Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος ξεφτίλισε τον Ευαγγελάτο...


Τον διόρθωσε την πρώτη φορά, ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ-1 δεν το κατάλαβε και στη δεύτερη ερώτηση του ξαναείπε τα ίδια, επαναλαμβάνοντας το λάθος του και κάνοντας τον Παπανδρέου να τον διορθώσει με τρόπο που τον εξευτέλιζε στον αέρα για δεύτερη φορά. Ο Ευαγγελάτος είχε ανακαλύψει συνέντευξη του Παπανδρέου πριν από χρόνια στο ΚΛΙΚ, όπου μιλούσε για αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων Μόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (υπουργός Εξωτερικών τότε) δε μίλαγε για Εθνικό αυτοπροσδιορισμό, αλλά για προσωπικό. Ο Ευαγγελάτος, παρά το μάθημα στον αέρα ακόμη να καταλάβει...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Πρόκληση προς τον Ελληνισμό είναι η αυριανή συγκέντρωση των λαθρομεταναστών μουσουλμάνων



Επέλεξαν να προκαλέσουν την αποφράδα ημέρα

Διάλεξαν την χειρότερη ίσως ημέρα της Ελληνικής ιστορίας, την αποφράδα ημέρα, την ημέρα της πτώσης της Βασιλεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον των Ελλήνων, οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι που διαβιούν παράνομα στη χώρα μας.
Την ίδια ημέρα, μεγάλη στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιείται στην Τουρκία, προς τιμήν του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!
Οποιοσδήποτε μπορεί να υποθέσει πως η πορεία των λαθρομεταναστών αποτελεί πρόκληση απέναντι στον Ελληνισμό. Μα κανείς από τους υπεύθυνους φαίνεται πως δεν προκαλείται!
Γιατί άραγε; Οι «άρχοντές» μας δεν ανήκουν στον Ελληνισμό; Δεν είναι Έλληνες; Δεν προσβάλλονται;
Για ποιόν λόγο όμως αυτή η ανεκτικότητα;
Πώς θα φαινόταν άραγε στους μουσουλμάνους (που τόσο ευέξαπτοι είναι με τα θρησκευτικά τους πιστεύω) εάν οι Έλληνες γιόρταζαν το καρναβάλι μία ημέρα άγια για τους ίδιους, όπως για παράδειγμα την ημέρα θανάτου του Μωάμεθ;
Πώς θα φαινόταν άραγε στους μουσουλμάνους, τους φιλήσυχους και φιλειρηνικούς αυτούς ανθρώπους (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) εάν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης (και δεν αναφέρομαι καν σε λαθρομετανάστες αλλά σε κανονικούς πολίτες της Τουρκίας) διαμαρτύρονταν για τις σφαγές (και όχι για το σχίσιμο ενός Ευαγγελίου) των Τούρκων στον Πόντο ή στην Κωνσταντινούπολη ή στην Σμύρνη, την ημέρα που οι ίδιοι θα θρηνούσαν τον θάνατο του Μωάμεθ;
Δεν θέλω να γίνομαι ερειστικός, αλλά νομίζω πως οι αντιδράσεις τους θα ήταν πολύ περισσότερο επιθετικές από όσο ήταν για το «σκισμένο» κοράνι…

Ανώνυμος Αναγνώστης

Υ.Γ.: Και επειδή σκέφτομαι και λιγάκι πονηρά, αναρωτιέμαι τι άραγε θα έκαναν όλοι αυτοί οι προοδευτικοί, πολυπολιτισμικοί, ανθρωπιστές, του ΣΥΡΙΖΑ κ.α., αν έβγαιναν στον δρόμους 3.000.000 Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι και ζητούσαν να σταματήσει η λοιδωρία και ο εμπαιγμός του Χριστού μέσα από τα σχολεία (καταργήθηκαν οι εικόνες, οι προσευχές, τα θρησκευτικά) και μέσα από την τηλεόραση (συνεχείς διάλογοι με πονηρά υπονοούμενα, προβολή πορνό ταινιών, προώθηση αθεϊσμού κ.α.)… Τι θα έκαναν τότε όλοι αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες; Η απάντηση είναι γνωστή: Θα ζητούσαν από τα ΜΑΤ να ασκήσουν βία και να προστατεύσουν την πολιτεία από την οπισθοδρόμηση!!!

/kostasxan


Read more...

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ




Η νευρικότητα του Καραμανλή ήταν από την αρχή εμφανής. Στο πρώτο σημείο του debate φαινόταν πιο καθαρά. Ο πρωθυπουργός ήταν ο μόνος ο οποίος εμφανίστηκε απολογητικός. Λογικό είναι αυτό, καθώς αυτός βρίσκεται στην εξουσία, δεχόμενος τα πυρά της αντιπολίτευσης. Ο Καραμανλής προσπάθησε να επιβεβαιωθεί μέσα από την γλώσσα του σώματος. Χειρονομίες, εκφράσεις και κινητικότητα. Είναι ο συνήθης τρόπος αντίδρασης του Καραμανλή όταν δεν νοιώθει άνετα.
http://pressmme.blogspot.com/


Read more...

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΩΣΤΟΣ


Ο Γιώργος Παπανδρέου ενδυματολογικά ήταν ο πιο σωστός από όλους. Πιο ουδέτερος από τους άλλους τρεις άνδρες πολιτικούς αρχηγούς. Σκούρο σακάκι, όπως αρμόζει στην περίσταση και ουδέτερη μπορντό γραβάτα που δεν παραπέμπει στα χρώματα ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της Νέας Δημοκρατίας. Απάντησε με άνεση και σημαντική ευχέρεια για τα γλωσσικά δεδομένα του. Ήταν πιο σαφής από τον Καραμανλή και πολύ πιο ανθρώπινος. Διατήρησε την ευπρέπειά του και κινήθηκε στην λογική του μεσαίου χώρου.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

Κι άλλες μισές αλήθειες...


Βγήκε το τρίτο φυλλάδιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Και αυτό στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα δύο (εδώ και εδώ).

Παρότι σε πολλά σημεία επαναλαμβάνεται και εγώ είχα δηλώσει την προηγούμενη φορά πως είχα "κουραστεί" (σαν τον Καραμανλή...) να σχολιάζω τα φυλλάδιά τους. Ήταν θέμα τιμής και στρώθηκα στη δουλειά!!!

1)
Περηφανεύονται για το μουσείο της Ακρόπολης!

Ένα έργο το οποίο αρχικά πολέμησε η ΝΔ, σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και ένα μεγάλο του μέρος κατασκευάστηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά αναφέρω πως άρχιζε να κτίζεται το 2003!

2)
Ισχυρίζονται πως το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ

Η αλήθεια είναι πως είναι το μικρότερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από το 1996. Μάλιστα είναι μειωμένο κατά 1 δισ περίπου σε σχέση με πέρυσι Το γεγονός αυτό καταδικάζει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση!
3)
Περηφανεύονται για τα τρία νοσοκομεία και τις 6 επεκτάσεις. Τολμούν να δηλώνουν πως 6 νοσοκομεία κατασκευάζονται.

Όλες οι επεκτάσεις και κατασκευές νοσοκομείων που αναφέρονται θα έπρεπε τη στιγμή που μιλάμε να ήταν έτοιμες αφού οι μελέτες είχαν ολοκληρωθεί (και ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση) είτε στα τέλη της θητείας του ΠΑΣΟΚ το 2004 είτε στις αρχές της διακυβέρνησης της ΝΔ. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως στα υπό κατασκευή είναι και το νοσοκομείο Χαλκίδας το οποίο δεν έχει καν θεμελιωθεί!!! Υποθέτω πως και τα υπόλοιπα θα είναι σε αντίστοιχη φάση...

Τα Κέντρα Υγείας θα τα αφήσω εκτός σχολιασμού μιας και το φιλόδοξο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει εγκαταλειφθεί προ καιρού!

4)
Παρουσιάζουν την Εγνατία ως δικό τους έργο!

Όταν το μεγαλύτερο μέρος βρισκόταν σε εξέλιξη ή είχε δημοπρατηθεί από το ΠΑΣΟΚ, το φυσικό επακόλουθο ήταν η ολοκλήρωσή του!!

5)
Μεγάλα έργα στις μεταφορές!

Το 2004 είχαν αναγγείλει πως το 2008 ο προαστιακός θα έφτανε Χαλκίδα. Έχουμε 2009 και τρέχουν να τον εγκαινιάσουν πριν τις ευρωεκλογές ακόμη κι αν οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως δεν είναι ακόμη έτοιμος...

Το 2009 είχε εξαγγελθεί πως ο Πειραιάς θα είχε τραμ αλλά και μετρό. Ούτε το ένα αλλά ούτε το άλλο έχει ξεκινήσει καν! Παρόλα αυτά βλέπουμε συνεχώς να εξαγγέλλονται από το Σουφλιά στο Meg-aktor κανάλι!!!

και τέλος
6)Μία αλήθεια
Επιτέλους παραδέχονται τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων!

Και ειδικά των μεγάλων (ΕΠΕ και ΑΕ). Αυτή τη μείωση αν τη συνδυάσουμε με την αύξηση της φορολογίας φυσικών προσώπων...
...και με τις μεγάλες αυξήσεις των έμμεσων φόρων, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί ερχόμαστε 2οι μετά την Ουγγαρία στη φορολογική επιβάρυνση μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ.

EDIT: Βρήκα κι άλλα! Έρχεται και μία μικρή συνέχεια...
http://pasok-eretria.blogspot.com/


Read more...

Αναβιώνει και πάλι το κράτος της δεξιάς του ’50 και του ‘60


Μοιράζουν τρόφιμα, με αντάλλαγμα την ψήφο των πολιτών


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις μέρες μας! Με ανακοίνωση που έχει τοιχοκολλήσει (αλλά αποφεύγει ν' αναρτήσει στην ιστοσελίδα της) σε μειονοτικούς οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, η δημοτική αρχή ενημερώνει τους συμπολίτες μας ότι θα τους διανείμει δωρεάν ρύζι, μακαρόνια και τυρί φέτα!!! Όλα τα προαναφερόμενα σύμφωνα … με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το όλο «εγχείρημα» το έχει αναλάβει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, στην οποία πρόεδρος είναι η Νίκη Μουστάκα! Με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και την φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2008, οι συνδημότες μας θα πάρουν τρόφιμα για το σπίτι τους … με αντίτιμο την ψήφο τους για τις Ευρωεκλογές!!! Ντροπή σε όλους τους φωστήρες αυτής της … κατάντιας!

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Read more...

Σκληρές μάχες του Τουρκικού στρατού με τις δυνάμεις Κούρδων ανταρτών


Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από νάρκη

Εξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.
Η νάρκη που είχε τοποθετηθεί από τους αντάρτες του ΡΚΚ εξερράγη τη στιγμή που στρατιωτικό όχημα περνούσε από δρόμο κοντά στο χωρίο Καβσάκ στη περιοχή Κουρκουτζά, στα ιρακινά σύνορα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Η νάρκη αυτή, όμως, πυροδότησε σειρά επιθέσεων του Τουρκικού στρατού προκειμένου να εκδικηθούν τους θανάτους των Τούρκων στρατιωτών και να ανακτήσουν την ψυχολογία που δεν υπάρχει ανάμεσα στους στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων.
Έτσι, μεγάλη επίθεση εξαπολύθηκε σε βάσεις Κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ.
Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα το πρωί "μία μεγάλη ομάδα" κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό επιτελείο στρατού στην ιστοσελίδα του.
"Τα μαχητικά μας εκπλήρωσαν επιτυχώς το καθήκον τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνές επιχειρήσεις εναντίον βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ για να αποδυναμώσει τους ισχυρούς πυρήνες των Κουρδικών δυνάμεων που δείχνουν να συντάσσονται πριν την μεγάλη αναμέτρηση που όλα δείχνουν πως πλησιάζει...

kostasxan


Read more...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ...



Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ

H espresso έχει σήμερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της ημέρας, καθώς αποκαλύπτει ότι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Μ. Τρεμόπουλος κάθισε μαζί με εκπροσώπους του "Ουράνιου Τόξου" σε εκδήλωση για το "Μακεδονικό Αναγνωστικού" μιλώντας για "Μακεδονική μειονότητα μέσα στην Ελλάδα"! Η εφημερίδα αναφέρει ότι...
σε αυτή την εκδήλωση, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελληνική, ο κ. Τρεμόπουλος μίλησε πολύ ανοιχτά για τα εθνικά μας θέματα, την έννοια της πατρίδας, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τις μειονότητες και τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Αυτά αποφεύγει να τα επαναλάβει, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένως προκλήσεις και προσκλήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ από συνομιλητές, κυρίως του ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι επί του Μακεδονικού απόψεις του είναι μάλλον αντιδημοφιλείς, ενώ ο γενικός και αόριστος όρος «οικολογία» είναι συμπαθέστατος και συνιστά δημοσκοπικό... πασπαρτού. Ομως, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τρεμόπουλος οφείλει στο κοινό, αλλά και στον εαυτό του, ξεκάθαρες εξηηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Οπως ακριβώς στάθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα όπου παρουσιάζοντας το «Μακεδονικό Αναγνωστικό» δέχτηκε τις ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, χωρίς να αποφύγει καμία απάντηση.
http://pressmme.blogspot.com
Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ



28/5/2009

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, δήλωσε τα ακόλουθα με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής για συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε 13 :

Ενώ τα περιβαλλοντικά ζητήματα αντιμετωπίζονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια χωρίς σχεδιασμό, αλλά εξ ανάγκης, με «πυροσβεστικό» τρόπο η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική ορυμαγδού για τις προστατευόμενες περιοχές επισφραγίζει την καταστροφή τους με τη συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισής τους σε 13, με άλλοθι την προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δημοσίου!

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή είχε αναφερθεί στην προοπτική δημιουργίας νέων φορέων διαχείρισης.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση διαπίστωσε τώρα πως το κόστος της προστασίας της φύσης είναι εκείνο που έχει εκτροχιάσει τις δημόσιες δαπάνες της χώρας;

Ας μην γελιόμαστε, η προτεινόμενη «περικοπή εξόδων» δεν πρόκειται να συμβάλλει στην κάλυψη του δημοσιονομικού χρέους της χώρας, που η ίδια η Κυβέρνηση έχει διογκώσει. Απλά οι περιοχές αυτές είναι πιο εύκολα αναλώσιμες για την ανύπαρκτη οικονομική και περιβαλλοντική πολιτική της Κυβέρνησης.

Ήδη έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι οι περισσότερες περιοχές Natura δεν έχουν συγκεκριμένα όρια και θεσμοθετημένες χρήσεις γης ούτε καν επιστημονικό φορέα που να μεριμνά για την προστασία τους. Για την απουσία αυτού του απαραίτητου πλαισίου υπάρχει σαφής πολιτική ευθύνη και αδράνεια.

Οι Φορείς Διαχείρισης που υπολειτουργούν χρηματοδοτούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους, τα μισά περίπου κονδύλια που έχουν προβλεφθεί από το Γ΄ ΚΠΣ για την υποστήριξη των φορέων έχουν ήδη χαθεί και οι ήδη λιγοστοί ΦΔ έχουν περιέλθει σε παρακμή.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Κυβέρνηση της ΝΔ υποστήριζε στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα που οργάνωσε στην Αθήνα ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Στ. Δήμας, ότι η προστασία της φύσης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Υποθέτουμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση έρχεται ως επισφράγισμα αυτής της προτεραιότητας…




Read more...

Νέο δίλημμα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» θέτει ο Γ.Παπανδρέου

«Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν».

Νέο δίλημμα


Με τη φράση «εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν» ο Γ.Παπανδρέου διαχώρισε τη θέση του ίδιου και του κόμματός του από τα πάσης φύσεως συμφέροντα, τα οποία -όπως τόνισε- υπηρετεί η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης διαχώρισε τους οπαδούς της ΝΔ από τη «βαρβαρότητα» της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας ότι και εκείνοι περίμεναν πολλά από τη ΝΔ, αλλά διαψεύσθηκαν. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην κάλπη, για «φτάνει πια» στην κυβέρνηση.

«Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι με τη συμμετοχή «παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

http://anarxaszante.blogspot.com/

Read more...

Ποιος "αρχιερέας της διαπλοκής" μας έμεινε;


Ο Καραμανλής μας είπε ουσιαστικά χθες, να μην τον παίρνουμε στα σοβαρά. Λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω, πάνω στη μάχη της ατάκας που να πάρει η ευχή!

Δηλαδή, όταν τον χαρακτηρίζουμε εμείς ανίκανο, είμαστε υβριστές, ενώ αυτός έχει το δικαίωμα να λέει ένα 10% με 15% λέξεις του καφενείου στη βουλή, να δημιουργεί εντυπώσεις, να στιγματίζει ανθρώπους... Και του πήρε 10 χρόνια για να την πάρει πίσω!

Ο λόγος είναι απλός. Τρέμει μην του κολληθεί ο ίδιος χαρακτηρισμός. Και όχι επειδή θα το πει κάποιος από την αντιπολίτευση ή ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν του το επιτρέπει ούτε ο πολιτικός πολιτισμός του, ούτε η παιδεία του.

ΤΡΕΜΕΙ γιατί, εξαιτίας Βατοπεδίου, ομολόγων, siemens, υποκλοπών κλπ κλπ και κλεισίματος της Βουλής... ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ!

Δεν είναι όμως ο μόνος, που χαρακτήρισε κάποιον "Αρχιερέα της Διαπλοκής"...

Θα το πάρει πίσω και ο Σαμαράς...;
http://krogias.blogspot.com/


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!





Read more...

ΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!

«Η Στάζι πάτησε τη σκανδάλη» Υποψίες βασανίζουν τη Γερμανία για το ποιος πυροβόλησε τον «κόκκινο Ρούντι»

Πιέσεις σε Τουρκία για λαθρομετανάστες

Πυριτιδαποθήκη ανισοτήτων




Read more...

Θρίλερ για τη σωτηρία της Opel...



Ναυάγησαν οι ολονύκτιες διαπραγματεύσεις...
Σε θρίλερ μετατρέπονται οι προσπάθειες διάσωσης της Opel–αλλά και της Vauxhall- στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή εκπνέει το τελεσίγραφο για την μητρική GeneralMotorsστις ΗΠΑ.
Σήμερα τα ξημερώματα διακόπηκαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι ολονύχτιες συνομιλίες στη Γερμανία για την τύχη της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, αλλά και της Vauxhall, χωρίς να υπάρξει απόφαση για τον πιθανό αγοραστή.
«Κλειδί» για την αποτυχία των συνομιλιών αποτέλεσε το γεγονός ότι η Opel θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλια 300 εκ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση. Χρήματα, τα οποία κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είναι διατεθειμένο να δώσει στη GeneralMotors.
Παράλληλα, η...
επενδυτική Ripplewood Holdings, ένας από τους «μνηστήρες» για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της General Motors, μητρική των Opel και Vauxhall, απέσυρε την προσφορά εξαγοράς, αφήνοντας δύο μονομάχους στη διεκδίκηση, την ιταλική Fiat και την καναδική Magna.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε ότι αναμένει να λάβει τις επιπλέον πληροφορίες που χρειάζεται έως αύριο, Παρασκευή. Ωστόσο, ο διαθέσιμος χρόνος μειώνεται, καθώς η πώληση της GM Ευρώπης είναι κρίσιμης σημασίας για τα σχέδια αναδιοργάνωσης της αμερικανικής μητρικής της.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςKarl-TheodorzuGuttenberg μιλώντας σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Οι συνομιλίες ανατράπηκαν μετά τις απροσδόκητες απαιτήσεις της GM», συμπλήρωσε ο Guttenberg.

Η GM έχει διορία έως την 1η Ιουνίου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να προβεί είτε σε αναδιάρθρωση των χρεών της είτε να κηρύξει πτώχευση.

Η χθεσινή όμως απόρριψη των σχεδίων της GM από τους πιστωτές και κατόχους ομολόγων της εταιρείας, καθιστά τη χρεοκοπία της την πιθανότερη έκβαση.


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

«Δεν χρωστάω στα συμφέροντα»



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ.Παπαχρήστος
Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε για πρώτη φορά το δίλημμα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»...
Η φράση «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το νέο δίλημμα για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου που θέτει από χθες το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο όσους από τους εκλογείς φλερτάρουν με την αποχή ή με τα μικρότερα κόμματα.
Το δίλημμα έθεσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στο Ζάππειο, και απ΄ ό,τι φαίνεται (καθώς ο ίδιος το επανέλαβε σε όλες τις δυνατές εκδοχές του, στη διάρκεια της συνέντευξης) θα προταθεί στον εναπομείναντα χρόνο της προεκλογικής περιόδου. Το δίλημμα, που...
κινείται στη λογική «ούτε μια χαμένη ψήφος στις εκλογές», στόχο έχει και την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς απ΄ ό,τι διαφάνηκε από τις απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων προτίθεται να θέσει πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση Καραμανλή.

Ευρωεκλογές, το πρώτο βήμα
Οι ευρωεκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την αλλαγή πορείας της χώρας», κάλεσε τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην κάλπη, για να πουν «φτάνει πια» στην κυβέρνηση, και επανέλαβε ότι στην ουσία οι εκλογές του Ιουνίου είναι δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Παπανδρέου, που ζήτησε και πάλι την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αποσυνέδεσε τη διενέργεια των εθνικών εκλογών από τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ έναντι του Κάρολου Παπούλια, αν ο τελευταίος προτίθεται να είναι και πάλι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος τιμούν τον κ. Παπούλια, αλλά το συμφέρον της χώρας προηγείται. Προέβλεψε πάντως ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα εξαναγκαστεί να προχωρήσει σε εκλογές πολύ πριν από τον Μάρτιο του 2010.

Δέσμευση για αλλαγές
Δεσμεύθηκε ότι ως αυριανός πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος «να προχωρήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος» και κάλεσε τους πολίτες να βάλουν με την ψήφο τους τέλος «στην ανομία και στον νόμο της ζούγκλας, στην σπατάλη και την ατιμωρησία που έχει επιφέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ.». Τόνισε ακόμη ότι «η χώρα θέλει αξιόπιστη κυβέρνηση», δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας και είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εμπιστοσύνη του πολίτη και την κερδίζει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν κάθετος όταν ρωτήθηκε για τη στάση του απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα, και κυρίως εκείνα που ελέγχουν μέσα ενημέρωσης. Τόνισε πως είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν» και δεσμεύθηκε ότι θα επιβάλει κανόνες που θα γίνουν σεβαστοί από όλους.

Τάξη στα εργασιακά
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάλεσε τους πολίτες να μετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, υποστήριξε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα κάνει αυτό ακριβώς που μπορεί για τη νέα γενιά που είναι άνεργη ή απειλείται από την ανεργία, επιβάλλοντας τάξη και κανόνες σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Δήλωσε αντίθετος στο πάγωμα των μισθών, ανέφερε πως τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα είναι στη βάση δίκαιης αναδιανομής των βαρών και πρόσθεσε πως το κόμμα του σκοπεύει να προβεί σε αλλαγή του φορολογικού συστήματος με διάλογο. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μονιμοποιήσει τις χιλιάδες συμβασιούχους, ανέφερε ότι όταν υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι μόνιμοι. Ζήτησε ακόμη να σταματήσει «η λογική των κομματικών stage στο Δημόσιο».

Να ενταχθούν στην κοινωνία
Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια με τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει μεταναστευτική πολιτική, ότι δεν έχει αξιοποιήσει το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο ίδιος με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των μεταναστών και υποστήριξε ότι δεν έχει συγκεκριμένη πολιτική για το ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας και δικαιούται ασύλου. Για τους νόμιμους μετανάστες ανέφερε πως πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία, ενώ για τους λαθρομετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα ζήτησε να γίνει έλεγχος και είτε να γίνουν δεκτοί είτε να επαναπροωθηθούν.

Στον κ. Παπανδρέου υποβλήθηκε ερώτηση για τη διαδοχολογία στη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα για το ποιον προτιμάει για αντίπαλο, την Ντ. Μπακογιάννη ή τον Αντ. Σαμαρά, και απάντησε πως αντίπαλός του είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το πώς θα αποτιμούσε την τυχόν συμμετοχή των λεγόμενων «βατοπεδινών» στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι θα αποτελούσε «ολική ομολογία ενοχής» και θα εξηγούσε ότι η κυβέρνηση έκλεισε τη Βουλή για να παραγράψει το σκάνδαλο.


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

Ιερώνυμος: Θεμελιώδες δικαίωμα η θρησκευτική ελευθερία


Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με οικονομικούς μετανάστες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του. Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα.
Το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει.
Όμως κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου.
Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση».


/infognomonpolitics

Read more...

Εκτός ελληνικού στόλου το υποβρύχιο «Παπανικολής»


Στον Σκαραμαγκά ναυπηγούνται τα 3 «αδελφάκια» τού «Παπανικολής»

Αθήνα: Δεν θα παραλάβει τελικά η Ελλάδα το υποβρύχιο «Παπανικολής», παρόλο που λύθηκε το πρόβλημα κλίσης που παρουσίαζε. Η Ελλάδα θα εντάξει στο στόλο της τρία «αδελφάκια» του υποβρυχίου που είναι σχεδόν έτοιμα και, πιθανότητα, θα παραγγείλει και τέταρτο.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι Γερμανοί πέτυχαν να λύσουν το πρόβλημα της κλίσης που παρουσίαζε το πρώτο υποβρύχιο τύπου 214 που κατασκευάστηκε στο Κίελο και η νέα δοκιμή του κρίθηκε «εντός ορίων», παρουσία Ελλήνων αξιωματικών.

Ωστόσο, η παραλαβή του υποβρυχίου δεν θα γίνει, τόσο για... ψυχολογικούς λόγους όσο και γιατί έχει μείνει στον ντόκο 4-5 χρόνια. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο, αν ευοδωθούν οι συζητήσεις, είτε θα το κρατήσει το Γερμανικό Ναυτικό είτε θα πουληθεί από τα ναυπηγεία σε άλλη χώρα.

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές εξετάζουν παράλληλα και τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού τριών παλαιών υποβρυχίων τύπου 209 και στον Σκαραμαγκά ναυπηγούνται ήδη τα 3 «αδελφάκια» τού «Παπανικολής».

Η νέα πρόταση -που προχωρεί ταχέως σύμφωνα με το ΓΕΝ- προβλέπει να δοθούν στην Ελλάδα με τα ίδια χρήματα, αντί για τα υπόλοιπα δύο εκσυγχρονισμένα, δύο νέα και μάλιστα με αυξημένες δυνατότητες. Ήδη πάντως άναψε πράσινο φως για πληρωμή 105 εκατ. ευρώ που όφειλε το Δημόσιο στους Γερμανούς.

Οι γαλλικές φρεγάτες

Να σημειωθεί πως σε λίγες ημέρες αρχίζουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την αγορά 6 φρεγατών από τη Γαλλία, με όλα τα όπλα γαλλικά. Επίσης, προχωρεί η αγορά νέων πυραύλων Εξοσέτ, ενός πλοίου διάσωσης υποβρυχίων, 6 ρυμουλκών και δύο σκαφών μεταφοράς προσωπικού. Επιπλέον, αρχίζει η διαδικασία για εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ενώ με ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) γίνεται ηλεκτρονικό το σύστημα προμηθειών.

/infognomonpolitics


Read more...

ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



Διεξάγεται στις 8 το βράδυ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πέντε πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Μαρία Χούκλη.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν από το Mega η Όλγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από το ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι έξι. Κάθε ερώτηση θα διατυπώνεται σε 30'', ενώ ο πολιτικός αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 90'' για να απαντήσει. Η διευκρινιστική ερώτηση θα γίνεται εντός 30'' και η απάντηση θα δίδεται σε 1 λεπτό.

Οι θεματικές ενότητες είναι:

α) Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική πολιτική

β) Οικονομία και Ανάπτυξη

γ) Κοινωνική πολιτική και εργασιακά ζητήματα

δ) Παιδεία

ε) Περιβάλλον

στ) Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση
http://citypress-gr.blogspot.com/

Read more...

Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ


H espresso έχει σήμερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της ημέρας, καθώς αποκαλύπτει ότι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Μ. Τρεμόπουλος κάθισε μαζί με εκπροσώπους του "Ουράνιου Τόξου" σε εκδήλωση για το "Μακεδονικό Αναγνωστικού" μιλώντας για "Μακεδονική μειονότητα μέσα στην Ελλάδα"! Η εφημερίδα αναφέρει ότι...
σε αυτή την εκδήλωση, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φιλελληνική, ο κ. Τρεμόπουλος μίλησε πολύ ανοιχτά για τα εθνικά μας θέματα, την έννοια της πατρίδας, τη Μακεδονία, τα Σκόπια, τις μειονότητες και τα ζητήματα του αυτοπροσδιορισμού των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Αυτά αποφεύγει να τα επαναλάβει, αν και έχει δεχτεί επανειλημμένως προκλήσεις και προσκλήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ από συνομιλητές, κυρίως του ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι επί του Μακεδονικού απόψεις του είναι μάλλον αντιδημοφιλείς, ενώ ο γενικός και αόριστος όρος «οικολογία» είναι συμπαθέστατος και συνιστά δημοσκοπικό... πασπαρτού. Ομως, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου που οφείλουν να κάνουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τρεμόπουλος οφείλει στο κοινό, αλλά και στον εαυτό του, ξεκάθαρες εξηηγήσεις, χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα. Οπως ακριβώς στάθηκε εκείνη τη δύσκολη μέρα όπου παρουσιάζοντας το «Μακεδονικό Αναγνωστικό» δέχτηκε τις ερωτήσεις αντιφρονούντων εθνικιστών, απλών Θεσσαλονικιών νέων, ηλικιωμένων και δημόσιων προσώπων, χωρίς να αποφύγει καμία απάντηση.
http://pressmme.blogspot.com


Read more...

Ελεύθερος μέχρι νεωτέρας ο Χριστοφοράκος


Ελεύθερος κυκλοφορεί στο Μόναχο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρώην ισχυρός άντρας της Siemens , καθώς οι Γερμανικές Αρχές εντόπισαν ασάφειες στο ένταλμα για τη σύλληψή του, που είχε εκδόσει ο τέταρτος ειδικός ανακριτής, κ.Νίκος ζαγοριανός. Για το λόγο αυτό ζήτησαν διευκρινήσεις απο την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας σχετικά με ζητήματα που αφορούν τυχόν παραγραφές των αδικημάτων που βαρύνουν τον κ.Χριστοφοράκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διευκρινήσεις δόθηκαν στους Γερμανούς απο τις Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες διαβεβαιώνουν οτι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας του εντάλματος σύλληψης. Μέχρι όμως να απαντήσουν οι Γερμανοί για τον αν οι διευκρινήσεις που τους δόθηκαν είναι επαρκείς το ένταλμα για τη σύλληψη του Μ.Χριστοφοράκου παραμένει ανενεργό.

http://kafeneio-gr.blogspot.com


Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών,Πρωινων Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης


28-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


















ΠΡΩΙΝΕΣ









ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ









ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ














ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














http://kafeneio-gr.blogspot.com/


Read more...