Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εγκύκλιος βάσει του εφαρμοστικού νόμου Τα νέα όρια για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


Διευκρινίσεις σχετικά τα νέα ακατάσχετα όρια μισθών και συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
xrimata
Πρόκειται για τα νέα ακατάσχετα όρια που ισχύει από 19 Αυγούστου βάση του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή. Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις έχουν παγώσει λόγο των capital controls τα νέα όρια είναι τα ακόλουθα όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο:
• το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς
•για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών
•για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού
• το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.
• εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης , λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών.
Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.
Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συνάντηση του Ευκλ. Τσακαλώτου με τον Αμερικανό ομόλογό του στο Περού Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζήτησαν εκ νέου οι ΗΠΑ


Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου στο περιθώριο των Ετήσιων Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.
liou
Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Λιου επαναβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμοδιαμέσου της ελάφρυνσης του.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδεται στη συνέχιση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.
Στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Λιου συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο για τον διορισμό του εκ νέου στο αξίωμα και επαίνεσε τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ενός εποικοδομητικού τρόπου για να προχωρήσει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, κατά την ίδια πηγή. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανησυχία του για τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες να προληφθούν νέα δεινά μέσω μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής αντίδρασης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ρέγκλινγκ: Ελπίζω να τα βρούμε με το ΔΝΤ...


για το χρέος της Ελλάδας...

Την ελπίδα του ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ θα βρουν τελικά μία κοινή συνισταμένη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ώστε το Ταμείο να...
συμμετέχει στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του ESM στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού. Μιλώντας στο CNBC ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και προανήγγειλε την άμεση έναρξη κοινής τεχνικής μελέτης πάνω στο ελληνικό χρέος.

«Ελπίζω να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Στο κάτω κάτω συμφωνούμε στους βασικούς στόχους που είναι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι για τους Ευρωπαίους το σημαντικό είναι η ετήσια επιβάρυνση που υπάρχει στον ελληνικό προϋπολογισμό για το χρέος και όχι τόσο το ονομαστικό ύψος του, απηχώντας έτσι και την πρόταση που έκανε νωρίτερα μέσω του Reuters ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για συμφωνία μείωσης της ετήσιας δαπάνης ίση με το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Ωστόσο το Ταμείο, που σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν δεν είναι αρνητικό στο να συζητήσει την πρόταση των Ευρωπαίων, θα ήθελε η ετήσια δαπάνη να είναι 10% του ΑΕΠ και κάτω!..

Read more...

H Ισλανδία «ξεμπέρδεψε» με το ΔΝΤ...


To δάνειο που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αποπλήρωσε, αρκετούς μήνες νωρίτερα, η Ισλανδία.

Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο, «η Ισλανδία σήμερα αποπλήρωσε, νωρίτερα, όλες τις υπολειπόμενες υποχρεώσεις ύψους...
334 εκατ. ευρώ».

Πρόκειται για τις 11 τελευταίες δόσεις του δανείου των 2,1 δισ. ευρώ που έλαβε η νησιωτική χώρα στις 19 Νοεμβρίου του 2008. 

Η τελευταία δόση ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Αυγούστου του 2016, όμως το Ρέικιαβικ πλήρωσε το σύνολο της οφειλής, δείχνοντας ότι ο εφιάλτης της οικονομικής κατάρρευσης είναι πια μακριά.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ είναι ένα σημάδι επιτυχίας του προγράμματος και της αποτελεσματικής συνεργασίας της χώρας με το προσωπικό του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι το νησί των 300.000 κατοίκων, με «βαριά βιομηχανία» την αλιεία -ο λόγος και για τον οποίο έχει απορρίψει την Ε.Ε.- είναι η 29η χώρα στον κόσμο σε ανταγωνιστικότητα, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της (ΑΕΠ) να ανέρχεται το 2014 σε 17 δισ. ευρώ....

Read more...

Αλεξιάδης: είχε αποφασιστεί να οδηγηθεί σε παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ...



Το ΣΔΟΕ δεν καταργείται - Καμία υπόθεση δεν θα παραγραφεί...

«Το ΣΔΟΕ ούτε καταργείται, ούτε αποδυναμώνεται, ούτε πρόκειται να παραγραφούν οι υποθέσεις του», διεμήνυσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση μεταφοράς των αρμοδιοτήτων...
τελωνειακού και φορολογικού ελέγχου καθώς και 500 υπαλλήλων και 3.500 υποθέσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε:

Δεν θα ελεγχθούν οι υποθέσεις από εξωγήινους, εφοριακοί και τελωνειακοί τις ήλεγχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη:

• Σήμερα το ΣΔΟΕ έχει ανοιχτές 38.000 υποθέσεις, οι οποίες αφορούν 1.300.000 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων.

• Με τα σημερινά δεδομένα, 11.500 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η λίστα Λαγκάρντ, θα παραγράφονταν στις 31-12-2015, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί. Η κυβέρνηση σχεδιάζει παράταση του χρόνου παραγραφής των υποθέσεων αυτών κατά ένα έτος.

• Από το σύνολο των υποθέσεων, 3.500 πρόκειται να μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ.

• Οι υποθέσεις οι οποίες θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ, θα αποφασιστεί με νομοθετική διάταξη την οποία θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, τι θα γίνουν. Εξετάζεται το ενδεχόμενο τις υποθέσεις αυτές να τις «τρέξει» το ΣΔΟΕ. «Καμία υπόθεση δεν πρόκειται να παραγραφεί».

Όσον αφορά στο προσωπικό, από τους 750 εργαζόμενους, οι 550 θα μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ, χωρίς να καταργηθούν οι υπηρεσιακές θέσεις στο ΣΔΟΕ, οι οποίες θα παραμείνουν 830.

«Κάποιοι λένε ότι πάμε να κουκουλώσουμε υποθέσεις. Αυτή η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε πόντο να υποχωρήσουμε σε θέματα φοροδιαφυγής», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ περνώντας στην αντεπίθεση ανέφερε ότι κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για τα αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ.

Επικαλούμενος τα στοιχεία για τους ελέγχους που ολοκληρώθηκαν από το 2010 έως σήμερα, τόνισε ότι «φαίνεται πως από την αρχή είχε αποφασιστεί να οδηγηθεί σε παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ»....

Read more...

Ο Γ. Βαρεμένος πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες...



...η Τασία Χριστοδουλοπούλου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας...
Ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος, θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής πόθεν έσχες του κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, στην οποία είχε ανατεθεί αρχικά ο...
ρόλος της προέδρου, θα παραιτηθεί προκειμένου να γίνει πρόεδρος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

πηγη avgi.gr

Read more...

Τσίπρας: Τα σύνορά μας είναι ασφαλή...


ΒΙΝΤΕΟ...
"Τα σύνορα μας είναι ασφαλή", τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων", στον Έβρο, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μένοντας "απόλυτα ικανοποιημένος" και "εντυπωσιασμένος από...
την ετοιμότητα του συνόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων".

"Εντυπωσιάστηκα καθότι πρώτη φορά είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσω τέτοιας κλίμακας στρατιωτική άσκηση. Ο όγκος και η ακρίβεια των πυρών, ο ρεαλισμός στη διεξαγωγή της άσκησης, αλλά και η ασφάλεια, ο συντονισμός των τμημάτων που έλαβαν μέρος, δείχνουν ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


"Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Το εγγυάστε άλλωστε εσείς, οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, η πατρίδα μας βρίσκεται στο μέσο -θα έλεγε κανείς- ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Η κατάσταση στην Ουκρανία, νοτιοανατολικά στη Συρία, νοτιοδυτικά στη Λιβύη, είναι μια κατάσταση έντασης, ένα τρίγωνο έντασης τριγύρω μας, του οποίου είμαστε στη μέση. Διευρύνουν αυτές οι εντάσεις τον κύκλο και την υφή σύνθετων προκλήσεων που έχουμε ως χώρα να αντιμετωπίσουμε".
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων και σημείωσε: "Η προσφυγική κρίση, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη ως σύνολο και για όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κάθε μία ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που λόγω γεωγραφίας και εγγύτητας με τις εμπόλεμες περιοχές, η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα από άλλες χώρες. Χιλιάδες οικογένειες παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει αυτά, τα καταλαβαίνουμε, γι' αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τον πόλεμο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Και ζητάμε και από τους γείτονές μας να πράξουν το ίδιο. Το προσφυγικό ζήτημα, ο πόνος και η δυστυχία των ανθρώπων δεν μπορούν να αποτελούν εργαλεία για την προώθηση ιδιοτελών εθνικών συμφερόντων για καμία χώρα".

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν στον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της εθνικής άμυνας και επισήμανε: "Όπως καλά γνωρίζετε κάθε βλήμα, κάθε σφαίρα, κάθε σταγόνα καυσίμου που χρησιμοποιήθηκε σήμερα σε αυτή εδώ την άσκηση, έχει πληρωθεί με θυσίες από το υστέρημα του ελληνικού λαού. 


Και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καταβάλλουν αυτό το κόστος αγόγγυστα διότι γνωρίζουν, διότι έχουν εμπιστοσύνη σε εσάς. Ο χώρος της εθνικής άμυνας, ειδικά τα εξοπλιστικά, αποτέλεσαν δυστυχώς στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πολύτιμων πόρων. 


Παράλληλα, χάθηκαν ευκαιρίες για την καλύτερη θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη μιας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας.


Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως όλα αυτά σήμερα αποτελούν παρελθόν. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρούν με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλέγματος της εθνικής άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, θέματα μισθολογικά, βαθμολογικής εξέλιξης, διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών σας, μέχρι τα εξοπλιστικά, τη διαφάνεια, την αμυντική βιομηχανία".


Απευθυνόμενος στα μέλη, στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στα μισθολογικά, βαθμολογικά και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν και υπογράμμισε:


"Έχω και εγώ και ο υπουργός- απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες.


Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. 


Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας. Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις".


"Θα επιστρέψω σήμερα στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος, ως πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και υπερήφανος ως Έλληνας, για τη δουλειά που κάνετε στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας παρ' όλες τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Αθόρυβα, χωρίς κομπασμούς, χωρίς υπερβολές, με καλή οργάνωση, με επαγγελματισμό και συναίσθηση της αποστολής σας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίνεστε άριστα στην αποστολή που σας έχει αναθέσει η Πολιτεία. Λένε κάποιοι ότι εδώ που βρισκόμαστε σήμερα -χαριτολογώντας πολλές φορές- ότι βρισκόμαστε στην πινέζα του χάρτη. 


Είναι όμως ξέρετε αυτή η πινέζα που κρατάει τον χάρτη στη θέση του. Αν δεν υπήρχε, δεν θα ήταν ο χάρτης ποτέ στη θέση του. Οι σύγχρονες Θερμοπύλες που φυλάτε, μια περιοχή που έχει τη στήριξή μας ολόπλευρα, και εσείς εδώ με την παρουσία σας διασφαλίζετε ότι ο χάρτης θα μείνει πάντα σταθερός, η πατρίδα μας ακέραια και προφυλαγμένη από κάθε κίνδυνο". 



 

Read more...

«Φωτιά» το νέο Μεσοπρόθεσμο ώς το 2019...


Yπουργείο ΟικονομικώνΜέτρα αξίας 8,1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2016-2019 προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) που έχει ξεκινήσει να καταρτίζει η κυβέρνηση προκειμένου να παραδοθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το... βασικό σενάριο που παρουσίασαν χθες οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, τα πρόσθετα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το 2017 ανέρχονται σε 1,305 δισ. ευρώ ή στο 0,75% του ΑΕΠ, ενώ άλλα 435 εκατ. ευρώ θα έρθουν με τον προϋπολογισμό του 2018.

Αν σε αυτό το «πακέτο» προστεθούν και τα 6,4 δισ. ευρώ της διετίας 2015-2016, τότε τα βάρη που θα επωμισθούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φορολογούμενοι στην τετραετία 2016-2019 φθάνουν τα 8,15 δισ. ευρώ. Ο «λογαριασμός» μπορεί να αυξηθεί από τη στιγμή που μέσα στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει ο «αστερίσκος» για την άμεση κάλυψη των αστοχιών με πρόσθετες παρεμβάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι αν τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται των μηνιαίων στόχων, δημιουργώντας έτσι νέα εισπρακτικά «κενά», τότε η αναδιάρθρωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τον ΦΠΑ θα είναι άμεση, έτσι ώστε να μην απειληθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Από την άλλη, σε εφαρμογή μπαίνει με το νέο Μεσοπρόθεσμο και ο «αυτόματος κόφτης» στις συντάξεις στις περιπτώσεις που η δαπάνη του κάθε ασφαλιστικού φορέα ξεφεύγει από τα προβλεπόμενα όρια χρηματοδότησης του προϋπολογισμού.

Σε «βαριές» περιπτώσεις, θα μπαίνει επόπτης των δανειστών σε αυτούς τους οργανισμούς. Για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ο συγκεκριμένος «κανόνας» έχει μπει ήδη σε ισχύ.

Κατόπιν τούτων, μπροστά είναι οι μεγάλες «καταιγίδες» με τα μέτρα του Μνημονίου που δεν έχουν τελειωμό, μετά και τις τελευταίες αιχμές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το Ταμείο, στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί στους Ευρωπαίους για δραστική μείωση του ελληνικού χρέους, αμφισβητεί τις προβλέψεις τους για τα πρωτογενή πλεονάσματα των επόμενων ετών.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα που θα φθάσουν σωρευτικά την τετραετία 2015-2018 το 3,3% του ΑΕΠ, ενώ οι Ευρωπαίοι ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 5,5%.

Η διαφορά των 2,2 ποσοστιαίων μονάδων αντιστοιχεί σε χρηματοδοτική «τρύπα» 3,9 δισ. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς και προοιωνίζεται πρόσθετα μέτρα.

Ετοιμα πολλά προαπαιτούμενα

Τον δρόμο για το νέο Μεσοπρόθεσμο (2016-2019) άνοιξαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που έπιασαν από χθες δουλειά στην Αθήνα.

Τα «γκρουπ» των ξένων ανέλαβαν επίσης να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση, ενώ θα εξετάσουν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση των εκκρεμών 2+1 δισ. ευρώ.

Πολλά από τα προαπαιτούμενα είναι ήδη έτοιμα, όπως οι αλλαγές στις 100 δόσεις στις οποίες αναφέρθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα γίνει ακριβότερη για χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν υπαχθεί σε αυτήν, ενώ αποβάλλει αυτόματα όσους δεν εξοφλούν τις δόσεις.

Βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άφησε παράθυρο να επανεξεταστεί το θέμα, κάτι το οποίο προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, οι οποίοι είχαν ζητήσει να προστεθεί ο αυστηρός αυτός όρος στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Με τη νέα διάταξη του Μνημονίου, χάνουν τη ρύθμιση όσοι οφειλέτες δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους (ατομικές ή αυτές για τις οποίες υπάρχει ευθύνη καταβολής) μέσα σε τρεις μήνες από την προθεσμία πληρωμής.

Ετσι, όσοι άφησαν ή θα αφήσουν απλήρωτο φόρο εισοδήματος ή φόρο ακινήτων, θα βρεθούν εκτός ρύθμισης, εκτός αν υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.

Οι ανατροπές στη ρύθμιση θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα εξειδικεύει τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί με το νέο Μνημόνιο και που θα πρέπει να τηρούν οι περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει ακόμη και σε 100 δόσεις τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Read more...

«Κόβει» τους μισθούς πολιτικών προσώπων...


tsipras8
Σε μία συμβολική κίνηση προκειμένου να δείξει ότι οι περικοπές και οι δυσκολίες ξεκινούν από… πάνω θα προβεί η κυβέρνηση.
 Το υπουργείο Εσωτερικών έχει στα σκαριά ειδική...
νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα μειώνονται κατά 20 με 25% οι μισθοί του πολιτικού προσωπικού, ήτοι του πρωθυπουργού, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, των γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, αλλά και ορισμένων διοικητών ΔΕΚΟ και ταμείων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δε θα υπάρξουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιδράσουν, όπως είχε γίνει με την προτροπή του πρωθυπουργού να παραιτηθούν από το προνόμιο των βουλευτικών αυτοκινήτων κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης…

matrix24.gr

Read more...

Τα μαζεύει τώρα ο Ντάισελμπλουμ...


ΛΑΓΚΑΡΝΤ
...για το ελληνικό χρέος...
Με νεώτερες δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ επιχειρεί να «μαζέψει» τα όσα είπε νωρίτερα αναφορικά με το ελληνικό χρέος και τη...
διευθέτησή του, οι οποίες εκλήθησαν ως απάντηση στην ευθεία απειλή της Κριστίν Λαγκάρντ για αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει σαφής αναδιάρθρωση ώστε να καταστεί βιώσιμο.

«Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Χρειάζονται ένα - δύο πρόσθετα μέτρα και διαβεβαιώσεις πριν συμμετάσχουν. Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους. Θα έρθουμε σε αυτό (στο θέμα του χρέους) τον Νοέμβριο. Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση (την εξυπηρέτηση του χρέους).

Όπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τα επιτόκια που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα και έχουμε δώσει περίοδο αποπληρωμής 32,5 ετών. Επομένως δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα με τη διαχείριση του χρέους. Αλλά, θα μιλήσουμε για αυτό με το ΔΝΤ. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε».

Νωρίτερα πάντως, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνωρίζοντας μεν το υπαρκτό του ζητήματος του χρέους, έφτασε να παραπέμψει εμμέσως πλην σαφώς της όποιες αποφάσεις σε βάθος... δεκαπενταετίας. «Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης συμφωνούν ότι η ελάφρυνση χρέους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης του ορίου της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους μάξιμουμ στο 15% του ΑΕΠ» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν «εν ευθέτω χρόνω και αφού η Αθήνα πληροί κάποιες προϋποθέσεις και έχει ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση».

Στη συνέντευξη που έδωσε στο Reuters ο Ντάισελμπλουμ μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ, υπογράμμισε ότι (οι πιστωτές) «θα πρέπει να έχουμε μια κοινή βάση για τα σενάρια εφαρμογής της ελάφρυνσης του χρέους.Ποιες είναι πραγματικές προσμονές σε ένα κανονικό σενάριο; Ή διαφορετικά σε ένα αντίθετο σενάριο όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πληθωρισμό; κ.ο.κ.».

Ο Ντάισελμπλουμ ωστόσο σημείωσε ότι «ίσως να μην ήταν η καλύτερη λύση μία πλήρης και πρόωρη μείωση του χρέους», ενώ εξηγώντας τόνισε πως«θα εξετάσουμε αν υπάρχουν "κορυφές" στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα - είναι πολύ μακριά».

Απείλησε με αποχώρηση η Λαγκάρντ για το χρέος

Την ευθεία σύνδεση της απομείωσης του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας επιφύλασσε από βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού η Κριστίν Λαγκάρντ, αυξάνοντας τις πιέσεις στο Βερολίνο και τον ESM για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου είχε επιχειρήσει να παραπέμψει στις καλένδες τη συζήτηση για το χρέος, σημειώνοντας ότι οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν με το ΔΝΤ εν ευθέτω χρόνω.

Η απάντηση στον Σόιμπλε ήρθε από μία ερώτηση που απευθύνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο καθώς η θέση του Ταμείου για την διατηρησιμότητα του χρέους δεν έχει μεταβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και δημοσίευσε την τελευταία Έκθεση βιωσιμότητας.

Υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συνδράμει την Ελλάδα μετά από το σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση της χώρας, θέτοντας ωστόσο δύο βασικές προϋποθέσεις.

Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν το Χρέος της χώρας σε τροχιά βιωσιμότητας.

Στον απόηχο των θετικών για την Ελλάδα δηλώσεων για το χρέος, αλλά και στη σκιά της προοπτικής επιπρόσθετων μέτρων, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος συναντώνται σήμερα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, με ανοιχτά ζητήματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, τα εργασιακά και το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Read more...

NΔ: Θα ξεπεράσει τις 400.000 € το κόστος της εκλογικής μάχης...


Ξεκίνησαν την προεκλογική εκστρατεία τους οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών να είναι τελικά η 22α Νοεμβρίου. Στην περίπτωση που χρειαστεί και δεύτερος γύρος θα επαναληφθούν στις...
29 του ίδιου μήνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές προτάσεις. Τον Ευάγγ. Μεϊμαράκη εκπροσωπεί ο Θ. Αμπατζόγλου, τον Κυρ. Μητσοτάκη ο Αν. Γαϊτάνης, τον Αδ. Γεωργιάδη ο Στ. Σταμούλης και τον Απ. Τζιτζικώστα η βουλευτής Αννα Ασημακοπούλου.

Το κόστος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα ανέλθει σε 400.000-600.000 ευρώ για να γίνουν 1.200 με 1.400 εκλογικά κέντρα με τερματικά για την εγγραφή και έκδοση των αποτελεσμάτων. Οσον αφορά τις θεματικές συνδιασκέψεις και το debate, επίσης δεν υπήρξε κατάληξη. Μετά την ΕΡΤ πάντως πρόσκληση για debate έστειλε το Mega και ο ΣΚΑΪ.

 

Read more...

Ρωμανιάς: Σε δύο χρόνια θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ«Σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες όλες οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν καταργηθεί πλήρως», εκτίμησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Οι κύριες συντάξεις κινδυνεύουν να περιοριστούν τα επόμενα χρόνια στα 300-400 ευρώ», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο... κ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε ως «φιάσκο» τις προτάσεις Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας πως δεν θα οδηγηθούμε σε λύση αλλά σε επιδείνωση του ασφαλιστικού.

Read more...

Top Gun...



O Αλέξης... πιλοτάρει και φόρεσε στολή παραλλαγής (ΦΩΤΟ)...
Φορώντας το μαύρο -δερμάτινο- μπουφάν της Πολεμικής Αεροπορίας και με μαύρα γυαλιά ηλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας... συμμετείχε στην ασκηση «Παρμενίων 2015».
Συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνης, Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός μπήκε στο κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους, όπου... 

είχε ενημέρωση για την λειτουργία του...

Δείτε τις φωτογραφίες...
 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο χακί:





Read more...

Βερναρδάκης: Θα παραμένουν σε αργία οι επίορκοι...


Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρχει παραπομπή σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων, προανήγγειλε ο κ. Χρήστος Βερναρδάκης σε...
συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως είπε, θα παραμένουν σε αργία δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, ακόμη και αν δεν έχουν συνεδριάσει τα πειθαρχικά όργανα.

Υπογράμμισε, ότι, η αξιολόγηση δεν ταυτίζεται με απολύσεις στο Δημόσιο. «Το Δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά προσλήψεις», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η κινητικότητα θα είναι εθελοντική και χαρακτήρισε τις αποσπάσεις, διοικητική τρέλα λέγοντας ότι δεν μπορούν να χρονίζουν για έξι μήνες.

Επανέλαβε, ότι όσοι έχουν περάσει στο Δημόσιο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, θα έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις.

Read more...

Προς… στάση πληρωμών τρεις στους δέκα ιδιοκτήτες...


Αδυναμία πληρωμής… προσεχώς, τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και του στεγαστικού τους δανείου, δηλώνουν τρεις στους 10 Έλληνες, βάζοντας «πάγο» στα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και περιορισμό των...
«κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με έρευνα της Marc, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου Prodexpo για την ακίνητη περιουσία, το 30,9% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τους επόμενους μήνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους φόρους που αφορούν στο ακίνητό του, με το συγκεκριμένο ποσοστό να αυξάνεται στο 35% όταν πρόκειται για σπίτι άνω των 110 τ.μ.

Την ίδια στιγμή, το 28,4% εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα καθυστερήσει να αποπληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού του, ενώ ασυνεπείς σε ποσοστό 32,9% εκτιμούν ότι θα είναι ακόμη και εκείνοι που φρόντισαν το προηγούμενο διάστημα να προβούν σε διακανονισμό με τις τράπεζες για μικρότερες δόσεις.

Να σημειωθεί, ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα μπορεί έγκαιρα να ανταπεξέλθει στο δάνειο, με το ποσοστό των καλοπληρωτών, ωστόσο, να έχει μειωθεί φέτος σε σχέση με το 2013 (59,1 έναντι 62,5).

"Ελεύθερος Τύπος"

Read more...

Η λίστα με τα αδικήματα Ποιοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν σε αυτοδίκαιη αργία


Ποιοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν σε αυτοδίκαιη αργία
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με ταχείς ρυθμούς δρομολογούνται από την κυβέρνηση διαδικασίες για συνολική επανεξέταση, από νομοπαρασκευαστική επιτροπή υψηλού κύρους, του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Χωρίς να επιδιώκεται η εκ βάθρων αλλαγή του θεσμικού πλέγματος που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, αναμένεται να επέλθουν νομοτεχνικές βελτιώσεις με έμφαση στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων όπου υπάρχει παραπομπή σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων.

Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «τρέχει» με επείγουσες διαδικασίες την προσπάθεια για την επικαιροποίηση «ενός σύγχρονου, ουσιαστικού και αποτελεσματικού πλαισίου που θα το διέπει η αρχή της ισορροπίας στην άσκηση των ένδικων μέσων». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει ότι είναι άδικο να δυσφημίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι λόγω κάποιων επίορκων, ενώ το πιστοποιούν και τα αριθμητικά στοιχεία.

Οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν έως σήμερα είναι 460, την ώρα που στο Δημόσιο εργάζονται περίπου 600.000 άτομα. Μάλιστα, όπως σημειώνουν ηγετικά στελέχη από το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη, εκ των 220 περιπτώσεων που αφορούν ιατρικό προσωπικό το οποίο εγκαλείται και παραπέμπεται σε πειθαρχικά συμβούλια για αυτοδίκαιη αργία ή δυνητική αργία, οι 150 σχετίζονται με μη σοβαρά παραπτώματα, οι 13 για «φακελάκι» και 22 για ποινικά θέματα (περιλαμβανομένων διενέξεων μεταξύ συζύγων, διαζυγίων κ.ά.).

Πάντως, το θέμα των «επίορκων» και τα φαινόμενα διαφθοράς κάθε άλλο παρά πρέπει να υποτιμώνται ακόμα και αν η αριθμητική των στοιχείων που αποτυπώνουν εκκρεμείς υποθέσεις λόγω καθυστέρησης στην απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης δεν δείχνει μεγάλα μεγέθη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επεξεργάστηκαν στοιχεία των ποινικών διώξεων, παραπεμπτικών βουλευμάτων και καταδικαστικών αποφάσεων που κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2014.

Η νέα ρύθμιση

Με τη νέα ρύθμιση θα απομακρύνεται, χωρίς κωλυσιεργία, άμεσα, από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα υπάλληλος σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία ή έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για παράπτωμα, το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης. Η έμφαση δίνεται σε περιπτώσεις παραπομπής σε δίκη για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων.

Στον κατάλογο που ακολουθεί περιλαμβάνονται ποινικές διώξεις και καταδικαστικές αποφάσεις του 2014. Με βάση τη νέα ρύθμιση, θα ετίθεντο σε αυτοδίκαιη αργία οι σκιασμένες περιπτώσεις, εφόσον φυσικά υπάρξει αμετάκλητη παραπομπή στο αρμόδιο δικαστήριο.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ...



Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πέντε ώρες η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, επιχείρησε να δώσει...
απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τη διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη της παράταξης.

Η ΚΕΦΕ, έπειτα από τη μαραθώνια συνεδρίαση, αποφάσισε πως οι εκλογές για τη διαδοχή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές, εφόσον χρειαστεί, θα διεξαχθούν στις 29 του ίδιου μήνα.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, να προσδιοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, όπως πόσες κάλπες θα στηθούν και σε ποια μέρη και να κλειδώσει το αντίτιμο συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για τα εγγεγραμμένα και τα νέα μέλη.

Τον Άδωνη Γεωργιάδη εκπροσωπεί στην ΚΕΦΕ ο συνεργάτης του Στέφανος Σταμούλης, τον Ευάγγελο Μεϊμαρακη ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, και τον Απόστολο Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.   

Τα συνολικά 17 μέλη της Επιτροπής, που προεδρεύεται από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, αφού ακούσουν τις εισηγήσεις των τεχνικών συμβούλων για τον χρόνο και το χρήμα που απαιτούνται για να στηθεί ένα ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που θα εγγυάται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, θα αποφασίσουν για την ημερομηνία, αλλά και τα σημεία που θα  στηθούν οι κάλπες. 

Στα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων, πάντως, έχουν αρχίσει να καταστρώνονται προγράμματα περιοδειών που θα κάνουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, προκειμένου να κινητοποιήσουν μέλη, φίλους και ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες.

protothema.gr

Read more...