Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Δύο οι ισπανικοί εμφύλιοι Αποφεύχθηκε η τιτανομαχία στα αστέρια, μάχη Κλοπ στο Europa


Αποφεύχθηκε η τιτανομαχία στα αστέρια, μάχη Κλοπ στο Europa
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )Aθήνα
Στη Νιόν της Ελβετίας χτυπά η «καρδιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των προημιτελικών του Champions League και του Europa League αντίστοιχα.

Ο «ισπανικός εμφύλιος» της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ξεχωρίζει αναμφίβολα, από τα τέσσερα «ζευγάρια» που προέκυψαν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα τελευταία δύο χρόνια, οι Καταλανοί δυσκολεύονται ιδιαίτερα από την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι Μαδριλένοι έχουν επικρατήσει της «παρέας» των Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες.

Οπως και να΄χει οι δύο αναμετρήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλά θα κριθούν από την κατάσταση που θα βρεθούν -εκείνα τα δύο βράδυα- η εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία των «ροχιμπλάνκος» και η εκπληκτική παραγωγικότητα των «MSN».

Κατά τα λοιπά, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ισχυρό φαβορί για να περάσει στα ημιτελικά, καθώς θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Βόλφσμπουργκ, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για την Μπάγερν Μονάχου που καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα με τους «αετούς» του Κώστα Μήτρογλου και του Ανδρέα Σάμαρη, να έχουν τον επαναληπτικό στην Λισαβόνα.

Τέλος, η εντυπωσιακή Παρί Σεν Ζερμέν που απέκλεισε με δύο νίκες (2-1) την Τσέλσι, περιμένει στο Παρίσι την Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης και τους «πολίτες» να διεκδικούν σε δύο εξαιρετικά αμφίρροπους αγώνες το καλύτερο δυνατό.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών, έχει ως εξής:
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία) 5 και 13 Απριλίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 5 και 13 Απριλίου

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 6 και 12 Απριλίου

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 6 και 12 Απριλίου


Ντόρτμουντ - Λίβερπουλ με φόντο τον Κλοπ

Οσοι πιστεύουν στα... παιχνίδια της μοίρας και σε όσα «σκαρώνει η ζωή» ερήμην μας, απέκτησαν ένα επιπλέον επιχείρημα για να υποστηρίζουν την κοσμοθεωρία τους, με αφορμή την κλήρωση για τα προημιτελικά του Europa League. Η κληρωτίδα είχε «κέφια» λοιπόν κι έφερε αντιμέτωπους την Ντόρτμουντ με την Λίβερπουλ.

Δύο ιστορικές ομάδες, με εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων ανά την υφήλιο, σημαντικές διακρίσεις και ...κοινό παραονομαστή τον Γιούργκεν Κλοπ. Τον άνθρωπο, που αφού έφτιαξε την καλύτερη Ντόρτμουντ της Ιστορίας, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, με στόχο να δημιουργήσει μία πανίσχυρη Λίβερπουλ. Κάτι που μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να αποδείξει, με τους δύο προημιτελικούς να αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία...

Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια», ξεχωρίζει ασφαλώς ο «ισπανικός εμφύλιος» με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας την ανεβασμένη Σεβίλη, ενώ η εντυπωσιακή Μπράγκα αναμένεται να διεκδικήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις την πρόκριση από την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τέλος, η Βιγιαρεάλ φαντάζει ως το λογικό φαβορί απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, αν και το ίδιο ίσχυε για τους Τσέχους πριν αντιμετωπίσουν και αποκλείσουν με εμφατικό τρόπο την Λάτσιο...!

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

Μπράγκα (Πορτογαλία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) - Σεβίλη (Ισπανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 14 του ίδιου μήνα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με ποδοσφαιρικό Grexit Αυστηρό μήνυμα από FIFA και UEFA στον Κοντονή-Ζητούν την άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας


Αυστηρή προειδοποίηση από τις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες προς την Ελλάδα.
kypello elladas
Ο νέος πρόεδρος της  FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έθεσε επί τάπητος το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.
Σε κοινή τους επιστολή, που θα στείλουν  στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητούν την άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας προειδοποιώντας με αυστηρά μέτρα.
Δίνουν προθεσμία δύο εβδομάδων για να συνεχιστεί η διοργάνωση, ειδάλλως αν δεν υπάρξει «συμμόρφωση», τότε οι αρμόδιοι φορείς της FIFA θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κυρώσεων, που δεν αποκλείεται να είναι και ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.
Η ανακοίνωση για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA: «Να στείλει επιστολή στις ελληνικές Αρχές που θα συνυπογράφεται από την FIFA και την UEFA και θα ζητά την ανατροπή της απόφασης διακοπής του Κυπέλλου εντός δύο εβδομάδων αφού αυτή κρίνεται υπερβολική. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το αρμόδιο τμήμα της FIFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων.»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων...


Όλο το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Εξετάσεων

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου και με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας -τόσο για τους υποψήφιους που θα διαγωνισθούν με το νέο σύστημα όσο και για εκείνους που θα διαγωνισθούν με το παλιό- αρχίζουν φέτος οι πανελλήνιες...
εξετάσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν ζητήματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. 

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. 

Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Read more...

ΣτΕ: Συνταγματικό το «τσεκούρι»...


To ΣτΕ αποφασίζει για τους αναδρομικούς φορο-ελέγχους

...στα εφάπαξ του Δημοσίου...

Συνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ (734/2016) oι περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν βάσει του Μνημονίου.

Η...
Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές του εφάπαξ βοηθήματος εντάσσονται μαζί με τις περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεων «σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα αφ΄ ενός για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας και αφ΄ ετέρου για τη μεταρρύθμιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, χάριν της βιωσιμότητας του». Σύμφωνα με την Ολομέλεια η θέσπιση των περικοπών αυτών, «εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και όχι απλώς το ταμειακό συμφέρον του δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι περικοπές είναι συνταγματικές καθώς μεταξύ άλλων η δεύτερη μείωση του εφάπαξ "έγινε σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και απέβλεπε στην εξομάλυνση της αναλογίας εισφορών και εφάπαξ παροχών».

Οι σύμβουλοι επικρατείας επικαλούνται παράλληλα το άρθρο 4 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, καθώς το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων «αντιμετώπιζε άμεσα και πιεστικά οικονομικά προβλήματα, συνεπεία των οποίων αδυνατούσε να ανταποκριθεί επικαίρως στις υποχρεώσεις του»

euro2day.gr

Read more...

Νταβούτογλου: 3+3 δισεκατομμύρια στην Τουρκία...



...από την ΕΕ για το προσφυγικό...

«Επιβεβαιώθηκε ότι Ε.Ε. και Τουρκία έχουν το ίδιο μέλλον», ανέφερε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κάνοντας...
λόγο για ιστορική μέρα.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει μέλλον στην Τουρκία χωρίς την Ε.Ε. και αντιστρόφως για την Ε.Ε. χωρίς την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας να συζητηθεί και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αλλά και η συριακή κρίση.

Υπογράμμισε επίσης ότι η συμφωνία έχει και ανθρωπιστική διάσταση, με βασικό στόχο να ληφθεί δράση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των παιδιών και των γυναικών, αλλά και για να αποθαρρυνθούν οι διακινητές.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι πρέπει και η Ε.Ε. να υποδεχθεί τον ίδιο αριθμό ατόμων που επιστρέφει στην Τουρκία, ενώ αναφερόμενος στο κόστος, τόνισε ότι πρέπει να επιμερίζεται δικαίως

Όπως είπε, τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 3 δισ. ευρώ και έως το 2018 θα υπάρξει καταβολή άλλων τριών δισ. ευρώ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη, από τη στιγμή που αρχίζουν ενταξιακές συζητήσεις, όλες οι πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Εξήγησε δε ότι υπάρχουν 72 προϋποθέσεις, με την Τουρκία να έχει ήδη καλύψει κάποιο μέρος. «Η Ε.Ε. πρέπει να κάνει και εκείνη με τη σειρά της τα βήματα που απαιτούνται», συμπλήρωσε.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε επίσης το κεφάλαιο 33 και να επιταχύνουμε το άνοιγμα κεφαλαίων τους επόμενους μήνες», συνέχισε ο κ. Νταβούτογλου  και αναφέρθηκε επιπλέον σε ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.


Read more...

«Στο ψυγείο τα σχέδια μονομερών ενεργειών» Τσίπρας: Τρία φίλτρα για τη μείωση των προσφυγικών ροών


Τσίπρας: Τρία φίλτρα για τη μείωση των προσφυγικών ροών
Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να εφαρμόσουμε μία δύσκολη συμφωνία, είπε ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Αυτό που πριν από 15 ημέρες έμοιαζε ένα εγκαταλελειμμένο σχέδιο, σήμερα γίνεται κοινή απόφαση των «28» και τα σχέδια των μονομερών ενεργειών μπαίνουν στο ψυγείο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι για την εφαρμογή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει άμεσα ουσιαστική ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό, ενώ τόνισε ότι πλέον τίθενται τρία φίλτρα τα οποία θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία «σημαντική διπλωματική επιτυχία» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι όλες αυτές τις ημέρες, αθόρυβα μεν αλλά σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία, εργαστήκαμε να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελαν να βάλουν στο τραπέζι το κυπριακό πρόβλημα.

Καταφέραμε -τόνισε ο κ. Τσίπρας- αθόρυβα αλλά αποφασιστικά να φύγουν από το τραπέζι αυτές οι απαιτήσεις για άνοιγμα των πέντε κεφαλαίων που έχει παγώσει η Κύπρος και ένα που έχουμε παγώσει εμείς (31). Ευχαρίστησε δε τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που έδωσε το κεφάλαιο 33, το οποίο είχε παγώσει ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στη Σμύρνη, όπου -όπως είπε- «θέσαμε τις βάσεις για αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα» και συμπλήρωσε ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι «όποιος τολμά στην εξωτερική πολιτική, με σχέδιο, και δεν περιχαρακώνεται, έχει επιτυχίες. Όποιος περιχαρακώνεται δεν κερδίζει ποτέ»

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι απολύτως στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, χωρίς παραχωρήσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και με στενή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα διεκδίκησε και πέτυχε μία ουσιαστική ενίσχυση στις υποδομές και κυρίως σε προσωπικό της υπηρεσίας ασύλου, με άμεση αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού από τα κράτη μέλη. Άμεσα, όπως τόνισε, θα έρθουν στην Ελλάδα 2.300 άτομα. Πρόκειται για μεταφραστές, προσωπικό ασφαλείας και άλλο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι με τη συμφωνία τίθενται τρία φίλτρα για μείωση τω ροών από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά, ή τη διατήρησή τους στα μειωμένα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Τα τρία αυτά φίλτρα είναι: (α) Το χτύπημα του δικτύου των διακινητών στις τουρκικές ακτές που αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας (β) η δέσμευση της Τουρκία να άρει τα προσκόμματα ώστε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να είναι αποτελεσματική, (γ) Εφόσον δεν λειτουργήσουν αυτά, δίνεται ισχυρό αντικίνητρο στους πρόσφυγες, καθώς αυτοί που θα έρχονται εκτός της νόμιμης οδού δεν θα έχουν προτεραιότητα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τέλος ότι «άμεση προτεραιότητα για εμάς» είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ειδικά στην Ειδομένη, που δημιουργήθηκε εξαιτίας μονομερών ενεργειών. Η ελληνική κυβέρνηση -πρόσθεσε- απευθύνει έκκληση να φύγουν από την Ειδομένη, καθώς η παραμονή τους εκεί εγκυμονεί κινδύνους, και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνελήφθη ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ...


Βρυξέλλες: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του Αμπντεσλάμ

Συνελήφθη ο καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των βελγικών αρχών για τη σύλληψή του στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι...
πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Ο ένας ενδέχεται να είναι ο 26χρονος Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει περικυκλωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα DH.

Η εφημερίδα Derniere Heure έκανε λόγο για συνολικά τρεις υπόπτους: τον συλληφθέντα Αμπντεσλάμ, άλλον έναν που σκοτώθηκε και έναν τρίτο, που έχει τραυματιστεί.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε έχει διαψεύσει ακόμη τις πληροφορίες. Εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών είπε ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου επιβεβαίωσαν σήμερα ότι βρήκαν τα αποτυπώματα του Αμπντεσλάμ στο διαμέρισμα όπου έγινε την Τρίτη μια άλλη επιχείρηση των αρχών.

Πάντως, ο Βέλγος πρωθυπουργός αποχώρησε εσπευσμένα από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία στις Βρυξέλλες και κατευθύνεται στο γραφείο του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, που βρίσκεται στη σύνοδο, επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας σχετίζεται με τις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η σύλληψη του Αμπντεσλάμ στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι θεωρείται πως διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στην οργάνωση των επιθέσεων του Νοεμβρίου.

Γάλλος πολίτης, μεγάλωσε κι έζησε στη συνοικία Μολενμπέεκ των Βρυξελλών, που θεωρείται «κέντρο» για τη ριζοσπαστικοποίηση τζιχαντιστών από εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις.

Ο αδερφός του, Μπραχίμ, ήταν ένας από τους καμικάζι. Αφού ξεγλίστρησε από τις γαλλικές αρχές, ο Αμπντεσλάμ πέρασε στο Βέλγιο και επί τρεις εβδομάδες είχε βρει κρησφύγετο στις Βρυξέλλες μαζί με τον επίσης καταζητούμενο συνεργό του, Μοχάμεντ Αμπρινί. 

Efsyn.gr

Read more...

Σύλληψη 3.000 μεταναστών καθ’ οδόν προς Λέσβο...


Σύλληψη 3.000 μεταναστών καθ’ οδόν προς Λέσβο

Στη σύλληψη 3.000 μεταναστών που επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν εκατοντάδες μετανάστες, στην...
ξηρά και τη θάλασσα, οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο, σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας με τη συμμετοχή σκαφών της ακτοφυλακής και ελικοπτέρων, ανέφεραν σήμερα Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντικιλί, Μουσταφά Ναζμί Σεζγκίν, είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι μόνο στην περιοχή του έχουν συλληφθεί περίπου 300 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους από την Άγκυρα, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 3.000.

Η επιχείρηση των τουρκικών αρχών έγινε ενώ στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονταν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μια συμφωνία με στόχο την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, με οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα για την Άγκυρα.

Read more...

Συμφώνησαν οι 28 της Ε.Ε. για το προσφυγικό...


Συμφώνησαν οι 28 της Ε.Ε. για το προσφυγικό - Εκκρεμεί η απάντηση της Άγκυρας

...εκκρεμεί η απάντηση της Τουρκίας...

Την αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας η οποία είναι αποτέλεσμα των εντατικών συνομιλιών που είχαν το πρωί οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ρούττε, Τουσκ, Γιούνκερ) και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε στο τραπέζι των 28..
ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ με τη γνωμοδότηση να έχει υιοθετηθεί χωρίς αλλαγές, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο τελευταίο αυτό προσχέδιο εμπεριέχονται προτάσεις συμβιβασμού για τα τέσσερα αμφιλεγόμενα σημεία:

1. Σε σχέση με τις ενστάσεις τις Κύπρου για το άνοιγμα των κεφαλαίων, υπάρχει συμβιβασμός που ικανοποιεί σύμφωνα με την ίδια πηγή τόσο την Κύπρο όσο και την Τουρκία, για το άνοιγμα του κεφαλαίου 33 (προϋπολογισμός) , το οποίο δεν έχει μπλοκαριστεί από την Κύπρο, εντός της ολλανδικής προεδρίας

2. Σε σχέση με την ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου επανεισδοχής/επανεγκατάστασης "ένας προς έναν" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προτείνεται να οριστεί η 20η Μαρτίου

3. Σε σχέση με τη νομιμότητα του εν λόγω σχεδίου, προτείνεται ότι θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, θα σέβεται δηλαδή την αρχή της ατομικής εξέτασης κάθε αίτησης ασύλου, ενώ στην τελική συμφωνία θα υπάρχει σαφής αναφορά στην αρχή μη επαναπροώθησης και στις μη συλλογικές επιστροφές

4. Σε σχέση με την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, στην τελική συμφωνία προτείνεται να μην υπάρχουν νέα ποσά αλλά σαφής αναφορά σε συγκεκριμένα έργα που μπορούν να επωφεληθούν από τα ήδη υπάρχοντα 3 δισ. μέσα στην εβδομάδα για ταχύτερη εκταμίευση.



Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν την συμφωνία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, έγραψε πριν από λίγο στο Twitter του Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα.

«Η συμφωνία με την Τουρκία εγκρίθηκε», έγραψε ο Σίπιλα.

Read more...

Μειώσεις έως 40% στις επικουρικές...


Μειώσεις έως 40% στις επικουρικές συντάξεις

Στην κλίμακα των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων επικεντρώνεται η συζήτηση των επικεφαλής των δανειστών με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς...
από το ύψος της εξαρτώνται τόσο οι περικοπές στις νέες κύριες συντάξεις όσο και το ύψος της Εθνικής Σύνταξης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην καταβολή Εθνικής Σύνταξης 384 ευρώ μετά από 20 έτη ασφάλισης ενώ παραμένει ανοικτό ποιο θα είναι το ύψος της σύνταξης για όσους έχουν 15 έως 20 έτη, καθώς εξαρτάται άμεσα από τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων. Οι δανειστές έχουν καταθέσει πρόταση το ύψος να διαμορφωθεί στα 320 ή 340 ευρώ. Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι και οι προτάσεις των δυο πλευρών για τα ποσοστά αναπλήρωσης, με το υπουργείο Εργασίας να προτείνει ποσοστά αναπλήρωσης συνολικά άνω του 65%, ενώ οι θεσμοί και κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούν ποσοστά κάτω και από το 50%. Καθοριστικές για το που θα καταλήξουν οι δυο πλευρές αναμένεται να είναι οι διαπραγματεύσεις και οι αναλύσεις στοιχείων σε συσκέψεις των τεχνικών κλιμακίων σήμερα, με ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης με τους επικεφαλής το Σάββατο.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φέρεται να δέχθηκε περικοπές ύψους 200 εκατ. ευρώ με ανώτατο ποσοστό έως και 40%, χωρίς ωστόσο το συνολικό εισόδημα των συνταξιούχων από κύριες και επικουρικές συντάξεις (μετά τις μειώσεις) να μην πέφτει κάτω από τα 1.400 ευρώ. Οι περικοπές θα γίνουν με βάση τα ισχύοντα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν επικουρικές που είναι σημαντικά υψηλότερες από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Ανοικτό παραμένει το ύψος της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, που θα καθορίσει εάν θα μειωθούν περαιτέρω οι επικουρικές συντάξεις, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επιμένει στην αύξηση τους έστω και κατά μια μονάδα και τους δανειστές να αποδέχονται ο πήχης να τεθεί χαμηλότερα, στο πλαίσιο των αμοιβαίων υποχωρήσεων κι από τις δυο πλευρές. 

enikonomia.gr

Read more...

Αποφυλακίσθηκε ο Ρουπακιάς...


Της Έρρικας Βαλλιάνου

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό πλέον ο Γ. Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Στις 9 το πρωί με...
κλούβα από τις φυλακές Κορυδαλλού και ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγείται στο σπίτι του στο Πειραιά, όπου και θα παραμείνει φρουρούμενος και θα βγαίνει μόνον για τη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η αποφυλάκισή του ήταν μονόδρομος αφού παρέμεινε 2,5 χρόνια στη φυλακή, ανώτατο όριο προφυλάκισης και η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει την οργή της μητέρας του θύματος Μάγδας Φύσσα.

Η δίκη συμπληρώνει τον επόμενο μήνα ένα χρόνο από την έναρξή της και προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και σε αυτό συντελεί και η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων.

Read more...

Σε ιδιώτες μάνατζμεντ και πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΗ...



Κοινές εταιρείες ΔΕΗ με ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς προβλέπει το σχέδιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Το μοντέλο προβλέπει ότι...
ο ιδιώτης θα έχει το πάνω χέρι, δηλαδή μάνατζμεντ και πλειοψηφικό πακέτο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ενέργειας και σχετίζεται με τη μνημονιακή υποχρέωση για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% έως το 2020.

Στο πρώτο κοινό σχήμα θα εισφέρουν η μεν ΔΕΗ τουλάχιστον δύο μονάδες (μία λιγνιτική, τη Μελίτη Ι στη Φλώρινα και τουλάχιστον μία υδροηλεκτρική), ο δε ιδιώτης επενδυτής υφιστάμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενδεχομένως και κάποια κεφάλαια.

Το μοντέλο προβλέπει ότι ο ιδιώτης θα έχει το πάνω χέρι στη μεικτή αυτή εταιρεία, δηλαδή μάνατζμεντ και πλειοψηφικό πακέτο τουλάχιστον 51%, ενώ η ΔΕΗ θα περιοριστεί σε ρόλο «παθητικού μετόχου».

thepressproject.gr

Read more...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού...


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Media

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις...
επόμενες ώρες και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α) σήμερα παρασκευή (18-03-2016):

τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και τη νύχτα πιθανόν η ανατολική στερεά και η Εύβοια.

β) αύριο Σάββατο (19-03-2016):

μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η ανατολική Στέρεα και η Εύβοια, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες οι Κυκλάδες και μέχρι τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο.

Read more...