Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο δρόμος της υπευθυνότητας...

http://pasok-eretria.blogspot.com/
Αυτό το δρόμο προσπαθεί να μας πείσει ότι ακολουθεί ο κ Καραμανλής και η κυβέρνησή του τα τελευταία 5 χρόνια! Ενόψει ευρωεκλογών θα το ακούσουμε πολλές φορές!

Ο δρόμος της υπευθυνότητας δηλαδή έχει φέρει τα δημόσια οικονομικά στη σημερινή κατάσταση? Ο δρόμος της υπευθυνότητας έχει φέρει στα όρια εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό λόγω της συνεχούς μείωσης της αγοραστικής του δύναμης και των εργασιακών δικαιωμάτων του? Ο δρόμος της υπευθυνότητας έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη έξαρση διαφθοράς που έχει ζήσει ποτέ ο τόπος? Ο δρόμος της υπευθυνότητας οδήγησε στο κλείσιμο της βουλής και στο θάψιμο όλων των σκανδάλων? Εκτός και αν ο δρόμος της υπευθυνότητας είναι κάπως έτσι:


Δείτε από κάτω και το βιντεάκι του krogia όπου ο Ανδρέας μας μιλάει για τον δήθεν δρόμο της υπευθυνότητας που ακολουθεί ανέκαθεν η ΝΔ και γενικότερα οι συντηρητικές κυβερνήσεις! Παρότι παλιό παραμένει πάντα επίκαιρο!






Read more...

Θέλουμε μία άλλη Ευρώπη!

Θέλουμε μία άλλη Ευρώπη!


http://pasok-eretria.blogspot.com/

Read more...

Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου οι Παλαιστίνιοι τιμούν τη μνήμη του ξεριζωμού 700.000 Αράβων από τα σπίτια τους, κατά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους στις 15 Μαΐου 1948, μέσω εκδηλώσεων για τη μνήμη της Nakba (Καταστροφή).
Φέτος, ωστόσο, το κόμμα Ιsrael Beitenu του υπερεθνικιστή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigtor Liberman, δρομολογεί την απαγόρευση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Nakba. Το κόμμα Ιsrael Beitenu ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα τη σχετική νομοθεσία, που θα απαγορεύει τις εκδηλώσεις και θα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών για τους παραβιάζοντες την ισχύ της εν λόγω διάταξης..
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Tal Nahoum, στην ίδια «γραμμή πλεύσης», δήλωσε ότι: «Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να ενισχύσει την ενότητα στο κράτος του Ισραήλ και να απαγορεύσει τη μετατροπή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας σε ημέρα θρήνου».
Το Ισραήλ γιόρτασε φέτος την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 29 Απριλίου, βάσει του εβραϊκού ημερολογίου. Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο και οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ τιμούν, κάθε χρόνο, τη μαύρη επέτειο της Nakba στις 15 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της λήξης της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη το 1948.
Επίσημα ο εορτασμός της 61ης επετείου της Nakba είναι επομένως σήμερα, ωστόσο πολλές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες, μέσα σε κλίμα αστυνομικής βίας και απαγορεύσεων στη Δυτική Όχθη, καθώς η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας για τους μουσουλμάνους. Γεννάται πλέον το ερώτημα, εάν θα μπορέσουν άλλη χρονιά οι Παλαιστίνιοι να οργανώσουν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τη μαύρη αυτή επέτειο.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική, φασιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του απολυταρχικού, εβραϊκού κράτους του Ισραήλ, που καταπατά καθημερινά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτών, στοχεύοντας προκλητικά, αδιάλειπτα και μεθοδευμένα στην εξόντωση του κατατρεγμένου, Παλαιστινιακού λαού. ΩΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,


Read more...

Αναβάλλεται για πέμπτη φόρα η δίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και Ψάλτη

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
Στις 22 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση
Αναβάλλεται για πέμπτη φόρα η δίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και Ψάλτη
Αναβολή πήρε και πάλι η υπόθεση των Βατοπεδινών Εφραίμ και Αρσένιου καθώς και της δικαστού Μαρίας Ψάλτης, για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του μοναχού Αρσένιου, κάτι το οποίο έκανε δεκτό η πρόεδρος του Τριμελές Εφετείου Κομοτηνής. Σύμφωνα με ιατρικό έγγραφο που προσκόμισε στο δικαστήριο η πλευρά του Αρσένιου, μετά το τελευταίο περιστατικό και τη νοσηλεία του στο Διαβαλκανικό Κέντρο, η υγεία του επιδεινώθηκε και ήδη με νέα εξέταση των γιατρών του ζητούν να αποφύγει για έναν μήνα κάθε κόπωση πνευματική ή σωματική! Μετά την νέα τροπή που πήρα η υπόθεση η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν μπορούσε να διακόψει την υπόθεση, καθώς αυτή έπρεπε να γίνει μέσα σε 15 ημέρες. Προτάθηκε από την μεριά του εισαγγελέα, η δίκη να αναβληθεί για τις 16 Ιουνίου 2009, όμως λόγω φόρτου εργασίας των δικηγόρων υπεράσπισης η δίκη θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.
Να τονιστεί ότι σύμφωνα με το ιατρικό έγγραφο που προσκόμισε η υπεράσπιση, ο μοναχός Αρσένιος παρουσιάζει ναυτίες, ιλίγγους και αστάθειες βάδισης, μετά την εκ νέου εξέταση του στο Διαβαλκανικό Κέντρο στις 12 Μαΐου.
Αναβάλλεται για πέμπτη φόρα η δίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και ΨάλτηΑναβάλλεται για πέμπτη φόρα η δίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και Ψάλτη
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνει και ο βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, η Μαρία Ψαλτή ενώ έχει τεθεί σε αργία από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των δικαστών, δεν της έχει κοινοποιηθεί η απόφαση, με συνέπεια να συνεχίζει ακόμα να δικάζει, ως Εφέτης στο δικαστήριο τ



Read more...

ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΟΛΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

http://pressmme.blogspot.com
Ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός σήμερα στην Ελλάδα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Αυτό προκύπτει και επιβεβαιώνει ότι όταν η ερώτηση δεν έχει διλημματικό χαρακτήρα, τότε ο Κ. Καραμανλής μένει πίσω.
Και για αυτόν όμως, όπως και όλους τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, οι αρνητικές κρίσεις υπερτερούν των θετικών, κάτι που μάλλον δείχνει για άλλη μία φορά, με εύγλωττο τρόπο, την συνολική απαξίωση των πολιτικών στα μάτια των πολιτών, εν μέσω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που περνάει ο τόπος μας. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει η δημοσκόπηση της MRB για το newstime.gr.Ειδικότερα: ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει τις σχετικά λιγότερες αρνητικές και τις περισσότερες θετικές κρίσεις σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς ηγέτες . Έτσι, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός για τον οποίο οι θετικές κρίσεις είναι σχεδόν ίσες με τις αρνητικές (40.7% έναντι 39.5%, διαφορά 1,2%). Αμέσως μετά, έρχεται ο πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής, για τον οποίο οι αρνητικές κρίσεις υπερτερούν των θετικών κατά 9.8%, ο Αλέκος Αλαβάνος με έλλειμμα 13,3%, και ο Αλέξης Τσίπρας με 23.7% .Τις περισσότερες αρνητικές και τις λιγότερες θετικές εκτιμήσεις συγκεντρώνουν η ηγέτης του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (έλλειμμα 24%) και ο Γιώ


Read more...

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ...

http://pressmme.blogspot.com
Θυμάστε από πότε γράφαμε ότι πολύ δύσκολα θα είναι υποψήφιος ο Θ. Ρουσόπουλος και οι λοιποί Βατοπεδινοί; Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική ανακοίνωση ότι κόβονται από τις λίστες, όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του πριν από λίγο το Mega. Η αρχή έγινε με την αδρανοποίησή τους από τον προεκλογικό αγώνα. Η συνέχεια θα είναι το κόψιμό τους από τις λίστες.


Read more...

ΠΑΓΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

http://pressmme.blogspot.com/



Νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας παγιώνει την βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με χαρακτηριστική διαφορά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου (πατήστε κλικ).

Κατά 5,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύονται οι Οικολόγοι Πράσινοι σύμφωνα με το βαρόμετρο
της Public Issue, της Καθημερινής που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 26,5% και η ΝΔ 21%. Από τα ευρήματα του βαρόμετρου ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η ανάδειξη των Οικολόγων Πρασίνων σε τρίτη πολιτική δύναμη στις ευρωεκλογές, με ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ να δέχονται φθορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την τρίτη θέση που καταλάμβανε στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις έπεσε στην πέμπτη. Επίσης, οι Έλληνες πολίτες εστιάζουν περισσότερο στα εσωτερικά προβλήματα παρά στα προβλήματα της Ευρώπη



Read more...

Τηλεφώνημα Καραμανλή σε Μαριέττα

http://www.antinews.gr/


(Μόνο στο antinews). Πριν από λίγο ο Κ. Καραμανλής τηλεφώνησε στην Μαριέττα Γιαννάκου και συμφώνησαν να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ




Read more...

ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Αφού έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια με κυβέρνηση τη Ν.Δ. σήμερα θυμήθηκε να προαναγγείλει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο πολύ κουρασμένος και πολύ ψεύτης...

...με +24% στις δαπάνες του πρώτου τριμήνου, αναφέρεται σε μείωση δαπανών και μικρότερη πτώση από τις ισχυρές οικονομίες. Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Οι ισχυρές οικονομίες πλήττονται από τα χρηματοοικονομικά, την πτώση των εξαγωγών, των επενδύσεων κεφαλαιουχικών αγαθών και της παραγωγής. Η δικιά μας οικονομία τι από αυτά έχει ώστε να πέσουν και να την πιέσουν; Η δικιά μας οικονομία έχει για πυλώνες τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις «αντιεπενδυτικές» κατασκευές (αν επενδύσεις 100 euro σε τουρισμό, μεταποίηση και κατασκευές, ο χρόνος επιστροφής τους στην αγορά είναι κατά μέσο όρο 60 μήνες για τον τουρισμό και τη μεταποίηση και 240 μήνες για τις κατασκευές). Οπότε όταν οι άλλοι θα σταθεροποιούνται εμείς θα καταρρέουμε...



Read more...

ΕΝΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ...οι κάτοικοι για την απόφαση



1) Του Δήμου Δάφνης όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
2) Της με αριθ. 133/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης.
3) Της με αριθ. 179/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης, εκδοθείσας επί ενστάσεώς μου κατά της άνω με αριθ. 133/2008 απόφασης.

-------------------------------

Με την παρούσα μας προσφεύγουμε και επιφέρουμε αντιρρήσεις ενώπιόν σας, κατά των με αριθ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης , με σκοπό να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθόλο τους το περιεχόμενο.
Ουδέποτε λάβαμε γνώση της με αριθ. 179/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δάφνης, αφού ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε αλλά ούτε και τοιχοκολλήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης.
Επειδή η παρούσα μας ασκείται νομίμως .
Η παρούσα μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής και για τους λόγους που θα αναπτύξουμε παρακάτω σ’ αυτή και για όσους νομίμως προσθέσουμε , πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθόλο τους το περιεχόμενο οι με αριθ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης.
Ειδικότερα:

ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Α. Κακώς, απαραδέκτως και μη νομίμως δεν κλήθησαν οι δημότες του Δήμου, προκειμένου να λάβουν γνώση και να παρασταθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Αυγούστου 2008 , για τέτοιο ζήτημα μείζονος σημασίας , επί της οποίας εκδόθηκε η 133/2008 απόφαση. Προς ισχυροποίηση του λόγου αυτού, αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του Συμβούλου Β. Λύκου , στη σελ. 45 των τηρηθέντων πρακτικών, όπου αυτολεξεί παρατίθεται « Αφού λοιπόν βγάζουν και το γράφουν «ρυμοτομικό σχέδιο Ο.Τ. 89» που κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν αναφέρονται σε πλατεία Τσαλαγανίδη, το βάζουν όπως είπαμε και κατακαλόκαιρο. Εν συνεχεία, ένα μήνα πριν, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου που ουσιαστικά τι λέει ο Κώδικας ; Λέει ότι πρέπει με διαβούλευση, δηλαδή με διάλογο με τους δημότες, να καθοριστούν οι βασικοί άξονες πολιτικής οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από το Δήμο. Ένα από αυτά, αν δεν κάνω λάθος, είναι πλατεία, κυκλοφοριακό, όλα αυτά. Τα βάλατε ποτέ στους δημότες αυτούς ; To ακούσατε ποτέ εσείς αυτό για την πλατεία Τσαλαγανίδη; …». Επίσης και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρνελές, όπως εμφαίνεται στη σελ. 34 των πρακτικών , ομιλεί περί της σοβαρότητας του θέματος και θίγει το ζήτημα δημοψηφίσματος, καθώς και ο Σύμβουλος Κ. Κονταργύρης , στη σελ. 88 των πρακτικών «…Λέω (σ.σ. για τους δημότες) Ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, μετά από μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δίκιο έχουν. Δεν μπορώ να το καταλάβω . Τι το αμφισβητούμε αυτό το πράγμα .».
Ως εκ τούτου η με αριθ. 133/2008 απόφαση πρέπει να ακυρωθεί και εξαφανιστεί στο σύνολό της.
Β. Κακώς, απαραδέκτως και μη νομίμως δεν ανακοινώθηκε η έκδοση της με αριθ. 133/2008 απόφασης στους δημότες της Δάφνης, και τουλάχιστον της ευρύτερης περιοχής , προκειμένου να υποβάλλουν ένσταση . Όπως προφορικά, σε εύλογο ερώτημά μας , μας απάντησε ο Δήμαρχος κ. Σταυριανουδάκης και οι Σύμβουλοί του , αλλά όπως προκύπτει και από τα τηρηθέντα πρακτικά , ερμήνευσαν την έννοια του «έχοντος έννομον συμφέρον» κατά το δοκούν . Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας, παραθέτουμε τα αναφερόμενα από το Δήμαρχο στη σελ 38 των πρακτικών «…δικαίωμα ενστάσεων έχουν μόνο όσο έχουν έννομο συμφέρον , δηλαδή «πρόσωπο» επί της πλατείας , επί του χώρου που τροποποιείται…».
Είναι προφανές επομένως ότι πλήθος δημοτών, αποκλείστηκαν από το δικαίωμά τους να ασκήσουν ένσταση επί της με αριθ. 133/2008 αποφάσεως και ως εκ τούτου η ως άνω απόφαση πρέπει να ακυρωθεί και εξαφανιστεί στο σύνολό της.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, ενώ σύμφωνα με το νόμο 3 ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να δημοσιεύεται πίνακας, στον οποίο σημειώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν, ο αριθμός των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους και ο πίνακας αυτός να αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, από συχνότατες επιτόπιες επισκέψεις μας στο Δημαρχιακό Κατάστημα Δάφνης διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν τηρηθεί τα ανωτέρω για τις άνω 133/08 και 179/08 αποφάσεις, προκειμένου να λάβουν γνώση οι πολίτες...
...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
Και για όσα θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Να γίνει δεκτή η παρούσα μας στο σύνολό της με σκοπό να απορριφθούν οι αντίθετες ενστάσεις και ισχυρισμοί και
Να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθ’ όλο τους το περιεχόμενο οι με αρ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δάφνης.

ΟΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ -ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ -ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ



Read more...

Λειτουργεί σαν επικοινωνιακό ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο


Λειτουργεί σαν επικοινωνιακό ντεκόρ το υπουργικό συμβούλιο

http://www.pasok.gr

Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Πεκίνο




Read more...

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΚ ΧΗΜΙΚΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Μαΐου 2009

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος Περιβάλλοντος & Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης θα είναι εισηγητής στο 1ο Συνέδριο της ΠΑΣΚ Χημικών που πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο Imperial.

Η ομιλία του κ. Κουβέλη θα γίνει στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Περιβάλλον-Πράσινη Ανάπτυξη», ώρα 11:00-13:00.




Read more...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. «Η ΣΦΗΝΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

15/5/2009

1.Τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές πιστεύετε ότι ως ΠΑΣΟΚ έχετε μιλήσει όσο έπρεπε για αυτή την εκλογική αναμέτρηση και για τα διακυβευματα της?

Μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχει μέτρο «αρκετής» επικοινωνίας με τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ έχει κινητοποιηθεί σημαντικά τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε όλες τις περιφέρειες, όμως η ανάγκη να μιλήσουμε ξεκάθαρα και απλά για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση εξακολουθεί να υπάρχει. Στις επόμενες εβδομάδες πρέπει να πετύχουμε δυο σημαντικά πράγματα: Πρώτο να αναδείξουμε την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην προοδευτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και τις αδυναμίες του σημερινού συντηρητικού μοντέλου. Δεύτερο, να βοηθήσουμε να καταλάβουν οι πολίτες ότι την 7η Ιουνίου πρέπει όλοι να πάνε στην κάλπη, ότι οι αλλαγές δεν γίνονται αν δεν τις διαλέξουν οι πολίτες.


2.Τελικα τι σημαίνει "πράσινη ανάπτυξη" και πως θα ωφεληθεί ο έλληνας πολίτης στην καθημερινότητα του?

Πράσινη ανάπτυξη είναι η έξυπνη ανάπτυξη, που αξιοποιεί τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, τους φυσικούς πόρους, το τοπίο, τον πολιτισμό, και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό. Αντί να ξοδεύουμε πολύτιμο συνάλλαγμα για αγορά ενεργειακών πόρων πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ήλιο και τον άνεμο, δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Πράσινη ανάπτυξη είναι να εντάξουμε τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων σε θεσμούς και υποδομές που επιτρέπουν να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον και να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. Δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό: ήδη συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Σημαίνει να παράγουμε Μεσογειακά προϊόντα υψηλής ποιότητας με πιστοποίηση και τυποποίηση που τους επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Για να μην εγκαταλείπουν την ύπαιθρο οι νέοι άνθρωποι και να χρειάζεται να αναζητούν ένα αύριο των 700 Ευρώ στις πόλεις. Πράσινη ανάπτυξη δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια πολιτική για το περιβάλλον, είναι μια πολιτική για την ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, αλλά και τον πολιτισμό, και έχει σαν επίκεντρο τον άνθρωπο.


3.Μηπως η οικολογία έχει μπει στη ζωή μας σαν κάτι "λαιφ σταιλ" έχει γίνει της μόδας.
Πιστεύετε ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τους οικολόγους

Σίγουρα για πολλούς η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι ένα «νέο κύμα» διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης, ακόμα και μόδα ίσως. Όμως μην απαξιώνουμε και το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγωνία για το αύριο, που χτύπησε την πόρτα των Ελλήνων με την αδικαιολόγητη καταστροφή από τις πυρκαγιές του 2007. Όπως και να έχει το πράγμα, το σημαντικό είναι με ουσιαστική και ειλικρινή πληροφόρηση να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι όσοι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης και να πάψουν να είναι, συχνά χωρίς να το θέλουν, μέρος του προβλήματος. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ώστε αυτή η ευκαιρία να μη μείνει στο επίπεδο του περιβαλλοντικού λαϊκισμού και της αντίδρασης, αλλά να γίνει η ευκαιρία να πάμε μερικά βήματα μπροστά. Δε θα ήταν σωστό να κρίνω δημόσια και να σχολιάσω κανένα υποψήφιο κόμμα, νομίζω όμως ότι οι πολίτες πρέπει οι ίδιοι να δώσουν αξία στην ψήφο τους και να προχωρήσουν πέρα από τίτλους και αποχρώσεις συγκρίνοντας στην ουσία προγράμματα και προτάσεις. Τόσο για το περιβάλλον όσο και γενικότερα για το πολιτικό περιεχόμενο.

4.Πως μπορεί να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ μια κατά παράδοση χαλαρή ψηφοφορία όπως είναι οι ευρωεκλογές ,σε δημοψήφισμα?

Εκτιμώ πως οι Έλληνες, που είναι κατεξοχήν πολιτικά άτομα, θα αξιοποιήσουν οι ίδιοι την ευκαιρία να εκφράσουν την αγανάκτησή τους απέναντι σε μια συνεχιζόμενη, για πέμπτο χρόνο, κατάσταση κακοδιαχείρισης, συγκάλυψης σκανδάλων, όσο και την επιθυμία τους να πάρει η Ελλάδα μια άλλη κατεύθυνση, προς την πραγματική, πράσινη ανάπτυξη. Παρόλο που οι ευρωεκλογές έχουν την κακή παράδοση να θεωρούνται μακρινή υπόθεση κάποιων άλλων, σε ετούτη την περίσταση, τόσο λόγω της πολύπλοκης εγχώριας κατάντιας όσο και λόγω της διεθνούς κρίσης πιστεύω ότι οι πολίτες θα έχουν αυξημένα αντανακλαστικά συμμετοχής θέλοντας να πουν τη γνώμη τους. Φυσικά εξαρτάται και από μας το να καταφέρουμε να σηκώσουμε τον Έλληνα από την απάθεια και τη βολή του καναπέ. Το παράδειγμα του Ομπάμα που μπόρεσε να εμπνεύσει όραμα και ελπίδα, με αποτέλεσμα η συμμετοχή στις εκεί εκλογές να είναι ιστορική έχει πολλά να μας δείξει.


5.Β’ Αθήνας ή Βρυξέλλες ποιος δρόμος είναι πιο κοντά?

Πιο κοντά από όλα είναι η Κυριακή που θα ανακοινωθεί το Ευρωψηφοδέλτιο, οπότε θα ξέρουμε και την απάντηση στο ερώτημα! Όποια και να είναι όμως, αυτό που τελικά μετράει είναι η διάθεση για προσφορά και ο στόχος να κάνουμε σωστή, έντιμη και αποτελεσματική δουλειά. Το από πού είναι λιγότερο κρίσιμο…


Read more...

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΞΙΑ»

Πράσινη ανάπτυξη – η μόνη διέξοδος από την κρίση

Η ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μοντέλου, στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, δεν αποτελεί πλέον εφήμερη μόδα, αλλά έχει εξελιχθεί σε συλλογική συνείδηση και αναγκαιότητα.

Δυστυχώς το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τον προηγούμενο αιώνα, όσο στο μέτρο που ήταν αποδοτικό για την οικονομία, υπήρξε ιδιαίτερα καταστροφικό για το περιβάλλον.

Σήμερα, η πίεση για συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι ολοένα και πιο έντονη. Η ανάγκη να στραφούμε προς πράσινες αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπαγορεύεται πλέον μόνο από ηθικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους αλλά έχει και καθαρή οικονομική διάσταση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει θεατής σε όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο. Απαιτείται να απεγκλωβιστούμε από το πρόβλημα και να μετατρέψουμε την πρόκληση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε αναπτυξιακή ευκαιρία, θέτοντας τους σωστούς πολιτικούς στόχους.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, όμως ως χώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε πείσμα της κρίσης και των ποικίλων αποτελεσμάτων της.

Γιατί πέραν της οικονομικής κρίσης, η διατροφική, με την διακύμανση των τιμών των διατροφικών προϊόντων και την ανησυχία των πολιτών απέναντι σε ακατάλληλα τρόφιμα αλλά και η κλιματική και περιβαλλοντική επιδρούν άμεσα στον ίδιο τον άνθρωπο, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο: από τη λειψυδρία στη γεωργία, μέχρι την οικονομία, τη μετανάστευση και τελικώς στη φτώχεια που οδηγεί σε κρίση θεσμική και πολιτισμική.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Γι’ αυτό και οφείλουμε να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στην επιβολή ενός πράσινου μοντέλου ανάπτυξης προωθώντας κυρίως τις πράσινες επενδύσεις και τις καθαρές μορφές ενέργειας.

Ήδη, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, είναι ορατές και στην περιοχή μας, ασκώντας ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στις οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, η κλιματική αλλαγή φέρνει μέτρα αντιμετώπισης που τα κράτη είναι υποχρεωμένα να λάβουν, αν θέλουν να αποτρέψουν ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, συνέπειες δυσβάστακτες όχι μόνο για την οικονομία αλλά συνολικά για την επιβίωση του ανθρώπου.

Αλληλένδετα με όλα τα παραπάνω είναι η αυξανόμενη φτώχεια και η διόγκωση των πόλεων. Ο αριθμός των πολιτών που ζουν πλέον κάτω από το όρια φτώχειας είναι πολύ μεγάλος, ενώ την ίδια στιγμή τα συστήματα κοινωνικής αλληλεγγύης γίνονται όλο και πιο αδύναμα. Προσθέστε σ’ αυτούς το μεγάλο ποσοστό οικονομικών μεταναστών και προσφύγων των οποίων ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (περιβαλλοντικοί πρόσφυγες), καθώς η ξηρασία, η ερημοποίηση, οι πλημμύρες αναμένεται να πλήξουν μεγάλες περιοχές του κόσμου.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές επιλογές, επενδύσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Με άλλα λόγια, Πράσινη Ανάπτυξη. Μια διαφορετική προσέγγιση δηλαδή στην αναπτυξιακή δυναμική με τη δημιουργία νέων παραγωγικών δομών που οδηγούν την ανάπτυξη παρέχοντας λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις.

Πράσινη ανάπτυξη για το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ανάπτυξη και έξυπνη εφαρμογή της τελευταίας λέξης της επιστήμης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησης των πρώτων υλών και με ταυτόχρονη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Πρέπει να απελευθερωθούμε από το μύθο της επιλογής μεταξύ βιώσιμου περιβάλλοντος ή οικονομικής ευμάρειας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει θεατής σε όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο. Απαιτείται να απεγκλωβιστούμε από το πρόβλημα και να μετατρέψουμε την πρόκληση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας σε αναπτυξιακή ευκαιρία, θέτοντας τους σωστούς πολιτικούς στόχους.




Read more...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/ (κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση)

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βιώνει μια παρατεταμένη κρίση που υπερβαίνει κατά πολύ εκείνης του ’29. Οι καταστροφικές επιπτώσεις ως προς την πραγματική οικονομία παραμένουν ανυπολόγιστες. Οι λήψεις μέτρων, δηλαδή η οικονομική στήριξη και τροφοδότηση των μεγαλοτραπεζιτών και κεφαλαιούχων με χρήματα του λαού δεν επέφεραν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες όλου του κόσμου βιώνουν ένα αργό θάνατο. Ανεργία, φτώχεια, ακρίβεια και πείνα απειλούν όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Από την κοινωνία της αφθονίας περάσαμε πλέον στην κοινωνία των ακροτήτων. Ανασφάλεια, εγκληματικότητα, ρατσισμός και φόβος είναι πλέον τα κύρια χαρακτηριστικά των κοινωνιών. Ζούμε σ’ ένα κόσμο ηθικής κατάπτωσης και χωρίς αξίες.
Στην Ελλάδα, αντί να σκεφτόμαστε με μια οξυμμένη συνείδηση τον κίνδυνο που μας απειλεί χορεύουμε στον ρυθμό των σκανδάλων. Ζούμε φαινόμενα παρακμής γιατί η ουσία της πολιτικής βρίσκεται από καιρό στο περιθώριο. Η κυβέρνηση της Ν.Δ καλλιεργεί την συζήτηση για το κακό, το ανήθικο και το επικίνδυνο επειδή δεν έχει τίποτα να προτείνει για το αύριο της νέας γενιάς. Η Ν.Δ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο επειδή έχει εγκαταλείψει την διακυβέρνηση της χώρας. Είναι μια κυβέρνηση της παραίτησης και της απουσίας που γαντζώνεται στην εξουσία με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις όπως είναι το πρόσφατο κλείσιμο της βουλής. Το χρέος της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι πλέον να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και να αγωνιστεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Οι Ευρωεκλογές αποτελούν την κατάλληλη ευκαιρία για να λάβει το μήνυμα ο κ. Καραμανλής και οι σύμβουλοί του. Είναι υπέρτατο καθήκον όλων να αγωνιστούμε για μια σημαντική νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ πιστή στο ετήσιο ραντεβού και τιμώντας τον ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί η μνήμη διατηρεί τις αξίες μας καλεί όλους τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αγωνιστούν για την ενδυνάμωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ώστε να απαλλαγεί η χώρα από την δεξιά. Σήμερα η σκέψη του Α. Παπανδρέου είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Μας καλεί να αγωνιστούμε, να έλθει η πολιτική στο προσκήνιο. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία της εργασίας και της ανάπτυξης μακριά από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η σκέψη του Α. Παπανδρέου μας καλεί να αγωνισθούμε για μια Ελλάδα δυνατή, δημοκρατική και σοσιαλιστική μέσα σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του αλληλοσεβασμού των λαών. Σήμερα η σκέψη του Α. Παπανδρέου μας καλεί να αναλάβουμε τις ευθύνες του εαυτού μας και του μέλλοντός μας γιατί κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί για μας.
Χρέος λοιπόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι να καθοδηγήσει αυτή την πορεία προς τον λαό γιατί αυτός είναι η μόνη δύναμή μας.



Read more...

Τσίμας ή Θεοδωράκης στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ...

http://press-gr.blogspot.com

.
Ένας εκ των δύο δημοσιογράφων του Mega και των "Νέων" Παύλου Τσίμα και Σταύρου Θεοδωράκη συζητούνται για να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, σε εκλόγιμη θέση. Επικρατέστερος είναι ο πρώτος.

Ο Αδιάκριτος




Read more...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΡΑΚΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com/

Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφράσεις της πολιτικής του επιχειρηματολογίας αλλά και στα πλάνα που παίζουν στα τηλεοπτικά δίκτυα και κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Καραμανλής βρίσκεται στην χειρότερη ψυχολογικά περίοδο της ζωής" του, έλεγε κορυφαίος υπουργός αρκετές ώρες μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται φάνηκε και σήμερα. Τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται αποτυπώνονται σε όλες τις μετρήσεις τις οποίες έχει παραλάβει ο ίδιος και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η πρότασή του για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Σε μια περίοδο που ο Καραμανλής παίζει το πολιτικό του μέλλον, τώρα θυμήθηκε την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Προφανώς μετά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά...



Read more...

"ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ"!

http://pressmme.blogspot.com
"Μας έχουν πάρει φαλάγγι". Με αυτή την φράση απευθύνθηκε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Καραμανλής ζήτησε να βγαίνουν οι υπουργοί στα τηλεπαράθυρα για να δίνουν τις μάχες των εντυπώσεων. Τους μοίρασε μάλιστα ένα φάκελο μέσα στον οποίο ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει προετοιμάσει τα πάντα για τις Ευρωεκλογές. Τη διαφάνεια επικαλούνται όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αφού θέλουν διαφάνεια τότε γιατί ο Καραμανλής έκλεισε τη Βουλή;



Read more...

Κόβουν 87 ιατρικές πράξεις...

http://press-gr.blogspot.com/

... από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία


Σοβαρά προβλήματα για τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων και όχι μόνο του δημοσίου προκαλεί η άρνηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να αναγνωρίσει 87 ιατρικές πράξεις που τιμολογούνται με υπουργικές αποφάσεις και όχι με τα ισχύοντα προεδρικά διατάγματα.
Στο θέμα παρενέβη χθες και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς, αναφέροντας ότι οι εξαιρούμενες πράξεις αφορούν όχι μόνο τους ασφαλισμένους του δημοσίου αλλά όλους τους ασφαλισμένους και...
... συνταξιούχους όλων των ταμείων, είτε προς το δημόσιο, είτε προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Κατήγγειλε ακόμη, ότι οι επιβαρύνσεις φθάνουν μέχρι και τα 2.045 ευρώ και πρόσθεσε πως τέτοιες αποφάσεις αποτελούν προάγγελο νέων περικοπών για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους στο όνομα της εξυγίανσης των οικονομικών της υγείας.Επίσης ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών κατήγγειλε ότι στις παραπάνω εξετάσεις περιλαμβάνονται σπινθηρογραφήματα, αντισώματα, σειρά ορμονικών ή αντικαρκινικών εξετάσεων, που βρίσκονται εκτός τιμολόγησης, απροειδοποίητα.
Επιπλέον, ο ΟΠΑΔ ( ταμείο υγείας δημοσίων υπαλλήλων) αποφάσισε να επιτρέπει τον έλεγχο των καρκινικών δεικτών, μόνο εφόσον έχει ήδη διαγνωστεί ο κακοήθης όγκος και όχι σε προληπτική βάση, τη στιγμή που οι εξετάσεις αυτές γίνονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία για τη διαφοροδιάγνωση αν πρόκειται για κακοήθεια ή φλεγμονή.



Read more...

ΠΑΡΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ...

http://pressmme.blogspot.com

Ένα μεγάλο σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιώργο Καραμαλίκη, τον ισχυρό άνδρα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Βαγγέλη Βασιλάκο και φυσικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βάζει και τις τελικές υπογραφές, όντας ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύει σήμερα η Παρασκευή και 13. Ενδιαφέρον ρεπορτάζ (πατήστε κλικ).




Read more...

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ!

http://pressmme.blogspot.com
Χαμός θα γίνει με τον Πάγκαλο και το ΚΚΕ. Πριν από λίγο Η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Real fm απείλησε με προσφυγές στα Ποινικά και Αστικά Δικαστήρια εναντίον του Θ. Πάγκαλου για όλα όσα υποστηρίζει σχετικά με το ΚΚΕ και τον "Γερμανό"! Αναμένεται η απάντηση του Θ. Πάγκαλου.


Read more...

Η περιφέρεια (και η Θεσσαλονίκη) βάφτηκε «πράσινη» ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ολική ανατροπή υπέρ ΠΑΣΠ στο Αριστοτέλειο- Ανοδος επίσης 10% στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 15% στο Ιόνιο...
Εκλογές σε φόντο... πράσινο. Η ΠΑΣΠ είναι η συγκριτικά κερδισμένη παράταξη ανάμεσα στις συμμετέχουσες δυνάμεις, στην εφετινή φοιτητική κάλπη. Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠαΣοΚ σημείωσε άνοδο, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ιδιαιτέρως εντυπωσιακή, κατορθώνοντας να αποσπάσει αρκετές σχολές από τη, σταθερά πρώτη μιαν ακόμη χρονιά, παράταξη της ΔΑΠ. Η εφετινή αναμέτρηση σημαδεύτηκε και από την πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, ακόμη και σε συγκριτικά μικρούς φοιτητικούς συλλόγους, λόγω συνεχών αντεγκλήσεων και διαφωνιών για την εγκυρότητα ψηφοδελτίων και ορισμένων επί μέρους αποτελεσμάτων. Την ίδια...

στιγμή η εισβολή κρανοφόρων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και ο πανικός που επικράτησε και σε άλλες σχολές του κέντρου για επικείμενες... επιδρομές, οδήγησε σε διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών, με εντεινόμενη επαγρύπνηση και περιφρούρηση.

Συγκεκριμένα άνοδο η οποία σε επί μέρους συλλόγους ή και πανεπιστήμια ανερχόταν ως και 17% κατέγραψαν, σε πανελλαδική κλίμακα, οι δυνάμεις της «πράσινης» φοιτητικής παράταξης. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με έδρα τον Βόλο, κατεγράφη άνοδος 10% και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανήλθε σε 15%. Σημαντική άνοδος σημειώθηκε και στα Ιωάννινα, ενώ η ΠΑΣΠ ενίσχυσε τις δυνάμεις και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με μέση αύξηση τις 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Την τάση της «πράσινης» ανάκαμψης αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα από διάφορες σχολές. Η ΠΑΣΠ απέσπασε, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έπειτα από πέντε ή και δέκα χρόνια, την πρωτιά στη Νοσηλευτική Αθηνών, στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ, στο Ιστορικό- Αρχαιολογικό του ίδιου πανεπιστημίου, στο Χημικό των Ιωαννίνων και στους Χημικούς Μηχανικούς της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αντίστοιχα αύξησε την απόσταση από τη ΔΑΠ στο μοναδικό ίδρυμα της Αθήνας όπου κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Τ ην ίδια στιγμή η ΔΑΠ κλυδωνίστηκε στα παραδοσιακά «κάστρα» της, όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Νομική Σχολή, το Πάντειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου είτε περιορίστηκαν σημαντικά οι ευρείες διαφορές που της εξασφάλιζαν άνετη πλειοψηφία είτε διατήρησε την αυτοδυναμία της, σε οριακά επίπεδα (στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πειραιά).

Οι εφορευτικές επιτροπές, πάντως, καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να καταλήξουν στην έκδοση αποτελεσμάτων. Η παραδοσιακή... ολονυχτία της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ, στη Νομική και στο Πάντειο κατέληξε να γίνει... εσπερινός της Πέμπτης καθώς οι εκατέρωθεν καταγγελίες για νοθεία και η απόρριψη ψηφοδελτίων, λόγω ακυρότητας, επέφεραν συνεχείς διαπληκτισμούς και διακοπές στη διαδικασία. Ο φόβος μάλιστα της πιθανότητας να εισβάλουν κρανοφόροι, όπως συνέβη στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου, ανάγκασε τους φοιτητές να κλειδώσουν τις εισόδους στις αίθουσες της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να μην αρχίσει η διαδικασία καταμέτρησης πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών οι κρανοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο Γκίνη χτυπώντας με κοντάρια φοιτητές από τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων και προσπαθώντας να αποσπάσουν ανεπιτυχώς τις κάλπες των δύο συλλόγων. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένους παρευρισκομένους στη σύντομη αλλά άγρια συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε φοιτητών στο κεφάλι και στον αυχένα, οι εισβολείς χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα σπρέι, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των φοιτητών.
TO BHMA

http://nonews-news.blogspot.com


Read more...

Η μεγαλύτερη απειλή...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Σχεδόν 40 νεκρούς και περισσότερους από 250.000 άστεγους έχουν ήδη αφήσει πίσω τους οι πλημμύρες που πλήττουν 11 πολιτείες της Βραζιλίας - οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες. Με ελικόπτερα και σκάφη προσπαθούν οι Αρχές να μεταφέρουν βοήθεια στους πληγέντες των πιο απομονωμένων περιοχών, σε πολλά σημεία ωστόσο η στάθμη των υδάτων εξακολουθεί να...
ανεβαίνει και ο καιρός δεν δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει: περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται για τις επόμενες ημέρες.
Βρετανοί ερευνητές προειδοποίησαν χθες πως η κλιματική αλλαγή θα αποτελέσει τον 21ο αιώνα τη μεγαλύτερη απειλή για την ανθρώπινη υγείασιγά σιγά αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό ακόμα και οι πιο σκεπτικιστές...




Read more...

Αποκαλεί ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ τους δικηγόρους της SIEMENS...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Έχει σαλτάρει. Στον παροξυσμό του βλέπει "δημόσιους εκβιασμούς", απευθύνει προειδοποίηση (άραγε υπό ποια ιδιότητα) προς την Ελληνική κοινωνία, και αποκαλεί αδίστακτους τους συνηγόρους των κατηγορουμένων της SIEMENS.
Δημόσιος εκβιασμός
Γιάννης Πρετεντέρης
Θέλω να διατυπώσω μια προειδοποίηση η οποία εύχομαι να αποδειχθεί αχρείαστη. Στην υπόθεση Siemens η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να συλληφθεί όμηρος μιας χούφτας απελπισμένων κατηγορουμένων και ολιγάριθμων αδίστακτων συνηγόρων τους.
Το δημόσιο αίσθημα κινδυνεύει να χρησιμοποιηθεί σε μια ποινική υπόθεση η οποία μπορεί να έχει πολλά παρακλάδια αλλά μία ουσία: συγκεκριμένοι άνθρωποι με...
συγκεκριμένες διαδικασίες διαχειρίζονταν χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας τους. Πού πήγαιναν τα χρήματα; Αυτό αναζητείται από τη Δικαιοσύνη, ο προορισμός τους μπορεί να αποδειχθεί ή να μην αποδειχθεί. Αλλά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τα μοίραζαν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Υπό αυτήν την έννοια, επιχειρείται ένας δημόσιος εκβιασμός: να διευρυνθεί ο κύκλος των υπόπτων ώστε οι ένοχοι να πέσουν όσο πιο μαλακά γίνεται. Και στον εκβιασμό αυτόν συμπράττουν ακόμη και καλοπροαίρετοι άνθρωποι που αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα στη δημοσιογραφική έρευνα και στη δικαστική μεθόδευση.

Τι μας λέει η πλευρά των κατηγορουμένων;

Πρώτον, ότι ξέρουν πολλά- λογικό, αυτοί μοίραζαν τα λεφτά...

Δεύτερον, ότι τα λεφτά πήγαιναν σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα- αλλά περιέργως δεν θυμούνται ούτε πότε ούτε πόσα ούτε σε ποιους... [Προσέξτε: κι αυτό ακόμη το υπονοούν. Οι σαφείς δηλώσεις για την κατάληξη των χρημάτων προέρχονται κυρίως από τους γερμανούς κατηγορουμένους. Οι Ελληνες σιωπούν ή υπαινίσσονται...]

Τρίτον, ότι δεν υπάρχει αντικείμενο στη συναλλαγή, άρα δεν υπάρχει και συναλλαγή.

Γνωρίζουμε, δηλαδή, ότι μια πολυεθνική είχε φτιάξει ένα εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα «μαύρων ταμείων», ότι το σύστημα αυτό έστειλε χρήματα και στην Ελλάδα, ότι τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται αλλά ουδείς γνωρίζει ως τώρα για ποιον συγκεκριμένο λόγο διακινήθηκαν- μόνο εικασίες!

O ελιγμός των κατηγορουμένων είναι προφανής. Αυτοί και οι συνήγοροί τους επιχειρούν να μετατρέψουν μια υπόθεση δωροδοκίας σε ένα πολιτικό σκάνδαλο. Με την ελπίδα ότι οι ευθύνες των πελατών τους θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα και ότι θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης. Ευελπιστούν, δηλαδή, πως, αν πολιτικοποιηθεί η υπόθεση, θα κουκουλωθεί καλύτερα.

Κανονικά αυτή την άθλια επιχείρηση θα έπρεπε να την καταγγείλουν πρώτα τα ίδια τα κόμματα που την υφίστανται. Αλλά με την απαξία στην οποία έχουν περιπέσει, με την τυφλότητα στην οποία έχουν περιέλθει αλλά και με τους σκελετούς που κρύβουν στο ντουλάπι τους, ούτε καν που το επιχειρούν. Ενδεχομένως και να μην το καταλαβαίνουν. Γι΄ αυτό ας το καταλαβαίνουμε τουλάχιστον εμείς...
ΒΗΜΑ




Read more...

Στον τελικό ο Σάκης

http://citypress-gr.blogspot.com/

Στον τελικό της Eurovision προκρίθηκε ο Σάκης Ρουβάς, με το τραγούδι «This is our night».



Για δεύτερη φορά στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον- αυτή τη φορά του 54ου- πέρασε ο Σάκης Ρουβάς, με το τραγούδι «Τhis Οur Νight» (του Δημήτρη Κοντόπουλου), και αύριο βράδυ θα προσπαθήσει να επαναλάβει ό,τι κατάφερε η Έλενα Παπαρίζου το 2004 με το «Μy Νumber Οne».
Bookmark and Share


Read more...

Ξεκίνησε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

http://citypress-gr.blogspot.comΜε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μπαίνουν σήμερα, Παρασκευή, στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων σχεδόν 90.000 υποψήφιοι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Λύκεια έως στις 07.30 το αργότερο, καθώς στις 08.00 ξεκινά η μετάδοση των θεμάτων απο το υπουργείο Παιδείας. Η εξέταση του μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες.

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πολλούς υποψήφιους, αν και φέτος για πρώτη φορά μειώθηκαν οι βαθμοί για την έκθεση, που συμπεριλαμβάνεται στην εξέταση του μαθήματος.

Η υψηλή, πάντως, βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα, θεωρείται κλειδί για πολλές σχολές των Πανεπιστημίων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Read more...

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/


ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ....2004-2009 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
15-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ













ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ






ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ
















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ













ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ



Read more...