτε ότι κατά κοινή ομολογία το 30% της τιμής ενός φαρμάκου καταλήγει σε ιατρούς και για την προβολή του. Το ποσό αυτό, λοιπόν, δεν εμφανίζεται στα μεικτά κέρδη μιας φαρμακευτικής επιχείρησης, διότι διακινείται μέσω offshore εταιρειών, αυτών που διοργανώνουν τα συνέδρια των γιατρών, αρκετές εκ των οποίων βρίσκονται στην Κύπρο» λένε οι ίδιοι κύκλοι. Προσθέτουν δε ότι ο γενικός κανόνας που ακολουθούν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι πλασματικές τιμές εισαγωγής, χαμηλότερες από τις πραγματικές, κάνοντας λόγο και πάλι για τη δράση offshore εταιρειών. «Αρκετές εταιρείες εμφανίζουν να έχουν αγοράσει πιο ακριβά την πρώτη ύλη- τη λεγόμενη δραστική ουσία- μέσω συγκεκριμένων offshore εταιρειών». Υπάρχουν μάλιστα ελληνικές εταιρείες που εμφανίζουν μεικτά περιθώρια της τάξης του 45%-50%.

Read more...

ΦΟΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;


/fimotro
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε ότι θα προτείνει σύντομα ένα νέο φόρο για τους πλούσιους, μετά τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στη χώρα με το πρόγραμμα λιτότητας που πλήττει μισθωτούς και συνταξιούχους...

«Η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει μια προσπάθεια από τους πολίτες που έχουν υψηλή οικονομική επιφάνεια στη χώρα μας», είπε ο Θαπατέρο κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Αυτή η «προσπάθεια αλληλεγγύης» που ζητείται από τους πιο πλούσιους, θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως διευκρίνισε αξιωματούχος. «Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να συνδράμουν σε μια συλλογική προσπάθεια για εξοικονόμηση και μείωση των κρατικών δαπανών, η οποία πλήττει κυρίως τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους για το 2011», υπενθύμισε ο Θαπατέρο. Σε αυτό το πλαίσιο «η προσπάθεια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισομερής», τόνισε.

Την περασμένη εβδομάδα η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων λιτότητας για το 2010 και το 2011, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να επιταχυνθεί η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Μια από τις διατάξεις προβλέπει αρχικά τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%, κατά μέσο όρο, αρχίζοντας από το μήνα Ιούνιο, και μετά πάγωμα των μισθών το 2011. Ένα άλλο αντιλαϊκό μέτρο προβλέπει το πάγωμα ορισμένων συντάξεων το 2011. Αυτό το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει ένα πρώτο πρόγραμμα λιτότητας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, με στόχο τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013 (έναντι 11,2% το 2009), προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικάτων που απειλούν με γενική απεργία. Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη τα νέα μέτρα λιτότητας στο κοινοβούλιο, όπου το σοσιαλιστικό κόμμα διαθέτει μια σχετική πλειοψηφία.
Read more...

THΛΕΧΟΡΗΓΙΕΣ ...ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΛΕ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ !


"Παπατζήδες"

Read more...

Παγωμάρα στον πολιτικό κόσμο

Μετά τις παραδοχές Μαντέλη για τη… χορηγία Siemens

Στις κλασικές αντεγκλήσεις και αντιδράσεις προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης τα πολιτικά κόμματα σε σχέση με την πρωτοφανή παραδοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη περί αποδοχής …χορηγίας ύψους 200.000 μάρκων από την Siemens για τη προεκλογικό αγώνα του ιδίου!

Και, δυστυχώς, οι εξελίξεις απλώς επιβεβαιώνουν την αμηχανία του πολιτικού συστήματος μπροστά σε αποκαλύψεις που για τον περισσότερο κόσμο – και, προφανώς, και για τα ίδια τα κόμματα – θεωρούνται πλέον ως αυτονόητες στην χώρα μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Με τη δήλωση ''κύκλων της Ρηγίλλης'' για την εξεταστική επιτροπή της Siemens αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ''παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής'', επειδή η κυβέρνηση έχει την τόλμη και την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη διαφάνεια προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Όπως μάλιστα επεσήμανε «η ΝΔ ακολουθεί ακόμα και τώρα μετά την περίφημη λεκτική μόνον ''συγγνώμη'' του κ. Σαμαρά τη γνωστή της τακτική από τότε που ήταν κυβέρνηση: συγκάλυψη στη διαφθορά, ατιμωρησία και συμψηφισμός. Γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σταθερή και έντιμη στάση της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς στην πολιτική ζωή».

«Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτος μίλησε και πρότεινε τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών (και της Siemens) για να μην μείνει καμία σκιά. Και αυτό εμείς το εννοούμε», ανέφερε επίσης ο κ. Γ. Πεταλωτής.

Η ΝΔ

Στην αντεπίθεση επιδιώκει να περάσει η ΝΔ μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι είχε πάρει χρήματα από τη Siemens.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

Αντίδραση ΛΑΟΣ

«Μόνο η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS με γνωστοποίηση ονομάτων, αποδεκτών και κομμάτων μπορεί να σώσει το γόητρο του πολιτικού κόσμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Η δε περίπτωση με τις αποκαλύψεις για τον κ. Μαντέλη δείχνει πόσο "αγγελικά πλασμένη" ήταν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ…», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Read more...

ΠΡΟΤΟΥ "ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ" ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ...


Ρεπορτάζ : Λ. Σταυρόπουλος - Γρ. Τζιοβάρας
(από το Βήμα)


Της κατάθεσης του πρώην κυβερνητικού στελέχους είχε προηγηθεί εκείνη του κουμπάρου του (ο οποίος τον είχε παντρέψει και του είχε βαφτίσει την κόρη) κ. Γ. Τσουγγράνη. Τους δύο συνδέει... στενή φιλία από το 1958. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης του ζήτησε να ανοίξει τον επίμαχο...
λογαριασμό για τους χορηγούς του από το εξωτερικό. Στον λογαριασμό ήταν πληρεξούσιος (εν αγνοία της, όπως κατατέθηκε) και η βαφτισιμιά του κ. Τσουγγράνη ενώ από αυτόν υπήρξαν «δύο-τρία εμβάσματα στην Αμερική», ύψους 60.000 μάρκων, για τις σπουδές των δύο παιδιών του πρώην υπουργού, ενώ περίσσεψαν 160.000 ευρώ τα οποία ο κ. Τσουγγράνης μετέφερε με πρωτοβουλία του, όπως υποστήριξε, σε άλλο λογαριασμό του στην Ελλάδα, χωρίς καν να ενημερώσει τον κ. Μαντέλη, προκαλώντας τις εύλογες απορίες των παρισταμένων. «Μα, δεν του είπατε ότι έχουν μείνει κάποια λεφτά και θα τα φέρω στην Ελλάδα;» ρωτήθηκε. «Οχι» επέμενε ο κ. Τσουγγράνης, «δεν ανακατεύτηκα ποτέ, ούτε τον ρώτησα πράγματα της δουλειάς του, της ιδιότητάς του» αποκρίθηκε. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Π. Καμμένος ρώτησε τον μάρτυρα αν έστω εκ των υστέρων τον ρώτησε. «Μου είπε: “Γιώργο, έτσι κι έτσι κι έτσι κι έτσι. Ηταν χορηγοί, μου είπαν ότι είναι χορηγίες για τον προεκλογικό αγώνα και το ένα και το άλλο”».
Ωστόσο, όταν τον πίεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης λέγοντάς του πως «προκαλεί εντύπωση ότι δεν ελέγξατε ακόμη ποιοι έβαλαν αυτά τα λεφτά στον λογαριασμό σας», ο μάρτυρας απάντησε. «Τα 200.000 μάρκα, τα πρώτα, δεν το αρνήθηκε ο φίλος μου ότι είναι από τη Siemens. Αλλά σαν χορηγία. Γιατί να το ελέγξω, αφού είναι γνωστό; Να ελέγξω τι;». «Εν πάση περιπτώσει, τα έχετε στη διάθεσή σας. Ούτε θέλω να τον βλέπω, ούτε με ενδιαφέρει, σε τελευταία ανάλυση, ο λογαριασμός». Ενώ πρόσθεσε: «Σας είπα ότι εγώ, εμπιστευόμενος τον φίλο μου, δεν περίμενα ότι θα είναι από κόκα, από έτσι, από αλλιώς, από πρέζα».
«Βάλε Α. Rocos...»
Οσον αφορά την περιβόητη κωδική ονομασία ο κ. Τσουγγράνης κατέθεσε ότι προέκυψε τυχαία: Συμπληρώνοντας τις σχετικές αιτήσεις ανοίγματος του λογαριασμού και στο πεδίο για το ψευδώνυμο εκείνος συμπλήρωσε «ένα ψευδώνυμο ροκ». «Μου απήντησαν ότι αυτό υπάρχει στα αρχεία της τράπεζας ή σε άλλες τράπεζες και να βρω κάτι άλλο. “Βάλτε αρόκ” πρότειναν. Και λέω εγώ “μη βάλεις αρόκ, βάλε αρόκος που είναι πιο ελληνικό”. Και έγινε Αρόκος».
Read more...

ΚΡΥΦΑ ΚΕΡΔΗ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ...


Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μέτρα για τον εντοπισμό των κρυφών κερδών στο κύκλωμα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, που κρατούν ψηλά τις τιμές και συντηρούν την ακρίβεια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας, ενώ...
εξήγγειλε τη δημιουργία νέας, ειδικής υπηρεσίας ελέγχων για την αποτροπή μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά. Τα μέτρα... παρουσιάστηκαν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ενώ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν στόχο την άρση των στρεβλώσεων που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά και οδηγούν σε υψηλές τιμές τα προϊόντα.
Η υπουργός τόνισε ότι η ελληνική αγορά εμφανίζει παθογένειες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις, τις αδιαφανείς συναλλαγές προμηθευτών- λιανεμπόρων και το υψηλό κόστος μεταφοράς, και οδηγούν σε φούσκωμα των τιμών.
Στα μέτρα που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του χρόνου με στόχο να πέσουν οι τιμές και να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός, περιλαμβάνονται:
1 Εντός του Ιουνίου αναμένεται αγορανομική διάταξη που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για διαφάνεια στις συναλλαγές προμηθευτών, παραγωγών και εμπόρων. Στη διάταξη θα προβλέπεται η υποχρεωτική εμφάνιση των χορηγούμενων εκπτώσεων επί των τιμολογίων πώλησης που κόβουν οι προμηθευτές- βιομηχανίες στα σούπερ μάρκετ. Θα απαγορεύεται η έκδοση πιστωτικών σημειωμάτων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών στο τέλος του χρόνου με τα οποία χορηγείται έκπτωση ή μείωση τιμής προς τα σούπερ μαρκετ. Η διαμόρφωση των περιθωρίων κέρδους των λιανεμπόρων θα γίνεται επί των καθαρών τιμών αγοράς των προϊόντων από τις βιομηχανίες, ενώ θα υπάρχει και διάταξη που θα προβλέπει την ύπαρξη ειδικού τιμοκαταλόγου στον οποίο θα αναφέρεται το κόστος για τις βιομηχανίες από τις προβολές, τις υπηρεσίες logistics, τις επιστροφές, τον χρόνο πίστωσης κ.τ.λ.
2 Αγορανομική διάταξη για τις προσφορές και τα προωθητικά δώρα. Σύμφωνα με τη διάταξη που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, στο εξής θα πρέπει το όφελος της προσφοράς για τον καταναλωτή να είναι εμφανές, δηλαδή στην πινακίδα πώλησης θα πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά η βασική τιμή του προϊόντος ανά μονάδα μέτρησης και ανά συσκευασία προϊόντος πριν και μετά την προσφορά. Οταν η προσφορά είναι δώρο ανόμοιο με το βασικό προϊόν, θα πρέπει και πάλι να αναφέρεται ρητά το όφελος για τον καταναλωτή. Στις περιπτώσεις συσκευασμένων προϊόντων θα επιτρέπεται να γίνονται προσφορές τρεις φορές τον χρόνο για το ίδιο προϊόν, αλλά όχι συνεχόμενα, με μέγιστη διάρ κεια ισχύος της προσφοράς τούς δύο μήνες. 3 Ελεγχος ενδοομιλικών συναλλαγών, δηλαδή των αγοραπωλησιών προϊόντων μεταξύ των εταιρειών του ιδίου ομίλου. Στόχος είναι να ελεγχθεί ο τρόπος διαμόρφωσης των τιμών καθώς, σύμφωνα και με ελέγχους του υπουργείου, πολλά προϊόντα πολυεθνικών πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Εχει ήδη δημιουργηθεί αρχείο με τις λίστες επιχειρήσεων που πραγματοποιούν ανάλογες συναλλαγές, ενώ ο έλεγχος των εταιρειών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.
4 Παρατηρητήριο Τιμών. Εως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμισή του. Ηδη η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης της δεύτερης φάσης λειτουργίας του, που περιλαμβάνει τη δημιουργία καλαθιού αγοράς για τον καταναλωτή με δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ διαφορετικών καταστημάτων.
5 Ολοκλήρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και νέο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων έως το Σεπτέμβριο του 2010. Ηδη έχουν πιστοποιηθεί οι πηγές από τις οποίες η Γενική Γραμματεία θα ενημερώνεται για τις τιμές των φαρμάκων σε άλλες χώρες της Ε.Ε., συμφωνήθηκαν οι κανόνες τιμολόγησης, ενώ μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ανατιμολογηθεί 150 φάρμακα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Παρατηρητήριο με τις τιμές 12.000 φαρμάκων.
6 Τροπολογία για την ενίσχυση της προστασίας και της ενημέρωσης των καταναλωτών. Οι προμηθευτές θα υποχρεώνονται να ενημερώνουν τους καταναλωτές για ιδιότητες, χαρακτηριστικά και τιμές πώλησης των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τον τρόπο αναγραφής της τιμής και το πώς αυτή διαμορφώνεται. Ετσι οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκρίνουν και να επιλέγουν αυτό που τελικά τους συμφέρει.
7 Εισαγωγή, έως τον ερχόμενο Ιούνιο, στο Δίκαιο της Ελλάδας για πρώτη φορά της δυνατότητας διεκδίκησης αποζημιώσεων για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας (private enforcement) από όσους θίγονται από τις πρακτικές αυτές. Οι διατάξεις θα κατοχυρώνουν το δικαίωμα αποζημίωσης κάθε ζημιωθέντος από παραβάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού, αλλά και όσων έμμεσα έχουν θιγεί, όπως για παράδειγμα οι καταναλωτές οι οποίοι μπορεί να μην είχαν άμεση δοσοληψία με τον δράστη της παράβασης, αλλά υπέστησαν ζημιά λόγω της μετακύλισης της επιβάρυνσης της τιμής μέσω της αλυσίδας διανομής.
8 Σύσταση Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου έως το τέλος του χρόνου. Η υπηρεσία αυτή θα δρα προληπτικά ώστε να εντοπίζει τους κλάδους και τις αγορές όπου κυριαρχεί ο νόμος των καρτέλ και δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Οι ελεγκτές- επιστήμονες που θα στελεχώνουν την Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία θα αναλύουν συνεχώς τη δομή των αγορών, τη συγκέντρωση σε κάθε κλάδο και των συνθηκών του ανταγωνισμού προκειμένου να εντοπίζουν εναρμονισμένες πρακτικές. Στις έρευνές τους θα αξιοποιούν ως εργαλεία το Παρατηρητήριο Τιμών, καθώς και τα κοστολογικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αρμόδια διεύθυνση της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς.
Read more...

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ... 40!...


Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Με πλασματικά χρόνια- που συνυπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης- ισχύουν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης τα «40 χρόνια δουλειάς για πλήρη σύνταξη», για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας με το μνημόνιο για την παροχή δανειακής στήριξης από την τρόικα Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ. Oι...
έλληνες ειδικοί- αλλά και το υπουργείο Εργασίας- θεωρούν ανέφικτο το να επιβληθούν και στη χώρα μας τα 40 έτη ασφάλισης για να δοθεί πλήρη σύνταξη, ρύθμιση που αποτελεί το κλειδί της διαπραγμάτευσης για το νέο Ασφαλιστικό με τους εκπροσώπους της Κομισιόν που βρίσκονται από χτες στη χώρα μας. Η σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από τα 37 στα 40 έτη, έως το 2015-και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα- περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Ωστόσο στις χώρες της Ε.Ε. όπου ισχύει, στα 40 έτη οι συντάξεις είναι μεγάλες ενώ περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών και η στρατιωτική θητεία.
Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι τα ισχύοντα 37 χρόνια έτη ασφάλισης στην Ελλάδα είναι χρόνια πραγματικής ασφάλισης ενώ στις άλλες χώρες στα 40 χρόνια περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών ή στρατιωτική θητεία. Εδώ πρέπει να γίνει μια συζήτηση, είπε, για το τι μπορεί να περιλαμβάνει για τα 40 χρόνια γιατί μπορεί να είναι ευνοϊκότερο το καθεστώς με τα 40 αν συμπεριληφθούν πλασματικοί χρόνοι. Στα 37 χρόνια δεν συνυπολογίζονται ούτε καν ο χρόνος που έχει κάποιος σε ταμεία ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων. Δεν είναι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα ίδιο με άλλες χώρες, παρατήρησε ο υφυπουργός Εργασίας.
Κουτρουμάνης: Για δύο λόγους...
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης: 1 Τόνισε ότι αν κάποιος δεν έχει τα 37 χρόνια και έχει 35, τότε θα μειώνεται κατά 30% η σύνταξή του αν δεχτούμε ότι πριν από τα 40 θα υπάρξει μείωση 6% τον χρόνο. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα. Το σύστημα αναπτύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Μέχρι το 1998 είχαν εξαιρεθεί οι αγρότες, επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν 40 χρόνια ασφάλισης. Είναι ένας χρόνος ασφάλισης που θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικά, συμπλήρωσε.
2 Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μέσο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση τα 26 χρόνια ενώ τα 2/3 των εργαζομένων σήμερα δεν παίρνουν πλήρη σύνταξη κάτω από τα 65 ακόμα και αν συμπληρώσουν 37 χρόνια. Μιλούμε λοιπόν- διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης- για 37-40 και για τους παλιούς ασφαλισμένους. Οι πριν από το 1993 έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης. Εχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς τον μεταβατικό χρόνο. Πώς μπορούμε να πάμε δηλαδή από το ένα σύστημα στο άλλο. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και όχι ανατροπές, είπε.
Τέλος και η σύνταξη στους άγαμους γιους
ΤΕΛΟΣ στη χορήγηση σύνταξης στους άγαμους γιους υπαλλήλων του Δημοσίου, μετά τον θάνατο του πατέρα ή της μητέρας τους, δίνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανατροπή του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, όταν, κατ΄ εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας, κρίθηκε πως και οι άγαμοι γιοι δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη, όπως συμβαίνει με τις άγαμες θυγατέρες.
Read more...

Μαζί μας γελάνε και οι δύο...αρπάχτρες




Γελάνε μαζί μας ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης. Τα άρπαξαν από την siemens και δεν θα έχουν καμία επίπτωση. Άντε ο Τσουκάτος είναι ο μοναδικός που θα την πληρώσει επειδή δεν ήταν υπουργός. Αλλά και...

αυτός στα μαλακά θα πέσει.

Γελάνε μαζί μας. Μόνο αυτό κρατήστε. Όλοι τους.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις τα συνδικάτα



Η διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να πάρει απόφαση για νέες κινητοποιήσεις, ενώ θα καταλήξει και στο εάν θα προσέλθει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. Στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας προσφεύγει η ΟΤΟΕ για τις «παραβιάσεις των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Τράπεζες»...



Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος, ήδη σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ξεκαθαρίσει πως θα εισηγηθεί να μην προσέλθει η Συνομοσπονδία στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. «Δεν θα παραστούμε σε διαδικασίες που κυριολεκτικά απαξιώνουν κάθε έννοια ουσιαστικής διαβούλευσης, μετατρέποντας την σε 'κοινωνικό αναλγητικό'» τονίζει στην επιστολή του.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη εξαγγείλει συλλαλητήριο μαζί με την ΑΔΕΔΥ για το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποφάσισε για την 1η Ιουνίου και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, στις 6:30 το απόγευμα, και στη Θεσσαλονίκη στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΤΟΕ

Συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, με αφετηρία το Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην Αθήνα, αποφάσισε η ΟΤΟΕ, σε απάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, "της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, που στοχεύει στην υλοποίηση κατά γράμμα των κατευθύνσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)".

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε επίσης την προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) "για τις επιθέσεις που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες, που αντίκεινται στο Διεθνές και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με αίτημα την ανάληψη πρωτοβουλιών της Διεθνούς Οργάνωσης".

Επίσης, θα προχωρήσει στη διοργάνωση συγκεντρώσεων ενημέρωσης των εργαζομένων στις Τράπεζες, στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε την άμεση προετοιμασία και διεκδίκηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το τρέχον έτος, με την αποστολή συγκεκριμένου διεκδικητικού υπομνήματος τις επόμενες μέρες στις Τράπεζες.

Εξάλλου σήμερα θα συνεδριάσει η Τριμερής Επιτροπή Ασφάλειας, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και της ΟΤΟΕ για τον έλεγχο και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία σε όλες τις Τράπεζες.

ENET


Read more...

Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων κολεγίων

protothema.gr
Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 25 Μαϊου το Προεδρικό Διάταγμα για την ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 36/2005 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προβλέπει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κολλεγίων στην Ελλάδα Κ. Καρκανιάς τόνισε πως με την εξέλιξη αυτή «τακτοποιείται η αναγνώριση των πτυχίων, τα οποία απονέμουν πανεπιστήμια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα από το πού έκαναν τις σπουδές τους (στα ίδια τα πανεπιστήμια, ή σε συνεργαζόμενα κολλέγια) και δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την ελληνική νεολαία».

Σημειώνεται πάντως ότι η ενσωμάτωση της οδηγίας δεν αφορά την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων από τα κολλέγια.


Read more...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

rodopinews.gr

Την Παρασκευή 28 Μαΐου θα φτάσει τελικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Κομοτηνή και η επίσκεψή του θα είναι μίας ημέρας. Δεν θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο, όπως αρχικά υπήρξε ιδέα ούτε θα εγκαινιάσει το ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ όπως κάποιοι σχεδίαζαν.

Αν και για ευνόητους λόγους το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μπορεί να αλλάξει από ώρα σε ώρα, μέχρι στιγμής το επικρατέστερο χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Κομοτηνή έχει ως εξής:

10:00 Αφιξη στην Κομοτηνή – επίσκεψη στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

10:30 Υποδοχή του πρωθυπουργού στη Νομαρχία Ροδόπης.

16:00 Επίσκεψη στην έκθεση ΘΡΑΚΗ 2010.

Για κάθε τυχόν αλλαγή θα σας ενημερώσουμε με νέο δημοσίευμα.


Read more...

Απάντηση Κατσέλη στη ΝΔ για τα φάρμακα

nooz.gr
Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις τιμών θα επέλθουν στα φάρμακα μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2010, οπότε θα υπάρξει η πλήρης λειτουργική αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και η τιμολόγηση με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Αυτό ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία (στη συγκεκριμένη περίπτωση στις δηλώσεις του κ. Μ. Σαλμά) για την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα.

Η υπουργός επεσήμανε ότι η ΝΔ πρέπει να ζητήσει άμεσα πολιτικές ευθύνες από τους υπουργούς και υφυπουργούς της, οι οποίοι ενώ γνώριζαν προτιμούσαν να σιωπούν για την αιμορραγία της φαρμακευτικής δαπάνης, διότι ενώ τόσα χρόνια γνώριζαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερτιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον, δεν σταμάτησε αυτή η οικονομική αιμορραγία και ''διότι οι υπουργοί της ΝΔ, ενώ η χώρα όφειλε να τιμολογεί με βάση τις χαμηλότερες τιμές στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα περισσότερα φύλλα έρευνας τιμής φαρμάκων χρησιμοποιούνταν μέχρι 5 το πολύ χώρες, οι οποίες τύχαινε να είναι και οι ακριβότερες ενώ θα πρέπει οι υπουργοί της ΝΔ να εξηγήσουν και για πιο λόγο οι τιμές των φαρμάκων αποτυπώνονταν σε επίσημα διοικητικά έγγραφα με μολύβι και όχι με στυλό; Ήταν στοιχειώδης άγνοια των διοικητικών διαδικασιών, ή ηθελημένη παράλειψη;'' είπε η κυρία Κατσέλη.

Η υπουργός τόνισε καταλήγοντας τη δήλωσή της: ''η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει καθημερινά το καθήκον της. Ένα καθήκον που περνάει μέσα από τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και τον δημοκρατικό έλεγχο, έννοιες και πρακτικές σχεδόν άγνωστες στην προηγούμενη κυβέρνηση''.
Read more...

"Παράνομες και στημένες οι αξιολογήσεις διευθυντών στα ΕΛΤΑ"



"Η Νέα Διοίκηση των ΕΛΤΑ , κάθε μέρα που περνά με τις πράξεις της δημιουργεί περισσότερη απογοήτευση και προκαλεί ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στους ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥΣ.
Πως είναι δυνατόν μια ΝΕΑ Διοίκηση , να είναι τόσο χειραγωγημένη , από το ΣΥΣΤΗΜΑ των συμφερόντων που εδώ και 10 χρόνια προσπαθεί να...


εξαθλιώσει , να Ταπεινώσει και να εξευτελίσει τους Ταχυδρομικούς , με συγκεκριμένες πρακτικές και μεθοδεύσεις που όλες στόχο έχουν να υποτάξουν κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ανυπόταχτη σκέψη και προσωπικότητα , ώστε τα ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ να ΠΩΛΗΘΟΥΝ αφού πρώτα τους έχουν αποστραγγίσει κάθε οικονομική και παραγωγική τους ικμάδα, αντί να καταστούν οικονομικά εύρωστα και ανταγωνιστικά όπως τα θέλει ο Ελληνικός λαός.
Κρίμα γιατί η Νέα Διjοίκηση χάνει μια μεγάλη ευκαιρία , ενώ από την αρχή είχε μαζί της το σύνολο σχεδόν των Ταχυδρομικών, σήμερα είναι ζήτημα αν βρεί αληθινή συμπαράσταση έστω από μερικές δεκάδες εργαζομένους και στελέχη των ΕΛΤΑ.

Στην Κατάσταση αυτή την οδήγησαν οι πράξεις της , όπως οι προκλητικές αποδοχές , που δόθηκαν σε συγκεκριμένο ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ , την ημέρα που η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας πετσόκοβε τους μισθούς μας.

Οι παράνομες - παράτυπες και ΣΤΗΜΕΝΕΣ αξιολογήσεις ΣΤΕΛΕΧΩΝ:

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αφού συμμετέχει στη σύνθεση της EΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Εκπρόσωπος των εργαζομένων μιας παράνομης Διοίκησης της ΠΟΣΤ, με σωρεία καταγγελιών για παράβαση του ΝΟΜΟΥ 1264/82 ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
Αλήθεια η ηγετική ομάδα της ΠΟΣΤ , έχει την ψευδαίσθηση ότι όλες αυτές οι παρανομίες της θα περάσουν στο ντούκου ή θα πνιγούν στη λήθη;;;
ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ αφού έχουν καταγγελθεί στο συνήγορο του πολίτη , ότι στα ΕΛΤΑ υπάρχουν δύο συστήματα αξιολόγησης.
Το σύστημα που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού , με ισχύ Νόμου , αφού έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και το Σύστημα αξιολόγησης των διμερών συμφωνιών Δίοικησης καιΠΟΣΤ , το οποίο , με τις συνεχείς τροποποιήσεις οι ιδιοι οι συμβαλλόμενοι τόχουν καταντήσει ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ.
ΣΤΗΜΕΝΕΣ αξιολογήσεις , διότι τα ονόματα των ΔΙΕΥΘΥΝΤΏΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΆ ΕΠΕΛΈΓΗΣΑΝ ΉΤΑΝ ΓΝΩΣΤΆ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥς ταχυδρομικούς , πριν καν ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης .
Μερικά από τα στελέχη που επελέγησαν χαρακτηριστικά υστερούν σε μόρια πάνω απο 150 από άλλους σνυποψήφιους τους , ετσι ώστε η Επιτροπή αξιολόγησης να καταφύγει στην πασίγνωστη αλχημεία της κατάφωρης αδικίας των υποψηφίων στη συνέντευξη με βαθμό το ελάχιστο όριο σε αντίθεση με τους ευνοούμενους όπου βαθμολογούνται μέ το μέγιστο.
Δηλαδή οι αρεστοί άριστοι!!!
Ο Αμοραλισμός και η κυνικότητα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ φτάνει στο σημείο να μην έχει έστω κάποιο μέλος της της ευθιξία να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και ύστερα θα απαιτήσουν από τους εργαζόμενους σεβασμό και να τους υπηρετήσουν.
Η ΕΝΩΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ , σας υπόσχεται ότι δεν θα αφήσει σε καμμιά περίπτωση να περάσουν τα ανοσιουργήματα της Διοίκησης και της ΠΟΣΤ , σε βάρος των εργαζομένων στα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ, θα παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η αξιοκρατία.
Ελάτε μαζίμας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ τους ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ των δικαιωμάτων μας."

ΕΝΩΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Read more...