Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Και από μέλη της Ασφάλειας οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα

Εντολή του Αρείου Πάγου


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Οι συλλήψεις των οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούνται πλέον και από τα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να απεμπλακεί η Οικονομική Αστυνομία και να μπορεί να πραγματοποιεί έρευνες κ.λπ.

Η εντολή αυτή δόθηκε εγγράφως από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή στους οικονομικούς Εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη. Διευκρινίζεται ότι οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης συλλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιαννόπουλος είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του είχε θέσει το ζήτημα της αδυναμίας συλλήψεων από την Οικονομική Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις συλλήψεις που πραγματοποιούν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Και αυτό γιατί έχει μικρό αριθμό προσωπικού, ενώ οι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα συνεχώς αυξάνονται.

Παράλληλα, είχε επισημάνει ο κ. Παπαγιαννόπουλος ότι βασική απασχόληση της Οικονομικής Αστυνομίας είναι η έρευνα και όχι οι συλλήψεις. Επιπρόσθετα, η Οικονομική Αστυνομίας δεν έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορεί να προβαίνει σε συλλήψεις με αποτέλεσμα άνδρες της να φεύγουν από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στην περιφέρεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δήλωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη για τα ομόλογα 04/04/2012

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια περιοδείας της στον Πύργο και στην Πάτρα έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα των ομολόγων:

«Κανείς δεν ασχολείται ουσιαστικά με το πώς θα αποζημιωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα γηροκομεία, τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια και τα φυσικά πρόσωπα που είδαν τα αποθεματικά τους να «κουρεύονται» επειδή τόλμησαν να εμπιστευθούν το κράτος και να τοποθετήσουν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Η σημερινή Ευρώπη με τους συντηρητικούς συσχετισμούς της και η ελληνική κυβέρνηση με την ταυτόσημη πολιτική της ενδιαφέρονται μόνο για τις ζημιές των τραπεζών. Η ώρα μιας άλλης πολιτικής έφθασε και σύντομα ο ελληνικός λαός θα κληθεί με την ψήφο του να την προωθήσει και να δώσει την απάντησή του στους υπεύθυνους και συνυπεύθυνους».


Read more...

Ανεξαρτητοποιήθηκε και αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Άρια Αγάτσα


Ανεξαρτητοποιήθηκε το απόγευμα η μέχρι σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άρια Αγάτσα.
Η βουλευτής Βοιωτίας ανακοίνωσε την απόφαση της με επιστολή που απέστειλε στον προέδρο της Βουλής με την οποία δηλώνει την ανεξαρτητοποίηση της και την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση της.
Αν και ακόμη δεν έχει καταστήσει σαφείς τους λόγους που την ώθησαν σε αυτή την απόφασή της, κάποιες φημολογίες φέρουν την ίδια να σκέπτεται το ενδεχόμενο προσχώρησής της στο ...
νεοσύστατο κόμμα «Κοινωνική Συμφωνία» της κυρίας Λούκας Κατσέλη και του κύριου Χάρη Καστανίδη, το οποίο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα αποκτήσει δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς η δύναμή του θα αριθμεί τους εννέα βουλευτές (υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτούνται δέκα βουλευτές).

Read more...

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Αποτελεί ψηφισμένη υποχρέωση»


(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Σε διευκρινίσεις προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την μείωση της διαφοράς των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μετά από δημοσίευμα στον Τύπο.

Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εντάσσεται στις υποχρεώσεις του μνημονίου τονίζει το υπουργείο, ενώ προσθέτει ότι θα υπάρξει μηχανισμός αποζημίωσης ευαίσθητων ομάδων.

Την ίδια στιγμή δριμεία επίθεση εξαπολύει η ΝΔ μιλώντας για αποσπασματικά και πρόχειρα μέτρα που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ πλήττουν τους πολίτες. Η ΝΔ τάσσεται υπέρ της πλήρους εξίσωσης των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος με τίτλο 'Η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών βάφτισε την αύξηση-φωτιά, μάχη κατά του λαθρεμπορίου – 1,40 το πετρέλαιο θέρμανσης!' σημειώνονται τα εξής:»

» Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εντάσσεται στις υποχρεώσεις του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο έχει υπερψηφίσει στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία που στηρίζει την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου.»

» Επιπλέον, στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου μέτρου προβλέπεται να εισαχθεί μηχανισμός αποζημίωσης ευαίσθητων ομάδων, για τον οποίο υπάρχουν περιθώρια στον προϋπολογισμό».

ΝΔ: πρόχειρα μέτρα

«Με πανηγύρια, ημίμετρα και επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, ούτε τα προβλήματα λύνονται ούτε η πάταξη του λαθρεμπορίου επιτυγχάνεται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης.

«Δυστυχώς, για τον κ. Οικονόμου οι χθεσινές εξαγγελίες του για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, αποδείχθηκε ότι εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, καθώς δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη 'ευχολόγιο προθέσεων'».

» Γιατί ο κ. Οικονόμου και το κόμμα του επί 2,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτε απολύτως για την πάταξη του λαθρεμπορίου, παρόλο που το νομοθετικό οπλοστάσιο υπήρχε ήδη από το 2009;»

» Γιατί ο κ. Οικονόμου δεν παρουσίασε χθες την αναλυτική μελέτη, βάσει της οποίας θα αντιμετωπιστούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης;»

» Για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπατά τους πολίτες και αντιμετωπίζει αποσπασματικά και με προχειρότητα το σοβαρό θέμα του λαθρεμπορίου.»

» Όσο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και του φόρου πετρελαίου κίνησης παραμένει, τόσο θα υπάρχουν κίνητρα που θα ενισχύουν τη ροπή για λαθρεμπόριο.»

» Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, άμεσα και πλήρης εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης, σύμφωνα και με τους περιορισμούς που απορρέουν από την κοινοτική νομοθεσία. Η εξίσωση να πραγματοποιηθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.»

» Αυτό θα επιφέρει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, με θετικές συνέπειες στις μεταφορές, στο κόστος παραγωγής, στα νοικοκυριά και στα δημόσια έσοδα.»

«Το κυριότερο, όμως, είναι ότι μέσα από την πάταξη του λαθρεμπορίου θα αντληθούν πολύτιμοι πόροι που θα συμβάλλουν στη μεγάλη προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας» καταλήγει ο κ. Βρούτσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ομιλία Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη στην ολομέλεια της Βουλής 04/04/2012

Βασικά σημεία ομιλίας του προέδρου της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος», Νέα εταιρική μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων Αλιείας και άλλες διατάξεις»

-Για την εξέλιξη στην υπόθεση της SIEMENS είπε:

Ο επονείδιστος αυτός συμβιβασμός, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη SIEMENS είναι κόλαφος για την αξιοπρέπεια της χώρας και του έλληνα πολίτη.

-Για τον αυτόχειρα στην πλατεία Συντάγματος είπε:

Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από πολλούς έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα έδωσε τέλος στη ζωή του δηλώνοντας ότι δεν έχει τα μέσα για να ζήσει την οικογένεια του. Όχι με σκυφτή ζωή αλλά με ορθό ανάστημα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της Κ. Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη:

«Ζήτησα το λόγο για να απευθύνω έκκληση σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να αποδοκιμάσουν και να καταψηφίσουν το άρθρο 324, με το οποίο επιχειρείται να κυρωθεί από τη Βουλή ο συμβιβασμός μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της SIEMENS. Ένας συμβιβασμός τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση, και με τον οποίο, αν κυρωθεί, ξεπλένονται από την κυβέρνηση όλα τα ανομήματα και οι βρωμιές της SIEMENS, έναντι πινακίου φακής, εκτελώντας την αξιοπρέπεια της χώρας.

Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία; Προβλέπει, πρώτα απ’ όλα, ότι συμψηφίζονται 80 εκατομμύρια ευρώ αξιώσεις της SIEMENS προς την Ελλάδα και προς τις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε. Δηλαδή, το πρώτο τμήμα του διακανονισμού είναι μια «οφειλόμενη» χάρη που κάνει η SIEMENS προς την Ελλάδα, να μην διεκδικήσει δικαστικά 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο τμήμα του συμβιβασμού προβλέπει ότι η SIEMENS θα διαθέσει 90 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορους φορείς του ελληνικού δημοσίου με σκοπό, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της διαφθοράς. Δηλαδή ο πατριάρχης της διεθνούς διαφθοράς που ακούει στο όνομα SIEMENS θα διαθέσει, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, 90 εκατομμύρια για να στηρίξει προγράμματα καταπολέμησης της διαφθοράς!!

Και το τρίτο που αποδέχθηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ότι θα ενισχύσει η μητρική τη θυγατρική της εταιρεία με 100 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας κάποιες επενδύσεις αγνώστου χαρτοφυλακίου και αγνώστου κατευθύνσεως.

Θέλω να θυμίσω, ότι παραδίδοντας ως Υπουργός Δικαιοσύνης στο διάδοχό μου, μετά από κλήση και ακρόαση των εκπροσώπων της SIEMENS, μόνο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και της νομοθεσίας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είχα εκδώσει απόφαση για επιβολή προστίμου άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν των άλλων αστικών, διοικητικών και ποινικών αξιώσεων που μπορούσε να έχει η χώρα. Από αυτό το πρόστιμο, και από κάθε πρόστιμο που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραβίασης της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, η Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται χάριν της SIEMENS! Οι εκκρεμείς δίκες πλην των ποινικών, καταργούνται. Η δε Ελληνική Δημοκρατία παραιτείται εφεξής κάθε αστικής και διοικητικής αξιώσεώς της! Και αυτό το φέρουν στη Βουλή ανερυθρίαστα, ουσιαστικά ξεπουλώντας την αξιοπρέπεια της χώρας. Σας καλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί είναι θέμα εθνικής φιλοτιμίας και πατριωτικού καθήκοντος, να μην κυρωθεί το παράρτημα 11 ως συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ SIEMENS και Ελληνικού Δημοσίου. Να καταψηφιστεί το άρθρο 324 .

Η κατεστημένη πολιτική ηγεσία έχει αφαιρέσει από πολλούς Έλληνες την προσωπική αξιοπρέπεια και σήμερα ένας αυτόχειρας στο Σύνταγμα έδωσε τέλος στη ζωή του, δηλώνοντας ότι δεν έχει τα μέσα για να ζήσει την οικογένειά του. Όχι με σκυφτή ζωή, αλλά με ορθό ανάστημα. Μην εκτελέσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μιας ολόκληρης χώρας. Ας θυμόμαστε, αυτό που κάποτε σε νεαρούς φοιτητές έλεγε ο Βάσος Λυσσαρίδης . Καλούσε τους νέους να εγερθούν, γιατί αυτό που αξίζει στους ανθρώπους είναι η ολόρθη ζωή. Όχι η σκυφτή. Και ολόρθη ζωή δεν υπάρχει χωρίς ατομική και εθνική αξιοπρέπεια.

Σας παρακαλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να διασώσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια και την τιμή της χώρας. Ο επονείδιστος αυτός συμβιβασμός, τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη SIEMENS, είναι κόλαφος για την αξιοπρέπεια της χώρας και του έλληνα πολίτη».


Read more...

«Γκέλα» Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα: «Ακόμα κι αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του... σεβασμός»



«Γκέλα» Μπεγλίτη για τον 77χρονο αυτόχειρα: «Ακόμα κι αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του... σεβασμός» (vid)
Σε ένα επιεικώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και προσπαθώντας -μάταια- να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Ουδέν σχόλιον...

Μπεγλίτης: «Οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν από κάποια ΜΜΕ»

Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπεγλίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου συνανθρώπου μας στην πλατεία Συντάγματος, ο βουλευτής απέστειλε στο newpost.gr διευκρινίσεις οι οποίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις «παρερμηνεύτηκαν από κάποια ΜΜΕ».

Αυτούσιο το απόσπασμα της συνέντευξης:

(…)
Μπεγλίτης: Το είδα πρωί-πρωί στην εκπομπή των κ. κ. Λυριτζή-Οικονόμου που το βγάλατε πρώτοι στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Βίωσα μια τραγική πραγματικά εμπειρία βλέποντας…
Δημοσιογράφος: Ακούγεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά του. Ακούγεται ότι είπε κάτι τέτοιο.
Μπεγλίτης : Να είμαστε πολύ προσεκτικοί με σεβασμό απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μας που έφυγε κάτω από αυτές τις δραματικές συνθήκες, μέσα από ένα απονενοημένο διάβημα αφαίρεσης της ζωής του, αυτοκτονίας του. Πρέπει να είχε πολύ γενναιότητα και πολύ απελπισία συγχρόνως αυτός ο συνάνθρωπός μας για να βγάλει ένα όπλο και να αυτοκτονήσει. Στέκομαι με πολύ σεβασμό και νομίζω ότι ανάγκη είναι η σιωπή αυτή τη στιγμή, χωρίς την προσπάθεια να το διασυνδέσουμε με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία. Νομίζω ότι ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους μας επιβάλλει να μείνουμε σε αυτό και εγώ θα μείνω σε αυτό.
Δημοσιογράφος: Είναι πολλοί συνάνθρωποι μας που επιλέγουν να φύγουν από τη ζωή για να πάψουν να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολλοί δυστυχώς. Τα στοιχεία, οι μελέτες, οι έρευνες δείχνουν…
Μπεγλίτης : Αυτό είναι αλήθεια αν θέλετε να το διευρύνουμε.
Δημοσιογράφος : Αυτό δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά κ. Μπεγλίτη?
Μπεγλίτης: Διαβάζω τα στοιχεία, ακούγοντας ψυχιάτρους, ψυχαναλυτές, επιστήμονες…
Δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσετε αυτό? Δεν πρέπει να βάλετε ένα δίχτυ ασφαλείας?
Μπεγλίτης: Πριν φτάσουμε σε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, τα δικά της αδιέξοδα. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα. Κανείς δεν γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδο ή σε χρεοκοπία κάθε οικογένεια. Μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το Νομό μου, την Κορινθία. Εγώ στέκομαι σε αυτό το ανθρώπινο. Το τραγικό. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγαν τα παιδιά του, αν τα έφαγε ο ίδιος με το ο,τιδήποτε άλλο, σεβασμός σε αυτές τις περιπτώσεις.(…)

Δείτε το απόσπασμα με τις δηλώσεις:http://newpost.gr
Read more...

Απάντηση της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Tετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Πύργο Ηλείας, σχετικά με τα όσα υποστήριξε σε βάρος της ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FΜ τόνισε:

«Δεν κατανοώ τι εννοεί κ. Παπακωνσταντίνου. Η παντιέρα που σήκωσα από την εποχή της συμμετοχής μου στην κυβέρνηση Παπανδρέου και κρατώ, και σήμερα ψηλά αφορούσε τη διαχρονική αντίθεση μου στις πολιτικές λιτότητας και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επειδή δε, έχει ασθενή μνήμη τον καλώ να ανατρέξει στα πρακτικά όλων των σχετικών συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, και στα δημοσιεύματα της εποχής. Αυτή είναι η διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να φύγω από το Υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα που πέρασαν και να πέσουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Και επειδή τον Ιούνιο πρόκειται να γίνουν και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυτό μπορεί να ανατραπεί μόνο με τη δύναμη της ψήφου του ελληνικού λαού.»


Read more...

Το εξοργιστικό "λεφτά υπήρχαν" της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από το Skai.gr:

«Το συνδικαλιστικό κίνημα θα προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του, δεν μπορεί να μείνει τίποτα σε σκιά» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Γιώργος Αδαμίδης με αφορμή την έρευνα του ΣΔΟΕ για υπερκοστολογημένες αποστολές συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο εξωτερικό.

Διευκρίνισε πάντως πως τα «υποτιθέμενα» προνόμια περιλαμβάνονται στις...


...συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που είχαν υπογραφεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως την περίοδο που λάμβαναν χώρα όσα περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΣΔΟΕ, η κοινωνία δεν είχε τα προβλήματα που έχει σήμερα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Καταλάβατε; Εκείνη την περίοδο η κοινωνία δεν είχε τα προβλήματα που έχει σήμερα, οπότε έτρωγαν ό,τι μπορούσαν οι συνδικαλιστές! Και φταίει η Μέρκελ...
parapolitiki
Read more...

Συμπλοκές στο Σύνταγμα κατά τη συγκέντρωση για τον 77χρονο αυτόχειρα

Επεισόδια γύρω από την πλατεία


Συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά μπροστά από τη Βουλή
Συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά μπροστά από τη Βουλή (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, καθώς σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα των πολιτών που συγκεντρώθηκαν με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 8:00 μ.μ., όταν συγκεντρωμένοι, που πλησίασαν τη Βουλή για να αφήσουν κεριά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πλησίασαν στις σκάλες που οδηγούν προς τη Βουλή και πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν για να τους απωθήσουν προς το πλακόστρωτο της πλατείας, όπως και έγινε, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Στο μικροεπεισόδιο, που κράτησε λίγα λεπτά, δεν δόθηκε για λίγο συνέχεια.

Εντούτοις, το κλίμα εντάθηκε εκ νέου μία ώρα αργότερα, αρχικά με αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Συγκεντρωμένοι έριξαν μολότοφ και αντικείμενα και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Περίπου στις 9:30 έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. απόπειρα να απωθήσει τους διαδηλωτές από το πλακόστρωτο προς την κάτω πλευρά της πλατείας και μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου «Μ.Βρετάνια», κάνοντας χρήση χημικών, ενώ το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο.

Ο πετροπόλεμος και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς συνεχίστηκε στην Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία, για αρκετή ώρα και αργότερα επεκτάθηκε μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Χημικά έπεσαν ακόμα και μέσα στην πλατεία, ενώ οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί ως επί το πλείστον κοντά στα σκαλιά και τις εισόδους του μετρό.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και νεαρών έγινε και μπροστά στην είσοδο του μετρό. Μάλιστα ένας εκ των αστυνομικών έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους νεαρούς προς το εσωτερικό της εισόδου του μετρό.

Αυτήν την ώρα η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ η Γεωργίου Α' θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο» από τον πετροπόλεμο. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας, προς την οδό Ερμού.

Λίγο μετά την είδηση για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» με μηνύματα στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στο Facebook άρχισαν να καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί. Ο 77χρονος, Δημήτρης Χρίστουλας, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών.

Ο αυτόχειρας, που ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο σημείωμα έγραφε: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.

»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».

Ο
77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994. Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...