Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Ύψους 113,8 εκατ. ευρώ Δείτε τα πέντε νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ


Στην δημοσιότητα δόθηκαν ακόμη πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία έχει εκδοθεί πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.
espa
Όπως μεταδίδει το espa.gr, πρόκειται για προγράμματα τα οποία έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών, οδικών συνδέσεων, δημιουργία υποδομών για αντιπλημμυρική προστασία κτλ.
1) Πιο αναλυτικά το πρώτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Λειτουργική αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών οδικών συνδέσεων και σύνδεση με το Διαπεριφερειακό δίκτυο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και αφορά στην «ολοκλήρωση, συμπλήρωση, αλλά και βελτίωση των διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών μεταφορικών υποδομών που αποτελούν δευτερεύουσες και τριτεύουσες συνδέσεις με τα δίκτυα ΔΕΔ-Μ, την υποστήριξη προώθησης των συνδυασμένων μεταφορών και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μεταφορών και η βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών στα τμήματα αυτά».
Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων , ενώ η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 15/2/2016 έως 28/11/2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 28 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
2) Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τίτλο «Εφαρμογή Κοινοτικών Οδηγιών για τα ύδατα κολύμβησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» και αφορά στην «Υλοποίηση στοχευμένων μέτρων του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Νήσων Αιγαίου και συγκεκριμένα την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε καθορισμένες ακτές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2007/7/ΕΚ».
Το πρόγραμμα απευθύνεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 5/2/2016 έως 4/3/2016.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
3) Το τρίτο πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και αφορά στην «Ανάπτυξη υφισταμένων λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ), όπως η βελτίωση, επέκταση λιμενικών υποδομών (κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων), η υλοποίηση κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης (κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων και βοηθητικών κτιρίων) και η εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων ΤΠΕ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ)».
Το έργο απευθύνεται στους εξής φορείς:
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ/νση Λιμενικών Υποδομών - ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , Δήμοι Ρόδου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου-Ερμούπολης , Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νότιας Δωδεκανήσου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου - Ερμούπολης
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 8/2/2016 έως 31/3/2016, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
4) Το τέταρτο πρόγραμμα – πρόσκληση έχει τίτλο «Δημιουργία υποδομών και υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη πλημμυρικών συμβάντων με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του μικροκλίματος της Αττικής».
Απευθύνεται στην Περιφέρεια Αττικής και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 8/2/2016 έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
5) Το πέμπτο πρόγραμμα – πρόσκληση έχει τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου» και αφορά στην «ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού και ενεργειακά αποδοτικού πολυτροπικού συστήματος μεταφορών στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα.».
Το έργο απευθύνεται στους εξής φορείς: Δήμος Αρταίων , Δήμος Ηγουμενίτσας , Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Πρέβεζας.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 3/2/2016 έως 4/3/2016 και συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Πηγή: huffingtonpost.gr
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ένωση Κεντρώων: Οι αγρότες να δείξουν αυτοσυγκράτηση...


Ένωση Κεντρώων: Οι αγρότες να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Η Ένωση Κεντρώων καλεί τους αγρότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ "τα δίκαια αιτήματα τους χρειάζεται να συζητηθούν άμεσα από...
την κυβέρνηση", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.
"Γινόμαστε όλοι μάρτυρες των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τους αγρότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ τα δίκαια αιτήματα τους χρειάζεται να συζητηθούν άμεσα από την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα του 21ου αιώνα να είναι κομμένη στα δύο και χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται. Από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να εξετάσει σοβαρά τα αιτήματα των αγροτών και να δεχτεί την πρόταση μας για αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ μεικτά όσον αφορά τους αποκλειστικώς αγρότες", αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του κόμματος.

Read more...

Εναλλακτικό σενάριο για τρεις κλίμακες φόρου στα εισοδήματα...


Εναλλακτικό σενάριο για τρεις κλίμακες φόρου στα εισοδήματα - Media
Αυξήσεις φόρων για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα από ενοίκια, για όσους δηλώνουν μισθούς ή συντάξεις άνω των 60.000 ευρώ το χρόνο και για όσους εμφανίζουν στην εφορία καθαρά κέρδη άνω των...
42.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή ελευθέριων επαγγελμάτων προκύπτουν από ένα ακόμη εναλλακτικό σενάριο το οποίο περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης προς του δανειστές για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το εναλλακτικό αυτό σενάριο προβλέπει τρεις ξεχωριστές φορολογικές κλίμακες, μία για εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, μία για καθαρά κέρδη από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα και μία για τα ενοίκια και τα λοιπά εισοδήματα από ακίνητα. Βάσει του σεναρίου αυτού, το εισόδημα από κάθε μία εκ των τριών αυτών πηγών θα φορολογείται αυτοτελώς με τη δική του κλίμακα, δηλαδή τα εισοδήματα από περισσότερες της μιας πηγές δεν θα αθροίζονται για να υπαχθούν σε φόρο με ενιαία κλίμακα.

Η πρόταση

Σύμφωνα, ειδικότερα, με το εναλλακτικό αυτό σενάριο:

1. Η κλίμακα φορολογίας των μισθών και των συντάξεων παραμένει ίδια με την ισχύουσα σήμερα μέχρι το επίπεδο εισοδήματος των 60.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο αυτό θα ισχύει συντελεστής φόρου 50%. Ετσι, η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων διαμορφώνεται ως εξής:
* Τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος φορολογούνται με 22%. 
* Τα επόμενα 17.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 25.001 έως 42.000 ευρώ, φορολογούνται με 32%.
* Τα επόμενα 18.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, που αντιστοιχούν στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από 42.001 έως 60.000 ευρώ φορολογούνται με 42%.
* Το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 60.000 ευρώ φορολογείται με 50%.

Ο φόρος που προκύπτει από την παραπάνω κλίμακα θα εξακολουθεί να μειώνεται κατά 2.100 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 21.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 21.000 ευρώ και μέχρι 42.000 ευρώ η έκπτωση φόρου των 2.100 θα μειώνεται και πάλι κατά το 10% του ποσού κατά το οποίο το ετήσιο εισόδημα υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ. Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα 24.000 ευρώ αντιστοιχεί φόρος 22%, δηλαδή 5.280 ευρώ. Από το ποσό του φόρου θα εκπίπτει ποσό 1.800 ευρώ, δηλαδή 2.100 ευρώ μείον το 10% του ποσού των 3.000 ευρώ, κατά το οποίο το εισόδημα των 24.000 ευρώ υπερβαίνει τις 21.000 ευρώ.

2. Η κλίμακα φορολογίας του καθαρού εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα θα είναι ίδια με αυτήν που ισχύει για τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, με τη διαφορά ότι δεν θα προβλέπει έκπτωση φόρου έως 2.100 ευρώ.

3. Η κλίμακα φορολογίας των ενοικίων και των λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα θα προβλέπει φόρο αυξημένο από το 11% στο 15% για ετήσια μισθώματα και λοιπά εισοδήματα από ακίνητα μέχρι 12.000 ευρώ, φόρο αυξημένο από το 33% στο 35% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 40.000 ευρώ και νέο συντελεστή μεταξύ 40% και 45% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

4. Για τους αγρότες θα παραμείνει το καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος με ένα συντελεστή, για τον οποίο προβλέπεται σταδιακή αύξηση από το 13% στο 26% σε βάθος πολλών ετών.

Read more...

Νέες συμπλοκές στην Κω...Συμπλοκές ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή της Κω όπου...
πρόκειται να δημιουργηθεί hot spot.


Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «Το Βήμα της Κω» αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου και ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνικοί απαντούσαν με δακρυγόνα, χωρίς ευτυχώς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.real.gr

Read more...

Ήταν όλοι εκεί!...


Ήταν όλοι εκεί!

ΦΩΤΟ...

Οπαδοί, αθλητές και διοικούντες. Όλοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο για τα 35 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7. 

Για άλλη μια...
χρονιά οπαδοί και αθλητές από όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» για να τιμήσουν την μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7. 

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα όπως και αυτό του μπάσκετ, εκπρόσωποι από τα άλλα αγωνιστικά τμήματα αλλά και πολλά παιδιά από τις σχολές του συλλόγου ήταν εκεί. 

Φυσικά και πολλοί οπαδοί της ομάδας, που ποτέ δεν έχουν ξεχάσει εδώ και 35 χρόνια την τραγική εκείνη ημέρα. inner
inner
inner
inner
inner
inner

sport-fm.gr

Read more...

«Κάποιοι ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση» Γεροβασίλη: Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενική


Γεροβασίλη: Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενική
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
«Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Επένδυση, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων». Καλεί, δε, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, «αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις».
Προσθέτει ότι, παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. «Δεν επιβάλλουμε, δεν διατάσσουμε» τονίζει «όπως οι προκάτοχοί μας. Ακούμε, συνδιαλεγόμαστε και συνδιαμορφώνουμε». Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει ποιον λόγο θα είχαν οι εταίροι να αρνηθούν τη συνεννόηση, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως όφελος δεν υπάρχει για την Ευρώπη να συνεχίζει μία χώρα-μέλος του σκληρού πυρήνα της να βρίσκεται μονίμως σε αβεβαιότητα και αστάθεια».
Ως προς το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Φεβρουάριο, ούτως ώστε τον επόμενο μήνα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης» και προσθέτει ότι «ωστόσο, τα χρονικά πλαίσια εξαρτώνται και από την πορεία της διαπραγμάτευσης τις επόμενες εβδομάδες».
Για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αν οι εταίροι επιμείνουν ώς το τέλος ακόμα και γιαμειώσεις στις κύριες συντάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι «για μία ακόμη φορά θα αγωνιστούμε για το συμφέρον των ελλήνων πολιτών και δεν θα είναι περίπατος».
«Πάμε στους θεσμούς» συνεχίζει «με μία ολοκληρωμένη πρόταση και δεδομένη απόφαση να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις», ενώ επισημαίνει ότι «σε κάθε διαπραγμάτευση προφανώς προτείνονται εναλλακτικές λύσεις προκειμένου κάθε πλευρά να αποσπάσει το μέγιστο όφελος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει τα χαρτιά της εκ των προτέρων».
Αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται από πολύ ισχυρότερη θέση πλέον, ότι και οι στόχοι που έχουν τεθεί έχουν επιτευχθεί και πως η οικονομία βρίσκεται σε σημαντικά καλύτερη θέση από τις προβλέψεις του καλοκαιριού. «Με λίγα λόγια η λειτουργία της οικονομίας σταθεροποιείται ταχύτερα από τα προβλεπόμενα. Αν επιπροσθέτως μπορέσει να επιτευχθεί κοινοβουλευτική και κοινωνική συναίνεση σε βασικές έστω παραμέτρους, κάτι τέτοιο θα ενισχύσει πολλαπλασιαστικά τη διαπραγματευτική μας θέσης» τονίζει.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, σημειώνει ότι η κυβέρνηση παραμένει ανοικτή σε διάλογο σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι αυτό διαμήνυσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής, για να τονίσει ότι πρόκειται για έναν διάλογο «που πρέπει να γίνει τώρα, πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς». Επισημαίνει, επίσης, ότι «η εποχή του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε' ανήκει στο παρελθόν και μόνο στους τρόπους με τους οποίους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος επέβαλαν τους σχεδιασμούς της τρόικας», κάνοντας λόγο για μεθόδους διακυβέρνησης ξένες προς το πολιτικό DNA της Αριστεράς.
«Είναι λογικό, μετά από μία επίθεση που έχουν υποστεί οι Έλληνες από άδικες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, να εκφράζουν τόσο την κόπωση όσο και την αντίδρασή τους στη λιτότητα. Από εκεί και πέρα,το αν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στα απεργιακά μέτωπα διάφορα 'επαγγελματικά' στελέχη του δεξιού συνδικαλισμού, ή ακόμη χειρότερα ακροδεξιά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, μπορεί να το δει ο καθένας» προσθέτει.
Παράλληλα, μιλά για κομματικούς επιτήδειους που και υπήρξαν ευνοούμενοι του προηγούμενου συστήματος εξουσίας και εξυπηρετούν ατομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. «Το κίνημα όμως θεωρώ ότι είναι ώριμο να αποβάλει αυτά τα στοιχεία από το εσωτερικό του» τονίζει και προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να μην αφήσει τις διαδηλώσεις να γίνουν στείρα αντιπολιτευτική εκτόνωση, αλλά να ενσωματώσει τις υγιείς φωνές στην προσπάθεια ανακούφισης των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Ως προς το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, σημειώνει ότι «δεν είναι μια ευκαιρία μικροπολιτικού τακτικισμού αλλά αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα» και συνεπώς «δεν θα πρέπει να προκαλεί επιλεκτικές στρεβλώσεις στην αντιπροσώπευση». Επισημαίνει ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι αποτέλεσμα ενός γόνιμου και στέρεου διαλόγου που πρέπει να διεξαχθεί σε κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ και των κομμάτων. «Μόνο έτσι μπορούν να επιτευχθούν οι απαραίτητες συναινέσεις και συγκλίσεις και γι' αυτό το θέμα» αναφέρει.
Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν θα μπορούσαν πρόσωπα όπως ο Φώτης Κουβέλης ή ο Μίμης Ανδρουλάκης να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και του συνεδρίου, η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει ότι «δεν έχει συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο» και πως «η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Κουβέλη έγινε στα πλαίσια της συμβολής όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση». Αναφέρει επίσης ότι «η διαμόρφωση πολυεπίπεδων συμμαχιών είναι αποφασιστικής σημασίας, όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ότι «η μάχη κατά της λιτότητας, της οπισθοδρόμησης και της ξενοφοβίας είναι διαρκής και θεμελιωδώς ιδεολογική» και πως «σε κάθε περίπτωση, η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων εθνικών μαχών».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις Αγρότες: Έκλεισαν τα Τέμπη, κομμένη στα δύο η χώρα


Αγρότες: Έκλεισαν τα Τέμπη, κομμένη στα δύο η χώρα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Θεσσαλονίκη
Με 24ωρους, αλλά και επ' αόριστον αποκλεισμούς, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλώνουν ότι δεν αποχωρούν από τα μπλόκα. Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο αναμένονται μεγάλα, λόγω των μπλόκων και έτσι οι οδηγοί που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι «οπλισμένοι» με υπομονή.
Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των μπλόκων της χώρας συνεχίζονται, ενώ οι γενικές συνελεύσεις στα κατά τόπους σημεία όπου βρίσκονται τα τρακτέρ, διεξάγονται πλέον περισσότερες από δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας. Σήμερα,η Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έχει συγκαλέσει συνάντηση των μπλόκων της χώρας στη Βέροια, για να συζητηθούν τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, τα οποία και θα τεθούν επί τάπητος εκ νέου, την Κυριακή στην Νίκαια.
Παράλληλα, οι αγρότες βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ολοκληρωμένων προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ερχόμενη Τρίτη, οπότε όπως ενημερώθηκαν, θα συνεδριάσει στην Βουλή διακομματική επιτροπή -αίτημα άλλωστε το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει- προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στο κείμενο που επεξεργάζονται οι αγρότες το οποίο απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και κοινοποιείται προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα του Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο, ολοκληρωμένο αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός της ημέρας.

Τα μπλόκα

Κλειστό ώς τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα παραμείνει το οδικό δίκτυο σταΤέμπη. Οι αγρότες θα ανοίξουν το δρόμο για λίγες ώρες την Κυριακή και στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του οδικού δικτύου.

Κλειστό παραμένει για έκτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνουν» πλέον τα 25 χλμ», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος στη συντονιστική.
Το συγκεκριμένο μπλόκο, με τη δύναμη των τρακτέρ να υπερβαίνει τα 1.400, αποτελεί ένα από τα πιο σθεναρά και όπως μας επισήμανε ο κ. Λίτος «είναι δύσκολη και κουραστική υπόθεση αυτό που κάνουμε, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα το πάμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε στο μπλόκο όσο καιρό χρειαστεί».
Το βράδυ της Παρασκευής αποφασίστηκε και τέθηκε σε ισχύ επ' αόριστον κλείσιμο του τελωνείου και για τα ΙΧ οχήματα και τα τουριστικά λεωφορεία.
Ωστόσο, ακριβώς την ίδια ώρα το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, αποφάσισε να ανοίξει μέχρι τις 11 το πρωί, οπότε και θα κλείσει και πάλι για ένα 24ωρο». Επισημαίνεται ότι στο Νομό Δράμας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στην Εξοχή. Τα δύο υπόλοιπα δεν θα κάνουν καμία κινητοποίηση, αφού θα ενισχύσουν με δυνάμεις τους το τελωνείο της Εξοχής.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ σήμερα θα αποκλειστεί για ένα 24ωρο, από τις 12 το μεσημέρι, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή.
Στο νομό του Κιλκίς, που έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στο μεν πρώτο θα γίνεται αποκλεισμός 12:00-15:00 και 19:00-22:00, ενώ στο δε δεύτερο «θα το κλείσουμε για ένα 24ωρο από τις 12 το μεσημέρι», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τερζής. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα, ο αποκλεισμός ξεκινά και σήμερα στις 12 το μεσημέρι και στόχος είναι να «ανοίξει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, επικεφαλής του συντονιστικού.
Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας. Στο μπλόκο η δύναμη μετρά περισσότερα από 750 τρακτέρ.
Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00, ενώ η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.
Στο νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο Νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-14:00 και μετά μέχρι τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα.

Η γενική συνέλευση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης αποφάσισε να περιορίσει το χρονικό διάστημα 11:00-17:00 τη Μουδανιών, που οδηγεί στη Χαλκιδική, και να αφήσει ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο 24ωρος τουλάχιστον αποκλεισμός της αερογέφυρας Θέρμης. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αγρότες μοίρασαν στον κόσμο ελιές και λάδι.
Επιστρέφοντας από την αυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο, προκειμένου να οριστεί εάν τελικά θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμού του «Μακεδονία» την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.
Σε 24ωρο αποκλεισμό προχωρά και το μπλόκο στην Χαλκηδόνα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κουφαλίων, Μαυρουδής Μιντσιούδης, με τη δύναμη στην περιοχή να υπερβαίνει τα 550 τρακτέρ.
Στο νομό Χαλκιδική, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.Συμμετέχουν περίπου 600 συνολικά τρακτέρ και περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι με τα οχήματά τους.Όπως επισήμανε ο συντονιστής του μπλόκου στο κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης, σήμερα θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου και των παράπλευρων οδών από τις 10 το πρωί και για δέκα ώρες.
Στις 12 το μεσημέρι κλείνουν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγήςστα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ. Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα από τη 1 ώς τις 3 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα ώς τις 8:30 το βράδυ, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13:00-16:00) και Δεσκάτη (13:00-15:00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.
Στο νομό Πιερίας, όπου έχουν στηθεί μπλόκα συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης), θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος παραμένει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο, όπως μας τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.
Στο δήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων). Στο τελωνείο των Κήπων διακόπηκε εκ νέου και επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών. Την Κυριακή, αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου θα μεταβούν στη Νίκαια προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Στη Λαμία, το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας, όπου οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους.
Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.
Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ.της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες
Ακόμα οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.
Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες.
Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.
Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα-Λαμία η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία. Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή το πρωί στις συνελεύσεις τους.
Σε τετράωρο αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού στη Ηγουμενίτσα προχωρούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας. Τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα στην έξοδο της Εγνατίας επί 15 ημέρες, θα κλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Στα δύο μπλόκα που έχουν στηθεί στην Άρτα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι κλείνουν τους δρόμους μεσημέρι και βράδυ. Ειδικότερα, την παλιά γέφυρα της Άρτας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα, έως τα μεσάνυχτα, ενώ το Κομπότι, η εθνική οδός Ιωαννίνων-Αντιρρίου, κλείνει από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Στην Πρέβεζα, στον κόμβο του Λούρου, οι αγρότες του μπλόκου κλείνουν με τρακτέρ το δρόμο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι κτηνοτρόφοι κλείνουν καθημερινά τον δρόμο και τους παράδρομους από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Παράλληλα, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες τηςΑιτωλοακαρνανίας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Ακόμη, από τις 12 σήμερα το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου θα κλείσουν το δρόμο που ενώνει την Αμφιλοχία με την Λευκάδα, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.
Επίσης, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.
Οι κινητοποιήσεις αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχιστούν σήμερα με αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 7 το απόγευμα, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.
Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 4 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.
Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνώναπό τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου. Ακόμη, στην Αιγιάλεια αγρότες αναμένεται να στήσουν αύριο και δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών και συγκεκριμένα στην γέφυρα του Μεγανίτη.
Στην Ηλεία, αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ στουςκόμβους του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς.
Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα, ενώ κλειστή είναι μόνο η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού. Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου οι αγρότες της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης επ' αόριστον.
Στην Κρήτη
Παραμένουν στο μπλόκο της περιοχής Καρτερού στο ύψος του ΚΤΕΟ στηνεθνική οδό Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου οι αγρότες χωρίς, ωστόσο, να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Στα Χανιά, η δυτική είσοδος της πόλης εξακολουθεί να είναι κλειστή στον κόμβο Κλαδισού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρους δρόμους. Στον Κλαδισό βρίσκονται αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά Βουκολιών, Κισάμου και Σελίνου.
Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας. Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης στη 1 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ταϊβάν: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες, αναζητούν επιζώντες


Ένα μωρό βγαίνει σώο από τα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Ταϊνάν   (Φωτογραφία:  Reuters )
Ταϊπέι
Σε αγώνα δρόμου για να βρουν επιζώντες έχουν επιδοθεί τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τουλάχιστον 14 οι νεκροί, περισσότεροι από 100 οι αγνοούμενοι. Εκατοντάδες οι τραυματίες.

Σχεδόν 340 άτομα έχουν διασωθεί από τα συντρίμμια στην Ταϊνάν, την πόλη που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό. Περίπου 2.000 πυροσβέστες και στρατιώτες βρίσκονται στα ερείπια 17ώροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν. Τουλάχιστον έντεκα από τους νεκρούς βρίσκονταν στην πολυκατοικία την ώρα του σεισμού.
10 φωτογραφίες


Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι. Στο κτίριο στεγαζόταν μία μονάδα φροντίδας για μητέρες και νεογέννητα.

Εκτός από το 10 ημερών νεογέννητο, ανάμεσα στους νεκρούς είναι άλλα τρία παιδιά και έξι ενήλικες, ενώ έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος. Άλλα δύο άτομα σκοτώθηκαν από πτώση αντικειμένων σε άλλα σημεία της Ταϊνάν. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο 17ώροφο κτίριο στην Ταϊνάν ζούσαν 256 άνθρωποι, ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του σεισμού μπορεί να ήταν πολλαπλάσιο, εξαιτίας των εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Οι περισσότεροι πολίτες κοιμόντουσαν την ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός (στις 04:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα), 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Γουτζίνγκ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρησης Εκτάκτων Αναγκών, 477 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αλλά 380 είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Συνολικά, εννέα κτίρια κατέρρευσαν και πέντε έχουν πάρει κλίση στην Ταϊνάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, αν και δεν έχουν καταγραφεί ζημιές στην πόλη.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...