Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

''ΟΠΛΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ''...


ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΩΝ...
Νέο κύκλο στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σηματοδοτεί το αίτημα των δυο ειδικών ανακριτριών, κυρίας Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, ...
να ζητήσουν την άρση της ασυλίας εννέα βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι δεν ήταν μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, οι δύο ανακρίτριες ζήτησαν άρση της ασυλίας για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τους εξής βουλευτές της ΧΑ: Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλο, Μιχάλη Αρβανίτη - Αβράμη, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Επιπλέον, ζητείται άρση της βουλευτικής ασυλίας και για το βουλευτή Νίκο Μιχο και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή 2,4 γρ. ινδικής κάνναβης.

Ακόμη, οι δύο ανακρίτριες ζήτησαν άρση της ασυλίας και για τον προφυλακισμένο βουλευτή Χρ. Παππά για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για δύο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων, που βρέθηκαν στην κατοχή του και χρονολογούνται από το 1830.

Το αίτημα των κυριών Κλάπα και Δημητροπούλου για άρση της ασυλίας των εννέα βουλευτών της ΧΑ στηρίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 115 καταθέσεις μαρτύρων, στο υλικό που κατασχέθηκε στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε απολογίες κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την ανακριτική έρευνα:

- Η οργάνωση, δηλαδή η Χρυσή Αυγή, ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών. Η οργάνωση είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χιλτλερ και τα SS.

- Η ΧΑ διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

- Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση ή εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

Μάλιστα οι δύο ανακρίτριες επικαλούνται στο σχετικό αίτημά τους σειρά πειστηρίων ηλεκτρονικών, κυρίως, (βίντεο και φωτογραφίες) από τα οποία προκύπτει ότι ο αρχηγός και οι βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά.

Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα το μαιάνδρο ή άλλα σύμβολα.

Τέλος, στο αίτημά τους οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου επικαλούνται καταθέσεις μαρτύρων που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης ενώ κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένες εγκληματικής ενέργειες ανάμεσά τους η δολοφονία του Π. Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα (ΠΑΜΕ), η επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην ιχθυόσκαλα Περάματος, η επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στην Ιεράπετρα και επίθεση σε βάρος Αφγανών, κ.ά..

Στο αίτημα καταγράφονται και τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3088.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: