Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Σύνταξη στα 50 μόνο με ανήλικα παιδιά...


Εκτός της αύξησης των ορίων ηλικίας αφήνει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων με...
ανήλικα παιδιά. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 50 έτη εάν έχουν ανήλικα τέκνα. 

Πιο αναλυτικά, από τα 50 μπορεί να λάβει πλήρη σύνταξη μία μητέρα δημόσιος υπάλληλος εάν είχε ανήλικο παιδί, θεμελιωμένη 25ετία το 2010 και ήταν 50 ετών μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015.

Στην περίπτωση που συμπλήρωσε τα 50 μετά τις 19 Αυγούστου μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 55. Εάν τα συμπληρώσει το 2017 μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 58,5 έτη ηλικίας.

Δημόσια υπάλληλος με ανήλικο και συμπληρωμένα 25 έτη μέχρι το 2012 εάν είχε γίνει 55 ετών έως τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούσε να βγει σε σύνταξη από τα 55 έως όποτε το θελήσει. Αν έγινε 55 το 2016 μπορεί να βγει σε σύνταξη στα 58. Αν γίνει 55 το 2017 μπορεί να βγει σε σύνταξη μόλις γίνει 59 ετών και 6 μηνών

Δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν 25ετία το 2011 και ανήλικο παιδί και είχαν συμπληρώσει το 52 έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε το θελήσουν.

Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ με 5.500 ένσημα που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ανήλικο και είχαν συμπληρώσει το 55 έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε το θελήσουν, αν συμπλήρωσαν τα 55 το 2016 βγαίνουν σε σύνταξη στα 58, ενώ αν τα συμπληρώσουν το 2017 θα βγουν σε σύνταξη μόλις γίνουν 59 ετών και 6 μηνών.

Μητέρες ανηλίκων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που έως τις 18 Αυγούστου του 2015 ήταν 50 ετών μπορούν να βγουν σε σύνταξη όποτε θελήσουν, ενώ αν έγιναν 50 ετών το 2016 μπορούν να βγουν σε σύνταξη όταν γίνουν 56,9 ετών.

Να σημειωθεί πως με βάση το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε τον Μάιο, οι νέες συντάξεις που εκδίδονται είναι μειωμένες κατά 30%...

real.gr

Read more...

Ρεκόρ παραβατικότητας Δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα «έπιασε» το ΣΔΟΕ στην Κρήτη


Δέκα τόνους λαθραίο οινόπνευμα «έπιασε» το ΣΔΟΕ στην Κρήτη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περίπου δέκα τόνοι λαθραίο οινόπνευμα, χιλιάδες φιάλες αλκοολούχων ποτών και χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα σε εμπορικά καταστήματα, είναι -μεταξύ άλλων- η «σοδειά» του ΣΔΟΕ από ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία, διενήργησαν ελέγχους στον νομό Ηρακλείου σε επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών και κατάσχεσαν συνολικά από δύο επιχειρήσεις ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης 10.177 λίτρων, 18.431 φιάλες ούζου και 21.757 φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και 3.000 λίτρα τσικουδιάς.
Ο εκπρόσωπος μίας επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται κατά προσέγγιση στο ποσό των 494.791 ευρώ.
Επίσης, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εμπορικά - τουριστικά καταστήματα σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 9.865 απομιμητικά προϊόντα (τσάντες, μπλούζες, υποδήματα, ρολόγια, αρώματα κ.λπ.).
Τονίζεται ότι από τους διενεργηθέντες ελέγχους στα εμπορικά καταστήματα, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε ανέρχεται σε ποσοστό 90%. Επίσης, εντοπίσθηκε στην ελεύθερη ζώνη του λιμένος Ηρακλείου, κοντέινερ το οποίο περιείχε ποσότητα 7.266 απομιμητικών προϊόντων (υποδήματα, μπλούζες, τσάντες, βαλίτσες κ.λπ.). Τα παράνομα προϊόντα κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν.
Το ΣΔΟΕ θα είναι «παρών», όπου βρίσκεται το οικονομικό έγκλημα, όπως στο παρεμπόριο, στα λαθραία προϊόντα, στις απομιμήσεις, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέο «κύμα» μειώσεων στις συντάξεις τον Σεπτέμβριο...

syntaxeis2Καπέλο αναδρομικών μειώσεων που φτάνει και στο 54% μπαίνει στις επικουρικές συντάξεις από τον Οκτώβριο.

Μετά το πρώτο κύμα των περικοπών που εφαρμόστηκε στις πληρωμές του...
Αυγούστου για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, και ορισμένων ΔΕΚΟ και τραπεζών, έρχεται το δεύτερο και μεγαλύτερο ψαλίδι στις πληρωμές του Σεπτεμβρίου που θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων όλων των Ταμείων οι οποίοι λαμβάνουν μικτό άθροισμα από κύρια και επικουρική άνω των 1.300 ευρώ.

Τον Οκτώβριο όμως το σοκ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί ο κόφτης θα περιλαμβάνει και τις αναδρομικές περικοπές των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου οι οποίες θα παρακρατηθούν σε τρεις δόσεις, ήτοι από τις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Το σύνολο των συνταξιούχων θα χρεωθεί για το τρίμηνο αυτό με τις αναδρομικές περικοπές δύο ή τριών μηνών, που σημαίνει ότι το καθαρό πληρωτέο ποσό που θα τους μείνει θα είναι ακόμη μικρότερο.

Τον Αύγουστο οι περικοπές έφτασαν στο 22% όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στις 31 Ιουλίου παρουσιάζοντας και τα εκκαθαριστικά πληρωμών με τις νέες επικουρικές πολλών συνταξιούχων.

Ο κόφτης του Σεπτεμβρίου θα πιάνει πάνω από 250.000 συνταξιούχους με μειώσεις που θα φτάνουν και στο 40%.

Τον Οκτώβριο το σοκ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί στις ήδη μειωμένες επικουρικές θα επιβληθούν και οι αναδρομικές περικοπές των προηγούμενων μηνών και θα οδηγήσουν σχεδόν σε τριπλάσιες περικοπές τις καταβαλλόμενες συντάξεις μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Ο λογαριασμός των αναδρομικών μειώσεων θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις, και θα μοιραστεί ισόποσα στις συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Για το τρίμηνο αυτό οι επικουρικές θα έχουν μειώσεις που θα ξεπεράσουν και το 50%. Μόλις πληρωθούν οι αναδρομικές περικοπές, δηλαδή από τον Ιανουάριο, οι επικουρικές θα έχουν μόνο τις κανονικές μειώσεις...

aixmi.gr

Read more...

Πάνω από 26.000 οι συλληφθέντες στην Τουρκία...


Φωτογραφία: Eurokinissiγια το αποτυχημένο πραξικόπημα...

Περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι κρατούνται σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα, δήλωσε σήμερα ο...
Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνολικά έχουν συλληφθεί επισήμως και έχουν τεθεί υπό κράτηση 16.000 άνθρωποι σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ άλλοι 6.000 κρατούμενοι τελούν υπό εξέταση, διευκρίνισε ο υπουργός.

Επίσης άλλοι 7.668 άνθρωποι τελούν υπό έρευνα, αλλά δεν κρατούνται, πρόσθεσε...

Read more...

Το παρασκήνιο της συνάντησης Πούτιν - Ερντογάν...


Ποιοι έφεραν κοντά Πούτιν και Ερντογάν Ένα απίστευτο παρασκήνιο αποκαλύπτεται για το πως ήρθαν και πάλι κοντά Ερντογάν και Πούτιν, με αποκορύφωμα την σημερινή συνάντηση  στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως αποκαλύπτουν...
σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, η Ρωσία και η Τουρκία διαπραγματεύθηκαν μυστικά τη συμφιλίωση τους στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, έπειτα από μια μεσολάβηση η οποία πραγματοποιήθηκε κυρίως από έναν τούρκο επιχειρηματία και τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντά σήμερα στην Αγία Πετρούπολη τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να επισφραγίσει αυτή τη συμφιλίωση, έπειτα από μήνες διπλωματικής ψυχρότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία είχε αρχίσει να βολιδοσκοπεί τη Ρωσία για να τερματισθεί η κρίση μέσω του Τσαβίτ Τσαγκλάρ, επιχειρηματία και πρώην υπουργού. Ο τελευταίος, έχει καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν στον Καύκασο, τον Ραμαζάν Αμπντουλατίποφ, ο οποίος έχει με τη σειρά του πρόσβαση στον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του ρώσου προέδρου, τον Γιούρι Ουσάκοφ.

Στη συνέχεια η Άγκυρα άρχισε να συντάσσει μια επιστολή προς τη Μόσχα για να εκφράσει τη λύπη της για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Έτσι στις 24 Ιουνίου, έπειτα από αίτημα του ουζμπέκου προέδρου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, έσπευσε στην Τασκένδη, όπου ο Πούτιν συμμετείχε στη σύνοδο του οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης. Η επιστολή επιδόθηκε στον σύμβολο εξωτερικής πολιτικής του ρώσου προέδρου και ο Πούτιν έδωσε τότε το πράσινο φως για τη συμφιλίωση, υποστηρίζει η Hurriyet.

Στη συνέχεια τα δύο μέρη δημοσιοποίησαν την επιστολή στις 27 Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τερματισμό της κρίσης, η οποία υπήρξε εξαιρετικά επιβλαβής για την τουρκική οικονομία.

Η επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία είναι η πρώτη από τον Νοέμβριο του 2015- όταν τουρκικά μαχητικά είχαν καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, επειδή «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο»- αλλά και η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στο εξωτερικό μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

newsbeast.gr

Read more...