Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Παραπομπή Ρ. Σπυρόπουλου για το αδίκημα της απιστίας...


Την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για το...
αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου, εισηγείται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα ζητά να παραπεμφθούν και οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος φέρεται προκάλεσε μεγάλη ζημία στον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με απόφασή του ήρθη η κατάσχεση λογαριασμών επιχείρησης σούπερ μάρκετ στη Βέροια, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Το γραφείο ΙΚΑ Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού παρείχε 15νθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά και αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.

Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό. Η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, που - σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να είχαν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: