Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκλονιστικές φωτογραφίες εξώσεων...


Η αστυνομία στέκεται έξω από το διαμέρισμα της Asuncion Juanilla Frias κατά τη διάρκεια της έξωσής της τον Ιούνιο του 2015. Φωτο: Andres Kudacki/AP
...που δείχνουν την πραγματική κρίση στην Ισπανία...
Στην Ισπανία λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από το να δεις την αστυνομία να στέκεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου. 
«Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα τότε...
τη σπάνε», λέει ο φωτογράφος Andres Kudacki.   
 Καθώς φωτογράφιζε για το Associated Press στη Μαδρίτη το 2012 ο Kudacki ξεκίνησε ένα project σχετικά με τις εξώσεις που διήρκησε τρία χρόνια, με σκοπό να δείξει μια διαφορετική πλευρά της ισπανικής οικονομικής κρίσης από αυτή που επικρατεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Oι φωτογραφίες του θα εκτεθούν στο φετινό φεστιβάλ των φωτορεπόρτερ Visa pour l'Image στην πόλη Περπινιάν της Γαλλίας, σε μια περίοδο που τα οικονομικά δεινά της Ισπανίας έχουν επισκιαστεί από εκείνα της Ελλάδας. 
  Ο Kudacki με τις φωτογραφίες του δίνει "πρόσωπο" σε μια κρίση που έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο από το 2008 που ξεκίνησαν οι εξώσεις λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων. Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία βρίσκεται στο 22.5%, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα, γεγονός που κάνει αδύνατο για πολλούς να πληρώσουν ενοίκιο ή να ξεπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. «Όλοι γνωρίζουν κάποιον που του έχει γίνει έξωση», υποστηρίζει ο φωτογράφος.
«Η αστυνομία δε θέλει να είναι το "πρόσωπο" των εξώσεων διότι εκτελούν απλά εντολές του δικαστηρίου. Αλλά θα τις εκτελέσουν πάση θυσία.»   
Η τραγωδία αυτή συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται καθημερινά, λέει ο Kudacki που αρχικά μάθαινε για τις εξώσεις από την ακτιβιστική οργάνωση για τα στεγαστικά δικαιώματα Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH). Σύντομα έφτασε να καλύπτει φωτογραφικά τέσσερις εξώσεις την εβδομάδα. 
«Αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους», λέει, «συνήθως αναγκάζονται να ξανακατοικήσουν σε διαμερίσματα που έχουν εκκενωθεί και μετά από λίγο καιρό τους ξανακάνουν έξωση.»   Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί συχνά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία με αδιανόητη σκληρότητα. «Οι αστυνομικοί τους κλωτσάνε και φτάνουν μέχρι το σημείο να τους ζουλάνε τα μάτια με τα δάχτυλά». Την πιο σκληρή αντιμετώπιση όμως τη φυλάνε για μέλη του Τύπου. «Η αστυνομία δε θέλει να είναι το "πρόσωπο" των εξώσεων διότι εκτελούν απλά εντολές του δικαστηρίου. Αλλά θα τις εκτελέσουν πάση θυσία.» Κατά τη διάρκεια μιας έξωσης συνέλαβαν τον Kudacki ο οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα χρόνια φυλάκιση, πριν οι δικηγόροι του καταφέρουν να απορριφθούν οι κατηγορίες εναντίον του.   
Παρά το ρίσκο που έπαιρνε, το σημαντικό είναι ότι η δουλειά του προκάλεσε αλλαγή προς το καλύτερο. Μεταξύ άλλων φωτογράφισε μια 86χρονη χήρα, την Carmen Ayuso, η οποία σύντομα έγινε το σύμβολο της κρίσης αφού το πορτρέτο της έγινε viral μέσω Twitter. «Ζούσε στο σπίτι της 50 χρόνια. Η περίπτωσή της ευαισθητοποίησε τους πάντες. Μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου δώρισε όλα τα έσοδα από έναν αγώνα τους ώστε να τη βοηθήσουν.»   Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο που είχε η δουλειά του στη ζωή της Carmen, θεωρεί σπουδαία την ευκαιρία που του δίνεται ως φωτορεπόρτερ να εκθέσει τη δουλειά του στο Visa pour l'Image.
 "Όταν η αστυνομία προσπαθεί να με συλλάβει ή να μου σπάσει την κάμερα μου λένε "Η δουλειά σου είναι ένα τίποτα." Αλλά το Visa pour l'Image έχει πολύ καλή φήμη κι αυτό δείχνει ότι η δουλειά μου είναι σημαντική και μετράει για την κοινωνία».
Φωτο: Andres Kudacki/AP

Φωτο: Andres Kudacki/APΦωτο: Andres Kudacki/AP

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, ΕΔΩ...

Read more...

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ Τέσσερις οι νεκροί από τον εμπρησμό στο Δαφνί


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της χθεσινής πυρκαγιάς στους τέσσερις, όπως δήλωσε μιλώντας στον 9.84 ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου, Νίκος Παναγούλης.
dafni
Ακόμη δύο ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται στην εντατική. Τον επικίνδυνο και εξαιρετικά επιθετικό χαρακτήρα του φερόμενου ως δράστη του εμπρησμού, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε τραυματίσει θανάσιμα έναν ασθενή στο ίδιο Ίδρυμα, είχαν επισημάνει οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, με συνολικά 30 αναφορές προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Στο μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση, για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου των ασθενών, διέταξε ο υπουργός, Υγείας Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αποζημίωση 40 εκατ. ευρώ από τη γερμανική "Ραϊνμέταλ"...


Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall υποχρεώθηκε σε συμβιβασμό για τις δωροδοκίες
 Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall υποχρεώθηκε σε συζητήσεις από την προηγούμενη ηγεσία στο υπουργείο Άμυνας ώστε να δοθεί αποζημίωση για τις δωροδοκίες  που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. 
Σύμφωνα με την...
"Καθημερινή", η πρωτοβουλία ανήκει στη γερμανική εταιρεία η οποία διά του νομικού της εκπροσώπου παρέδωσε στην ανακριτή που διερευνά την υπόθεση τον συμβιβασμό της γερμανικής εταιρείας με την εισαγγελία της Βρέμης έναντι του ποσού των 40 εκατ. ευρώ. 
Ο συμβιβασμός αφορούσε ομολογημένες από την πλευρά της εταιρείας δωροδοκίες για την προμήθεια του συστήματος Asrad, σύμβαση αξίας ύψους 160 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αποδέχθηκε πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου ύψους 10 εκατ.
 Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, το περιθώριο κέρδους που η εισαγγελία θεωρεί ότι αποκόμισε σε φόρους, επειδή τα ποσά των δωροδοκιών (36,7 εκατ. και 6,4 εκατ.) είχαν δηλωθεί ως έξοδα επί των πωλήσεων, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Συνολικά, η εταιρεία πλήρωσε για «μίζες» στο συμβόλαιο αυτό 43 εκατ. ευρώ. Ο ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής έχει υπολογίσει την υλική ζημία του Δημοσίου στη σύμβαση των Asrad αλλά και του συστήματος βολής των υποβρυχίων στα 32 εκατ. ευρώ όπως φαίνεται από έγγραφα που έχει στην κατοχή της η «Καθημερινή». Ωστόσο, άλλες πηγές «κοντά» στην υπόθεση από τις τάξεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναφέρουν ότι το ποσό αυτό είναι το σύνολο της αμοιβής του αντιπροσώπου των δύο γερμανικών εταιρειών κ. Παν. Ευσταθίου.
 Τον Μάρτιο η εταιρεία απέστειλε επιστολή στον κ. Καμμένο, ζητώντας του έναρξη συζητήσεων για τον συμβιβασμό, με σκοπό να αποσυρθούν οι αστικές αξιώσεις της εισαγγελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Π. Καμμένο και την ηγεσία της γερμανικής εταιρείας, ο πρώην υπουργός Αμυνας είπε ότι έχει δώσει εντολή στη σχετική επιτροπή που θα διαπραγματευθεί να μην αποδεχθεί ως ηθική βλάβη ποσό μικρότερο του διπλασίου του ύψους του συμβιβασμού στη Βρέμη. «Αυτό θα οδηγούσε στην εξωπραγματική ηθική βλάβη των 80 εκατομμυρίων» είπε πηγή της αγοράς με γνώση των διαπραγματεύσεων αυτών. Αντίστοιχες απαιτήσεις επιθυμεί να προβάλει η ελληνική πλευρά στο ζήτημα του επιτοκίου έτσι ώστε το ποσό της αποζημίωσης να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ για μία σύμβαση που αγγίζει τα 160 εκατομμύρια. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι για το ζήτημα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των υποβρυχίων η Rheinmetall δεν έχει αναγνωρίσει ευθύνη σε πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της. Για το ζήτημα του ηλεκτρονικού συστήματος των υποβρυχίων αλλά και των αρμάτων Λεο-2 η εισαγγελία έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον και άλλων φυσικών προσώπων, Ελλήνων και Γερμανών. 

Read more...

Έως και 10.000 πρόσφυγες...


Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Γερμανία - Media
...αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Γερμανία...
Έως και 10.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η...
γερμανική αστυνομία, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αυστρία και η Γερμανία με την Ουγγαρία να επιτρέψουν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη χώρα αυτή να διασχίσουν τα σύνορά τους.

"Δεν έχουμε ακόμη αξιόπιστα στοιχεία, αλλά περιμένουμε από 5.000 ως 10.000 πρόσφυγες σήμερα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφαν Ζόνταγκ στο Ρόιτερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι συνεχίζουν τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κύμα αυτό των προσφύγων.

Ένα τρένο από την Αυστρία που μεταφέρει μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο γύρω στο μεσημέρι.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι υπολογίζει πως θα ανέλθουν σε περίπου 10.000 οι πρόσφυγες που θα φτάσουν σήμερα στην αυστριακή μεθόριο με λεωφορεία από την Ουγγαρία.

Μέχρι στιγμής περίπου 4.000 πρόσφυγες έχουν διασχίσει τα σύνορα μεταξύ Ουγγαρίας και Αυστρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τη μεταφορά τους στη μεθόριο με λεωφορεία που μίσθωσαν οι ουγγρικές αρχές, πρόσθεσε το υπουργείο.

Read more...

Κουτσούμπας: Η κατάσταση επιβεβαιώνει τις διαχρονικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ...


«Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα επιβεβαιώνει την άκαμπτη στάση μας απέναντι στα μνημόνια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν. Επιβεβαιώνουν τις...
διαχρονικές μας εκτιμήσεις» υπογράμμισε από τη Λαμία ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Φθιώτιδας.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ τόσο του 2012 όσο και το 2015 σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Γενάρη πολλοί εργαζόμενοι, λαϊκές οικογένειες είπαν να δοκιμάσουν την 'πρώτη φορά αριστερά', με τα σαγηνευτικά συνθήματα, που αποδείχτηκαν όμως λόγια του αέρα…» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε με έμφαση ότι δικαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ σε σχέση με το δημοψήφισμα και πως αυτό χρησιμοποιήθηκε ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κράτησε χαμηλότερους τόνους σε επίπεδο χαρακτηρισμών από το παρελθόν.


Read more...

Καμμένος: Η σταθερότητα, πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης...


Καμμένος: Πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης να φέρει τη σταθερότητα
"Η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης που θα προκύψει την 21η του μηνός είναι να φέρει τη σταθερότητα", δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά. 
"Επισκεπτόμαστε σήμερα την αγορά, μια αγορά η οποία έχει...

υποστεί πολύ μεγάλη ζημία από τα capital controls, που κάποιοι επέβαλαν προκειμένου να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Αλλά έχουν υποστεί επίθεση και οι πολίτες, οι καταναλωτές.

Η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης που θα προκύψει την 21η του μηνός είναι να φέρει τη σταθερότητα. Να εγγυηθούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια που θα φέρουν την ελπίδα. Θα ξαναπάρει μπροστά η αγορά, θα υπάρχουν καταναλωτές και θα μπορέσουν και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες να σταθούν ξανά στα πόδια τους" τόνισε ο κ. Καμμένος.

 "Είναι σημαντικό ότι θα πέσουν χρήματα στην οικονομία, τα οποία δεν θα πάνε στις τσέπες των διαπλεκόμενων, αλλά θα πέσουν στην πραγματική αγορά, αυτή που σήμερα επισκεπτόμαστε" πρόσθεσε.

Read more...

Σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Πορτογάλος πρώην πρωθυπουργός...


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΣΟΚΡΑΤΕΣΑποφυλακίστηκε, αλλά τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, που είχε προφυλακιστεί εδώ και περισσότερους από 9 μήνες, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.
Σύμφωνα με...
εικόνες που μετέδωσε η πορτογαλική τηλεόραση, μετά την αποφυλάκισή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα της Έβορα, στην νοτιοανατολική Πορτογαλία, ο 57χρονος Σόκρατες έφτασε στο σπίτι του στη Λισαβόνα μεταφερόμενος με όχημα των σωφρονιστικών αρχών.

Κατά την άφιξή του, ο Σόκρατες, χαμογελαστός, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Βάσει της απόφασης που έλαβε δικαστήριο, ο Σόκρατες «τίθεται σε κατ'οίκον περιορισμό χωρίς να υποχρεούται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Σόκρατες είχε αρνηθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα «πρόταση» που του είχε γίνει να αποφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η αποφυλάκισή του γίνεται έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου στη χώρα ενώ που η σύλληψή του είχε προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Για τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Αντόνιο Κόστα, η ανακοίνωση της αποφυλάκισης του Σόκρατες δεν θα επηρεάσει ουδόλως τις εκλογές. «Θα πρέπει να δώσουμε στη δικαιοσύνη χρόνο να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε, προτού προσθέσει ότι γίνεται σεβαστό το «κριτήριο της αθωότητας» για τον Σόκρατες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011 συνελήφθη στις 21 Νοεμβρίου και ανακρίθηκε τρεις ημέρες αργότερα για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σοβαρή φορολογική απάτη και στη συνέχεια τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

Μετά την προφυλάκισή του, η πορτογαλική δικαιοσύνη απέρριψε πολλές προσφυγές για την απελευθέρωσή του.

Τον Ιούνιο, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, δήλωσε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

Read more...

Φλαμπουράρης: Θα είμαστε πρώτοι και θα συνεργαστούμε με τους ΑΝΕΛ...



Bέβαιος ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθούν τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές και, πως, το κόμμα της Αριστεράς θα τερματίσει πρώτο στις εκλογές, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο Φλαμπουράρης εκτίμησε...
μιλώντας το πρωί στο MEGA, ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν ξανά στη Βουλή και  θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως, ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας θα υπάρξει συνεργασία. 

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα. Αυτό που εμείς εκτιμάμε είναι ότι στις 15 ημέρες που απομένουν θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη συσπείρωση από το 49% που έχουμε μέχρι τώρα. Θα ανέβουμε γύρω στο 70% άρα θα ανατραπούν τα γκάλοπ», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κόμματα «τα οποία στο μεδούλι της πολιτικής του έχουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Όσον αφορά στη  Λαϊκή Ενότητα, ανέφερε πως ήταν λάθος η στιγμή που επέλεξαν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσουν το κόμμα και τους κατηγόρησε ότι με τις κινήσεις τους έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνησ..η.

Read more...

Στις 19:30 η oμιλία Τσίπρα, στην πλατεία Καισαριανής...


Τσίπρας από τη Λιβαδειά: «Νίπτει τας χείρας του» για το μεταναστευτικό, μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότεςΣτην πλατεία Καισαριανής θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 7:30 μ.μ..
Ο...
Τσίπρας, την Παρασκευή από τη Λιβαδειά διατύπωσε το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών σε ποιον θα εμπιστευτούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας. «Την οικονομική ολιγαρχία ή τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία;» «Τη ΝΔ και τον κύριο Μεϊμαράκη, που σιτίζονται από τη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία και υπάρχουν μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της σε βάρος σας;» «Ή τον ΣΥΡΙΖΑ, (…) «που με το πρόγραμμά του, θα εξουδετερώσει στην πράξη τις πιο αρνητικές πτυχές της για τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα και, κυρίως, για την αγροτιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 6/9 και στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί  η κεντρική ομιλία του στο Βελλίδειο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής για τον Αλ. Τσίπρα έχει ως εξής: 

11:00_Επίσκεψη στον χώρο της 80ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ –  HELEXPO A.E. (Γραφεία Διοίκησης)

11:30_Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης 

13:00_Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης. (6ο χλμ Χαριλάου – Θέρμης) 

14:00 _Επίσκεψη στο 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη (ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ - ΚΤΙΡΙΟ Γ2 -Πυλαία –Θεσσαλονίκη). 

19:30_Κεντρική Ομιλία  (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης)


Read more...

Πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ...


 
Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη του Eurobasket 2015. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ, στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου.
 Η...
αναμέτρηση ξεκινάει στις 19:00 και είναι με τηλεοπτική κάλυψη από τον ANT1 και το OTESport 4.

Η παρέα του Βασίλη Σπανούλη είναι έτοιμη να κάνει το πρώτο βήμα αναφορικά με το μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Ο Φώτης Κατσικάρης προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα και έχει στα χέρια του μία από τις καλύτερες 12άδες των τελευταίων ετών.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Γεωργία αντιμετωπίζει στις 16:00 την Ολλανδία, ενώ η μέρα ολοκληρώνεται με την οικοδέσποινα Κροατία να υποδέχεται τη Σλοβενία, που θα έχει στο πλευρό της όμως περίπου 4.000 θεατές. 


Read more...

Στα σύνορα Ουγγαρίας- Αυστρίας, εκατοντάδες πρόσφυγες...

ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΦΩΤΟ...
Τουλάχιστον δύο χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φτάσει μέχρι αυτή την ώρα στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία και η αυστριακή αστυνομία εκτιμά, πως, έως το τέλος της ημέρας ο αριθμός αυτός μπορεί να...διπλασιαστεί.

«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι πως οι Ούγγροι, κατόπιν συνεννόησης με τη Βουδαπέστη, αρνούνται να αφήσουν τα λεωφορεία μας να μπουν σε ουγγρικό έδαφος για να παραλάβουν τους πρόσφυγες», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Μπούργκενλαντ. «τους προτείναμε να τους φέρουν απευθείας στα τρένα ή το καταφύγιο στη δική μας πλευρά των συνόρων αλλά εκείνοι απλώς σταματούν τα λεωφορεία στην ουγγρική πλευρά και όλοι πρέπει να κατέβουν».

Δύο τρένα που μεταφέρουν μετανάστες από την πόλη Nickelsdorf  στα σύνορα προς τη Βιέννη επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα το πρωί. Οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στη χώρα έχουν κλείσει.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Νωρίτερα σήμερα είχαν αρχίσει να φτάνουν στην Αυστρία τα πρώτα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από την Ουγγαρία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας να επιτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός τους.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Περίπου 1.200 πρόσφυγες κατευθύνονταν χθες το βράδυ προς τα αυστριακά σύνορα, μετά την ανακοίνωση αργά χθες των ουγγρικών αρχών ότι θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην αυστριακή μεθόριο.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ουγγαρία μετά την επιβεβαίωση του καγκελαρίου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν ότι η χώρα του και η Γερμανία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην Ουγγαρία.

Περισσότεροι από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει μέχρι στιγμής φέτος στην Ουγγαρία, εκ των οποίων εκατοντάδες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι τον τελευταίο καιρό για μέρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης.

Για την υποδοχή σήμερα των προσφύγων που αναμένεται ότι θα φτάσουν στην αυστριακή πλευρά των συνόρων έχουν κινητοποιηθεί οι δυνάμεις της τάξης και ο Ερυθρός Σταυρός. Οι πρόσφυγες που θα το θελήσουν θα μπορούν να καταθέσουν αμέσως μόλις φτάσουν αίτηση χορήγησης ασύλου στην Αυστρία.

Read more...

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Κουτσούμπας-Λαφαζάνης...



Στη Βόρεια Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο, 5 Σεπτέμβρη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος θα περιοδεύσει στην Πιερία, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για...
να πάρει μέρος στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του έχει ως εξής:

09:30 Άφιξη αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και αναχώρηση οδικώς για Πιερία.

11:00 Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και αγροτικών Συνεταιρισμών στο χωριό Βροντού Πιερίας

12:00 Άφιξη στην Κατερίνη όπου θα επισκεφθεί το Εκλογικό Κέντρο της Λαϊκής Ενότητας και θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της περιοχής

13:00 Επίσκεψη στο χωριό Κίτρος, όπου θα συναντηθεί με αλιείς, ιχθυοκαλλιεργητές και μυδοπαραγωγούς της Πιερίας.

14:30 Συνάντηση στο Αιγίνειο με το Δήμαρχο Πύδνας και την Επιτροπή κατά των διοδίων

18:00 Συμμετοχή στη μεγάλη εργατική διαδήλωση κατά της λιτότητας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, ο Π. Λαφαζάνης θα αναχωρήσει για τη Γαλάτιστα, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, στο πλαίσιο της Γιορτής Κτηνοτροφίας που διοργανώνεται στην πόλη της Χαλκιδικής.

Αργά το βράδυ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θα επιστρέψει αεροπορικώς στην Αθήνα.

Στην συμπρωτεύουσα θα βρεθεί σήμερα και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 Το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης....

Read more...

Άλλο πολιτική, άλλο αγωνία για την ψευδαίσθηση καριέρας…

  

petalotis
Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες. Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και άρχισαν οι …διαρροές από την Χαριλάου Τρικούπη για τις ‘μεταγραφές’ και τις ‘μαζικές επιστροφές’ στελεχών στα ψηφοδέλτια και πάντως εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για επαφές με τα στελέχη του Κινήματος.
Και επειδή… Κυριακή κοντή γιορτή, οπότε και θα φανεί το μέγεθος της αλήθειας των διαρροών στα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν, ο Γιώργος Πεταλωτής επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια. Ζητά «να τελειώνουν οι διαρροές περί μεταγραφών» ,εξηγώντας ότι είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτες και γίνονται για τη δημιουργία κλίματος, «τα τσιμπολογήματα, οι υποσχέσεις, τα βολέματα, και οι προσωπικές στοχοποιήσεις, μήπως μετά την κατάρτιση ψηφοδελτίων ακούσουμε κανέναν λόγο κεντροαριστερό, αριστερό, έστω και δεξιό», όπως λέει, αλλά πάντως «πολιτικό».
Παρατηρώντας ότι για μία χώρα με capital control και με ενεργό τον κίνδυνο χρεοκοπίας , το "παλιό" και το "νέο" θα φανεί από τις σοβαρές θέσεις και το λόγο και όχι από «ψευτοεντυπώσεις», υπενθυμίζει με νόημα ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο η αγωνία για τη ψευδαίσθηση καριέρας. Και … «ειδικά στις σημερινές συνθήκες η διαφορά κάνει μπαμ…»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε δύο γκάλοπ Εκλογικό θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Οκτακομματική Βουλή


Ισοπαλία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
nea-dimokratia
Ισοψηφία και κλείσιμο της ψαλίδας προς όφελος της ΝΔ δείχνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε το διάστημα 1 – 3 Σεπτεμβρίου.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν 27% στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου. Εκμηδενίστηκε η απόσταση των 3 μονάδων που είχε δώσει η πρώτη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, λίγες μέρες πριν και αφορούσε στο διάστημα 25-27 Αυγούστου.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, έχοντας χάσει πάντως μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Στα ίδια ποσοστά με τα τέλη Αυγούστου κινείται το ΚΚΕ (6%) που παραμένει τέταρτη δύναμη, ενώ μισή μονάδα πίσω βρέθηκε το Ποτάμι, που συγκεντρώνει 5,5%.
Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων (4,5%), με το ποσοστό αυτό να μεταφράζεται πολύ διαφορετικά για το καθένα από τα δύο κόμματα.
8ο και τελευταίο κόμμα που μπαίνει στην Βουλή, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, έχοντας μάλιστα χάσει 1 μονάδα από τον Αύγουστο.
Εκτός φαίνεται και σε αυτήν την δημοσκόπηση ότι μένουν οι ΑΝΕΛ, με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό 1,5% και με μισή μονάδα επιπλέον απώλεια.
Σημειώνεται ότι κατά 4 μονάδες μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων (10,5% από 14,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ποσοστό που φαίνεται ότι επωφελήθηκε κατά κύριο λόγο η ΝΔ αλλά ενδεχομένως και η Χρυσή Αυγή. Εξάλλου μείωση 2 μονάδων παρουσίασε και το ποσοστό όσων είχαν απαντήσει τον Αύγουστο ότι θα ψηφίσουν κάποιο από τα λεγόμενα μικρά κόμματα (3% από 5%).
skai1
Αποχή
Τονίζεται ότι 33,5% όσων δήλωσαν ότι θα απόσχουν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

skaipinakas

Βαριά τραυματισμένη η εικόνα του Α. Τσίπρα - "Κάλυψαν την απόσταση" Β. Μεϊμαράκης αλλά και (ο πολύ ενισχυμένος) Σ. Θεοδωράκης
Ισοπαλία στο σύνολο, για Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να συγκεντρώνουν 27,5% έκαστος. Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έχει χάσει το προβάδισμα του δημοφιλέστερου πολιτικού αρχηγού αλλά συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό (21%) αρνητικής γνώμης έναντι 16,5% του Προέδρου ΝΔ.
Ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, με 24%.
dhmotikothta1_3septemvriou
Όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα, η πτώση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα από τον Μάρτιο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι θεαματική. Αντίθετα, ταχύτατη ήταν η άνοδος της δημοτικότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον Ιούλιο (παραίτηση Σαμαρά την επομένη του Δημοψηφίσματος) έως και το διάστημα που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση (1-3 Σεπτεμβρίου).
diaxrondhmot1_3s
Εχέγγυο σιγουριάς η κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Σε ποσοστό 45% στο σύνολο (μ.ο.) οι ερωτηθέντες «ψηφίζουν» κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Υπογραμμίζεται ότι το σχετικό ποσοστό είναι άνω του 43% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
kyvernenoththas
Πηγή: ΣΚΑΪ

Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και σε δημοσκόπηση της  MRB
Σε πανελλαδική έρευνα της εταιρίας MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, τα ευρήματα δείχνουν ισοπαλία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2% ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ.
Πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 25,1
ΣΥΡΙΖΑ: 25,1
Χρυσή Αυγή 6%
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 5,2
ΚΚΕ 5%
Το Ποτάμι: 4,6
Ένωση Κεντρώων: 3,9
Λαϊκή Ενότητα: 3,6
ΑΝΕΛ: 2,3
Αλλο: 4%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 15,2
Προβάδισμα στη ΝΔ με 0,6% δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis 
Η έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» δίνει προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 11,3% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ ακολουθούμενο από τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%
ΝΔ: 24%
Χρυσή Αυγή: 5,1%
Το Ποτάμι: 4,8%
ΚΚΕ: 5,2%
ΑΝΕΛ: 2%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4%
Ένωση Κεντρώων: 4%
Λαϊκή Ενότητα: 3,4%
prothesi-440x330
edres-440x330
dimotikoties-440x330
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Μητρόπουλος: Αποδέχομαι την πρόταση Τσίπρα...



...για μη εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια.
ΒΙΝΤΕΟ...
Αποδέχθηκε τελικά ο Αλέξης Μητρόπουλος την απόφαση της Επιτροπής συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της λίστας.

Παρότι...
το βράδυ της Παρασκευής, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, είχε πει ότι δεν θα αποδεχθεί αυτή την πρόταση και θα αρκεστεί στη μη ανάμειξή του στις εκλογές, σήμερα το πρωί, με δηλώσεις του στο ΜΕGA, είπε ότι θα την... αποδεχθεί. 

Μάλιστα, αποκάλυψε το sms που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο έγραψε: «Σύντροφε Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι. Καλή επιτυχία. Σε τιμώ, Αλέξης Μητρόπουλος».

Ανέφερε επίσης ότι η τελευταία θέση είναι τιμητική για εκείνον αλλά όχι για την ηγεσία.
Δείτε το Βιντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Δαφνί: Σοκ από τον άγριο θάνατο τριών ασθενών...


ΦΩΤΙΑ ΔΑΦΝΙ
Με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Δημόπουλου, διεξάγεται κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, συγκροτήθηκε...
Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Τη φωτιά φέρεται να έβαλε ασθενής που χαρακτηρίζεται βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί συγγενικό της πρόσωπο, η οποία ανέφερε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και κλειδωμένοι στον θάλαμο, καθώς επρόκειτο για βαριά ψυχιατρικά περιστατικά.

Βάσει της μαρτυρίας της γυναίκας, ο ασθενής που φέρεται να έβαλε τη φωτιά ήταν συνήθως δεμένος, ωστόσο, σήμερα τον είχε επισκεφτεί η μητέρα του και όπως ανέφερε για λίγη ώρα βρέθηκε ελεύθερος εκτός του δωματίου του. Ο εν λόγω ασθενής, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της γυναίκας, βρήκε έναν αναπτήρα και έβαλε τη φωτιά.

Η ίδια ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστούν τα τρία άτομα από τα δωμάτιά τους καθώς όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και εκείνοι ήταν δεμένοι. Όπως ανέφερε οι πυροσβέστες έσπασαν πολλά παράθυρα προκειμένου να καταφέρουν να τους προσεγγίσουν, ενώ οι νοσηλεύτριες αδυνατούσαν να βοηθήσουν, καθώς οι πυροσβέστες τις είχαν βγάλει έξω λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των αναθυμιάσεων.

Read more...