Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δεύτερη έκτακτη εισφορά σε γιατρούς, δικηγόρους και µηχανικούς

Ετοιμάζουν PlanB με νέα σκληρά μέτρα


http://img.protothema.gr/2DB6DF999AE0F704B41215891D2EEC99.jpg
H σκληροτράχηλη Γαλλίδα πολιτικός, η οποία διακρίνεται για σαρκασµό και υπεροψία που σπάει κόκαλα, θα υποδεχτεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο γραφείο της στο ΔΝΤ και θα συζητήσει µαζί του όλα τα µέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις προηγούµενες δύο εβδοµάδες (σε δύο δόσεις), όπως επίσης και το plan b, το οποίο ήδη έχει ετοιµάσει η ίδια σε συνεργασία φυσικά µε το οικονοµικό επιτελείο, και έχει διάρκεια 3 µηνών, δηλαδή έως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια τα µέτρα θα εξειδικευτούν σε συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος µε τον επικεφαλής της τρόικας κ. Πολ Τόµσεν και αναµένεται να ανακοινωθούν στην Αθήνα την επόµενη εβδοµάδα. Σε κάθε περίπτωση, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», η συνάντηση Λαγκάρντ - Βενιζέλου δεν πρόκειται να είναι εύκολη. Η Γαλλίδα πολιτικός θα είναι προκλητικά ωµή και θα εξηγήσει σε αυστηρούς τόνους ότι:

- H περίοδος χάριτος για την Ελλάδα τελείωσε, όπως τελείωσε και η υποµονή των Ευρωπαίων, οι οποίοι πλέον µιλάνε για haircut 50% (εκτιµάται ότι πλέον είναι αποφασισµένο) στο συνολικό χρέος της χώρας.

- H δυσφορία των εκπροσώπων της Βραζιλίας και της Ινδίας είναι µεγάλη. Οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών αντιδρούν στη βοήθεια που δίνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και εκτιµάται ότι είναι ένας αστάθµητος παράγοντας σχετικά µε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγµατα από εδώ και στο εξής. Με τους εκπροσώπους των χωρών αυτών συναντήθηκε ήδη ο κ. Βενιζέλος. (Η συνάντηση ήταν προγραµµατισµένη να γίνει χθες Σάββατο.)

- H Ελλάδα επί 6 µήνες δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει τα δηµοσιονοµικά της και τώρα πρέπει να εφαρµόσει τα µέτρα πάρα πολύ γρήγορα.

Ο κ. Βενιζέλος θα εξηγήσει στη Γαλλίδα πολιτικό ότι η κυβέρνηση τις προηγούµενες δύο εβδοµάδες έλαβε σκληρά µέτρα, µεταξύ των οποίων ο φόρος στα ακίνητα και η µείωση των συντάξεων (µαζί µε τη µείωση του αφορολόγητου ορίου), από τα οποία εκτιµάται ότι µπορεί να εξοικονοµήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων, εντός του 2011, το ποσό των 3 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αναζητεί άλλο 1 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να συγκεντρώσει από άλλα µέτρα.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, η τρόικα έχει προτείνει ένα plan b (εκτιµάται ότι θα ανακοινωθεί την ερχόµενη Πέµπτη ή Παρασκευή), το οποίο περιλαµβάνει δύο νέα µέτρα, τα οποία όµως θα εφαρµοστούν µε µεγάλη δυσκολία. Αυτά είναι:

1

H αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων, µε συντελεστή µεταξύ του 30% και του 50%. Σήµερα ο φόρος αυτός στην Ελλάδα είναι στο 10%, αλλά σε πολλές χώρες της Ευρώπης, µεταξύ αυτών στη Γερµανία και στην Ελβετία, κυµαίνεται µεταξύ 30% και 40%.

Εναλλακτικά, υπάρχει η σκέψη να ονοµαστεί φόρος διακράτησης (withholding tax), έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τον πρώτο φόρο. Από το µέτρο αυτό εκτιµάται ότι µπορούν να εισρεύσουν στα κρατικά ταµεία τουλάχιστον 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ, µε δεδοµένο ότι οι συνολικές καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προσεγγίζουν τα 190 έως 200 δισ. ευρώ.

Πηγές της τρόικας έλεγαν βέβαια ότι «η επιβολή του µέτρου προβληµατίζει έντονα καθώς οι Ελληνες θα θεωρήσουν ότι το επόµενο βήµα θα είναι η κυβέρνηση να πειράξει τις ίδιες τις καταθέσεις, κάτι που βεβαίως αποκλείεται κατηγορηµατικά». Σήµερα οι ελληνικές τράπεζες δίνουν σε µικροποσά επιτόκιο έως 1%, ενώ σε καταθέσεις προθεσµίας το επιτόκιο αγγίζει ακόµα και το 5%.

Ετσι, σε µια κατάθεση 20.000 ευρώ, µε επιτόκιο 4%, η τράπεζα δίνει στον καταθέτη καθαρά µετά την αφαίρεση της φορολογίας (σήµερα 10%) 720 ευρώ τόκο κατ’ έτος. Εάν ο συντελεστής αυξηθεί στο 30%, θα λαµβάνει 560 ευρώ κατ’ έτος, στο 40% 480 ευρώ και στο 50% θα λαµβάνει 400 ευρώ.

2

Η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς σε µια µερίδα ελεύθερων επαγγελµατιών όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι µηχανικοί, οι οποίοι όµως έχουν κάνει έναρξη επαγγέλµατος νωρίτερα από το 2006, δηλαδή όσοι εργάζονται πάνω από 5 έτη.

Η έκτακτη εισφορά θα είναι κλιµακωτή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόµενο να υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία του ελεύθερου επαγγελµατία. Υπενθυµίζεται ότι ήδη στο πολυεκκαθαριστικό έχει επιβληθεί έκτακτος φόρος 300 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Δεν αποκλείεται να επιλεγούν και τα δύο µέτρα ή µόνο το ένα από τα δύο. Εναλλακτικά µπορούν να κρατηθούν ως εφεδρείες για τον ερχόµενο Δεκέµβριο, όταν δηλαδή θα επίκειται η έγκριση της επόµενης δόσης. Η απόφαση µένει να ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.
Read more...

Αγανακτισμένος κατά υφυπουργού Εσωτερικών

http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82_600_375_-1520156842.jpg'Αρον άρον αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος από τελετή εγκαινίων στην Κοζάνη. Αγανακτισμένος ανέβηκε στο βήμα και επιτέθηκε φραστικά στον ίδιο και την κυβέρνηση. Δείτε το βίντεο
Τα εψαλαν στον Κουκουλοπουλο by babisflou

Την ώρα που ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος έκοβε την κορδέλα για να εγκαινιάσει την Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση, στα Κοίλα Κοζάνης, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη των "Αγανακτισμένων" της περιοχής, ανέβηκε στα βήμα και διαμαρτυρήθηκε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Στη συνέχεια, σε πιο έντονο ύφος έθεσε αρκετά ερωτήματα στον υφυπουργό Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος βέβαια δεν απάντησε και αποχώρησε από το σημείο, ενώ το πλήθος συγκεντρωμένων ζητωκραύγαζε τον αγανακτισμένο που αναρωτιόνταν πόσα χρήματα παίρνουν οι πολιτικοί του τόπου και εάν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με 800 ή και 1.200 ευρώ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ψήφισε τον ίδιο στις περασμένες εκλογές, ωστόσο σημείωσε ότι "ο κ. Κουκουλόπουλος λίγα έχει προσφέρει στους συντοπίτες του", ενώ υπονόησε ότι η ανάδειξή του σε υφυπουργό Εσωτερικών έχει προκύψει με δόλιους τρόπους.

news247.gr

Πηγή: va-portal.gr


Read more...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Πάω Σύνταγμα!Read more...

Τα νοικοκυριά κηρύσσουν πτώχευση...Ο εργένης των 600 ευρώ θυσιάζει δύο μισθούς. Το ζευγάρι των ιδιωτικών υπαλλήλων χάνει το ένα τέταρτο του εισοδήματός του και εξακολουθεί να ζει με το φόβο της απόλυσης. Κατά ένα τρίτο έχουν... μειωθεί οι αποδοχές ενός ζεύγους συνταξιούχων. Δύο δημόσιοι υπάλληλοι που ζουν υπό την ίδια στέγη είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθούν να ζήσουν ακριβώς με τα μισά χρήματα. Η χώρα παλεύει ακόμη για να γλιτώσει από τη χρεοκοπία. Εκατοντάδες χιλιάδες από τους πολίτες της, όμως, θυσιάζονται γι' αυτή την αμφισβητούμενη διάσωση.
Οι στατιστικές περιγράφουν με ολοένα και μελανότερα χρώματα το μέγεθος μιας τραγωδίας: περισσότεροι από 600.000 Ελληνες παζαρεύουν ήδη με τις τράπεζες την αναχρηματοδότηση των δανείων τους, καθώς δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν δάνεια και κάρτες.

Ηδη το 11%-12% των δανείων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται. Περισσότεροι από 800.000 Ελληνες είναι χωρίς δουλειά, ενώ όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν εφιαλτικό χειμώνα. Στα γραφεία των καταναλωτικών οργανώσεων εισρέουν κατά εκατοντάδες οι πολίτες που προσπαθούν να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου της οικογενειακής πτώχευσης.

Τα παραδείγματα που δημοσιεύονται αποτυπώνουν αυτό που έγινε μέσα στους τελευταίους 16 μήνες, αλλά και αυτό που έρχεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν συνυπολογιστούν όλα τα μέτρα του μνημονίου, προκύπτει ότι τα οικογενειακά εισοδήματα μειώθηκαν -ή θα μειωθούν καθώς πολλά από τα μέτρα ενεργοποιούνται το επόμενο διάστημα- από 20% έως και 50%. Οικογενειακοί προϋπολογισμοί ανατρέπονται, καθώς, με τέτοια ποσοστά περικοπής, τα νοικοκυριά είναι υποχρεωμένα να περικόψουν ακόμη και ανελαστικές δαπάνες.

Από τα παραδείγματα που επεξεργάστηκε η «Κ.Ε.» απουσιάζει αυτό του φοροφυγά. Στη θέση του μπορεί να είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που συνηθίζει να «προσαρμόζει» το δηλωθέν εισόδημά του στα όρια του αφορολογήτου της κλίμακας και να ζει σε ενοίκιο για να μην φαίνεται σε κανέναν λογαριασμό της ΔΕΗ. Γελάει με την καρδιά του ο φοροφυγάς που εμφανίζει τα 10.000 και τα 12.000 ευρώ ετησίως. Εισφορά αλληλεγγύης δεν θα πληρώσει, καθώς εξαιρείται. Το χαράτσι της ΔΕΗ θα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να το καταβάλει. Ακόμη και το αυτοκίνητο, νοικιασμένο είναι και δεν φαίνεται στη φορολογική του δήλωση. Οσο για τους πελάτες του εξακολουθούν να μην απαιτούν απόδειξη, καθώς ο ΦΠΑ έχει ανέβει στο 23% και κίνητρο για συλλογή αποδείξεων δεν υπάρχει πια. Τον απείλησαν ότι θα του ανοίξουν τον τραπεζικό του λογαριασμό και θα του ζητήσουν να δικαιολογήσει το «πόθεν έσχες», αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Οσο για τους ελεγκτές της εφορίας, λίγα μπορούν να του κάνουν, καθώς με 700 ευρώ ανά έτος έχει ήδη ξεπλύνει -μέσω της περαίωσης- τις φορολογικές αμαρτίες του παρελθόντος. Τουλάχιστον ανανεώθηκαν οι... υποσχέσεις περί σύλληψης της φοροδιαφυγής. Στα «θα» περιλαμβάνονται:

* Επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για να υποχρεωθεί ο επαγγελματίας να εμφανίσει ένα μίνιμουμ εισοδήματος.

* Ενεργοποίηση των ισχυροποιημένων τεκμηρίων διαβίωσης.

* Μείωση του αφορολογήτου ορίου (για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο λογαριασμός θα έρθει το 2012).

* Νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής μέσω του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
enet.grRead more...

Πάνε πλατεία απόψε οι Αγανακτισμένοι...Ραντεβού στις 18:00 το απόγευμα έχουν σήμερα Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι».

Το κίνημα αν και αποδυναμωμένο σε σύγκριση με τις αρχές, μένει πιστό στο... καθιερωμένο κυριακάτικο ραντεβού του στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τα νέα επαχθή μέτρα της κυβέρνησης.
star.grRead more...

Bόμβα και από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"> Η Ελληνίδα Σεγκολέν την ώρα που η Ελλάδα είναι......οικονομικό πτώμα πήγε να κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε πασοκόπαιδα!...
kourdistoportocali
H Σεγκολέν της Κοζάνης, Άννα Διαμαντοπούλου, πήγε να διορίσει στο υπό κατάργηση Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω της προκήρυξης 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ, κάτι ατίθασα καλόπαιδα-πασοκόπαιδα.

Το θέμα που ανέδειξε ο... διαδικτυακός τόπος tsantiri.gr, έρχεται να το στοιχειοθετήσει με ρεπορτάζ της στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" η Βασιλική Σιούτη>

Πολλά είναι τα email που έχουμε λάβει τις τελευταίες μέρες στο tsantiri.gr και «μιλάνε» για σκανδαλώδεις προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, μέσω της προκήρυξης 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ στα πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας». Η προκήρυξη περιλαμβάνει δύο φάσεις: Η πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε ήδη προέβλεπε την διεξαγωγή ηλεκτρονικής διαδικασίας ώστε να γίνει το πρώτο ξεδιάλυμα 300 επιτυχόντων. Στη δεύτερη φάση μέσω συνεντεύξεων(!!!) θα προσληφθούν με 2χρονες συμβάσεις 150 επιτυχόντες.

Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για αξιοκρατία στην προκήρυξη, το tsantiri.gr ερευνά διεξοδικά τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στα χέρια του και πραγματικά έχουμε φρίξει. Αναφέρουμε ενδεικτικά για να αντιληφθείτε:

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης (Νομός από τον οποίο κατάγεται η υπουργός Παιδείας και στον οποιο διετέλεσε βουλευτής και νομάρχης) από όλους τους υποψηφίους οι επιτυχόντες ήταν μόνο τρεις και συγκεκριμένα οι Αλέξανδρος Μελαχροινός, Σταμάτη Μαρία και Γρηγοριάδης Γιάννης. Θέλετε να μάθετε τις ιδιότητες των τριών επιτυχόντων;

ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ (Αναπληρώτρια Γραμμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρίκτρια της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)

Τα ονόματα των επιτυχόντων μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε στο site του ινστιτούτου www.ify.gr

Η υπουργός των φωτοτυπιών, των DVD και του νομοσχεδίου των ΑΕΙ η οποία κατηγορεί καθημερινά τις φοιτητικές παρατάξεις, και η οποία από ότι φαίνεται στην πράξη δημιουργεί έναν σκληρό κομματικό μηχανισμό, τι έχει να πει για όλα αυτά; Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις αναμένονται ραγδαίες…Read more...

«Είναι καλύτερο να διασωθεί η Ελλάδα» εκτιμά ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών...Η διάσωση της Ελλάδας από την χρεοκοπία θα είναι ωφέλιμη για την Ευρωζώνη γιατί θα αποτρέψει παρόμοιες εξελίξεις σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, εκτίμησε ο... Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κούντριν στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, είπε σε δημοσιογράφους, «οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα αυξάνονταν δραματικά και τα επιτόκια δανεισμού για το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας θα αυξάνονταν δραματικά και θα ήταν δυσκολότερο για τις χώρες αυτές να εξυπηρετήσουν το χρέος τους».

Παρομοίασε δε την κατάσταση με τον πόλεμο όπου «αν σπάσει έστω και λίγο το μέτωπο, αποδυναμώνεται όλος ο στρατός» και αυτό επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει.
TANEARead more...

Ανάσα για τους δανειολήπτες με επιμήκυνση, περίοδο χάριτος και «κούρεμα» οφειλών

Μειώστε τις δόσεις ως και 80%

(Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Με ρυθµίσεις των δανείων του παρελθόντος που περιλαµβάνουν την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, την παροχή περιόδου χάριτος ή ακόµη και το «κούρεµα» µέρους µιας οφειλής προσπαθούν οι τράπεζες να περιορίσουν τις επισφάλειες σε όλες τις κατηγορίες πίστης, οι οποίες διαµορφώνονται από µήνα σε µήνα σε όλο και πιο υψηλά επίπεδα.

Σε γενικές γραµµές η διαδικασία της µεταφοράς υπολοίπου από τράπεζα σε τράπεζα έχει περιοριστεί σε πολύ µεγάλο βαθµό ως αποτέλεσµα των προβληµάτων ρευστότητας στο σύστηµα. Ως εκ τούτου, οι δανειολήπτες θα πρέπει να αναζητήσουν στις τράπεζες που έχουν τις περισσότερες οφειλές τη ρύθµισή τους, εφόσον αντιµετωπίζουν πρόβληµα στην εξόφλησή τους.

Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία, όπως περιγράφεται στο Βήμα της Κυριακής.

Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκουν να διατηρήσουν ενήµερα όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια, την ίδια ώρα που ο ελεγκτικός οίκος BlackRock «ξεσκονίζει» τα χαρτοφυλάκιά τους µε στόχο την εκτίµηση του πραγµατικού µεγέθους των καθυστερήσεων.

Οι τραπεζίτες ετοιµάζονται για ένα νέο κύµα «στάσης πληρωµών» λόγω των νέων µέτρων που θα ληφθούν για την αντιµετώπιση του δηµοσιονοµικού προβλήµατος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό επεξεργάζονται σχέδια για τον τρόπο αντιµετώπισης µιας µείωσης των εισοδηµάτων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει λανσάρισµα νέων πακέτων διευκόλυνσης για δηµοσίους υπαλλήλους, όπως συνέβη µετά την περικοπή του 13ου και του 14ου µισθού τους πέρυσι.

Εξάλλου, αυξανόµενες βαίνουν και οι αιτήσεις πελατών προς ειρηνοδικεία που ζητούν δικαστική συνδροµή για την τακτοποίηση των οφειλών τους, στο πλαίσιο του νέου νόµου για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά.

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Β.Ράπανο, ως σήµερα έχουν ρυθµιστεί 690.000 δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% είναι καταναλωτικά, το 20% στεγαστικά και το 10% επιχειρηµατικά. Ωστόσο, ένα µεγάλο ποσοστό των χορηγήσεων που αναδιαρθρώνεται χρειάζεται εκ νέου ρύθµιση λόγω της αδυναµίας του δανειολήπτη να ανταποκριθεί. Τραπεζικά στελέχη σηµειώνουν ότι περισσότερα από ένα στα τρία δάνεια που αναχρηµατοδοτείται «σκάει» ξανά.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μοίραζαν ψεύτικους... χρησμούς για την «Δωδώνη»


newpost.gr
Μοίραζαν ψεύτικους... χρησμούς για την «Δωδώνη»
Διαβάστε τι έλεγαν για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε (προσέξτε: KAI ΜΕΤΑ τις εκλογές...).

Γ. Παπανδρέου Ιωάννινα 8/3/2009

«Και την Ήπειρο, θα την κάνουμε πρωτοπόρα στην Πράσινη Ανάπτυξη. Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" -ένα παράδειγμα- είναι δημιούργημα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, του καθημερινού τους μόχθου για την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας και, είναι απαράδεκτο, σήμερα που το εισόδημά τους καταρρέει, η βιομηχανία να στηρίζει με τα κέρδη της το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας, τα προνόμια των μεγαλοστελεχών της.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ότι τα κέρδη της επιχείρησης θα παραμένουν στην Ήπειρο και τους παραγωγούς. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος, η Ελλάδα ολόκληρη, δεν έχει, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε πολιτική».

Ευ. Αργύρης Αντιπρόεδρος Βουλής 16/7/2010
«Οπως δεν πωλείται η Ακρόπολη, έτσι δεν πωλείται και η "Δωδώνη" στην Ηπειρο»

Γ. Παπανδρέου 4/11/2010

«Με σήμα κατατεθέν την αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου "ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.", που αποτελεί διαχρονικά το σήμα κατατεθέν της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας και εν γένει ολόκληρης της Ηπείρου και ένα υπόδειγμα επιτυχημένου συνεταιριστικο-αγροτικού μοντέλου, το οποίο όχι μόνο πέτυχε αλλά πρωταγωνιστεί με τα αγνά και ποιοτικά του προϊόντα στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

...αλλά τελικά:

Η «Δωδώνη» είναι και επίσημα πλέον προς πώληση. Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει τις μετοχές της, τοποθετώντας άμεσα σύμβουλο προκειμένου να προετοιμάσει την όλη διαδικασία, η οποία θα καταλήξει σε διεθνή διαγωνισμό.

Read more...

«Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο ευρώ και δεν πρόκειται να πτωχεύσει» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

Σειρά επαφών στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Ουάσινγτκτον
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η τρόικα επιστρέφει και η έκτη δόση θα εκταμιευτεί, πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση αν, μετά τις συναντήσεις που έχει στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, θα μπει τέλος στα σενάρια περί χρεοκοπίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει».

Όπως επισήμανε, «τώρα που η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, τώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές, ανακτάμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας, δίνουμε απάντηση στα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν διεθνώς για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό.

«Άρα, υπάρχει μια σειρά γεγονότων που ακολουθείται: Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται, εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πραγματικά βιώσιμο μακροπροθέσμως ελληνικό δημόσιο χρέος, μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό το σχέδιο είναι καθαρό και υφίσταται. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αποδώσει σε εμάς ευθύνη».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι απ' όλες αυτές τις συναντήσεις που έχει στις ΗΠΑ «θα μπει ένα τέλος στις Κασσάνδρες» που βλέπουν την Ελλάδα να πτωχεύει, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Αν δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις όλων των αρμοδίων και υπευθύνων εκπροσώπων της Ευρωζώνης και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα δείτε ότι υπάρχουν δύο σταθερά μηνύματα: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αλλά και για πολλές άλλες χώρες και πέραν της Ευρωζώνης.

» Αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και η αμερικανική κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους της οποίας πάλι συναντήθηκα εδώ -με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, γιατί είχα δει πολύ πρόσφατα και την κα. Κλίντον και τον κ. Γκάιτνερ. Άρα, αυτά τα δύο μηνύματα είναι οι σιδηροτροχιές πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσουμε και βαδίζουμε ως χώρα, ως οικονομία, ως έθνος».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι «οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, γνωρίζουν ότι οι θυσίες, οι αδικίες, οι πιέσεις είναι το κόστος που πληρώνουμε για λάθη του παρελθόντος για τα οποία ευθύνονται πρωτίστως οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος. Υπάρχει, όμως, κι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας, υπάρχει ένα πρόβλημα παραοικονομίας, φοροδιαφυγής, κρατισμού, ένα πρόβλημα μη ανταγωνιστικότητας. Αυτό τώρα πρέπει να λυθεί προς όφελος των παιδιών μας, προς όφελος των επόμενων γενεών. Αυτό είναι κατανοητό. Αυτά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες έχουν στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα διεθνώς».

Σειρά συναντήσεων στις ΗΠΑ

Για τις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχε στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «από τις συναντήσεις που είχα εδώ με πολλούς ομολόγους μου, από τη νέα συνάντηση που είχα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, από τις συναντήσεις που είχα με τον Ιταλό, τον Γάλλο, τον Βέλγο συνάδελφό μου, με ομολόγους μου από χώρες εκτός Ευρώπης, από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Ντράγκι, το νέο Πρόεδρο της ΕΚΤ, προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις σημερινές επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αδικαιολόγητη», είπε χαρακτηριστικά και, όπως είπε, «δεν εναρμονίζεται με την ισχύ του ευρώ και με την οικονομική δύναμη των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα, αυτά είναι αρνητικά συμφραζόμενα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε εδώ, στο πλαίσιο της Συνόδου, με μια σειρά από συναντήσεις για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να σταλούν τα μηνύματα που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που έχουμε και ως Ευρωζώνη και ως Ελλάδα. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Θέλει, όμως, υπομονή, επιμονή, σύστημα, εθνική ενότητα
και κοινωνική συνοχή».

Μιλώντας για το πρόγραμμα των συναντήσεών του την Κυριακή σημείωσε ότι θα έχει «μία πληρέστερη εικόνα», γιατί θα συναντηθεί με τα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών και θα μιλήσει στη γενική της συνέλευση.

Ο υπουργός θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 22:30 μμ (ώρα Ελλάδας) καθώς και με το επιτελείο του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του IIF, Τσαρλς Νταλάρα. Επίσης, θα έχει συναντήσεις, όπως και χθες, με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στελέχη τραπεζών και μεγάλων οικονομικών οργανισμών, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον
πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Εισβολή» με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή

Επεισοδιακή ληστεία

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Εισβολή με καλάσνικοφ σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, έκαναν τρεις άγνωστοι στις 7 το πρωί της Κυριακής.

Οι δράστες μπήκαν σε μεζονέτα που βρίσκεται στην οδό Αγίων Αναργύρων 40, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη με την απειλή καλάσνικοφ, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του , με το οποιο διέφυγαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Πέταξαν αβγό στον Μανώλη Όθωνα στο Ρέθυμνο!

Στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη


http://img.protothema.gr/FDF1439ECCFF4D7A56409A82D4F87179.jpg
Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο, όταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης και βουλευτής Ρεθύμνου κ.Μανώλης Όθωνας "δέχθηκε" ένα αβγό, την στιγμή που έκανε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Το περιστατικό συνέβει το πρωί της Κυριακής και ενώ ο κ.Όθωνας παρευρίσκετο στον 1ο συμμετοχικό αγώνα διάθλου που διοργάνωσε ο Δήμος Ρεθύμνου.

Δημοσιογράφοι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης πήγαν στον κ.Όθωνα για δηλώσεις και την ώρα που ο υφυπουργός μιλούσε, μια 33χρονη του πέταξε ένα αβγό και μάλιστα "κατακέφαλα". Οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί εντόπισαν αμέσως την 33χρονη , η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου όπου κρατείται.

Πηγή: flashnews.gr

Read more...

Χωρίς Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό τη Δευτέρα, στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Εβδομάδα νέων κινητοποιήσεων


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ακινητοποιούνται τη Δευτέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ημέρα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία (11:00- 17:00) και τα τρόλεϊ (11:00 - 16:00), προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας, ενώ η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της.

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα εξήγγειλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να συγκεντρωθούν στο μέγαρο του ΟΣΕ της Οδού Καρόλου στις 12.00. Αυτό σημαίνει ότι όλο το δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Κιάτο - ΣΚΑ- Πειραιάς - Αεροδρόμιο) θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ενδεχόμενο 48ωρης «παράλυσης»


Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην κυκλοφορήσει κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Τετάρτη -ημέρες κατά τις οποίες έχουν εξαγγείλει απεργία οι ιδιοκτήτες ταξί.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία θα κληθεί να αποφασίσει πρόταση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ωστόσο, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ προειδοποιεί ότι εάν στη λίστα της εφεδρείας υπάρχει έστω και ένας εργαζόμενος των αστικών συγκοινωνιών, τότε η κινητοποιήσεις θα λάβουν μορφή 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τετάρτη.

Άρα, εάν οι συγκοινωνίες δεν πάρουν απαλλαγή από την εφεδρεία, οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ (οδικές συγκοινωνίες) τηρήσουν την προειδοποίησή τους και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις τους, τότε είναι ιδιαίτερα πιθανόν η Αθήνα να μην διαθέτει κανένα δημόσιας χρήσης μέσο μεταφοράς για 48 ώρες.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη 2.000.000 ασφαλισμένοι


Την υποτυπώδη οδοντιατρική κάλυψη που "απολάμβαναν" έως σήμερα, θα πρέπει να ξεχάσουν οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ και Δημοσίου. Δεν περιλαμβάνεται στις κοινές παροχές του Ενιαίου Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

news247.gr

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το πρόβλημα με την οδοντιατρική κάλυψη παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, με μοναδικά ταμεία, από όσα λειτουργούν σήμερα και κάλυπταν μερικώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων, το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

"Μετά τον εμπαιγμό της Πολιτείας όσον αφορά τη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, που χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος για την είσοδο ιδιωτών επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας. Ο κλάδος μας δέχεται τη χαριστική βολή με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ", δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθαν. Υφαντής.

"Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ότι η οδοντιατρική είναι μια επιστήμη που συνδέεται άμεσα με την υγεία του πληθυσμού, εκτός αν θεωρεί ότι από τα δόντια δεν πεθαίνει κανένας", συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ και ταμίας του ΟΣΑ, Κων. Χροναίος.

Όπως τονίζουν οι οδοντίατροι, είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της οδοντιατρικής, της επιστήμης που κατ' εξοχήν στηρίζεται στην πρόληψη, στους σχεδιασμούς για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται χρήματα, αλλά το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο λόγω της νοσηρότητας που έχει άμεση σχέση με την κακή στοματική υγεία.

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις σε υπηρεσίες και απεργίες, αποφάσισε η συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΙΚΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, στο ξενοδοχείο "Novotel", στην Αθήνα.

Το είδος και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα συγκεκριμενοποιηθούν από τη διοίκηση της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ.


Read more...

Ο οδικός χάρτης της ελληνικής χρεοκοπίας

Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή; Πως θα διαμορφωνόταν η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα για τους πολίτες της, αλλά και για την ΕΕ σε περίπτωση χρεοκοπίας; Το BBC έφτιαξε τον χάρτη των απαντήσεων και το NEWS 247 σας τον παρουσιάζει

news247.gr

Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι θέμα συζήτησης καθημερινά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Πέρα από τις κραυγές, τους εντυπωσιακούς τίτλους και τα προκλητικά εξώφυλλα, υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές που προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και να αναλύσουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Το BBC, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δημιούργησε έναν κατατοπιστικό πίνακα με όλες τις πιθανές εξελίξεις του ελληνικού δράματος.

Σε άρθρο με τίτλο "Η οδύσσεια χρέους της Ελλάδας", το BBC προσπαθεί να απαντήσει σε όλα τα "καυτά" ερωτήματα, σχετικά με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, τις πιθανότητες χρεοκοπίας, το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και τις συνέπειες των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.

Στη συνέχεια ανιχνεύει τα αποτελέσματα των παραπάνω σεναρίων καταλήγοντας σε πέντε πιθανές καταστάσεις, που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της.

Δυστυχώς αυτές περιλαμβάνουν στην καλύτερη περίπτωση μια "πύρρειο νίκη" της Ελλάδας και στη χειρότερη την... παγκόσμια καταστροφή.

Το NEWS 247 μετέφρασε τον πίνακα και σας τον παρουσιάζει. Πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί και διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση.Read more...

Η αποτυχία θα οδηγήσει τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό, λέει ο Γ. Προβόπουλος

Πιεστικά διλήμματα για την οικονομία

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων
Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων.

«Μέχρι τώρα συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν» σημειώνει και προσθέτει πως «πρέπει, επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου.

Ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό».

Τέλος, αναφερόμενος στις τράπεζες, επισημαίνει ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών, αλλά εκτιμά πως το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock [σ.σ. στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών] θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές».

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», τονίζει, «παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. Οι πόροι του, δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σχέδιο διάσωσης αλά «Τρόιχαντ» για την Ελλάδα

Με τις «ευλογίες» του Σόιμπλε...


http://img.protothema.gr/9987E5F5387A035474E5769C8BBB7FCC.jpg

Η γνωστή εταιρεία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.ά., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά".

Η εταιρεία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και το υπόλοιπο να το αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης, EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ" δήλωσε στη WiWo ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε και εμείς".


Read more...

Επιμένει ο Σόιμπλε σε πιθανή αλλαγή των όρων για τη συμμετοχή ιδιωτών

Προς μεγαλύτερο «κούρεμα» δείχνει το Βερολίνο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Ουάσινγκτον
Στην κατεύθυνση αλλαγής των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα συνεχίζει να «δείχνει» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως οι αποφάσεις για το επίπεδο της συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για τα ελληνικά ομόλογα θα καθοριστούν μετά την έκθεση της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος διαβεβαίωσε στη συνάντησή του με τον Β.Σόιμπλε στην Ουάσινγκτον πως η Αθήνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους το Σάββατο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε στη θέση του πως οι όροι της συμφωνίας επιδέχονται αναθέωρησης. Αυτό, σχολιάζουν αναλυτές, υποδεικνύει πως η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα ίσως πλέον να έχει καταστεί παρωχημένη.

Τα προβλήματα που έχει εντοπίσει η τρόικα στην εφαρμογή των ήδη ανειλημμένων δεσμέσευων από την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, δείχνουν επίσης πως και οι όροι για το δεύτερο πακέτο πιθανότατα θα αλλάξουν.

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας έχουν δει σενάρια που θέλουν την ΕΕ να εξετάζει επέκταση του σχεδίου επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF ώστε να είναι ανοικτό στο σύνολο των επενδυτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την ανταλλαγή ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αγγίζει το 85%, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο το 90%. Το «κούρεμα» ανέρχεται σε 21%, επίπεδα που ορισμένοι αναλυτές κρίνουν ανεπαρκή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press


Read more...

"Δώστε μας την Κω, να σας δώσουμε λεφτά"...Ρεσιτάλ θράσους, με αφορμή τις δυσχέρειες της ελληνικής οικονομίας, δίνει δανός ακροδεξιός ευρωβουλευτής που ζητά το νησί της Κω ως υποθήκη.

Ο λόγος που προχωρά σε αυτή τη δήλωση σοκ είναι προκειμένου να... εγκρίνει η χώρα του το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Μάλιστα, απόψεις του αναδημοσιεύονται στον δανικό Τύπο.

Ο Μόρτεν Μέσερσμιντ, μέλος του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας και ευρωβουλευτής, της ομάδας "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας", αναφέρει σε συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας "BT" ότι "αν η Ελλάδα επιθυμεί να δανειστεί εκ νέου από την Ε.Ε., τότε το κόμμα του θα απαιτήσει πιο δραστικά και μη παραδοσιακά μέτρα διασφάλισης".

Συγκεκριμένα προτείνει στην κυβέρνησή του να απαιτήσει το νησί της Κω ως "εγγύηση" ή μάλλον υποθήκη για το δάνειο.

"Κατανοούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με την μορφή μετρητών. Αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως υποθήκη το νησί της Κω, ώστε όταν η Ελλάδα χρεοκοπήσει να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα" (προφανώς για να πληρωθεί το χρέος), αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, στην οποία παρείχε- για τις "ανάγκες του ρεπορτάζ"- και φωτογραφίες του από την Κω, στις οποίες ποζάρει αναρτώντας σε ιστό τη σημαία της Δανίας.

Ο κ. Μέσερσμιντ εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική χρεοκοπία, λέγοντας ότι "καμία χώρα δεν έχει ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της, με χρέος άνω του 150% του ΑΕΠ".

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω πολιτικός είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ενώ το κόμμα του τάσσεται εναντίον των μεταναστών και στον ίδιο τον θεσμό της ΕΕ.
news247.grRead more...

«Κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

Κερδίζει έδαφος το γερμανικό σχέδιο

Το γερμανικό σχέδιο για αναδιάρθρωση 50% κερδίζει συνεχώς έδαφος
Το γερμανικό σχέδιο για αναδιάρθρωση 50% κερδίζει συνεχώς έδαφος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους έως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012, προτείνει ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Φελντ τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και προτείνει το «κούρεμα» των ομολόγων να ανέλθει στο 50%, καθώς, όπως σημειώνει, «το πακέτο για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να επικρατήσει μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα.»

» Οι ιδιώτες πιστωτές λαμβάνουν τώρα το 80% της ονομαστικής αξίας των τίτλων, παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα στην αγορά έχουν χάσει το 50% της αξίας τους», επισημαίνει.

Ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, Κλέμενς Φούστ, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, τονίζει πως «η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχει αντίφαση με τη συντεταγμένη χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στη Νομισματική Ένωση».

Πάντως, σημειώνει πως το ζήτημα πλέον είναι ο χρόνος και ο τρόπος που θα γίνει μεγαλύτερο «κούρεμα», καθώς «θα είναι ή μια σημαντική αναδιάρθρωση ή ελεγχόμενες διαπραγματεύσεις όπως αυτές που έχουν ήδη αρχίσει με την ανταλλαγή των ομολόγων».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ισχυρή στήριξη στην Ευρωζώνη για την ανάκαμψη από την κρίση χρέους υπόσχεται το ΔΝΤ

«Μαύρα σύννεφα» στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία επικίνδυνη φάση», τονίζει το ΔΝΤ
Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία επικίνδυνη φάση», τονίζει το ΔΝΤ (Φωτογραφία: Reuters )


Ουάσινγτκτον
Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την επιβάδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τους φόβους για την ανθεκτικότητα των τραπεζών, κυριαρχούν στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Οι μεγάλες δυνάμεις είναι διχασμένες στον χειρισμό πολλών κρίσιμων προβλημάτων, ενώ όλα δείχνουν πως προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν της επιπτώσεις της αναπόφευκτης -όπως παρουσιάζεται- ελληνικής πτώχευσης.

Οι χώρες της Ευρωζώνης θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να τερματιστεί η κρίση και να διασφαλισθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα όλης της Ευρωζώνης και των μελών της, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το ΔΝΤ.

«Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μία επικίνδυνη περίοδο», αναφέρεται χρακτηριστικά και επισημαίνεται ότι αυτό το γεγονός απαιτεί τον συντονισμό και την ετοιμότητα των μελών και του ΔΝΤ να αναλάβουν τολμηρή δράση.

«Παίρνουμε θάρρος από την αποφασιστικότητα των συναδέλφων μας στην Ευρωζώνη να κάνουν ότι απαιτείται για την επίλυεση της κρίσης στην Ευρωζώνη». Το ΔΝΤ «είναι έτοιμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ως μέρος του παγκόσμιου ρόλου του», υπογραμμίζεται.

Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της ευελιξίας του EFSF, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά του, και τη βελτίωση της διαχείρισης της κρίσης και της διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη, προστίθεται.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αρνήθηκε να αποκαλύψει, εάν θα υπάρξει «αλλαγή στρατηγικής» στην Ευρωζώνη, απέναντι στην κρίση χρέους.

«Δεν κάνει κανένα καλό η διάδοση φημών. Δεν δημιουργεί, αυτή, τη σταθερότητα (της διεθνούς οικονομίας), την οποία έχει ως ρόλο του το ΔΝΤ», τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε νωρίτερα σήμερα.

Η κ. Λαγκάρντ κάλεσε τις πολιτικές ηγεσίες στην Ευρωζώνη «να υλοποιήσουν τη συμφωνηθείσα στρατηγική», προέτρεψε δε «τα εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν την αύξηση αρμοδιοτήτων του μηχανισμού FESF, όπως αυτή συμφωνήθηκε την 21η Ιουλίου».

«Επικεντρώνομαι, προσωπικά, σε ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύνοδο ξεχώρισε και η παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν στενά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή μιας χρηματοπιστωτικής καταστροφής.

Όπως προειδοποίησε, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα οι απειλές που προκαλεί η κρίση, θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες που γίνονται στην Ευρωζώνη και παγκοσμίως.

Για ένα «διάλογο κωφών» που έγινε, σήμερα στην Ουάσινγκτον, μεταξύ των κρατών
μελών του ΔΝΤ, που κλήθηκαν να κάνουν μια κοινή διάγνωση για τη χρηματοπιστωτική κρίση, κάνουν λόγο οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές.

Οι Ευρωπαίοι διακήρυξαν ότι «η στρατηγική τους έναντι της κρίσης χρέους είναι η ενδεδειγμένη», ενώ οι Αμερικανοί επιθυμούν «να γίνουν απ' αυτούς ακόμα περισσότερα πράγματα».

Συνεπώς, η ευκαιρία στους κόλπους του ΔΝΤ για συμπτώσεις απόψεων, προς το παρόν είναι πολύ περιορισμένη, εκτιμούν.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΚΑΡΔΙΤΣΑ :«Σήκωσε» 4,5 εκ. € από Κέντρο ΠαιδιώνΑδειασε τα ταμεία του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Προστασίας Παιδιών) Καρδίτσας και επένδυσε τα υπεξαιρεμένα χρήματα σε ακίνητα στην Καρδίτσα και στη Χαλκιδική, αλλά και σε σκάφος αναψυχής.
Η πολυτελής ζωή της υπαλλήλου δεν προβλημάτισε κανέναν από τη διοίκηση του ιδρύματος και...
χρειάστηκε ένα τυχαίο περιστατικό για να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη με την υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών από τις εισφορές των ταμείων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο αρχικός έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έδειξε πως η υπάλληλος καταχράστηκε 1.300.000 ευρώ, σήμερα το ποσό έφτασε στα 4.500.000 ευρώ και ο έλεγχος συνεχίζεται.
Η πρώην -πλέον- υπάλληλος καταδικάστηκε τις προηγούμενες μέρες από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 24 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας υπεράσπισής της στο δικαστήριο.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ελεγκτές ανέφεραν πως συνεχίζουν την έρευνά τους και μέχρι σήμερα το ποσό του λείπει από τα ταμεία του ιδρύματος είναι 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση εξετάστηκε μόνο για το 1.300.000 ευρώ, καθώς υπήρχε κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου και αποφυλάκισης της κατηγορουμένης, η οποία μετά τη δίκη, επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες για την υπεξαίρεση δωρεών και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ηδη ωστόσο έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας και της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων ακίνητα σε Καρδίτσα και Χαλκιδική, ένα σκάφος, αλλά και καταθέσεις.
Το μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν η διευθύντρια ανακάλυψε πως μια επιταγή 30.000 ευρώ δεν είχε κατατεθεί στο λογαριασμό του ιδρύματος.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος δήλωσε πως τα χρήματα θα κατατεθούν την επόμενη μέρα και η διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο, ζητώντας και τη συνδρομή ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας του υπουργείου Υγείας. Ο έλεγχος αφορούσε αρχικά τα έτη 2003-2009 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από το 1990 ως το 2009. Η υπεξαίρεση γινόταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα και αφορούσε την είσπραξη των ποσών που έστελναν τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ-τότε, ΤΥΔΚΥ, κ.ά.) για την περίθαλψη και τα νοσήλια των παιδιών.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ ΕΘΝΟΣRead more...

Άτολμος ο Καραμανλής, λαϊκιστής ο Σαμαράς, αναφέρει ο Γ.Λούλης στο νέο βιβλίο του

«Ο δρόμος προς την άβυσσο»

Ο Γιάννης Λούλης
Ο Γιάννης Λούλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο «Ο δρόμος προς την άβυσσο», στο οποίο ο Κ.Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Στα δώδεκα κεφάλαιά του, όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Η χειρότερη κυβέρνηση υπήρξε εκείνη του 1981-1985, διότι δημιούργησε τις στρεβλώσεις που μας ακολουθούν ως σήμερα» λέει ο κ. Λούλης, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μετά το 1985 ήταν μέτριες.

«Σημίτης και Καραμανλής» συνεχίζει «ήσαν αξιόλογοι πολιτικοί, έντιμοι, με καλές προθέσεις, όμως άτολμοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα».

Για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ασκεί δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε με τις πελατειακές λογικές στο κράτος και την παράταξή του.

«Αρκετοί από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε ο Καραμανλής διέψευσαν τις προσδοκίες του και σε επίπεδο ήθους, αλλά και σε επίπεδο ικανοτήτων» λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι κάποια από τα στελέχη της ΝΔ είχε «στερητικά σύνδρομα εξουσίας».

Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί «την πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης».

«Διατείνεται ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, ενώ δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική» τονίζει.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Το G20 ετοιμάζεται για ελληνική χρεοκοπία!»

Σύμφωνα με το Sky News


http://img.protothema.gr/2BE2E6847E3225E8527FAD15EF1AD37B.jpg

Οι υπουργοί Οικονομικών του G20 ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία, μεταδίδει από την Ουάσινγκτον μέσω Twitter ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, Ed Conway.

Όπως αναφέρει, η ελληνική χρεοκοπία -τον τύπο της οποίας δεν διευκρινίζει- προσδιορίζεται χρονικά για μετά τον Οκτώβριο, ενδεχομένως ακόμα και μετά τη σύνοδο του G20 στις Κάννες, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο ίδιος τονίζει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος των υπουργών του G20 πέφτει τώρα στην προετοιμασία των οικονομιών για την ελληνική χρεοκοπία, καθώς και στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όπως υπογραμμίζει, τα κονδύλια χρηματοδότησης της Ελλάδας είναι επαρκή για όλο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και έξοδο από την ευρωζώνη και πώς δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ' αυτού, σύμφωνα με το κλίμα που μεταδίδεται από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Read more...

“Στο σφυρί ” το Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ! ...Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παίρνει μπρος επιτέλους και όπως όλα δείχνουν στο σφυρί θα βγουν τις επόμενες μέρες 35 ακίνητα του δημοσίου, ύστερα από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας.
Σύμφωνα με την ... εφημερίδα “Ημερησία”, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος.

Άλλωστε, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το Σεπτέμβριο έπρεπε ήδη να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις όμως μέσα στο κυβερνώντος κόμμα ύψωσαν φραγμό στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων.

Τώρα, με την τρόικα να έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες. Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία”, προωθείται η άμεση πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με την ΔΕΗ να συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο.

Παράλληλα θα “τρέξουν” και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Βασ. Σοφίας και του Εξωτερικών στο Σύνταγμα όπως και το πρώην ξενοδοχείο “Αστήρ” με την μέθοδο Sale & Lease back.

Επίσης άμεσα αναμένεται απόφαση της Διυπουργικής για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης για τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τις εταιρείες ύδρευσης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, το Καζίνο Πάρνηθας και τη ΔΕΗ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις για τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, δηλαδή στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων) η κυριότητα σε 35 ακίνητα τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο.

Μεταξύ αυτών είναι και τα κτίρια των δύο υπουργείων που προαναφέραμε καθώς και άλλα κτίρια του υπουργείων Εξωτερικών, το κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κτίριο της ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Επίσης περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.Read more...

Καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

newpost.gr

Καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνουν νέες δημοσκοπήσεις
Ισχυρό προβάδισμα, που κυμαίνεται από έως 6%, έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα κυριακάτικα φύλλα.

Συγκεκριμένα, σε με έρευνα της εταιρείας ALCO για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ φέρεται να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21,3% έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,4% ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, οι Οικολόγοι 3% και το Άρμα Πολιτών 1,6%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% και το ΠΑΣΟΚ 21,3%.

Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5% , η ΔΗΜ.ΑΡ. 3%, η ΔΗ.ΣΥ. 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κ Παπανδρέου και Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.

Σε άλλη δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε η εταιρεία RASS για το «Παρόν» , η ΝΔ συγκεντρώνει 25,1%, το ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, οι Οικολόγοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Άρμα 1,5%.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα «με ποιόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές» με το 28,7% να θεωρεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόλις 11,7% με τον Γιώργο Παπανδρέου και 51% με κανέναν από τους δύο.

Read more...

Με... 2.680 ευρώ έκτακτη εισφορά "καθαρίζει" ο Άκης.!...


noname-gr.blogspot
Το πόσο των...2680 ευρώ θα πληρώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα της περασμένης χρονιάς καθώς και εισφορά για τα ... περιουσιακά στοιχεία που έχει δηλώσει όπως προβλέπεται από το νόμο.
Την αποκάλυψη κάνει... η REAL NEWS σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ όπου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι η σύζυγος του κυρίου Τσοχατζόποιυλου, κυρία Βίκη Σταμάτη φέρεται να δαπάνησε 1,5 εκατ. ευρώ για ..."αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων κτλ οχημάτων". Πρόκειται για στοιχεία που απορρέουν από την αρχικά υποβληθείσα δήλωση τους.
Σε ότι αφορά τα εισοδήματα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει περίπου 82.000 ευρώ από την βουλευτική του σύνταξη ενώ η σύζυγος του μηδενικό εισόδημα όπως και την προηγούμενη χρονιά. Όμως η σύζυγος του κυρίου Τσοχατζόπουλου δηλώνει έσοδα 1 εκατομμύριο ευρώ από την διάθεση περιουσιακών στοιχείων.Read more...

«Το ρουσφέτι έγινε και η σύζυγός μου δεν δέχθηκε»

newpost.gr
«Το ρουσφέτι έγινε και η σύζυγός μου δεν δέχθηκε»
«Η μετάταξη έγινε, η σύζυγός μου δεν δέχθηκε» ήταν η απάντηση του διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον Real Fm, για το θέμα της μετάταξης της συζύγου του στον ΟΑΕΔ, ενώ για τον διορισμό της αδερφής της συζύγου του στον ίδιο οργανισμό ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, αφού έχει «δικαίωμα να επιλέξει» τους συνεργάτες του.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι στις διαδικασίες των μετατάξεων δεν εμπλέκονται ούτε οι διοικήσεις των φορέων αποστολής, ούτε των φορέων προορισμού του υπαλλήλου, αλλά είναι υπεύθυνα τα υπηρεσιακά συμβούλια, σημειώνοντας ότι με υπεύθυνη δήλωσή της η σύζυγός του, κυρία Αναστασία Χάραρη, αποποιήθηκε της μετάταξης «παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα» βάσει προσόντων, όπως είπε, υπερασπιζόμενος τη θέση του.

Για τον διορισμό της κουνιάδας του στα Κεντρικά του ΟΑΕΔ, τόνισε ότι η αδερφή της συζύγου του, Βασιλική Χάραρη είναι μετακλητή υπάλληλος και ήταν άνεργη πριν από την ανάληψη της θέσης. Όσο για τα κριτήρια επιλογής της, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι δουλεύει θα πρέπει να είναι άτομο εμπιστοσύνης, ότι δουλεύει «από το πρωί μέχρι το βράδυ» και ότι με την αποχώρηση της διοίκησης θα αποχωρήσει κι εκείνη.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, θεωρεί πάντως ότι ο εν λόγω «θόρυβος» έχει δημιουργηθεί, «κατά σατανική σύμπτωση» -όπως είπε- τη χρονική στιγμή που ο Οργανισμός ετοιμάζεται να στείλει συγκεκριμένη υπόθεση στον εισαγγελέα. «Οι επιθέσεις εις βάρος της προσωπικής μου αξιοπρέπειας και της οικογένειάς μου δςν πρόκειται να με σταματήσουν» κατέληξε.

Παρά το γεγονός, πάντως ότι η σύζυγος του διοικητή του ΟΑΕΔ, αρνήθηκε τη θέση, το... ρουσφέτι έγινε, όπως επίσης και η πρόσληψη της αδερφής της στον ΟΑΕΔ, γεγονότα που δείχνουν ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν ποτέ ανεξαρτήτως συνθηκών.

Θλιβερή σύμπτωση, από τη στιγμή που πρόκειται για τον Οργανισμό που διαχειρίζεται ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, αυτό της ανεργίας. «Το νόμιμον» υπερισχύει για ακόμα μία φορά του «ηθικού».
Read more...

Αρχές Οκτωβρίου η έγκριση για την 6η δόση

«Ευσεβείς πόθοι» κερδοσκόπων, λέει το ΥΠΟΙΚ για τα περί χρεοκοπίας


http://img.protothema.gr/D9934ECDA5A1A0E2F437EA4954E6DB03.jpg

«Ευσεβείς πόθους» και «σπέκουλα» χαρακτηρίζουν από την Ουάσινγκτον στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα σενάρια χρεοκοπίας που οργιάζουν και διοχετεύονται κάθε φορά που πλησιάζει να ανανεωθούν ξανά τα ασφάλιστρα κινδύνου (την ερχόμενη Πέμπτη εν προκειμένω), αλλά, όσο η Ελλάδα δεν πτωχεύει, οι κερδοσκόποι αναγκάζονται μόνο να πληρώνουν και δεν εισπράττουν, όσο θα ήθελαν. «Και αν χάσουν και αυτό το ορόσημο, θα δώσουν και πάλι ραντεβού στις 29 Δεκεμβρίου» σχολίαζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, σε συναντήσεις που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Μπαρουάν (Γαλλία), Τρεμόντι (Ιταλία) και Σόιμπλε (Γερμανία), το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και τονίστηκε πως η συμφωνία της 21ης Ιουλίου προχωρά. Επισήμως, καμία συζήτηση δεν έλαβε χώρα περί χρεοκοπίας ή «κουρέματος» του χρέους κατά 50%-60%, ενώ γίνεται προσπάθεια να δοθεί η έγκριση για την 6η δόση στο επόμενο Eurogroup, πιθανότατα τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.

Κρίσιμη είναι η συνάντηση που έχει όμως την Κυριακή το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ο κ. Βενιζέλος τόσο με την Κριστίν Λαγκάρντ και την ηγεσία του ΔΝΤ, όσο και με τους κ.κ. Άκερμαν και Νταλάρα του IIF. Ο κ. Βενιζέλος θα δώσει και ομιλία ενώπιον πλήθους μεγαλοτραπεζιτών στο IIF, προκειμένου να τους κινητοποιήσει να μετάσχουν μαζικότερα στη μετακύλιση αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, με κριτήριο και όρο πως το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο.

Όπως τόνισε στον κ. Σόιμπλε, «ούτε ένας τίτλος του ελληνικού Δημοσίου δεν θα μείνει ποτέ ακάλυπτος», θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει και να αποφύγει τη στάση πληρωμών με κάθε κόστος.

Ανάλογη ερώτηση τέθηκε πάντως στην Ουάσινγκτον και προς τον Επίτροπο Ρεν, ο οποίος απάντησε με ένα ξερό «όχι» σε ερωτήσεις για το αν η Ελλάδα θα «κουρέψει» ή θα «παγώσει» τις πληρωμές του χρέους της.


Read more...