Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ρέγκλινγκ: Ελπίζω να τα βρούμε με το ΔΝΤ...


για το χρέος της Ελλάδας...

Την ελπίδα του ότι Ευρωπαίοι και ΔΝΤ θα βρουν τελικά μία κοινή συνισταμένη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ώστε το Ταμείο να...
συμμετέχει στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του ESM στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού. Μιλώντας στο CNBC ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο και προανήγγειλε την άμεση έναρξη κοινής τεχνικής μελέτης πάνω στο ελληνικό χρέος.

«Ελπίζω να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Στο κάτω κάτω συμφωνούμε στους βασικούς στόχους που είναι η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι για τους Ευρωπαίους το σημαντικό είναι η ετήσια επιβάρυνση που υπάρχει στον ελληνικό προϋπολογισμό για το χρέος και όχι τόσο το ονομαστικό ύψος του, απηχώντας έτσι και την πρόταση που έκανε νωρίτερα μέσω του Reuters ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για συμφωνία μείωσης της ετήσιας δαπάνης ίση με το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Ωστόσο το Ταμείο, που σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν δεν είναι αρνητικό στο να συζητήσει την πρόταση των Ευρωπαίων, θα ήθελε η ετήσια δαπάνη να είναι 10% του ΑΕΠ και κάτω!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: