Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Με... τηλεδιάσκεψη η 5η δόση

Το βράδυ του Σαββάτου το Eurogroup


http://img.protothema.gr/BFA17E2C4A834225336B9B0AD861992D.jpg
To βράδυ του Σαββάτου μέσω τηλεδιάσκεψης,αντί της Κυριακής, που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup.

«Η συνάντηση δεν ακυρώθηκε αλλά μεταβλήθηκε σε τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου», δήλωσε ο Γκι Σούλερ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

O εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζοζέ Μπαρόζο με αντικείμενο την παροχή τεχνικής βοήθειας και την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αφού χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επιστολή και υπενθύμισε ότι η πρόταση Μπαρόζο έτυχε καλής υποδοχής στην τελευταία σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι «σε ότι αφορά την τεχνική βοήθεια αυτή θα αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες όσο και από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ που επιθυμούν να συμβάλουν. Θα αφορά κατά βάση την αύξηση της απορροφητικότητας των ελληνικών αρχών από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών».

Ανέφερε μάλιστα ότι επί του θέματος αυτού διεξάγονται διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την επιτάχυνση των εκταμιεύσεων των κοινοτικών κονδυλίων, είπε πως ότι το θέμα αυτό μελετάται καθώς και το θέμα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής στην υλοποίηση των έργων.

Τέλος δήλωσε πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί ακόμα να μπει σε λεπτομέρειες, σημείωσε ωστόσο ότι όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν στην απάντηση που θα στείλει στο εγγύς μέλλον ο πρόεδρος της επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: