Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικό δάκτυλο πίσω από τον εμπρησμό ελληνικών δασών παραδέχεται ο Μεσούτ Γιλμάζ

Επί πρωθυπουργίας Τ.Τσιλέρ


Ο Μεσούτ Γιλμάζ
Ο Μεσούτ Γιλμάζ (Φωτογραφία: Associated Press )


Αγκυρα, Τουρκία
«Φωτιές» άναψε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι αν και όλοι οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας όταν τέλειωνε η θητεία τους ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε χαρακτηριστικά ότι τα θέματα που αφορούσαν τα μυστικά κονδύλια ήταν «τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ακούγονται φήμες για τουρκική δολιοφθορά στην Ελλάδα την περίοδο της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ τη δεκαετία του '90.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: