Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πανηγυρίζει η αντιπολίτευση Άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο


Άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κίεβο, Ουκρανία
Σε τεράστιας σημασία νίκη για το αντιπολιτευόμενο κίνημα της Ουκρανίας στη σκιά της εξέγερσης που βάφτηκε στο αίμα, η Βουλή ψήφισε υπέρ τροποποίησης του ποινικού κώδικα που ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες που καταγγέλλονταν από την ουκρανική αντιπολίτευση και τη Δύση ως πολιτικά υποκινούμενες από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας για τον τερματισμό της κρίσης και την απομάκρυνση του κινδύνου διολίσθησης της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας σε εμφύλιο σπαραγμό, το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε (με 310 ψήφους υπέρ έναντι 54 κατά) υπέρ της αποποινικοποίησης της βασικής κατηγορίας βάσει της οποίας φυλακίστηκε η Τιμοσένκο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ένοχη για κανένα ποινικό αδίκημα.

«Ελεύθερη Γιούλια, ελεύθερη Γιούλια!» φώναζαν μετά την ψηφοφορία βουλευτές της αντιπολίτευσης, η οποία επισημαίνει πως η τροποποίηση στον ποινικό κώδικα εναρμονίζει τον ουκρανικό νόμο με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απεμπολεί νόμους της σοβιετικής εποχής που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στην εξουσία να καταστρέφουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές πότε θα αποφυλακιστεί η πρώην πρωθυπουργός και ηγέτιδα της αντιπολίτευσης από τη φυλακή στην ανατολική πόλη Καρκίβ όπου κρατείται.

Βασική αντίπαλος του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η Γιούλια Τιμοσένκο ηττήθηκε οριακά στον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2010. Καταδικάστηκε το 2011 σε επταετή ποινή κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με συμφωνία αγοράς φυσικού αερίου που είχε συναφθεί με τη Ρωσία επί πρωθυπουργίας έπειτα από μία δίκη που καταγγέλθηκαν ως πολιτικά υποκινούμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΝΔ Η ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ...


...ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ...
Την προσχώρησή της από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτήςΝίκη Τζαβέλλα.
Μετά από συνάντησή της με τονΑντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι...
εν όψει των ευρωεκλογών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συσπείρωση της κεντροδεξιάς και όλων των Ελλήνων πολιτών που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερά στην ευρωπαϊκή της πορεία.
«Την επόμενη πενταετία θα οικοδομηθεί η νέα προοπτική της ΕΕ. Σ΄ αυτό τον αγώνα για το Ευρωκοινοβούλιο θα είμαι παρούσα με τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η κυρία Τζαβέλλα.
Πηγή : protothεma.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4955.html

Read more...

''ΠΑΚΕΤΟ'' 900 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ...


...ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΛΕΙ Ο ΣΕΒ...
Στους βιομηχάνους πετάει πλέον το «μπαλάκι» η κυβέρνηση για το αν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας ή θα συνεχίσουν ...
να προχωρούν σε απολύσεις.

Με εντολή Σαμαρά διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανία, που συνεδρίασε την Παρασκευή με τη συμμετοχή του ΣΕΒ, αποφάσισε να προχωρήσει σε «πακέτο» μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση στα λουκέτα και τις απολύσεις.

Παρότι όμως το «πακέτο» φτάνει συνολικά στα 850 εκατ. ευρώ, οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας απέφυγαν να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση για το αποτέλεσμα που θα έχουν τα συγκεκριμένα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά το Κράτος μας τα χρωστούσε»!

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει μέτρα σε τρεις άξονες:

- Μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Το πλέγμα μέτρων φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ

- Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, με κόστος 750 εκατ. ευρώ. Ήδη έχει συντελεστεί μείωση 1,1% και απομένει μείωση 3,9% που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα γίνει εφάπαξ μέσα στο 2014 ή σταδιακά κατά 1,3% ετησίως έως το 2016. Υπολογίζεται ότι το μέτρο μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία 30. 000 νέων θέσεων εργασίας.

- Μείωση γραφειοκρατικού κόστους, επιτάχυνση αδειοδοτήσεων και αλλαγές στις χρήσεις γης.

Στη συνεδρίαση μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο πρόεδρος του ΣΕΒ κύριος Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Αμέσως μετά το τέλος της Διυπουργικής Επιτροπής ακολούθησαν δηλώσεις:  


Κ. Χατζηδάκης (υπουργός Ανάπτυξης): Η βιομηχανία για πολλά χρόνια στον τόπο μας είχε ενοχοποιηθεί. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς εργοδότες. Βιομηχανία σημαίνει απασχόληση. Ο κλάδος της βιομηχανίας αντιστοιχεί περίπου με το 10% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Γι' αυτό και η απόφαση του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά και της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για τα θέματα της βιομηχανίας.

Σήμερα είχαμε την πρώτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική, στην οποία συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας. Στόχος μας είναι να κάνουμε συναντήσεις σε τακτική βάση και να εκπονήσουμε ένα Οδικό Χάρτη για τη βιομηχανία με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, ασχολούμενοι με συγκεκριμένα θέματα, με συγκεκριμένες πολιτικές: Με το θέμα των αδειοδοτήσεων, με το θέμα της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ 2014-2020, με το ενεργειακό θέμα και το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών. Όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ελληνική βιομηχανία και την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Γιάννης Μανιάτης (υπουργός ΠΕΚΑ): Το ζήτημα του ενεργειακού κόστους γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό πρόβλημα και γι' αυτό θα είναι και θέμα συζήτησης στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο εξ αιτίας της μακροχρόνιας ύφεσης και ασφαλώς της γεωγραφικής θέσης της χώρας που δεν διευκολύνει τις ενεργοβόρες βιομηχανίες να είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές. Παρουσιάσαμε το πακέτο των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους συνολικού ύψους περίπου 150 εκ. ευρώ, που αναλογικά θα κατανεμηθεί και στις βιομηχανίες της χώρας αλλά και στα νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από την ίδια τη βιομηχανία, από την ιδιοκτησία, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα συγκεκριμένα μέτρα να λάβει τις αντίστοιχες θετικές αποφάσεις προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία, βλέποντας πια και την αντίστοιχη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Επίσης συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων. Ιδιαίτερα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, το θέμα των χρήσεων γης και το ζήτημα της ρύθμισης του χώρου και καταγράψαμε τη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, αλλά και ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες που παίρνει η Κυβέρνηση αυτό το χρονικό διάστημα ώστε με συγκεκριμένα νομοθετήματα να μπορεί να απαντά στο ερώτημα του κάθε επενδυτή «Που μπορώ να κάνω νόμιμα, τι». Και αυτή η απάντηση ήδη έχει αρχίσει να δίνεται.

Γ. Βρούτσης (υπουργός Εργασίας): 
Όλα αυτά τα οποία ειπώθηκαν πριν από λίγο από τους Υπουργούς έχουν ως κεντρικό στόχο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αλλά υπάρχει κι ένας απώτερος στόχος. Ο απώτερος στόχος είναι μέσα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας να αυξήσουμε την απασχόληση, να μειώσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία που λέγεται ανεργία. Και επειδή ο βιομηχανικός κλάδος στην Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό τον τομέα, ελπίζουμε μέσα από αυτό τον κοινό συντονισμό των Υπουργείων να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ενισχύσουμε την απασχόληση. Έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Υπολείπεται ακόμη η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στο σύνολο της αγοράς εργασίας και η ολοκλήρωση και αυτού του μέτρου θα προσδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα που θα είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 3,9 μονάδες είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική παρέμβαση. Ήδη έχουν μειωθεί κατά 1,1 μονάδες αλλά και με τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος έχουμε πετύχει πολύ σημαντικές οικονομίες κλίμακος για τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν αναδειχθεί, αλλά όλο αυτό είναι ένα γενικότερο νοικοκύρεμα που συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη μείωση διοικητικών βαρών, που είναι συνέργεια γι' αυτό  που θέλουμε.

Δημ. Δασκαλόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ): 
Πολύ πρόσφατα ήδη, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ξεκινήσαμε την προσπάθεια η παραγωγική οικονομία και η βιομηχανία να γίνει το επίκεντρο για την έξοδό μας από την κρίση.

Είναι πολύ θετικό ότι με τη σημερινή συνάντηση και την παρουσία όλων των Υπουργών, αρχίσαμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις αυτές. Γιατί το θέμα μας, δεν είναι να προσέξουμε τη βιομηχανία. Το θέμα είναι να κάνουμε τη βιομηχανία που δίνει τις σταθερές δουλειές σε αυτό τον τόπο, την κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/900.html

Read more...

''ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΗΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ''...


...ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α...
Με ένα κείμενο γεμάτο ύβρεις και απειλές αντέδρασε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, στο άκουσμα της είδησης του αιτήματος άρσης ασυλίας ...
και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και των νέων σε βάρος του κατηγοριών.

Μέσα από το κελί της φυλακής ο Γιάννης Λαγός επιτίθεται στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση αποκαλώντας τους «διεφθαρμένες» και «αλήτη» αντίστοιχα ενώ κάνει λόγο για «σκυλολόι» μιλώντας για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. «Δεν σας φοβόμαστε και ούτε σας υπολογίζουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει με τη φράση: «Σας υπόσχομαι πολλές εκπλήξεις».

Αναλυτικά το κείμενο του Γιάννη Λαγού:

«Μόλις ενημερωθήκαμε, με τον Αρχηγό μας και τους Συναγωνιστές μας, για τις νέες πολιτικές και ιδεολογικές διώξεις που ετοιμάζονται εις βάρος μας. Για τις διώξεις των υπολοίπων συναγωνιστών βουλευτών μας. Για τις διώξεις κατ' ουσίαν του οποιουδήποτε τολμάει να αντισταθεί στην σημερινή «δημοκρατική» Ελλάδα.

Στην Ελλάδα των κλεφτών, των μιζαδόρων, των απατεώνων, των ξεπουλημένων. Στην Ελλάδα που όλο και περισσότερο θυμίζει το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ, όπου όλοι και όλα παρακολουθούνται και ό,τι δεν αρέσει στην άρχουσα τάξη, διώκεται. Στην Ελλάδα που όλοι έχουν δημοκρατικές ευαισθησίες, φτάνει αυτοί οι «όλοι» να μην είναι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. Οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ λοιπόν. Το απόλυτο «κακό». Τα φαντάσματα από το παρελθόν.

Αυτοί που ήρθαν για να στοιχειώσουν την συνείδηση των παλιανθρώπων που εξευτέλισαν την Πατρίδα μας.Αυτοί που τάραξαν τα νερά. Αυτοί που αφύπνισαν εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Αυτοί που δεν λύγισαν μπροστά σε τίποτα και κανένα. Αυτοί που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, διεφθαρμένους πολιτικούς και εξευτελισμένους δημοσιογράφους. Όλο το αλήτικο και δουλοπρεπές σκυλολόι τους.

Αδέλφια, δεν λυγίζουμε. Πάρτε το χαμπάρι. Και όσο με αφορά, δεν αναγνωρίζω καμιά διεφθαρμένη ανακρίτρια, κανέναν αλήτη εισαγγελέα, καμία δικαιοσύνη που άγεται και φέρεται πίσω από μεγαλοσυμφέροντα.

Αγκαζέ λοιπόν οι «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί» «δημοκράτες», όλο μαζί το σκυλολόι, απέναντί μας. Όλοι οι σιχαμένοι και μεις μόνοι. Άντε λοιπόν. Για να σας δούμε. Δεν σας φοβόμαστε και ούτε σας υπολογίζουμε. Και αυτά σας τα λέμε μέσα από την φυλακή. Μέσα από τα κελιά της τιμής μας.

Χαίρομαι τους συναγωνιστές μου, απευθύνω ένα μεγάλο χαιρετισμό σε όλους εσάς και συνεχίζω πιστά και αφοσιωμένα δίπλα στον Αρχηγό.

Και μία τελευταία κουβέντα σε σας, βρωμερά σκουλήκια. Σας υπόσχομαι να σας πολεμήσω μέχρι την τελευταία μου ανάσα. Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι μέλος της «εγκληματικής» οργάνωσης μέχρι να πεθάνω. Σας υπόσχομαι πολλές εκπλήξεις»

Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7147.html

Read more...

Στον ανακριτή πρώην στελέχη των ΕΑΣ...



Εννέα πρώην στελέχη της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα τα οποία θήτευσαν την τετραετία 2006 – 2010 είναι τα πρώτα που...

κάλεσε σε απολογία ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, καθώς φέρονται εμπλεκόμενα στην υπόθεση της κακής οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας από την οποία η ζημία που υπέστη το δημόσιο ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας με την επιβαρυντική περίσταση περί καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/50), καλούνται εννέα άτομα σε απολογία ενώπιον του ανακριτή Χρήστου Παπακώστα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση με τις σκανδαλώδης αποζημιώσεις σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης, οι οποίες ήταν τετραπλάσιες από τις προβλεπόμενες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, οι υπεύθυνοι της εταιρίας φέρονται να χορηγούσαν σε υπαλλήλους που αποχωρούσαν λόγω συνταξιοδότησης υπέρογκες αποζημιώσεις ενώ όπως τονίζεται στο πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα πλην του σχετικού νομού περί Εταιριών Κοινής Ωφέλειας, για το θέμα των αποζημιώσεων υπήρχε και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -την οποία είχε υιοθετήσει του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας- και προέβλεπε πλαφόν 15.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, ως μέλη διοικήσεων των ΕΑΣ, φέρονται να είχαν επιτρέψει να χορηγηθούν αποζημιώσεις που έφθασαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 80.000 ευρώ, δαπάνες που, κατά τη δικογραφία, φαίνεται να προκάλεσαν στην επιχείρηση ζημιά τουλάχιστον 11 εκατομμύρια ευρώ. Φέρονται επίσης οι κατηγορούμενοι να είχαν συνάψει συμφωνία για ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Εθνική Ασφαλιστική με κόστος για τα ΕΑΣ πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ γι” αυτό, χρήματα που καταβλήθηκαν το 2010 από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για την υπόθεση από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο, κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση οι 19 κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν ότι έχουν παρανομήσει. Στις εξηγήσεις τους τα στελέχη της επιχείρησης φέρονται να ισχυρίστηκαν πως η ΕΑΣ δεν ανήκει στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και ως εκ τούτου δεν εφαρμόζεται στην περίπτωσή της πλαφόν στις αποζημιώσεις.

Η θέση των 19, όμως, δεν έγινε αποδεκτή από τις δικαστικές Αρχές, καθώς για τη φύση των υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρηση υπήρχε η γνωμοδότηση του ΝΣΚ του 2006 και επιπλέον αντίστοιχη που εκδόθηκε το 2012, που κατέτασσε τα ΕΑΣ στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Βάσει των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν στα ΕΑΣ από το 2003 ως το 2010 φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ, από τα οποία 40 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα ως κεφαλαιοποίηση.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάκριση που διενεργεί ο κ. Παπακώστας, οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν κατά πολύ τα 19 άτομα που εντοπίζονταν στο εισαγγελικό πόρισμα...

Μαρία Δήμα
efsyn.gr

Read more...

Βοήθεια από τον Άρειο Πάγο για να σταματήσει το ανέκδοτο του Αντικαπνιστικού νόμου



Επιστολή Μακρή στην εισαγγελέα του ΑΠ Ε. Κουτζαμάνη. Ζητά βοήθεια για εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη τη χώρα
Τη συνδρομή και τη συνεργασία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ζητάει με επιστολή της η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.
Ο νόμος έχει καταντήσει ανέκδοτο, αφού είτε εφαρμόζεται σπασμωδικά, είτε απλώς στα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, καπνίζουν όλοι κανονικά.
"Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα με την ίδια αυστηρότητα και συνέπεια", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μακρή.
Έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα σε κάποιες περιοχές να επιβάλλονται πρόστιμα για τη μη εφαρμογή του νόμου και σε κάποιες άλλες τα πρόστιμα να είναι μηδέν.
Η επικαιροποίηση του αντικαπνιστικού πλαισίου είναι προτεραιότητα για το υπουργείο, επισημαίνει η κ. Μακρή επαναλαμβάνοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και η αντικαπνιστική νομοθεσία θα εφαρμοστεί.
Σε εγκύκλιο που υπεγράφη πρόσφατα επισημαίνεται η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων των αρμοδίων Αρχών, καθώς και η ανάγκη πιστής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Εξάλλου, παρέχονται διευκρινιστικές οδηγίες για την διενέργεια των ελέγχων, όπως σχετικά με τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου, τη σήμανση των χώρων, την καταγραφή των ελέγχων, την υποβολή των σχεδίων τακτικών- περιοδικών ελέγχων κλπ.
Τέλος, τονίζεται ότι σε αυτούς συμμετέχουν όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, Λιμενική Αστυνομία, Αστυνομία, ΕΟΤ και ΣΕΠΕ).
Με την εγκύκλιο επιδιώκεται, από το υπουργείο Υγείας η ενεργός συμμετοχή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης στην αποτελεσματική υλοποίηση της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
http://news247.gr/

Read more...

Κατηγορίες από δικές τους ομιλίες...


Έρρικα Βαλλιάνου

crimenet.gr


Μια αριστοτεχνική σταχυολόγηση αλλά και ποινική αξιολόγηση γίνεται από τις ανακρίτριες της Χρυσής Αυγής Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο έγγραφο τους προς ...
τη Βουλή για Άρση της ασυλίας σύσσωμης της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.



Οι ανακρίτριες χρησιμοποιούν δικά τους λόγια τόσο στη Βουλή όσο και από ομιλίες σε τοπικές οργανώσεις και αποδεικνύουν ότι τόσο η δομή του κόμματος διαπνέεται από στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης αλλά και οι ίδιοι με δραστηριότητες και συμπεριφορές τους «αποσκοπούσαν στη διασάλευση της δημόσιας τάξης με την πράξη ή και την επιδίωξη κακουργημάτων».

Οι ανακρίτριες αναφέρονται και στο σκεπτικό με το οποίο αναγνωρίστηκε ως πολιτικό κόμμα η ΧA το 1980 σημειώνοντας ότι ουδέποτε κατέθεσαν καταστατικό κατά παράβαση του άρθρου 25/3 του Συντάγματος παρά μόνο ένα «εσωτερικό κώδικα επειδή επιδίωκαν σκοπούς διαφορετικούς από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Οι ανακρίτριες στο αίτημα τους προς τη Βουλή που φθάνει τις 190 σελίδες αξιολογούν σημαντικές καταθέσεις από 139 μάρτυρες μεταξύ των οποίων καθηγητές του συνταγματικού και ποινικού δικαίου αλλά και τον Συνήγορο του πολίτη οι οποίοι και αναφέρονται καθαρά σε εγκληματική οργάνωση και όχι για πολιτικό κόμμα.

«Έχουν τον μανδύα πολιτικού κόμματος αλλά επιδίωξη είναι η πραγμάτωση των στόχων εγκληματικής οργάνωσης με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευσης απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξης εγκληματικής δραστηριότητας». Γίνεται βέβαια αξιολόγηση όλου του ηλεκτρονικού υλικού και του τηλεφωνικού απορρήτου και του υλικού που προέκυψε τόσο γύρω από τις δολοφονικές επίθέσεις κατά του Παύλου Φύσσα αλλά και κατά πολλών αλλοδαπών και αποδεικνύουν ότι η οργάνωση με στρατηγική ιεραρχία και πειθαρχία και κινητοποιούσε τα μέλη της αλλά και τα υποχρέωνε σε αλληλοκάλυψη. Περαιτέρω βασίζονται στις σχετικές εκθέσεις της αστυνομίας για την αξιολόγηση των όπλων που βρέθηκαν σε βουλευτές αλλά και σε στελέχη της Χρυσής Αυγής...

Read more...

Πρόωρες εκλογές, επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004 Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευσης


Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Γιανουκόβιτς και αντιπολίτευσης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κίεβο, Ουκρανία
Ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπέγραψαν τη συμφωνία για έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση, που οδήγησε στις αιματηρές συγκρούσεις στην καρδιά του Κιέβου με δεκάδες νεκρούς.

Νωρίτερα ο ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε πρόωρες προεδρικές εκλογές, σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004 -με μειωμένες προεδρικές αρμοδιότητες.

Υπέρ της άνευ όρων αμνήστευσης των συλληφθέντων διαδηλωτών ψήφισε η ουκρανική Βουλή. Η αμνηστία αποτελεί μέρος της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και διαδηλωτές και ορίζει ότι θα αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά των συλληφθέντων.

Παράλληλα, η Βουλή ψήφισε υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα, μία κίνηση που ανοίγει τον δρόμο στην απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Βουλή ενέκρινε επίσης την «καρατόμηση» του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, για χρήση «βίας» κατά διαδηλωτών. Ο Ζαχαρτσένκο αποτελεί μισητή προσωπικότητα για τους διαδηλωτές της πλατείας Ανεξαρτησίας, εξαιτίας της καταστολής πολλών διαδηλώσεων και η απομάκρυνσή του θεωρείται μεγάλη νίκη για τους διαδηλωτές.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας χαιρετίζουν την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και απευθύνουν έκκληση για άμεσο τερματισμό της βίας.

Ο πολωνός ΥΠΕΞ, Ράντοσλαβ Σικόρσκι έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι η συμφωνία αυτή «δίνει μια ευκαιρία για ειρήνη» και ότι «ανοίγει το δρόμο για μεταρρυθμίσεις και στην Ευρώπη».

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είπε ότι κατά την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας στο προεδρικό μέγαρο ο Γιανουκόβιτς εμφανίστηκε σοβαρός, χωρίς καθόλου να χαμογελά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν φαν Ρομπάι χαιρέτισε τη συμφωνία στην Ουκρανία, ενώ την χαρακτήρισε «απαραίτητο συμβιβασμό για να ξεκινήσει ο αναγκαίος πολιτικός διάλογος».
«Τώρα όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη να επιδείξουν θάρρος και να κάνουν τα λόγια πράξεις για χάρη του ουκρανικού λαού», πρόσθεσε ο Ρομπάι στην ανακοίνωσή του.
Το μέλλον της Ουκρανίας θα είναι γεμάτο προκλήσεις και θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα εφαρμοστεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
«Η εφαρμογή (της συμφωνίας) αποτελεί πρόκληση και θα είναι κρίσιμης σημασίας», δήλωσε η Άστον στους δημοσιογράφους από το Λονδίνο. Η ίδια σημείωσε ότι επικοινώνησε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και συμφώνησαν και οι δύο ότι η βία στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει.
«Πρέπει να γίνουν εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την ορθή διαδικασία, και πρέπει να είναι ελεύθερες και δίκαιες», τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα άρει τις κυρώσεις που επέβαλε χθες στην Ουκρανία μετά τη σύναψη της συμφωνίας, η Άστον απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις πληροφορίες που θα δώσουν στην ΕΕ οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών που βρίσκονται στο Κίεβο.
«Θα λάβουμε αποφάσεις βάσει των πληροφοριών που θα μας δώσουν», είπε χαρακτηριστικά η Άστον.
Τηλεφωνική επικοινωνία για την κρίση στην Ουκρανία είχε ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Τη συμφωνία χαιρέτισε και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί αυτή «στο σύνολό της και στο βέλτιστο χρονικό διάστημα», σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Μετά τις απαράδεκτες, αδικαιολόγητες, ανυπόφορες βιαιότητες που βύθισαν στο πένθος την Ουκρανία στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητεί την εφαρμογή στο σύνολό της και στο βέλτιστο χρονικό διάστημα της συμφωνίας που μόλις υπεγράφη», ανέφερε η γαλλική προεδρία.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τη συμφωνία «μια πραγματική ευκαιρία να τερματιστεί η αιματοχυσία».
Πρόσθεσε ότι ρ«ο πρόεδρος (της Ουκρανίας Βίκτορ) Γιανουκόβιτς, η κυβέρνησή του και η αντιπολίτευση πρέπει να πάνε πιο μακριά και να συγκεκριμενοποιήσουν τη συμφωνία βάσει του χρονοδιαγράμματος που καθορίστηκε».
«Ελπίζω ότι αυτό θα επαναφέρει την ηρεμία στους δρόμους του Κιέβου και σε όλη τη χώρα», ευχήθηκε. «Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν φρικτές και η σκέψη που είναι με όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και με τους τραυματίες», σημείωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
«Αυτές οι σκηνές σφαγής είναι πραγματικά συγκλονιστικές και δεν έχουν θέση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα», κατέληξε ο Κάμερον.
Ο επίσημος απολογισμός από τις βίαιες συγκρούσεις το πρωί της Παρασκευής -πριν ξεσπάσουν τα νέα επεισόδια-έκανε λόγο για 77 νεκρούς συνολικά από την Τρίτη στους δρόμους του Κιέβου. Οι ιατρικές ομάδες των διαδηλωτών ανεβάζουν τον αριθμό σε τουλάχιστον 100, μιλώντας επίσης για εκατοντάδες τραυματίες.

Ζωντανή εικόνα από την πλατεία Ανεξαρτησίας


Live streaming video by Ustream​ 
Διαβάστε τα βασικά σημεία της συμφωνίας:

  • Αποκατάσταση του συντάγματος του 2004
Σε διάστημα 48 ωρών μετά την υπογραφή της συμφωνίας πρέπει να υιοθετηθεί και να εγκριθεί ένας νόμος που θα αποκαθιστά το σύνταγμα του 2004, ο οποίος όμως θα λαμβάνει υπόψη του τις τροποποιήσεις που έχουν ψηφιστεί έκτοτε.
  • Κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Οι υπογράφοντες δεσμεύθηκαν να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών μετά την αποκατάσταση του Συντάγματος του 2004.

  • Τροποποίηση του Συντάγματος
Οι εργασίες για την τροποποίηση του Συντάγματος, το οποίο θα προβλέπει την εξισορρόπηση των εξουσιών του προέδρου, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, θα ξεκινήσουν αμέσως και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2014.
  • Προεδρικές εκλογές
Οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν όταν ψηφιστεί και επικυρωθεί το νέο Σύνταγμα και πάντως όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2014. Θα ισχύσουν νέοι εκλογικοί νόμοι.
  • Έρευνες
Θα ξεκινήσουν έρευνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια υπό τον κοινό έλεγχο των αρχών, της αντιπολίτευσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • Βίαια επεισόδια και κατάληψη των δρόμων
Οι αρχές δεν θα επιβάλλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι αρχές και η αντιπολίτευση δεσμεύθηκαν να αποφύγουν τη χρήση βίας.
Το Κοινοβούλιο υιοθετεί έναν νέο νόμο περί χορήγησης αμνηστίας.
Οι δύο πλευρές θα καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες για την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής στις πόλεις και τα χωριά, με την εκκένωση των διοικητικών και δημόσιων κτιρίων και την άρση του αποκλεισμού δρόμων, πάρκων και πλατειών.
Τα όπλα που κατέχονται παράνομα θα πρέπει να παραδοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις ασφαλείας παρά για την προστασία των δημόσιων κτιρίων.









Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκπέμπουν SOS Κίνδυνος για «λουκέτο» σε Ντυνάν και Ωνάσειο


Κίνδυνος για «λουκέτο» σε Ντυνάν και Ωνάσειο

Άδωνις: Η κυβέρνηση  δεν φέρει ευθύνη για ό,τι γίνει στο Ντυνάν  - Σχεδόν 25 εκατ. ευρώ το χρόνο η ζημιά στο Ωνάσειο 

Άμεσος είναι ο κίνδυνος να διακοπεί η προσπάθεια σωτηρίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην απόφαση του Ειρηνοδικείου με την οποία απορρίπτεται ο διορισμός της διοίκησης του υπουργείου Υγείας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), δρομολογώντας ουσιαστικά αρνητικές εξελίξεις τόσο για τον κοινωφελή οργανισμό όσο και το νοσοκομείο ιδιοκτησίας του, το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα την εφεσιβάλει, σχολιάζοντας ότι «η κυβέρνηση και για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΕΕΣ και το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, από το καλοκαίρι, όταν ενημερώθηκε ότι ξεκίνησε η διαδικασία αποβολής του ΕΕΣ από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η κυβέρνηση ανέλαβε μια πρωτοβουλία διάσωσης του ΕΕΣ και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

«Ζητήθηκε να αναλάβει το υπουργείο τη διοίκηση του ΕΕΣ και του νοσοκομείου, για να μπορέσει το κράτος με τη δύναμή του να εγγυηθεί τη συμφωνία: Πρώτον, με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να σταματήσει τη διαδικασία αποπομπής. Δεύτερον, να καλυφθούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να πληρωθούν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές. Με βάση μια προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, πριν από ένα μήνα κατάφερε τελικά η κυβέρνηση να ορίσει προσωρινό διοικητικό συμβούλιο» ανέφερε ο υπουργός.

Σε ένα μήνα, υπήρξε σημαντική πρόοδος και επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανέλαβε το δάνειο που είχε το «Ερρίκος Ντυνάν» ως βάρος από την Τράπεζα Κύπρου. Εκταμιεύτηκαν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ και είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία διαπραγματεύσεων και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την αλλαγή του καταστατικού του και άρα την ακύρωση διαδικασίας αποπομπής του ΕΕΣ.

Ωστόσο, με την πρόσφατη απόφασή του, το Ειρηνοδικείο ακύρωσε το ΔΣ που είχε οριστεί με την προηγούμενη του απόφαση και το οποίο είχε συστήσει η κυβέρνηση.

Όρισε νέο από προηγούμενα μέλη του ΕΕΣ και διέταξε το υπουργείο Υγείας να θεωρεί ότι δεν πρέπει το κράτος να έχει το παραμικρό έννομο συμφέρον για τον ΕΕΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν».

«Σεβόμενοι την δικαστική απόφαση ως προς την εφαρμογή της, δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με αυτήν και θα την εφεσιβάλλουμε αλλά βεβαίως τη σεβόμαστε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο διευκρίνισε ότι «από σήμερα και έως ότου έρθει μια νέα ενδεχομένως δικαστική απόφαση που θα ορίζει διοικητικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί τη συμφωνία που θέλει η κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι η κυβέρνηση και για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν».

SOS και από το Ωνάσειο
Άμεσα κινδυνεύει με «λουκέτο» και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τα ελλείμματά του έφτασαν σχεδόν τα 25 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τα κυκλώματα προμηθειών συνεχίζουν να δρουν σχεδόν ανενόχλητα.

Έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του, η προσωρινή διοίκηση ασκείται από το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ οι γιατροί υποαμείβονται και τα «φακελάκια» πάνε και έρχονται από τους ασθενείς.

Άλλωστε, το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν του μαρτυρά αυτή την κατάσταση, αφού υπήρξαν καρδιολόγοι που προμήθευαν οι ίδιοι με στεντ το νοσοκομείο σε υψηλές τιμές -πάνω από 4.000 ευρώ το ένα- κάνοντας υπερβολική χρήση των εν λόγω υλικών.
protothema.gr

Read more...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κόλαφος η μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πέντε έργα διαχείρισης αποβλήτων


Κόλαφος η μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πέντε έργα διαχείρισης αποβλήτων

Ζητούν επιδημιολογική μελέτη για την Φυλή και αναθεώρηση της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού από μηδενική βάση

Δραματικές διαπιστώσεις για πέντε σημαντικά έργα διαχείρισης αποβλήτων κάνει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην έκθεση που συνέταξε κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποίησε αρμόδιο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων το περασμένο Φθινόπωρο στην Ελλάδα. Τα έργα που εξετάστηκαν ήταν ο ΧΥΤΑ του Γραμματικού, η Φυλή, η δημιουργία χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η Λευκίμμη της Κέρκυρας και το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας. Πρόκειται για μια σειρά από υποδομές που συναντούν μεγάλες αντιδράσεις αλλά και καταγγελίες πολιτών και φορέων για σοβαρές ελλείψεις χωροθέτησης και κατασκευής με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού που η έκθεση προτείνει η χρηματοδότηση του έργου να συνεχιστεί εφόσον πραγματοποιηθεί αναθεώρηση της άδειας κατασκευής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κοινοτικής Οδηγίας 2008/1/ΕΚ (IPPC), που απαιτεί τον επανέλεγχο του έργου από μηδενική βάση. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η θέση της επιτροπής και για τη Φυλή για την οποία ζητά να προωθηθεί άμεσα η πραγματοποίηση τοξικολογικής, επιδημιολογικής μελέτης, από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς στον πληθυσμό του δήμου Φυλής. Την διακοπή του έργου προτείνει αντίστοιχα για το ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Το ΥΠΕΚΑ αργά χθες το βράδυ σχολιάζοντας την έκθεση σημειώνει ότι καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει αδυναμίες και υποχρεώσεις του παρελθόντος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνυπολογίζονται οι συνέπειες στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο από την πιθανή ακύρωση υποδομών (όπως αναφέρει το Γραμματικό, που θα αποσυμφορήσει τη Φυλή) που έχουν σχεδιαστεί να εξυπηρετήσουν υπαρκτές και επείγουσες ανάγκες στην αλυσίδα διαχείρισης των αποβλήτων των εξυπηρετούμενων περιοχών.
protothema.gr

Read more...

Θέσεις εργασίας στο Μουσείο Ακρόπολης. Όλες οι λεπτομέρειες της προκήρυξης



Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια οκτώ μηνών. Όλες οι λεπτομέρειες
Σαράντα προσλήψεις θα κάνει το Μουσείο της Ακρόπολης σύμφωνα με προκήρυξη που εξέδωσε σήμερα και οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν την ειδικότητα ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας. Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια οκτώ μηνών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προκήρυξη για τις προσλήψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα (40) ατόμων για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που καλύπτουν τα προσόντα της ειδικότητας που περιγράφετε στον παρακάτω πίνακα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εντός 10 ημερών από την δημοσίευση της .
Ακολουθεί ο πίνακας με την ειδικότητα πρόσληψης.


Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων , που μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της σελίδας , των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, νομίμως επικυρωμένα, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».
ΠΡΟΣΟΧΗ : Μετά την τελευταία αναμόρφωση του ανωτέρω Παραρτήματος με σήμανση έκδοσης «27-09-2013» επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις σχετικές με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη των κριτηρίων της ανεργίας (για ανέργους που παρακολουθούν προγράμματα του ΟΑΕΔ, κ.λ.π.), της πολυτεκνικής και μονογονεικής ιδιότητας (ως προς τη δήλωση για την πρόσληψη άλλου μέλους της ίδιας οικογένειας), της μονογονεικής ιδιότητας (σε περίπτωση διάστασης γονέων) και της μερικής απασχόλησης.
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Τ.Κ. 117 42-Αθήνα, υπόψιν κας Άννας Δρέσιου (τηλ. επικοινωνίας: 210-9000900, εσωτ. 419).
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας, που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησης της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο εδρεύει υπηρεσία μας, εφ' όσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση1 β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων -> Διαγωνισμών Φορέων -> Εποχικού (ΣΟΧ)1 γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι Ανεξάρτητες και άλλες αρχές -> ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων -> Διαγωνισμών Φορέων -> Εποχικού (ΣΟΧ).
http://news247.gr/

Read more...

Παπανδρέου σε Κοντομήνα: Διάγεις πολυτελή βίο άρα μπορείς να πληρώσεις 4 εκατ. ευρώ



Με αίτηση του στο ανακριτή ο επιχειρηματίας ζήτησε αντί για 5 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά οριστεί η εγγύηση του, να πληρώσει 500.000 ευρώ
Με αναφορές στον «πολυτελή βίο που διάγει» συνοδεύει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου την πρόταση μείωσης κατά 1 εκατομμύριο της εγγύησης των 5 εκατ. ευρώ του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, ο οποίος με αίτησή του στον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ ζητά να καταβάλει 500.000 ευρώ.
Με την πρότασή της, η εισαγγελέας φαίνεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε και έτσι αναφέρει ότι εφόσον γίνει δεκτή από τον ανακριτή η μείωση που προτείνει για την εγγυοδοσία ,δηλαδή 4 αντί για 5 εκατ. ευρώ, θα έχει ο επιχειρηματίας τη δυνατότητα να καταβάλει το 1 εκατ. ευρώ στο ΤΤ, «προς εξυπηρέτηση των δανείων του».
Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικρούει τον επιχειρηματία και θεωρεί ότι μπορεί να καταβάλει εγγύηση πολύ μεγαλύτερη από τις 500.000 ευρώ που ζητά ο ίδιος, καταγράφοντας στην πρότασή της πολυτελή περιουσιακά του στοιχεία, που αποκτήθηκαν το 2010 και το 2012, όπως δύο σκάφη αναψυχής και τρία αυτοκίνητα, τα δύο εκ των οποίων «κοστολογούνται σχεδόν στο μισό ποσό της εγγύησης που ζητά να πληρώσει, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ». Αναφέρεται επίσης η κ. Παπανδρέου σε ταξίδια του κατηγορούμενου στο εξωτερικό, σε πισίνα «ολυμπιακών διαστάσεων», σε «οικιακούς βοηθούς και οδηγούς» που απασχολεί ο κ. Κοντομηνάς. Τονίζει, επίσης, πως ο πολυτελής βίος του αφορά και την περίοδο που ο κ. Κοντομηνάς αδυνατούσε να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στο ΤΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου να καλυφθεί η εγγύηση όχι μόνο με μετρητά αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τού κ. Κοντομηνά για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του ΤΤ, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης, Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.
Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη και είχε επιβάλει στον κ. Κοντομηνά, πλην της χρηματικής εγγύησης, και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
http://news247.gr/

Read more...

ΠΑΣΟΚ με σήμα το …τριαντάφυλλο...




Σε νέο επίπεδο μπαίνει η διαδικασία συγκρότησης της «Ελιάς» στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, μετά τη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των «58» με εκείνους του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
Φαίνεται μάλιστα ότι...
η συμφωνία μεταξύ τους «έπεισε» τους «58» να παραβρεθούν και στη νέα συνάντηση σήμερα στις πέντε το απόγευμα, όπου εκτός από το ΠΑΣΟΚ θα μετέχουν οι εκπρόσωποι της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, αλλά και των επιμέρους κινήσεων που στηρίζουν το εγχείρημα, και είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την τελευταία ανακοίνωση των «58» την Κυριακή, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών.
Χθες, λοιπόν αποφασίστηκε αυτή η επιτάχυνση, μαζί με μία σειρά από άλλα θέματα. Μεταξύ αυτών, η μορφή που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς» θα έχει στο πάνω μέρος το λογότυπο και το σήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), καθώς και εκείνο που θα σηματοδοτεί το συμμαχικό εγχείρημα της «Ελιάς». Ακριβώς από κάτω, θα υπάρχουν όλα τα σύμβολα των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, ενώ θα ακολουθούν –όπως πάντα- με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών.
Έτερη πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι, και ήθελε το σύμβολο να βρίσκεται δίπλα σε κάθε όνομα, απορρίφθηκε, δεδομένου ότι πολλά από τα μέλη κυρίως των «58» είναι μέλη σε περισσότερες από μία κινήσεις. Όσο για την σκέψη να μην υπάρχουν τα επιμέρους σύμβολα, προσέκρουσε στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση του Ευάγγελου Βενιζέλου «στύλωσε τα πόδια» απαιτώντας να υπάρχει ο «πράσινος ήλιος». Διαφορετικά, πρότειναν να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα, όπου θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η βάση θα επέλεγε με τεράστια διαφορά τη διατήρηση του παραδοσιακού συμβόλου του κόμματος, φέρνοντας ίσως σε δύσκολη θέση την ηγεσία. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε από την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα να «απαντήσει» σε όσους μιλούσαν για διάχυση του ΠΑΣΟΚ στους «58», διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όνομα και σύμβολα…
Εκτενής συζήτηση έγινε χθες και για την θεματολογία της Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 8-9 Μαρτίου, η οποία και θα έχει δύο σκέλη. Στο επίκεντρο του πρώτου σκέλους θα βρεθεί μία «προοδευτική Ευρώπη» με έμφαση στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία, καθώς και η θέση της Ελλάδας σε αυτήν, ενώ στο δεύτερο σκέλος της Συνδιάσκεψης οι μετέχοντες θα ασχοληθούν με τον προγραμματικό λόγο του εγχειρήματος ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Μαΐου.
Ένα θέμα που δεν έκλεισε χθες, είναι αυτό του τελικού ονόματος της «Ελιάς», που χρήζει –όπως κρίθηκε- μεγαλύτερης επεξεργασίας, καθώς φαίνεται ότι δεν συμφωνούν όλες οι πλευρές. Παράλληλα, ανοιχτό μένει το θέμα των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγούν οι υποψήφιοι του σχήματος στις ευρωεκλογές. Πέραν των γνωστών μέχρι σήμερα αποφάσεων περί ενωτικών, αξιοκρατικών επιλογών, με περιφερειακή διάσταση, που θα είναι μεταξύ άλλων σε θέση να εκφράζουν ευρείς κοινωνικούς χώρους και κινήματα, οι «58» θέτουν επιτακτικά το θέμα της ανανέωσης, ζητώντας περισσότερα εχέγγυα. Εξού και αποφασίστηκε χθες, να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση.

πηγη matrix24.gr 

Read more...

Πορεία των Ρομά στη Βουλή...




Ρομά έφθασαν από όλη την Ελλάδα με λεωφορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος , από όπου λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.
Οι 1.500 περίπου διαδηλωτές ζητούν...
καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία, ισότιμη αντιμετώπιση κι επιθυμούν να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Read more...

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του Σάκη Μπουλά...




Μόνον οι συγγενείς, οι στενοί φίλοι και συνεργάτες, θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον Σάκη Μπουλά που έφυγε το πρωί από τη ζωή, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του.
Λίγο νωρίτερα, η οικογένεια εξέδωσε...
σχετική ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται:
«Έφυγε σήμερα Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε. Γι' αυτό το λόγο, η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του.
Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 7757934».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Στη βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας όλων των Χρυσαυγιτών...




Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ραγδαίες εξελίξεις στην ...
κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης. Χθες όταν έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή βουλευτές της προέβησαν σε χυδαία εξύβριση των βουλευτών Γ. Μιχελάκη και Ν. Σηφουνάκη με «πεζοδρομιακού» επιπέδου φρασεολογία.
Με το 200 σελίδων έγγραφο των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου, στο οποίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 100 καταθέσεις και νέα στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των στελεχών της, ζητείται η άρση της ασυλία και των υπολοίπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα αφορά τους βουλευτές: Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Κούζηλου, Μ.Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 
Επίσης στο νέο έγγραφο περιλαμβάνονται συμπληρωματικές κατηγορίες για προφυλακισμένους:  Νίκο Μιχαλολιάκο, Νίκο Μίχο, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και το υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη.
Το αίτημα για άρση ασυλίας θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα την μεθεπόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια του σώματος.

Read more...