Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου οι Παλαιστίνιοι τιμούν τη μνήμη του ξεριζωμού 700.000 Αράβων από τα σπίτια τους, κατά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους στις 15 Μαΐου 1948, μέσω εκδηλώσεων για τη μνήμη της Nakba (Καταστροφή).
Φέτος, ωστόσο, το κόμμα Ιsrael Beitenu του υπερεθνικιστή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigtor Liberman, δρομολογεί την απαγόρευση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Nakba. Το κόμμα Ιsrael Beitenu ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα τη σχετική νομοθεσία, που θα απαγορεύει τις εκδηλώσεις και θα επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών για τους παραβιάζοντες την ισχύ της εν λόγω διάταξης..
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Tal Nahoum, στην ίδια «γραμμή πλεύσης», δήλωσε ότι: «Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο να ενισχύσει την ενότητα στο κράτος του Ισραήλ και να απαγορεύσει τη μετατροπή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας σε ημέρα θρήνου».
Το Ισραήλ γιόρτασε φέτος την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 29 Απριλίου, βάσει του εβραϊκού ημερολογίου. Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε ολόκληρο τον κόσμο και οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ τιμούν, κάθε χρόνο, τη μαύρη επέτειο της Nakba στις 15 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της λήξης της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη το 1948.
Επίσημα ο εορτασμός της 61ης επετείου της Nakba είναι επομένως σήμερα, ωστόσο πολλές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες, μέσα σε κλίμα αστυνομικής βίας και απαγορεύσεων στη Δυτική Όχθη, καθώς η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας για τους μουσουλμάνους. Γεννάται πλέον το ερώτημα, εάν θα μπορέσουν άλλη χρονιά οι Παλαιστίνιοι να οργανώσουν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τη μαύρη αυτή επέτειο.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική, φασιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του απολυταρχικού, εβραϊκού κράτους του Ισραήλ, που καταπατά καθημερινά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων πολιτών, στοχεύοντας προκλητικά, αδιάλειπτα και μεθοδευμένα στην εξόντωση του κατατρεγμένου, Παλαιστινιακού λαού. ΩΣ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: