Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Πλουτισμός, κλοπές και καταθέσεις!

http://press-gr.blogspot.com/

Τα "οράματα" των Ελλήνων πολιτικών...

Από το http://gianniotis.blogspot.com/

Κάποτε, τα οράματα των Ελλήνων πολιτικών, μπορούσαν να αποτυπωθούν επάνω και σε μια απλή εικόνα...
Μια εικόνα, που και οι ...χίλες λέξεις ακόμη, θα ήταν πολύ λίγες, ώστε να αποδώσουν πλήρως και σε όλη του την έκταση, το μεγαλείο ενός οράματος.
Σήμερα, η λέξη "όραμα", έχει εκλείψει από το λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών.
Αντ' αυτού τη θέση του πήρε η λέξη "όνειρο".
Κρυφή σκέψη, όλων των νυν, αλλά και υποψηφίων νεοελλήνων πολιτικών.
Με την ίδια κοιμούνται και με την ίδια ξυπνάνε.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Χωρίς όμως οράματα, χωρίς προγράμματα, χωρίς ιδέες, χωρίς διάθεση προσφοράς στην κοινωνία, χωρίς σκέψη για το μέλλον των Ελλήνων, αφού έτσι κι' αλλιώς το δικό μου και των επτά γενεών που θα με διαδεχθούν, θα το έχω ήδη εξασφαλισμένο, μπαίνοντας στην πολιτική. "...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να κλέψω, να πλουτίσω, να αποκτήσω βίλες και πισίνες, πανάκριβα αυτοκίνητα, και...
καταθέσεις ...ατελείωτες.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να μπορέσω με την ασυλία μου να συκοφαντώ, να εξυβρίζω, να απειλώ, να εκδικούμαι, να εκβιάζω, να κοροϊδεύω και να ποδοπατώ τα όνειρα των ψηφοφόρων μου.
"...Όνειρό μου, να μπω στην πολιτική..."
Για να είμαι υπεράνω των Νόμων, υπεράνω θεσμών, υπεράνω ...
------------
Πόσο λυπάμαι και ντρέπομαι για λογαριασμό σας.
***Κάντε "κλικ" στην εικόνα για πλήρες μέγεθος.
gianniotis

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ...


Ο κατ'εξοχήν εκπρόσωπος της διαπλοκής, των κουμπάρων και των ομολόγων μιλάει σήμερα στον Τύπο της Κυριακής για την διαπλοκή (πατήστε κλικ). Θα τρελαθούμε τελείως. Απίθανα πραγματα....
Read more...

ΟΡΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ

http://pressmme.blogspot.com/
Τα έχουν πάρει άσχημα στο κρανίο οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου με την σημερινή συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου στον Τύπο της Κυριακής. Πιστός στην γραμμή της συγκυβέρνησης των δυο μεγάλων κομμάτων που θέλει να περάσει κυρίως ο ΔΟΛ, επισημαίνει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ΜΟΝΗ ν' αντιμετωπίσει την κρίση. Δεν είναι τυχαία η στιγμή της παρέμβασης του Ε. Βενιζέλου. Σε μια περίοδο που η αυτοδυναμία του Γ. Παπανδρέου είναι ολοένα και πιο πιθανή, ο "Μπένυ" χτυπάει σε μια εφημερίδα η οποία κινείται στον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο, την πιο κρίσιμη στιγμή. Όποιος νομίζει ότι όσα είπε τα είπε τυχαία κάνει πολύ μεγάλο λάθος...
Read more...

«Η Τουρκία αναβαθμίζεται γιατί εμείς απουσιάζουμε»

Για απουσία και απραξία στην εξωτερική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με δήλωσή του σήμερα στην «Κ.Ε.».

*Με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στην Αγκυρα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως η αναβάθμιση της Τουρκίας οφείλεται «στην πολυεπίπεδη και ευέλικτη πολιτική της» και στο γεγονός ότι «η Ελλάδα σταδιακά έπαψε να διεκδικεί δραστήρια και πρωτοπόρα θέση στα Βαλκάνια, παρέδωσε τον έλεγχο στα ελληνοτουρκικά, ενώ υποβάθμισε το ρόλο της Ε.Ε. στα παραπάνω θέματα».

*Για τον κ. Παπανδρέου η κυβέρνηση ερμηνεύει λανθασμένα τα δεδομένα, δεν αντιλαμβάνεται τη σημερινή θέση της χώρας στη διεθνή κοινότητα και «δεν αναρωτιέται γιατί δεν είναι πια απαραίτητη στους συμμάχους της».

*Εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει και πάλι το ρόλο της με «αναθεώρηση της πολιτικής και των εργαλείων της, με σοβαρή δουλειά, σχέδιο και εθνική στρατηγική, συμμετέχοντας ενεργά στις νέες διεθνείς εξελίξεις».

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η εξής:

«Η Τουρκία δεν αναβαθμίζεται από την επιλογή του αμερικανού προέδρου να την επισκεφτεί, και μάλιστα αγνοώντας την Αθήνα στο πέρασμά του. Αναβαθμίζεται επειδή η δική της πολυεπίπεδη και ευέλικτη πολιτική των τελευταίων ετών την καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή και ισχυρό εταίρο για όσους διατηρούν συμφέροντα στην περιοχή. Και οι ΗΠΑ, απλώς, το αναγνωρίζουν και το αξιοποιούν.

»Αυτήν την αναβάθμιση της Τουρκίας, όμως, την επέτρεψε και η απουσία και απραξία της ελληνικής κυβέρνησης από τις διεθνείς εξελίξεις τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Ελλάδα σταδιακά έπαψε να διεκδικεί δραστήρια και πρωτοπόρα θέση στα Βαλκάνια, παρέδωσε τον έλεγχο στα ελληνοτουρκικά και απώλεσε τον ρόλο του προνομιακού συνομιλητή με τον αραβικό κόσμο, ενώ δεν αξιοποίησε και υποβάθμισε τον ρόλο της Ε.Ε. στα παραπάνω θέματα.

»Για μία ακόμη φορά, όμως, η κυβέρνηση ερμηνεύει λανθασμένα τα δεδομένα. Η απάντηση στην επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αγκυρα δεν μπορεί να είναι μόνο η εσπευσμένη διεκδίκηση μιας συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό - όσο σημαντικές και εάν είναι οι συναντήσεις με ηγέτες συμμάχων και εταίρων. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι η ανίχνευση των σφαλμάτων, των παραλείψεων και των δυνατοτήτων της χώρας. Η αναθεώρηση της πολιτικής, αλλά και των εργαλείων της.

»Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι η σημερινή θέση της χώρας στη διεθνή κοινότητα και ποιο ακριβώς είναι το κεφάλαιό της. Δεν αναρωτιέται γιατί δεν είναι απαραίτητη πλέον για τους συμμάχους της. Δεν έχει διαγνώσει τις αδυναμίες της και δεν καλλιεργεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

»Η Ελλάδα μπορεί να βρει και πάλι τον δικό της ρόλο, να επεξεργαστεί τη δική της ειδική προσφορά στις διεθνείς εξελίξεις - πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, που αποτελεί την απαράβατη αρχή και αξία στην εξωτερική μας πολιτική.

»Αυτό μόνο με σοβαρή και συστηματική δουλειά, με σχέδιο και εθνική στρατηγική μπορεί να επιτευχθεί. Αξιοποιώντας τις πραγματικές μας δυνατότητες, συμμετέχοντας ενεργά στις νέες διεθνείς εξελίξεις με παρουσία, θέσεις και πρωτοβουλίες. Οπως το πετύχαμε στο παρελθόν, με απτά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μπορούμε να το πετύχουμε και πάλ
Read more...

Τουρκικό διάβημα για την Ποντιακή Γενοκτονία

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Επιμελείται ο Χανιώτης




Η πλάκα με θέμα την Ποντιακή Γενοκτονία στο Μεταναστευτικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας.

Η Τουρκία υπέβαλε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας προς την αυστραλιανή κυβέρνηση ισχυριζόμενη ότι ένας Εργατικός πολιτειακός υπουργός "εκμεταλλεύεται κατά τρόπο απαράδεκτο τα όσα έγιναν στο Πόντο στην περίοδο 1915-22 προκειμένου να κερδίσει ψήφους για την Εργατική παράταξη".

Ο Τούρκος πρέσβης στην Καμπέρα, Μουράτ Ερσάβι, επισκέφθηκε τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Στίφεν Σμιθ, και διαμαρτυρήθηκε για "δυσφήμιση" της χώρας του.

Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη, φέρεται να δήλωσε ότι "θα εξετάσει το όλο θέμα". Ο Τούρκος πρέσβης θα συνοδεύει τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών σε εκδήλωση που θα γίνει σε ένα δεκαπενθήμερο στην Καλλίπολη με την ευκαιρία της επετείου της σφαγής των Anzac's το 1915 από τις δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κ. Ερσάβι δήλωσε ότι.......
έχει λάβει χιλιάδες επιστολές από Τούρκους της Αυστραλίας που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του υπουργού περί γενοκτονίας των Ποντίων από τον Ατατούρκ και φοβούνται μήπως πέσουν θύματα διακρίσεων.

Στο σάλο που προκλήθηκε αναφέρεται και εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας The Weekend Australian.

Πινακίδα για την Ποντιακή Γενοκτονία

Το αρχικό έναυσμα της αυστραλιανής κόντρας για την γενοκτονία των Ποντίων δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νότιας Αυστραλίας, Μάικλ Άτκινσον, όταν, πριν μήνες, πήγε ντυμένος με ποντιακή στολή σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ποντιακής Αδελφότητας Ν. Αυστραλίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια ειδικής πλάκας με θέμα την Ποντιακή Γενοκτονία στο Μεταναστευτικό Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας, όπου ο κ. Άτκινσον μίλησε για την "γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων από τους εθνικιστές Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ".Οι δηλώσεις του αυτές ενόχλησαν τον Τούρκο πρέσβη, ο οποίος πλησίασε τον ομοσπονδιακό Φιλελεύθερο γερουσιαστή Ν. Αυστραλίας, Άλαν Φέργκιουσον.

Μάλιστα, οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να ξηλωθεί η πινακίδα του Αυστραλιανού Μουσείου που αναφέρεται στην Ποντιακή Γενοκτονία.

Ο κ. Φέργκιουσον, χρησιμοποιώντας το βήμα της αυστραλιανής ομοσπονδιακής γερουσίας, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Άτκινσον και επαίνεσε τον Κεμάλ Ατατούρκ, λέγοντας ότι τότε "ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας αντιστεκόταν στην ελληνική εισβολή".

Είπε, επίσης, ότι "τότε έγιναν φρικαλεότητες από όλες τις πλευρές και δεν πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα εκείνης της εποχής με τις σημερινές αξίες".

Αργότερα ο κ. Φέργκιουσον ζήτησε συγγνώμη αν ενόχλησαν οι δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι δεν είναι κατάλληλα ενημερωμένος για τα γεγονότα εκείνης της εποχής ενώ υπογράμμισε ότι "δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις στην Αυστραλία για γεγονότα που συνέβησαν πριν εκατό χρόνια και διχάζουν την πολυπολιτισμική κοινωνία της".

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τον έχουν πλησιάσει και Έλληνες της Ν. Αυστραλίας που του είπαν ότι έφυγαν από την Ελλάδα "για να ξεχάσουν την φρίκη των πολέμων και να ζήσουν ήσυχα".

Ο κ. Άτκινσον, από την πλευρά του, είπε ότι ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής τόλμησε να κάνει κάτι που δεν έκανε ούτε η Τουρκία: "Να κατηγορήσει τους Αρμένιους για φρικαλεότητες σε βάρος των Τούρκων".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ένας Φιλελεύθερος πολιτικός αμφισβητούσε τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί θα τον αποδοκίμαζε το κόμμα του, ενώ τώρα με την περίπτωση του κ. Φέργκιουσον δεν υπήρξε καμιά δημόσια αποδοκιμασία από την παράταξη από την οποία προέρχεται.

Ο κ. Άτκινσον είπε ότι ο ίδιος διατηρεί αγαθές σχέσεις με την τουρκική κοινότητα και πρόσθεσε ότι θα κατατεθεί ψήφισμα στο πολιτειακό κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο κ. Άτκισον που έχει στην έδρα του εκατονταπλάσιους περισσότερους Έλληνες ψηφοφόρους από τους Τούρκους μετέφρασε και στα Ελληνικά την ομιλία του κ. Φέργκιουσον στο αυστραλιανό κοινοβούλιο και την έστειλε σε χιλιάδες ψηφοφόρους του, γεγονός που εξαγρίωσε ακόμα περισσότερους τους Τούρκους.

Ο κ. Ερσαβί παραδέχθηκε ότι εκείνη την εποχή κάποια πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο και έγινε "ένας πόλεμος μέσα στον μεγάλο πόλεμο" αλλά τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για "γενοκτονία" και ο ισχυρισμός πως οι Τούρκοι σκότωσαν 350.000 Πόντιους είναι εξωπραγματικός.

Υπάρχουν ομολογίες και μαρτυρίες

Στην επιστολή του προς τους ψηφοφόρους του ο κ. Άτκινσον αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής κ. Φέργκιουσον αναφέρει ότι ο Τούρκος πρέσβης του είπε ότι η ομιλία μου για τους σκοτωμούς, τη σκληρή μεταχείριση και την εξορία των Ποντίων Ελλήνων και των Αρμενίων είναι μια "παντελώς αδικαιολόγητη διαστρέβλωση της αλήθειας".

Και συνεχίζει ο Φιλελεύθερος γερουσιαστής: "Μπορούμε όλοι μας να ξαναγράψουμε την ιστορία. Σίγουρα, έγιναν ωμότητες στο παρελθόν. Μιλάμε για γεγονότα που συνέβηκαν εδώ και 100 χρόνια. Αυτά είναι πάντα συζητήσιμα θέματα. Έχουν την υπόθεση των Αρμενίων, των Ποντίων Ελλήνων και πολλών άλλων λαών που προσπαθούν να επιβάλλουν την ηθική κρίση του σήμερα για γεγονότα που έγιναν εδώ και 100 χρόνια. Αυτά τα γεγονότα δεν δίνονται σήμερα με απόλυτη ακρίβεια. Χωρίς αμφιβολία, έγιναν ωμότητες και από τις δυο πλευρές. Αλλά είναι δύσκολο για μας σήμερα να κρίνουμε αμερόληπτα και δεν πρέπει να κρίνουμε όταν δεν γνωρίζουμε τα πλήρη γεγονότα. Το τουρκικό έθνος είναι σήμερα μια φιλική δύναμη".

Παρ' ότι αποτελεί ακόμα ποινικό αδίκημα στην Τουρκία το να μιλά ή να γράφει κανείς για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δεν έχω ακούσει ποτέ την τουρκική κυβέρνηση να φτάσει σε σημείο να ισχυριστεί ότι οι Αρμένιοι διέπραξαν ωμότητες εναντίον των Τούρκων - έμεινε στα χέρια του Φιλελεύθερου γερουσιαστή της Νότιας Αυστραλίας να κάνει αυτόν τον ισχυρισμό.

Πολλοί από μας γνωρίζουμε άτομα εδώ στη Νότια Αυστραλία που ήσαν μάρτυρες των απελάσεων των Ελλήνων του Πόντου και άλλων Ελλήνων της Μικρός Ασίας, ειδικά από τα παράλια του Αιγαίου κοντά στη Σμύρνη. Έχουμε τις μαρτυρίες τους καθώς και συνταρακτικές αναφορές των διπλωματών και προξένων που υπηρέτησαν στην Τουρκία εκείνη την εποχή. Έχουμε τις ομολογίες των αξιωματούχων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μερικοί από τους πολύ ηλικιωμένους θυμούνται ακόμα αυτά τα γεγονότα.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα δεν μπορεί να διαγράψει τα μαρτύρια που συνέβησαν σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων, λέγοντας ότι συνέβησαν στις αρχές του 20ού αιώνα ή ότι οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για την ίδια τους τη δυστυχία ή ότι οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι λεηλασίες και οι εξορίες είχαν διαφορετική ηθική αξία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή εικόνα του τι συνέβη στην Ανατολία στις αρχές του 20ού αιώνα. Οι σημερινές καλές σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Τουρκίας δεν αποτελούν λόγο του να λογοκρίνουμε το θέμα. Ούτε τα 50 χρόνια καλών σχέσεων μεταξύ Αυστραλίας και Ιαπωνίας δεν πρέπει να θεωρηθούν λόγος για λογοκρισία όσον αφορά το ζήτημα της μεταχείρισης των Αυστραλών αιχμαλώτων στις φυλακές Changi της Σιγκαπούρης ή στους σιδηροδρόμους της Βιρμανίας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Φιλελεύθερου γερουσιαστή ότι δεν γνωρίζω τα γεγονότα, μελετώ για πολλά χρόνια τώρα το θέμα αυτό, στην ιστορική του και όχι μόνο διάσταση, τη μεταχείριση σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως των Ασσυρίων και των Συρίων ορθοδόξων, αλλά και για τη μεταχείριση σε βάρος των Κούρδων.

Όπως και ο γερουσιαστής Ferguson, έτσι και εγώ επισκέφθηκα την Τουρκία πέρυσι και κατά τη διάρκεια μέρους του ταξιδιού μου αυτού φιλοξενήθηκα από την τουρκική κυβέρνηση. Η φιλοξενία αυτή δεν σημαίνει ότι κατά την επιστροφή μου στην Αυστραλία θα κάνω "θελήματα" για τον Τούρκο πρέσβη. Ο γερουσιαστής Ferguson, αντίθετα, νιώθει υποχρέωση προς τον "προσωπικό του φίλο", Τούρκο πρέσβη, αφού μέσα σε 24 ώρες τον πλησίασε γι' αυτό το θέμα".
Πηγη infognomonpolitics


Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Η σύζυγος του Καραμανλή είναι το τελευταίο... "χαρτί" του.


Read more...

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ 5η ΛΕΩΦΟΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

http://www.greekamericannewsagency.com

Read more...

λιμουζινες και στυλιανιδης

Ειναι ωραια να ανακαλυπτεις το παρισι με μια λιμουζινα.
ειδικα οταν το λογαριασμο τον πληρωνουν τα κοροιδα
οι πολιτες αυτης της χωρας.
σεμνος και ταπεινος για αλλη μια φορα ο ευρυπιδης!





Read more...

"Αμερικανιές" και ομολογία πολιτικής ανυπαρξίας

http://krogias.blogspot.com/

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real news η σύζυγος του Καραμανλή είναι το τελευταίο... "χαρτί" του.

Δηλαδή θα πολιτευτεί;
Θα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;
Μήπως για αρχηγός της Ν.Δ.;

Τον Παπανδρέου κατηγορούν δήθεν για αμερικανόφιλο...

...αλλά δεν βλέπουν τα χάλια τους, που θεωρούν τελευταίο χαρτί την Νατάσα και επιστρατεύουν αμερικανόφερτες επικοινωνιακές στρατηγικές για να κουκουλώσουν την πολιτική ανυπαρξία τους...

Μην ξεχνάμε και μια άλλη μεγάλη "αμερικανιά": Τον Καραμανλή να περιοδεύει, ως άλλος George Bush με μπουφανάκι, στα καμμένα της Πελοποννήσου, καθώς και το διάγγελμα καρμπόν:


Read more...

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

http://pressmme.blogspot.com/?zx=75444017867427aa
Πρόκειται ίσως για το ρεπορτάζ της ημέρας. Το δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής (πατήστε κλικ) και επιβεβαιώνει την πλήρη διάλυση των μηχανισμών για τα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας εντοπίστηκαν 15.300 επιχειρήσεις οι οποίες το 2008 δεν προσπάθησαν απλώς να εμφανίσουν μικρότερα κέρδη, αλλά δεν υπέβαλαν καν φορολογικές δηλώσεις. Οι εταιρείες αυτές είναι ενεργές καθώς είχαν υποβάλει καταστάσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν επίσης 25.500 φυσικά πρόσωπα που δεν είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση το 2008.
Read more...

Ήταν σε εθνική αποστολή! ...

Ήταν σε εθνική αποστολή! ...

Το πρωί ο Μάνεσης διάβασε, λίγο πριν κλείσει την εκπομπή του, την απάντηση του Ευρυπίδη Στυλιανίδη για το πρωτοσέλιδο (σας έχουμε ενημερώσει από χθες) του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. Ο υπουργός επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για τη χλιδάτη παραμονή του σε σουίτα του Four Seasons στο Παρίσι, αλλά...

δήλωσε πως ήταν σε εθνική αποστολή! ... Στη συνέχεια, ο προσκεκλημένος της εκπομπής Βουλγαράκης, όταν ρωτήθηκε αν στις "εθνικές αποστολές" το κράτος πληρώνει και τις γυναίκες των υπουργών, απάντησε πως "μόνο όταν από το κράτος, στο οποίο πηγαίνουν υπάρχει επίσημη πρόσκληση και για τη σύζυγο" .
Υπάρχει ή δεν υπάρχει (που δεν υπάρχει) πρόσκληση της συζύγου του υπουργού, 2.500 ευρώ τη νύχτα σε σουίτα είναι πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, που στο φινάλε αυτός πληρώνει...

Περισσότερα...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα


12-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν














































































Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 7,5% μονάδες, να κερδίζονται μάχες, όμως τα συμφέροντα δεν παρέδωσαν τα όπλα τους ακόμη...

Προς όσους πιστεύουν τον Γ. Παπανδρέου: Μην γελιέστε. Δεν τελείωσε ακόμη ο πόλεμος. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με 7,5% μονάδες, να κερδίζονται μάχες, όμως τα συμφέροντα δεν παρέδωσαν τα όπλα τους ακόμη...
Τώρα είναι που πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας!
Το 7,5% δεν είναι μόνο κατάκτηση του Παπανδρέου, αλλά των πολιτών που αρχίζουν πλέον και βλέπουν καθαρά. Κι όσοι βλέπουμε καθαρά οφείλουμε να κάνουμε και άλλους να δουν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ!

Πράσινες γκρίνιες για την ευρωλίστα



ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ



Σπίθες εσωκομματικής αντιπαράθεσης σιγοκαίουν στο ΠαΣοΚ σε μια στιγμή κατά την οποία το κόμμα χρειάζεται συσπειρωμένες όλες τις δυνάμεις του. Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του κ. Κ. Μποτόπουλου από το ευρωψηφοδέλτιο προκαλεί αντιδράσεις σε ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η παρέμβαση όμως του κ. Ευ. Βενιζέλουέδωσε άλλες διαστάσεις στην υπόθεση. Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε στον κ. Γ. Παπανδρέουμέσω στενών συνεργατών του προέδρου του ΠαΣοΚ ότι θεωρεί τον αποκλεισμό του κ. Μποτόπουλου (και κατ΄ επέκταση στελεχών που τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές) ως εχθρική ενέργεια προς τον ίδιο.

Κρίσιμο ραντεβού
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα ραντεβού του ευρωβουλευτή με τον κ. Παπανδρέου, το οποίο όμως δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ο κ. Μποτόπουλος είναι ο μοναδικός από τους «πράσινους» ευρωβουλευτές που θεωρείται «βενιζελικός». Επιπλέον, όσοι από τους νυν ευρωβουλευτές έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα περιληφθούν ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο (Στ. Λαμπρινίδης ,Αννυ Ποδηματά,Μαριλένα Κοππά) ανήκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου. Ατομα που βρίσκονται κοντά στον κ. Μποτόπουλο - ο ίδιος αποφεύγει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις εν αναμονή της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ- επισημαίνουν ότι η απομάκρυνσή του από την Ευρωβουλή θα δημιουργήσει κενό καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας που έχει οριστεί από τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ως εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 2010. Οι σχέσεις του με την υπόλοιπη ευρωομάδα είναι πολύ καλές, μάλιστα συνεργάζεται στενά με τον επικεφαλής της κ. Λαμπρινίδη προκειμένου να πετύχουν την επιχορήγηση των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας με 90 εκατ. ευρώ.

Κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ωστόσο κυκλοφόρησε ευρέως στο παρασκήνιο ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ν.Αθανασάκης συνάντησε προ ημερών τον κ. Μποτόπουλο και του είπε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Ακούστηκε επίσης και μια ηπιότερη εκδοχή της ιστορίας ότι ο κ. Αθανασάκης απλώς τον παρέπεμψε στον κ. Παπανδρέου.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική περιπέτεια ενός βουλευτή. Το τραύμα που άνοιξαν οι εκλογές της 11ης Νοεμβρίου δεν έχει επουλωθεί πλήρως, ανεξαρτήτως του αν στη συγκεκριμένη συγκυρία τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί. Οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στη Βουλή τίθενται διαρκώς στο μικροσκόπιο.

Την Δευτέρα, στη συζήτηση για την παραπομπή του κ. Αρ. Παυλίδη στην Προανακριτική Επιτροπή, η παρουσία του δεν θεωρήθηκε ικανοποιητική και παρασκηνιακώς βγήκαν μαχαίρια- κυκλοφόρησε μέχρι και το σχόλιο ότι«λειτούργησε σαν δικηγόρος της κυβέρνησης»για να απαντήσουν βουλευτές που βρίσκονται δίπλα του ότι«τότε και ο Ρόβλιας λειτούργησε σαν δικηγόρος του Παυλίδη» (η ομιλία του κ. Ντ. Ρόβλια επίσης προκάλεσε αρνητικά σχόλια). Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές και για τις εθνικές εκλογές θα μπορούσε επίσης να εξελιχθεί σε παγίδα εσωστρέφειας. Μολονότι από την Ιπποκράτους διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη αποκλεισμού υποψηφίων με μόνη αιτία ότι έχουν καταγραφεί ως «βενιζελικοί», ωστόσο έχουν δημιουργηθεί τόσα επεισόδια ώστε η δυσαρέσκεια φουντώνει.

Την ίδια περίοδο «κόκκινος συναγερμός» σήμανε και για τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κ. Καρτάλη, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε επίσης υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο. Η υπόθεση αυτή πιθανόν να οφείλεται σε παρεξήγηση, καθώς, όπως προκύπτει, η Ιπποκράτους μάλλον δεν είχε ανάμειξη στα γεγονότα.

Την εποχή κατά την οποία κορυφώθηκε η εσωκομματική αντιπαράθεση ο κ. Απ. Μπαράτσης, τοπικό στέλεχος της Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, έγραψε άρθρο σε τοπική εφημερίδα με το οποίο επετίθετο κατά του κ. Καρτάλη. Ο βουλευτής θεώρησε συκοφαντικό το περιεχόμενο του άρθρου και κατέθεσε αγωγή εναντίον του. Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 9 Απριλίου. Στο ενδιάμεσο, ενώ ο κ. Καρτάλης διατηρούσε χαμηλούς τόνους, ενεπλάκη ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ν. Κοτζιάς, ο οποίος κατέθεσε σε συμβολαιογράφο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μπαράτση, δίνοντας πολιτική χροιά στην υπόθεση!

Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την παρέμβαση Κοτζιά ενοχλήθηκαν, ενώ ορισμένοι (όπως ο κ. Βενιζέλος) προθυμοποιήθηκαν να παρέμβουν στη δίκη υπέρ του κ. Καρτάλη. Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε για την εμπλοκή Κοτζιά και την πολιτική εξέλιξη μιας άσχετης κατά τα άλλα δίκης τούς κκ. Ι. Ραγκούση καιΔ. Ρέππα, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ενέργειες του προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ δεν ήταν σε γνώση του κόμματος και ότι η Ιπποκράτους δεν είχε ανάμειξη.

Το «πνεύμα του κακού»
Οι ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια καθώς και η αναβολή της δίκης με αίτημα της πλευράς Μπαράτση, η οποία θεωρήθηκε ως βήμα εκτόνωσης, κατέδειξαν ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επιθυμεί ένταση αλλά και ότι στήριξε τον βουλευτή στη διαφαινόμενη αντιπαράθεση. Η υπόθεση φαίνεται ότι οδηγείται σε εξωδικαστική τακτοποίηση, έγινε όμως αφορμή να διαδοθεί το προσωνύμιο «poltergeist» (το «πνεύμα του κακού») που έχουν προσδώσει ορισμένα στελέχη στον κ. Κοτζιά, θεωρώντας ότι ενεργεί σαν το κακόβουλο πνεύμα του ΠαΣοΚ και ότι όπου μπλέκεται δημιουργεί εντάσεις και προβλήματα.


Read more...

4seasons


Read more...

"Οι "Πράσινοι Οικολόγοι" τα βρήκαν ...μπαστούνια στην Κομοτηνή"



"Φωτογραφίες από ξενοδοχείο της Κομοτηνής όπου πριν λίγη ώρα υπήρξε συνέντευξη Τύπου για θέματα αειφόρου ανάπτυξης ...και οικολογίας. Στην συνέντευξη παρέστη και ο πρόεδρος των "Οικολόγων Πράσινων" (www.ecogreens.gr) κ. Τρεμόπουλος. Θρακιώτες πολίτες όμως, μεταξύ των οποίων και παλιννοστούντες Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ενωση, έδωσαν...

το παρόν διαμαρτυρώμενοι για την πολιτική παρουσία του κ. Τρεμόπουλου στην περιοχή. Οι λόγοι ήταν δύο: πρώτον οι φημολογούμενες πολιτικές θέσεις του κ. Τρεμόπουλου περί "μη εγκατάστασης των νεοπροσφύγων Ποντίων στην περιοχή της Θράκης για να μην αλλοιωθεί ο ντόπιος πληθυσμός" και η δήλωση του κ. Τρεμόπουλου στο νομαρχιακό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία πρότεινε να "τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ ως γνήσιο τέκνο της πόλης". Οι κάτοικοι της Κομοτηνής σήκωσαν πανώ με συνθήματα όπως "Κεμαλισμός = Ναζισμός" και "Μ.Κ.Ο. για την οικολογία, όχι για την "πράσινη" ανάπτυξη" (έχοντας από δίπλα φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ πρασίνου χρώματος).

Ο κ. Τρεμόπουλος με την άφιξή του στο χώρο, έκανε διάλογο με τους παρευρισκόμενους πολίτες όπου αρνήθηκε και τις δύο φήμες, λέγοντας πως οφείλονται σε παραπληροφόρηση ενώ τόνισε πως ο εχθρός του ελληνικού λαού είναι "εντός των πύλών" αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάθε χρόνο προσβάλεται από καρκίνο. Μάλιστα συμπλήρωσε "μάχομαι για τα δικά σας συμφέροντα και για το δικό σας καλό μέσα από την οικολογία". Οταν όμως ρωτήθηκε από τον εκδότη της εφημερίδας "Αντιφωνητής" (www.antifonitis.gr/online) κ. Κώστα Καραϊσκο αν θα έδινε στην δημοσιότητα "την φορολογική δήλωση της Αντιγόνης" (Σ.Σ.: "Αντιγόνη" λέγεται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην οποία συμμετέχει ο κ. Τρεμόπουλος) τότε ο κ. Τρεμόπουλος ανταπάντησε ζητώντας την φορολογική δήλωση του συνομιλητή του και λέγοντας πως ο ίδιος έχει φορολογική δήλωση της τάξεως των 8 χιλιάδων ευρώ. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι πολίτες, ευχήθηκαν στον κ. Τρεμόπουλο "καλή επιτυχία" στο έργο του, εκείνος ευχαρίστησε κι όλοι συνέχισαν το πρόγραμμα της ημέρας τους."
www.ecogreens.gr



Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ



Read more...