Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο σε Λοβέρδο από τους προμηθευτές!

Ζητούν αυτά που τους χρωστάει το Ελληνικό Δημόσιο...


http://img.protothema.gr/D953F9B3AFA7A875E0F4E029194742E9.jpg
Τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα νοσοκομεία και η οποία αποδεικνύεται από τη συρρίκνωση των τζίρων, έρχεται να επιβαρύνει η ανυπαρξία ρευστότητας, για την οποία σε σημαντικό βαθμό ευθύνεται ο κύριος πελάτης τους, το ελληνικό Δημόσιο.

Ως αντίδραση και μέσο πίεσης, οι προμηθευτές αποφάσισαν να σταματήσουν την αποστολή υλικών προς τα νοσοκομεία - κακοπληρωτές, ως μια πρώτη κίνηση. Σημειώνεται πως οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου είναι εισαγωγικές και πλέον, λόγω και της άρνησης των τραπεζών, δεν διαθέτουν τα κεφάλαια που ζητούν οι ξένοι οίκοι ως αντικαταβολή, για να στείλουν προϊόντα στην Ελλάδα.

Έτσι, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι πρόεδροι των συλλόγων ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τις προμήθειες προς τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» , Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Π.Γ.Ν. «Λάρισας» και «Κωνσταντοπούλειο», Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα».

Ειδικότερα, προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία των νοσοκομείων, τα οποία είναι μακράν τα πιο ασυνεπή.

Όπως αναφέρεται στην κοινή επιστολή των συλλόγων, «είναι πλέον τραγική πραγματικότητα το γεγονός ότι οι εταιρείες του κλάδου βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής καταστροφής, αφού μοναδικό τους έσοδο είναι μόνο οι πενιχρές πληρωμές τιμολογίων παρελθόντων ετών από ορισμένα μόνο νοσοκομεία».

Επίσης, σε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι προμηθευτές απευθύνουν έκκληση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξοφλήσεις και σημειώνουν πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των τεράστιων χρεών τους προς τους προμηθευτές από το 2006, αλλά και παλαιότερα.

Read more...

«Χορός» εκατομμυρίων σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών

«Χορός» εκατομμυρίων σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών
Καταθέσεις εκατομμυρίων σε λογαριασμούς κρατικών λειτουργών «ψάρεψαν» οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.
Αίσθηση προκάλεσε η περίπτωση ενός δικαστικού υπαλλήλου και μάλιστα χαμηλόβαθμου ο οποίος εμφανίζεται με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ!Συμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, η ανακάλυψη ήρθε ύστερα από την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» για 100 τουλάχιστον υπόπτους για υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών.

Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του πρώην γενικού διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ που εμφανίζει στην κατοχή του ποσά αδικαιολόγητα ύψους 1,2 εκατ। ευρώ, ενός πρώην προϊσταμένου τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς με 1 εκατ. ευρώ, ενός προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει ένα εκατ. ευρώ και δέκα γιατρών του ΕΣΥ που βρέθηκαν με καταθέσεις απο 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
http://newpost.gr

Read more...

Νέα «πόρτα» Σαμαρά στον Γκρούεφσκι

Νέα «πόρτα» Σαμαρά στον Γκρούεφσκι
Απαντητική επιστολή προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.Αντώνης Σαμαράς.Σε αυτήν αναφέρει ότι, λόγω των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας, δεν πιστεύει ότι μία μεταξύ τους συνάντηση θα ήταν, επί του παρόντος, χρήσιμη.

Ο κ. Σαμαράς, στην επιστολή του αυτή, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων σπό το γραφείο του κ Γκρούεφσκι, προσθέτει: «Ο πιο συνετός τρόπος να συνεχίσουμε θα ήταν, αυτή τη στιγμή, να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την υπάρχουσα διαδικασία των επίσημων διαπραγματεύσεων, που περιγράφονται από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος το συντομότερο δυνατό. Μία εξέλιξη, η οποία, είμαι σίγουρος ότι και εσείς συμφωνείτε, θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Είμαι υποχρεωμένος, ωστόσο, να σημειώσω ότι οι συστηματικές πράξεις της κυβέρνησής σας και των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ, θέτουν εμπόδια στην ως άνω αναφερθείσα διαδικασία. Έτσι, θα σας προέτρεπα ιδιαίτερα να υιοθετήσετε μια θετική προσέγγιση προς αυτό το σημαντικό ζήτημα, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο κυβερνήσεις μας και το οποίο έχουμε συμφωνήσει να επιλύσουμε» καταλήγει ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Σαμαρά στις 16 Δκεμβρίου, με την οποία τον προσκαλούσε σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που θα επέλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και επιστολή Παπαδήμου

Επίσης, στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων διανεμήθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, προς τον κ. Γκρούεφσκι, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Ο κ। Παπαδήμος, στην επιστολή του εκείνη, σημείωνε, μεταξύ άλλων, τη σημασία εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes -μία ονομασία έναντι όλων- στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
http://newpost.gr

Read more...

Μπροστά σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο Παπαδήμος

Προβληματισμός στο Μαξίμου


http://img.protothema.gr/DD702A4A9B8EC82A20016B449C470EC3.jpg

Με τον Γιώργο Παπανδρέου κλείνει την Τρίτη ο κύκλος επαφών που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν και στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνηση. Παρά το θετικό «κλίμα», ωστόσο, που φαίνεται να προκύπτει από τις συναντήσεις αυτές, οι... μπελάδες για τον κ. Παπαδήμο δεν δείχνουν να έχουν τελειωμό, καθώς το ζήτημα της παράτασης της κυβερνητικής θητείας δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξελίσσονται σε θρίλερ με αβέβαιη κατάληξη.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των εκλογών παραμένει στο τραπέζι, ενώ οι συχνές - πυκνές αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών, εντός και εκτός των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και ρυθμό, παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να «χαλιναγωγήσει» τα πάθη των υπουργών.

Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας εθίγησαν τα θέματα που θα συζητήσουν την Τρίτη, ενώ έγινε και κατ' αρχήν, ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα από τα θέματα αυτά.

Στο τραπέζι δεν αποκλείεται μάλιστα να τεθούν -τουλάχιστον ανεπισήμως, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει θεσμική δυνατότητα παρέμβασης- και τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς η παρατεταμένη «παραφιλολογία» αναφορικά με την κούρσα της διαδοχής στο κόμμα της Ιπποκράτους δημιουργεί εκνευρισμό στα κυβερνητικά στελέχη που προβάλλουν ως «δελφίνοι», ενώ δείχνει και να τους αποσπά από την πλήρη συγκέντρωσή τους στο κυβερνητικό έργο. Εξ ου άλλωστε, και η πρόσφατη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παντελή Καψή, ο οποίος είχε ταχθεί κατά των «υπουργών μερικής απασχόλησης».

Όσο για τις εκλογές, «αγκάθι» για τον κ. Παπαδήμο είναι η στάση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή είναι να δοθεί στο λαό η δυνατότητα να εκφραστεί. Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει χρόνο και απορρίπτει τις εκλογές πριν από το καλοκαίρι...

Read more...

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα οδικής ασφάλειαςhttp://img.protothema.gr/7DB7D18E3EBFC13895632C37E4ABDC8F.jpg

Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και θα υπάρχει παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων, παρόλο που κατά τόπους θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ.

Σε ισχύ βρίσκονται, εν τω μεταξύ, τα μέτρα από την Τροχαία για όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται έλεγχοι και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων.
Τι πρέπει να προσέξετε...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε τις κατά τόπους θερμοκρασίες εδώ

Read more...

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρει το TAXISnet...Για τους εγγεγραμμένους χρήστες...
Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε ένα νέο σύνολο ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο περιβάλλον του νέου TAXISnet. Οι ενδιαφερόμενοι που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες των ... ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε ένα νέο σύνολο ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο περιβάλλον του νέου TAXISnet.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι υπηρεσίες αυτές αφορούν:

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Φόρου Προστιθέμενης Αξίας:

Εκπρόθεσμες και τροποποιητικές περιοδικές δηλώσεις (έντυπο Φ2) για φορολογικές περιόδους από 1.1.2011 και εφεξής.
Εκπρόθεσμες και τροποποιητικές εκκαθαριστικές δηλώσεις (έντυπο Φ1) που αφορούν διαχειριστικές περιόδους που λήγουν από 1.1.2010 και εφεξής.
Διορθωτικοί ανακεφαλαιωτικοί πίνακες (έντυπα Φ4 και Φ5) που αφορούν ημερολογιακές περιόδους από 1.1.2010 και εφεξής
Εκπρόθεσμοι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες (έντυπα Φ4 και Φ5) που αφορούν ημερολογιακές περιόδους από 1.1.2011 και εφεξής.

Ηλεκτρονική υποβολή Εντύπου Γνωστοποιήσεων:

Χρησιμοποίηση περισσοτέρων σειρών για κάθε είδος φορολογικού στοιχείου.
Επέκταση της χρήσης του ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου για έκδοση και άλλου φορολογικού στοιχείου ή άλλης σειράς στοιχείων ή τήρησης άλλου βιβλίου, από το ήδη θεωρημένο έντυπο.
Ανάθεση έκδοσης εγγράφων μεταφοράς σε αντιπρόσωπο ή πράκτορα, από το μεταφορέα που πραγματοποιεί θαλάσσιες ή εναέριες με ταφορές.
Αρχική εγκατάσταση - προσθήκη σημείων εγκατάστασης αυτόματων πωλητών ή τη μεταφορά τους.
Χρησιμοποίηση τουριστικών λεωφορείων από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που ανήκουν σε αυτές ή τα εκμεταλλεύονται για τη μεταφορά των υπαλλήλων τους, προκειμένου να μην εκδίδουν δελτία κίνησης.
Μη τήρηση ενιαίας αρίθμησης ή επανάληψης αυτής κατά την έκδοση φορολογικών στοιχείων από παραδρομή. (Αφορά δήλωση πριν το φορολογικό έλεγχο)
Έκδοση αθεώρητων φορολογικών στοιχείων από παραδρομή. (Αφορά δήλωση πριν το φορολογικό έλεγχο)
Έκδοση αθεωρήτων φορολογικών στοιχείων από μηχανογραφικό στέλεχος, λόγω βλάβης της ΕΑΦΔΣΣ με την οποία σημαίνονται.
Επανάληψη της ενιαίας αρίθμησης των βιβλίων που τηρούνται σε κινητά φύλλα και των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται.
Ενημέρωση των μηχανογραφικά τηρούμενων βιβλίων εκτός έδρας.
Τήρηση των βιβλίων και στοιχείων των ανωνύμων εταιρειών των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης σε εγκατάστασή τους εντός του ίδιου νομού.
Αλλαγή για πρώτη φορά της μεθόδου προσδιορισμού της τιμής κτήσης των αποθεμάτων ή του ιστορικού κόστους παραγωγής.
Μη τήρηση ιδιαίτερου πρόσθετου βιβλίου της παραγράφου 5 του άρθρου 10 στο υποκατάστημα που στεγάζεται στον ίδιο ή σε συνεχόμενο κτιριακό χώρο με την έδρα.
Ενσωμάτωση δεδομένων βιβλίων υποκαταστήματος χωρίς αυτοτελές λογιστικό αποτέλεσμα σε άλλο με αυτοτελές λογιστικό αποτέλεσμα.
Ενσωμάτωση δεδομένων βιβλίων υποκαταστήματος χωρίς αυτοτελές λογιστικό αποτέλεσμα σε άλλο χωρίς αυτοτελές λογιστικό αποτέλεσμα.
Τήρηση ιδιαίτερης σειράς πρόσθετων βιβλίων επί διαρκούς παροχής υπηρεσίας.
Τήρηση των βιβλίων και στοιχείων εκτός έδρας σε άλλο τόπο χωρικής αρμοδιότητας ίδιας ΔΟΥ
Τήρηση των βιβλίων και στοιχείων εκτός έδρας αλλά σε τόπο χωρικής αρμοδιότητας άλλης ΔΟΥ στην ίδια πόλη (πλην Ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης).
Παράταση του χρόνου ενημέρωσης των βιβλίων.
Βλάβη του Η/Υ για παράταση ενημέρωσης των βιβλίων.

Έντυπο παραστατικών μεταβίβασης φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και συστημάτων

Αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες Δηλώσεις Απόδοσης Φόρου Ασφαλίστρων.

Αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις Απόδοσης Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς Δακοκτονίας..
NEA..Read more...

Τι κρύβει η 8η Απριλίου; ...
Περίεργα παιχνίδια παίζει μερικές φορές η ζωή. Στη Λεωφόρο Συγγρού δεν είναι μυστικό ότι ακούγεται ήδη ως απώτατο χρονικό όριο για τη διεξαγωγή εκλογών η 8η Απριλίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία μόνο τυχαία δεν είναι.

Να... σας θυμίσουμε ότι στις 8 Απριλίου 1990 ανέβηκε στην εξουσία η ΝΔ με αρχηγό της τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Σκεφτείτε λοιπόν στις 8 Απριλίου 2012 η ΝΔ να κερδίσει ξανά τις εκλογές με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά αυτή τη φορά. Είναι να μην χαμογελάσεις ;
parapolitika.grRead more...

«Πνιγμένα» στους τόκους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ...Τα κόμματα, ειδικά τα δύο μεγαλύτερα, δεν είναι αντίθετα στην αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης. Ωστόσο, είναι εγκλωβισμένα στο αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο «μοντέλο» διαχείρισης.

Έτσι σήμερα, σύμφωνα με... την «Καθημερινή της Κυριακής», πληρώνουν τοκοχρεολύσια, που στην περίπτωση της Ν. Δ. ξεπερνούν τις δαπάνες της, ενώ από την άλλη και η Αγροτική Τράπεζα, εξ αιτίας και της Blackrock, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει την πρακτική της ενεχυρίασης της μελλοντικής κρατικής χρηματοδότησης.

Αυτή κατ’ αρχήν είναι συνδεδεμένη με εκλογικά ποσοστά που δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν τα ίδια στις επόμενες εκλογές. Μία ενδεχόμενη διάσπαση των κομμάτων εξουσίας θα κάνει τον βίο «αβίωτο» για τα σχήματα που θα κληρονομήσουν τα χρέη. Aυτά υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων παραδέχονται ότι η συντήρηση των περίπου 450 υπαλλήλων που σήμερα διαθέτουν -χωρίς τους αποσπασμένους- δεν είναι δυνατή, όπως δεν είναι δυνατή και η πληρωμή τόκων που προσεγγίζουν το 9,5%. Σε πρόσφατη συνάντηση τους με τον πρόεδρο της ΑΤΕ κ. Θ. Πανταλάκη και τον κ. Ευ. Βενιζέλο ζήτησαν μια έμμεση τουλάχιστον επιδότηση αυτού του επιτοκίου.

Σήμερα τα κόμματα μπορούν να μειώσουν, αν θέλουν, δραστικά τη μισθολογική τους δαπάνη, τα ενοίκια σε πανάκριβα κτίρια και τις μετακινήσεις ετεροδημοτών στις εκλογές. Εννοείται πως ό, τι ισχύει για τους «μεγάλους» ισχύει και για τους «μικρούς», που σε πολλές περιπτώσεις είναι εξ ίσου αδιαφανείς στη διαχείριση των οικονομικών τους.
real.grRead more...

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ

Παραμένει κλινήρης και φρουρούμενος

Ο ηγούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου
Ο ηγούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει κλινήρης στο κελί του, ενώ το ένταλμα σύλληψής του λήγει στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τον ηγούμενο εξέτασε το πρωί των Χριστουγέννων ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κ.Δοκουσλή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Δοκουσλής, εντός των επόμενων 2-3 ημερών «εκτός απροόπτου» θα μπορεί να μετακινηθεί ο ηγούμενος.

Στις 16:00 της Δευτέρας λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Μονής, επίσης τη Δευτέρα.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνεργάτες του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, τους οποίους επικαλέστηκε ο ΑΝΤ1 τόνισαν ότι προβληματίζει ιδιαίτερα η χρονική συγκυρία της προφυλάκισής του.

Στη Θεσσαλονίκη, ο μητροπολίτης Ανθιμος, αφού ξεκαθάρισε ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπογράμμισε και εκείνος τον προβληματισμό των πιστών για τη χρονική συγκυρία των γεγονότων.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τουρκικό δάκτυλο πίσω από τον εμπρησμό ελληνικών δασών παραδέχεται ο Μεσούτ Γιλμάζ

Επί πρωθυπουργίας Τ.Τσιλέρ


Ο Μεσούτ Γιλμάζ
Ο Μεσούτ Γιλμάζ (Φωτογραφία: Associated Press )


Αγκυρα, Τουρκία
«Φωτιές» άναψε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι αν και όλοι οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας όταν τέλειωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε χαρακτηριστικά ότι τα θέματα που αφορούσαν τα μυστικά κονδύλια ήταν «τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για τουρκική δολιοφθορά στην Ελλάδα την περίοδο της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ τη δεκαετία του '90.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Το μεσημέρι της Τρίτης η συνάντηση Παπαδήμου-Παπανδρέου

Κρίσιμο τετ-α-τετ


Το τετ-α-τετ Παπανδρέου-Παπαδήμου έρχεται σε κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος
Το τετ-α-τετ Παπανδρέου-Παπαδήμου έρχεται σε κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος (Φωτογραφία: AΠΕ )


Αθήνα
Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, συνάντηση με την οποία κλείνει ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που θα μπουν στην ατζέντα της κατ' ιδίαν συνάντησης.

Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προκειμένου να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο.

Το τετ-α-τετ Παπανδρέου-Παπαδήμου έρχεται σε κρίσιμη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα ακολουθήσει κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος παρουσία όλων των κορυφαίων στελεχών.

Ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση.

Το Σάββατο ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε πως μετέφερε στον πρωθυπουργό τις σκέψεις του για ένα σχήμα πιο ευέλικτο και πιο αντιπροσωπευτικό, λέγοντας πως θα πρέπει να περιμένουμε πολιτικές εξελίξεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2012.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ απλώς με άλλο πρωθυπουργό, αλλά μία άλλη κυβέρνηση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας ως 'μακιγιέρ' και πολύ περισσότερο ως 'μακιγιέζ' των λαθών και ανομημάτων του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...