Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1. ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ MEGA
Νέος πονοκέφαλος, ο ισχυρότερος ίσως για την κυβέρνηση Σαμαρά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και αφορά περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, έρχεται για το...
Μαξίμου και το υπ. Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένεται θα δουν τις επικουρικές συντάξεις τους να ψαλιδίζονται και άλλο αρκετά από τις αρχές του 2015!
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, υπάρχει έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων περίπου 1.050.000 συνταξιούχων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής ασφάλισης, ενώ το ψαλίδι ενδέχεται να φθάσει το 7%-8%.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του καναλιού, στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, συγκεκριμένα στη σελίδα 5, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/12/1_14.html

Read more...

Τσίπρας: Οι βουλευτές να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης...... και λύτρωσης... 
Βασικά αποσπάσματα από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην κατάμεστη αίθουσα του "Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου" του Δήμου Λαρισαίων.

Για τις...
διαφορές από το 2012
Ο χρόνος τους τελείωσε.
Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά.
Με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία με το λαό.
Με το ΣΥΡΙΖΑ κορμό της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής.
Γιατί το 2014 δεν είναι 2012.
Το Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση.
Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά.
Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Για την προεδρική εκλογή και το δίλημμα της κάλπης

Φίλες και φίλοι
Σε μερικές μέρες είναι στη Βουλή η αναμέτρηση της προεδρικής εκλογής.
Οι βουλευτές δεν πρόκειται όμως να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου.
Αυτό το ξέρουν όλοι, αλλά δεν το ομολογούν οι αυτουργοί του χάους.
Θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος.
Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας.
 • την απελευθέρωση των απολύσεων.
 • την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα.
 • τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος.
 • αν δέχονται να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο η σημερινή κυβέρνηση.
Ή θα πάει η χώρα σε εκλογές απελευθέρωσης και λύτρωσης.
Αυτή είναι η ουσία.
Και όσο κι αν ο κύριος Σαμαράς και οι συναυτουργοί του προσπαθούν να φορέσουν το ζουρλομανδύα τους στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο ελληνικός λαός ήδη έχει το λόγο.
Γιατί είναι αυτός ο λαός, η αντίσταση και η αντίθεσή του στις πολιτικές των μνημονίων, που οδήγησαν τη συγκυβέρνηση στη χρεοκοπία και την υποχρέωσαν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου.

Για τις κοινωνικές, πολιτικές και εκλογικές συμμαχίες

Στη δική τους στρατηγική της έντασης εμείς απαντούμε με τη δική μας.  
Στρατηγική ενότητας του λαού, ενότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που καταστρέφονται από τις πολιτικές των μνημονίων.
Στρατηγική της συμμαχίας για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.
Απευθύνουμε προσκλητήριο συμπαράταξης σε όσες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα θέλουν να βάλουν φραγμό στο γκρέμισμα.  
Για μια πολιτική προγραμματική και εκλογική συμμαχία που θα οικοδομήσει μιας κυρίαρχη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε Έλληνα, όποιο κόμμα κι αν ψήφιζε μέχρι χτες.
Τώρα είναι η ώρα της πατρίδας.
Της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας.

 

Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση. Μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Ο πρώτος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο δεύτερος πυλώνας αποτελείται από μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας.
Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος.
Γιατί σχεδιάστηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας.
Μπορεί λοιπόν να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Για τις οποίες έχουμε καταθέσει αναλυτικό σχέδιο.


πηγη left.gr Read more...

Ο Κουβέλης κατηγορεί Σαμαρά και Βενιζέλο, για ακραία κινδυνολογία...

...σε βάρος της χώρας...
Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο “έδειξε” ως υπεύθυνους για το κλίμα κινδυνολογίας που διαμορφώνεται γύρω από την Ελλάδα, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο Φώτης Κουβέλης.
Ο...
πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς", σε συνεντευξη του στην “Real News”,  δήλωσε, πως, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, και να αναδειχθεί από τις κάλπες μια καινούρια κυβέρνηση, με “προοδευτικό πρόσημο”, όπως σημειώνει με νόημα.
Όσο για το κλίμα κινδυνολογίας που επικρατεί, ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζει:
“Ας το σκεφτούν όσοι οργανώνουν από τώρα την προεκλογική τους καμπάνια στη βάση της πιο ακραίας κινδυνολογίας, ξεχνώντας ότι η εικόνα αυτής της πρωτοφανούς αβεβαιότητας που μεταδίδουν δεν μένει μόνο εντός του εσωτερικού της χώρας, αλλά ταξιδεύει και στο εξωτερικό.
Δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο και την κοινωνία αυτοί που αναπαριστούν την πιθανότητα πολιτικής αλλαγής με την απόλυτη κόλαση”.

Read more...

Έβρος: Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από τις πλημμύρες...


 
BINTEO...
Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι κάτοικοι στο Βόρειο και Κεντρικό τμήμα του Έβρου, μετρώντας μέρα με τη μέρα τις πληγές που αφήνουν πίσω τους τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει την περιοχή, ενώ...
πλέον η προσοχή και το ενδιαφέρον των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου επικεντρώνεται στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών, καθώς περισσότερα από 2000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται μέσα στο ποτάμι ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.

Όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς «η κατάσταση στο Ορμένιο έχει σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο βαθμό ωστόσο πάντα βρισκόμαστε σ’ επιφυλακή». Το τελευταίο 24ωρο πάντως σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινόμενων στο νότιο Έβρο όπου εκβάλει το ποτάμι. 

Το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού στην πορεία του προς το νότο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σ’ επιφυλακή στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να εκκενωθεί ο οικισμός του Πόρου που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού. Για τον λόγο αυτό υπάρχει ήδη έτοιμο προληπτικό σχέδιο εκκένωσης του οικισμού που θα εφαρμοστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον κριθεί απαραίτητο προκειμένου να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Πέτροβιτς υπογραμμίζει ότι όπου χρειάζεται γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις και σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος νερού που μπήκε στο ποτάμι από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο ταξίδι του προς το νότο και τις εκβολές του στο Δέλτα δεν αποκλείεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα.

Σώθηκε το Ορμένιο

Μετά από μία πολύωρη μάχη και αφού είχαν ήδη εκκενωθεί σπίτια κοντά στις όχθες του ποταμού, το Ορμένιο του δήμου Ορεστιάδας σώθηκε από βέβαιο “πνιγμό”, χάρη στην κατασκευή ενός πρόσθετου αναχώματος στις παρυφές του οικισμού, μήκους σχεδόν 1 χιλιομέτρου. Το ανάχωμα απέτρεψε την είσοδο των υδάτων εντός του οικισμού, με αποτέλεσμα αυτό να μην πλημμυρίσει.


Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς της Παρασκευής στην πλατεία του χωριού, παρακολουθώντας τις εργασίες για την κατασκευή του αναχώματος.

Όπως αναφέρουν, σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν, πριν από δύο χρόνια, ωστόσο εφέτος η κατάσταση ξεπερνά κατά πολύ τις έως τώρα καταστροφές που έχει αντιμετωπίσει ο Βόρειος Έβρος εδώ και χρόνια.

Έχασαν τον ύπνο τους

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν θα σταματήσουν για τους επόμενους δύο μήνες, καθώς η περιοχή θα δέχεται τα νερά από τη Βουλγαρία, ενώ τονίζει πως η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους, που κυριολεκτικά έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ, Στρατός, αστυνομία και πυροσβεστική, εργάζονται μέρα νύχτα για την κατασκευή αναχωμάτων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε τα νερά των ποταμών να μην βγουν στο οδικό δίκτυο και να μην απειλήσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, τα αναχώματα του Έβρου παρουσιάζουν προβλήματα σε μεγάλο βαθμό, μιας και ο μεγάλος όγκος των νερών τα φθείρει, με αποτέλεσμα να καταρρέουν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει, χωρίς, μέχρι στιγμής, να καταστεί εφικτή η καταμέτρηση και ο υπολογισμός των ζημιών.

Οικισμοί του Έβρου έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές των περιπτώσεων τα αναχώματα είχαν ήδη εξασθενήσει από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου. Κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν, επίσης, στα ανελέητα ύδατα των ποταμών, ενώ αποφασίστηκε η απομάκρυνση αγροτικών μηχανημάτων και ζώων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου

Read more...

Έτσι ανετράπη ο Γιώργος Παπανδρέου...


venizelos_450x 
...από τον Ευάγγελο Βενιζέλο (BINTEO)...
Δείτε το βίντεο, από...
το smartpost.gr:


Read more...

Αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών

Τροποποιήσεις από τη Δευτέρα

Αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )Αθήνα
Νέο κύμα αλλαγών -το δεύτερο από τις αρχές του φθινοπώρου- στις γραμμές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ, θέτει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η διοίκηση της εταιρείας «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Συγκεκριμένα, σειρά για αλλαγές έχουν τα βόρεια και δυτικά προάστια, όπου θα γίνουν τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, ενώ θα καταργηθεί προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα» που εξυπηρετούσε από τον περασμένο Μάϊο τους τουρίστες της κρουαζιέρας.

Για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε διατυπώσει αντιρρήσεις ο Δήμος Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «με τη λειτουργία της, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν μένουν καθόλου στον Πειραιά». Πάντως, σύμφωνα με στελέχη των «Σ. Α», η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τον Μάρτιο του 2015.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες γραμμές, το σχέδιο της εταιρείας που θα εφαρμοστεί από την άλλη βδομάδα, προβλέπει:

 • Την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό - Στ. Αττικής, ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό - Πλατεία Αγίων Αναργύρων.
 • Την τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό - Ιλιον - Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης, μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό - Ιλιον - Στ. Ανθούπολης.
 • Την τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη - Πανόραμα - Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη - Πανόραμα - Στ. Ανθούπολης.
 • Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη - Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη - Στ. Νερατζιώτισσας, ώστε να καταλήγει στο σταθμό.
 • Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη - Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη - Μαρούσι.
 • Στη γραμμή 640 που είναι τοπική του Ηρακλείου, μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.
 • Η γραμμή 444 Χαλάνδρι - Γαλάτσι - Στ. Άνω Πατήσια, γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ. Ειρήνη - Γαλάτσι - Στ. Ανω Πατήσια και ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.
 • Την τροποποίηση της γραμμής Β8 Πολυτεχνείο - Ν. Φιλαδέλφεια - Μεταμόρφωση, η οποία μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση - Ν. Φιλαδέλφεια - Στ. Ανω Πατησίων, με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας της Μεταμόρφωσης.
Σημειώνεται, ότι σε πολλές από τις γραμμές που τροποποιούνται, καταργούνται και αρκετές στάσεις, ενώ ιδρύονται ορισμένες καινούριες. Πολλές από τις στάσεις θα παραμείνουν σε λειτουργία καθώς εξυπηρετούν άλλες γραμμές. Ωστόσο, οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην ταλαιπωρούνται, περιμένοντας άσκοπα σε λάθος στάσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...