Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Προσωρινοί πίνακες υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το υπ. Πολιτισμού και τον ΕΦΕΤ...


Αναρτήθηκαν στη σελίδα του ΑΣΕΠ...

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, οι οποίοι αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον...
Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κατάρτισε το ΑΣΕΠ.

Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τους ανωτέρω φορείς.

Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού, που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των τελικών πινάκων...
newsbeast.gr

Read more...

''ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ''...


...ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !
Επιπλέον φορολόγηση και περικοπές μισθών το μόνο που θα κάνουν είναι να βλάψουν την οικονομία και να ενισχύσουν την ακροδεξιά προειδοποίησε...
ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στην «Nuernberger Zeitung», στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Ελληνογερμανικής Εθνοσυνέλευσης που ολοκληρώνεται σήμερα στη Νυρεμβέργη.
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνονται μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει προ καιρού, επεσήμανε όμως  ότι οι επιδόσεις της χώρας μας στη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών είναι μοναδικές στην Ευρώπη.
«Δεν γνωρίζω καμιά χώρα που έπρεπε να καταβάλει τέτοια προσπάθεια - ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες» τόνισε.
Έχει κάνει λάθη η Ε.Ε.
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως λέει, κάποιες αιτιάσεις των εταίρων υπήρξαν λανθασμένες και αναφέρει ενδεικτικά τον ΦΠΑ στο 23% για τις επιχειρήσεις εστίασης που ίσχυε στην Ελλάδα.
Μάλιστα σχολιάζει ότι υπήρξαν και άλλες στις οποίες η τρόικα επέδειξε πεισματική ή αντιπαραγωγική διάθεση.
Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται επικριτικός και σε ό,τι αφορά τις δομές της Ένωσης.
«Η ΕΕ έκανε σοβαρά λάθη. Είναι μόνο νομισματική Ένωση, χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Επίσης δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική» δηλώνει. Όταν ανακαλύφθηκε αέριο στο Αιγαίο, «μια συγκεκριμένη χώρα ήγειρε αξιώσεις στα έσοδά μας. Ενδιαφέρεται η ΕΕ γι’ αυτό το ζήτημα;» είπε.
 Μόνοδρομος Ε.Ε. και ευρώ
Ο κ. Μιχελάκης δεν βλέπει, ωστόσο, άλλη εναλλακτική εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και, αναφερόμενος στους Γερμανούς ευρωσκεπτικιστές της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία», οι οποίοι ζητούσαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάνει λόγο για «όχι μόνο παράλογη, αλλά και εγκληματική» θέση, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν σαν να δημιουργείται ένα ντόμινο χωρίς ορατό τέλος.
Ερωτηθείς  σχετικά με τις ελληνογερμανικές σχέσεις και την ένταση του πρόσφατου παρελθόντος, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με άλλους λαούς και προσθέτει:
«Οι Έλληνες είναι ειρηνικός λαός και θέλουν να τους σέβονται οι άλλοι. Αυτό ισχύει τόσο για τους πολίτες όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών εξηγεί ότι «η διαφθορά δεν είναι ο κανόνας» και περιγράφει τη λειτουργία του Ειδικού Σώματος Επιθεώρησης και την υποχρέωση δημοσίευσης των προϋπολογισμών κάθε αυτοδιοικητικού οργανισμού. «Παρ΄ όλα αυτά, η Ελλάδα εξακολουθεί να προβάλλεται ως μαύρο πρόβατο» σημειώνει.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

"Καμπάνα" σχεδόν μισού εκατ. ευρώ σε μοναστήρι από το ΣΔΟΕ...


Έκοβε πλαστά τιμολόγια...

Στο… Θεό έφτασε στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη από το ΣΔΟΕ Κρήτης. Το μοναστήρι θα κληθεί να καταβάλλει...
σχεδόν 500.000 ευρώ για την έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το Cretalive, πριν από μερικές ημέρες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής Επανωσήφη. Αφού εξέτασαν το υπόμνημα των υπευθύνων του μοναστηρίου, αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 458.100 ευρώ- ποσό διπλάσιο εκείνου των εικονικών τιμολογίων- καθώς κρίθηκε ότι όχι απλά δεν εξαπατήθηκε η Μονή, όπως ισχυρίστηκε, αλλά «αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην υπόθεση».

Το υπόμνημα είναι καταιγιστικό για τους υπεύθυνους της Μονής, καθώς διαπιστώνει πως η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων, λειτούργησε ουσιαστικά ως αχυράνθρωπος, αφού ο έλεγχος εξακρίβωσε πως το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η συγκεκριμένη ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.

Οπως αναφέρει το πόρισμα «σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχέδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή ΦΠΑ», αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Β ΔΟΥ Ηρακλείου, απ” όπου θα κινηθεί και η διαδικασία είσπραξης του προστίμου...

Read more...

Απαγωγή ή πώληση πίσω από το βρέφος στη Μυτιλήνη!...


Το νεαρό ζευγάρι τσιγγάνων πήγαν την Τρίτη να δηλώσουν το δυόμισι μηνών αγοράκι, αλλά δεν είχαν κανένα στοιχείο που να...
αποδεικνύει ότι είναι δικό τους - Το έσκασαν άρον-άρον, όμως εντοπίστηκαν την επόμενη ημέρα - Άλλαξαν τρεις φορές την κατάθεση τους

Νέο σοκ προκαλεί η υπόθεση αρπαγής βρέφους στη Μυτιλήνη, την ώρα που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτότητα και την προέλευση της μικρής Μαρίας! Το ηλικίας δυόμισι μηνών αγοράκι βρέθηκε στα χέρια ενός ζευγαριού νεαρών τσιγγάνων και της μητέρας του άνδρα.

Οι τρεις τους πήγαν την Τρίτη το νεογέννητο στο Ληξιαρχείο Μυτιλήνης, όπου προσπάθησαν να το δηλώσουν, προφανώς φοβισμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης των Φαρσάλων. Όμως, δεν είχαν ληξιαρχική πράξη γέννησης αλλά ούτε και το παραμικρό άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το βρέφος ήταν νόμιμο, γι' αυτό κι αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι τσιγγάνοι, ένας 21χρονος με την 19χρονη σύντροφό του και την 51χρονη μητέρα του, αντιλήφθηκαν ότι είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός και τράπηκαν σε φυγή. Κατάφεραν πάνω στην αναστάτωση να ξεφύγουν, αλλά ήδη τα στοιχεία τους ήταν γνωστά και όλη η αστυνομική δύναμη του νησιού άρχισε να αναζητά τα ίχνη τους.

Χάρη στην κινητοποίηση, εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι να κινούνται στη Βόρεια Παράκαμψη της Μυτιλήνης, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών αν το αγοράκι ήταν δικό τους, απάντησαν στην αρχή θετικά. Όταν, όμως, τους ζητήθηκαν έγγραφα που να το αποδεικνύουν, άλλαξαν στάση και ισχυρίστηκαν ότι το φιλοξενούσαν στον καταυλισμό τους γιατί οι γονείς του έλειπαν για δουλειές!

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, οι τρεις τσιγγάνοι άλλαξαν και πάλι όσα είχαν πει στην αρχή. Αυτή τη φορά, ισχυρίστηκαν ότι είχαν αγοράσει το παιδί από μια άλλη τσιγγάνα στην Αθήνα! Αρνήθηκαν, όμως, πεισματικά να αποκαλύψουν την ταυτότητά της ώστε να βρεθεί και να επιβεβαιώσει την ιστορία τους, πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι το βρέφος έχει απαχθεί.

Ήδη έχει ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού του παιδιού το οποίο διασταυρώνεται με το DNA όσων έχουν δηλώσει εξαφάνιση των παιδιών τους, ενώ οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση για να εξακριβωθεί η προέλευση και η καταγωγή του μωρού, που πάντως δείχνει τσιγγανόπουλο. Οι τρεις Έλληνες Ρομά κρατούνται και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με κατηγορία για αρπαγή ανηλίκου...
protothema.gr

Read more...

OAEE: Στις 31 Οκτωβρίου η πληρωμή δόσεων για ρυθμισμένα χρέη...


Την Πέμπτη 31/10/2013, πρέπει να καταβληθεί η μηνιαία δόση από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν...
ενταχθεί σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων εισφορών, που εξοφλούνται μέσω Τραπεζών με ανάθεση πάγιας εντολής, ανακοίνωσε η διοίκηση του ταμείου.


Την ίδια μέρα, θα πρέπει να καταβληθεί η ανεξόφλητη δόση της 30/9/13, προσαυξημένη κατά 15 %, προκειμένου να μην απολεσθεί το δικαίωμα της ρύθμισης.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληροφορηθούν από την Τράπεζα επιλογής τους την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών, κατά την διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να μεριμνήσουν για την ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου στον λογαριασμό τους, πριν την ώρα αυτή.

Η διοίκηση του ταμείου συνιστά, να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό από την προηγούμενη μέρα...
matrix24.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Απογράφηκαν 1.700 από τους 1.968 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ


Απογράφηκαν 1.700 από τους 1.968 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ
Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνολικά 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων από τους 1.968 που είχαν υποχρέωση απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Κατόπιν αυτού, τα σχετικά στοιχεία θα σταλούν στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της μοριοδότησης των υπαλλήλων.

Η προθεσμία απογραφής έληξε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και ενώ το υπουργείο είχε δώσει δύο παρατάσεις λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που προκλήθηκε από την υψηλή συμμετοχή των τελευταίων ωρών.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα Πειθαρχικά Συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, Τρίτη, στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Χατζηνικολάου: Πάμε για Πασοκονεοδημοκρατία!..


«Λες να το δούμε κι αυτό;», τον ρώτησε η Μάρα.

«Τα…
έχουμε δει όλα, γιατί να μην το δούμε κι αυτό», απάντησε ο Χατζηνικολάου, ο οποίος από την ανάγνωση του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας Σαμαρά - Βενιζέλου έβγαλε το συμπέρασμα, πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ‘γίναν ένα.

Κατά τον Χατζηνικολάου, μάλλον πάμε σε εκλογές με «Πασοκονεοδημοκρατία». Υπογράμμισε μάλιστα, πως σ’ αυτήν τη συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα κλικ δεξιότερα και συγκλίνει προς τη ΝΔ.

Κανονική συνιστώσα, όπως κατάντησε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο εξουσιομανής και μοιραίος άνθρωπος για το ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλος…

Read more...

Παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στον Σαμαρά…


Απόψε, τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος, το παρέδωσε στον Σαμαρά. Αυτή, δεν ήταν προγραμματική συμφωνία. Η…
ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ ήταν.

«Να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε ο τελευταίος και μοιραίος αρχηγός. Αυτό, σε συνδυασμό και με την μελέτη του 20σέλιδου κειμένου με τα 43 σημεία συμφωνίας, ερμηνεύτηκε από πολλούς, ως προάγγελος της πολιτικής σύμπραξης των δύο κομμάτων στις επόμενες εκλογές.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε κόμμα ένα. Αυτό δεν μπορούν να το καταπιούν, ούτε να το αντέξουν, οι εναπομείναντες στο πάλαι ποτέ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα…

Read more...

Για ποσά που δεν δικαιολογούνται Αναδρομικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών


Αναδρομικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» πέντε πολιτικών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ένας πολιτικός αρχηγός και τέσσερις πρώην βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελέγχων που διενεργεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής που επικαλείται Το Βήμα, οι συγκεκριμένοι «ελέγχονται για ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν».

Συγκεκριμένα, ο αναδρομικός έλεγχος διενεργείται για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη (για ποσό 32.000 ευρώ) και για τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Αρη Σταθάκη (για ποσό 120.000 ευρώ), Γιώργο Αναγνωστόπουλο (για ποσό 44.000 ευρώ) και Ηλία Καλλιώρα (για 55.000 ευρώ), καθώς και για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σκουλά (για 81.000).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εν λόγω πολιτικοί θα κληθούν για να δώσουν σχετικές εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου των «πόθεν έσχες».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι ήθελε Κουτζαμάνη στο ΣΔΟΕ;..


Ετοιμάζουν κάτι;..
Έρρικα Βαλλιάνου 

Ξαφνική επίσκεψη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στο ΣΔΟΕ, εθιμοτυπική λένε, τυχαία όμως δεν είναι.

Η...
εισαγγελέας του Αρείου πάγου, συνοδευόμενη από τον αντισαγγελέα Νίκο Παντελή επισκέφτηκε στο ΣΔΟΕ τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου, Γαληνό Μπρη και Γιάννη Δραγάτση και συζήτησαν επί δύο ώρες τις τρέχουσες και μεγάλες υποθέσεις που μελετά το ΣΔΟΕ.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «κάποιες υποθέσεις πρέπει να τρέξουν γρήγορα» και ότι βεβαίως χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό στο ΣΔΟΕ γιατί σίγουρα έχει μεγάλο φόρτο δουλειάς και μάλιστα πολύ δύσκολης.

Μετά από αυτή την «εθιμοτυπική» συνάντηση κάτι να περιμένουμε...

crimenet.gr

Read more...

Παραδέχεται την υψηλή συγκέντρωση αρσενικού στο νερό της Χαλκιδικής ο Χ. Πάχτας


Την αυξημένη συγκέντρωση αρσενικού στο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο Χ. Πάχτας παραδέχθηκε την συγκέντρωση αρσενικού στο νερό της περιοχής, τονίζοντας ωστόσο, πως και στο παρελθόν παρατηρούνταν παρόμοια φαινόμενα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποδίδουν την υψηλή συγκέντρωση αρσενικού στις εξορύξεις χρυσού, που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Αριστοτέλη αποδίδει την αιτία του φαινομένου σε γηγενή στοιχεία του εδάφους» και υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να συγχέεται με ανθρωπογενείς δραστηριότητες, σύμφωνα και με την άποψη του ΙΓΜΕ».
www.bankingnews.gr

Read more...

Ενώ ο Βρούτσης διαφωνεί με την άποψη Στουρνάρα Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν «κολοβή» σύνταξη για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό



Πώς θα βρεθούν τα δύο δισ. ευρώ που αξιώνει η τρόικα - Εάν επιλεγεί να μην ζημιωθούν οι ανήκοντες στα «ρετιρέ» έρχεται αύξηση ορίων ηλικίας και «μαχαίρι» στις πρόωρες 300.000 ασφαλισμένων

Οι συνταξιούχοι 52-65 ετών του δημοσίου, των ειδικών ταμείων, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη ή λαμβάνουν ακόμα υψηλότερες μέσες συντάξεις από το ΙΚΑ θα είναι τα πρώτα θύματα των περικοπών για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που έχει εντοπίσει η τρόικα και υπολογίζει ότι ανέρχεται σε 2 δισ.ευρώ μόνο για το 2014.

Αν δεν περικοπούν τελικά οι κύριες συντάξεις για 250.000 συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, τραπεζών και του πρώην ΤΕΒΕ, σύμφωνα με τις προαναγγελίες του Γιάννη Στουρνάρα θα μπει και  πάλι στο τραπέζι το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και της αύξησης των ειδικών ορίων ηλικίας καθώς τα γενικά όρια  αγγίζουν πλέον τα 67 έτη (ή 62 με 40 έτη ασφάλισης).

Θύματα των παρεμβάσεων θα είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι  που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το 2012 και περιμένουν να «πιάσουν» και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται κυρίως για μητέρες ανηλίκων (στο δημόσιο με ευνοϊκό καθεστώς αποχωρούν και οι πατέρες ανηλίκων), για γυναίκες που έχουν το δικαίωμα να βγουν με μειωμένη σύνταξη 55-60 ετών και για άντρες που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και έχουν δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (οι παλαιότεροι) ή στα 60 βάση των μνημονιακών διατάξεων (όσοι ασφαλίστηκαν μετά το 1983).

Η πλειοψηφία των υπαλλήλων που έχουν θεμελιώσει σύνταξη μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο (κάτι που σημαίνει ότι  μια πιθανή ανατροπή θα προκαλέσει κύμα προσφυγών στα συνταγματικά δικαστήρια) προέρχονται από το δημόσιο. Αν «εγκλωβιστούν» στο σύστημα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να απολύσει 100.000 υπαλλήλους  βάσει της μνημονιακής υποχρέωσης για έξοδο 150.000 υπαλλήλων έως το 2016!

Η προαναγγελία του κ. Στουρνάρα για την παρέμβαση στις πρόωρες συντάξεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκει σύμφωνο τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το ζητούμενο είναι αν έχει «ποσοτικοποιηθεί» η εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αφού το πρόβλημα παραμένει πρωτίστως ταμιακό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65-67 υπολογίζεται ότι θα δώσει στο σύστημα 600 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, εκτίμηση που μπορεί να αλλάξει αν υπάρξει κύμα φυγής όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ή η ανεργία επιμείνει σε υψηλά ποσοστά.

Πηγή:newmoney.gr
protothema.gr

Read more...

Φρένο στις πρόωρες συντάξεις - Έως και 12 χρόνια επιπλέον δουλειάς



Τέλος στις πρόωρες συντάξεις μπαίνει από το 2014 με στόχο να κλείσουν οι πόρτες εξόδου πριν από το 62ο έτος. Αφορά 400.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες αλλά και ΙΚΑ
Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της "κατοχύρωσης" του δικαιώματος αποχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.
Το μέτρο θα ισχύσει από το 2014 και στο τραπέζι βρίσκονται δύο σενάρια: 1.Ουδείς για σύνταξη κάτω των 60 ή 62 ετών. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθούν άμεσα ως και 10 ή 12 χρόνια τα όρια ηλικίας που ισχύουν σήμερα για τη συνταξιοδότηση από τα 50 σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
2. Μείωση των συντάξεων λόγω πρόωρης εξόδου πέραν του 30% που είναι σήμερα το ανώτατο όριο ποινής σε όσους αποχωρούν πρόωρα, παράλληλα με κούρεμα των προϋποθέσεων κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Η ποινή για πρόωρη έξοδο θα αυξάνεται για κάθε χρόνο που υπολείπεται από το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι το 67ο.
Στην πράξη θα καταστήσει ασύμφορη την πρόωρη σύνταξη ως επιλογή από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, καθώς η μείωση της σύνταξης μπορεί να φτάνει και στο 60%.
Στο στόχαστρο 400.000 ασφαλισμένοι
Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τις πρόωρες συντάξεις αφορά περίπου 400.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες αλλά και ΙΚΑ, οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα και με εκτιμήσεις παραγόντων των ίδιων των Ταμείων είτε έχουν κλειδώσει (κατοχυρώσει) το δικαίωμα για αποχώρηση ακόμη και από τα 52 (Δημόσιο - γονείς με ανήλικο παιδί) είτε έχουν θεμελιώσει, δηλαδή μπορούν ανά πάσα στιγμή να φύγουν από την υπηρεσία ή την εργασία τους, καθώς συμπλήρωσαν και το όριο ηλικίας, αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.
Ο λόγος που έστρεψε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην επιλογή να κόψει τις πρόωρες συντάξεις έχει να κάνει με δύο ζητήματα: 1. με τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα αυτά δεν θα είναι από νέα μείωση των κύριων συντάξεων και 2. με το γεγονός ότι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα αποδώσει ένα σεβαστό ποσό από τα 2 δισ. ευρώ που εκτιμά η τρόικα ότι απαιτούνται με στοχευμένα μέτρα για να κλείσει η τρύπα του 2014 και μάλιστα χωρίς να φανεί αυτή η παρέμβαση ως μέτρο μείωσης συντάξεων.
Η επιλογή να μη δοθεί σύνταξη σε κανέναν ασφαλισμένο κάτω των 62 ετών θα αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη καθώς θα εξοικονομηθούν περί τα 500 - 600 εκατομμύρια ευρώ από το 30% των ασφαλισμένων που δεν θα κατορθώσουν να συνταξιοδοτηθούν.
Μείωση 50% - 60% για πρόωρη σύνταξη
Το δεύτερο σενάριο, που είναι και επικρατέστερο, προβλέπει μεγαλύτερη μείωση της σύνταξης για πρόωρη σύνταξη πριν από τα 60 ή τα 62. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείται στην πράξη μια νέα κατηγορία μειωμένων συντάξεων δεδομένου ότι σήμερα το 62ο έτος είναι η ηλικία που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος με μειωμένη σύνταξη κατά 6% για κάθε έτος που υπολείπεται από το 67ο.
Το μέγιστο ποσοστό μείωσης εξαντλείται στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου (στα 62 αντί 67) με περικοπή σύνταξης 30%. Με βάση τους μεταβατικούς όμως όρους συνταξιοδότησης που ισχύουν στο ασφαλιστικό, όσοι φεύγουν πρόωρα σε σύνταξη στα 50 ή στα 57 έχουν και αυτοί την ίδια μείωση με όσους αναγκάζονται να φύγουν το νωρίτερο στα 62.
Έτσι το σενάριο που εξετάζεται είναι η ποινή μείωσης της σύνταξης λόγω πρόωρης εξόδου να ξεπερνά το 30% και, για παράδειγμα, να επιβάλλεται 6% μείωση για κάθε έτος που υπολείπεται του 67ου.
Δηλαδή μια ασφαλισμένη που αποχωρεί στα 57 να έχει μείωση 6% όχι με βάση το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών, που σημαίνει τελική σύνταξη με μείωση 50% ή 60%.
Το ανώτατο όριο μείωσης σήμερα για την περίπτωση της εν λόγω ασφαλισμένης είναι 30%. Αν ισχύσει το δεύτερο σενάριο, τότε δεν θα της απαγορευτεί η έξοδος στα 57, αλλά αν το αποφασίσει θα έχει μείωση 50%-60% στην τελική της σύνταξη αντί του 30% που είναι σήμερα το μέγιστο ποσοστό μείωσης.
Αν δηλαδή η πλήρης σύνταξη που δικαιούται είναι 900 ευρώ, θα πάρει 450 ή και 400 ευρώ, με πρόωρη σύνταξη στα 57. Έτσι τα υπόλοιπα 450 ευρώ θα μείνουν στα Ταμεία.

Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...


Αποκλείει το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσης των συντάξεων, τονίζοντας ότι οι σχετικές διαρροές στον Τύπο «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»...

«Δημιουργούν μάλιστα εύλογες απορίες για την σκοπιμότητά τους, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Πρωθυπουργός έχουν κάνει δηλώσεις περί του αντιθέτου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα μέσω της κατάργησης κοστοβόρων εξαιρέσεων.
Σχολιάζοντας τα σενάρια που πυροδότησε η αναφορά του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για φήμες, σενάρια, απειλητικές πληροφορίες «που αναστατώνουν τον κόσμο και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος και ο κ. Σαμαράς καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν πάντως χθες πως καμία παρέμβαση δεν πρόκειται να γίνει στις κύριες συντάξεις και ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρεμβάσεις μόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Πόσα επιδόματα έπαιρνε από τον ΟΓΑ η 40χρονη "μητέρα" της Μαρίας



Τα επιδόματα που είχε λάβει η 40χρονη ρομά ως μητέρα, έφερε στο φως έρευνα που διενήργησε ο ΟΓΑ. Πόσα και ποια είναι
Τα επιδόματα που είχε λάβει η 40χρονη "μητέρα" της μικρής Μαρίας αποκάλυψε έρευνα που διενήργησε ο ΟΓΑ, κατόπιν εντολής του διοικητή Ξενοφώντα Βεργίνη.
Η 40χρονη ρομά ως Ελευθερία Δημοπούλου του Αργύρη είχε πάρει το ενιαίο επίδομα στήριξης τεσσάρων τέκνων και το ειδικό επίδομα πολύτεκνης οικογένειας (τεσσάρων τέκνων). Μάλιστα στην αίτηση που είχε υποβάλει για το οικογενειακό επίδομα, το ένα από τα τέσσερα παιδιά ήταν η Μαρία, με την ένδειξη αγνώστου πατρός και ημερομηνίας γέννησης 31 Ιανουαρίου 2009. Η αίτηση είχε υποβληθεί στις 8 Αυγούστου 2013 και το οικογενειακό επίδομα το έλαβε πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα στις 10 Οκτωβρίου.
Με το ίδιο όνομα είχε υποβάλει αίτηση στις 26 Αυγούστου του 1996 και έπαιρνε επίδομα για πέντε τέκνα, τρία εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στην προαναφερόμενη αίτηση.
Ως Σελήνη Σαλή του Παύλου, η 40χρονη είχε λάβει οικογενειακό επίδομα, με αίτηση που είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 1997 ως πολύτεκνη τεσσάρων τέκνων, τα οποία δεν ταυτίζονται με τα παιδιά που είχε δηλώσει ως Δημοπούλου.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του ΟΓΑ έχουν ήδη σταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για τις περαιτέρω ενέργειες.

Read more...

Βίντεο: Ο χάρτης της Ευρώπης τα τελευταία 1000 χρόνια σε 3,5 λεπτά



Ένας timelapse χάρτης της Ευρώπης από το 1000 μ.χ. μέχρι σήμερα, που παρουσιάζει κυρίως τις αλλαγές στα σύνορα μεταξύ των χωρών, τι συμμαχίες και τις αυτοκρατορίες (Vid)
Πρόκειται για την αποτύπωση της ευρωπαϊκής ιστορίας χιλίων ετών, από το 1000 μ.Χ. μέχρι και σήμερα, μέσα από τις μεταβολές των συνόρων των εκάστοτε ευρωπαϊκών κρατών σε όλη αυτήν την περίοδο.  Το βίντεο κρατάει 3,5  λεπτά.
Ανέβασε στο διαδίκτυο από ένα Νορβηγό με το ψευδώνυμο harrunostasj.
Πηγή:Liveleak

Read more...

Αγριο ξύλο απ' τα ΜΑΤ, στην Ευβοια...


Εριξαν δακρυγόνα και χτύπησαν με γκλομπς εργαζόμενους.
Δειτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Αγρια επεισόδια έξω από το διοικητήριο της νομαρχίας Εύβοιας ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους εργαζόμενους που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Δέχτηκαν...
επίθεση με δακρυγόνα και γκλομπς.

Πολεμικό τοπίο θύμισε σήμερα το μεσημέρι η νομαρχία Εύβοιας, όταν έφτασαν στο σημείο διαδηλωτές - εργαζόμενοι, οι οποίοι θέλησαν να εισέλθουν στο διοικητήριο, για να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά, αλλά οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν κατακλύσει την περιοχή, απαγόρευσαν την είσοδο και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια.



Αρχικά, ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας, κ.Λάμπρου, προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους, αλλά οι απαντήσεις του δεν έπεισαν και οι εργαζόμενοι ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα, ενώ αρκετοί από αυτούς χτυπήθηκαν και με γκλομπς.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, περνούσαν από το σημείο και μικρά παιδιά, ενώ η κυκλοφορία είχε διακοπεί για πολλή ώρα.
Υπενθυμίζεται πως, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε συλλάβει 13 εργαζόμενους, επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του διοικητηρίου, οι οποίοι, στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή: eviazoom.blogspot.gr

Read more...

Εκτίναξη του ελληνικού δημόσιου χρέους στο 169,1% του ΑΕΠ...





Αρνητική πρωτιά στην Ε.Ε. εχει η Ελλάδα καθώς εμφανίζει  το υψηλότερο δημόσιο χρέος,  το οποίο σκαρφάλωσε στο 169,1% του ΑΕΠ το...
δεύτερο τρίμηνο του 2013 - από 160,5% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat την Τετάρτη.
Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Ιταλία με το δημόσιο χρέος της στο 133,3% του ΑΕΠ και ακολουθούν η Πορτογαλία με 131,3% και η Ιρλανδία με 125,7%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (9,8%), τη Βουλγαρία (18%) και το Λουξεμβούργο (23,1%).

Στην ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος έφτασε το 93,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, έναντι 92,3%% το πρώτο τρίμηνο και στην Ε.Ε. ανήλθε στο 86,8%, από 85,9%.

Αύξηση του δημόσιου χρέους σε 24 από τις 28 χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τη Eurostat, διαπιστώθηκε αύξηση του δημοσίου χρέους σε 24 χώρες - μέλη και μείωση μόνο στις υπόλοιπες τέσσερις το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Οι σημαντικότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+19,9%), την Ιρλανδία (+15,5%) και την Κύπρο (+15,2%), ενώ οι σημαντικότερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Λετονία (-3,8%), τη Γερμανία (-2,1%), τη Δανία και την Αυστρία (-0,6% σε κάθε μία).

Read more...

Έπεσαν οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου



Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου με μεταφορική ικανότητα 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο
Υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη η απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB), μεταφορικής ικανότητας 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου τον χρόνο, σε πρώτη φάση και 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη.
Ο αγωγός θα επιτρέψει την τροφοδοσία της Βουλγαρίας και των χωρών της περιοχής με φυσικό αέριο που θα διοχετεύεται μέσω Ελλάδας, είτε από αγωγούς είτε από εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου. Μεταξύ άλλων, ο IGB θα διασυνδεθεί και με τον αγωγό TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία, μέσω Ελλάδας, προς την Ευρώπη.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός, εκτός από διασυνδετήριος αγωγός μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, με καθοριστική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια των δύο χωρών, αποτελεί σημαντικό έργο για την υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου, καθώς και πύλη για την τροφοδοσία των αγορών της ΝΑ Ευρώπης με αέριο από την περιοχή της Κασπίας.
Ο IGB έχει συνολικό μήκος 182 χιλιόμετρα, θα ξεκινά από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στην πόλη Stara Zagora της Βουλγαρίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπεριλαμβάνει τον IGB στην πρόταση της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τα έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), ενώ έχει ήδη εγκριθεί η συγχρηματοδότησή του με 45 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος EEPR. Η Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) προβλέπεται να ληφθεί στα μέσα του επόμενου έτους, ενώ η έναρξη κατασκευής αναμένεται για το φθινόπωρο του 2014 και η λειτουργία του έργου από τις αρχές του 2016.
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνει τα εξής: «Με την υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων για το ελληνικό τμήμα του ελληνοβουλγαρικού διασυνδετήριου (IGB) αγωγού φυσικού αερίου, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου έργου που συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης και σημαντικό παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Η στρατηγική σημασία του έργου ενισχύθηκε περαιτέρω από την επιλογή του TAP, καθότι αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση της γείτονος χώρας αλλά και της ΝΑ Ευρώπης ευρύτερα, σε νέες πηγές αερίου, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή των αγορών της ευρύτερης περιοχής προς όφελος των καταναλωτών.
Τα έργα που θα ξεκινήσουν στη βόρεια Ελλάδα την επόμενη χρονιά, θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας αξιοποιώντας το επιστημονικό και παραγωγικό εργατικό δυναμικό της χώρας, ενώ θα στηρίξουν άμεσα σημαντικούς κλάδους της εγχώριας βιομηχανίας με, ήδη, ισχυρή παρουσία, τεχνογνωσία και προοπτικές».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Κεντρικές τράπεζες: Επιστρέφουν στην Ελλάδα 500 εκατ. ευρώ από τα κέρδη τους



Το ποσό των 500 εκατ. ευρώ απομένει να εισπράξει η Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου, από τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα
Στα 500.000.000 ευρώ ανέρχεται το υπόλοιπο ποσό που αναμένεται να αποδοθεί στην Ελλάδα από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και αφορούν στα έσοδα από το πρόγραμμα SMP (security market program) της ΕΚΤ για τα Ελληνικά Ομόλογα.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 8.7.2013, θα αποδοθούν συνολικά στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ το 2013 και αυτά τα χρήματα αφορούν τα κέρδη που είχαν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης το 2012. Από τα 2 δισ. ευρώ, έχει ήδη αποδοθεί στην Ελλάδα στις 31.7.2013 το 1,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να αποδοθούν έως τα τέλη του 2013.
Όλα τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις «ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών ώστε να καταβληθούν στο ελληνικό κράτος τα χρήματα που έχει κερδίσει η ΕΚΤ κερδοσκοπώντας με τα ελληνικά ομόλογα».
Το έγγραφο του κ. Σταϊκούρα διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 17 Οκτωβρίου και αναφέρει ειδικότερα: «Σας ενημερώνουμε ότι έχει αρχίσει η απόδοση στην Ελλάδα των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης που αφορά έσοδα που προέρχονται από το πρόγραμμα SMP (security market programme) της ΕΚΤ για τα Ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup της 8.7.2013.
Συγκεκριμένα, θα αποδοθούν 2 δισ. για το 2013 που αφορούν τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές τράπεζες για το έτος 2012 από τα Ελληνικά ομόλογα, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ αποδόθηκε ήδη στις 31.7.2013 και τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια αναμένεται να αποδοθούν έως τα τέλη του 2013».
Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που είχαν καταθέσει έκαναν αναφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής του επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors Αντρέα Ούτερμαν, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να έχει κέρδη έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης, κατά την περίοδο 2009-2012, εκ των οποίων 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Ένταλμα σύλληψης για τον Παλαιοκώστα για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών



Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται μεταξύ άλλων, ο υπ' αριθμόν 1 Έλληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος αναζητείται από το 2009. Είχε πρωταγωνιστήσει σε συμπλοκή με αστυνομικούς πριν από δύο χρόνια
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του υπ' αριθμόν 1 Έλληνα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα εξέδωσε ο ανακριτής Λιβαδειάς για ένα περιστατικό που είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2011.
Ο 47χρονος κακοποιός, τον οποία αναζητά η αστυνομία από το 2009, όταν απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού και άλλα αδικήματα που έλαβαν χώρα πριν από περίπου δύο χρόνια στο δρόμο Λιβαδειάς-Αράχοβας κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου από την ΕΛ.ΑΣ.
Στο προαναφερόμενο όχημα επέβαιναν δύο άτομα. Στη θέα ενός συμβατικού αυτοκινήτου, οι δύο επιβαίνοντες ακινητοποίησαν το όχημα τους και από απόσταση περίπου 100 μέτρων ο συνοδηγός πυροβόλησε επανειλημμένα με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με τον οδηγό του περιπολικού να τραυματίζεται στον αριστερό μηρό.
Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στο πλαίσιο της προανάκρισης ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους επιβάτες, ο Παλαιοκώστας ενώ οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ατόμου που είχε εμπλακεί στο περιστατικό.
Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Read more...