Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Kαμμένος: Oμολογία ήττας η επιλογή Σταύρου Δήμα...


Βέβαιος ότι θα προκηρυχθούν εκλογές "εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας", εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του κατά την...
κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την επιλογή του Σταύρου Δήμα «ομολογία ήττας», ενώ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «γνωρίζει καλά από την εποχή Συμπιλίδη πως να κινείται».

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι η χώρα πάει σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Σταύρο Δήμα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια ομολογία ήττας. Είναι ομολογία ήττας, παρότι κινήθηκε, όπως ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά να κινείται από την εποχή Συμπιλίδη, με προσπάθειες αποστασίας, με εκβιασμούς, με πιέσεις σε βουλευτές», είπε ο κ.Καμμένος, και πρόσθεσε ότι «τελικά δεν θα μπορέσει να συλλέξει τους 180 βουλευτές, όπου πολλούς εξ αυτών υποτίμησε αποκαλώντας τους 'μαξιλάρια'».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι «οι βουλευτές δεν είναι μαξιλάρια», αλλά «αντιστέκονται στην προέκταση του βίου αυτής της κυβέρνησης», η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «είναι μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε δυο νέα μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ για μια ξεχωριστή γραμμή στήριξης, και μια ξεχωριστή συμφωνία με ΕΕ για την ίδια γραμμή στήριξης».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, σήμερα ξεκινά ο προεκλογικός αγώνας του κόμματός του προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, «από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο, από τη Γαύδο μέχρι τους Οθωνούς, ότι οι Ανεξάρτητοι ΄Ελληνες, το κίνημα που στάθηκε όρθιο, που δεν γονάτισε, που δεν εκβιάστηκε, που δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των διαπλεκομένων της τρόικας και των κυβερνώντων, είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα εθνικά θέματα, θα είμαστε οι εγγυητές της σχέσης της Ορθοδοξίας με τον ελληνισμό στο Σύνταγμα, θα διαφυλάξουμε την εφαρμογή της δημοκρατίας και τον διαχωρισμό των εξουσιών».

Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το κόμμα του θα είναι εγγυητής «της προστασίας της περιουσίας του έλληνα, που πάνε να κατασχέσουν οι τραπεζίτες αλλά και η βαριά φορολογία από το ίδιο το κράτος».

Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους, ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κόμμα του στις τρεις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του ΠτΔ, ενώ είπε ότι εάν ήταν σήμερα στη Βουλή, θα ψήφιζε «όχι» στην άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, διότι, όπως είπε, «δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη ως όφειλε να πράξει, όταν αποκαλύφθηκε το ντοκουμέντο με τον κ.Μπαλτάκο» και έκανε λόγο για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική. Αποκάλεσε το υπό δημιουργία κόμμα του κ. Μπαλτάκου «υποκατάστημα του κ. Σαμαρά», εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει όχημα για την ένταξη ανεξάρτητων βουλευτών για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής ΠτΔ.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι «θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του ΠτΔ μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας» ενώ είπε ότι «ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα».

Είπε ακόμη ότι την Παρασκευή έχει κληθεί από τον εισαγγελέα για να καταθέσει για την υπόθεση των CDS, ενώ την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα Πέμπτη και Παρασκευή, θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλίας, προσκεκλημένος των νέων αγροτών.

Τέλος ανέφερε ότι ορίζονται ως επικεφαλής για τον προεκλογικό αγώνα ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος και για την επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωριά στον ΈβροΤο αίτημα διατυπώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου...


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν - ίσως και εντός της ημέρας - οι Δημοτικές Ενότητες Βύσσας, Κυπρίνου, Ορεστιάδος, Τριγώνου,...
Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορφέα, Σουφλίου, Τυχερού και Φερών στο νομό 'Εβρου, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο αρμόδιο υπουργείο.

Το αίτημα διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν πλημμυρίσει περίπου 80.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις, τόσο στον ποταμό 'Εβρο, όσο και στον Ερυθροπόταμο.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση όλων των προσπαθειών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας για το ενδεχόμενο της περαιτέρω αύξησης της στάθμης των υδάτων του Έβρου, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται, ότι, σε όλο το μήκος του ποταμού, η στάθμη ξεπερνά τα έξι μέτρα - για έκτη συνεχόμενη μέρα - από τα νερά που έχουν εισρεύσει από τους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο, Τούντζα και Εργίνη.

Επίσης, χθες το βράδυ "υπήρξε ρηματική διακοίνωση της βουλγαρικής πλευράς προς την ελληνική πρεσβεία της Σόφιας, (η οποία τη μεταβίβασε στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ), σύμφωνα με την οποία αναμένονται μεγάλες ποσότητες υδάτων να εισέλθουν τις επόμενες ώρες στον ποταμό Άρδα από υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλκογκραντ", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

"Παραμένουμε σε ετοιμότητα, η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη» υπογράμμισε ο κ. Πέτροβιτς και πρόσθεσε ότι, η προσοχή όλων των υπηρεσιών εστιάζεται πλέον στο ότι "οι λεκάνες ελεγχόμενης εκτόνωσης, δηλαδή όλες οι 'αποθήκες', που μπορούσαμε να παροχετεύσουμε νερά έχουν γεμίσει"...
newsbeast.gr

Read more...

Τι θα πληρώσουν όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των ΙΧ...


...και θέλουν να τις πάρουν πίσω...


Μόνιμο χαρακτήρα θα πάρει το μέτρο της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα και γι αυτό μέχρι το...
τέλος του έτους αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στη Βουλή που θα παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να παραλαμβάνουν τις πινακίδες καταβάλλοντας τέλη για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία που είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος, η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία κατάθεσης πινακίδων εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες μπορούν να μετακινούν τα αυτοκίνητά τους 2 ημέρες τον μήνα, πληρώνοντας ημερήσια τέλη 1,9 ευρώ. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,9 ευρώ για κάθε ημέρα. Η ειδική πινακίδα είναι από χαρτόνι και έχει το διακριτικό «Μ». Οι ειδικές πινακίδες χορηγούνται για συγκεκριμένη χρήση και ειδικότερα προκειμένου να μεταφερθούν τα οχήματα για επισκευή, για πώληση ή απλώς για δοκιμή...
iefimerida.gr

Read more...

«Αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης» Ρωμανός: Βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη


Ρωμανός: Βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη
Ο Νίκος Ρωμανός  

Αθήνα
«Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε [...] Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη» αναφέρει σε μήνυμά του ο Νίκος Ρωμανός μετά την τροπολογία για το βραχιολάκι και τη λήξη της απεργίας πείνας.
Το μεσημέρι πέρασε ομόφωνα από τη Βουλή η βελτιωμένη τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει εξ αποστάσεως με επιτυχία το ένα τρίτο των μαθημάτων και των εργαστηρίων ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου.
Μετά την ψήφιση της τροπολογίας έγινε γνωστό από τους γιατρούς του νοσοκομείου ότι ο Νίκος Ρωμανός σταματάει την απεργία πείνας.
Λίγη ώρα αργότερα δημοσιοποιήθηκε το μήνυμα του Νίκου Ρωμανού, το οποίο έχει ως εξής:
«Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.
» Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να 'φοράω βραχιολάκι'.
» Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.
» Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.
» Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου με όλα τα μέσα!
» Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους
» Ζήτω η αναρχία
» ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
» ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προβάδισμα 5,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ...


Προβάδισμα 5,3 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, δίνει η...
δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στο "Ποντίκι".

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα



Επιπλέον η δημοσκόπηση καταγράφει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ άλλων:

● Για την Παράσταση Νίκης, τις Συσπειρώσεις των κομμάτων, τις Μετακινήσεις Ψηφοφόρων τους και την «πρωθυπουργική εικόνα» των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

● Για την πρόθεση στήριξης ενός νέου κόμματος υπό τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς και για το ΠΑΣΟΚ, το συνέδριο του  και την ίδρυση της «Δημοκρατικής Παράταξης» (ΔΗΠΑΡ),

● Για την εκτίμηση των πολιτών για τη δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή.

● Για την κατανόηση από τους ψηφοφόρους των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος...
topontiki.gr


Read more...

Παραπομπή Ρ. Σπυρόπουλου για το αδίκημα της απιστίας...


Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το...
αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου, εισηγείται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα ζητά να παραπεμφθούν και οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται προκάλεσε μεγάλη ζημία στον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με απόφασή του ήρθη η κατάσχεση λογαριασμών επιχείρησης σούπερ μάρκετ στη Βέροια, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού παρείχε 15νθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά και αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.

Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό. Η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, που - σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να είχαν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας...
efsyn.gr

Read more...

ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ 24 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...


Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο αναφορικά με την τελική στάση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ...
που θα τηρήσουν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές. Η ανακοίνωση του ονόματος του κ. Σταύρου Δήμα δεν δρα για την ώρα καταλυτικά ώστε να εκδηλωθούν οι προθέσεις, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές προς το πρόσωπό του.


Στην πράξη, τα δεδομένα παραμένουν αμετάβλητά σε σχέση με το πώς είχαν διαμορφωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Σε αυτό συνηγορούν και οι πρώτες δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ορισμένοι βουλευτές.

Ήδη, ο κ. Παναγιώτης Μελάς επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να ψηφίσει για Πρόεδρο, λέγοντας πως βλέπει θετικά την εκλογή του κ. Δήμα.

«Ούτε κρύο ούτε ζέστη» ανέφερε ο κ. Γιώργος Νταβρής καλούμενος να σχολιάσει την υποψηφιότητα Δήμα. Πρόσθεσε όμως δεν αλλάζει τίποτα από όσα είπε στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, διατηρώντας τις πιθανότητες να ψηφίσει τον προτεινόμενο για Πρόεδρο.

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς...σενάρια» δήλωσε ο κ. Βασίλης Καπερνάρος στο facebook κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπο προϋποθέσεις θα ψήφιζε για Πρόεδρο.

Παράλληλα, ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης με σχόλιό του στο διαδίκτυο που αναφέρει «πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι» δείχνει ότι θα καταψηφίσει ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο θα κάνει και ο κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα επιβεβαιώνει μέσω του protothema.gr την  άρνησή της να καταψηφίσει τον Πρόεδρο, τηρώντας τη «γραμμή» του κόμματος. Την ίδια ώρα ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για αναστολή της λειτουργίας του κόμματος προκειμένου ορισμένα στελέχη του να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν επιβεβαιωθούν τότε δεν αποκλείεται να «απελευθερωθούν» ορισμένοι βουλευτές και να ψηφίσουν για Πρόεδρο.

Σε κάθε περίπτωση με τα εως τώρα δεδομένα η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές έχει ως εξής:

Στο «ΟΧΙ» φαίνεται να είναι οι Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη , Μίμης Ανδρουλάκης

Πιθανόν «ΟΧΙ» οι Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης

Στο «ΝΑΙ» Παναγιώτης Μελάς, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης

Πιθανόν «ΝΑΙ» Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής,  Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

Χωρίς «πρόσημο» εξακολουθεί να παραμένει η θέση των Μίκας Ιατρίδη, Πάρι Μουτσινά, Βύρωνα Πολύδωρα και Στάθη Μπούκουρα.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/24_97.html

Read more...

Όταν η Μαρίκα έριχνε χαστούκια στον Δήμα...


από το «Π» της εποχής...

Βρήκαμε στο αρχείο μας και σας παρουσιάζουμε, ολόκληρο το ρεπορτάζ από το επεισόδιο ανάμεσα στη Μαρίκα Μητσοτάκη και τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, που...
εκτυλίχθηκε στις 27 Ιούλη του 1991 και δημοσιεύτηκε στο «Π» την 1η Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.

Κάτω, βλέπετε το πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης έκδοσης, που αναφέρεται αποκλειστικά στο θέμα, ενώ στις σελίδες 6 και 7 υπάρχει υπερπλήρες ρεπορτάζ για το επεισόδιο.

Έγραφε, λοιπόν, τότε το «Π»:...

«Το τι έγινε στη Μόσχα και το Κίεβο είναι λίγο πολύ γνωστό.

Ο Μπακατσέλος (πρόεδρος της ΔΕΘ ελέω Μητσοτάκη, μεγαλοβιομήχανος και ο πιο πιστός άνθρωπος του Μ. στη Θεσσαλονίκη) ή -κατά άλλη πληροφορία- η γυναίκα του πληροφόρησαν τη Μαρίκα ότι κάποιοι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται γιατί είναι ρηγμένοι σε σχέση με άλλους. Π.χ δεν προσκλήθηκαν στο επίσημο δείπνο του Γκορμπατσώφ.

Η Μαρίκα, προστάτης των πτωχών και των αδυνάτων, το απόγευμα της Τρίτης, στη δεξίωση της ελληνικής πρεσβείας, θεώρησε καλό να χέσει δημόσια τον Δήμα για το θέμα αυτό, μόλο που ήταν τελείως αμέτοχος. Ποιος ήταν υπεύθυνος για τις προσκλήσεις στο τραπέζι Γκορμπατσώφ; Ο ίδιος ο Μητσοτάκης!!! Η Μαρίκα μίλησε άσχημα στον Υπουργό Βιομηχανίας, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του και ως το τέλος της μιλούσε στον πληθυντικό!!! Μάταια προσπάθησε να της πει να κατεβάσει τον τόνο. Τσίριζε. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν:

Μαρικάρα: «Εφεξής θα έχεις να κάνεις μαζί μου!»…

Δήμας: «Θα το λάβω σοβαρώς υπόψη μου, κυρία Μητσοτάκη…»

Ο Υπουργός αποχώρησε από τη δεξίωση (παρά τις προσπάθειες του… Μπακατσέλου να τον καλμάρει) και για δύο 24 ωρα:

Δεν είπε πουθενά τίποτα

Μάταια περίμενε μια κίνηση του Μητσοτάκη ή της γυναίκας του

Την Πέμπτη το πράμα μαθεύτηκε και τελικά:

Ο Δήμας είπε στον Μητσοτάκη, ότι θα υποβάλει παραίτηση γυρίζοντας στην Αθήνα .

Ο Μητσοτάκης επέμενε ότι… έχει παραιτηθεί, και μετά (Παρασκευή πια) ισχυριζόταν ψευδέστατα ότι… αγνοούσε τα πάντα ως εκείνη τη στιγμή…»


Από Το Ποντίκι  

greki-gr.blogspot.gr

Read more...

Κουβέλης, στην 3η ψηφοφορία;..


Οι 180 δεν βγαίνουν και φουντώνουν τα σενάρια, για 3η ψηφοφορία. Ο Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει, ότι θα πάει και στις 3 ψηφοφορίες με τον Σταύρο Δήμα, είναι…
πολύ πιθανόν, αν δει πως στις 2 πρώτες είναι μακριά από τις 180 ψήφους, θα προτείνει πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το σενάριο του Φώτη Κουβέλη επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ παραμένει πάντα, στο πλαίσιο των κινήσεων αιφνιδιασμού και η περίπτωση του Κ. Καραμανλή…

Read more...

Το ξέραμε, λέει ο Σόιμπλε και καρφώνει Βενιζέλο!..


Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

«Το...
ξέραμε» δήλωσε ουσιαστικά.

Παράλληλα ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας πως τότε ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποσύρει την πρότασή του «υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το Ecofin, χαρακτήρισε «καλή» την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν το κοινοβούλιο και ο λαός.

«Εάν δούμε σε ανασκόπηση τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είχαμε δύο φορές εκλογές, όμως κάποια στιγμή η Ελλάδα άρχισε να ανακάμπτει. Εάν δούμε τώρα τι έχει καταφέρει η Ελλάδα, κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα το πίστευε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουν όμως περάσει το βουνό, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις», ανέφερε σύμφωνα με το Mega. Στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη προστέθηκε η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε και σημείωσε όμως και πάλι ότι αυτή δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι Έλληνες χρειάστηκε να ψηφίσουν δυο φορές.

Η διαφορά τώρα είναι ότι πρόκειται για εκλογή Προέδρου, για την οποία απαιτείται το 60% της Βουλής, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ανέφερε και συνέχισε: «εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις». «Ακούσαμε την ανακοίνωση Σαμαρά, χωρίς αυτή να δημιουργήσει έκπληξη σε όλους μας, καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν τα ξέρουν οι άλλοι ή οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε εμείς. Αλλά τώρα έγινε γνωστή, είναι μια καλή απόφαση, όμως στο τέλος την ευθύνη έχουν το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στη σύνοδο των Καννών. «Την κατάσταση αυτή την είχαμε αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη μέρα αποσύρθηκε, υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου», είπε, σύμφωνα με το Mega.

Παράλληλα ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας πως τότε ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποσύρει την πρότασή του «υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το Ecofin, χαρακτήρισε «καλή» την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν το κοινοβούλιο και ο λαός.

«Εάν δούμε σε ανασκόπηση τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είχαμε δύο φορές εκλογές, όμως κάποια στιγμή η Ελλάδα άρχισε να ανακάμπτει. Εάν δούμε τώρα τι έχει καταφέρει η Ελλάδα, κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα το πίστευε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουν όμως περάσει το βουνό, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις», ανέφερε σύμφωνα με το Mega. Στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη προστέθηκε η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε και σημείωσε όμως και πάλι ότι αυτή δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι Έλληνες χρειάστηκε να ψηφίσουν δυο φορές.

Η διαφορά τώρα είναι ότι πρόκειται για εκλογή Προέδρου, για την οποία απαιτείται το 60% της Βουλής, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ανέφερε και συνέχισε: «εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις». «Ακούσαμε την ανακοίνωση Σαμαρά, χωρίς αυτή να δημιουργήσει έκπληξη σε όλους μας, καθώς υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν τα ξέρουν οι άλλοι ή οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε εμείς. Αλλά τώρα έγινε γνωστή, είναι μια καλή απόφαση, όμως στο τέλος την ευθύνη έχουν το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.

Σε αυτό το σημείο ο Σόιμπλε παρέπεμψε και στη σύνοδο των Καννών. «Την κατάσταση αυτή την είχαμε αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη μέρα αποσύρθηκε, υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου», είπε, σύμφωνα με το Mega...

tvxs.gr

Read more...

Μήνυμα...σταθερότητας!..


Από το 1987 είχε να σημειωθεί τόσο μεγάλη πτώση του Χρηματιστήριο...

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη την Τρίτη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η πτώση ήταν τέτοιας έντασης που ούτε σε εποχές...
Lehman Brothers δεν καταγράφηκε τέτοιο σκηνικό. Έχοντας αγγίξει μετά τις 16:30 πτώση που ξεπέρασε το 13%, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 902,84 μονάδες με απώλειες 12,78%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση από το 1987 και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αγοράς. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στα επίπεδα των 900 μονάδων, κλείνοντας στις 902,84 μονάδες με δραματική πτώση 132,24 μονάδων ή σε ποσοστό 12,78%.

Αναλυτικά στην Ημερησία. Δυστυχώς ζούμε ξανά ιστορικές στιγμές με τη χειρότερη έννοια του όρου...

parapolitiki.com

Read more...

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό...


...ότι δε θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής:


Οι εξελίξεις επιβάλλουν την...
άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη βουλή και τις πιθανές εκλογές.

Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δε θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά την επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε βουλή και κυβέρνηση.

Μέσα απ' αυτή την εξέλιξη, η μεν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών επιλογών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτός να αναλάβει τη διαχείριση και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού. Άλλωστε και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, για να βρει τους 180, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για να βρει τους 121, συμμαχώντας ακόμη και με «μνημονιακούς» βουλευτές, στόχο έχουν να μετατρέψουν το λαό σε παθητικό θεατή των εξελίξεων, να αναζητά δήθεν τον «καλύτερο» διαπραγματευτή εντός των αντιλαϊκών τειχών.

Αυτό που έχει άμεση ανάγκη ο λαός είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δε μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις, που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και «πίνουν νερό» στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου, που πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτεί την κατεδάφιση και όσων έχουν ακόμη απομείνει όρθια, σε όφελος των ίδιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας.

Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις, της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού, για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγεί οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία...
left.gr

Read more...

"Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας"...


«Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας»"Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας" είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα εκδήλωσης- παρουσίασης των προτάσεων του κόμματος για...
τον Τουρισμό, αναφερόμενος στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει λύσεις προς όφελος του λαού και του τόπου».

Πάμε, όπως είπε, σε μια αναμέτρηση που το δίλημμα είναι αν θα συνεχιστεί η όχι λιτότητα, αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις αν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ και κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση και να μετατρέψουν την αντίδρασή τους σε δύναμη αλλαγής. «Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια» ανάφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο λαός «τρομοκρατείται μην τυχόν συνεχιστεί το μαρτύριο των νέων μέτρων». Επιπλέον ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το 2015 «χρόνο αλλαγής και ελπίδας για Ελλάδα και Ευρώπη».

Εστιάζοντας στον τουρισμό ο κ. Τσίπρας, επισήμανε ότι στόχος είναι η ενίσχυση του ποιοτικού, του εναλλακτικού τουρισμού όπως και η τόνωση της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που- όπως είπε- είναι η ραχοκοκαλιά του κλάδου. Με τον τουρισμό, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημαγωγεί και πρόσαψε την κατηγορία αυτή στην κυβέρνηση που από τη μια μιλά για βαριά βιομηχανία και από την άλλη πρότεινε στην τρόικα την αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή των ξενοδοχείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίστηκε, δεν θα συνεχίσει το μνημονιακό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθείται, που αποκόπτει ουσιαστικά τη διάχυση εισοδήματος σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και προανήγγειλε τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ύπαρξη αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο που θα μπορεί να χρηματοδοτεί τουριστικές αλλά και άλλες δράσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί με τον θεσμό των «all inclusive» και εστίασε στην τόνωση της τοπικής ζήτησης. Την ίδια στιγμή στάθηκε απέναντι στις παραχωρήσεις κρατικής περιουσίας και έκανε λόγο για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ατζέντα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, αφού υποστήριξε τη θεσμική υπόσταση του υπουργείου Τουρισμού επισήμανε ότι θα αρθούν οι επικαλύψεις. Θα στηριχθεί ο ΕΟΤ και τα γραφεία του και προανήγγειλε την εκπόνηση και υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προώθησης και Προβολής (ΟΣΠΠ) μεσοπρόθεσμης διάρκειας, με στόχο την ισχυροποίηση του προϊόντος που θα καταρτιστεί από τον καθ” ύλην αρμόδιο φορέα τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Στο σκέλος των αναπτυξιακών δομών της χώρας, ο κ. Κριτσωτάκης ανάφερε ότι στο πλαίσιο της εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο της ύπαρξης μιας αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, με μετασχηματισμό μιας υπάρχουσας ή δημιουργία μιας νέας που θα στηρίζει προγράμματα του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της αναπτυξιακής τράπεζας θα μπορούσε, όπως είπε, μια διεύθυνση ή θυγατρική να εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης.

Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο κ. Κριτσωτάκης, είναι να αρθούν τα προγράμματα αποκρατικοποίησης, να γίνει νέος εθνικός χωροταξικός σχεδιασμός, να επανασχεδιαστούν οι όροι χρήσεις γης, όπως επίσης να επανακαθοριστεί το όριο του κορεσμού, ώστε να υπάρξει ακριβής σχεδιασμός. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η πλήρης και σταθερή απασχόληση για τους εργαζόμενους, όπως και η απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Στη καθ” εαυτήν τουριστική ατζέντα ο κ. Κριτσωτάκης στάθηκε στην ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου ως ΝΠΔΔ (η μετατροπή του υπάρχοντος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε τουριστικό) στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι σχετικές με τον τουρισμό δραστηριότητες. Για τις οφειλές των ΜμΕ υπογράμμισε ότι θα γίνονται ρυθμίσεις και όχι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ σε ό,τι αφορά το ΦΠΑ τόνισε ότι αυτός θα είναι μειωμένος για τις εταιρείες που θα εμπλέκονται άμεσα η έμμεσα με τον τουρισμό. Μάλιστα, με αφορμή τη φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι αντίθετος στην παρούσα αύξηση, καθώς όπως τονίστηκε έγινε χωρίς διαβούλευση και είναι ταξικά άδικη.

Στον άξονα μεταφορές, ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ίδρυση δημόσιου κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, όπως επίσης και την ίδρυση δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα, με αυτοτέλεια, διαφάνεια και συμμετοχή εργαζομένων στη διοίκηση. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι θα ακυρωθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο αξιοποίησης αεροδρομίων και προανήγγειλε τη δημιουργία και ενίσχυση ενός λειτουργικού πλαισίου αξιοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων με τη συμμετοχή του κράτους.

Τέλος, για το ΣΥΡΙΖΑ έμφαση θα δοθεί και στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, προαναγγέλλοντας για επανασχεδιασμό του συστήματος, εκπαίδευση, κατάρτιση, πρακτική άσκηση και απασχόληση στον τουρισμό. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι θα δημιουργηθεί μια θεματική εκπαιδευτική δομή τουρισμού η οποία θα ελέγχεται και θα εποπτεύεται από το υπουργείο παιδείας και θα εντάσσεται σε ένα διετές δημόσιο σύστημα μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Στη μεταλυκειακή εκπαίδευση θα εντάσσονται και οι σχολές ξεναγών...
tsantiri.gr

Read more...