Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

«Ο φανατισμός δημιουργεί ένα “επικίνδυνο” άτομο»...




Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλά για τον προσηλυτισμό των παιδιών στη Χρυσή Αυγή...
Φωτογραφίες που δείχνουν μικρά παιδιά να χαιρετούν ναζιστικά προκαλούν με τους ειδικούς να θεωρούν ότι ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι...
γονείς τους για το κακό που τους κάνουν.

Όπως εξηγεί,  ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, «ο προσηλυτισμός είναι εγκληματικός» και σύμφωνα με τον επιστήμονα ο φανατισμός καθιστά κάθε άτομο επικίνδυνο.

Ο κ. Σούρας, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ασχοληθεί με το πώς δρα η Χρυσή Αυγή, όμως, έχει μεγάλη εμπειρία σε προσηλυτιστικές ομάδες.

Ακολουθούν τα όσα υποστηρίζει στο newsbeast.gr.

«Θεωρό ότι οποιοσδήποτε προσηλυτισμός, από όπου κι αν έρχεται, στις μικρές ηλικίες, είναι εγκληματικός. Δεν μπορώ να ξέρω με ποιον τρόπο δρουν στη Χρυσή Αυγή, ξέρω, όμως, ότι στις μικρές ομάδες ή στις παραθρησκευτικές, όποια παιδάκια προσπάθησαν να τα προσηλυτίσουν, εκείνα διαμόρφωσαν ένα χαρακτήρα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και πολύ δύσκολος. Τα παιδιά αυτά που προσηλυτίζονται δεν έχουν μία κανονική, ομαλή πορεία, εξέλιξη.

Η συμπεριφορά που αναπτύσσουν, δεν είναι η συμπεριφορά ενός φυσιολογικού παιδιού. Είναι συμπεριφορά ενός μικρού φανατικού. Και ο φανατισμός περιέχει θυμό, περιέχει προβληματικό χαρακτήρα, περιέχει εριστικότητα, επιθετικότητα, τα πάντα. Ο φανατισμός είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, από όπου κι αν προέρχεται.

Οι γονείς φταίνε για τα παιδιά. Τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να διακρίνουν εκ των προτέρων τι κακό γίνεται. Ο φανατισμός δημιουργεί ένα άτομο “επικίνδυνο”. Αν λοιπόν, υπάρξει προσηλυτισμός σε μικρή ηλικία, διαμορφώνεται ένας χαρακτήρας και μία προσωπικότητα τελείως διαφορετική από εκείνη που θα έχει ένας κανονικός άνθρωπος όταν μεγαλώσει».

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: