Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σβήνουν οι ελπίδες για το Airbus A 330 της Air France


Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισε ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από το Airbus A 330 της Air France είναι πολύ μικρές
Κάθε ώρα που περνά οι ελπίδες των συγγενών για επιζώντες μειώνονται...

Πολύ μικρές οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες από το Airbus A 330 της Air France, του οποίου η τύχη παραμένει άγνωστη, δήλωσε τη Δευτέρα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.
Ο γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για καταστροφή που παρόμοια δεν έχει ξανασυμβεί στην Air France και τόνισε ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί προκειμένου να εντοπιστεί και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια της εξαφάνισής του.
Η εταιρεία, δια στόματος εκπροσώπου της, θεωρεί πως το αεροσκάφος έχει συντριβεί στον Ατλαντικό.
Το Α 330 εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο - Σαρλ Ντε Γκολ, στο Παρίσι, και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο στις 12.10 ώρα Ελλάδας.....
Επέβαιναν σε αυτό συνολικά 228 άτομα, εκ των οποίων 18 Γερμανοί, 9 Ιταλοί, 6 Αμερικανοί, 5 Κινέζοι, 4 Ούγγροι , 2 Ισπανοί, 2 Βρετανοί, 2 Μαροκινοί, 2 Ιρλανδοί, ένας από την Αγκόλα, ένας Βέλγος, ένας Ισλανδός, ένας Νορβηγός, ένας Πολωνός, ένας Ρουμάνος, ένας Ρώσος, ένας Σλοβάκος, ένας Σουηδός, ένας Τυνήσιος, ένας Φιλιππινέζος και ένας Ελβετός. Μεταξύ αυτών επτά παιδιά και ένα βρέφος.

Οι έρευνες για διασωθέντες συνεχίζονται, ενώ η Γαλλία αποστέλλει δύο αεροσκάφη και ένα πλοίο για να συνδράμει σε αυτές.

Τύχη βουνό για ζευγάρι...

Ακόμη δεν πιστεύουν στην τύχη τους ένας Γάλλος καθηγητής ιατρικής και η σύζυγός του που κίνησαν γη και ουρανό, βάζοντας ακόμη και "μέσο", για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Air France που χάθηκε τα ξημερώματα σήμερα ενώ πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι.

Ο Κλοντ Ζαφιόλ και η σύζυγός του, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν τελικά να επιβιβαστούν στο μοιραίο αεροπλάνο.

"Ήμασταν στην Μπραζίλια και αποφασίσαμε να διακόψουμε το ταξίδι μας και να επιστρέψουμε στο Μονπελιέ" είπε ο Ζαφιόλ. Μια φίλη τους, πρόξενος της Ολλανδίας στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, "έκανε ότι μπορούσε για να μας βάλει στο αεροπλάνο αλλά χωρίς επιτυχία, ήταν γεμάτο", πρόσθεσε.

Ο καθηγητής έκανε διακοπές στη Βραζιλία αφού προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στο Ρίο.

"Είχαμε πρωτοφανή τύχη. Με όσα συνέβησαν φοβηθήκαμε και σκεφτήκαμε όσους βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο", δήλωσε από την πλευρά της η σύζυγός του, Αμινά, ομολογώντας ότι στο μέλλον θα αγωνιά κάθε φορά που θα χρειάζεται να ταξιδέψει με αεροπλάνο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Αirbus 330

Το αεροσκάφος Airbus A330-200 είναι ένα δικινητήριο αεροπλάνο μεγάλης ακτίνας δράσης και μέσης μεταφορικής ικανότητας, πρόσφατης κατασκευής και πολύ διαδεδομένο στους στόλους των αεροπορικών εταιρειών, και δεν είχε μέχρι σήμερα κανένα θανατηφόρο δυστύχημα σε εμπορικές πτήσεις.

Το A330-200 που έχει μήκος 59 μέτρων και άνοιγμα φτερών 60,30 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει στην κανονική του εκδοχή 253 άτομα σε τρεις θέσεις. Μπορεί δε να πετά με ταχύτητα 880 χλμ την ώρα , σε ύψος 10.700 μέτρων.

Περισσότερα από 600 A330-200 έχουν ήδη παραδοθεί στις αεροπορικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται από αυτές, ενώ οι συνολικές παραγγελίες φθάνουν τις 950 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή.

Χάρη στην μεγάλη του ακτίνα δράσης 12.500 χλμ , χρησιμοποιείται πολύ συχνά για απ' ευθείας διηπειρωτικές πτήσεις, όπως αυτή της Air France, ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Γαλλία.

Η οικογένεια των A330 (υπάρχει και μια εκδοχή του αεροσκάφους με μεγαλύτερο μήκος το A330-300) χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Το αεροσκάφος αυτό έχει ήδη συμπληρώσει 11 εκατομμύρια ώρες πτήσης στην εμπορική του εκμετάλλευση σύμφωνα με τον κατασκευαστή του.

To συγκεκριμένο Α330 που χάθηκε τη Δευτέρα από τα ραντάρ είχε παραδοθεί στην Air France μόλις το 2005.

http://kafeneio-gr.blogspot.com

Read more...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!




Read more...

Εκβιάζουν τον Καραβέλα, συλλαμβάνοντας την κόρη του...


Οι ρεζίληδες των διωκτικών και δικαστικών αρχών του "Κουρασμένου" συλλαμβάνουν ένα κορίτσι 22 ετών, φοιτήτρια, για να εκβιάσουν τον πατέρα της να παραδοθεί. Με ένταλμα του Ανακριτή, την ώρα που...

η κοπέλα πήγαινε να μπει σε ταξί, πήγαν και τη συνέλαβαν, με την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα στο κράτος του "Κουρασμένου" ...

http://nonews-news.blogspot.com


Read more...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - "ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΦΥΓΩ"!


Ο Χατζηνικολάου τον ανάγκασε να δει την αλήθεια κατάματα. Όπως είχαμε γράψει από το μεσημέρι έδωσε την είδηση στο '90! Του απέσπασε την δήλωση της χρονιάς. "Εάν χάσω θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη. Εάν όμως δεν με θέλουν θα φύγω" είπε ο Καραμανλής. Στο καλό και να μας γράφεις...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΑΡΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!!!!!!




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν
δυναμικός,αποφασιστικός σταθερός στις απόψεις του. Είχε άνεση στον λόγο του στις κινήσεις του με λίγα λόγια ήταν ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,που θέλει ο λαός ο άνθρωπος που θα δώσει μια άλλη πνοή . Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή πιο ανθρώπινη με σεβασμό και επίκεντρο τον άνθρωπο Μπράβο πρόεδρε καλό αγώνα!!!!!!!!



Read more...

Ο Χατζηνικολάου τον έκανε να μοιάζει στις εκφράσεις και στις κινήσεις, όπως όταν παίζει Play Station...


Φοβερή συνέντευξη. Ο Χατζηνικολάου τον χαλάρωσε και μετά άρχισε να τον πυροβολεί. Ο Καραμανλής με τον τρόπο που κουνούσε τα χέρια του και έκανε τους μορφασμούς παρουσίαζε την εικόνα, με την οποία τον φαντάζονται οι Έλληνες, την ώρα που παίζει Play Station. Κάποια στιγμή δε, τα 'χε τόσο χαμένα που είπε "ή κάποιοι είναι πολύ πονηροί, ή...

εγώ έχω μείνει πολύ αφελής" ...
Ο Χατζηνικολάου κατάφερε να τον απομυθοποιήσει πλήρως...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Καραμανλής: "Μούγγα με το χρηματιστήριο"





Πω, πω περνάει ένα δράμα ο Καραμανλής στο ALTER. Τον ρωτάει για την κυβέρνηση του 2004 που άλλαξαν οι μισοί λόγω σκανδάλων και ο πρωθυπουργός εκείνη την στιγμή φάνηκε κουρασμένος.
Δεν ήξερε τι να πει και μίλησε στην γλώσσα μας:


"Τι έγινε με το χρηματιστήριο; Μούγγα. Τα άλλα θέματα τουλάχιστον είναι στην δικαιοσύνη".
Και όταν βρισκόταν σε δύσκολη θέση έλεγε ο Καραμανλής: "Αυτή είναι η πραγματικότητα"...


Ένα δράμα ζει ο Καραμανλής


Πάει ο πρωθυπουργός μας καταστράφηκε. Τι συνέντευξη είναι αυτή; Για να απαντήσεις βγάζει κορώνες του τύπου: "Αλλάζει το ΑΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΠ" και το είπε σαν την Άντζελα Δημητρίου. Βραχνιασμένος. Δεν ήθελε να αφήσει τον Χατζηνικολάου να ρωτήσει.

Σαν το μπόξ ήταν ο αγώνας. Έκανε ερώτηση ο Χατζηνικολάου(του έδινε γροθιά) και ο Καραμανλής για να ξεφύγει ...τον αγκάλιαζε για να κερδίσει χρόνο. Δράμα.
http://troktiko.blogspot.com

Read more...

Γιατί θα πάει ψηλά το ΠΑΣΟΚ...


.
Aπό τον Ανδρέα Τσούβαλη
.
Να γιατί το ΠΑΣΟΚ θα πάει ξανά πολύ ψηλά.
Ο πρόεδρός μας έχει εμπνεύσει, έχει πείσει τον απλό πολίτη οτι ''ΘΕΛΕΙ'' και ''ΜΠΟΡΕΙ''.
Σύντροφος στο χωριό Πρωτόπαππα Ιωαννίνων φρεσκάρει τον σκουριασμένο και πυροβολημένο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, σε ταράτσα στην πλατεία του χωριού.
φωτ. Τσούβαλης Ανδρέας Ιωάννινα.

http://press-gr.blogspot.com/


Read more...

PraktorX KAI ANTINEWS...


(... έγραφα στις 2 Μαρτίου.. Κάποιοι τότε θεώρησαν υπερβολή τον ισχυρισμό μου ότι ο άνθρωπος βρίσκεται σε διατεταγμένη, υπηρεσία...
Έπαναφέρω το ποστ, τρεις μήνες μετά, γιατί σήμερα με όσα γράφει πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής...)



...ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ (και αυταπόδεικτα ύποπτες) ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΣΗ;

Επειδή στο διαδίκτυο πολλοί είναι νέα παιδιά κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν.
Ο Χρήστος Παπουτσάκης όταν αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση του ΑΝΤΙ «παρέδωσε» την ηλεκτρονική του έκδοση, το ANTINEWS, στον δημοσιογράφο Βασίλη Ζήση.

Ο Βασίλης Ζήσης είναι αρκετά παλιός δημοσιογράφος. Από την δεκαετία του 80 είχε αναλάβει εργολαβικά, στο ΑΝΤΙ αλλά και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της εποχής, το ρόλο της σπίλωσης και συκοφάντησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Πότε υπαινισσόμενος ότι ο Ανδρέας ήταν μπλεγμένος στην τρομοκρατία ( 17Ν, ΕΛΑ κλπ), και πότε προσπαθώντας να αποδείξει την αξιοπιστία του Κοσκωτά και του Μητσοτάκη στην υπόθεση των …πάμπερς.

Στη συνέχεια, ανάμεσα σε άλλα, ανέλαβε εργολαβικά να ξεκινήσει ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΕΛΑ όπου γελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Πρόλαβε όμως να ρίξει μέσα στο δικαστήριο λάσπη και πάλι εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ.

Στο στόχαστρο του πολλοί όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Ράπτης (Παμπλο), στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της παραδοσιακής αριστεράς, ανεξάρτητοι αριστεροί.

Στις εκλεκτικές του φιλίες ο τρομολάγνος υπουργός Πάνος Καμένος, ο Ρουσόπουλος κλπ…

Σήμερα, φορώντας και πάλι την προβιά του «προοδευτικού» αναλυτή, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων χρηστών του διαδικτύου, και επομένως την άγνοια τους για το ρόλο του, επιχειρεί τις ίδιες χολερικές προβοκάτσιες.

Εμφανής στόχος του τελευταία ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Εγώ αισθάνομαι υποχρεωμένος να επισημάνω τον άνθρωπο και τη διαδρομή του.

Αυτός είναι ο Βασίλης Ζήσης που καθορίζει το ρόλο του ANTINEWS.

Όποιος θέλει ακούει και βλέπει.



ΥΓ. Ασφαλώς το ποστ αυτό αφορά στον Βασίλη Ζήση και όχι σε όποιους άλλους/άλλες αρθρογραφούν στο ANTINEWS.

ΥΓ1. Με μήνυση απειλεί ο κ. Βασίλης Ζήσης (factorx)...
Μάλιστα...
http://alekos.blogspot.com/

Read more...

Εκνευρισμένος, αμήχανος, μικρός και μικρόψυχος... Τον ξεφτίλισε ο Χατζηνικολάου...


Τον έκανε να παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι φοβόταν την εύθραυστη πλειοψηφία του στη Βουλή....
Ο Χατζηνικολάου τον έκανε να καταπιεί τη γλώσσα του. Του έκανε, χωρίς φόβο και πάθος, τις ερωτήσεις, που δεν τόλμησε να του κάνει κάνεις άλλος δημοσιογράφος και που βεβαίως βρίσκονται στο στόμα του ελληνικού λαού. Ο Καραμανλής φάνηκε να τα χάνει. Οι...

απαντήσεις του δεν έπειθαν κανένα, ενώ έδειξε πόσο μικρός και μικρόψυχος είναι, αναφέροντας όνομα πολιτικού του αντιπάλου (Τσουκάτος) . Ο Χατζηνικολάου τον έκανε για πρώτη φορά να παραδεχτεί πως την κοπάνησε από την ψηφοφορία για το Βατοπέδι στη Βουλή, επειδή φοβόταν την εύθραυστη πλειοψηφία του. Ο Χατζηνικολάου πραγματικά πολύ καλός..
http://nonews-news.blogspot.com

Read more...

Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha



Προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Marc εδώ και εδώ
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Read more...

Χαιρετισμός Σπ. Κουβέλη στο διεθνές συνέδριο «Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές»,τηνΤρίτη 2 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών





Ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Η Κλιματική Αλλαγή ως Πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Σπ. Κουβέλης θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου στις 10:00 π.μ..


Read more...

Δήλωση Ντ. Ρόβλια σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens


Ημ. Δημοσίευσης : 01/06/2009 17:40

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση SIEMENS, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καθημερινά παραβιάζεται βάρβαρα η νομιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν αποκαλύψεις, που αφορούν τη Ν.Δ., στην υπόθεση SIEMENS.

Μας καταπλήσσει η γρήγορη ενημέρωση, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ταχύτητα αντίδρασης του αρμοδίου εισαγγελικού λειτουργού, να προσβάλλει με έφεση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο διατάσει την χορήγηση αντιγράφου όλης της δικογραφίας της υπόθεσης SIEMENS στους κατηγορούμενους. Το επισημαίνουμε ως την μοναδική «φωτεινή» εξαίρεση ταχύτητας στην βραδυπορούσα διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους ταχύτητες, εκτός εάν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος...

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι προέκυψε ξαφνικά νομική ευαισθησία για την μυστικότητα της ανάκρισης, όταν χθες, ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παραβίασε την μυστικότητα της ίδιας υπόθεσης, προκειμένου να διαψεύσει δημοσίευμα εφημερίδας.

Όλως τυχαίως, όλα όσα συμβαίνουν ή παραλείπονται, «προστατεύουν» τη Ν.Δ. από ανεπιθύμητες και «βλαβερές» αποκαλύψεις εν όψει ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει ούτε όριο, ούτε τέλος στις άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις της Ν.Δ. στη δικαιοσύνη.

Τέλος, ρωτάμε τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν σκοπεύει να ενεργήσει, ώστε να διερευνηθούν πειθαρχικά:

α. Η σκανδαλώδης ολιγωρία στην έκδοση διάταξης απαγόρευσης από την χώρα των υπόπτων, χάρις στην οποία «απέδρασαν» στο εξωτερικό τα δύο καλύτερα ενημερωμένα υψηλόβαθμα στελέχη της SIEMENS.

β. Η παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης από τον κ. Σανιδά, προκειμένου να διαψευσθεί δημοσίευμα εφημερίδας.

γ. Η άρνηση χορήγησης αντιγράφων του συνόλου της δικογραφίας στους κατηγορούμενους.

Εάν δεν υπάρχουν για όλα αυτά ευθύνες, τότε για τι υπάρχει;




Read more...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...


... ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!

ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ;

Η KOSTADORA NOSTRA?



ή H KOZA NOSTRA?



Ψηφίζετε παραπλεύρως.
Για τους μυστήριους και φανατικούς ψηφοφόρους έχουμε και τις επιλογές των οργανώσεων ΚΩΣΤΑ NOSTRA και ΝΤΟΡΑ NOSTRA.
http://alekos.blogspot.com/

Read more...

Ξύπνησαν τα κοράκια του βρώμικου '89;


Βλέπεις κανείς πουθενά στο διπλανό κείμενο να διαψεύδεται ο Γιώργο Παπανδρέου; Κάνουμε μια ιστορική αναδρομή όπως μας βολεύει... και τίποτε παραπάνω.

Τι να κάνουμε τώρα; αφού αυτή είναι η αλήθεια. Και σε ορισμένους, φαίνεται πως ακόμα τσούζει...

Ο Γιώργος έκανε μήνυση και δεν υπέκυψε στον εκβιασμό που του ζήτησε ο Κοσκωτάς εναντίον του πατέρα του. Και με βάση αυτά τα στοιχεία πήγε ο Κοσκωτάς φυλακή.
Απλά τα πράγματα!


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

Σταύρος Λαμπρινίδης : "Μπορούμε να αλλάξουμε την Ευρώπη"


Αποκλειστική συνέντευξη στην Παραπολιτική

O Σταύρος Λαμπριανίδης είναι ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Μιλάει στην Παραπολιτική για το μέλλον της Ε.Ε καθώς και για τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου...

parapolitiki.blogspot.com


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

"Ο λαός δεν ξεχνά..."


.

"Το μήνυμα το οποίο έχουμε να περάσουμε, εμείς, οι δημοκράτες πολίτες της Πολίχνης, οι δημοκράτες πολίτες σε όλη την Ελλάδα είναι πως, το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη της κοινωνίας. Σε αυτήν ακουμπά ο κόσμος, από αυτήν περιμένει ο κόσμος. Γιατί; Γιατί, σήμερα, μετά από πέντε χρόνια εξάσκησης της διακυβέρνησης από τη Δεξιά, οι πολίτες έχουνε καταλάβει τη διαχρονικότητα του συνθήματος, το οποίο το λέγαμε πριν από μερικά χρόνια, αλλά το λέγαμε και μηχανικά, λέγαμε: «Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά»".
Αυτό τόνισε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Πολίχνης του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια εκδήλωση ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης επεσήμανε ότι "τα επόμενα πέντε χρόνια, θα δοθούνε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες στην Ευρώπη, για την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα, για τα εργασιακά θέματα, για την ανεργία, για την οικονομική κρίση και τις συνταγές για την έξοδο απ’ αυτήν, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και το ΕΣΠΑ και την απορροφητικότητά τους και την ανάπτυξη της Περιφέρειας στη χώρα μας".
Αναλυτικά το κείμενο των ομιλιών εδώ.



Read more...

ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ...


Επί τρεις ημέρες κάνουν τα στραβά μάτια. Βλέπουν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πηγαίνουν στο εκλογικό περίπτερο του κόμματός τους και δεν λένε κουβέντα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας μοιράζει αφειδώς κλήσεις στους οδηγούς για παράνομη στάθμευση. Τα ίδια και ο διοικητής της Τροχαίας Συντάγματος. Για τα γαλάζια γαϊδούρια που παρκάρουν παρανόμως πάνω στην πλατεία Συντάγματος δεν τρέχει τίποτα. Μπορούν να παρκάρουν όπου θέλουν, χωρίς καμία κλήση ή ποινή. Μπράβο σας. Και εις ανώτερα!


Μήπως ήρθε η ώρα να μαζέψετε τα γαλάζια γαϊδούρια που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στην πλατεία Συντάγματος δίπλα από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο βρίσκεται επί της πλατείας; Προφανώς...

μαθημένος από την αλλαζονική συμπεριφορά των στελεχών σας λίγο σας ενδιαφέρει για την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει η κεντρικότερη πλατείας της Αθήνας.
Ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Συντάγματος, ο οποίος έχει ξεσκίσει με κλήσεις όλους όσοι παρκάρουν παράνομα, δεν βλέπει ότι από το Σάββατο η πλατεία εμφανίζει αυτή την εικόνα;
Τις φωτογραφίες τις πήραμε από το
http://sotomi.blogspot.com.

http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ...


Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα από τότε που ανακοινώθηκε το όνομά της που δεν έκανε ενημέρωση στους δημοσιογράφους από τα γραφεία της Ρηγίλλης. Είναι προφανές ότι κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων που και αυτή την Κυριακή είδαν το φως της δημοσιότητας απέσυραν με εντολή του Μαξίμου την Φεβρωνία Πατριανάκου. Πάει. Μας τελείωσε και αυτή...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!





Read more...

ΗΤΑΝ "ΑΜΕΛΕΙΣ" ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ...




... ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΝΤΕΣ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ...ΑΡΧΙΔΙΚΑΣΤΗΣ



ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ...ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ


ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Άρθρο 28Αμέλεια

Από αμέλεια πράττει όποιος από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει είτε δεν πρόβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσε η πράξη του, είτε το πρόβλεψε ως δυνατό, πίστεψε όμως ότι δεν θα επέρχονταν.

Άρθρο 29
Ευθύνη από το αποτέλεσμα


Στις περιπτώσεις όπου ο νόμος ορίζει ότι κάποια πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή όταν έχει ορισμένο αποτέλεσμα, η ποινή αυτή επιβάλλεται μόνο αν το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδοθεί σε αμέλεια του δράστη.

Άρθρο 30

Πραγματική πλάνη
1.

H πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη, αν αυτός κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης αγνοεί τα περιστατικά που τη συνιστούν . Αν όμως η άγνοια αυτών των περιστατικών μπορεί να αποδοθεί σε αμέλεια του υπαιτίου, η πράξη του καταλογίζεται ως έγκλημα από αμέλεια.

Για να καταλάβετε ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...
http://alekos.blogspot.com/

Read more...

Αυτός είναι ο Γιώργος!


Και σε όποιον αρέσει.
Αποδεικνύει και με το παρελθόν του και με την σταθερή πορεία του σε θέματα διαφάνειας ότι ούτε χρωστούσε, ούτε χρωστάει σε κανέναν.
Ήρεμη δύναμη, που έχει σχέδιο και ξέρει πως θα βγάλει την χώρα από τα πολιτικά της αδιέξοδα.
Δείτε το βίντεο ως το τέλος.


Καλό ρεπορτάζ για τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στους Καμπουράκη - Οικονομέα έχει το in.gr, που του διέφυγαν όμως δύο σημαντικές δηλώσεις του Γιώργου:

α) Ότι αυτός ήταν που έβαλε τον Κοσκωτά στην φυλακή με την πρωτοβουλίες που είχε πάρει.

β) Δεσμεύτηκε ότι όταν θα γίνει πρωθυπουργός θα επανέλθει σε όλα αυτά τα σκάνδαλα για το ηθικό και πολιτικό τους σκέλος, μιας και ούτως ή άλλως ο Καραμανλής φρόντισε με το κλείσιμο της Βουλής να παραγράψει τις ποινικές ευθύνες.


Και θα το κάνει γιατί μόνο έτσι θα βρεθεί τρόπος να τελειώνουμε μια και καλή με την διαφθορά, αλλά και για να επανέλθει η εμπιστοσύνη του λαού στο πολιτικό σύστημα.


http://krogias.blogspot.com/

Read more...

Σε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί και θα άλλαζαν...χώρα




Πως γίνεται να κάθονται ακόμα στις θέσεις τους οι υπουργοί δικαιοσύνης και εσωτερικών μετά το φιάσκο με τον Σκαρπέλη και τον Χριστοφοράκο; Δεν γίνεται να παραμένουν στα υπουργεία τους! Τόσο ο Δένδιας όσο και ο Παυλόπουλος έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και αυτοί όχι μόνο...


κάθονται αλλά ασκούν και κριτική. Ο Δένδιας παίρνει τηλέφωνο για να δει αν ισχύει το θέμα της mayo και δεν παίρνει χαμπάρι(;) ότι δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της siemens διέφυγαν!
Καλά ο Παυλόπουλος έτσι και αλλιώς δεν κάνει για υπουργός. Το λέει όλος ο κόσμος.

http://troktiko.blogspot.com

Read more...

Οικονομέας – Καμπουράκης internet εναντίον διαφθοράς




Την καλύτερη εμφάνισή του έκανε ο Παπανδρέου σε Οικονομέα – Καμπουράκη.
Τον είδαμε και με μαλλιά και με σακίδιο. Χωρίς σακάκι και οι τρεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κανενός τα παιδιά τους δεν τους βλέπουν στην TV.

Ο Παπανδρέου, δε, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε τη συμμετοχή του διαδικτύου στη διακυβέρνηση για λιγότερη διαφθορά. Πάντως, ένα μικρό άγχος το χει ο Οικονομέας με τους ανθρώπους του Παπανδρέου, πολύ περισσότερο και από τον ίδιο τον Παπανδρέου.

http://troktiko.blogspot.com


Read more...

Πώς θα αναδιοργανωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις...


Τι εξαγγέλει με συνέντευξή του ο βουλευτής και υπεύθυνος για τα θέματα Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης

Οκτώ βασικούς άξονες για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων περιγράφει με συνέντευξή του στο περιοδικό Army ο βουλευτής και αρμόδιος για τα θέματα Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή για την αναδιοργάνωση "πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό της μελλοντικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία των ΕΔ, καθόσον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίησή της θα κινδυνεύει να θεωρηθεί ως εθνική μειοδοσία".
Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Καρχιμάκη, είστε από τους έχοντες ευθύνης ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Εθνικής Άμυνας στον Επιτελικό Κύκλο Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχετε στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και είστε μέλος του ΚΤΕ Άμυνας με στόχο την παρακολούθηση των Δραστηριοτήτων του Υπουργείου , η άποψή σας είναι βαρύνουσας σημασίας στα θέματα εθνικής άμυνας, λόγω της εξειδίκευσής σας από την συνεχή ενασχόλησή με τα θέματα του τομέα αυτού, θα ήθελα λοιπόν καταρχήν μία γενική τοποθέτηση σχετικά με το πώς βλέπετε με το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στο πλαίσιο των εξελίξεων που διεξάγονται στο διεθνές περιβάλλον.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλετε μέσα από το περιοδικό σας για...
την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των στελεχών των ΕΔ, σε θέματα που τους αφορούν άμεσα καθώς και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, τα οποία πραγματεύεστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στοχεύοντας πάντα στην καρδιά του εκάστου ζητήματος.
- Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2004 μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού έλεγχου αλλά και δημόσιων τοποθετήσεων, να παροτρύνουμε την κυβέρνηση σε πολιτικές οι οποίες κατά τη γνώμη μας θα είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα,τόσο στην υψηλότερη αποδοτικότητα των ΕΔ, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των στελεχών που τις απαρτίζουν. Οι προσπάθειές μας αυτές δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, η ΝΔ ακύρωσε κάθε προσπάθεια ορθολογικής αναδιοργάνωσης και επανίδρυσε μονάδες και στρατηγεία που βρίσκονταν σε διαδικασία απενεργοποίησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τοπικά συμφέροντα και αντίστοιχα στρατιωτικά συντεχνιακά, με τεράστια οικονομική ζημία. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά αφού τα ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων πρώτης γραμμής είναι απαράδεκτα χαμηλά. Η αναδιοργάνωση των ΕΔ καθίσταται πλέον επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, καθόσον η παντελής αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με την υπάρχουσα στρατιωτική ηγεσία που η ίδια επέλεξε, για την πραγματοποίηση αυτής, οδήγησε τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό αξιόλογων στελεχών να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα του στρατιωτικού. Τα στελέχη των ΕΔ είναι απογοητευμένα από ένα κατεστημένο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να νέμετε την ηγεσία των ΕΔ χωρίς να ενδιαφέρεται για τον πραγματικό ρόλο αυτών και κατά πόσο είναι οι ΕΔ δύνανται να επιτελέσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί σύμφωνα με το σύνταγμα του κράτους.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Αναφερθήκατε στην αναδιοργάνωση των ΕΔ, ποιες οι θέσεις σας για την υλοποίηση αυτής και ποια είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την ολοκλήρωσή της για το μέλλον των ΕΔ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κύριοι άξονες της αναδιοργάνωσης των ΕΔ είναι:
- Καθορισμός του έργου που έχουν να επιτελέσουν οι ΕΔ στο πλαίσιο της αποστολής τους και σύμφωνα με τα καθοριζόμενα από την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.
- Καθορισμός των Σχηματισμών που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση του έργου τους, πάντα στο πλαίσιο της υπάρχουσας οροφής των ΕΔ.
- Καθορισμός της σύνθεσης που πρέπει να έχουν οι Σχηματισμοί – Μονάδες, σε ένα σύγχρονο στρατό με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει.
- Επάνδρωση των Σχηματισμών – Μονάδων σε ποσοστά άνω του 80% της προβλεπόμενης δύναμής της.
- Δραστική μείωση των υπαρχόντων Στρατοπέδων με τη δημιουργία πολυδύναμων Στρατοπέδων.
- Μετεγκατάσταση των υπαρχόντων Στρατοπέδων όπου αυτό είναι αναγκαίο, με σκοπό την απομάκρυνση αυτών από τον ιστό των πόλεων και την παράλληλη ρύθμιση της δόμησης σε συγκεκριμένη απόσταση από τα όρια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
- Γεωγραφικό επανακαθορισμό των θέσεων των Στρατοπέδων σύμφωνα με τις ανάγκες της Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και των υφισταμένων σχεδίων Εθνικής Ασφάλειας.
- Επαναπροσδιορισμό της Βασικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης (ΒΣΕ) έτσι ώστε αυτή να διεξάγεται απευθείας στις Μονάδες και όχι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Τα ΚΕΝ αφού μετονομασθούν σε Κέντρα Επιλογής Νεοσυλλέκτων Οπλιτών, και περιοριστούν δραστικά σε αριθμό, θα επιλέγουν τους νεοσυλλέκτους κατά ειδικότητα και αφού φροντίσουν για την ένδυση αυτών, θα τους αποστέλλουν απευθείας στις Μονάδες όπου θα διεξάγεται η Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση. Η στρατηγική της ΝΔ στο τομέα αυτό υπήρξε επιζήμια καθόσον δαπάνησε αλόγιστα εκατομμύρια ευρώ , χρήματα του Ελληνικού Λαού, για να πειραματιστεί με την δημιουργία δεκαέξι νέων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν) και να διαπιστώσει εκ των υστέρων πως το κόστος εκπαίδευσης σε ένα μείζον Κ.Ε.Ν. ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης απ ότι σε ένα μικρό Κ.Ε.Ν .
Η υλοποίηση της αναδιοργάνωσης στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε θα επιφέρει τα παρακάτω βασικά αποτελέσματα:
- Πραγματοποίηση ρεαλιστικής εκπαίδευσης από όλο το προσωπικό των ΕΔ.
- Δημιουργία ετοιμοπόλεμων Σχηματισμών – Μονάδων άριστα εκπαιδευμένων δυναμένων να αναλάβουν αποστολές εντός ολίγων ωρών.
- Μη εξουθένωση του προσωπικού με πλειάδα καθηκόντων καθόσον το προσωπικό θα λειτουργεί πλέον εξειδικευμένα στα καθήκοντά του και δεν θα είναι υποχρεωμένο να εκτελεί συγχρόνως πολλαπλά καθήκοντα λόγω της έλλειψης προσωπικού.
- Περιορισμό των μεταθέσεων που θα προκύψει από τη μείωση της διασποράς των Σχηματισμών – Μονάδων οι οποίες επιβαρύνουν οικονομικά τόσο το ΥΠΕΘΑ όσο και τις ίδιες τις οικογένειες των στελεχών. Επιπλέον θα παρέχει την δυνατότητα στα στελέχη των ΕΔ να πραγματοποιούν καλύτερο οικογενειακό προγραμματισμό.
- Περιορισμό των υπηρεσιών του προσωπικού που θα προκύψει από τη δημιουργία πολυδύναμων στρατοπέδων και θα επιφέρει καλύτερο καταμερισμό των υπηρεσιών σύμφωνα με τα σχέδια ασφαλείας στρατοπέδων.
- Εξοικονόμηση πόρων από την συγκέντρωση των Σχηματισμών – Μονάδων σε πολυδύναμα στρατόπεδα σε σχέση με όσους σήμερα απαιτούνται για τη συντήρηση των διάσπαρτων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
- Εξοικονόμηση πόρων από την καλύτερη συντήρηση του πολεμικού υλικού καθόσον οι Σχηματισμοί – Μονάδες θα διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό για να πραγματοποιούν την προβλεπόμενη συντήρηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε υλικού – μέσου
- Εξοικονόμηση πόρων από τον καλύτερο εξορθολογισμό των προμηθειών των ΕΔ, καθόσον δεν θα είναι αναγκαία η δημιουργία υπερβολικών αποθεμάτων σε εφόδια όλων των κλάσεων (τρόφιμα, καύσιμα, πυρομαχικά, οπλικά συστήματα κλπ).
- Ανύψωση του ηθικού του προσωπικού των ΕΔ που θα προκύψει από τη συνύπαρξη και λειτουργικότητα των παραπάνω παραγόντων που επιδρούν σημαντικότατα στο ηθικό και στο φρόνημα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να το συντηρούν σε υψηλό επίπεδο, μια που όλοι γνωρίζουμε πως αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα τόσο κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων όσο και κατά την διάρκεια της ειρήνης.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφερθήκατε σε μία μεγάλη ομάδα μέτρων τα οποία εκ πρώτης όψεως δείχνουν καινοτόμα αλλά συγχρόνως θα έλεγε κανείς ότι απαιτούν μεγάλο αριθμό πιστώσεων, οι οποίες στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κρίνονται δυσβάστακτες για το ελληνικό δημόσιο. Πώς θα αντιμετωπίσετε το θέμα αυτό και πώς θα χρηματοδοτήσετε τα μέτρα στα οποία αναφερθήκατε παραπάνω;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Εμείς πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν θα δαπανηθούν επιπλέον χρήματα αλλά συγχρόνως θα εξοικονομηθούν πόροι καθόσον οι αναγκαίες πιστώσεις για την πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης των Στρατοπέδων μπορούν να εξευρεθούν από τη σωστή διαχείριση των αποδεσμευόμενων Στρατοπέδων, λόγω της μεγάλης αντικειμενικής αξίας των υπαρχόντων εδαφικών χώρων. Επιπλέον η δραστική μείωση των Σχηματισμών – Μονάδων θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των αναγκαίων πιστώσεων για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων καθώς και του τεχνικού υλικού που διαθέτουν αυτές καθόσον τα μεγάλα ποσοστά επάνδρωσης θα διευκολύνουν τη σωστή συντήρηση του υπάρχοντος υλικού.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρατε πως η υλοποίηση της αναδιοργάνωσης θα επιφέρει αποτελέσματα στο θέμα της ρεαλιστικής εκπαίδευσης του προσωπικού των ΕΔ. Να συμπεράνω πως δεν είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο εκπαίδευσης του Στρατιωτικού προσωπικού και από τη ρεαλιστική απόδοση της εκπαίδευσής του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας, είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, οι οποίοι τελικά διαμορφώνουν την αμυντική ισχύ μας, έμψυχα και άψυχα μέσα, μαχητική ικανότητα και παράγοντες τακτικής. Βασικό όμως και καθοριστικό παράγοντα αποτελεί η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού . Η εκπαίδευση-επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευσή του θα μας δώσει την δυνατότητα να υπερτερούμε κάθε αντιπάλου.
Οι σημερινές απαιτήσεις , όπως τα σύνθετα και καταστροφικότερα οπλικά συστήματα, το διακλαδικό και πολυεθνικό δόγμα , η παγκόσμια και οικονομική διασύνδεση , επιβάλλουν την άμεση προσαρμογή των ικανοτήτων των Αξιωματικών , Υπαξιωματικών και στρατευσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων , ώστε να είναι στο μέγιστο δυνατό ικανοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Η ουσιαστική και ρεαλιστική εκπαίδευση αποτελεί το βασικό εργαλείο βελτίωσης των και οφείλει να είναι επίμονος, συνεχής, εξελικτική, σχεδιασμένη , προσαρμοσμένη στο επίπεδο των εκπαιδευομένων και παράλληλη με την τεχνολογική εξέλιξη .
Σήμερα , περισσότερο από ποτέ , προέχει η ανάγκη μεταρρύθμισης και αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχομένης εκπαίδευσης καθώς και η θέσπιση ενός αυστηρού συστήματος ελέγχου και υλοποίησης αυτής, καθόσον απουσιάζει οποιαδήποτε μεθοδολογία ή πρόγραμμα ουσιαστικής αξιολόγησης της εκπαίδευσης.
Η σημερινή διασπορά των Μονάδων , η ελλιπής στελέχωση και η ενασχόληση του προσωπικού με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων , δρουν απαγορευτικά στην καθολική συμμετοχή τους στην εκπαίδευση , με αποτέλεσμα να μην αποκτούν- κυρίως οι στρατεύσιμοι - συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες που είναι απολύτως αναγκαίες για όλη τους την στρατιωτική ζωή τους που ουσιαστικά ολοκληρώνεται μετά την οριστική διαγραφή τους από τους επιστρατευτικούς καταλόγους.
Η θέσπιση ενός αυστηρού συστήματος σχεδίασης, υλοποίησης και ελέγχου της εκπαίδευσης πρέπει να αρχίσει από τώρα και να υποστηριχθεί με ορθολογικοποίηση των δαπανών για ρεαλιστική – απαιτητική και εκσυγχρονισμένη εκπαίδευση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δυναμικό διδακτικό Σύστημα.
Ο ρυθμός εκσυγχρονισμού των επιχειρησιακών μέσων, πρέπει να είναι ανάλογος με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης , δεν μπορεί την στιγμή που δαπανούνται τεράστια ποσά για την αγορά και συντήρηση σύγχρονων επιχειρησιακών συστημάτων να μην αναβαθμίζεται ανάλογα και η εκπαίδευση του προσωπικού που αποτελεί την ψυχή του οποιουδήποτε οπλικού συστήματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Παίρνοντας αφορμή από την αναφορά σας για τον περιορισμό των μεταθέσεων με την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των ΕΔ, θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις θέσεις σας αναφορικά με το θέμα αυτό, γεγονός που αποτελεί το κύριο πρόβλημα όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως όσων υπηρετούν στο ΣΞ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις δεσμεύσεις της για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των στελεχών και των οικογενειών των , αύξησε αδικαιολόγητα και κατακόρυφα των αριθμό των μετατεθειμένων κατά έτος με αποτέλεσμα την άσκοπη ταλαιπωρία των στρατιωτικών, την αναστάτωση της οικογενειακής τους ζωής και την δημιουργία επιπλέον δαπανών για το ελληνικό δημόσιο.
Για εμάς βασική προτεραιότητα αποτελεί ο δραστικός περιορισμός των μεταθέσεων στο ελάχιστο δυνατό και η υλοποίηση μεταθέσεων, μόνο για την εναλλαγή του προσωπικού των δυσμενών φρουρών ή ύστερα από αίτηση του στρατιωτικού. Όλες οι μεταθέσεις που θα πραγματοποιούνται θα διέπονται από αξιοκρατικούς κανόνες και πλήρη διαφάνεια. Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι πρέπει, το σύστημα να υπακούει στις εξής αρχές.
- Εκτέλεση μεταθέσεων μόνο για τη συμπλήρωση των ελλείψεων των Μονάδων, την επαγγελματική κατάρτιση, τη βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
- Καθορισμός ουσιαστικά αντικειμενικών κριτηρίων και μορίων για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και η ένταξη όλων των ρυθμίσεων σε Νόμο.
- Κατάργηση του μεγίστου χρόνου παραμονής στις φρουρές συμφερόντων –προτίμησης και η αύξηση του ελαχίστου χρόνου παραμονής σ’ αυτές. Η διατήρηση του μεγίστου χρόνου παραμονής στις μη επιθυμητές φρουρές και προσπάθεια μείωσης του.
- Υποχρέωση των φορέων των μεταθέσεων για την πλήρη αιτιολόγηση της αναγκαιότητας της κάθε μετάθεσης στελέχους και όχι απλά να γίνεται επίκληση "υπηρεσιακών αναγκών".
- Συγκρότηση επιτροπής κατά τα πρότυπα της ισχύουσας για τους οπλίτες θητείας η οποία μετά την εξέταση της αναφοράς και των απαραιτήτων δικαιολογητικών (σοβαροί κοινωνικοί λόγοι, λόγοι υγείας κλπ) θα εισηγείται για την ικανοποίηση ή μη της μετάθεσης του στελέχους, κατ’ εξαίρεση των ισχυόντων κριτηρίων και μορίων.
- Καθιέρωση υποχρεωτικής υπηρέτησης για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν σε ΤΕΙ-ΑΕΙ ή στη φρουρά που φοιτούν τα παιδιά τους ή στη φρουρά συμφερόντων τους ή λήψη άλλων ευνοϊκών μέτρων.
- Καθιέρωση υποχρεωτικής υπηρέτησης του στρατιωτικού προσωπικού σε φρουρά προτιμήσεως του ή λήψη άλλων ευνοϊκών μέτρων, όταν έχει τέκνα που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Οι μεταθέσεις των στελεχών αυτών θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και σε συνδυασμό με τα όσα ανέφερα παραπάνω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος το οποίο έχει ως επακόλουθο τις αυξημένες στεγαστικές ανάγκες των στελεχών λόγω των συχνών μεταθέσεων, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είστε ικανοποιημένος από τα μέτρα που έχει λάβει το ΥΠΕΘΑ μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό και ποιες είναι οι θέσεις σας για την καλύτερη αντιμετώπιση του;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ παρότι δεσμεύτηκε για την: «επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των μόνιμων στελεχών , παρότι υποσχέθηκε κατασκευή κατοικιών (ΣΟΑ), επιδότηση ενοικίου , μίσθωση κατοικιών, μέσω εταιρειών leasing και αξιοποίηση της περιουσίας ΤΕΘΑ», παρέμεινε στην πάγια τακτική της υποσχεσιολογίας και στην πράξη τίποτα - μα τίποτα - από αυτά που υποσχέθηκε δεν πραγματοποίησε .
Τα υπάρχοντα σήμερα Στρατιωτικά οικήματα εκτός του ότι δεν επαρκούν έχουν διαχωριστεί άνισα σε Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) και Οικήματα Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ). θα σας δώσω ένα παράδειγμα , που αφορά το Στρατό Ξηράς, τα ΣΟΑ είναι περίπου 3.000 ενώ τα ΣΟΜΥ 400 ,για να στεγαστούν λοιπόν όλοι οι Υπαξιωματικοί , έστω για μία φορά στα ΣΟΜΥ θα χρειαστούν 132 Χρόνια !
Τα Στρατιωτικά Οικήματα κατασκευάστηκαν στις διάφορες πόλεις ,με σκοπό την προσωρινή στέγαση των Αξιωματικών, Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών. Χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα των φορολογουμένων και πρόσβαση σε αυτά θα πρέπει να έχουν όλοι οι στρατιωτικοί. Ο μόνος διαχωρισμός να αφορά τα έτη υπηρεσίας και την οικογενειακή - οικονομική κατάσταση των.
Στον τομέα αυτό και παράλληλα με την κατασκευή νέων Στρατιωτικών Οικημάτων κυρίως στις ακριτικές περιοχές θεωρούμε ότι είναι ανάγκη:
- Τα Στρατιωτικά οικήματα ΣΟΑ και ΣΟΜΥ να μετονομασθούν σε ΟΠΕΔ (Οικήματα Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων)
- Να καθιερωθεί ενιαίος τρόπος μοριοδότησης για την εισαγωγή στα ΟΠΕΔ, με βάση τα έτη υπηρεσίας και την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών.
- Να καθιερωθεί μοριοδότηση των στελεχών για όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους ανεξάρτητα από την ύπαρξη ανάλογης αίτησης για στέγαση ώστε όταν αιτηθούν τη στέγασή τους να προσμετρούνται όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τις παραπάνω τοποθετήσεις σας διαπιστώνει κανείς τη στενή επαφή σας με τα τεκταινόμενα στις ΕΔ αλλά συγχρόνως και ότι βρίσκεστε κοντά στο στελεχιακό δυναμικό καθώς γίνεται φανερό ότι αφουγκράζεστε τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους για το μέλλον των ΕΔ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αφιερωθεί σε ένα διαρκή αγώνα που αφορά το μέλλον των ΕΔ της χώρας θεωρώντας αυτές ως βασικό πυλώνα για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τμήμα του λαού μας .Σε μια κοινωνία συμμετοχική όπου οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και υπεύθυνα –κάτι που αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου - η διεύρυνση αυτής της συμμετοχής αφορά και τα στελέχη των ΕΔ. Θα τους δοθεί έτσι η δυνατότητα να ενημερώνονται για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας τους, να μοιράζονται τους προβληματισμούς τους και να συμμετέχουν σ’ ένα εποικοδομητικό διάλογο.
Εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της αμφίδρομης επικοινωνίας που παρέχει το Διαδίκτυο , σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα στελέχη των ΕΔ θα γίνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα αποδέκτες μίας προσπάθειας που θα καταβάλουμε και με την οποία θα ζητούμε τη δική τους συμμετοχή στη δημιουργία νέων θέσεων για το μέλλον των ΕΔ.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επισημάνω αναφορικά με τα προαναφερθέντα, πως κρίνεται επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η λήψη απόφασης για την ουσιαστική αναδιοργάνωση των ΕΔ. Η απόφαση αυτή πρέπει να αποτελέσει αυτοσκοπό της μελλοντικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία των ΕΔ, καθόσον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίησή της θα κινδυνεύει να θεωρηθεί ως εθνική μειοδοσία.


http://press-gr.blogspot.com/

Read more...

Σίγουρος, χωρίς την αλαζονεία της σιγουριάς...


Ο Παπανδρέου μπήκε αμέσως στο κλίμα της εκπομπής. Καταρχήν, βγήκε μόνο με το πουκάμισο. Όπως και οι οικοδεσπότες της εκπομπής "Κοινωνία ώρα Mega", Οικονομέας και Καμπουράκης, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν γι' αυτό.

Κατά δεύτερον, δεν ήταν στημένος. Έκανε...

...κουβέντα μαζί τους. Χαλαρός, ήπιος, ήρεμος, σίγουρος. Όχι με την αλαζονεία της σιγουριάς αλλά με τη δύναμη της...

Ήταν η ματιά του Nonews-News στην πρωινή συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο Mega.

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών-- Οικονομικών και Αθλητικών εφημερίδων


1-6-09

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ











ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ










Σε λίγο και οι υπόλοιπες

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Read more...