Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΙ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Από το : newpost
Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν λίγες ώρες, στις εισόδους των πολιτικών γραφείων των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια. Άγνωστοι κόλλησαν και πέταξαν χαρτιά, πάνω στα οποία υπήρχαν απειλές κατά...
της Κατερίνας Περλεπέ και του Συμεών Κεδίκογλου, όπως...
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα
Read more...

Νέο κόμμα ετοιμάζουν Παπαδόπουλος – Φλωρίδης; ...



Σύμφωνος με την “πρόταση Καρατζαφέρη” εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Αλέκο Παπαδόπουλο…προκειμένου να δεχτεί (!) τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. «Παραβιάζετε ανοικτές θύρες» είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι έχει ... ήδη επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό αλλά και εκφράζοντας την άποψη ότι… θα πρέπει αν ασκηθεί διακομματική πίεση στον κ. Παπαδόπουλο για να δεχθεί τη θέση.

Τι μου λές…

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που τους πιστεύει; Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος φημολογείται πως ετοιμάζει να τεθεί επικεφαλής πολιτικού χώρου, ο οποίος πιθανότατα να μετάσχει και στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Επίσης «φημολογείται» πως ο Γιώργος Φλωρίδης αποχώρησε αξιοπρεπώς (παραιτούμενος και παραδίδοντας την βουλευτική του έδρα) από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας εξασφαλίσει «θέση» δίπλα στον Α. Παπαδόπουλο. Και δεν είναι ο μόνος πρώην ή νυν Βουλευτής…

Στο ΠΑΣΟΚ είναι ανήσυχοι… Προσεγγίζουν παντοιοτρόπως τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή τους τάζοντας λαγούς και πετραχήλια προκειμένου να τον πείσουν να παραμείνει στο σύστημα…

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος αρνείται, αντιστέκεται…και το σκέπτεται.

Τι ήθελε όμως ο Γ. Καρατζαφέρης να ανακατευτεί στην ιστορία αυτή προτείνοντας δημοσίως από του βήματος της Βουλής τον Αλέκο Παπαδόπουλο…προκειμένου να δεχτεί (!) τη θέση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων;

Και μάλιστα να του απαντήσει αμέσως ο Ευ. Βενιζέλος (σαν να το ήξερε…, σαν να το περίμενε); «Παραβιάζετε ανοικτές θύρες» είπε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ προσθέτοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό αλλά και εκφράζοντας την άποψη ότι… θα πρέπει αν ασκηθεί διακομματική πίεση στον κ. Παπαδόπουλο για να δεχθεί τη θέση;

Και εδώ λαγός ο Καρατζαφέρης; Ή μήπως φοβάται πως βουλευτής του ή βουλευτές του ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να μετακομίσουν;

Για να θυμίσουμε όμως κάποια λεχθέντα από τον Αλέκο Παπαδόπουλο…



Περί «μικροαστικού πολτού»…



Είχε γράψει στο στο «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας τη φράση: «θα πρέπει να τελειώνουμε πια με τον μικροαστικό πολτό στην Ελλάδα…».

Δηλαδή τι ήθελε να πει; πως ήθελε να μετατρέψει όλους εμάς –τους Έλληνες μικροαστούς– σε λούμπεν προλετάριους ή ήθελε να μας κάνει λούμπεν μεγαλοαστούς;

Ο λόγος για τον οποίο αποπέμφθηκε ο Α. Παπαδόπουλος ήταν η δήλωση σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ότι «στα σχεδόν 10 χρόνια που είμαι μέλος της κυβέρνησης, ζω σχεδόν μονοδιάστατα. Για να είμαι ειλικρινής, θα αποσυρθώ όχι γιατί έχει βαρεθεί να μας βλέπει ο κόσμος, αλλά γιατί το έχω ο ίδιος ανάγκη. Το πιθανότερο είναι ότι μετά ένα διάστημα στην εφεδρεία θα πάθω σύνδρομο στέρησης. Τώρα, όμως, έτσι νιώθω και έτσι θα πράξω»…

Για να δούμε όμως και τι έγραφε και «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (9 Ιουνίου 2002):

«Ε, όχι και παραπονούμενος, Αλέκο… Ένα φλας μπακ στο χθες θυμίζει: Ότι πριν το ’81, από τον δήμο Αργυρούπολης όπου ήσουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε πήρε στην ΕΑΤΟΠ και μετά τη νίκη ο Μιλτιάδης ως υφυπουργός Εσωτερικών σε έκανε σύμβουλό του, και μετά σε κράτησε ο Μένιος Κουτσόγιωργας που διαδέχθηκε τον Γεννηματά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα αναλαμβάνεις αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και αργότερα πρόεδρος της ΥΕΝΕΔ, που μετονομάσθηκε σε ΕΤ-2, και έφυγες μετά τη λαϊκή κατακραυγή για μια αισχρή ελληνική ταινία που προβλήθηκε ένα Σάββατο απόγευμα και οι αντιδράσεις έπεφταν σαν το χαλάζι…

Στις εκλογές του ’85 μπήκες στη λίστα ως τελευταίος. Στις επόμενες εκλογές το 1989 εκλέχθηκες. Ήσουν τότε ο εκλεκτός του Αντώνη Λιβάνη. Προηγουμένως είχες περάσει απ’ όλα τα “μαγαζιά” (του Γεννηματά, του Άκη και του Μένιου, όπου στην κρίσιμη περίοδο του σκανδάλου Κοσκωτά ήσουν στην αντιπροεδρία (στη Ζαλοκώστα, σύμβουλος του Κουτσόγιωργα)…

… Ποιος συναίνεσε, Αλέκο, στην εθνική ντροπή στα Ύμια με την υποστολή της σημαίας; Ποιος χειρίστηκε την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους;»

Τελευταίο «μαγαζί» ήταν εκείνο του «εκσυγχρονισμού». Προηγουμένως χρεώνεται και το επίτευγμα του Καποδίστρια….

Antiκοινοβουλευτικός

antinews.gr



Read more...

Ανοιχτή σε συζήτηση για το νόμο-πλαίσιο δηλώνει η Άννα Διαμαντοπούλου

Δεν αποκλείει αλλαγές

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Πρόθυμη να συζητήσει πολλά σημεία του νέου νόμου-πλαίσιο που αποτελούν «αγκάθια» για την πανεπιστημιακή κοινότητα, είτε στη Βουλή είτε στην τελική διαβούλευση με τους πρυτάνεις, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής, το οποίο κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.

Ο νέος νόμος-πλαίσιο δίνεται στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και εντός της προσεχούς εβδομάδας περνάει επίσημα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η κυρία Διαμαντοπούλου περιμένει την ψήφισή του μέσα στον Ιούλιο.

«Η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση ανοίγει άλλους δρόμους, πέρα από την καθημερινή σύγκρουση πάνω στους αριθμού του Μεσοπρόθεσμου» δηλώνει.

Στη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «πράξη ιστορικής ευθύνης» και τις πρόωρες εκλογές πολιτική αυτοκτονία.

Δεν αρνείται επίσης ότι στην κυβέρνηση «τους τελευταίους πέντε μήνες δεν υπήρχαν ο ρυθμός, ο συντονισμός και η αποφασιστικότητα που απαιτούσαν οι καιροί».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια αποφάσισε η Βουλή

Για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων


Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά.

Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, εννέα κατά, ενώ επτά δήλωσαν «παρών».

Για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά εννέα, ενώ οκτώ δήλωσαν «παρών».

Κατόπιν αυτού, στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Δικαστικό Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα, με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Λίγο νωρίτερα, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ που κατέστη συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού δεν είναι το κόμμα του».

Επίσης είπε: «Σήμερα, το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός 'κακό χωριό τα λίγα σπίτια' και σε ενός ανδρός αρχή. Γι΄ αυτό νομίζουν θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω, όμως, γιατί είμαι αθώος».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αποκαλύψει την πολιτική του δίωξη με νομικό μανδύα, ενώ υποστήριξε ότι «η παράσταση αυτή θα έχει απρόσμενο τέλος για τους αφανείς και εμφανείς πρωταγωνιστές της».

Στην εικοσάλεπτη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκευωρία και ανήθικο κατηγορητήριο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την παραγγελία των υποβρυχίων και καλώντας ονομαστικά να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή γι΄ αυτό τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς Θόδωρο Πάγκαλο, Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Μαγκριώτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Το Λιμενικό ακινητοποίησε το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας» του στόλου για τη Γάζα

Στα ανοικτά του Πειραιά


Στο «Θάρρος της Ελπίδας» επέβαιναν Αμερικανοί ακτιβιστές
Στο «Θάρρος της Ελπίδας» επέβαιναν Αμερικανοί ακτιβιστές (Φωτογραφία: Associated Press )
Πειραιάς
Το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας» (Audacity of Hope), που συμμετέχει στο Στόλο για τη Γάζα και ήταν το μοναδικό σκάφος του που απέπλευσε από το Πέραμα, σταμάτησαν δυνάμεις του Λιμενικού στα ανοικτά του Πειραιά.

Το πλοίο ξεκίνησε τελικά τον πλου της επιστροφής μία ώρα μετά την ακινητοποίησή του, αλλά το πλήρωμα δηλώνει πως δεν θα αποβιβαστεί όταν δέσει.

Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Η εκπρόσωπος των ακτιβιστών στο πλοίο Τζέιν Χίρσμαν ανέφερε στο Associated Press πως φουσκωτά του Λιμενικού μπήκαν μπροστά από το πλοίο και το σταμάτησαν περίπου 2 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.

Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».

Σχεδόν αμέσως μετά την ακινητοποίηση του σκάφους, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησε ηχογραφημένη η έκκληση της Αν Ράιτ, ακτιβίστριας στο πλοίο, προς τα μέλη του Λιμενικού.

Το site του στόλου και τα μηνύματα των υποστηρικτών του στο twitter καλούσαν σε «καταιγισμό» τηλεφωνημάτων στις ανά την υφήλιο ελληνικές πρεσβείες για να ασκηθεί πίεση στην Αθήνα επιτρέψει στο πλοίο να συνεχίσει την πορεία του.

Η Αθήνα είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Γάζας, αλλά το απόγευμα το «Θάρρος της Ελπίδας» έλυσε τελικά από το Πέραμα.

Στο στόλο συμμετέχουν συνολικά εννέα σκάφη, ελληνικής και ξένης σημαίας, και σε αυτά επιβαίνουν εκατοντάδες ακτιβιστές που στοχεύουν στο σπάσιμο του ναυτικού αποκλειμού της Γάζας και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στις παλαιστινιακές περιοχές.

Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.

O Βαγγέλης Πισίας, μέλος της Πρωτοβουλίας, ανέφερε στην συνέντευξη πως «αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν».

Την απόφαση για απαγόρευση του απόπλου καταδίκασε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» και κάνοντας λόγο για «μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού». «Ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ στο κράτος του Ισραήλ» καταλήγει το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ αποδοκίμασε εξίσου έντονα την στάση της Αθήνας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως «η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου συμμετέχει τυπικά και ουσιαστικά στον αποκλεισμό της Γάζας από σήμερα. Η απαγόρευση του απόπλου του στολίσκου για τη Γάζα αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια που βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ στην περιοχή».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Κάθε μέρα μετράει σαν μήνας» Βαθύτερη ύφεση 3,9% φέτος προβλέπει ο Ευ.Βενιζέλος, ανάπτυξη το 2012

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Αθήνα
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 3,9% φέτος, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012. Η πρόβλεψη αυτή είναι ελαφρώς χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης για ύφεση 3,5%.Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο φετινός στόχος είναι εφικτός και δεσμεύθηκε να κινηθεί γρήγορα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο μέσο, o υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

«Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης θα βοηθήσει την χώρα να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο υπουργός τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Ο πρωθυπουργός και εγώ μπορούμε να συντονίσουμε το σύστημα με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε.

«Η εφαρμογή βεβαίως είναι δύσκολη και για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα. Στη σύσκεψη που έκανα με το επιτελείο μου η οδηγία μου είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να μετράει όσο μετράει ένας μήνας».

Άμεσα το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε την άμεση σύσταση του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, προκειμένου να υλοποιηθεί ταχύτατα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ.

«Θα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον ποσοτικό στόχο που έχει τεθεί για φέτος και φυσικά για όλη την περίοδο μέχρι το 2015».

«Ο στόχος που έχουμε για το 2011 είναι βατός, διότι είναι ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση στοιχείων της περιουσίας του δημοσίου που δεν θέτει νομικά πολύπλοκα θέματα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος και άλλα 10 δισ. ευρώ το 2012, με στόχο τα 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Σημειώνεται ότι στους 19 μήνες διακυβέρνησής της δεν πραγματοποιήθηκε καμία ιδιωτικοποίηση.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων μπορούν να κινητοποιηθούν δυνάμεις, όπως ο ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος.

«Η συμμετοχή του ελληνικού εφοπλιστικού κόσμου στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να είναι καθοριστική», είπε. «Την άλλη εβδομάδα προγραμματίζω συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών».

Τις επόμενες εβδομάδες το νέο φορολογικό

Στο μέτωπο της φορολογίας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σε μερικές εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος φορολογικός νόμος που θα αντιμετωπίζει τις σημερινές αδυναμίες του συστήματος.

Ο υπουργός είπε ότι ήδη στον εφαρμοστικό νόμο περιέχονται διατάξεις για άντληση πληροφοριών για τραπεζικές συναλλαγές και για πιο εντατικά τεκμήρια διαβίωσης, ώστε να συλλαμβάνονται τα αδήλωτα εισοδήματα.

«Δεν μπορεί να ζητάμε στοιχεία από την Ελβετία και να μην μπορούμε εμείς να έχουμε πρόσβαση στα δικά μας στοιχεία», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με μεγάλες ελεγκτικές εταιρίες και άλλες χώρες και οι όποιες αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες.

«Εμείς θέλουμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας και να ελέγξουμε ακόμα περισσότερο τις δαπάνες μας, ώστε να είμαστε απολύτως μέσα στους στόχους και θέλουμε αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία να προσφέρει απλότητα, ασφάλεια, σταθερότητα, δικαιοσύνη και να είναι περισσότερο αναπτυξιακή».

Στόχος η ανάπτυξη

Ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί φέτος στο υψηλό 16 - 17%.

«Κάθε άνεργος είναι και 100% άνεργος», είπε ο υπουργός.

«Τα φιλοαναπτυξιακά μέτρα που θέλουμε να πάρουμε, δηλαδή ο στόχος μας να κάνουμε μια επιχειρηματικά φιλική χώρα την Ελλάδα, την κάνει την Ελλάδα και μια χώρα φιλική για τον εργαζόμενο της».

Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ΕΕ για εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών πόρων με διευκολύνσεις ως προς την ελληνική εθνική συμμετοχή, προκειμένου να απορροφηθούν γρήγορα τα κονδύλια και να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία.

Αισιοδοξία για συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο

Την ίδια στιγμή, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία συζητούν τρόπους μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν σε μια προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας, ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τα σχέδια αυτά, λέγοντας ότι το μέγεθος του δεύτερου πακέτου θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε αυτό και από τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

«Χαιρετίζουμε την εθελοντική διάθεση των τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα να μετάσχει με ένα τρόπο που πρέπει βεβαίως να είναι ασφαλής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργεί πιστωτικό γεγονός ή selective default (μερική χρεοκοπία)», είπε.

Υπάρχει συναίνεση στα στοιχειώδη

Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να υποβαθμίσει τις όποιες ανησυχίες ότι η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης και οι κοινωνικές αναταραχές θα μπορούσαν να θέσουν εκτός τροχιάς τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την Πέμπτη κάποια από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, ωστόσο, τον καταψήφισε επί της αρχής.

«Η εικόνα της έλλειψης συναίνεσης που δίνουμε προς τα έξω μάς αδικεί κάπως ως χώρα, γιατί στην πραγματικότητα οι διαφωνίες είναι ελάχιστες και υπάρχει πολύ μεγάλη συμφωνία στα θεμελιώδη ζητήματα», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία στον διορισμό του 5μελούς διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, καθώς και στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας συμφωνούν στην ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, καθώς και στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την κοινωνία και την αγορά στο εσωτερικό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ως νέος υπουργός Οικονομικών, να φέρω σε πέρας αυτό το έργο».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ανατροπές στην υπόθεση


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν προσερχόμενος στο δικαστήριο
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν προσερχόμενος στο δικαστήριο (Φωτογραφία: Reuters )
Νέα Υόρκη
Η Εισαγγελία του Μανχάταν αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο τέως γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, που κατηγορείται για το βιασμό καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Το δικαστήριο ήρε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και αποφάσισε να του επιστραφεί η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του που είχε κατασχεθεί μετά την σύλληψη του.

Με την απόφαση του δικαστηρίου τερματίζεται ο κατ’οίκον περιορισμός του Στρος-Καν.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας εξήγησε ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί κατά του Στρος-Καν δεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δεν κλείνει». Η τελική κρίση ορίστηκε για τις 18 Ιουλίου.

Εντούτοις, φαίνεται ότι σημειώνονται ανατροπές σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις της καμαριέρας που φέρεται να είπε ψέματα ενώπιον του δικαστηρίου για το τί ακολούθησε το επίμαχο περιστατικό.

Η καμαριέρα είπε αρχικά ότι μετά το περιστατικό έτρεξε προς το διάδρομο και περίμενε μέχρι να φύγει ο Στροσ-Καν. Αμέσως μετά, όπως είπε, ενημέρωσε τον προϊστάμενο της για το περιστατικό.

Ωστόσο αργότερα παραδέχτηκε ότι η αναφορά ήταν ψευδής και ότι μετά το περιστατικό, που έγινε στη σουίτα 2806 καθάρισε και τη διπλανή σουίτα, την 2808, επέστρεψε για να καθαρίσει την 2806 και μετά ανέφερε τι έγινε στον προϊστάμενο.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος της γυναίκας υποστήριξε ότι η υπερασπιστική γραμμή του Στρος-Καν, ότι δηλαδή η ερωτική πράξη ήταν συναινετική, «είναι ψέμα». Πρόσθεσε ότι η θέση της πελάτισσάς του δεν έχει αλλάξει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Στρος-Καν υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει την παύση των κατηγοριών για τον πελάτη του, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι αθώος και ότι η θέση του είναι η ίδια.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Ανατροπή στο κατηγορητήριο

Την Παρασκευή δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο μιλούσαν για αντιφάσεις στην κατάθεση της 32χρονης καμαριέρας και άλλα στοιχεία που μείωναν την αξιοπιστία της.

Όπως ανέφεραν οι New York Times, που επικαλούνται πληροφορίες από την πλευρά των ανακριτών, τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα από την ημέρα που έκανε την καταγγελία στις 14 Μαΐου μέχρι σήμερα παρουσιάζουν ανακολουθίες.

Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος-Καν και της καμαριέρας (αυτή είναι και η γραμμή του κατηγορούμενου), η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει τελικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός στη σουίτα του ξενοδοχείου.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα, με τον οποίο συζητά τα πιθανά οφέλη που θα είχε αν προχωρούσε με τις καταγγελίες εναντίον του Στρος-Καν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters


Read more...

Πήρε αναβολή για το Νοέμβριο...



Για τις 25 Νοεμβρίου ανανέωσε το... ραντεβού του με τη δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την έκδοση πλαστής εγγυητικής επιστολής.

Η ... δίκη του αναβλήθηκε λόγω μη νόμιμης κλήτευσης του δεύτερου κατηγορούμενου, του οικονομικού διευθυντή των επιχειρήσεων Ψωμιάδη. Ωστόσο, εκτός από αυτή την εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη, ο κ. Ψωμιάδης κατηγορείται και για υπεξαίρεση σε βάρος των επενδυτών της Ασπίς Κάπιταλ.

Για το δύτερο αυτό κομμάτι της ποινικής εμπλοκής του ο εισαγγελέας έχει ήδη εισηγηθεί την παραπομπή του σε δίκη μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του, αλλά αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου θα αποφασισουν για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στο εδώλιο και γι΄αυτή την υπόθεση.
newsbeast.gr



Read more...

Άνω κάτω η Βουλή με θέμα τη Ροδούλα Ζήση...



Καβγάς άνευ προηγουμένου για τα φαινόμενα βίας...
Βουλευτές όρθιοι φωνάζουν και κάνουν χειρονομίες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης ωρύεται κουνώντας χαρτιά στον αέρα. Ο πρόεδρος της Βουλής χτυπάει μάταια το κουδούνι για να επαναφέρει την τάξη.
Είναι η εικόνα της ολομέλειας της Βουλής λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του...
Ακη Τσοχατζόπουλου, με την ένταση όμως να έχει εντελώς διαφορετική αιτία.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη σχετικά με ανακοίνωση που –όπως υποστήριξε- προέρχεται από οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία......

«Είναι ένα συκοφαντικό κατηγορητήριο που αφορά τους βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Κώστα Καρτάλη και λέει ότι εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ότι είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, την εγκληματικότητα. Μετά από αυτό, 100 άτομα πήγαν με κουκούλες στο σπίτι της κυρίας Ζήση και έμεινε όλη τη νύχτα στο γραφείο της, εν μέσω δημοκρατίας», κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τα λόγια του κ. Κακλαμάνη προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο που άρχισαν να αλληλοεκτοξεύονται προπηλακισμοί.

«Να δώσουμε το παράδειγμα στην κοινωνία ότι μπορούμε να συζητάμε» ζήτησε ο Φίλιππος Πετσάλνικος και δήλωσε ότι «όλα αυτά τα φαινόμενα βίας βάλλουν κατευθείαν στην ίδια τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Καθώς όμως η ένταση συνεχιζόταν αμείωτη, ζήτησε την ολομέλεια να επικυρώσει τα λεγόμενά του.

«Εκφράζει αυτό όλη την αίθουσα;» ρώτησε και αμέσως σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι οποίοι όμως όταν αντελήφθησαν ότι η αριστερή πτέρυγα έμεινε καθήμενη, άρχισαν νέους προπηλακισμούς.

«Κυρία Αράπογλου, με καλείτε να λογοδοτήσω σε εσάς;» ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο Φώτης Κουβέλης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αφού πλέον ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και ξεκαθάρισε πως «έχουμε δηλώσει ότι είμαστε απόλυτα εναντίον κάθε βίας, είναι μια σαφής και κατηγορηματική θέση. Αυτές οι εξετάσεις χτυπούν λάθος πόρτα».

«Εκλαμβάνω όλα αυτά ως διαβεβαίωση ότι όλοι θα καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες ώστε τέτοια φαινόμενα να καταδικάζονται και να αποτρέπονται», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε:

«Παρά τα προβλήματα, η δημοκρατία είναι ισχυρή και γι αυτό αγωνιζόμαστε όλοι σε αυτή την αίθουσα».
http://volospress.blogspot.



Read more...

Με... τηλεδιάσκεψη η 5η δόση

Το βράδυ του Σαββάτου το Eurogroup


http://img.protothema.gr/BFA17E2C4A834225336B9B0AD861992D.jpg
To βράδυ του Σαββάτου μέσω τηλεδιάσκεψης,αντί της Κυριακής, που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup.

«Η συνάντηση δεν ακυρώθηκε αλλά μεταβλήθηκε σε τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου», δήλωσε ο Γκι Σούλερ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

O εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζοζέ Μπαρόζο με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας και την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αφού χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επιστολή και υπενθύμισε ότι η πρόταση Μπαρόζο έτυχε καλής υποδοχής στην τελευταία σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι «σε ότι αφορά την τεχνική βοήθεια αυτή θα αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν. Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών».

Ανέφερε μάλιστα ότι επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κοινοτικών κονδυλίων, είπε πως ότι το θέμα αυτό μελετάται καθώς και το θέμα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής στην υλοποίηση των έργων.

Τέλος δήλωσε πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί ακόμα να μπει σε λεπτομέρειες, σημείωσε ωστόσο ότι όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στην απάντηση που θα στείλει στο εγγύς μέλλον ο πρόεδρος της επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Read more...

H Ελλάδα τέταρτη σε ανεργία στην ΕΕ με ποσοστό 15%

Στο 9,3% ο κοινοτικός μέσος όρος

Χιλιάδες νέοι Έλληνες αδυνατούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας
Χιλιάδες νέοι Έλληνες αδυνατούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με τους άνεργους να έχουν φτάσει επίσημα το 15% του πληθυσμού, η Ελλάδα εμφανίζει το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνουν τα στοιχεία της Εurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Η Ελλάδα κατέχει πάντως τα πρωτεία όσον αφορά την αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010 το αντίστοιχο ποσοστό στο 11%.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ εμφανίζουν η Ισπανία (20,9%), η Λιθουανία (16,3%) και η Λετονία (16,2%), ενώ τα μικρότερα ανήκαν στην Ολλανδία (4,2%), στην Αυστρία (4,2%) και στο Λουξεμβούργο (4,5%).

Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 9,3%.

Τη μεγαλύτερη αυξητική τάση της ανεργίας σε ετήσια βάση εμφάνισαν μετά την Ελλάδα η Βουλγαρία (από 10,1% στο 11,2%), η Κύπρος (από 6,4% στο 7,4%) και η Σλοβενία (από 7,3% στο 8,3%).

Στον αντίποδα, πτωτική ήταν η πορεία της ανεργίας στην Εσθονία (από 18,8% στο 13,8%), η Λετονία (από 19,9% στο 16,2%), η Γερμανία (από 7,2% στο 6%) και η Ουγγαρία (από 11,2% στο 10%).

Τέλος, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην Ισπανία στο 44,4% και στην Ελλάδα στο 38,5%, έναντι 20,4% κατά μέσο όρο στην ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 136 ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Από αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου, «ανοίγει» σειρά κλειστών επαγγελμάτων. Βάσει του νόμου που ψηφίστηκε πριν από τέσσερις μήνες και των διαβεβαιώσεων του γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτη δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των όσων προβλέπονται στην ελληνική και κοινοτική νομοθεσία περί της απελευθέρωσης...
υπηρεσιών.Ειδικότερα, καταργούνται οι «αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών ή αμοιβών και η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος.
Η γενική ρύθμιση αφορά όλα τα επαγγέλματα (400), εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, δηλαδή στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του μηχανικού/αρχιτέκτονα, του συμβολαιογράφου και του ορκωτού ελεγκτή.
Για τα επιστημονικά επαγγέλματα οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:
Δικηγόροι: Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση της δικηγορίας. Κάθε δικηγόρος μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας. Καταργούνται οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές και το σύστημα προείσπραξης της αμοιβής από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία. Υποχρεούται να προκαταβάλλει ο ίδιος (όχι ο πελάτης του) τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων στον Δικηγορικό Σύλλογο.
Συμβολαιογράφοι: Στον νόμο προβλέπεται επανακαθορισμός της αναλογικής αμοιβής ώστε να βαίνει μειούμενη όσο αυξάνει η αξία του αντικειμένου της συναλλαγής. Ορίζεται ότι πρέπει να εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών με την οποία θα καθορίζεται η αναλογική αμοιβή.
Αρχιτέκτονες-μηχανικοί: Για τα ιδιωτικά έργα καταργούνται οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές και το το σύστημα είσπραξης της αμοιβής του μηχανικού μέσω του ΤΕΕ. Για τις μελέτες δημοσίων έργων οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μελετών δημοσίων έργων υποβάλλουν ελεύθερα την οικονομική προσφορά τους, η οποία μπορεί να είναι και κατώτερη της προεκτιμημένης αμοιβής.
Ορκωτοί λογιστές: Καταργείται το ελάχιστο υποχρεωτικό ωρομίσθιο που ισχύει σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει στη δημοσιότητα ενδεικτικό κατάλογο 136 επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3919/2011, ενώ υπολογίζει ότι συνολικά απελευθερώνονται 400 επαγγέλματα.
Η λίστα των επαγγελμάτων που ανοίγουν

1. Αισθητικός
2. Αμπιγιέρ
3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης
4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού
5. Αργυραμοιβός
6. Αρτοποιός
7. Αρχαιοπώλης
8. Ασφαλιστικός Πράκτορας
9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος
10. Γομωτής-πυροδότης
11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας
12. Γραφείο Τελετών
13. Διαγνωστικά Κέντρα
14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
15. Διασώστης ασθενοφόρου
16. Διερμηνέας
17. Δύτης
18. Εικονολήπτης
19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών
21. Ενεχυροδανειστής
22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)
23. Επισκέπτης Υγείας
24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων
25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών
26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων
28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού
29. Εργοθεραπευτής
30. Εφημεριδοπώλης
31. Ηλεκτρολόγος
32. Ηλεκτρονικός
33. Ηλεκτροσυγκολλητής
34. Ηχολήπτης
35. Θαλάσσιο ταξί
36. Θερμαστής
37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ
38. Κολλέγια
39. Ιδιωτικά Σχολεία
40. Καπνοπώλης
41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής
42. Καταδυτικό Συνεργείο
43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων
44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ
45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
46. Κλειθροποιός
47. Κοινωνικός Λειτουργός
48. Κομμωτής-κουρέας
49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας
50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)
51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών
52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
53. Λιανικό Εμπόριο
54. Λιμενεργάτης
55. Λογιστής Φοροτέχνης
56. Λογοθεραπευτής
57. Μαία
58. Μακιγιέρ
59. Μακινίστας
60. Μελισσοκόμος
61. Μεσιτικά Επαγγέλματα
62. Μεταφραστής
63. Ναυαγοσώστης
64. Ναυτικός Πράκτορας
65. Ξεναγός
66. Ξυλουργός
67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών
68. Οδοντοτεχνίτης
69. Οικονομολόγος
70. Οξυγονοκολλητής
71. Οπλοπώλης
72. Οπτικός
73. Ορκωτός Εκτιμητής
74. Πυροτεχνουργός
75. Ραδιοηλεκτρολόγος
76. Ραδιοτεχνίτης
77. Ρυμουλκά
78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος
79. Σκηνοθέτης
80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης
81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας
82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων
83. Τεχνικός Ανελκυστήρων
84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων
86. Τεχνικός Αυτοματισμών
87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής
88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας
90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής
91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών
93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας
94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων
95. Τεχνικός Μίξης Ήχου
96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών
97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης
98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών
99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος
100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής
101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού
102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων
103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας
104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας
107. Τεχνίτης Βαφής
108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)
110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων
111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών
112. Τεχνίτης Σκηνικών
113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου
114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων
115. Τεχνίτης Τροχών
116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων
117. Υδραυλικός
118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού
119. Υπηρεσίες Άθλησης
120. Υπηρεσίες Ασφαλείας
121. Υπηρεσίες Δασοκομίας
122. Υπηρεσίες Διαφήμισης
123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων
124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης
125. Υπηρεσίες Κατασκευών
126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων
127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης
128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων
129. Φορτοεκφορτωτής
130. Φροντιστής
131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου
132. Φυσικοθεραπευτής
133. Χημικός Ναυτιλίας
134. Ψυκτικός
135. Ψυχολόγος
136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές

Read more...