Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΝΤΟΣ ΔΑΦΝΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ...οι κάτοικοι για την απόφαση



1) Του Δήμου Δάφνης όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
2) Της με αριθ. 133/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης.
3) Της με αριθ. 179/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης, εκδοθείσας επί ενστάσεώς μου κατά της άνω με αριθ. 133/2008 απόφασης.

-------------------------------

Με την παρούσα μας προσφεύγουμε και επιφέρουμε αντιρρήσεις ενώπιόν σας, κατά των με αριθ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης , με σκοπό να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθόλο τους το περιεχόμενο.
Ουδέποτε λάβαμε γνώση της με αριθ. 179/2008 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δάφνης, αφού ουδέποτε μας κοινοποιήθηκε αλλά ούτε και τοιχοκολλήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης.
Επειδή η παρούσα μας ασκείται νομίμως .
Η παρούσα μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής και για τους λόγους που θα αναπτύξουμε παρακάτω σ’ αυτή και για όσους νομίμως προσθέσουμε , πρέπει να γίνει δεκτή και να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθόλο τους το περιεχόμενο οι με αριθ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης.
Ειδικότερα:

ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

Α. Κακώς, απαραδέκτως και μη νομίμως δεν κλήθησαν οι δημότες του Δήμου, προκειμένου να λάβουν γνώση και να παρασταθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Αυγούστου 2008 , για τέτοιο ζήτημα μείζονος σημασίας , επί της οποίας εκδόθηκε η 133/2008 απόφαση. Προς ισχυροποίηση του λόγου αυτού, αναφερόμαστε στην τοποθέτηση του Συμβούλου Β. Λύκου , στη σελ. 45 των τηρηθέντων πρακτικών, όπου αυτολεξεί παρατίθεται « Αφού λοιπόν βγάζουν και το γράφουν «ρυμοτομικό σχέδιο Ο.Τ. 89» που κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα, δεν αναφέρονται σε πλατεία Τσαλαγανίδη, το βάζουν όπως είπαμε και κατακαλόκαιρο. Εν συνεχεία, ένα μήνα πριν, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου που ουσιαστικά τι λέει ο Κώδικας ; Λέει ότι πρέπει με διαβούλευση, δηλαδή με διάλογο με τους δημότες, να καθοριστούν οι βασικοί άξονες πολιτικής οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν από το Δήμο. Ένα από αυτά, αν δεν κάνω λάθος, είναι πλατεία, κυκλοφοριακό, όλα αυτά. Τα βάλατε ποτέ στους δημότες αυτούς ; To ακούσατε ποτέ εσείς αυτό για την πλατεία Τσαλαγανίδη; …». Επίσης και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρνελές, όπως εμφαίνεται στη σελ. 34 των πρακτικών , ομιλεί περί της σοβαρότητας του θέματος και θίγει το ζήτημα δημοψηφίσματος, καθώς και ο Σύμβουλος Κ. Κονταργύρης , στη σελ. 88 των πρακτικών «…Λέω (σ.σ. για τους δημότες) Ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, μετά από μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δίκιο έχουν. Δεν μπορώ να το καταλάβω . Τι το αμφισβητούμε αυτό το πράγμα .».
Ως εκ τούτου η με αριθ. 133/2008 απόφαση πρέπει να ακυρωθεί και εξαφανιστεί στο σύνολό της.
Β. Κακώς, απαραδέκτως και μη νομίμως δεν ανακοινώθηκε η έκδοση της με αριθ. 133/2008 απόφασης στους δημότες της Δάφνης, και τουλάχιστον της ευρύτερης περιοχής , προκειμένου να υποβάλλουν ένσταση . Όπως προφορικά, σε εύλογο ερώτημά μας , μας απάντησε ο Δήμαρχος κ. Σταυριανουδάκης και οι Σύμβουλοί του , αλλά όπως προκύπτει και από τα τηρηθέντα πρακτικά , ερμήνευσαν την έννοια του «έχοντος έννομον συμφέρον» κατά το δοκούν . Προς επίρρωση των ισχυρισμών μας, παραθέτουμε τα αναφερόμενα από το Δήμαρχο στη σελ 38 των πρακτικών «…δικαίωμα ενστάσεων έχουν μόνο όσο έχουν έννομο συμφέρον , δηλαδή «πρόσωπο» επί της πλατείας , επί του χώρου που τροποποιείται…».
Είναι προφανές επομένως ότι πλήθος δημοτών, αποκλείστηκαν από το δικαίωμά τους να ασκήσουν ένσταση επί της με αριθ. 133/2008 αποφάσεως και ως εκ τούτου η ως άνω απόφαση πρέπει να ακυρωθεί και εξαφανιστεί στο σύνολό της.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, ενώ σύμφωνα με το νόμο 3 ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να δημοσιεύεται πίνακας, στον οποίο σημειώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν, ο αριθμός των αποφάσεων και περίληψη του περιεχομένου τους και ο πίνακας αυτός να αναρτάται στο δημοτικό κατάστημα, από συχνότατες επιτόπιες επισκέψεις μας στο Δημαρχιακό Κατάστημα Δάφνης διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν τηρηθεί τα ανωτέρω για τις άνω 133/08 και 179/08 αποφάσεις, προκειμένου να λάβουν γνώση οι πολίτες...
...
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
Και για όσα θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσας.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Να γίνει δεκτή η παρούσα μας στο σύνολό της με σκοπό να απορριφθούν οι αντίθετες ενστάσεις και ισχυρισμοί και
Να ακυρωθούν και εξαφανιστούν καθ’ όλο τους το περιεχόμενο οι με αρ. 133/2008 και 179/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δάφνης.

ΟΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ -ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ -ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: