Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Απάντηση του υπουργού Γ. Παπαθανασίου στην εφημερίδα "Financial Times"




Δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο (Τρίτη 31-3-2009) της εφημερίδας "Financial Times", υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της", επιστολή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Υπουργού:...


"Αξιότιμε κύριε, ο Quentin Peel ("No incentive to be good for weakest in eurozone", 26 Μαρτίου) απορρίπτει άδικα τα ουσιαστικά βήματα που η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και υποτιμά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά ανταποκρινόμενη σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση.

Ο Πρωθυπουργός όσο και εγώ ο ίδιος έχουμε επανειλημμένως δηλώσει τη δέσμευσή μας να πάρουμε τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη οικονομική ευρωστία της χώρας μας, ασχέτως του πολιτικού κόστους. Στην πραγματικότητα έχουμε ήδη κάνει αποφασιστικές κινήσεις, πριν από τις τελευταίες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσουμε το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι το 2010, παγώνοντας τις αυξήσεις στο δημόσιο και τα επιδόματα και επιβάλλοντας έκτακτη εισφορά σε όσους απολαμβάνουν υψηλά εισοδήματα.

Η Κυβέρνηση επιταχύνει την υλοποίηση ενός προγράμματος περιορισμού των δαπανών, το οποίο έχει ήδη σημειώσει επιτυχία, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από τα ύψη του άνω του 7% (όπου το παραλάβαμε όταν ήρθαμε στην εξουσία το 2004) στο 2,8% το 2006. Σχεδιάζουμε δε και άλλα σημαντικά βήματα. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ για το 2009, προχωρά γρήγορα, πρόσφατα δε πετύχαμε την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε έναν ελληνικό επενδυτικό όμιλο. Με τις αρκετές επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Δημοσίου, έχουμε καλύψει πάνω από το ήμισυ των χρηματοδοτικών μας αναγκών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, και διαθέσαμε ένα πακέτο στήριξης ύψους 28 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσουμε τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό έχουν παρουσία στην ευρύτερη περιοχή και δεν είναι εκτεθειμένες σε επικίνδυνα στοιχεία ενεργητικού και τοξικά προϊόντα όπως άλλοι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι.

Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα θα είναι πιθανότατα μία από τις ελάχιστες χώρες της ευρωζώνης που θα καταγράψει ανάπτυξη το 2009. Σε συνδυασμό με τα υπεύθυνα δημοσιονομικά μέτρα που έχουμε λάβει, το γεγονός αυτό βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητές μας να επιτύχουμε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος, που η Επιτροπή έθεσε στις συστάσεις της προς πολλές χώρες της ευρωζώνης.

Η Κυβέρνηση έχει σαφή επίγνωση του δύσκολου έργου που έχει μπροστά της, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Όπως ο κ. Peel σημειώνει, οι ευμετάβλητες αγορές ομολόγων δεν αξιολογούν αυτή την περίοδο σωστά τους κινδύνους, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας ως προς τα δημοσιονομικά. Η αδράνεια δεν αποτελεί και δεν θα αποτελεί επιλογή μας.

Γιάννης Παπαθανασίου,

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών,

Ελληνική Δημοκρατία"





Read more...

Βασικός Σχολιασμός

http://www.pasok.gr

31/03/2009 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

Οικονομία - εξαγωγές. Βαρύγδουπες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα αυτονόητα. Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού. Κανένας σεβασμός από την αποχωρούσα κυβέρνηση στον Ελληνισμό της διασποράς. Εγκληματικότητα. Η κατάσταση (τους) έχει ξεφύγει.. "Καλύτερα παπί, παρά Καραμανλή"! Όπως ο κ. Μητσοτάκης το 1985, ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να δελεάσει ψηφοφόρους με φθηνά αυτοκίνητα..

περισσότερα
Read more...

Γ. Παπανδρέου από Ν. Υόρκη: Με επίκεντρο τον άνθρωπο θα χτιστεί το νέο

Η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει πάνω στο παλιό, αλλά στο νέο με επίκεντρο τον άνθρωπο. Το μήνυμα αυτό έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου προσερχόμενος σε συνεδρίαση «στρογγυλής τραπέζης» της επιτροπής «Στίγκλιτς», της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στη Νέα Υόρκη.

"Δεν μπορούμε να χτίσουμε πάνω στο παλιό και το κατεστημένο. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στο νέο με επίκεντρο τον άνθρωπο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στη σημασία της συνάντησης αυτής, τόνισε την ανάγκη προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, με κύριο βάρος στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση για όλους τους πολίτες και την εργασία. Παράλληλα με την τόνωση της οικονομίας, όπως είπε, είναι απαραίτητος ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ο προσανατολισμός στην πράσινη ανάπτυξη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης "Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Σταθερότητα", στην οποία μετέχουν 25 νομπελίστες και διακεκριμένοι οικονομολόγοι. Την επίδοση της απόφασης έκανε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρέϊθ.

http://www.enet.gr
Read more...

Ενταση στα Πανεπιστήμια με αφορμή τις εξελίξεις στο ΑΠΘ για το άσυλο

Ενταση επικρατεί σε τρία μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, με αφορμή τις εξελίξεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τους προβληματισμούς περί άρσης του ασύλου. Ομάδες νεαρών έχουν ήδη καταλάβει τις Πρυτανείες στο Πάντειο πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ενω σε εξέλιξη βρίσκεται και απόπειρα κατάληψης της πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ηρεμία επικρατεί προς το παρόν στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Στην Θεσσαλονίκη όπου ομάδες νέων έχουν καταλάβει απο τις 16 Μαρτίου την πρυτανεία του πανεπιστημίου σε ένδειξη διαμαρτυριας για την υπόθεση Κούνεβα και το καθεστώς απασχόλησης των εργολαβικων υπαλλήλων, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη κινητοποίηση διαμαρτυρίας των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που ζητούν απο τους καταληψίες να αποχωρήσυν απο το υπο καταληψη κτίριο.
Η Σύγκλητος του Ιδρύματος έχει ήδη αποφασίσει ήδη ότι εαν δεν αποχωρήσουν οι καταληψίες θα ζητήσει την βοήθεια της Πολιτείας, ενώ και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της περιοχής παρακολουθεί απο κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.
http://www.tovima.gr
Read more...

Χωρίς μέσα μεταφοράς την Πέμπτη Σε στάσεις εργασίας προχωρούν την Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν την Πέμπτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τα μέσα μαζικής μεταφοράας συμμετέχουν στην απεργία ως εξής:

  • Τρόλεϊ και Λεωφορεία: Στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως τις 8 το πρωί και 10 το βράδυ μέχρι λήξη βάρδιας.
  • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό: Στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας; έως 9 το πρωί και από 9 το βράδυ μέχρι λήξη βάρδιας.
  • Προαστιακός και Τραμ: 24ωρη απεργία

Οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00.

Πτήσεις

Με προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και οι αεροπορικές μεταφορές λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ανατρέποντας το πρόγραμμα πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών. .

Ειδικότερα οι Ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα οπότε και στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν παρά μόνο πτήσεις εκτάκτου ανάγκης. http://www.imerisia.gr/


Read more...

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Αθήνα

http://www.otenet.gr


Με κύριο αίτημα τη χορήγηση αποζημιώσεων και στους κτηνοτρόφους, όπως έγινε στους γεωργούς, κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της χώρας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε ολιγόλεπτη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνοεί τα αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Ο υπουργός τούς είπε ότι σύντομα θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, ενώ ήδη έχουν δοθεί χρήματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η τοποθέτηση του κ. Χατζηγάκη δεν ικανοποίησε τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες έχυσαν γάλα έξω από το υπουργείο.

Μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Χατζηγάκη οι κτηνοτρόφοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή, όπου είχαν συναντήσεις με εκππροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή ΑΠΕ

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών- Οικονομικών , Αθλητικών, Θεσσαλονίκης, εφημερίδων


31-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


















ΠΡΩΙΝΕΣ








ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ














ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Οι "Ομάδες Διάχυσης Μητροπολιτικής Βίας" ευθύνονται για το χθεσινό χάος





ΗΤΑΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΔΕΛΤΑ" ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΗ - ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Στις 31 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε μπαράζ επιθέσεων:

1.Λιμουζίνα στη Νέα Ερυθραία

2.Όχημα της εταιρείας Ζαρειφόπουλου στη Γλυφάδα που εγκαθιστά με συστήματα ασφαλείας τράπεζες και φυλακές

3.Όχημα διπλωματικού σώματος στην Ηλιούπολη.

4.Τα υποκαταστήματα Eurobankκαι AspisBank στη Λ. Μεσογείων στο Χολαργό

5.Τρία οχήματα ΔΕΗ στο Π. Φάληρο

6.Στην Καισαριανή φορτηγό της εταιρείας Σκλαβενίτη που τροφοδοτεί τις φυλακές

7.Αντιπροσωπεία της Mercedes στη Μεταμόρφωση

8.Eurobank στο Κορωπί

9.Εθνική Τράπεζα στα Σπάτα

10.AlphaBankστη Λ. Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή...

11.Τράπεζα Πειραιώς στο Ν. Ηράκλειο

12.Όχημα της SecurityBrinksΕρμής στο Γαλάτσι

Στο φαντασμαγορικό κόσμο της εργασίας και της ασφάλειας ότι κινείται είναι το χρήμα. Ότι υπάρχει διέπεται από το εμπόριο. Το κέρδος και την πειθαρχία σ’ αυτό. Σ’όλα τα μήκη και τα πλάτη του παραδείσου σας το μόνο που υπάρχει είναι ο θάνατος. Ο θάνατος από πίστη, από κατασκευασμένες αρρώστιες, από overdose, από υπερβολική ταχύτητα, από φόβο, από πλήξη, από πόλεμο, από ειρήνη.

Θάνατος από εργασία από το φαύλο κύκλο της καθημερινότητας μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Δεν είναι μόνο τα φέρετρα που κάθε τόσο σουλατσάρουν στα ναυπηγεία και στις οικοδομές, οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, τα κεκτημένα δικαιώματα που εξανεμίζονται είναι κατ’ ουσίαν ο καθημερινός θάνατος της μισθωτής ζωής. Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι σ’αυτό τον κόσμο τίποτα δεν μας χαρίζεται πιο απλόχερα από τους εκβιασμούς της εργασίας. Οι ζωές μας είναι τιμολογημένες και κάθε μας επιθυμία ή ανάγκη κοστολογείται έτσι ώστε για να τραφούμε, να στεγαστούμε και να θεραπευτούμε πρέπει πάντα να περνάμε πρώτα από το ταμείο. Η μισθωτή εργασία μας εκβιάζει να κοιτάμε τη ζωή στις τσέπες. Τίποτα πιο χυδαίο δεν γέννησε αυτός ο πολιτισμός από την ηθική της εργασίας. Τι πιο αξιολύπητο από το να βλέπεις το θήραμα να μιλά για την τιμιότητα της φάκας. Ο μόχθος και ο τίμιος ιδρώτας δεν παράγουν την υπερηφάνεια, αλλά τον πλούτο που κερδίζουν άλλοι.

Οι διευκρινήσεις όμως καταντάνε περιττές. Ο γνώμονας τίθεται στο να παραδίνεσαι ή στο να επιτίθεσαι. Πίσω από τις κουκούλες μας θα βρείτε τις αρνήσεις μας, αλεξίσφαιρες ιδέες με σκοπό ναπυροδοτούν το υπάρχον. Ότι μας στερούν ας το πάρουμε πίσω με τη βία μέχρι να πάρουμε την ίδια μας τη ζωή πίσω εξολοκλήρου. Τα χρήματα βρίσκονται στις τράπεζες και πίσω από το ταμείο του κάθε αφεντικού, τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ, τα ρούχα στα εμπορικά καταστήματα.

Η απελευθέρωση που θα επιδιώξει να επιτύχει την απόδραση, τα εργασιακά δεσμά και το υπάρχον θα κυνηγηθεί, θα κατηγορηθεί, θα στηλιτευτεί ως εγκληματική ενοχή κ.τ.λ. . Στον κόσμο της εξουσίας και της νομιμότητας θα παραμένουμε συνειδητά ένοχοι εγκληματίες.

Να συμβάλουμε με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους στην κοινωνική αποδόμηση της τρέχουσας πραγματικότητας.

Τα χτυπήματά μας είναι αφιερωμένα στον Γιώργο Βούτση – Βογιατζή που δικάζεται αυτές τις μέρες για την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη. Είναι επίσης αφιερωμένα στους συντρόφους Γιάννη Δημητράκη, Πόλυ Γεωργιάδη, Ηλία Νικολάου, Απόστολο Κυριακόπουλο, αλλά και σε αυτούς που φυλακίστηκαν για τις άγριες νύχτες του Δεκέμβρη.

Υ.Γ. Καλωσορίζουμε τις νεοσύστατες ομάδες <<Δέλτα>> και τους ευχαριστούμε για τις συγκινήσεις που πρόκειται να μας προσφέρουν.

Ομάδες Διάχυσης Μητροπολιτικής Βίας





Read more...

Μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα απόψε

http://kafeneio-gr.blogspot.com
Πάρτυ κάνουν απόψε οι κουκουλοφόροι σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Και ενώ μας είχαν πει οτι δημιουργήθηκαν ομάδες της αστυνομίας με παπάκια για άμεση επέμβαση, οι κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες έβαλαν γκαζάκια και πέταξαν βόμβες μολότοφ σε τράπεζες και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας , μέχρι στιγμής εκρήξεις έχουν σημειωθεί στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο και στο υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Λ. Μεσογείων.

Στο επίκεντρο και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στην Λ. Δεκελείας στην Ν. Φιλαδέλφεια και τη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Θράκης στο Μαρούσι.

Ακόμη στις φλόγες έχουν τυλιχθεί οχήματα της ΔΕΗ στην διασταύρωση των οδών Αμφιθέας και Αγίας Τριάδος στο Π. Φάληρο και ένα ΙΧ στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Γραβιάς στο Μαρούσι.

Γι αάλλη μια νύχτα η Αθήνα πυρπολείται ανεξέλεκτα
Read more...

Δημοσκόπηση GPO για το MEGA






Καταλληλότερος: Καραμανλής 39,7% Παπανδρέου 36,1%

Δείτε τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της gpo εδώ και εδώ και εδώ

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν Πρόταση Γ.Παπανδρέου για συνάντηση Ομπάμα με Οικουμενικό Πατριάρχη

http://www.enet.gr

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στο διεθνές συνέδριο, που συνδιοργάνωσε η κυβέρνηση της Χιλής με βρετανικό think tank. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε «να επισκεφθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Στο συνέδριο, όπου ο Γ. Παπανδρέου συμμετείχε ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), επιβεβαιώθηκε ότι η παροχή ρευστότητας για στήριξη της οικονομίας, η κοινωνική προστασία, η "πράσινη" ανάπτυξη και η δημοκρατική διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν τις βασικές κατευθύνσεις για έξοδο από την κρίση.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρξε απάντηση ούτε αν μπορούσε να υπάρξει απάντηση. Όπως διευκρίνισε, "εμείς ζητήσαμε να διαβιβαστεί αυτό στον Πρόεδρο των ΗΠΑ" και πλέον είναι "απόφαση του κ.Ομπάμα και του επιτελείου του το πρόγραμμά του". Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι "εκείνο που μας κάνει εντύπωση είναι ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο διάβημα από την ελληνική πλευρά, ή αν έχει υπάρξει δεν το γνωρίζουμε".

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι "θεωρούμε, μιας κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επισκέπτεται την χώρα μας, ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη μια συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη". Όπως δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι κ.κ. Μπάιντεν και Παπανδρέου συζήτησαν και μια σειρά "ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ΗΠΑ και την χώρα μας".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στις επαφές του κ. Παπανδρέου συμπεριλαμβάνονται και οι συναντήσεις του με την Πρόεδρο της Χιλής, τους πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας και τον Πρόεδρο της Βραζιλίας. Την Τρίτη, ο Γ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει των εργασιών της Επιτροπής Στίγκλιτς, ενώ θα έχει προηγηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής με διεθνείς οικονομολόγους η οποία είναι πρωτοβουλία του "Συμποσίου της Σύμης".


Read more...