Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Απάντηση Κατσέλη στη ΝΔ για τα φάρμακα

nooz.gr
Ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις τιμών θα επέλθουν στα φάρμακα μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2010, οπότε θα υπάρξει η πλήρης λειτουργική αξιοποίηση του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων και η τιμολόγηση με το νέο τρόπο υπολογισμού.

Αυτό ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία (στη συγκεκριμένη περίπτωση στις δηλώσεις του κ. Μ. Σαλμά) για την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με τα φάρμακα.

Η υπουργός επεσήμανε ότι η ΝΔ πρέπει να ζητήσει άμεσα πολιτικές ευθύνες από τους υπουργούς και υφυπουργούς της, οι οποίοι ενώ γνώριζαν προτιμούσαν να σιωπούν για την αιμορραγία της φαρμακευτικής δαπάνης, διότι ενώ τόσα χρόνια γνώριζαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερτιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον, δεν σταμάτησε αυτή η οικονομική αιμορραγία και ''διότι οι υπουργοί της ΝΔ, ενώ η χώρα όφειλε να τιμολογεί με βάση τις χαμηλότερες τιμές στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα περισσότερα φύλλα έρευνας τιμής φαρμάκων χρησιμοποιούνταν μέχρι 5 το πολύ χώρες, οι οποίες τύχαινε να είναι και οι ακριβότερες ενώ θα πρέπει οι υπουργοί της ΝΔ να εξηγήσουν και για πιο λόγο οι τιμές των φαρμάκων αποτυπώνονταν σε επίσημα διοικητικά έγγραφα με μολύβι και όχι με στυλό; Ήταν στοιχειώδης άγνοια των διοικητικών διαδικασιών, ή ηθελημένη παράλειψη;'' είπε η κυρία Κατσέλη.

Η υπουργός τόνισε καταλήγοντας τη δήλωσή της: ''η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πράττει καθημερινά το καθήκον της. Ένα καθήκον που περνάει μέσα από τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και τον δημοκρατικό έλεγχο, έννοιες και πρακτικές σχεδόν άγνωστες στην προηγούμενη κυβέρνηση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: