Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τους 58 της κεντροαριστεράς

20140116-205855.jpg
Παρέμβαση της κίνησης των 75 σχετικά με το πρόσφατο κείμενο «των 58»
Στα μέσα Δεκεμβρίου τα μέλη της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο καλούνταν από την κίνηση των 58 να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το πώς πρέπει να είναι η νέα κεντροαριστερά και πως πρέπει να ονομαστεί η νέα διάδοχος παράταξη.
Τότε εύλογα δημιουργήθηκαν από αρκετούς – μεταξύ των οποίων και της Κίνησης75- αρκετές ενστάσεις.
Ενστάσεις που εκφράστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από εντυπωσιακό αριθμό ομιλητών.
Πρόσφατα λάβαμε ένα νέο ε-μαιλ από τους 58 που μας λέει ότι οι 58 βρέθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν το όνομα της νέας παράταξης για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Επειδή δεν πήραμε ποτέ και σε κανένα όργανο την απόφαση για διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή τα κόμματα δεν αντικαθίστανται από ανομιμοποίητες παρέες με επισπεύδοντες συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά τον πολιτικό εξευτελισμό του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάσταση του από τους 58.
Επειδή «αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους» οι Βουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν τη μάχη των εκλογών του 2012 μέσα σε εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες, συνειδητά και με βαρύ προσωπικό κόστος.
Επειδή τα εκατοντάδες στελέχη μας έδωσαν τον αγώνα τους για να συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες χιλιάδες συμπολιτών μας, μόλις πριν από λίγους μήνες.
Επειδή η πολιτική για μας δεν γίνεται με όρους παρέας, κολλητών, διαπλοκής και ύβρεων εναντίον του ιστορικού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου.
Επειδή ουδείς σχηματισμός μπορεί να ισχυριστεί ότι αποτελεί τη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη!
Ποιοι και πως μπορούν να οικειοποιούνται την Δημοκρατική Παράταξη που διαχρονικά έδωσε αγώνες σε αυτή τη χώρα.
Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ των αυτοδυναμιών δεν ισχυρίστηκε ότι είχε το μονοπώλιο της Δημοκρατικής Παράταξης!
Και τώρα έρχονται 58 άτομα να «κατοχυρώσουν» για τους εαυτούς τους τη Δημοκρατική Παράταξη, με τη λογική του εμπορικού σήματος προϊόντος…;
Θεωρούμε άκρως ατυχείς και λανθασμένες τις κινήσεις των 58.
Αλλά πιο ατυχείς τις αποκρίσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτές.
Βεβαίως κάθε δημοκρατικός πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να απευθύνει κάλεσμα για τη συσπείρωση του χώρου, για την ενεργοποίηση του διαλόγου, την ένταξη όλων των δυνάμεων σε ένα κοινό στόχο, αλλά κανείς δεν δικαιούται να καταργεί κόμματα, πόσο δε μάλλον ένα ιστορικό κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ.
Σε σχέση με την σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχουμε ορισμένα ερωτήματα:
• Με ποιο τρόπο διασφαλίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την θεσμική αυτοτέλεια και αυτονομία του κινήματος, όπως αποφάσισε η κεντρική επιτροπή;
• Πότε και πως θα εκπροσωπηθεί το ΠΑΣΟΚ στο νέο σχήμα συνεργασίας με τις άλλες κινήσεις, όπως αποφάσισε η κεντρική επιτροπή;
• Τελικά στις ευρωεκλογές το κοινό ψηφοδέλτιο θα είναι η «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη ή «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα» με τα σύμβολα τα ΠΑΣΟΚ όπως αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή»;
• Θα υπάρχουν τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ;
• Τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί ως προς τις πολιτικές προθέσεις «των 58» η διατύπωση «η παράταξη είναι οι πολίτες, που θα θελήσουν να τη στηρίξουν και όχι άθροισμα κομματικών αντιπροσωπειών»;
• Δηλαδή ζητούν το ΠΑΣΟΚ να αυτοδιαλυθεί για να μετέχει στην «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη»;
• Τις πρωτοβουλίες τις έχουμε παραχωρήσει «στους 58» και μόνο;
• Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες και πότε;
Ζητούμε εδώ και τώρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα του να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα μέλη του και στην ιστορία του.
Ζητάμε άμεσα ένα «πραγματικά πολιτικό» συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα.
Έχουμε μέγιστη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που μας στήριξαν και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας, να μείνουμε σταθεροί στις αρχές μας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους «εκποιήσουμε πολιτικά» , κρυπτόμενοι πίσω από σχήματα.

Read more...

Στην Κρήτη για τους αρραβώνες του γιου του, ο Γ. Παπανδρέου...




Στην Κρήτη μεταβαίνει το Σάββατο ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αρραβώνες του γιου του Ανδρίκου, καθώς η μέλλουσα σύζυγός του είναι ...
από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, όλες οι λεπτομέρειες έχουν καθοριστεί σε πολύ στενό κύκλο, ενώ ο αρραβώνας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο.

Ο γιος Παπανδρέου μαζί με τη μέλλουσα σύζυγο του έχουν φροντίσει τα διαδικαστικά και θέλουν ο αρραβώνας τους να είναι ήρεμος, ρομαντικός και σε πολύ κλειστό κύκλο.

Η ταβέρνα έχει ήδη κλείσει και είναι αρκετά γνωστή στην περιοχή, σε ένα ιδανικό για αρραβώνα σημείο. Οι καλεσμένοι θα είναι λίγοι, ενώ τόσο το ζευγάρι, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλουν να δοθεί έκταση σε μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της οικογένειας.

Read more...

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ...


Την κατάργηση της στρατονομίας και αντιστοίχως της αερονομίας και της ναυτονομίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνική Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους ...

Δημιουργείται ένα νέο διακλαδικό σώμα που θα ονομάζεται Αστυνομία Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, με αυτό τον τρόπο ενοποιούνται οι στρατονομικές υπηρεσίες και των τριών κλάδων. Αποτελεί κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, καθώς καταργείται το νομικό πλαίσιο για τη στρατονομία, ένας νόμος του 1951 με αναχρονιστικές διατάξεις.
Η κατάργηση θα γίνει άμεσα και θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφθοράς και θα ονομάζεται υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Οι "χακί αδιάφθοροι" θα αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα διαφθοράς, δηλαδή από οικονομικούς ελέγχους σε στρατόπεδα μέχρι τα πιο μεγάλα που αφορούν σε προμήθεις οπλικών συστημάτων.
Πηγή : enikos.gr

Read more...

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΝΤ. ΦΑΡΑΤΖ ΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ...


Προκλητικός εμφανίστηκε πάλι, ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Νάϊτζελ Φάρατζ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν στον  «τόπο» τους τα Ελγίνεια μάρμαρα, δήλωσε ότι ...
όταν «η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή και στην σταθερή Δημοκρατία», τότε μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Την ίδια στιγμή, ο βρετανός ευρωβουλευτής, επισήμανε ότι η Ελλάδα, κυβερνάται από την τρόικα και υπογράμμισε πως η χώρα έχει «παγιδευτεί»  στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε πως ο Αντώνης Σαμαράς, ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι υπηρετεί τον ελληνικό λαό. Ο κ. Φάρατζ, διευκρίνισε πως το ευρώ είναι υπερτιμημένο για την Ελλάδα και πως πρέπει να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα, την δραχμή. Παράλληλα, με γνώμονα, το χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ αστειεύτηκε λέγοντας πως αν επιστρέψουμε στην δραχμή θα είναι ο πρώτος που θα έρθει να κάνει διακοπές στην χώρα μας.
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ :



Πηγή : enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6409.html

Read more...

''H ANOΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΟΡΟΦΗ''...


...ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ... 
Ολοσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, και ρεπορτάζ του ειδικού απεσταλμένου της εφημερίδας στην Αθήνα, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro»...

Με τίτλο στο ρεπορτάζ  «Η Ελλάδα στην αυγή μιας πολιτικής θύελλας» και υπότιτλο «παρότι ξανοίγει ο οικονομικός ορίζοντας, η Αθήνα που προεδρεύει στους 28, φοβάται μια ψήφο - τιμωρία στις ευρωεκλογές» ο δημοσιογράφος Φιλίπ Ζελί  κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντήσει πως θα αντιμετωπίσει το ισχυρά αναπτυσσόμενο αντιευρωπαϊκό συναίσθημα που αναπτύσσεται στην Ελλάδα  «τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι εξαρτημένη από την ευρωπαϊκή βοήθεια». Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι η ελληνική ηγεσία «είναι σε θέση να κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στις εθνικές προτεραιότητες και στα ευρωπαϊκά συμφέροντα». Επικαλείται δε την εμπειρία πέντε προεδριών στην ΕΕ και το γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι γενικός.
Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει τη θέληση της κυβέρνησης, αυτό το εξάμηνο να σημάνει τη μεγάλη επάνοδο της Ελλάδας προς την κανονικότητα. Αντιδρώντας στην παρατήρηση ότι «ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα», ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει: «Tα νούμερα και οι οικονομικές προοπτικές είναι πολύ καλύτερα». Τονίζει, εξάλλου, ότι το διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 6,5% (εκτός κόστους χρέους) που επιτεύχθηκε το 2013 είναι «μια χωρίς προηγούμενο δημοσιονομική προσαρμογή στον δυτικό κόσμο» και μάλιστα καλύτερη από τη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «ο διεθνής ιδιωτικός τομέας ήταν ο πρώτος που κατανόησε ευθύς εξ αρχής την αλλαγή, γι αυτό και επένδυσε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις».
Το τίμημα της κρίσης
«Γνωρίσαμε μια κρίση μεγαλύτερης διαρκείας από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια ύφεση της τάξεως του 27% της οικονομίας μας εξαιτίας της οποίας ο κάθε απλός πολίτης έχασε το 35% της αγοραστικής του δύναμης. Μετά απ΄όλα αυτά θεωρούμε ότι στον οικονομικό και πολιτικό τομέα, έχουμε πληρώσει ένα εξαιρετικά υψηλό κόστος. Τώρα είναι καιρός να περάσουμε στην επόμενη φάση, τη φάση της εξόδου από την κρίση» υπογραμμίζει.
Στο ερώτημα εάν περιμένει η Ελλάδα μια χειρονομία της Ευρώπης, ώστε να αναχαιτισθεί η άνοδος των ακραίων και εάν αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να είναι μια νέα μείωση του χρέους, ο κ. Βενιζέλος απαντά υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, αλλά και ούτε ζητάει μια νέα μείωση του χρέους. «Τα κόμματα που έχουν δεσμευθεί για την ανάκαμψη της χώρας, έχουν υποστεί αρνητικές συνέπειες στην ελληνική κοινή γνώμη, ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ. Αντιμετωπίσαμε ένα ιστορικό δίλημμα ανάμεσα στις δυνατές λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και μια άτακτη χρεοκοπία, που θα ήταν ξεκάθαρα δυσβάστακτη» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει: «Οι πολίτες, όμως, βλέπουν αυτό που βιώνουν και δεν είναι σε θέση να συγκρίνουν με κάποια άλλη υπόθεση. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τη λήψη μέτρων για την επάνοδο της ανταγωνιστικότητας».
Το μνημόνιο
Σχετικά με το χρέος, ο κ. Βενιζέλος κάνει σαφές: «Δεν ζητάμε τη μείωσή του» και διευκρινίζει: «Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Ο ιδιωτικός τομέας μάς παραχώρησε οικειοθελώς ένα κούρεμα 130 δισ. ευρώ το 2012, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτό που επιθυμούμε, είναι μια συζήτηση για τις παραμέτρους του χρέους - επιτόκια, διάρκεια, δομή των εξοφλήσεων. Η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη - μέλη δεν είναι σχέση εμπορική, είναι προπάντων πολιτική. Το πρόβλημα των εταίρων μας είναι να τους επιστραφούν τα κεφάλαιά τους. Εάν η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να προσφέρει ένα κούρεμα του χρέους, δεχόμαστε αυτή τη λύση. Αλλά είμαστε ρεαλιστές».
Η τρομοκρατία
Σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων στην Ελλάδα και τρομοκρατικών χτυπημάτων, όπως εκείνο κατά του πρεσβευτή της Γερμανίας, ο κ. Βενιζέλος εξηγεί: «Τα μέτρα εξυγίανσης είχαν σαν παράπλευρο αποτέλεσμα μια επιδείνωση της ύφεσης και της κοινωνικής κρίσης. Το κλίμα είναι γεμάτο πεσιμισμό και υπάρχει ένα είδος εθνικής μελαγχολίας στην Ελλάδα. Ο πρώτος μας στόχος είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ανισότητες τις οποίες από τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε. Είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε ορισμένες απαραίτητες υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση για τους ανέργους».
Για τους κινδύνους τρομοκρατικών ενεργειών, ο αντιπρόεδρος αναγνωρίζει ότι «υπάρχει μια διάχυτη πολιτική βία, μια κοινωνική ένταση που ενίοτε παίρνει βίαια χαρακτηριστικά. Αυτό είναι διαφορετικό από την τρομοκρατία. Στην Ελλάδα τα έχουμε και τα δύο. Παρ' όλα αυτά οι τρομοκρατικές ομάδες της άκρας Αριστεράς είναι πολύ περιθωριακές».
Κυβερνητικός συνασπισμός
Σχετικά με το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, με δεδομένη τη μικρή πλειοψηφία των τριών ψήφων, ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «συσπείρωση».
«Τρεις ψήφοι είναι καλή πλειοψηφία» απαντά και καταλήγει: «Δεν είναι θέμα αριθμών, αλλά νομιμοποίησης προσανατολισμών. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένη και έχει οροφή το 19 έως 20%. Δεν τον βλέπω να παίρνει την εξουσία. Αυτό που απεναντίας είναι αληθές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το μεγάλο θύμα της κρίσης. Δεχθήκαμε να κυβερνήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες και έτσι χάσαμε την επαφή με τις κοινωνικές δυνάμεις. Παρ' όλα αυτά, το προοδευτικό ιδεολογικό ρεύμα εξακολουθεί να υπάρχει και θα εργαστούμε, ώστε να το συσπειρώσουμε. Πάντοτε υπάρχουν κίνδυνοι στην κοινοβουλευτική ζωή. Παρ' όλα αυτά ο τρόπος που προχωρήσαμε ήταν η μοναδική υπάρχουσα εθνική στρατηγική».
Πηγή : enikos.gr 
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/h-ano.html

Read more...

''MONO H TEΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ''...


«Ψυχραιμία» μέχρι να συνηθίσουν το νέο σύστημα υποβολής δηλώσεων μέσω ίντερνετ, συστήνουν στους φορολογούμενους αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών...
Ακόμα και αν κάνουν λάθος και εξ' αυτού του λόγου το σύστημα τους «χρεώσει» με υπέρογκους φόρους, θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου δήλωση, εμφανίζοντας τα σωστά ποσά και να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο, έστω και αν στο σύστημα βλέπουν σαν ενεργή την προηγούμενη δήλωση που είχαν υποβάλει λάθος.

Με το νέο σύστημα, όποιος τυχόν «έπαιζε» με τα νούμερα, αυξομειώνοντάς τα στους σχετικούς κωδικούς, πλέον θα διαπιστώσει –με τρόμο ίσως- ότι το σύστημα έχει δεχτεί και τις 2 δηλώσεις. Θα «μετράει» όμως μόνο η τελευταία, που θα θεωρείται έγκυρη και θα ακυρώνει τις προηγούμενες. Η εφορία από μόνη της θα διαγράψει εκ των υστέρων τις άλλες και θα κρατήσει μόνο την σωστή, δηλαδή αυτήν που υποβλήθηκε τελευταία.

Άλλωστε, όπως διευκρίνιζαν πηγές του υπουργείου, από φέτος δεν θα εμφανίζεται  πλέον «ταυτότητα πληρωμής» στο taxisnet (που έκανε δεκτό ένα συγκεκριμένο ποσό φόρου μόνον) αλλά «ταυτότητα οφειλής», δηλαδή ένας κωδικός οφειλών του φορολογουμένου έναντι του οποίου θα πιστώνεται όποιο ποσό και αν πληρώσει ο φορολογούμενος.

Τελικά η «ταυτότητα οφειλής» θα βλέπει το σωστό ποσό οφειλής, όσα λάθη και αν έκανε ο  φορολογούμενος κατά τη δήλωσή του ή ό,τι ποσά και αν πλήρωσε, ώστε να υπολογιστεί αν χρωστάει ή όχι επιπλέον ποσά στην εφορία.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμα και για δηλώσεις εισοδήματος Ε1 (που θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τον Μάρτιο) θα ισχύσει το νέο σύστημα διορθώσεων που καθιερώθηκε από αυτόν τον μήνα για τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με το σύστημα αυτό:

1. Αρχική Δήλωση: από 1.1.2014 κάθε δήλωση που υποβάλλεται οριστικοποιείται άμεσα κατά το χρόνο υποβολής της. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατή η ακύρωσή της, αν δεν υποβληθεί νέα.

2. «Τροποποιητική» δήλωση
:  Σε περίπτωση που διαπιστωθεί λάθος στην υποβολή της δήλωσης, πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση, στην οποία θα εμφανίζονται τα σωστά ποσά.

3. Αν δεν γίνεται αποδεκτή η τροποποιητική δήλωση
: προς το παρόν δεν είναι εφικτή η άμεση ακύρωση της προηγούμενης δήλωσης, αν υποβληθεί νέα. Αυτό θα γίνεται αν περάσει πρώτα 1 ημέρα ή τουλάχιστον κάποιες ώρες από την προηγούμενη. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γίνει ξανά προσπάθεια υποβολής της τροποποιητικής αργότερα, αφού πρώτα καταχωρηθεί από την υπηρεσία η αρχική δήλωση.

4. Τι γίνεται αν εμφανίζονται και οι δύο δηλώσεις στο σύστημα: υποχρέωση πληρωμής υπάρχει μόνο για το ποσό φόρου που έχει προκύψει από τη σωστή δήλωση του φορολογουμένου, όχι για την λάθος. Θα πληρωθεί το σωστό ποσό και η εφορία μόνη της (οίκοθεν) θα διαγράφει εκ των υστέρων την λάθος.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/mono-h-te.html

Read more...

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ( νέα δημοσκόπηση)

20140116-152628.jpg
Μεγάλο προβάδισμα στη Β’ Αθήνας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής και για πρώτη φορά προβάδισμα στην Α’ Αθήνας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της GPO για το Newpost.gr που έγινε στις τρεις αυτές εκλογικές περιφέρειες.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ιδιαίατερα χαμηλά ποσοστά, ενώ στα αξιοσημειώτα της δημοσκόπησης είναι και τα υψηλά δημοσκοπικά επίπεδα στα οποία κινείται η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ καταγράφει μικρή ανοδική τάση, ενώ οι ΑΝΕΛ διατηρούν τα ποσοστά τους.
Πρόθεση ψήφου Α’ Αθήνας
ΝΔ 19%
ΣΥΡΙΖΑ 19,08%
ΠΑΣΟΚ 3,8%
ΑΝΕΛ 4,3%
ΧΑ 10.5%
ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΚΚΕ 5,9%
ΛΑ.ΟΣ 1,5%
Οικολόγοι Πράσινοι 1%
Αλλο 6,6%
Λευκό/Ακυρο 2,9%
Δεν θα ψηφίσω 4%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 17%
Πρόθεση ψήφου Ευρωεκλογές Α’ Αθήνας
ΝΔ 18%
ΣΥΡΙΖΑ 18,5%
ΠΑΣΟΚ 3,6%
ΑΝΕΛ 4,3%
ΧΑ 9,1%
ΔΗΜΑΡ 3,6%
ΚΚΕ 5,5%
ΛΑ.ΟΣ 2%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%
Αλλο 4%
Λευκό/Ακυρο 2,8%
Δεν θα ψηφίσω 5,7%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 21,7%
Πρόθεση ψήφου Β΄Αθήνας
ΝΔ 16,9%
ΣΥΡΙΖΑ 24,4%
ΠΑΣΟΚ 3,95
ΑΝΕΛ 4,4%
ΧΑ 8,2%
ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΚΚΕ 7%
ΑΝΑΡΣΥΑ 1,1%
Συμφωνία για την Ελλάδα 1%
Αλλο 4%
Λευκό/Ακυρο3,3%
Δεν θα ψηφίσω 4,9%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 17,4%
Πρόθεση ψήφου Ευρωεκλογών 2014 Β’ Αθήνας
ΝΔ 16,4%
ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
ΠΑΣΟΚ 3,95
ΑΝΕΛ 4,5%
ΧΑ 7,95
ΔΗΜΑΡ 3,5%
ΚΚΕ 7%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%
Οικολόγοι Πράσινοι 1%
Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα 1%
Αλλο 3,5%
Λευκό/Ακυρο 2,7%
Δεν θα ψηφίσω 5,6%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 19%
Πρόθεση ψήφου Αττική
ΝΔ 16,9%
ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
ΠΑΣΟΚ 3%
ΑΝΕΛ 4%
ΧΑ 11,1%
ΔΗΜΑΡ 3,1%
ΚΚΕ 4,9%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%
Αλλο 5,4%
Λευκό/Ακυρο5,1%
Δεν θα ψηφίσω 6,1%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 13,1%
Πρόθεση ψήφου Ευρωεκλογών Αττική
ΝΔ 13,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
ΠΑΣΟΚ 2,9%
ΑΝΕΛ 4%
ΧΑ 8,6%
ΔΗΜΑΡ 35
ΚΚΕ 4,8%
Οικολόγοι Πράσινοι 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
Αλλο 4,5%
Λευκό/Ακυρο 4,5%
Δεν θα ψηφίσω 7,1%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 23,9%
Οπως σημειώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο Newpost.gr αναλύοντα τη δημοσκόπηση: «Στο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να βγουν σωστά συμπεράσματα, πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη πρώτο κόμμα σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου η πρωτιά του επαναλήφθηκε ισχυρότερη, εκτός από την Α’ Αθήνας, όπου πέρασε μπροστά η ΝΔ. Τώρα η ΝΔ, στη δημοσκόπηση βρίσκεται στη δεύτερη θέση με χαμηλή συσπείρωση και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων της περνά στο χώρο της αδιευκρίνιστης ψήφου των αναποφάσιστων. Εισπράττει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της κοινωνίας».
Πηγή: Newpost.gr

Read more...

Το πάρτι της μίζας: Συνελήφθη ξανά ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος


Στα χέρια της Αστυνομίας ξανά ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Διαβάστε γιατί
Νέα σύλληψη για τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο. Ο επιχειρηματίας ο οποίος συνδέεται άμεσα με το θέμα - σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων συνελήφθη για παραβίαση των περιοριστικών του όρων.
Του είχε επιβληθεί εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ εκτός από την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρεωτική του εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Read more...

Δήλωση "γρίφος" από τον Παπούλια...


Σε δήλωση-γρίφο προχώρησε ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έκοψε σήμερα τις πίτες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Λίγο πριν κόψουν τις πίτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έριξε… βόμβα: "Σας ευχαριστώ πολύ, από καρδιάς, για τη συνεργασία. Θα είναι η τελευταία μου ...
χρονιά ως Πρόεδρος, που κόβω πίτα"!

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας πέρασε από τα τραπέζια όπου κάθονταν οι υπάλληλοι της Προεδρίας, οι δημοσιογράφοι, οι υπασπιστές κλπ.

"Για ποιο λόγο μας χαιρετάτε κε Πρόεδρε; Αφού και του χρόνου θα κόψετε πίτα" ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον κ. Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με… νέο γρίφο: "Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, είμαστε όλοι θνητοί. Εγώ θα παραδώσω τον Μάρτιο του 2015 την Προεδρία αλλά, που ξέρετε, μπορεί ο φούρναρης να μην έχει ξύλα…".
"Μήπως βλέπετε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές;" ρώτησαν εκ νέου οι δημοσιογράφοι. "Μακάρι να μην έχουμε αναταράξεις γιατί θέλουμε ησυχία, να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα"!...
star.gr

Read more...

Συνελήφθη ξανά ο Σακκάς...


Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη ξανά σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα,καθώς ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του 30χρονου σε αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο Χαλάνδρι στην οδό 25ης Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα, είχε ...
ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο Κώστα Σακκά για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου της διαμονής στην κατοικία του.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη πριν λίγες ημέρες γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα...
efsyn.gr

Read more...

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους απαγωγείς του Καραμολέγκου...


Ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων ασκήθηκε σε βάρος των δυο συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμογλέγκου. Ειδικότερα, σε βάρος των δυο συλληφθέντων από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για...
τα εξής αδικήματα: Αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον ανακριτή για να απολογηθούν. Έχουν, ωστόσο, το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους...
protothema.gr

Read more...

Ημερίδα για το νέο φορολογικό ΠΑΣΕΓΕΣ: Παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων


ΠΑΣΕΓΕΣ: Παράταση έως τέλος Μαρτίου για έκδοση βιβλίων εσόδων-εξόδων
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, επισημαίνοντας ότι ακόμη μένουν ανοιχτά αρκετά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο γγ Δημοσίων Εσόδων έχει προαναγγείλει ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αν και όπως δήλωσε η τελική εγκύκλιος θα εκδοθεί, αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ καταθέσει τα σχόλια και τις προτάσεις της.

Σήμερα, Πέμπτη, η ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα όπου τέθηκαν τα θέματα εφαρμογής της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία αναφέρεται στη διαδικασία ένταξης των υπόχρεων αγροτών από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ (τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων).

Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας ζήτησε να δοθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου αγρότες και κτηνοτρόφοι να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα.

Μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν, είναι η εξισωτική αποζημίωση κι αν αυτή προστίθεται στην ενιαία ενίσχυση για την υπαγωγή στο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, ο τρόπος φορολόγησης των εσόδων από ενοίκια χωραφιών, το θέμα της έδρας της αγροτικής εκμετάλλευσης και των υποκαταστημάτων και το τέλος του αγροτικού επιτηδεύματος.

Όπως αναφέρθηκε, τα ερωτήματα αγροτών και συνεταιρισμών σχετικά με το νέο φορολογικό πλαίσιο θα κωδικοποιηθούν και θα σταλούν για απαντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Υπόθεση των εξοπλιστικών Την Παρασκευή στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την Παρασκευή στον ανακριτή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  (Φωτογραφία:  Τα Νέα )

Αθήνα
Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, απολογείται την Παρασκευή ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες κατηγορούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ.Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΔΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλιμες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε πιλοτική εφαρμογή το μέτρο Πάνω από 200 οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο


Πάνω από 200 οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Περισσότερες από 200 ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων, που καταβάλλονται μέσω των τραπεζών, έχουν γίνει ως τώρα από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά σε 4 Δ.Ο.Υ της χώρας με προοπτική να επεκταθεί σε όλες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μόνο 10.000 πολίτες προσήλθαν φέτος στις εφορίες για να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ οχημάτων τους συγκριτικά με 230.000 πέρυσι.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το στοιχείο, τονίζοντας τη μεγάλη βελτίωση που έχει επέλθει στις συναλλαγές με τις Δ.Ο.Υ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σημειώνεται ότι ήδη το 97% των φορολογικών δηλώσεων υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έφεση κατά του Κώστα Σακκά από την Εισαγγελία...




Έφεση υπέρ του νόμου ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο Κώστα Σακκά για το αδίκημα της...
παραβίασης περιοριστικού όρου της διαμονής στην κατοικία του.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη πριν λίγες ημέρες γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.

efsyn.gr

Read more...

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα Επιφυλάξεις στη Βουλή για αναστολή αποζημίωσης προφυλακισμένων βουλευτών


Επιφυλάξεις στη Βουλή για αναστολή αποζημίωσης προφυλακισμένων βουλευτών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της αναστολής καταβολής αποζημίωσης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Τα κόμματα επιφυλάχθηκαν, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, να τοποθετηθούν για το θέμα στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε νωρίτερα ενημερώσει τα μέλη της Διάσκεψης για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο, με πλειοψηφία 31 υπέρ έναντι 21 κατά, αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα για την αναστολή καταβολής της αποζημίωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για το «Iliatoras of London» Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο αγωγή Καμμένου κατά Άδωνι


Εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο αγωγή Καμμένου κατά Άδωνι
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο καταγγελίες του εναγόμενου ότι το σκάφος με την ονομασία «Iliatoras of London» ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας, προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διεκδικεί με την αγωγή σε βάρος του υπουργού αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση, όταν η δικηγόρος, σύζυγος του Πάνου Καμμένου, επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου.

Ο υπουργός ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Κατέθεσε ωστόσο σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο ειδικό σκάφος υποστηρίζοντας ότι το σκάφος ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝΕΛ Ηλία Καμμένου και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Καταθέσαμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα για το σκάφος της οικογένειας Καμμένου, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του μέσα από διαδοχικές off shore εταιρίες. Δυστυχώς το δικαστήριο έκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, ότι εγώ δεν έπρεπε να εξεταστώ για να απαντήσω σε όλα όσα έχω πει. Όλα όσα έχω πει ισχύουν και η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έγινε ένα επιπλέον περιστατικό. Η σύζυγος του κ. Πάνου Καμμένου ενέπλεξε τη σύζυγό μου σε άλλη μια συκοφαντία. (σ.σ. η σύζυγος του Πάνου Καμμένου είπε ότι η Ευγενία Μανωλίδου είναι στη λίστα Λαγκάρντ) όπως συνηθίζουν να κάνουν και δυστυχώς το δικαστήριο δεν με προστάτεψε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ολυμπιακός vs Μπαρτσελόνα (21:00) Η επιστροφή, το sold out ΣΕΦ και ο μονόδρομος της νίκης


Η επιστροφή, το sold out ΣΕΦ και ο μονόδρομος της νίκης
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Στο κατάμεστο όπως αναμένεται ΣΕΦ o Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (21:00, Nova) τη Μπατσελόνα για την 3η αγωνιστική του top16 της Ευρωλίγκα. Ενα ματς με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου ως αντίπαλο, αλλά και την ανάγκη των «ερυθρολεύκων» να... σβήσουν την τριαντάρα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Αρμάνι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών καθώς εκτός δράσης βρίσκονται οι Λο και Πέτγουεϊ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του νεαρού Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος αντιμετωπίζει ένα δερματικό πρόβλημα στο πόδι.

Ο πονοκέφαλος δεν λείπει και για τον Τσάβι Πασκουάλ που είναι πολύ πιθανό να μην έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό και μεγάλο αστέρι της «Μπάρτσα», Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους καθώς έχουν κάνει το 2/0 μέχρι τώρα ενώ προέρχονται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).

Η παράδοση

Η Μπαρτσελόνα σε 16 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό μετρά 11 νίκες, ενώ σε έξι ματς στο ΣΕΦ έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες. Πάντως οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές σε Final Four και σε δύο τελικούς, έχοντας από μία νίκη, οι μεν «ερυθρόλευκοι» το 1997, οι δε «μπλαουγκράνα» το 2010, αλλά οι Πειραιώτες έχουν και τη νίκη στον ημιτελικό του 2012. Πέρσι συναντήθηκαν ξανά στο Top 16 με την «Μπάρτσα» να έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Το πρόγραμμα

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 16/01, 21:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 17/01, 20:00
Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 17/01, 21:30
Παναθηναϊκός-Εφές Αναντολού 17/01, 21:45

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 2-0
Μπαρτσελόνα 2-0
Αρμάνι Μιλάνο 1-1
Λαμποράλ Κούτσα 1-1
Ουνικάχα Μάλαγα 1-1
Ολυμπιακός 1-1
Φενερμπαχτσέ 0-2
Εφές Αναντολού 0-2


ΣΤ’ όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 111-87
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 16/01, 19:45
Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κουμπάν 16/01, 21:45
Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17/01, 21:45

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0
Μπάγερν Μονάχου 2-1*
Γαλατασαράι 0-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 0-2
Παρτίζαν 0-2
Ζαλγκίρις 0-2

* Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν ματς περισσότερο καθώς αναμετρήθηκαν την Τετάρτη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για όσους εκκρεμεί η εξέταση Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ


Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την παράταση της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για ένα εξάμηνο στους συνταξιούχους που εκκρεμεί εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ, και χωρίς να απαιτείται καμιά ενέργεια από μέρους τους, αποφάσισε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Η παράταση αφορά συνταξιούχους που έχουν λάβει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, των οποίων το σχετικό συνταξιοδοτικό δικαίωμα έληξε ή πρόκειται να λήξει έως τις 28/02/2014.

Η καταβολή των σχετικών συντάξεων θα είναι μηνιαία, θα παρατείνεται, δε, αυτοδίκαια για έξι μήνες από τη λήξη τους. Εάν ο συνταξιούχος εξεταστεί νωρίτερα από το εξάμηνο, η παράταση θα λήγει αυτόματα.

Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται και για όσους συνταξιούχους είχαν τύχει της προηγούμενης εξάμηνης παράτασης και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ.

Η πρώτη καταβολή σύνταξης θα γίνει στις 27/02/2014 και θα δοθούν αναδρομικά οι συντάξεις από τη λήξη τους έως και τη σύνταξη του Μαρτίου 2014.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης των συντάξεων λόγω αναπηρίας, εξακολουθεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Οριστικό το διαζύγιο» Τατσόπουλος: Το αρρωστημένο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ εξυγιάνθηκε πλήρως


Τατσόπουλος: Το αρρωστημένο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ εξυγιάνθηκε πλήρως
Το πρώτο βήμα έγινε από μένα, είπε χαρακτηριστικά   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Για «αρρωστημένο» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Πέτρος Τατσόπουλος, λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ίδιος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιμετωπίζει συμπλεγματικά δηλώσεις που έγιναν από στελέχη του πριν από 12 χρόνια στις δίκες της 17Ν. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει κινήσεις προς την πλευρά των «58».
 Ο Π.Τατσόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5

Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κλίμα εξυγιάνθηκε και για τις δύο πλευρές. Ήταν τόσο αρρωστημένο, ειλικρινά, όχι τόσο στο ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο ηγεσίας -αν και τους τελευταίους μήνες και σε επίπεδο ηγεσίας- αλλά τους μήνες αυτούς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η βεβαιότητα που ξεκίνησε σαν ψίθυρος και θεωρία συνωμοσίας και στη συνέχεια απέκτησε βάση στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εγώ είμαι μάλλον φυτευτός, πράκτορας και δούρειος ίππος.

» Διότι από ένα σημείο και έπειτα, ό,τι και να έλεγα, απόψεις του πράκτορα ήταν. Κανείς δεν ασχολείτο με τις απόψεις τις ίδιες και ο ρόλος υπερέβαινε τις απόψεις σου. Όλο αυτό που έφτασε στο μη παρέκει, διαλύθηκε μέσα σε 24 ώρες. Τώρα, νιώθω κι εγώ καλύτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα και μπορεί να ακούει ο ένας τον άλλον τι λέει.
» Το θεωρώ οριστικό (το διαζύγιο) και θεωρώ καραγκιοζιλίκι και οπερέτες αυτό που βλέπουμε όλους τους προηγούμενους μήνες στα άλλα κόμματα, να φεύγουν τρεις μήνες και μετά να ζητάνε συγγνώμη, να ξεχνάνε τι λέγανε και να ξαναγυρνάνε. Αυτό το θεωρώ καραγκιοζιλίκι. Το θεωρώ οριστικό λοιπόν.
» Από εκεί και πέρα, και τον καιρό που ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι δύο είναι οι επιλογές μας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν: είτε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη ΝΔ. Αυτό δεν αλλάζει και δεν σταματώ να το λέω, ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
» Άρα, δεν αλλάζει και η κατεύθυνση προς την οποία εγώ θα δουλέψω, για μία συμμαχία που έχει κατεύθυνση μονάχα τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά -δηλαδή, τη δεξιά πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι από την αριστερή δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε για να φτιάξουμε μια κυβέρνηση που θα σταθεί στα πόδια της και θα αποδώσει.
» Όχι (δεν μου ζήτησε ο Τσίπρας να παραιτηθώ). Αυτό που του είπα όταν συναντηθήκαμε είναι ότι και εγώ δεν θέλω να φύγω, αλλά δεν θέλω και να συνεχίσω να πάω έως τις εκλογές σέρνοντας, να με παρουσιάζετε ως υπονομευτή μόνο και μόνο για να με αδειάσετε την ημέρα των εκλογών. Το πρώτο βήμα έγινε από μένα.
» Δεν αισθάνομαι ότι απλώς με ανέχθηκαν ότι είμαι ένα δυσβάστακτο βάρος. Αν ήταν έτσι, είπα, ότι θέτω την παραίτησή μου στη διακριτική σου ευχέρεια (σ.σ.: στον Τσίπρα). Και αυτό πυροδότησε τη συνέχεια, διότι την επόμενη μέρα συνεδρίασε το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς εμένα και έβγαλαν εκείνη την απόφαση αποκήρυξης. Αφού το κλίμα είναι τόσο αρνητικό, θα πάω στον Μεϊμαράκη και θα υποβάλλω την παραίτησή μου. Θα διακηρύξω την ανεξαρτητοποίησή μου, είπα.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ το ζήτησε (να παραδώσω την έδρα). Ο Τσίπρας δεν μου το ζήτησε, διότι γνώριζε ήδη ότι είχα πει πως δεν θα την παραδώσω και δεν μπήκαμε έτσι καν σε αυτή τη διαδικασία. Ο Βούτσης βγήκε την άλλη μέρα στο ραδιόφωνο και είπε ότι δεν θα επιμείνουμε κιόλας σε αυτή τη διαδικασία. Και ο Μιχελογιαννάκης που κάθισε ένα διάστημα στη ΔΗΜΑΡ έφυγε και πήγε μετά στον ΣΥΡΙΖΑ.
» Δεν έγινε και τίποτα. Είχα πει λοιπόν εγώ ότι εάν έρθω σε συνειδησιακή ρήξη με το κόμμα, γιατί βλέπω ότι παίρνει μια άλλη πορεία, θα παραιτηθώ και θα δώσω και την έδρα, την οποία τουλάχιστον κατά 50% οφείλω στο κόμμα. Δεν είχα βγει να πω ποτέ ότι το κόμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την έδρα ανά πάσα στιγμή για να με κρατάει όμηρο. Δεν είναι μέτρο σωφρονισμού, να καθίσω σαν ήσυχο παιδί και να μη μιλάω. Διότι αν ο νομοθέτης είχε φροντίσει να είναι το αν θα δώσει ο βουλευτής την έδρα ή όχι, τότε θα είχαμε μόνο κομματικούς στρατούς.»
Για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία
«Θα έλεγα, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είμαι απ' έξω και είμαστε φιλαράκια ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα συμπλεγματικά. Ως μεγάλο κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση και πιθανή κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα κομπλεξικά, για δηλώσεις στελεχών του που έγιναν πριν από 12 χρόνια στις δίκες.
» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία και θεωρώ γελοίο ότι η ΝΔ προσπαθεί να το ανεβάσει αυτό και να το κάνει πρωτοσέλιδο, την υποτιθέμενη σχέση με την τρομοκρατία, από τη στιγμή που η ίδια η ΝΔ επί δεκαετίες θεωρούσε το ΠΑΣΟΚ ως γενεσιουργό της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
» Από τη στιγμή που κοπάναγαν το Σημίτη με τις βόμβες στη δικτατορία και έλεγαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αρχηγός της 17Ν. Επειδή τότε δεν έπαιζε μπάλα η Αριστερά, δεν ασχολιόντουσαν μαζί της. Τώρα, όντως με την τρομοκρατία, την ατομική τρομοκρατία, δεν είχε καμία σχέση.»

Για τους «58»
«Βέβαια θα πάω (αν με καλέσουν). Δεν το είχα πει και την άλλη φορά ότι θα πήγαινα στο 'Ακροπόλ', αν με είχαν καλέσει; Αφού τους θεωρώ φυσικούς μας συμμάχους. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί πρέπει να κατέβουν σε κοινό μέτωπο. Το θεωρώ ολέθριο λάθος και το λέω πολύ σοβαρά, να μη γίνει. Είναι ολέθριο λάθος να κατέβουν αυτόνομα.
» Είναι πολωτικό το σύστημα αυτή τη στιγμή. Βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς το Κέντρο. Είναι αμφίδρομο αυτό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει βήματα προς τους '58' και τη ΔΗΜΑΡ και οι '58' πρέπει να κάνουν άνοιγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...