Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Με απόφαση Τσίπρα η Επιτροπή κατά της διαφθοράς...


Ποιοι συμμετέχουν...

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Στην...
Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Τερενς Κουίκ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα συντονιστή υπουργού για θέματα Διαφθοράς και είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή, ώστε να έχει θεσμικό ρόλο και είναι πιο αποτελεσματική η μάχη κατά της διαφθοράς...

Read more...

Το who is who του αναπληρωτή υπουργού για θέματα εσόδων...


Αναπληρωτής υπουργός για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο έμπειρος εφοριακός Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διετέλεσε...
αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Προέρχεται απο το συνδικαλιστικό κίνημα και ήταν υπεύθυνος στον τομέα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης συνέβαλε σημαντικά εκ της θέσεώς του στη διαμόρφωση του προεκλογικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως εκπρόσωπος των εφοριακών υπαλλήλων κατά καιρούς έχει αντιταχθεί σε προσπάθειες στοχοποίησης του κλάδου για θέματα διαφθοράς ενώ είχε εκδηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική της βαριάς φορολογίας που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια...

Read more...

Έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις Παράταση μέχρι τις 26 Αυγούστου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Παράταση μέχρι τις 26 Αυγούστου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τις ημερομηνίες καταβολής των τριών δόσεων του φόρου  

Αθήνα
Την εκ νέου παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις. Η σχετική απόφαση, φέρει την υπογραφή της έως την Παρασκευή αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 17ης Ιουλίου με αριθμό φύλλου 1500.

Αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τον προσδιορισμό των ημερομηνιών καταβολής των τριών δόσεων του φόρου, που είναι η τελευταία ημέρα του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ...


Η ορκωμοσία των νέων Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών...
αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7152.html

Read more...

"Πράσινο φως" από την ΕΚΤ...


...για άνοιγμα των τραπεζών από τη Δευτέρα
 - Αναμένεται η ΠΝΠ...
Το "πράσινο φως" από την ΕΚΤ έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσει την...
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την ΠΝΠ, που κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί αργότερα σήμερα (καθώς βρίσκεται στο στάδιο του νομοτεχνικού ελέγχου) θα διευρυνθεί ο αριθμός των εργασιών στα γκισέ των τραπεζών - θα παραμείνουν όμως οι περιορισμοί στην εκροή κεφαλαίων. Θα υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για τις εξαγωγικές και τις εισαγωγικές επιχειρήσεις, όπως και για όσους σπουδάζουν στο εξωτερικό., ενώ θα εξεταστεί και εάν θα λειτουργεί σωρευτικά το ημερήσιο όριο αναλήψεων που είναι 60 ευρώ...
topontiki.gr

Read more...

Καμμένος: Πιθανό να έχουμε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος...


...που θυμίζει το 2007 (BINTEO)...
"Τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε πυρκαγιές με διαφορετικές εστίες", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε...
«Επειδή είναι πολύ πιθανό, αυτό βέβαια θα το κρίνει η Πυροσβεστική, να έχουμε εμπρησμούς και προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος που θυμίζει το 2007, οι Ένοπλες Δυνάμεις πήραν διαταγή να βγάλουν περιπολίες σε όλη την Ελλάδα, στους ορεινούς όγκους προκειμένου να αποφύγουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ζητώ και από τους πολίτες εθελοντές να βρίσκονται κάτω από το συντονισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ο υπουργός, να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και της πρόληψης».

Δείτε το βίντεο...


enikos.gr

Read more...

Παραλίγο πτώση ελικοπτέρου στη Λακωνία...


Δείτε βίντεο και φωτό από Λακωνία: Παραλίγο πτώση ελικοπτέρου - Απίστευτος ελιγμός του πιλότουΑπίστευτος ελιγμός του πιλότου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)...
Ενα ελικόπτερο τύπου Ericsson κινδύνευσε να πέσει, ενώ...
συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λακωνία, όταν ο ένας έλικάς του μπλέχτηκε σε δέντρο.

Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, για να σβήσει φωτιά σε κατάστημα, όταν ο έλικάς του πιάστηκε σε κλαδιά δέντρου.

Ο χειριστής έχασε για λίγο τον έλεγχο, ωστόσο κατάφερε να το κρατήσει και να μην πέσει στη μέση του δρόμου.




protothema.gr

Read more...

Μία ευκαιρία στην Ελλάδα...


Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup για το δάνειο-«γέφυρα»...

Τη χρηματοδότηση-«γέφυρα», ύψους 7,16 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, ενέκριναν σήμερα ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και το Ecofin.

«Αυτή η...
συμφωνία προσφέρει μία ευκαιρία στην Ελλάδα να θέσει την οικονομία της πάλι σε τροχιά» σχολίασε σε δήλωσή του ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπουμ, χαιρετίζει το γεγονός ότι έγιναν τα απαραίτητα βήματα που χρειάζονταν για να ανοίξει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις σχετικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

Αυτά τα βήματα είναι η συνέχεια της συμφωνίας που ελήφθη από τις χώρες της Ευρωζώνης και την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία προσφέρει στην Ελλάδα μία ευκαιρία να θέσει την οικονομία της πάλι σε τροχιά».

Την περασμένη Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στα μέτρα που χρειάζονται για την σταθεροποίηση και βελτίωση της τωρινής οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ESM επιφορτίζουν τις διαπραγματεύσεις μέσω ενός Μνημονίου (MoU) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το Μνημόνιο θα περιέχει αρχικά τις λεπτομέρειες των όρων που σχετίζονται με το τριετές δάνειο από τον ESM.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ακολούθησε την επιτυχή επίτευξη των διαδικασιών που απαιτούνταν από τα εθνικά κοινοβούλια. Η Ελλάδα εξασφαλίζει χρηματοδότηση-γέφυρα τις ερχόμενες εβδομάδες. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ, που προεδρεύει και του συμβουλίου του ESM, δήλωσε ότι τα βήματα που έγιναν τις τελευταίες δύο ημέρες θα πρέπει σταδιακά να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης και την Ελλάδα.

«Δεν θα είναι εύκολο. Είμαστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα ερχόμενα χρόνια. Αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε ικανοί να τα λύσουμε» δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα ελληνικά
Το Eurogroup χαιρετίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών εθνικών διαδικασιών που σχετίζονται με την απόφαση να εγκριθεί επί της αρχής ένα τριετές πρόγραμμα στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα γρήγορα βήματα νομοθέτησης που έκανε το ελληνικό κοινοβούλιο ως πρώτο βήμα προς την επανάκτηση της εμπιστοσύνης», αναφέρει η ανακοίνωση του οργάνου.

Ακολουθώντας την επίσημη απόφαση που πήρε το συμβούλιο του ESM, οι θεσμοί εξουσιοδοτήθηκαν για την γρήγορη διαπραγμάτευση Μνημονίου Συνεννόησης (MoU) που θα περιγράφει λεπτομερώς τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στην οικονομική βοήθεια.
Ευθυγραμμισμένο με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου, το Eurogroup συζήτησε το θέμα μιας πιθανής χρηματοδότησης γέφυρας για να εξασφαλιστεί ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΔΝΤ και την ΤτΕ και να τιμήσει τις υποχρεώσεις του τις επόμενες εβδομάδες. Υπό αυτό το πρίσμα καλωσορίζει την απόφαση του Συμβουλίου να εγκρίνει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας έως 7,16 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια που είναι ήδη διαθέσιμα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM).

Σε αυτό το πλαίσιο το Eurogroup συμφωνεί με την αρχή της μεταφοράς των κερδών του 2014 από τα ομόλογα SMP ώστε να τηρούνται σε λογαριασμό της ΕΚΤ προκειμένου να εξασφαλιστούν νομικά εκτελεστά δικαιώματα για να προστατευτούν μη μέλη της ευρωζώνης από τον κίνδυνο απώλειας από το πρόγραμμα του ESFM στην Ελλάδα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί με γράμμα από τον πρόεδρο του Eurogroup στον ESM. Τα κέρδη SMP θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά είτε ως αποζημίωση σε κράτη μέλη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη σε περίπτωση ζημιάς ή θα επιστρέψουν στα κράτη μέλη αν δεν χρειαστούν. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει το δάνειο του ESFM τα διαθέσιμα εργαλεία για ανάκτηση χρέους και προστασία του προϋπολογισμού της Ένωσης θα χρησιμοποιηθούν, επιβεβαιώνοντας ότι τα ρίσκα μη ολοκλήρωσης γρήγορα των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα του ESM παραμένουν πλήρως στην Ελλάδα.

Το Eurogroup καλωσορίζει την πολύ δημιουργική προσέγγιση που είχαν τα κράτη-μέλη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη. Το Eurogroup δεσμεύεται να εξασφαλίσει την κατάλληλη διαφάνεια και να ενισχύσει τη συνεργασία με αυτά τα κράτη. Επιβεβαιώνει ότι τα θέματα γενικής εφαρμογής περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού της ΕΕ και τον EFSM θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν με εμπλοκή όλων των κρατών-μελών...

Read more...

Έτοιμη να στείλει βοήθεια η Κύπρος...


Έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια της ζητηθεί από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δήλωσε η κυπριακή κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως...
ενημέρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, η Λευκωσία ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να οργανώσει την αποστολή βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε πύρινο κλοιό από το πρωί της Παρασκευής...

Read more...

Τα νέα πρόσωπα και οι μετακινήσεις Η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό


Η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές.

Τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης, μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας.
Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αναπληρωτές τους Τρύφωνα Αλεξιάδη (έσοδα) και Δημήτρη Μάρδα (Γενικό Λογιστήριο Κράτους).
Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων τοποθετείται ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ, θέση την οποία κατείχε έως τώρα ο «αντάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Παράλληλα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο μεταφέρεται από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας.
Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναβαθμίζεται σε υπουργό από αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα εσόδων
ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ανεργίας
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:

- Νίκος Φίλης
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια...


20 μέτρα μακριά από τα σπίτια (ΦΩΤΟ)...
Περίπου 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωριό Αφράτη της Ευβοίας έφτασε η φωτιά με την πυροσβεστική να προχωρά σε...
εκκένωση σπιτιών.
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια
Προληπτικά οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή για να παραμείνουν ασφαλείς. Η φωτιά ανάμεσα στον Πίσσωνα και το χωριό Αφράτι μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση είναι κρίσιμη μιας και το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση...

Read more...

Σε κατάσταση ΣΟΚ η Νεάπολη...


 Οι πρώτες εικόνες, από τους δρόμους της πόλης που φλέγονται...
Η μέρα έχει γίνει νύχτα, από τους καπνούς. Η πόλη της Νεάπολης έχει εκκενωθεί και όσοι κάτοικοι έχουν μείνει...
τρέχουν να γλιτώσουν από τις φλόγες που βρίσκονται πλέον στα σπίτια τους.
Δείτε τις σοκαριστικές  εικόνες..



Read more...

Τη Δευτέρα εκταμιεύονται τα 7 δισ. ευρώ του δανείου-«γέφυρα»

Πράσινο φως από τους «28»


Τη Δευτέρα εκταμιεύονται τα 7 δισ. ευρώ του δανείου-«γέφυρα»
O αρμόδιος επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες
Οι «28» της ΕΕ ενέκρινα την έκτακτη χρηματοδότηση των 7 δισ. ευρώ με τη μορφή δανείου το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει ένα μέρος των υποχρεώσεών της.

«Το δάνειο ύψους 7,16 δισ. ευρώ θα φθάσει στην Ελλάδα έως τη Δευτέρα, οπότε η χώρα πρέπει να αποπληρώσει 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις προς τους δημοσιογράφους.

«Σχετικά με το χρέος, ελπίζω να είναι μέρος των διαπραγματεύσεων γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο εμμένει ιδιαίτερα και το ΔΝΤ» εξήγησε ο λετονός επίτροπος.

Όσο για το πότε θα οριστικοποιηθεί η τριετής συμφωνία για το νέο πρόγραμμα, ο Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί «εντός εβδομάδων».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Σύμη Στίγκλιτς, Μίλιμπαντ, Μπιάνκα Τζάγκερ και Τάντιτς ενισχύουν τον Παπανδρέου


Τη Κυριακή 19 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το 16ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης, που διοργανώνεται φέτος στην Κέρκυρα και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου. Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, και φέτος έχει ως θέμα : "Καλλιεργώντας την συμμετοχικότητα σε εποχές κρίσης".
symposio
Στην επίκαιρη θεματολογία των ενοτήτων του Συμποσίου περιλαμβάνονται:
Το θέμα του Χρέους και η περίπτωση της Ελλάδας,
Η ανάγκη Αναβίωσης του Ευρωπαϊκού Οράματος,
Οι Γεωπολιτικές Διαστάσεις της Κρίσης,
Η Ασφάλεια και η Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο,
Οι Ανθρωπιστικές Επιπτώσεις του Πολέμου στη Συρία και το ζήτημα των Προσφύγων,
Η ανάγκη Συνύπαρξης Θρησκειών και Πολιτισμών στον Αραβικό Κόσμο,
Οι Ιδιαίτερες Προκλήσεις που Αντιμετωπίζουν ο Λίβανος και η Ιορδανία,
Τα Διδάγματα από τη Σύγχρονη Ιστορία των Βαλκανίων,
Η Αναγκαιότητα Ενίσχυσης των Προοδευτικών Δυνάμεων για την Προώθηση ενός πιο Συμμετοχικού Κοινωνικού Μοντέλου.
Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου, θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 19 Ιουλίου, στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, με κεντρικό ομιλητή τον νομπελίστα οικονομολόγο, Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Η ανταπόκριση στην πρόσκληση για το φετινό Συμπόσιο της Σύμης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς πολλές διεθνείς προσωπικότητες εξέφρασαν την επιθυμία τους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των ομιλητών στις Εργασίες του Συμποσίου, εκτός του Τζόζεφ Στίγκλιτς, θα είναι ο Υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων της Τυνησίας, Μοχσέν Μαρσούκ, ο πρώην Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Ιορδανίας, Αμπντουλσαλάμ Αλ Αμπάντι, ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος του Λιβάνου, Ναζέμ Χούρι, ο πρώην Υπουργός και προεδρικός υποψήφιος του Λιβάνου, Ρότζερ Ντιμπέιτ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Πεταρ Στογιάνοφ, ο πρώην Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βοσνίας Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια, ο πρώην Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, ο πρώην Προεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, ο Βουλευτής και πρώην Προεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, Εέρο Χεϊναλουόμα, ο Βουλευτής και πρώην ηγέτης του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Greenpeace, Κούμι Ναιντού, ο οικονομολόγος Ρόμπερτς Σκιντέλσκι, ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου Κλίντον, Μάρκος Μέντις.
Θα συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων η πρέσβης Καλής Θέλησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μπιάνκα Τζάγκερ (πρώην σύζυγος του τραγουδιστή των Rolling Stones Μικ Τζάγκερ), η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σουζάν Νταμπούς, ο αρχισυντάκτης της World Post, Νάθαν Γκαρντέλς, οι καθηγητές του Χάρβαντ, Ρίτσαρντ Πάρκερ και Στηβ Τζάρντινγκ, ο διευθυντής του London School of Economics, Έρικ Μπεργκλόφ, ο επικεφαλής της διενούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, Mercy Corps, Νηλ Κένυ Γκάιερ, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Τζιμ Μεσίνα, η ειδική σύμβουλος της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εξωτερική Πολιτική, Ναταλί Τότσι, η καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Καλυψώ Νικολαϊδη, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Σουηδίας, Ματς Κάρλσον, η βραβευμένη ακτιβίστρια από την Τυνησία, Αμίρα Γιαχιάουι, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών για το Μέλλον, Γιοακίμ Πάλμε και ο Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουΐς Αγιάλα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη! Ο αδερφός και δύο ξαδέρφια υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ “σήκωσαν” χιλιάδες ευρώ παραμονή των capital controls!


newego_LARGE_t_1101_54450132
Εάν ισχύουν αυτά που γράφει ο “Βηματοδότης” (και σήμερα) πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί ακόμη δεν έχει παρέμβει η Δικαισούνη!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, 3 ακόμη πολύ στενοί συγγενείς υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ (αδέρφια, ξαδέρφια) “σήκωσαν” λίγο πριν ανακοινωθούν τα capital controls εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από Τραπεζικούς τους λογαριασμούς!
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κινηθεί αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη;
Δείτε το νέο δημοσίευμα του “Βηματοδότη”:
“Μόνο όταν είσαι συγγενής υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορείς να «νικήσεις» τα capital controls, να αγνοήσεις ότι οι τράπεζες είναι κλειστές και να αποσύρεις «τούβλα» από εκατοστάρικα από λογαριασμούς καταθέσεων.
Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το φαινόμενο ότι τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού υπουργού (και οι τρεις ελαιοπαραγωγοί) κατάφεραν, προφανώς με άνωθεν τηλεφώνημα στον διευθυντή υποκαταστήματος, να κάνουν ανάληψη από 150.000 ως 200.000 ευρώ ο καθένας.
Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Νάντιας Βαλαβάνη και η ανάληψη των 200.000 ευρώ που καταγγέλθηκε ότι έκανε συγγενικό της πρόσωπο αλλά και αυτές αδελφών – εξάδελφων συριζαίου υπουργού.
Οι αναλήψεις χρημάτων θέμα στη Βουλή και στο Μαξίμου
Ηδη το μείζον θέμα των αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς οδεύει, όπως μαθαίνω, προς τη Δικαιοσύνη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό (και σε τρεις υπουργούς) με την οποία ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των λογαριασμών της μέχρι πρότινος αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και των συγγενικών της προσώπων. Και ερωτά αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξεως όταν μέλος της κυβέρνησης ή βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου και δεύτερου βαθμού έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν από το κλείσιμό τους.
Ο κ. Αυγενάκης καταθέτει στη Βουλή ολόκληρο το χθεσινό  δημοσίευμα του«Βηματοδότη» με τις αποκαλύψεις για τη Νάντια Βαλαβάνη και τη μαμά της…
Πώς έπαιρναν τα λεφτά από τους λογαριασμούς;
Βρείτε μου έναν απλό άνθρωπο (χωρίς, δηλαδή, να έχει… μπάρμπα στην Κορώνη) που θα μπορούσε πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls να κάνει ανάληψη πάνω από ένα ή δύο χιλιάδες ευρώ.
Ουδείς. Εκτός βεβαίως αν έχει μέσον.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς μπόρεσαν οι τρεις αυτοί συγγενείς του υπουργού (κατά σύμπτωση, και οι τρεις, πέραν του ότι είναι… ελαιοπαραγωγοί, είναι και άνθρωποι της αγοράς, δηλαδή  λαδέμποροι) να αποσύρουν, σύμφωνα με την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, ο ένας 150.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 200.000 ευρώ;
Μήπως ο υπουργός έκανε ένα απλό (αλλά παρεμβατικό) τηλεφωνηματάκι στον διευθυντή ή σε ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας προς χάριν των αδελφών και των εξαδέλφων του; Και πώς αλήθεια θα μπορούσε να αρνηθεί ο διευθυντής ή ο ανώτερος υπάλληλος τράπεζας μια τέτοια παρέμβαση;
Να σημειώσω ότι και οι τρεις συγγενείς υπουργού έχουν το ίδιο επίθετο με τον/την υπουργό, κατάγονται από τον ίδιο νομό της Κρήτης και διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας.
Ή μήπως (λέω τώρα εγώ) είχαν κάποια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ότι επίκειται κλείσιμο τραπεζών και ίσως και «κούρεμα» καταθέσεων και φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους εκτός τραπέζης;
Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα αυτά, να είστε βέβαιοι…”
http://lykavitos.gr/

Read more...

Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα ...


Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία
...λόγω της πυρκαγιάς στη Λακωνία...
Χωρίς ηλεκτρικό έχουν μείνει τα Κύθηρα, καθώς λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας, έχει καταστραφεί ένα μέρος από τους...
πυλώνες κύριας τροφοδοσίας του νησιού. 



Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ή τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Read more...

«Παίζει» ο Γεράσιμος Μπαλαούρας για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη...


ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣΠαρά τη μικρή καθυστέρηση λόγω των πύρινων μετώπων που μαίνονται σε Αττική και Λακωνία, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών, μετά τις...
39 διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων την Τετάρτη στη Βουλή.

Δεδομένη θεωρείται η απομάκρυνση των τριών υπουργών που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, δηλαδή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αντικαταστήσει και τους υπουργούς που παραιτήθηκαν πριν από την ψηφοφορία Νάντια Βαλαβάνη και Νίκος Χουντής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη, αρμόδιας για θέματα φορολογίας στο οικονομικό επιτελείο, θα αναλάβει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Ο κ. Μπαλαούρας είναι , μεταξύ άλλων, από τους ιδρυτές του Οικονομικού Επιμελητηρίου εκλεγόμενος συνεχώς στη Διοίκησή του και μέλος του Προεδρείου του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Αρθρογραφεί επίσης σε πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες της Αθήνας, είναι συνεργάτης της «Αυγής».
newsbeast.gr

Read more...

Υμηττός: Σπίτια έχουν γίνει στάχτη...




Δραματικές μαρτυρίες. 
Πώς ξεκίνησαν όλα...
Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν άλλα σπίτια, σύμφωνα με την πυροσβεστική, γιατί ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και το μέτωπο ανεβαίνει προς το βουνό. Ωστόσο έχει καεί ήδη...
τουλάχιστον ένα σπίτι και μία ταβέρνα στην περιοχή του Καρέα. 

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 100 πυροσβέστες με 70 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη. 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην περιοχή Αστυνομικά (Πανόραμα) της Ηλιούπολης, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς Αργυρούπολη. «Επειδή δεν είχαμε ρεύμα για περαιτέρω ενημέρωση αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι η φωτιά έχει φτάσει στο βουνό και στα σπίτια της περιοχής. Και έχει κατεύθυνηση, όπως μάθαμε, προς Αργυρόπουλη», είπε στο protothema.gr, υπάλληλος καφέ της περιοχής. «Η κατάσταση εκεί πέρα, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης είναι τραγική. Εμείς είμαστε στην Αγία Μαύρα, αλλά βλέπουμε τους καπνούς επάνω εκεί», πρόσθεσε, ένας άλλος μάρτυρας.

Καλύτερη είναι η εικόνα στον Καρέα. Μάλιστα εκκενώθηκε και το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη που μέχρι το μεσημέρι ήταν περικυκλωμένο από φλόγες.

Iδιοκτητης περιπτέρου επί της λεωφόρου Αγίου Ιωάννη δήλωσε στο protothema.gr: «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο πια, στα προσφυγικά. Τώρα έχουμε τον καπνό και τη στάχτη. Πιστεύω ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο. Η φωτιά κατευθύνεται προς την Άνω Ηλιούπολη».

Κάτοικοι του Καρέα κατήγγειλαν νωρίτερα ότι εμανίστηκαν πυροσβεστικά οχήματα χωρίς νερό! Οπως είπαν χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα: «Ολα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα σε επιφυλακή κάθε καλοκαίρι. Φέτος υπήρχαν μόνο τρία και αυτά χωρίς νερό!». 



Δραματικές μαρτυρίες

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε στο protothema.gr, υπάλληλος σούπερ μάρκετ της περιοχής: «Τι να σας πω; Είμαστε μέσα στους καπνούς. Πίσω από την ταβέρνα "Τ' Αστέρια" έχουν καεί σπίτια! Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας». Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο διευθυντής του καταστήματος: «Καίγονται σπίτια όπως βλέπουμε! Σας αφήνω γιατί πάω να ρίξω νερό!».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η πρώτη εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πεζοπόρα τμήματα και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν κινητοποιήσει τα εναέρια να μεταβούν ώστε να επιχειρήσουν στο έργο κατάσβεσης.

Το μέτωπο αρχικά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λ.Κατεχάκη.

πηγη protothema.gr


Read more...